Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 700 302
  • 5 780

HeZZu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,LoKi, Dallas Stars
....

Tänään tuli luettua viimeiset sivut Väinö Linnan Sotaromaanista...tais olla jo toinen kerta kun luin sen...on se vaan niin kerpeleen hyvä kirja...huomenna olis tarkoitus lukee lisää Linnaa.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Viestin lähetti Jii
Bernard Werber: Muurahaiset

Loistava! Suosittelen kaikille...

Luin viime kesänä ja täysin samaa mieltä. "Viisi vaaleanpunaista palloa" :).

Viikolla sain loppuun Linnan Sotaromaanin ja nyt kun töistä ehtii, niin kirjastoon käy tie hakemaan jotain lukemista.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viimeksi luin Agatha Christien Neiti Marplen touhuiluista murhaajien seassa kertoneen tiiliskiven ja nyt on menossa kolmannen kerran loistava Henryk Sienkiewiczin Quo Vadis.
 

Icing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Dynamo: Aarne Honkavaaran tarina. Ehdottomasti lukemisen arvoinen teos. Kun kerran pääsin Dynamon aloittamaan tuli luettua kahdessa illassa loppuun. Hyvin kirjoitettua mielenkiintoisia kuvia sisältävä elämäkerta ja samalla läpileikkaus suomalaisesta kiekosta 30-luvulta tähän päivään. Ehkäpä parasta antia Dynamossa ovat kuvaukset legendaarisista ottelumatkoista MM ja olympiakisoihin 40-50-60-luvuilla.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tällä hetkellä käsissäni on Albrecht Fölsing'in hyvin mielenkiintoiselta vaikuttava Albert Einsteinin elämänkerta. Oikein mukavaa ja sivistävää iltalukemista.

Sitä ennen tuli tutustuttua muinaisen kreikan taruihin ja myytteihin "Tarujen Hellas" kirjan muodossa. Muutoinkin tässä on viime aikoina tullut sivistettyä itseään melkoisesti kirjojen muodossa joten seuraava kirja on varmaan hivenen kevyempää tavaraa, kenties vaikkapa Thomas Harris'in "Uhrilampaat".

vlad#16.
 

wabbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KiVa
Edward Bellamy

Kannattaa ehdottomasti kokeilla Bellamyn kirjaa 2000. Se on kirjoitettu tuossa 1800-luvun loppupuolella ja kertoo tietenkin vuodesta 2000. Hyvin hauskaa luettavaa, vaikka onkin suhteellisen poliittinen.
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Tony Halmeen "Jumala armahtaa, minä en" loppu eilen, ja Remeksen "Ruttokellot" alkoi.

Joskus vähän kevyemmälläkin linjalla... ;)
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Lukunnurkka

Tämä onkin mieluisa aihe, näin kirjallisuuden suurkuluttajana.

Viimeksi luin parin kovemman karpaasin elämänkerrat.
Edward Bunkerin Konnakoulu (vanha linnakundi joka alkoi kirjailijaksi, oli mm. yksi rosvoista Tarantinon Reservoir Dogs- rainassa), ja Oaklandin Helvetin Enkelien osaston perustaja ja ex-presidentti Ralph "Sonny" Bargerin (lusinut myös Folsomissa Bunkerin tapaan) elämänkerran. Ihan mielenkiintoista luettavaa.

Nyt on menossa Kingin ja Straubin yhdessä väsäämä Black House. Pitäisi ilmeisesti jollain tavalla olla jatkoa äijien aiemmin kirjoittamalle teokselle Talismaani. Straubin vaikutus näkyy siinä että kirja on tavallista sujuvasti kertovaa Kingiä hieman raskaampaa luettavaa runsaamman ympäristönkuvailun takia, ainakin näin alkukielellään. Saisi nyt Stevie viimeinkin päättää sen Musta torni- sarjansa. On sitä jo pitkään odotettu.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Viimeksi luin Tolkienin Hobitin ja nyt on menossa Rogersin Diffusion of Innovations. Tosin jälkimmäistä ei olisi tarkoitus lukea kannesta kanteen :)
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viimeksi luettu: Terry Pratchett, Feet of Clay

Nyt lukemuksessa: Terry Pratchett, The Fifth Elephant

Seuraavan jonossa: Terry Goodkindin "Wizards"-sarja.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti hannes_ko
Esim Eeva Aarnion Päämäärät liikkeessä on aivan kauhistuttava teos. Lainatkaapa huviksenne ja kokeilkaa, voiko asiat vaikeammin sanoa. Huh huh. Ja vertailkaapa sitten teosta Missä on Suomi, muistaakseni Vilho Harlen ja jonkun muun.

Katsopas vaan! Oletko Jyväskylän valtio-opin edustaja? Ellet, et todennäköisesti tiedäkään, että Aarnion Eeva edustaa Jyväskylän valtio-opissa sitä käytännöllisempää valtsikkaa. Voinet kuvitella, millaista on sitten Jyväskylän teoreettinen valtio-oppi... Mielestäni Aarnio kirjoittaa ja luennoi sangen järkeenkäyvästi ja on puolue- ja vaalitutkimuksissaan Suomen ehdotonta huippua. Tuo Harlen & Moision kirjakin on tuttu, käytän sitä yhtenä lähteenä gradussani. Hyvä kirja kansallisvaltioidentiteetin hahmottamiseen!

Tenttikirjoja tai muuten opskeluun/työhön liittyviä teoksia ei pitäisi tässä keskustelussa edes laskea. Siispä totean, että viimeisin lukemani kirja oli sotilasfarssia, Taisto Huuskosen "Jermut". Seuraavaksi varmaankin Päätalon Koillismaa-sarjaa, Iijoki-sarja on jo niin moneen kertaan kahlattu.
 

Miguel

Jäsen
Kirjat eivät ole se kaikkein suurin intohimoni, vaikka lukemisesta pidänkin. Koulujutut pitää hoitaa aina ensin alta pois, sen jälkeen vapaa-aika täyttyy urheilulla ja vasta sen jälkeen kirjoilla.

Juuri koulun takia viimeisin lukemani kirja on Seitsemän veljestä, joka oli ihan leppoisa kirja. Vähän pakkopullaa oli, kun piti määräaikaan mennessä lukea eikä motivaatio ollut paras mahdollinen, mutta tulipahan sivistettyä itseäni. Tällä hetkellä luen (myös koulun puolesta) Baskervillen koiraa - englanniksi. Toistaiseksi Sherlock on tehnyt vaikutuksen. Vieraita sanoja on kuitenkin paljon ja keskeisimmät tarkistan nopeasti sanakirjasta, eikä lukuvauhti päätä huimaa. En ole muutenkaan mikään pikalukija, sillä tartun alitajuisesti pikkuseikkoihin. Tämän jälkeen odottaa Harry Potter ja Azkabanin vanki, jonka lukeminen on kiireiden takia lykkääntynyt pitkään. Koeviikko iskee pian, joten Potter saanee odottaa kesälomalle asti.

En etsi mitään kirjoista mitään erikoisuuksia, vaan luen nimenomaan tunnettuja kirjoja. Vanhemmalla iällä ehkä syvennyn paremmin kirjallisuuteen, mutta vielä ei ole sen aika.
 

wabbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KiVa
Viestin lähetti Miguel

En etsi mitään kirjoista mitään erikoisuuksia, vaan luen nimenomaan tunnettuja kirjoja. Vanhemmalla iällä ehkä syvennyn paremmin kirjallisuuteen, mutta vielä ei ole sen aika.

Mitä turhaan. Itse olen tälläinen nuori-vanha hmm.. 27 kohta. Luen hyvin paljon erilaisia kirjoja. Harry Potterit on tietenkin luettu. Aivan loistavaa kirjallisuutta, kuten myös Artemis Fowl. Voittaa muuten Potterin monissa kohdissa. Ei vain jostain syystä ole saanut samanlaista mainetta.

Sitten luen jonkinverran elämäkertoja sekä ns. aikuisten luettavaa Waltari, Bellamy, King ja scifin puolella olen todella tykästynyt Dickin kirjoihin. Fantasiassa ei ole oikeastaan Pratchetin voittanutta. J.R.R. Tolkien kuuluu myös aivan lempikirjailijoihin.

Ei nyt kannata vielä päättää mihin syventyy. Lueskelee kaikkea mikä on kivaa. Jokainen kirja on avain toiseen maailmaan ja aina oppii jotain uutta tai herää uusia ajatuksia. Sen vuoksi luen kaikenlaisia kirjoja.
 

axe

Jäsen
Re: Lukunnurkka

Viestin lähetti hermano
Saisi nyt Stevie viimeinkin päättää sen Musta torni- sarjansa. On sitä jo pitkään odotettu.

Wolves of the Calla (Volume V of The Dark Tower series) pitäisi ilmestyä Amerikassa "most likely sometime in 2003". Ja Song of Susannah (Volume VI of The Dark Tower series) näyttäisi olevan samalle vuodelle merkittynä.
 

Voittaja

Jäsen
Hävettävän vähän tulee nykyään lueskeltua noita kirjoja, mutta kun ei ole oikein aikaa..prkl. Viimeksi oon tainnut lukea Kauko Röyhkän Kaksi Aurinkoa(toiseen kertaan), mikä on kyllä aika mukava lukunautinto. Jostain pitäisi saada Liverpoolin historiaan liittyviä englanninkielisiä kirjoja, mutta Suomesta niitä on miltei mahdotonta saada, valitettavasti. Edes Akateemisen nettikaupasta en löytänyt niitä, en ainuttakaan. Jos joku tietää mistä saisi esimerkiksi Hillsbroughin katastroofista kertovan Englantilaisen kirjan, niin viitsisikö laittaa tänne vähän tietoja?
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tais mennä tuonne tentti kirjan puolelle. Markkinoinnin "gurun" Philip Kotlerin kirjoittama Marketing Management. Ei mitään mieluisaa luettavaa. Painavaa asiaa kylläkin mutta kun asia ei oikeen nappaa niin raskas lukuinen. Asiasta kiinnostuneelle todellinen seksilehti.

Urheilukirjoista Hyypiän kirja:Tässäkö tämä sitten oli. Kiinnostaisi lukea tuo tammisen uusin. Ennakko asenteita ainakin olisi kirjoittajaa kohtaan. Olisi varmasti mielenkiintoinen lukuelämys.
 

Ruma lapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC
:) Viimeksi meni Edward Bunkerin Konnakoulu, oli muuten hyvä. Tällä hetkellä työn alla Elmore Leonardin Touch.Viime aikoina on Elmorea mennyt usempikin kirja ja suosittelen herraa kaikille.
 

wabbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KiVa
Viestin lähetti Voittaja
Jostain pitäisi saada Liverpoolin historiaan liittyviä englanninkielisiä kirjoja, mutta Suomesta niitä on miltei mahdotonta saada, valitettavasti.

Kannattaa kokeilla tuolla www.amazon.com paikassa hakua sports liverpool tai soccer liverpool. Toisella voi löytyäkin ihan kivoja kirjoja.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Jii
Bernard Werber: Muurahaiset

Loistava! Suosittelen kaikille...

Olen samaa mieltä muurahaisosuuksien osalta, mutta ihmiskuvaukset ja dialogi olivat niin kökköä, että en kestänyt lukea kirjaa loppuun.

Itselläni on nyt luettavana Kjell Westön Isän Nimeen, joka vaikuttaa olevan jopa parempi kuin saman kirjoittajan Leijat Helsingin Yllä. Edellinen lukemani kirja oli Hannu Raittilan Canal Grande, joka oli sekin ihan ok (vaikkakin hävisi satanolla sitä edelliselle Finlandia-voittajalle - Johanna Sinisalon Ennen Päivänlaskua Ei Voi).
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Viestin lähetti kapa76
Tais mennä tuonne tentti kirjan puolelle. Markkinoinnin "gurun" Philip Kotlerin kirjoittama Marketing Management. Ei mitään mieluisaa luettavaa. Painavaa asiaa kylläkin mutta kun asia ei oikeen nappaa niin raskas lukuinen. Asiasta kiinnostuneelle todellinen seksilehti..

Noh, sitä varten on onneksi Kotlerissa ne Summaryt mihin on kaikki asia tiivistetty. Turha sitä on lukea kolmea esimerkkiä joka jutusta. Kotler on muuten aika kivasti tehnyt rahaa varmasti tuolla kirjallaan, kun joka vuosi ilmestyy uusi painos, jossa on vähän muutettu juttua. Vieläkun toi teksti ei edes ole omaa.. noh, tietty loistavasti koottua..
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Vähän luen kirjoja

ja nekin mitä luen käsittelevät usein jääkiekkoa/urheilua. Armeijan viimeisinä aikoina luin Apen "Kausi Sydämestäni" joka oli mielestäni ihan kohtuullisen hyvä teos. Paljon mielenkiintoisia ajatuksia kiekosta sekä elämästä muuten. Ei kuitenkaan ollut aivan sitä mitä odotin. Kannattaa kuitenkin lukea.

Seuraavasta kirjasta jonka luen en tiedä mitään, myöskin ajankohta lukemiselle on avoin.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Viestin lähetti Suomi-Salama


Katsopas vaan! Oletko Jyväskylän valtio-opin edustaja? Ellet, et todennäköisesti tiedäkään, että Aarnion Eeva edustaa Jyväskylän valtio-opissa sitä käytännöllisempää valtsikkaa. Voinet kuvitella, millaista on sitten Jyväskylän teoreettinen valtio-oppi... Mielestäni Aarnio kirjoittaa ja luennoi sangen järkeenkäyvästi ja on puolue- ja vaalitutkimuksissaan Suomen ehdotonta huippua. Tuo Harlen & Moision kirjakin on tuttu, käytän sitä yhtenä lähteenä gradussani. Hyvä kirja kansallisvaltioidentiteetin hahmottamiseen!

Tampereella olen, ja liukuhihnalta tentin valtio-opin perusopintoja että saan opintoviikkoja järjellisen määrän. Armeijan takia vuosi meni vähän sekaisin....
Aarnion kirja kyllä selkeni edetessään, mutta en saanut siitä oikein otetta. Asiansa osasi, eikä edes sortunut keskustaa haukkumaan, toisin kuin esimerkiksi valtio-opin peruskurssin pitänyt henkilö täällä Mantsesterissa.
Mutta ihan eri asia on tuota Harle & Moisiota lukea. Juuri sitä asiaa mistä minä olen kiinnostunut. Sekoittuu sopivasti historia, kv. politiikka ym.
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Re: Lukunnurkka

Viestin lähetti hermano
Viimeksi luin parin kovemman karpaasin elämänkerrat.
Edward Bunkerin Konnakoulu (vanha linnakundi joka alkoi kirjailijaksi, oli mm. yksi rosvoista Tarantinon Reservoir Dogs- rainassa), ja Oaklandin Helvetin Enkelien osaston perustaja ja ex-presidentti Ralph "Sonny" Bargerin (lusinut myös Folsomissa Bunkerin tapaan) elämänkerran. Ihan mielenkiintoista luettavaa.

Tuli juuri luettua, tai pikemminkin ahmittua tuo Edward Bunkerin Konnakoulu. Erinomainen kirja! Konnakoulun innoittamana tilasin juuri Edward Bunkerin toisenkin kirjan huikeaan 5 euron hintaan, sen verran vaikuttavaa tekstiä mies suoltaa.
Seuraavaksi lähtee Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tällä hetkellä luen Michael Moorcockin "Stealer of Soulsia", ja seuraavaksi sitten samaa sarjaa jatkava "Stormbringer".

Tätä ennen suorastaan ahmin läpi kaikki tähän astiset Harry Potterit, alkuskeptismistä päästyäni. Suosittelenkin Pottereita kaikille vähääkään fantasiasta kiinnostuneille immeisille, erinomaisia kirjoja, jotka kahden ensimmäisen kirjan jälkeen alkavat selkeästi enemmän suuntautua 'aikuiskirjallisuuden' puolelle. Neljäs osa on jo sen verran synkkää kamaa, etten sitä kovin nuorelle lapselle välttämättä lukisi. Nyt innolla odotellaan, milloin seuraava osa ilmestyy. Syksyksi sitä on luvattu, mutta tähän asti ainakin jokaisen kirjan välillä on ollut ilmeisesti muutaman vuoden hiomistauko. Tarinan loppua saanee siis jonkun verran vielä odottaa. Seitsemänhän niitä kaiken kaikkiaan tulee, ja jokainen kirja vie vuoden verran tarinaa eteenpäin. Tämä siis niille tiedoksi, jotka eivät tähän erittäin viihdyttävään stooriin ole tutustuneet.


Työn alla on myös Kafkan "Oikeusjuttu", Kleinin "No Logo", ja niiden jälkeen listalle ilmestynee Tolkienin "Silmarillion".
 
Viimeksi muokattu:

TTTTT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Viimeksi loppuun saatu ed. viikonloppuna: Donna Tartt, Jumalat juhlivat öisin.
Menossa: Jonathan Kellerman: Vahvimman oikeus ja "joku": kertomus Siperian radan rakentamisesta, aikalaiskuvauksia ja paljon upeita kuvia. Joskus kun vielä tulisi lähdettyä ko. reissulle ...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös