Minkä Olympialajin poistaisit kisoista?

  • 16 764
  • 158

Turhat lajit jotka kaipaa poistamista

  • Ammunta

    Ääniä: 13 5,1%
  • Baseball

    Ääniä: 105 40,9%
  • Jalkapallo

    Ääniä: 53 20,6%
  • Jousiammunta

    Ääniä: 9 3,5%
  • Käsipallo

    Ääniä: 13 5,1%
  • Maahockey

    Ääniä: 40 15,6%
  • Melonta

    Ääniä: 10 3,9%
  • Miekkailu

    Ääniä: 21 8,2%
  • Nykyaikainen viisiottelu

    Ääniä: 73 28,4%
  • Nyrkkeily

    Ääniä: 16 6,2%
  • Painonnosto

    Ääniä: 21 8,2%
  • Purjehdus

    Ääniä: 19 7,4%
  • Pyöräily

    Ääniä: 8 3,1%
  • Pöytätennis

    Ääniä: 10 3,9%
  • Ratsastus

    Ääniä: 78 30,4%
  • Softball

    Ääniä: 127 49,4%
  • Soutu

    Ääniä: 7 2,7%
  • Tennis

    Ääniä: 11 4,3%
  • Vesipallo

    Ääniä: 21 8,2%
  • Uimahypyt

    Ääniä: 16 6,2%

  • Äänestäjiä
    257

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Pompöösi olympialaisjuntta ei todella tiedä ketä miellyttäisi. Ottaisiko katukorista, jotain frisbeegolffia ja geokätköilyä sun muuta nuorisoon vetoavaa mukaan, missä osallistumisen intressit itse kilpailijoilla ovat pääosin mallia ”kännissä ja läpällä” vai miellytetäänkö patrioottisia olympialaisfaneja, joille olympiarenkaat on tatuoitu selkään ja joille vain tietyt traditionaalisen puhuttelevat olympialajit ovat vain sitä ainoaa olympiaurheilua.

Nyt yritetään vähän kaikkea. Koen itse katsojana ristiriitaa, kun joku Raitanen valmistautuu neljä vuotta askeettisesti raakaan kestävyysmatkaansa kuin Heinäveden luostarin munkki ja sitten samassa kisajoukkueessa kisoihin ilmestyy paikalle skeittaaja, joka sanoo suurin piirtein, että huvikseen saavuin paikalle. Ymmärrän lajien eri luonteet ja ongelma lienee vain minun korvieni välissä. Tämä sama keskustelu on käyty talvipuolella joka neljäs vuosi lumilautailun kohdalla.

Lajeissa, jossa olympialaiset eivät ole lajin sisällä suurin kruunun jalokivi, eivät minun asteikossani olympiaohjelmistossa nouse juuri miksikään. Olympialaiskonseptin tulee muuttua, mutta jos perimmäinen aate muuttuu liian kauaksi alkuperäisestä eli kuvataan mieluummin jotain lajin elokuvaa kuin kamppaillaan olympiamitalista, olen kääntänyt kanavaksi jo sen mistä tulee kymppitonni.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kesäkisoista miesten jalkapallo olisi ensimmäinen poistettava. Jalkapallo ei tarvitse olympialaisia yhtään mihinkään. Parhaiden pelaajien kutsumisessa paikalle ei siinäkään olisi järkeä, koska a) se sotkisi seurajoukkuekauden b) vähentäisi arvoa lajin omilta arvokisoilta ja c) jyräisi muut lajit alleen.

Talvikisoista en poistaisi mitään lajia. Sen sijaan vähentäisin mitalimäärää, esimerkiksi ampumahiihdon kuusi mitalilajia on aivan ylisuuri määrä. Alppiinkin tuotu joukkuekilpailu, ei mitaleita pidä laittaa alennusmyyntiin.
 

Buster

Jäsen
Kieltämättä tuo futis miesten puolella on vähän irvokas nykyisellään, koska se on junnuturnaus, mutta naisillahan ei ole mitään rajoituksia. Toki tähän junnuturnaukseen pääsy on silti aika pirun vaikeaa, kun pitää U-21 EM-kisoissa esim. sijoittua Top-4.

Lajilla on pitkä olympiahistoria. Se oli mukana ekan kerran jo 1900-luvulla, mutta osallistusmisoikeus oli vain amatööripelaajilla aina vuoden 1984 Los Angelesin kisoihin saakka. Tuolloin jo sovittiin järjestöjen ja lajiliittojen kesken, ettei mikään Etelä-Amerikan tai Euroopan maa saa valita ryhmäänsä yhtään jo MM-kisoissa urallaan pelannutta pelaajaa. Tämä siksi, ettei haluttu tuhota MM-kisojen hegemonia-asemaa.

Barcelonassa 1992 luovuttiin tuosta MM-kisasäännöstä ja miesten olympiafutiksesta tuli U-23. Fifa tosiaan haluaa suojella MM-kisojen asemaa lajin suurimpana tapahtumana. Atlantassa 1996 lisättiin, että ryhmään saa ottaa kolme yli-ikäistä pelaajaa. Aikanaan 1984 kisoihin olympiafutiksen suosion laskiessa olympiajärjestö olisi halunnut poistaa ymmärtääkseni kaikki rajoitukset ja sallia kaikki ammattilaispelaajat, mutta eihän Fifa päästä ketään raha-apajilleen. Tämän jälkeen Fifahan on itse turvottanut kalenteria Confederations Cupilla, sekä hankkinut entisen Uefan järjestämän Intercontinental Cupin muuntaen sen Club World Championshipiksi. Jos Fifa käärisi voitot olympiafutiksesta, niin hitot MM-kisojen yksinvalta-asemasta ja ruuhkautuneesta ottelukalenterista, sekä pelaajien lomista ja seurajoukkueiden preseasoneista.

Yleensä olen katsonut vain olympiafutiksen, mutta tänä vuonna ei kiinnosta tähtiloiston puutteen vuoksi. Riossakin oli jo niin ja näin, vaikka siellä oli Neymar ja Brasilian, Saksan sekä Meksikon kovanoloiset ryhmät. 2012 oli kova kiima ja muistan Egyptillä pelanneen jonkun Salahin, joka oli aika hyvän oloinen kaveri pelaten seuratasolla Baselissa. Mutta 2008 oli ne olympiafutiskisat, joita edelleen fiilistelen.

Argentiina: Riquelme, Messi, Mascherano, Aguero, Zabaleta, Gago, Banega, Lavezzi, Garay, Di Maria, Buonanotte, Romero, Fazio, Jose Sosa
Brasilia: Ronaldinho, Thiago Silva, Marcelo, Diego, Alexandre Pato, Ramires, Hernanes, Rafinha, Lucas Leiva, Anderson, Diego Alves, Jo

Ja muissakin joukkueissa oli paljon hyviä nimiä. Japanilla koko A-maajoukkueen avainpelaajisto: Honda, Kagawa, Okazaki, Uchida, Nagatomo, Yoshida. Samoin Nigerialla aika kova nippu. Odotettu dream teamien kohtaaminenhan tapahtui jo semifinaalissa, kun Argentiina painoi Brasilian 3-0 tantereeseen. Ei tiennyt kumpaa kannattaa, kun Riquelme ja Ronaldinho on kaikkien aikojen suosikkipelaajien listalla 1. ja 2. Järjestystä en tiedä.

Futiksen ohella olen katsonut näistä kisoista vain koriksen 3 vs. 3:sta mielenkiinnosta ja samat fiilikset siitä kuin muillakin täällä. Seuraavaksi futista 5 vs. 5 puulaaki/junnukentällä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Poistaisin suunnilleen puolet lajeista pienen tuumaustauon jälkeen. Muutama prinsiippi:

- Suuren budjetin uusia suorituspaikkoja vaativat lajit pois, jos rakennelmille on kisojen jälkeen vain vähän käyttöä.
- Laji pois, jos se ei todellisuudessa ole laajasti kilpailtu kansainvälisesti, ja on viety o-kisojen ohjelmaan isojen vaikutusvallalla.
- Nyrkkeily joutaa veks vittuun o-kisoista. Lättyyn lyöminen ei ole urheilua.
- Hevoshuvit eivät kuulu o-kisoihin. Ratsastuslajit ja samalla nykyaikainen 5-ottelu joutavat pois.
- Kuviokellujat voivat jatkossa kellua jossakin toisaalla.
- Uintityylejä on liikaa, puolet pois. Jos ei, niin yleisurheiluun mukaan eri matkojen takaperin juoksut, samoin käsillä juoksut.
- 3x3 koripallo, millä saakelin vahingonlaukauksella tuo on kisoissa? Heti pois.
- Jalkapallo olisi lajina o-kisoihin mitä luontevin, mutta toteutus on kilpailullinen irvikuva. Pois.
- Rytminen voimistelu on tarjahalosten suosimaa keikistelyä ja kekottamista. Pois.
- Pyöräily on umpidoupattujen laji, pois. No BMX-pyöräily ehkä ei, mutta se taas on tyystin turhaa touhua, eli pois.

Jos jotain lajeja pitäisi lisätä, niin lisäisin hetken miettimisen jälkeen ainakin keilailun. Suht vanha ja laajalti harrastettu laji, infravaatimukset vielä järjen rajoissa, ja erinomaisen toimiva TV-laji myös. Suunnistus saattaisi myös olla mielenkiintoinen uusi olympialaji.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Ratsastus, futis ja nyrkkeily
 

Glove

Jäsen
En tiedä minkä verran maailmalla on nykyaikaisen viisiottelun harrastajia, mutta SM-kisoissa näkyi olleen miehissä kolme kilpailijaa ja naisissa neljä kisaajaa. Jos maailmalla kisaajia on yhtä vähän niin laji ei mielestäni ansaitse olympiastatusta.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Kouluratsastus on kyllä sellaista kisaamista, josta en oikein ymmärrä, että miksi on tuolla mukana. Tai niin, kai sitä on hevosilla kilpailtu aika pitkään ihmiskunnan historiassa, joten hevosurheilulla on asiaan liittyviä perinteitä. Mutta siinäkin sitten ymmärtäisin paremmin ravit ja esteratsastukset. Siis tuossa kouluratsastuksessahan pistetään käytännössä hevonen tanssimaan ja sitten tuomarit arvostelevat tätä suoritusta.

Ensinnäkin hevonen tosiaan on tuossa se, joka tekee sen koko suorituksen. Eli eläimet kilpailevat keskenään. Samalla logiikalla voisi mukaan ottaa agilitya ja mitä lie. Jos taasen ajatellaan, että ihmisen suorittama ohjaus on lajissa olennaisimmassa osassa, niin sittenhän sinne voisi ottaa vaikka autourheiluakin. Noh, e-sportsin mukaan tuleminen varmasti on vain ajan kysymys.

Toinen pohdituttava tekijä tuossa kouluratsastuksessa on paremmuuden ratkeaminen tuomarien pisteillä. Minulla on nimittäin aina suuria ongelmia suhtautua lajeihin, jossa paremmuutta ei pystytä mittaamaan mitenkään muuten konkreettisesti, vaan pelkästään niiden tuomaripisteiden avulla. Siis joo, kyllähän tuomareita on käytännössä jokaisessa lajissa mukana, mutta esim. kamppailulajeissakin on selkeää, että kun pistät vastuksen mattoon, niin voitto siitä tulee. Sen sijaan tällaiset tanssit ja synkronoidut kuviohommailut tuntuvat menevän vähän mielipiteen mukaan. Joku antaa pisteitä 8,5 ja toinen 6,0*. Ja siinä sitten ratkeaa voittaja.

*Joo, niistä arvosanoista kai yleensä poistetaan ne paras ja huonoin, että saadaan edes karsittua esim. ne norjalaisen tuomarin suomalaiselle urheilijalle antamat huonot pisteet pois.
 

Rannelaukaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaikki yksilölajien joukkuekilpailut. Nyt ei riitä, että matkoja ja tyylejä on sata, vaan niistä on vielä lisäksi miesten, naisten ja nykyään sekajoukkueiden kilpailut. Ja kaikkiin lajeihin, joissa sukupuoli ei aseta kilpailijoita eri asemaan, kuten vaikka jousiammunta, sekasarjat.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse karsisin rankalla kädellä lajeja ja kokonaisia lajiryhmiä ulos kesäkisoista. Punakynää seuraaville:

- ampumahommat kaikki pois pl. jousiammunta
- avovesiuinti
- baseball
- BMX-pyöräily
- golf
- jalkapallo
- koskimelonta
- käsipallo
- maahockey
- miekkailu
- nykyaikainen viisiottelu
- purjehdus
- rantalentopallo
- ratapyöräily
- ratsastus
- rugby
- rytminen voimistelu
- softball
- taekwondo
- taitouinti
- trampoliinivoimistelu
- uimahypyt
- vesipallo

Lisäksi uintiin raju vähennys lajeihin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kaikki yksilölajien joukkuekilpailut. Nyt ei riitä, että matkoja ja tyylejä on sata, vaan niistä on vielä lisäksi miesten, naisten ja nykyään sekajoukkueiden kilpailut. Ja kaikkiin lajeihin, joissa sukupuoli ei aseta kilpailijoita eri asemaan, kuten vaikka jousiammunta, sekasarjat.
Puutun tähän jousiammuntaan. Kyseessä on yllättävän fyysinen laji, jossa kilpailijan voima ja hyvä lihaskunto ovat suorituksen kannalta keskeisessä osassa. Miehet saavat fyysisillä ominaisuuksillaan keskimääräistä etua naisiin verrattuna, vaikka ainakin tekniikka, kokemus, taito lukea sääolosuhteita ja paineensietokyky näyttelevät keskeisempiä osia jousiampujan onnistumisessa.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Äänestin miekkailua, mutta toisaalta kun miettii niin kaikki lajit joissa olympiakulta ei merkitse mitään voisi poistaa. Jalkapallo miesten osalta nyt on aivan turhaa neppailua, joten mikä lienee syynä, että roikutetaan mukana.
Mutta pitäkää mitä pidätte ja poistakaa mitä poistatte. Ainoa laji joka allekirjoittanutta kiinnostaa on satasen juoksu.
 

Fordél

Jäsen
Lajeista jalkapallon voisi poistaa, koska kyse on ihan c-luokan turnauksesta eikä tuollainen sovi olympialaisten ajatukseen, jossa kunkin lajin parhaat kilpailevat. Pohtisin myös mm. golfin ja tenniksen järkevyyttä. Eivät ne edes tarvi olympialaisia mihinkään.

Lajien lisäksi karsisin erilajien kilpailumuotoja. Tässä pahin on varmasti uinti. Tokion olympialaisissa on peräti 37 eti uintilajia. Täysin järjetöntä, ja tuon voisi karsia vähintään puoleen. Riittäisi hyvin, kun olisi 2-3 vapaauintimatkaa, yksi sekauinti ja viesti. Ihan maksimissaan voisi olla joka tyylille yksi matka, mutta ei siellä tarvi esim. perhosta uida 100 m ja 200 m matkoilla, sekauintia 200 m ja 400 m matkoilla tai vaparia 50 m, 100 m, 400 m, 800 m ja 1500 m matkoilla. Aivan järjetöntä.

Sen sijaan pitäidin ilman muuta näitä pienempiä lajeja ohjelmassa, kuten miekkailun, kouluratsastuksen, uimahypyt, jousiammunnan, vesipallon jne. Ne todellakin tarvitsevat olympialaisia sekä niiden näkyvyyttä.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Painoluokitukset voisi myös poistaa. Ei esim. koripallossakaan ole mitään lasten sarjoja.
- Uinnista riittäisi yksi mitali. Jos useampia tyylejä tai matkoja haluaa käydä niin kisaisivat esim. jonkinlaisena turnausmuotoisena kilpailuna sen ja eniten kärkisijoja saaneille jalometallia kaulaan.
- Naisille ei tarvitse tarjota kaikkia lajeja. Esim. joku naisten yhdistetty mitä nyt talvikisoihin ollaan tuomassa ei todellakaan ole olympialaisten arvoinen.
- Maakiintiöt pois. Jos jonkun lajin top100:ssa on 70 tietyn maan urheilijaa, niin sitten on.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kaikki muut paitsi yleisurheilulajit. Toki kaupunkisuunnittelun, runouden ja veistokset voisi tuoda takaisin. Herrasmieslajeista miekkailu, nyrkkeily ja shakki voivat olla mukana (mieluiten niin että saman henkilön on pakko osallistua kaikkiin kolmeen).
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kaikki muut paitsi yleisurheilulajit. Toki kaupunkisuunnittelun, runouden ja veistokset voisi tuoda takaisin. Herrasmieslajeista miekkailu, nyrkkeily ja shakki voivat olla mukana (mieluiten niin että saman henkilön on pakko osallistua kaikkiin kolmeen).
Henkisissä lajeissa voisi olla useita eri lyriikan sarjoja, kuten romanttinen novelli, kauhukertomus, virastomuistio, runot annetuilla runomitoilla, yleisönosastokirjoitus, reklamaatio huonosta palvelusta, fake news -postaus ja häädön järkkääminen trollille palstalta. Myös retoriikan aloilla sopisi kilpailla, väittely ja vittuilu saisivat ainakin olla mukana.

Ilmastonmuutoksen torjuntahengessä olympiakisoihin tulisi ottaa mukaan metsätaitokilpailut ja ennen kaikkea männyntaimien istutuskisa. Tässä on toki huomioitava kisojen pitopaikka, eihän sitä hyövää mäntyä kuokalla tai pottiputkella tuutata hiekkaerämaahan tai jankkopeltoon. Voidaan myös istuttaa palmuja, riisiä ja muutakin mukavaa. Halkomottien teko moottorisahalla ja halkaisukirveellä tuoreesta pöllipinosta lisäksi uutena lajina mukaan.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaikki muut paitsi yleisurheilulajit. Toki kaupunkisuunnittelun, runouden ja veistokset voisi tuoda takaisin. Herrasmieslajeista miekkailu, nyrkkeily ja shakki voivat olla mukana (mieluiten niin että saman henkilön on pakko osallistua kaikkiin kolmeen).

Shakki, runonlausunta ja viskinjuonti voisi olla kiintoisa herrasmiesten kolmiottelu. Yksi siirto shakkia, Yksi runo ulkomuistista ja lasillinen viskiä. Toistetaan kunnes shakissa tulee ratkaisu.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Tuossa kun seuraa näitä poistettavaksi toivottavien lajien perusteluita, niin huomaan, että usein tämä "inhokki" laji on sellainen, josta ao. ihminen ei joko ymmärrä tai halua ymmärtää mitään.

Mitä tulee asenteeseen baseballia ja softballia kohtaan, olen vuosien saatossa tottunut siihen että osa suomalaisista katsoo näitä pitkin nenänvarttaan kehuen samalla pesistä jumalaiseksi lajiksi. Itse asiassa baseball on maailmanlaajuisesti aika suosittu laji (nyt sohaisen muurahaispesään, kun kehotan vertaamaan jääkiekkoon). Softball on katsottu naisille sopivammaksi lajiksi, vaikka ne aika erilaisia ovat (tähän voisi edellisen lisäkommentin mukaan ihmetellä, miksi naiset eivät pelaa olympialaisissa ringetteä jääkiekon sijaan?) Tällä hetkellä naisten baseball ei ole kuitenkaan lähelläkään samaa tasoa kuin miesten, joten kaiketi parempi näin.

Ihan muuten, koittakaapas ehtiä lyömään tuohon softball-syöttöön.

Siis, lähinnä hymyilyttää tuo baseball-vastaisuus, jota vielä aika paljon tulee vastaan.

Ja sitten tuo alentava suhtautuminen taitouintiin l. tuttavallisemmin kuviokelluntaan. Olin muutama vuosi takaperin töissä ao. lajin nuorten MM-kisoissa Helsingissä ja pääsin läheltä seuraamaan toimintaa. Voin sanoa, että kovaa urheilua tuo on. Jäisi moneltakin kovakuntoiselta kaiffarilta nuo suoritteet tekemättä; pitkiä aikoja veden alla tarkkoja koreografioita noudattaen, väliin pintaan hengittämään ja taas. Toki kuivaharjoittelu näyttää aika huvittavalta, mutta ainakin meikäläinen kunnioittaa kovasti näitä osaajia.

Toki arvostelulajien sompimisesta olympialaissin. voi olla useaakin mieltä.

Eli jos näistä kommenteista joku vetää herneen nenuun, niin pahoillani olen siitä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
En poistaisi mitään. Kotisohvien asiantuntijoiden itkua "turhista lajeista" ja "alelaarin mitaleista" on viihdyttävää lukea.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Töllön voi avata, sulkea, tai vaihtaa kanavaa...
Just näin. Lisäksi kun nykyään on saatavilla verovaroin kustannettua kuvaa muistaakseni viidestä yhtäaikaisesta tapahtumasta ja pientä maksua vastaan käytännössä jokaisesta käynnissä olevasta lajista niin voit itse valita sen mitä haluat katsoa. Eiköhän sieltä löydy se joku mikä itseä kiinnostaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sue

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
(tähän voisi edellisen lisäkommentin mukaan ihmetellä, miksi naiset eivät pelaa olympialaisissa ringetteä jääkiekon sijaan?
Helppoa. Naisten jääkiekko on täysin Kanadan ja USA:n hallitsema, ringetessä USA ei ole koskaan ollut finaalissa. NBC maksaa oikeuksista ihan vitusti, joten se luonnollisesti haluaa rahoilleen vastinetta. Sotshissa naisten finaali hävisi jääkiekon katsojamäärissä vain miesten CAN-USA - välierälle.

Muistelen lukeneeni Vancouverin olympialaisten jälkeen, että KOK olisi ollut kyllästynyt naisten jääkiekon valtaviin tasoeroihin ja jopa harkinnut siitä luopumista. Toki samalla pitäisi kyllä poistaa monta muutakin lajia, eli perustelu ei kestäisi merivettä.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Uintimatkoja on muutenkin jokaisen uintitaidoille, mitenkäs jos laitettaisiin muutama lisää, aivomyrskyn tulos: Uintiyhdistetty. Ensin hypätään uimahyppy ja siitä saadaan pisteet, seuraavaksi siirrytään altaalla uinnin pariin, joku minua viisaampi kehittelee tavan millä parahin räpiköijä saadaan selville. Taidanpa ehdottaa korkealle taholle tätä, se on seuraavissa Olympialaisissa mukana.
 

Xuirrel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen
Tuota koskimelontaa kun katsoo rakennetussa betonirännissä valtavine tyhjine katsomoineen niin ei voi kuin toivoa, että tuolle fasiliteetille on jotain käyttöä kisojen jälkeenkin. Vähän epäilyttää. Äkkiseltään voisi kuvitella, että tuon voisi vähintään järjestää jotenkin muuten. Esimerkiksi koskessa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Uintimatkoja on muutenkin jokaisen uintitaidoille, mitenkäs jos laitettaisiin muutama lisää, aivomyrskyn tulos: Uintiyhdistetty. Ensin hypätään uimahyppy ja siitä saadaan pisteet, seuraavaksi siirrytään altaalla uinnin pariin, joku minua viisaampi kehittelee tavan millä parahin räpiköijä saadaan selville. Taidanpa ehdottaa korkealle taholle tätä, se on seuraavissa Olympialaisissa mukana.
Hieno ajatus, kannattaa edistää. Laitapa minulta terveisiä, että toinen ehdotus yhdistelmälajiksi voisi olla ampumauinti. Kivääri selkään ja uimasille, ja välillä hypätään altaasta pihan puolelle ampumaan mustaa laikkaa alas. Sakkokierroksen virkaa toimittaa vesiliukumäki, yksi pummi ja yksi liuku. Parempi olla pudottamatta patruunoita altaaseen, vittumaista käydä sukeltamassa niitä neljän metrin syvyydestä kesken kilpailun.

Erittäin hieno ja perinteitä täynnä oleva laji, joka on saanut aikoinaan alkunsa norjalaisesta sotilaspartiouinnista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Bird

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Uintimatkoja on muutenkin jokaisen uintitaidoille, mitenkäs jos laitettaisiin muutama lisää, aivomyrskyn tulos: Uintiyhdistetty. Ensin hypätään uimahyppy ja siitä saadaan pisteet, seuraavaksi siirrytään altaalla uinnin pariin, joku minua viisaampi kehittelee tavan millä parahin räpiköijä saadaan selville. Taidanpa ehdottaa korkealle taholle tätä, se on seuraavissa Olympialaisissa mukana.
Saisko siihen vielä lisäksi vaikka jonkun kolmannen lajin, esim valokuvauksen. Käytäis välissä näyttään persettä kameraan suu ankkaposeerauksessa ja lonkka vinossa? Saattais houkutella katsojia.

pituushyppy veteen vois muuten olla oikeasti kova.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös