Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 648 048
  • 5 553

tsei_tsei

Jäsen
Nostetaanpa tämä ylös, kun on tullut lueskeltua viime aikoina. Tämän ketjun avausajankohtana taisin olla juuri lukenut loppuun Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan. Mielenkiintoinen kirja, joka tuli kuitenkin luettua vähän huonosti keskittyen. Itse en niin nauttinut tuosta satiirista, mutta tuntuisi olevan erittäin moniuloitteinen teos. No, onneksi löytyy hyllystä omana, niin voi rauhassa palata asiaan.

Seuraavaksi tulikin luettua Dostojevskin Idiootti. Mielestäni mitä mainioin kirja. Dostojevskin tyyli miellyttää jotenkin minua. Kirja antaa ymmärtää paljon venäläisistä. Samalla antaa myös mielenkiintoisen kuvauksen erilaisista ja eri elämäntilanteissa olevista ihmisistä. Siinä sivussa vielä loistava rakkaustarina.

Tässä parin viime päivän aikana tuli rykästyä vielä Heinz Schaefferin kirjoittama U-977. Kirjallisesti kalpenee Dostojevskin rinnalla, mutta kyseessähän on siis saksalaisen sukellusvenekomentajan kirjoittama kirja, joka perustuu siis tositapahtumiin. Kirjan tiedot ovatkin vakuuttavalla tavalla paikkaansapitäviä. Lisäksi kirja on kirjoitettua muutamia vuosia sodan päättymisen jälkeen, mikä heijastuukin kirjassa. Erittäin mielenkiintoinen kirja, jos aihepiiri kiinnostaa.

Seuraavaksi taidankin aloittaa Dostojevskin Riivaajia tai vaihtoehtoisesti Tommy Hellstenin Virtahepoa olohuoneessa. Jälkimmäistä taidettiin täälläkin mainostaa jossain vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minäkin poikkean hieman valtavirrasta ja luettelen lukemaani vähän laajemminkin. Mitähän viimeksi tuli luettua...? Varmaankin Harry Potterin se eka. Nyt on menossa Tolkienin Silmarillion neljättä tai viidettä kertaa. Hobitti ja Sormusten Herra on molemmat luettu 11 kertaa.

Vuosien varrella mitä on jäänyt mieleen:

Alistair McLeanin kirjat.
Pimeä nousee- ja Narnia-sarjat (ovatko molemmat vaiko vain toinen C.S.Lewisin?)
Ludlumit, Wilbur Smithit.
Robert Shean Shike 1-2
Eiji Yoshikawan Musashi on oikein erityismaininnan arvoinen!
Stephen Kingin teokset.
Louis Mastersonin (joo, nimimerkki) koko Morgan Kane sarja! (joo, "roskakirjallisuutta", mutta hyvää)

Ai niin! Raamattu on luettu kannesta kanteen.
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Tällä hetkellä parikin kirjaa menossa, nimittäin juuri Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan sekä Paasilinnan Jäniksen vuosi. Viimeksi lopetin kirjan nimeltä Suomen puolesta -Mannerheim-ristin ritarit 1941-1945, ja Bulgakovin & Paasilinnan jälkeen taidan lukea Billy Hayesin Keskiyön pikajunan.
 

mamma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Ex
Louis Mastersonin (joo, nimimerkki) koko Morgan Kane sarja! (joo, "roskakirjallisuutta", mutta hyvää)

Morgan "vetaää alle 1/5 sekunnissa" Kane on roskakirjallisuutta???? Lajityyppinsä aatelia, kestävät monet lukemiset parin-kolmen vuoden välein. Helppoa (kesä)luettavaa, kirja / lukukerta on sopiva annos.
Oma sarjani oli joitain vuosia sitten täynnä, mutta lapset pääsivät näihin käsiksi ja nyt koluan divareita muutaman numeron löytämiseksi.

Tällä hetkellä luettavana Hemignwayn "Kenelle kellot soivat", Waltarin "Turms kuolematon" odottelee vuoroaan.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viimeksi luin: Anne Holt, Vereen kirjoitettu
Nyt luen: Håkan Nesser: Kotiinpaluu

Molemmat dekkarikirjailijat ovat minulle melko uusia tuttavuuksia. Näistä etenkin Nesser on jopa erinomainen.
 

Dr. Karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Viime aikoina luettua: mm. Veljet (Grisham), Canal Grande (Raittila)
Veljet on taattua Grisham-kamaa, juonenkerronta parasta a-luokkaa, silti joku Grishamille tyypillinen terävä palanen puuttuu. Raittilan Venetsia-kirja on hulvaton ja pirteä yllättäjä. Suosittelen kaikille.

Juuri nyt luettavana: Marco Polon Matkat. Historiasta kinnostuneelle ehdoton, yleissivistystä.
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
mamma: pistinkin "roskakirjallisuuden" lainausmerkkeihin. Mielestäni ne ovat huippuviihdettä, ja todellakin kestävät useita lukukertoja. Jokainen on luettu vähintään kahdesti ja parhaat huomattavasti useammin.

Mutta jos kysyy vaikka keskiverto äidinkielen opettajalta, niin käyttämäni termi olisi heidän mielestään osuva. Luulisin.

En itse omista yhtäkään, mutta broidilla on sarja täynnä.

Itselläni on sarja täynnä vain sarjakuvien maailmasta:
-kaikki Älli ja Tälli -albumit ja -pokkarit
-kaikki Timo Tiikerit
-kaikki Cocco Billit
-kaikki Aku Ankan Juhlasarjat
-kaikki Umpah-pahit
+laatikkokaupalla muita albumeja ja sarjiksia.
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Kaikista vinkeistä huolimatta luin viimeksi Bowdenin Isku Mogadishuun.

Seuraavana projektina hra Tony Halme.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Viimeksi päätökseen saatu kirja on Remeksen "Ruttokellot". Tällä hetkellä on menossa Eoin McNameen "För Gud och Ulster" sekä kertauksena edesmenneen Douglas Adamsin "Dirk Gentlyn holistinen etsivätoimisto", joka tällä kertaa on alkulämmittelyä ja muistiin palauttelua ennen Adamsin myöhempää ja minulla seuraavana jonossa olevaa Dirk Gently kirjaa "The long dark tea-time of the soul".
 

bigZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todella harvoin luen kirjoja.

Viimeksi luin Tony Halme -Tuomionpäivä

Tällä hetkellä luen samaa kirjaa toista kertaa.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
[UPDATE]Tällä hetkellä luennassa on Douglas Adamsin viisiosainen trilogia Linnunrata (kolmas osa menossa), aivan hervoton opus, saa välillä nauraa itsensä kipeäksi.

Välissä ehdin lukaista Andy McNabin Viikingin koston, ihan OK teknotrilleri, jonka mielenkiintoa lisäsi huomattavasti tapahtumien sijoittuminen suurelta osin Suomeen. McNabin omakohtaisista kokemuksista (näin olen ymmärtänyt) Persianlahden sodassa kertova Bravo Kaksi Nolla oli kuitenkin parempi IMO. [/UPDATE]
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Luettu:

Olivia Goldsmith: First Wives Club

Elokuva oli hauska, kirja aivan uskomattoman mehukas!!! Pitänee hankkia muitakin opuksia Olivialta.


Luen:

Aaron Allston: Star Wars; Enemy Lines II; Rebel Stand (joo, se on vain yksi kirja)

Allston on mun suosikkikirjailija Star Wars sagassa, kantavat tarinat - okei, ainahan fiktiossa virheitä on - ja ennen kaikkea hauskat hahmot, runsaasti huumoria. Vaikka ei niin Star Warsista olisikaan kiinnostunut, niin Wraith Squadron -trilogia sekä Starfighters of Adumar ovat hauskaa luettavaa siitä huolimatta.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Niin, itse luen juuri tällä hetkellä Remeksen Karjalan lunnaita. Viime viikkojen aikana olen lukenut näitä ko. Remeksiä, Hasselia, sekä Reijo Mäen Vareksia.

Kesällä sitä tulee luettua tämmöistä kevyempää kirjallisuutta, talvella tuli tankattua natsisaksan sota- sekä muutakin historiaa.

Täältä tähän
 

TTTTT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Tällä hetkellä intensiivisemmin menossa (uni- ja auringonottolukemisena) Tom McNabb - Flanaganin juoksu sekä Tom Clancy - Peloista pahin. Kolmantena menee sen hetkisestä keskittymiskyvystä riippuen O´Reillyn UNIX - Tehokäyttäjän opas. Se olis ehkä viisainta siirtää unikirjaksi ...
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ydinvoimaa vai ei?

;) Olen yrittänyt kahlata Jatkoaika-nimisen palstan keskusteluketjussa olevaa 'kirjaa' ydinvoimaa vai ei?. Pelin avasi nimimerkki vipa. Sinne kirjoittelee aktiivisesti kymmenkunta ukkoa toinen toistaan pidempiä kirjoituksia. Jokainen heistä perustelee näkemyksiään perusteellisesti. Usein eivät pidä joidenkin mielipiteitä minään! Perustelevat, kyseenalaistavat, ilkkuvat ja jopa briljeeraavat knoppitiedoilla. Moni tietää asiasta hemmetisti, mutta ei ne tule vähään aikaan löytämään ns 'yhteistä säveltä'.
Kantsii lukea.:p

(ps sori, kun kerroin jo vähän tossa edellä juonenkäänteitä)
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Aloittelen juuri Timothy Zahnin kirjatrilogiaa.
Keisarin käsky, Hämärän laivue ja Imperiumin perillinen.
Kertovat ajoista Episode VI:n jälkeen.
Kesälomalla olis aikaa lukea.
 

juudas

Jäsen
Levoton olo, pitää vastailla tämmöisiin...

Viimeksi:

Pekka Sartola, Tähtäimessä Israel. Lähi-Itä tutkimusta...
Asiallinen kirja vaikka Sartola välillä unohtaakin olla hieman kauempana.

Kesken:

Shamaanit, en muista kirjoittajaa. Dokumentteja ja lätinää sukulaiskansojen kouhottamisesta tundralla...
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No pakkohan tämä on ylös nostaa, kun vihdoin olen lukenut pariakin kirjaa reilun viikon sisään.

Selailin tuossa vanhoja viestejä ja huomasin, että viime vuoden heinäkuun alussa minulla on ollut Bret Easton Ellisin Glamorama "pari kuukautta työn alla". Syyskuussa samainen eepos on edelleenkin ollut työn alla. Nyt, kun vietän ensimmäistä kunnon lomaa herra ties kuin moneen vuoteen, sain vihdoinkin luettua kyseisen eepoksen loppuun.

Täytyy myöntää, että kannattikin lukea loppuun, sillä kirja parani huomattavasti loppua kohden. Kuusi ja puolisataa sivuisen kirjan alkupuoli pörrätään päämäärättömästi New Yorkin kerman pippaloissa , mutta vähitellen rupeaa tapahtumaan, kun päähenkilö saa tehtäväkseen hakea yhden typyn pois Euroopasta. No kirjassa juuri mikään ei kuitenkaan ole sitä miltä aluksi näyttää ja sekava juoni loppujen lopuksi saadaan hyvin karsittua kokoon. Jos Amerikan Psykosta tykkäsi, niin tykkää varmaan tästäkin. Muutama kohta kirjassa tuo kyllä ikävästi mieleen maailman viime aikojen tapahtumat, mutta ei siitä sen enempää.

Pitkästä aikaa tartuin myös Perry Mason-pokkariin. Välissä kirjanmerkkinä ollut lätkämatsilippu vuodelta 1993 (Jokerit-HIFK) kertoi, että kirja oli näköjään jäänyt aikoinaan kesken. No, alusta asti se tuli luettua ja oli aika pliisu. Perry Mason käy Las Vegasissa oli nimi. Hieno nimi, mutta tuskin mikään muu Perry Mason-kirja tapahtuu yhtä suureksi osaksi herran toimistossa kuin tuo. Pari Perry Masonia laitoin tilaukseen ja ensi viikolla varmaan pääsee niitäkin lukemaan.

Tosiaankin meikäläinen tarvitsee loman, ennen kuin viitsii ruveta lukemaan.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luen Kirjaa Ammattilainen. Kirjoittanut Vesa Rantanen.


Täytyy suositella, todella hyvä kirja. Ammatilainen on isättömän nuoren mihen raju tarina ryysyistä rikkauksiin. Se on kertomus sinnikkäästä taistelijasta, joka kasvaa vuosian mittaan voittajaksi niin pelaajana kuin ihmisenäkin kovien kokemusten kanssa.


Kirjan kirjoittaja on jääkiekkoon erikoistunut toimittaja, joka on asunut Pohjois-Amerikassa useiden vuosien ajan seuraten NHL-liigaa päätyökseen.

Sen kyllä huomaa että mies on perehtynyt Pohjois-Amerikan jääkiekkoiluun. Hän on kirjoittanut asiaan niin kuin ne ovat. Luulen...:D
 

CMX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Detroit Red Wings, Kärpät, HIFK
Olen aika laiska lukemaan, mutta viimeksi taisin lukea Mihail Bulgakovin "Saatana saapuu Moskovaan"-mestariteoksen.
Sitä ennen muistaakseni jonkun Edgar Allan Poen novellikokoelman ja sitä ennen taas Stephen Kingin Piinan.
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Erkki Palolammen Kollaa kestää tuli eilen luettua loppuun. Täytyy sanoa että kyllä oli suomalaisilla kovat paikat, uskomatonta että siellä kestettiin!
Seuraavaksi luen Kommunismin musta kirja -nimisen opuksen, jota jo eilen aloittelin. Saapa nähdä riittäkö kesäloma kirjan läpikahlaukseen, on meinaan sen verran raskaanoloista tekstiä..
 

ruoto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Real Madrid,Skellefteå AIK
Sain luettua juuri loppuun Jussi Eskolan Pyöreän pallon eri kulmat. Ihan ok teos..
Sitä ennen luin pari Sven Hasselin kirjaa, pari puuttuu sarjasta.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Viimeeksi luin Juhani Tammisen "Aurinkokuningas" teoksen.

Luen parhaillaan James Clavellin "Shogun" teoksen ensimmäistä osaa. Tämä klassikko on käsittääkseni tehty myös elokuvaksi, mutta en ole itse sitä nähnyt.

Vaikuttaa _hel*etin_ hyvältä.
 

Tenho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tenho lukee tällä hetkellä Antti Tuurin Rukajärven tiellä kirjaa.
Täytyy lisätä sivistystä ja lukea pari sotakirjaa väliin (suomalaista).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös