Minnesota Wild 2011-2012

  • 374 348
  • 967

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Olisipa huikea liike tosiaan laittaa Bäckstöm tyrkylle mahdollista kauppa varten, Ainakin Tampa on vailla veskaa. Harding on ollut hyvä ja Hackett näytti lupaavalta. Vaihdossa pitäisi tulla jotain todella hyvää, mutta mitä ja keneltä? Hyökkäys ei ole ollut ihan parasta a-luokkaa mitä mä oon pelejä nähnyt, vajaa kymmenen, ehkä, mutta se varmaankin kumpuaa siitä että on ollut loukkaantumisia ja Heatley on ollut aikalailla samanlainen kuin viime kaudella haipaidassa. Ei Koivukaan kaikkea tee. Lupaavia pelaajia on mun mielestä ihan hyvin, olisko kokenut pakki tarpeellisin.

Värikästä keskustelua teillä täällä
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Harmi vaan ettei Carolina tarvi mokkea.. Sieltä ois voinu saada Ruudun ja Pitkäsen..

Molemmat näistä herroista kelpaisivat kyllä mainiosti, mutta Carolinalla ei tosiaan veskarille liene tarvetta. Jos tältä pohjalta ajatellaan, että mitkä seurat huutavat kipeimmin vahvistusta veskariosastolle niin ainakin Tampa, New Jersey ja Columbus tulevat ensimmäisenä mieleen. Devils toki kykenee vielä Brodeurin kanssa kitkuttamaan, mutta uskoisin heidän olevan kiinnostuneita juuri Hardingin tyylisestä torjujasta, jolla on (terveenä pysyessän) aineksia olla laadukas ykkösveskari vielä pitkän aikaa. Tampa Baylle ja Columbukselle kelpaa varmasti kumpi tahansa, Bäcks tai Harding, koska melkoisella kuralla on noiden joukkueiden veskaritilanne.

Jos ajatellaan, mitä pelaajia noista joukkueista olisi irrotettavissa Minnesotan tarpeisiin eli hyökkäyksen top6seen ja kiekollisen ykköspakin rooliin, niin New Jerseystä kelpaisivat oikeastaan vain suurimmat hyökkääjätähdet eli Parise tai Kovalchuk, mutta näistä herroista siellä ei varmasti helpolla luovuta. Puolustajista Larsson vastaisi hyvin tarpeeseen, mutta hänkään ei varmasti halvalla irtoa, joten treidi siihen suuntaan lienee mahdoton. Columbuksella ei ole pakkiosastolla oikeastaan ketään sellaista kiekollisen roolin osaajaa, joka voisi tarvittavan vastuun Wildissa kantaa. Hyökkääjissä on jokunen potentiaalinen kaveri, mutta koska kärkikorin pelaajaa sekin puoli nyt huutaa niin silmät iskevät kiinni oikeastaan vain yhteen kaveriin, eli heidän kapteeniinsa. Ja pomminvarmasti tuohon pitäisi Minnesotan latoa veskarin lisäksi muutakin kaupan päälle, joten melkoiset myyjän vaistot pitäisi Fletcherillä olla jos tuossa aikoisi onnistua. Tampan puolustajista näkisin Marc-Andre Bergeronin mielelläni Wild-nutussa. Ei hänestä välttämättä ykkösparin puolustajaksi ole, mutta käsiä kuitenkin löytyy ja toisi juuri sitä kaivattua kiekollista tekemistä puolustukseen ja ennenkaikkea ylivoimaan. Hyökkäyspuolelta taasen Martin St Louis olisi enemmän kuin tervetullut, ja hän sopisi itseasiassa kuin nenä päähän Koivun viereen. Kaverihan on kuin Antti Miettinen, tosin hieman paremmilla käsillä ja paremmalla peliälyllä varustettuna! Ikää toki on kertynyt jo aivan riittävästi, mutta ainakin 2-3 hyvää pelivuotta luulisi hänellä olevan vielä jäljellä. Ja hän olisi ehdottoman tärkeä pelaaja ja esimerkin näyttäjä juuri tähän saumaan, kun näitä lupaavia hyökkääjiä aletaan lähivuosina nostaa isoihin ympyröihin.

Eli jos jonkinlaista treidiä saisi toivoa niin...

Bäcks/Harding + X,X <-> Bergeron, St Louis (kohdat X prospektien, syvyyspelaajien ja/tai varausten muodossa).

Sinälläänhän tällainen spekulointi on hieman turhaa ja 99% varmasti näin ei tule tapahtumaan, mutta mukavahan se on aina ajoittain haaveilla...
 

kloever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Koivu Bros.
Tänään Flyersiä vastaan peli vieraissa. Jälleen toistetaan sama mantra mitä Blues-matsin ennakossa: odotetaan liikkuvaa ja taistelevaa Wildiä. Pistekin olisi tästä matsista hyvä.

Hackett lähti takaisin Houstoniin, McMillan kutsuttiin ylös. Bäckström on taas kunnossa.

02:00 Suomen aikaa tippuu kiekko jäähän, menee taas pitkälle aamuyöhön täällä. Tunnelmat ottelusta luvassa joko heti ottelun jälkeen tai huomenna puolenpäivän maissa.

Go Wild Go!
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Mutta missä on perustelut? Onko se niin vaikea myöntää ettei Wildillä ole ihan parhaat tulevaisuuden lupaukset? Tai että nykyinenkin joukkue tarvitsisi ulkopuolista apua ja kokeneita, laadukkaita pelaajia avukseen.

Kuinka useasti yksi NHL-organisaatio voi olettaa, huomaa, olettaa, että seuraavalla kaudella yhden ketjun pystyy muodostamaan huoletta tulokaspelaajista. Tai siis voisi, ellei Granlundia sitten tosiaan ajeta laidassa sisään joukkueeseen, kuten suurella todennäköisyydellä tullaan tekemään.

Olet muutenkin enemmän tai vähemmän kassalla mitä tulee Wildin prospect-osastoon. Otetaan nyt ensimmäiseksi esimerkiksi vaikka Bulmer, kenet itsekin otit puheeksi ja naulasit turhaksi lupaukseksi heti telineistä.

Pelasi hyviä otteluja alkukaudesta Wildissa, jonka jälkeen lähetettiin takaisin WHL-seuraansa. Ja mies on ihan kirkkaasti Rocketsin paras pelaaja, ellet tätä tiennyt. Paras tehotilasto, kirkkaasti paras piste/peli -tilasto ja valmentaja kehuu jatkuvasti. Ne ovat Bulmerin ketjukaverit ketkä pelaavat "jonkun todellisen tulevaisuuden tähden ketjukaverina".

Tietenkään tuo ei itsessään takaa vielä mitään, sillä onhan WHL ihan eri sarja kuin NHL. Bulmerin pelaajatyypin tietäen (tiedäthän tämän, tiedäthän?) nuo tehot ovat kuitenkin osoitus siitä että miehellä on huima potentiaali tulla siksi toisen tai kolmannen ketjun pest-hyökkääjäksi joka tekee ihan mukiinmenevät pisteet siinä sivussa. Ensi kaudella saa uuden tilaisuuden lunastaa paikkansa joukkueessa, ja kaikki merkit viittaisivat siihen että jonkunlainen rooli Wildin kokoonpanossa on tiedossa.

Miksi luulet etteivät Wildin lupaukset pääsisi näyttämään kykyjään muissa NHL-seuroissa? Se on kyllä totta että juuri tällä hetkellä ei varmaankaan yksikään Wildin lupauksista pääsisi näyttämään taitojaan muiden NHL-joukkueiden kokoonpanoissa. Mutta ensi kaudella? On tuolla ainakin Zucker, Granlund, Larsson, Phillips sekä Coyle jotka saisivat hyvän training campin jälkeen sen 9 NHL-ottelua ainakin vyölleen. Jos olet eri mieltä niin kuulisin mielelläni perustelusi. Tuossa on kuitenkin vajaat kaksi ketjullista hyökkääjiä kasassa. Ja jos oikein hyvällä tuulella on niin voi tuohon lisätä vaikka Brodinin ja Cuman nimet vielä sekaan, mutta itse en välttämättä heitä NHL-pelaajiksi kutsuisi ensi kaudella. Cumaa en välttämättä koskaan.

Esille tuomasi Justin Falk pelaisi tämän kauden esityksillään samantien vaikka Oilersin kakkosparissa, mutta koska et ole ilmeisesti nähnyt yhtään miehen peliä tällä kaudella niin minkäs sille mahtaa. Theo Peckhamin pelillisesti laadukkaampi versio. Sellainen AndySutton mutta vähemmän pelikieltoherkkä.

Tuota HF:n prospect-rankingia katsellessa pitää vähän ihmetellä Kuemperin heikkoa sijoitusta Wildin sisäisessäkin listassa. Omasta mielestäni kyseessä on Hackettiakin lahjakkaampi maalivahti, mutta mikäs minä olen heidän rankingejaan kyseenalaistamaan.

Ja kun otit Tarasenkon puheeksi, niin miksi luulet että mies olisi hitaamman KHL-pelaamisen jälkeen valmiimpi tai parempi pelaaja NHL-kaukaloihin kuin mainitsemasi Coyle tai Phillips? Tai miksi Jaden Schwartz (pelaaja josta itse pidän todella paljon) olisi valmiimpi NHL-kaukaloihin kuin edellämainittu kaksikko? Tai vaikka saman ikäinen Jason Zucker?

Ja miksi tuot monta vuotta esim. Zuckeria, Granlundia ja Phillipsia vanhempia pelaajia mukaan tähän keskusteluun? Tai no mikäs tuossa, esimerkiksi Buffalon nuorissa pelaajissa hehkuttamasi Marc-Andre Gragnani on tehnyt NHL-urallaan 54 ottelussa 14 pistettä.

Lopun huipennuksena mietit ensin, että riittääkö nuorten pelaajien taso nousta nykyisten top-6 -hyökkääjien joukkoon (itse pitäisin tavoitteena top-9 -ryhmän), mutta heti perään leimaat nykyisen hyökkäyksen täysin riittämättömäksi. Eikö tuolloin matkan Wildin pariin ensimmäiseen ketjuun luulisi olevan kohtalaisen helppo?


*******************

Todetaan vielä loppuun sekin fakta, että kyllähän täällä kaikki "ennustivat" että Wildille tulee jossain kohtaa seinä vastaan. Mutta kuten itsekin sanoin, kysymys on enemmän siitä, miten tuosta seinästä päästään yli.

Valitettavasti se seinä ei tullut pelkästään pelillisten ongelmien muodossa, vaan myös loukkaantumisten. Heti kun tuon noin 10 ottelun synkkyyden jälkeen alkoi näkyä vähän taas sitä vanhaa tasoa pelaamisessa, niin ensin ilmoitetaan että Bouchardilla on pää sekaisin, ja heti perään Koivu on kuukauden päivät pois.

Pudotuspeleihin on mahdollisuudet, mutta se vaatii joukkueen vahvistamista treidillä. Enkä ole varma haluaisinko Fletcherin tekevän mitään isoja liikkeitä. Varsinkaan jos/kun tällä hetkellä joutuisi todennäköisesti maksamaan aikamoista ylihintaa tämän rosterin vahvistamisesta. Ei ole paloja joita olisi viisasta liikuttaa. Kaikissa liikkeissä mitä olen miettinyt, on helvetillnen riski verrattuna mahdolliseen palkintoon.

Sitten taas toisaalta, henkilökohtaisesti olisin valmis antamaan toisen kivekseni jos palkkiona olisi pudotuspelipaikka.
 

kloever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Koivu Bros.
Saikka ja Jabbbe ja muut arvon Wild-ystävät..(ei apulais-GM)

Jättäkäämme apulais-GM omaan arvoonsa ja keskitytään keskustelemaan ja analysoimaan ennemmin Wildin nykyhetkestä ja tulevaisuudesta.

Tuon kaverin kommenttien kommentoimiseen ei oikeasti kannata aikaa tuhlata, se on jo todistettu että hän ei ole nähnyt yhtään Wildin peliä tällä kaudella ja perustelut ovat yhtä hyvät kuin haudassa makaavalla mummollani. Jos moderaattorit eivät tee mitään, niin kyllä tämä kaveri varmasti kyllästyy ajan mittaan kun ei saa enää huomiota. Siitähän se elää.

Wild-puu on ollut hyvin hiljainen viime viikkoina / kuukausina, jossa syvälliset analyysit ovat loistaneet poissaolollaan. Itse haluan kantaa kortea kekoon lähinnä ajankohtaisilla Wild-uutisilla ja matsianalyyseillä.

Keskittykäämme siis siihen, mikä on oikeasti keskustelemisen arvoista!
 
Samaa mieltä. Sit vaan Hardingille ja Hackettille pitempää sopparia käteen.. Tais muuten Wild voittaa huomattavasti paremmin pelejä sillon kun Zidlicky oli sivussa..
Lähtisköhän Torontosta esim. Franson++.. Harmi vaan ettei Carolina tarvi mokkea.. Sieltä ois voinu saada Ruudun ja Pitkäsen..

Itse olen tätä väännellyt myös. Miten saataisiin esim Ruutu+pakki(Gleason/Pitkänen/ym) vaihdettua tänne.

Onhan noita muitakin jengejä joilta voisi kauppa irrota. TBL:ää voisi kosiskella Bäksillä ja takaisin tänne kelpaisi esim Downin+Bergeron.
Philly etsii Prongerille korvaajaa ja Riemsdyk saattaisi olla kauppatavarana, Z+jotain ?
Torontolla on pari kiinnostavaa pakkia, Schenn ja Franson, hyökkäyksessä taas Grabovski,Kulemin... Kyllähän noista kaupan saa kun hieroo.
Detroitti ei nyt hirveän laadukkaalla molari kaksikolla ole liikkeellä, olisikohan sieltä saatavissa esim Kronwall?
Ducseille voisi myös kelvata hyvä ykkösvahti, heillä jo kauppa huhuissa ollut Ryan ja pakeista Sbisa voisivat sopia meidän palettiin.

Ja siis yllä olevat ovat täysin pelkkää spekulaatiota ilman minkään asteen huhupohjaa.Kuhan mutustelen.

Edit: Saikalle, kyllä ainakin täällä ajatellaan jo vähän pidemmälle kuin loppukautta..
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Itse olen tätä väännellyt myös. Miten saataisiin esim Ruutu+pakki(Gleason/Pitkänen/ym) vaihdettua tänne.

Miksi ihmeessä Wild yrittäisi edes treidata näitä miehiä itselleen? JOS tämä kausi halutaan pelastaa, niin tilanne vaatii hyökkäykseen parempaa pelaajaa kuin Ruutu, ja puolustuksessa näistä kumpikaan ei auttaisi niin merkittävästi että heistä kannattaisi paljoa antaa toiseen suuntaan.

Jos taas halutaan pidemmällä tähtäimellä katsoa asioita, niin tähtien asennon ollessa kohdallaan Scandella on parissa vuodessa Pitkäsen tasoinen pelaaja. Sitten on tulossa vielä Brodin, ja tuossa on jo kaksi pelinsä kiekolliseen taitoon perustavaa pelaajaa. Ei käyttöä Pitkäselle.

Ruutu sitten taas? Jos halvalla lähtee. Mutta ei lähde.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Lord Nikonille sen verran että JVR ei kyllä millään Zidlickylla lähde mihinkään, siis jos toi Z meinasi häntä? Myöskin toi plus saisi todellakin olla joko todella korkea varausvuoro tai kunnollinen peluri/lupaus. Jos kauppa tulisi saisi kyllä olla samaa kastia oleva nuori pakki lupaus esim. Spurgeon/Scandella josta välittömästi Phillylle hyötyä ennenkuin keskustelua käytäisiin, luulen myöskin että Wild ei halua luopua myöskään kovin halvalla omista lupauksistaan. Philly ei tarvitse enää yhtään ehtoopuolella olevaa pakkia riveihinsä, ei ainakaan vaihdossa lupaavaan nuoreen kaveriin. Sori huutelu tänne ketjuun, toivotaan hyvää ja viihdyttävää ottelua ensi yöksi.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
...toivotaan hyvää ja viihdyttävää ottelua ensi yöksi.

Ei toivota, jooko? Se on tuossa tapauksessa ylivoimahyökkäyksiä Flyersille jatkuvalla syötöllä ja Hardingin ilta loppuu noin puoleentoista minuuttiin.

Lordi ilmeisesti yliarvioi ensinnäkin Zidlickyn nykytason, kuten myös miehen kauppa-arvon. Eikä Wildin kannata lähteä Riemsdykin perään, koska juuri kun on saatu varattua oikesti lupaavia pelaajia, ei niistä ole mitään järkeä luopua miehen takia joka on pelannut yhden 40 pisteen NHL-kauden. Olkoonkin että JvR on todella kovan upsiden omaava pelaaja.

Lisäksi Zach Parise tullee olemaan vapaana heinäkuun ensimmäisenä päivänä, ja Wild tulee lataamaan isoa lappua miehen agentille. Parise > JvR. Eikä tarvitse luopua puolesta prospect-poolista.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.

Pahoittelut jos nyt tulee vähän äkäistä (katselin meinaan jälleen pelin), mutta jotain rajaa nyt hei vaikka Wildia tässä kannatetaankin. Vai että JvR lähtisi Zidillä + "jotain". Zid olisi tuossa kaupassa se joka kuuluisi kohtaan "jotain". Tosin jos Jayn vihjaama Z + korkea varausvuoro toimisi niin im in!

Ikinä en ole tajunnut miksi Ruutu pitäisi saada Wildiin. Tekemään niitä kaivattuja maaleja vai hoitamaan jotain osa-aluetta huomattavasti paremmin kuin joku nykyinen pelaajamme?

Kieltämättä vituttaa koko laji nyt hyvin rankasti...
 
Kuinka useasti yksi NHL-organisaatio voi olettaa, huomaa, olettaa, että seuraavalla kaudella yhden ketjun pystyy muodostamaan huoletta tulokaspelaajista. Tai siis voisi, ellei Granlundia sitten tosiaan ajeta laidassa sisään joukkueeseen, kuten suurella todennäköisyydellä tullaan tekemään.

Olet muutenkin enemmän tai vähemmän kassalla mitä tulee Wildin prospect-osastoon. Otetaan nyt ensimmäiseksi esimerkiksi vaikka Bulmer, kenet itsekin otit puheeksi ja naulasit turhaksi lupaukseksi heti telineistä.

Ja kun otit Tarasenkon puheeksi, niin miksi luulet että mies olisi hitaamman KHL-pelaamisen jälkeen valmiimpi tai parempi pelaaja NHL-kaukaloihin kuin mainitsemasi Coyle tai Phillips? Tai miksi Jaden Schwartz (pelaaja josta itse pidän todella paljon) olisi valmiimpi NHL-kaukaloihin kuin edellämainittu kaksikko? Tai vaikka saman ikäinen Jason Zucker?

Ja miksi tuot monta vuotta esim. Zuckeria, Granlundia ja Phillipsia vanhempia pelaajia mukaan tähän keskusteluun? Tai no mikäs tuossa, esimerkiksi Buffalon nuorissa pelaajissa hehkuttamasi Marc-Andre Gragnani on tehnyt NHL-urallaan 54 ottelussa 14 pistettä.

Lopun huipennuksena mietit ensin, että riittääkö nuorten pelaajien taso nousta nykyisten top-6 -hyökkääjien joukkoon (itse pitäisin tavoitteena top-9 -ryhmän), mutta heti perään leimaat nykyisen hyökkäyksen täysin riittämättömäksi. Eikö tuolloin matkan Wildin pariin ensimmäiseen ketjuun luulisi olevan kohtalaisen helppo?

On vaan tullut mietittyä muutaman kerran, että milloinhan tämä Minnesotan keskinkertaisuus loppuisi ja alkaa tulla menestystä. Kesällä oli jo aika tavalla selvää ettei homma tule suuremmin paranemaan, vaikka pari isoakin kauppaa tekivät. Silti, se pelaajamateriaali vaan on auttamatta vähän heikko ja tasapaksu verrattuna moniin muihin joukkueisiin.

Voi aivan rauhallisesti todeta, että Wild
- ei ole päässyt pudotuspeleihin
- tekee vähän maaleja
- ei omaa kovin laadukasta pelaajamateriaalia
- ei ole onnistunut kasvattamaan noteeraamisen arvoisia nuoria pelaajia viime vuosina
- ei myöskään ole aloittanut varsinaista uudelleenrakennusta

Mutta toisaalta Wildillä on yksi parhaista areenoista, paljon katsojia ja kannatusta, hyvä ympäristö kiekkoilulle ja taloudellisesti kaikki mahdollisuudet rakentaa menestystä.

On vähän huolestuttavaa, jos ei tule minkäänlaista menestystä, ja samaan aikaan varaus- ja nuoriso-osastolla on ollut tosi hiljaista viime vuodet.
Jotenkin se on kummallista, että kaikki muut joukkueet ovat kasvattaneet viime kausina vähintään yhden, usein montakin huomion arvoista nuorta NHL-pelaajaa, sanotaan nyt vaikka 22-vuotiaita tai nuorempia. Paitsi ehkä Pittsburgh, Detroit ja Minnesota.
No ehkä tässä on vähän asenneongelmaakin, kun en ole pitänyt esim Marco Scandellaa merkittävänä lupauksena, ja Colton Gilliesiä pidin Wildin vastineena Oskar Osalalle, enkä Cody Almondia noteeraa ollenkaan.
Mutta kuitenkin, tämä homma pistää vähän epäilemään, että onkohan nuo Minnesotan nykyiset lupaukset sen parempia... Wild kun tarvitsisi aika käänteentekeviä muutoksia tässä pelaajapolitiikassaan. Epäilyttää että tämän hetken prospektit juuttuvat sinne Wildin harmaaseen massaan.
Samaan aikaan muut seurat onnistuvat varauksissaan ja heillä on mielenkiintoisia junioreita. Esim nämä Tarasenko ja Schwartz on nähty, ja he ovat väläytelleet osaamistaan ja todistaneet että heissä on todellista potentiaalia hyökkäyspään tehoiluun. Siksi tekee mieli uskoa enemmän heihin, kuin itselle vähän tuntemattomampiin Wild-lupauksiin kuten Coyle tai joku Zack Phillips.
Ja oikeastaan ei edes sen syvällisemmin kiinnostakaan, että mitä kuuluu jonkun NHL-seuran kakkosketjun lupauksille jotka pelaa junioriliigoissa, farmisarjoissa tai yliopistoliigassa, kun kyse kuitenkin on NHL:stä ja siellä voittamisesta. Jos sieltä tulee junioreita ja he ottavat paikan isossa liigassa, niin hyvä, sitten voidaan katella että onko hyödyllinen pelaaja vai eikö.
Useimmissa seuroissa tämä systeemi toimii, mutta Wild ei ole vakuuttanut.

Muutenkin tuo joukkue alkaisi vihdoin kaivata suunnan muutosta ja jopa isompaa remonttia, ei se auta jos hankkii 25 maalin Heatleyn ja antaa mahdollisuuden parille melkein tuntemattomalle juniorille.
Varmaan Wild-fanitkin näkisivät mielellään vakavasti otettavan joukkueen jolta voi realistisesti odottaa voittoisaa runkosarjapelaamista ja keväistä pudotuspelijännitystä useampana vuotena peräkkäin.
Ei näillä nykyisillä eväillä välttämättä kuuhun asti mennä, vaikka otteet paranisivatkin 1-3 vuoden säteellä.
Sitten kyllä innostun, jos Bäckström ja/tai Zidlicky kaupataan, ja tilalle saadaan hyvää materiaalia. Vaikka joutaishan tuo Koivukin periaatteessa sahattavaksi, sitten karsitaan, pätkitään ja halotaan ja myydään eniten tarjoavalle. Onhan Koivu hyvin pelannut ja on tärkein ihminen joukkueessa, mutta tilalle voisi saada kultaa ja timatteja, ja bisnes on bisnestä, vaikka tämä nyt on toiveajattelua että Koivu myytäisiin.
Almondista ja Casey Wellmanista voisi saada yhteensä kuudennen kierroksen varausvuoron.
Mutta onhan se mukavaa jos Wildin kurssi kääntyy näillä nykyisillä miekkosilla.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Et vastannut yhteenkään kysymykseen minkä esitin. Jatkoit ainoastaan samaa lässytystäsi mitä tässä on voinut lukea jo monta sivua.

Kysyn nyt ihan suoraan, ja toivon vastauksia näihin kysymyksii;

- Kuinka useasti yksi NHL-organisaatio voi käytännössä olettaa että seuraavalla kaudella saa yhden ketjullisen verran laadukkaita, nuoria pelaajia sisään joukkueeseen omista varauksista? Fakta on kuitenki se, että hyökkääjistä Jason Zucker, Johan Larsson sekä Mikael Granlund ovat huippuluokan lupauksia, olet sinä tietoinen heistä tai et. Zucker tekee yliopistossa pisteitä käytännössä samaa tahtia kuin Jaden Schwartz. Mikä tekee Schwartzista mielestäsi paremman ja NHL-valmiimman pelaajan kuin Zucker? Miksi luulet että Tarasenko olisi NHL-valmiimpi pelaaja, tai edes parempi/luotettavampi lupaus kuin Wildin Larsson? Granlund on ilmeisesti sinunkin kirjoissasi tätä edellämainittua kaksikkoa parempi pelaaja, joten tuosta ei kai tarvitse keskustella?

- Vai eikö sinua kiinnostakaan nämä lupaukset? Kuitenkin toit heidät tähän keskusteluun mukaan, mutta sitten kerrot että...

"...oikeastaan ei edes sen syvällisemmin kiinnostakaan, että mitä kuuluu jonkun NHL-seuran kakkosketjun lupauksille jotka pelaa junioriliigoissa, farmisarjoissa tai yliopistoliigassa, kun kyse kuitenkin on NHL:stä ja siellä voittamisesta. Jos sieltä tulee junioreita ja he ottavat paikan isossa liigassa, niin hyvä, sitten voidaan katella että onko hyödyllinen pelaaja vai eikö."

...eli miksi edes puhut lupauksista jos he eivät sinua kiinnosta? Eivätkö nämä seurojen varaamat, tai muuta kautta ennen näiden NHL-uran alkamista hankitut pelaajat luo kuitenkin joukkueen tulevaisuuden? Itse mainitsit tekstissäsi aikaisemmin Bulmerin, mutta kun selvisi että mies on joukkueensa selkeä ykköstähti, niin loppuiko kiinnostus siihen? Vai mistä tämä yht'äkkinen kiinnostuksen puute näihin vasta varattuihin pelaajiin?

- Oletko tietoinen Wildin varaushistoriasta ennen ja jälkeen Fletcherin joukkueeseen tulon? Se ei ole mikään salaisuus että Doug Risebrough'n kasaama scouting-osasto oli NHL:n heikoimpia. Fletcherin otettua ohjat käsiin, on varattujen pelaajien taso menossa selkeästi ylöspäin. Se ei kai ole Wildin ongelma jos sinun mielestäsi heidän varaamansa pelaajat eivät ole mielenkiintoisia? Eivätkö Jonas Brodin, Mikael Granlund, Jason Zucker, Johan Larsson, Johan Gustafsson, Matt Hackett, Darcy Kuemper tai Brett Bulmer ole mielenkiintoisia nuoria pelaajia? Ymmärrän jos et ole nähnyt esimerkiksi Zuckerin pelaamista muualla kuin USA:n pettymysten täyttämässä joukkueessa Nuorten MM-Kisoissa. Muutaman University Of Denverin ottelun tällä kaudella nähneenä voin kuitenkin todeta Zuckerin olevan tällä hetkellä Granlundin jälkeen se mielenkiintoisin pelaaja joka tuosta draftista tarttui käteen.

- Miksi koit tarpeelliseksi tuoda Colton Gilliesin mukaan keskusteluun? Tässäkään ketjussa miehestä ei olla missään vaiheessa oltu tekemässä muuta kuin kahden alimman ketjun raatajaa. Ja oletko oikeasti sitä mieltä että Marco Scandella ei olisi loistavan upsiden omaava puolustaja?

Ja vastaa nyt hyvä mies suoraan näihin esitettyihin kysymyksiin, äläkä lähde kiertelemään ja latomaan taas jotain tämän kauden maalikeskiarvoja tiskiin. Me kaikki tiedämme nykyisen tilanteen, usko pois.
 
Ruutu sitten taas? Jos halvalla lähtee. Mutta ei lähde.

Niinno, halvalla ja halvalla. Puhutaan kuitenkin loppukauden rentalista eikä mitään muuta. Tietysti tuon tasoiselle ja tyyppiselle pelaajalle löytyisi käyttöä lähes jokaisessa NHL:n pleijarijengissä, mutta miksei myös Wildissa. Tietysti kysyntä nostaa miehen hintaa siirtorajalla, mutta eipä noista rentaleista nyt niin huimasti tarvitse maksaa ellet ole epätoivoisesti metsästämässä kannua viimeisen oljenkorren varassa ja tarjolla on joku liigan isoista nimistä (Hossa@Pens '08).

---

Noin muuten täytyy todeta Wildin tilanteesta, että pahalta näyttää juuri nyt. Viimeiset 15 peliä, joissa vain 2 voittoa. Sitä edelliset 15 peliä tuottivat 12 voittoa, joten voidaan sanoa, että juna on kääntynyt. Siihen vielä päälle kapteeni-Koivun pidempi poissaolo plus muut loukkaantumiset. Nyt mitataan oikein todenteolla rookievalmentaja Mike Yeon kyvykkyys. Loukkaantumisille ei tietysti voi mitään, mutta jotain pitää valmennuksen ja johdon keksiä. Ja ennenkaikkea kokeneempien pelaajien on noustava nyt esiin. Ei auta Dany-boyn enää hiihdellä valtaosaa pelistä, vaan nyt on nostettava profiilia ja kannateltava joukkuetta illasta toiseen. On eri asia pystyykö Heatley siihen, mutta suotavaa se olisi. Onhan se uusi tilanne hänen urallaan siinä mielessä, että aina hänellä on ollut huippupelaajia, jotka ovat sitä taakkaa jakaneet. Nyt Koivun ollessa pois sellaisia ei ole.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
On eri asia pystyykö Heatley siihen, mutta suotavaa se olisi. Onhan se uusi tilanne hänen urallaan siinä mielessä, että aina hänellä on ollut huippupelaajia, jotka ovat sitä taakkaa jakaneet. Nyt Koivun ollessa pois sellaisia ei ole.

Kyllähän Heatley Atlantaa pari kautta kannatteli, vaikka toki tukea sai silloin Kovalchukilta. Mutta Heatley oli se ykköstähti ja Kovalchuk seurasi sen parikyt pojoa jäljessä. Sama juttuhan oli vielä Ottawassa alkuunsa, mutta sitten ura kääntyi pahaan laskuun ja enää ei ole ollut Danystä ykkösviulun soittajaksi eikä näytä olevan oikein kakkoseksikaan. Sinänsä jännä juttu, kun Heatley täyttää vasta 31 ja Teukka 42 ja Teukalla on melkoisesti enemmän bensaa vielä tankissa.
 
Kyllähän Heatley Atlantaa pari kautta kannatteli, vaikka toki tukea sai silloin Kovalchukilta. Mutta Heatley oli se ykköstähti ja Kovalchuk seurasi sen parikyt pojoa jäljessä. Sama juttuhan oli vielä Ottawassa alkuunsa, mutta sitten ura kääntyi pahaan laskuun ja enää ei ole ollut Danystä ykkösviulun soittajaksi eikä näytä olevan oikein kakkoseksikaan. Sinänsä jännä juttu, kun Heatley täyttää vasta 31 ja Teukka 42 ja Teukalla on melkoisesti enemmän bensaa vielä tankissa.

No joo, ilmaisin itseäni ehkä vähän huonosti. Atlantan ja Ottawan kausina Heatley oli toki liigan tähtipelaajia, mutta ympärillä oli aina Kovalchukin, Alfredssonin tai Thorntonin kaltaisia huippupelaajia jakamassa sitä tulosvastuuta. Nythän tilanne on se, että Minnesotalla ei ole niitä huippupelaajia Koivun loukkaannuttua jakamassa sitä vastuuta, joten siinä mielessä tilanne on Heatleylle uusi. Ja toisaalta noista Atlantan kausista täytyy todeta, että ei se Heatleyn kannattelu riittänyt viemään joukkuetta kertaakaan pudotuspeleihin. Tuosta viimeisestä kohdasta olen tismalleen samaa mieltä. Danyn ura on kääntynyt jopa yllättävän jyrkkään laskuun, vaikka iän puolesta nyt pitäisi olla menossa uran parhaat kaudet. Kallista sopimustakin on vielä 2 kautta tämän kauden jälkeen jäljellä.
 
Et vastannut yhteenkään kysymykseen minkä esitin. Jatkoit ainoastaan samaa lässytystäsi mitä tässä on voinut lukea jo monta sivua.

- Kuinka useasti yksi NHL-organisaatio voi käytännössä olettaa että seuraavalla kaudella saa yhden ketjullisen verran laadukkaita, nuoria pelaajia sisään joukkueeseen omista varauksista? Fakta on kuitenki se, että hyökkääjistä Jason Zucker, Johan Larsson sekä Mikael Granlund ovat huippuluokan lupauksia, olet sinä tietoinen heistä tai et. Zucker tekee yliopistossa pisteitä käytännössä samaa tahtia kuin Jaden Schwartz. Mikä tekee Schwartzista mielestäsi paremman ja NHL-valmiimman pelaajan kuin Zucker? Miksi luulet että Tarasenko olisi NHL-valmiimpi pelaaja, tai edes parempi/luotettavampi lupaus kuin Wildin Larsson? Granlund on ilmeisesti sinunkin kirjoissasi tätä edellämainittua kaksikkoa parempi pelaaja, joten tuosta ei kai tarvitse keskustella?

...eli miksi edes puhut lupauksista jos he eivät sinua kiinnosta? Eivätkö nämä seurojen varaamat, tai muuta kautta ennen näiden NHL-uran alkamista hankitut pelaajat luo kuitenkin joukkueen tulevaisuuden? Itse mainitsit tekstissäsi aikaisemmin Bulmerin, mutta kun selvisi että mies on joukkueensa selkeä ykköstähti, niin loppuiko kiinnostus siihen? Vai mistä tämä yht'äkkinen kiinnostuksen puute näihin vasta varattuihin pelaajiin?

- Oletko tietoinen Wildin varaushistoriasta ennen ja jälkeen Fletcherin joukkueeseen tulon? Se ei ole mikään salaisuus että Doug Risebrough'n kasaama scouting-osasto oli NHL:n heikoimpia. Fletcherin otettua ohjat käsiin, on varattujen pelaajien taso menossa selkeästi ylöspäin. Se ei kai ole Wildin ongelma jos sinun mielestäsi heidän varaamansa pelaajat eivät ole mielenkiintoisia? Eivätkö Jonas Brodin, Mikael Granlund, Jason Zucker, Johan Larsson, Johan Gustafsson, Matt Hackett, Darcy Kuemper tai Brett Bulmer ole mielenkiintoisia nuoria pelaajia? Ymmärrän jos et ole nähnyt esimerkiksi Zuckerin pelaamista muualla kuin USA:n pettymysten täyttämässä joukkueessa Nuorten MM-Kisoissa. Muutaman University Of Denverin ottelun tällä kaudella nähneenä voin kuitenkin todeta Zuckerin olevan tällä hetkellä Granlundin jälkeen se mielenkiintoisin pelaaja joka tuosta draftista tarttui käteen.

- Miksi koit tarpeelliseksi tuoda Colton Gilliesin mukaan keskusteluun? Tässäkään ketjussa miehestä ei olla missään vaiheessa oltu tekemässä muuta kuin kahden alimman ketjun raatajaa. Ja oletko oikeasti sitä mieltä että Marco Scandella ei olisi loistavan upsiden omaava puolustaja?

Ja vastaa nyt hyvä mies suoraan näihin esitettyihin kysymyksiin, äläkä lähde kiertelemään ja latomaan taas jotain tämän kauden maalikeskiarvoja tiskiin. Me kaikki tiedämme nykyisen tilanteen, usko pois.

Tämä nyt menee melkein naurettavaksi kun joutuu tällaseen kuulusteluun, mutta on sekin parempi kun täystyrmäys suoralta kädeltä.

Sanotaan nyt vaikka näin että aina silloin tällöin joku seura voi ainakin OMASTA MIELESTÄÄN olettaa että voivat tuoda sisään ketjullisen omia lupauksiaan, varsinkin jos kyseessä on heikko joukkue ja löytyy 1-2 oikeasti lupaavaa hyökkääjää, ja sitten lisäksi ehkä kolmaskin omalla tavallaan periaatteessa lupaava hyökkääjä.
Joka vuosi harjoitusleirillä on niitä oman seuran "huippulupauksia" mukana, osalla ehkä aikaisempia yrityksiä takana, farmipelejä jne. Usein se näiden junioreiden kohdalla näyttää että meillä on näitä oman seuran mittakaavassa huippulupaavia pelaajia vaikka millä mitalla. Harvemmin kuitenkaan loppujen lopuksi useampi hyökkääjä samaan aikaan tekee debyyttinsä.
Voisit ehkä tarkentaa näitä kriteerejä, että miten se lasketaan että Minnesota saa ketjullisen tulokashyökkääjiä kokoonpanoonsa ensi kaudella.
Jos Granlund pelaa täyden kauden, college-boy Zucker ensimmäiset yhdeksän peliä, ja Wildin pakollinen normi ruotsalaislupaus Larsson lähetetään farmiin, mutta myöhemmin hänet nostetaan ylös ja pelaa 15 peliä, niin onko tässä se ketjullinen? Vai pitääkö Larssonin pelata vähintään sen verran että hän menettää tulokas-statuksensa? Entä voidaanko Bulmer laskea tähän joukkoon, kun pelasi jo tällä kaudella, mutta on yhä teknisesti ottaen tulokas?
Entä jos Wild pitää kehnon materiaalinsa takia Zuckerin ja Charlie Coylen mukana ensimmäiset yhdeksän peliä antaakseen heille hyödyllisiä kokemuksia, mutta ottaa myöhemmin heidän tilalleen luotettavia AHL-miehiä? Jos näin käy, ja lisäksi Granlund ja Bulmer pelaavat koko kauden, on tilanne aika hyvä, varsinkin jos tosiaan Larsson tekee myöhemmin debyyttinsä, unohtamatta puolustajia, joista Cuma voi ehkä ottaa ensi kaudella paikan joukkueessa, tai sitten ei, sen lisäksi että Brodin voi hyvinkin pitää paikkansa, Falkin ja Scandellan ollessa jo huomattavasti kokeneempia tämän kauden pelattuaan.

On tosi lavea käsite tämä että "ehkä voimme tuoda sisään ketjullisen tulokkaita omista varauksistamme". Ja aina ei käy niin kuin haaveillaan, vaikka ymmärrän että WIld-fanit haluavat olla optimistisia, ja nyt joukkue on sellaisessa tilassa että paikkoja on tavallaan auki lahjakkaille tulevaisuuden nimille.
Aina näistä seuran omista prospekteista osa lyö läpi ja osa ei, vaikka kaikkia pidetään tosi lahjakkaina. Siinäkin on eroa että pelaako ensimmäisellä kaudella 0 peliä, 9 peliä, 20 peliä, 54 peliä vai koko kauden. Ja sama toisella kaudella, ja kolmannella ja neljännellä. Ja sekin että millaisessa roolissa pelaa, voiko joskus myöhemmin nousta isompaan rooliin vai ei, saako peliaikaa, tekeekö pisteitä, pääseekö ylivoimalle jne.
Niinpä voi melkein sanoa että on täyttä sköndää tässä vaiheessa spekuloida sillä että pelaako vaikka Zucker ensi kaudella Minnesotassa vai ei, ja jos pelaa niin montako peliä. Puhumattakaan siitä että onko siellä koko ketjullinen niitä tulokashyökkääjiä. Se nähdään sitten.
Vain poikkeuksellisilta lahjakkuuksilta ja "valmiilta" pelaajilta voi täysin realistisesti odottaa koko kauden pelaamista, vieläpä hyödyllisessä roolissa, kuten MG. Ja sitten joku poikkeuslahjakkuus voi hieman yllättäen ottaa ison roolin joukkueessa, kuten joka kausi nähdään.
Mutta tosiaan, olen kyllä erittäin vakuuttunut jos kolme tulokashyökkääjää pelaa suunnilleen kokonaisen kauden ylhäällä, kuten Saikka uskoo.

Sitäkään ei voi ottaa itsestäänselvyytenä, että joku muu juniori granlundin lisäksi selviytyy vakiokokoonpanoon. Vaikka lahjakkaita ovatkin, niin voi olla että tie on tukossa. Minnesotalla on kuitenkin sellaiset 10 oikeaa NHL-tason hyökkääjää, jos kaikki olisivat yhtä aikaa terveinä. Lisäksi on näitä wellmaneja, almondeja ym.
Kun Granlund menee top kuuteen, niin sieltä joku valahtaa sijan alaspäin, vaikeuttaen jonkun tulokkaan mahdollisuuksia. Lisäksi voi olla, että Minnesota hankkii ennen siirtotakarajaa hyökkääjän tai kaksi, kuten heidän pitäisi. Tai sitten kesällä hankitaan vahvistuksia, kuten pitäisi.
Vai luottaako Minnesota omiin lupauksiinsa? Myydäänkö joku turha tötterö pois, että näille huippulupauksille saadaan tilaa? Sehän olisi iloinen asia, jos joku muukin kuin Granlund osoittaa kykynsä, jolloin joku toinen putoaa nelosketjuun, ja joukkueen syvyys paranee.
Spekulaatio on aika lailla turhaa, vaikka aina saa toivoa. Vasta ensi kausi näyttää miten käy, ja tulevat kaudet.

Näin lyhyesti, Zucker voi olla ihan näppärä ja monipuolinen pienikokoinen laituri, joka on tottunut voittamaan ja näin, mutta saan kai luvan uskoa että Schwartzilla on enemmän potentiaalia pelata kärkiketjuissa, tehoroolissa ja että se on vähän jymäkämpi tapaus?
Tarasenkoa tekisi mieli vähän verrata Raduloviin, samanlainen taitava ja tietyllä tavalla jykevä venäläinen, vakaa ja varmaotteinen luistelussaan ja viimeistelyssään ja kiekonkäsittelyssä. Ennemmin siitä tulee mieleen Radulov kun Petteri Nokelainen tai Marek Zagrapan, jotka vakuuttivat junioreina, varattiin ensimmäisellä kierroksella, mutta päätyivät nelosketjun kiekottomaan rooliin/SM-liigaan.

Tavallaan nämä lupaukset kiinnostaa, varsinkin todelliset huippulaupaukset, mutta toisaalta ei, koska ikinä ei tiedä tuleeko jostakin nuoresta kunnon NHL-pelaaja vai ei. Se on niin monesti nähty, että voit olla kehuttu lupaus mutta et koskaan lopulta päässyt paljon harjoituspelejä tms pidemmälle. Tätä lienee turha tarkentaa.
Siispä jokaisen lupauksen kohdalla se tulos nähdään vasta vuosien päästä. Eri asia on kuitenkin poikkeuslahjakkuudet, kulmapalat joiden varaan seura voi rakentaa. Mietihän noita muita seuroja, että ketä siellä on sellaisia.
Siksi oli tarpeellista tuoda esiin Colton Gillies ja muut Wildin entiset lupaukset: suunnan on muututtava, mutta kuinka paljon se muuttuu nykyisillä lupauksilla?
Koko liigankin mittakaavassa Minnesota tarvitsisi muutoksia, ei vain oman sisäisen toiminnan tasolla. Pitäisi nousta hyväksi joukkueeksi, siinä riittää haastetta. Eikä se ole pelkästää uskon asia, että luotetaan näihin omiin varauksiin, niin kaikki muuttuu paremmaksi.

Vähän kummallista että kun esimerkiksi nuorten MM-kisojen viestiketjussa joku jamppa aivan asiallisesti ja perustellusti kertoi olevansa epäileväinen Teemu Pulkkisen potentiaalista ja kehitysnäkymistä, niin kaveri tyrmättiin ihan täysin. Sillä oli kuitenkin oma mielipide, näkemys ja perustelut, mutta kukaan ei vaan pystynyt käsittämään.
Tai jos joku on kriittinen Minnesotan koko toiminnasta viime vuosina, ja nykyään, eikä luota kovin paljon seuran lupauksiin ja tuevaisuuteen, niin tosifanit linnouttautuvat bunkkeriin ja heittelevät sieltä käsikranaatteja ja ampuva konekiväärillä viimeiseen mieheen asti.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Vaikka lahjakkaita ovatkin, niin voi olla että tie on tukossa. Minnesotalla on kuitenkin sellaiset 10 oikeaa NHL-tason hyökkääjää, jos kaikki olisivat yhtä aikaa terveinä. Lisäksi on näitä wellmaneja, almondeja ym.

On olemassa sellaista kuin vaihtuvuutta. Sitä esiintyy kaikkialla muualla kuin Detroitissa. Ja Minnesotassa, jos sinua uskomme. Totta helvetissä taitavat nuoret ottavat paikkansa kokoonpanosta.

10 oikeaa NHL tason hyökkääjää tekee kolme ja 1/3 ketjua. wellnannit ja almondit voivat sitten varmaan väistyä zuckereiden ja larssonien tieltä, kun he eivät kerta ole NHL tasoa.


Jotenkin se on kummallista, että kaikki muut joukkueet ovat kasvattaneet viime kausina vähintään yhden, usein montakin huomion arvoista nuorta NHL-pelaajaa, sanotaan nyt vaikka 22-vuotiaita tai nuorempia. Paitsi ehkä Pittsburgh, Detroit ja Minnesota.

Otetaan aikajana kahden viimeisen vuoden ajalta. Kerroppa, minkä huomion arvoisen pelaajan vaikkapa Columbus on saattanut NHL:n viime kausina? Calder-Steve Mason joo, mutta nykyään se on ihan paska. Tai Ottawa? Nashville? Calgary? Vancouver?

Dallas, ketä muita kuin Jamie Benn? San Jose, ketä muita kuin Logan Couture? Useita?

Tai esim Washington on tuonut NHL:ään John Carlsonin, Marcus Johanssonin, Michael Neuwirthin, Semjon Varlamovin (oho väärä seura!!!).

Joo ja Washington varasi 2000-luvun alussa vielä paskemmin kuin Wild. Washington esimerkkinä on kohtalaisen huono, koska miten ovatkaan menestyneet mm. Sasha Pokulok, Joe Finley ja Anton Gustaffson? Yhtä hyvin kuin Marian Gaborik, Mikko Koivu ja PM Bouchard?

No kuitenkin. Samaan aikaan Minnesota on tuonut NHL-piireihin pelaajia kuten Casey Wellman, Cody Almond ja Cal Clutterbuck. Mikko Koivun jälkeen kuumin lupaus oli Benoit Pouliot, mutta eihän siitä oikein mitään tullu.

Mikko Koivun jälkeen kuumin lupaus on kylläkin ollut James Sheppard tai vaihtoehtoisesti PM Bouchard. Eipä ollut Benoään vähän yli ppg kauhean hyvin verrattuna PMB:n 140 pisteeseen juniorisarjassa tai Sheppardin 90 pisteeseen.
 

mchi

Jäsen
Tai jos joku on kriittinen Minnesotan koko toiminnasta viime vuosina, ja nykyään, eikä luota kovin paljon seuran lupauksiin ja tuevaisuuteen, niin tosifanit linnouttautuvat bunkkeriin ja heittelevät sieltä käsikranaatteja ja ampuva konekiväärillä viimeiseen mieheen asti.


En ole Wild-fani, joten en tiedä mitä he bunkkereissaan tuumaavat, mutta näin ulkopuolisena luulisin, ettei se ongelma ole siinä, että olet kriittinen seuraa kohtaan, vaan sitä, että toistaiseksi en ainakaan minä (eikä vastauksista päätellen kukaan muukaan) ole löytänyt yhtään logiikkaa viesteistäsi.

Ensin Wildilla ei ole yhtään kunnon hyvän luokan prospekteja (koska Euroopassa pelaavillahan ei mitään tee), vaan joitain tasapaksuja bottom-6 kavereita, kun kaikilla muilla on vaikka millä mitalla. Tässä kohtaa taisit luetella sellaisia "prospekteja" kuin Berglund ja Oshie, jotka ovat toki suoraan verrattavissa lähes saman verran NHL-pelejä pellanneisiin Zuckeriin, Granlundiin ja kumppaneihin. Ja Buffalollakin on Gragnani, mistä Wildiin tämmöisiä kavereita!

Seuraavaksi ei sitten olekaan enää järkeä spekuloida koko prospektien tulevaisuudella, kun eihän niistä kukaan osaa tässä vaiheessa sanoa. Eli aivan utopistista odottaa Granlundeilta, Brodineilta, Zuckereilta tai keneltäkään mitään, kun voi hyvin olla etteivät onnistukaan. Wildillakin pitäisi olla Schwartz ja Tarasenko, koska heistähän sen toki tietää, että tulevaa halloffeimeriä pukkaa.

Olenko nyt suurin piirtein ymmärtänyt logiikkasi, vai enks mäkään vaan tajuu?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Spekulaatio on aika lailla turhaa, vaikka aina saa toivoa. Vasta ensi kausi näyttää miten käy, ja tulevat kaudet.

Tässä lauseessa ei ole kyllä mitään järkeä. Keskustelupalstat ovat nimenomaan ovat sitä spekulaatiota varten. Joku voi mennä arvioissaan metsään, mutta mitä sitten? Sitä on silti mielenkiintoista lueskella.
 

kloever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Koivu Bros.
Kylläpä se Petteri Sihvonen jaksaa vängätä (aka apulais-GM)

Tänään Toronto vastassa, vieraissa jälleen. Russon blogista bongatut hyökkäysketjut ovat seuraavat: (ei muokattu)

Devin Setoguchi-Warren "Poor Man's Mikko Koivu" Peters-Dany Heatley
Cal Clutterbuck-Matt Cullen-Casey Wellman
Darroll Powe-Kyle Brodziak-Nick Johnson
David McIntyre-Carson McMillan-Brad Staubitz.

Falk istuu tänään, Zanon palaa kehiin. Yeon motiivina vaihdolle on se, ettei halunnut Zanonin isän reissaavan turhaan ilman, että näkee poikansa pelaavan..

Bäcks maalissa.

Peukkuja Wildille, rahat kiinni Torontolle. Win-win tilanne.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Tämä nyt menee melkein naurettavaksi kun joutuu tällaseen kuulusteluun, mutta on sekin parempi kun täystyrmäys suoralta kädeltä.

Johtuu siitä että jauhat samaa paskaa viestistä toiseen, etkä vastaa esitettyihin kysymyksiin.

Eikä tämäkään nyt mitään tuonut lisäarvoa ketjuun, ympäripyöreää Wildin ja sen prospect-tilanteen vähättelyä ja muiden joukkueiden lupausten kehumista.

Tottakai saat olla esimerkiksi sitä mieltä että Schwartz on parempi ja valmiimpi NHL-pelaaja kuin Zucker, mutta ilman minkäänlaisia perusteluja, katoaa mielipiteeltä merkitys tässä väittelyssä.
 
Otetaan aikajana kahden viimeisen vuoden ajalta. Kerroppa, minkä huomion arvoisen pelaajan vaikkapa Columbus on saattanut NHL:n viime kausina? Calder-Steve Mason joo, mutta nykyään se on ihan paska. Tai Ottawa? Nashville? Calgary? Vancouver?

Ehkä tuo kaksi vuotta on vähän liian lyhyt ajanjakso. Mutta viime vuosina Columbuksessa Brassard nousi ihan mukavaa rooliin, vaikkei mikään tähti olekaan ja peli tökkii tällä kaudella. Ja kyllähän se Nikita oli iso lupaus ja huomionarvoinen nuori mies, välillä onnistui ja välillä ei, ja loppu on historiaa. Ryan Johansenin uskaltaa myös mainita, vaikkei se viime vuosina ole pelannut Columbuksessa. Olit varmaan kuullut näistä pelaajista?
Ottawassa Karlsson on menossa yli 60 pisteen kauteen, ja tulokassopimus loppuu mukavasti kesällä, joten miljoonia on tiedossa. Ja vähän turha kysellä muiden viime vuosien lupausten perään, jos tällä kaudella on tulessa Jared Cowen ja voidaan vaihtaa Rundblad Turrisiin.
Eikös Nashvillen Colin Wilson ole huomionarvoinen nuori pelaaja, ja Cody Franson oli sellainen.
Calgaryn kohdalla tarkoitin tietysti Backlundia, vaikka eihän tuo oikein saa mitään merkittävää aikaan, tilaisuuksia on kyllä annettu.
Ja Vancouverin kohdalla Cody Hodgsonia, vaikka oikeastaan otti paikkansa vasta tällä kaudella. Ja olihan Luc Bourdon joskus aika lupaava.

Dallas, ketä muita kuin Jamie Benn? San Jose, ketä muita kuin Logan Couture? Useita?
Kyse olikin siitä että seurat ovat tuoneet ainakin yhden merkittävän nuoren pelaajan ylös viime vuosina. Yksi Jamie Benn tai Logan Couture on jo aika paljon. Mutta kerran Sambovaisilla tiedonjano yllätti, niin lisäksi voisi mainita että Marc-Edouard Vlasic on 24 ja pelannut vakuuttavasti Sharksissa jo vuosia, ja varttuihan siellä Minnesotan hankkima Setoguchi. Lisäksi Sharksilla on muutenkin aika laadukas joukkue, vuodesta toiseen lännen kärkijoukkueita.

Washington esimerkkinä on kohtalaisen huono, koska miten ovatkaan menestyneet mm. Sasha Pokulok, Joe Finley ja Anton Gustaffson? Yhtä hyvin kuin Marian Gaborik, Mikko Koivu ja PM Bouchard?

Pakkohan tähän on vastata, aika hupsua syyttää Washingtonia huonosta varaamisesta joskus 2000-luvun alussa. Onko sillä jotakin väliä? Sanooko sellaset nimet mitään kuin Ovetskin, Mike Green, Semin, Bäckström tai Kutznetsov? Ja Karl Alznerista tuli ihan mukava puolustaja...


Mikko Koivun jälkeen kuumin lupaus on kylläkin ollut James Sheppard tai vaihtoehtoisesti PM Bouchard. Eipä ollut Benoään vähän yli ppg kauhean hyvin verrattuna PMB:n 140 pisteeseen juniorisarjassa tai Sheppardin 90 pisteeseen.
Bouchard aloitti Minnesotassa 2002, Koivu 2005, joten enpä tiedä oliko Bouchard kuumin lupaus Koivun jälkeen.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ehkä tuo kaksi vuotta on vähän liian lyhyt ajanjakso.

Itseasiassa jos Wildin näkökulmasta tätä tilannetta katselee, niin se on ihan oikean mittainen ajanjakso. Draftaamisessa ja nuorten pelaajien kehittämisessä on kuitenkin Fletcherin aikana tapahtunut selkeä muutos parempaan päin.

*********

Saako Wild pisteitä Spurgeonin kehittämisestä, vai meneekö tästä miehestä kaikki kunnia hänet varanneelle Islandersille?

Nikita Nikitinin mainitseminen enemmän tai vähemmän sinetöi keskustelun osaltasi. Viidennellä kierroksella varattu puolustaja, jonka yhden kauden piste-ennätys ennen tätä kautta, missään liigassa, on 16. Jos tämän tason talentteja aletaan latomaan tiskiin, niin missä arvossa pidät Wildin varaamia Marco Scandellaa, Justin Falkia, Kyle Medvecia tai Nick Leddya?

En saa selvää, haluatko haukkua Wildin draftaamista, vai lupausten kehittämistä huonoksi. Fletcherin aikana draftaaminen ainakin on parantunut. Nuorten pelaajien kehittämistä on tässä vaiheessa vielä vähän liian aikaista arvioida, mutta ainakin Marco Scandella, Clayton Stoner, Justin Falk sekä Jared Spurgeon ovat ottaneet selkeästi askeleita eteenpäin pelaamisensa kanssa. Hyökkääjistä Casey Wellman on parantanut jatkuvasti viimeisen kahden kauden aikana.

Brent Burnsia et ole tainnut mainita Wildin puolella onnistuneeksi varaukseksi (kuten et ole tainnut ketään muutakaan Wildin pelaajaa laskea onnistuneeksi varaukseksi), miksi näin? Tai myöskään tuossa ylempänä mainittua Nick Leddya. On mahdollista että nuo ovat menneet itseltäni ohi, pahoittelen jos näin on käynyt.

Bouchard aloitti Minnesotassa 2002, Koivu 2005, joten enpä tiedä oliko Bouchard kuumin lupaus Koivun jälkeen.

Bouchard varattiin 2002, Koivu 2001.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Ehkä tuo kaksi vuotta on vähän liian lyhyt ajanjakso. Mutta viime vuosina Columbuksessa Brassard nousi ihan mukavaa rooliin, vaikkei mikään tähti olekaan ja peli tökkii tällä kaudella. Ja kyllähän se Nikita oli iso lupaus ja huomionarvoinen nuori mies, välillä onnistui ja välillä ei, ja loppu on historiaa. Ryan Johansenin uskaltaa myös mainita, vaikkei se viime vuosina ole pelannut Columbuksessa. Olit varmaan kuullut näistä pelaajista?
Ottawassa Karlsson on menossa yli 60 pisteen kauteen, ja tulokassopimus loppuu mukavasti kesällä, joten miljoonia on tiedossa. Ja vähän turha kysellä muiden viime vuosien lupausten perään, jos tällä kaudella on tulessa Jared Cowen ja voidaan vaihtaa Rundblad Turrisiin.
Eikös Nashvillen Colin Wilson ole huomionarvoinen nuori pelaaja, ja Cody Franson oli sellainen.
Calgaryn kohdalla tarkoitin tietysti Backlundia, vaikka eihän tuo oikein saa mitään merkittävää aikaan, tilaisuuksia on kyllä annettu.
Ja Vancouverin kohdalla Cody Hodgsonia, vaikka oikeastaan otti paikkansa vasta tällä kaudella. Ja olihan Luc Bourdon joskus aika lupaava.


Kyse olikin siitä että seurat ovat tuoneet ainakin yhden merkittävän nuoren pelaajan ylös viime vuosina. Yksi Jamie Benn tai Logan Couture on jo aika paljon. Mutta kerran Sambovaisilla tiedonjano yllätti, niin lisäksi voisi mainita että Marc-Edouard Vlasic on 24 ja pelannut vakuuttavasti Sharksissa jo vuosia, ja varttuihan siellä Minnesotan hankkima Setoguchi. Lisäksi Sharksilla on muutenkin aika laadukas joukkue, vuodesta toiseen lännen kärkijoukkueita.


Brassard ei ole sen merkittävämpi pelaaja kuin Clutterbuck, kysy vaikka keneltä.
Nikita Filatovista odotettiin suuria, mutta teki Colton Gilliesit. Ei mikään merkittävä hänkään. Paitsi että Gillies pelaa NHL:ssä.
Johansson ei ole pelannut peliäkään NHL:ssä tällä kaudella...
Karlssonissa osuit oikeaan.
Jared Cowenia on yhtä merkittävä kuin Mikael Backlund, tai noh, ehkä hitusen merkittävämpi.
Wilson ei ole saavuttanut urallaan mitään, ei sitten mitään, ellei sitten tämän kauden 24 pistettä 44 ottelussa lasketa.
Hodgson on merkittävä tulevaisuudessa, mitä olen saanut käsityksen, on Codylle pisteiden tekeminen vaikeaa vaikka yritystä löytyy.
Luc Bourdon on kuollut. Kuoli moottoripyörä onnetomuudessa, joten ei tule olemaan merkittä ikinäkoskaanmilloinkaan. Varmaan tiesit tämän...

Sanoit itse, että 22 tai nuorempi pelaaja kelpuutetaan. Vlasic on 24, niin kuin totesit. Ei siis jatkoon. Setoguchihan on huono ja mitäänsanomaton flegu, joka tuli Wildiin suuren maalintekijän meriiteillä. Ei sitten ollutkaan, niin kuin itse taisit todeta pari sivua taaksepäin, ellen väärin muista. Ei liene merkittävä.
Sharks on niin merkittävä joukkue, että se voi varata huonosti ekalla kierroksella luottaen siihen, että muilla kierroksilla tärppää. Tästä esimerkkinä ykköskierroksen varaus Charlie Coyle, joka ei pääsisi useimmissa joukkueissa kokeilemaan siipiään ylhäällä, paitsi Minnesotassa parin vuoden sisällä. Niin, ja Coylen mukaan tarvitsi laittaa vain helvetin huono ja flegmaattinen Dany niminen jätkä, jotta saataisiin yksi liigan parhaista kiekollisista pakeista. On se hurjaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös