Miltä tuntuu juuri nyt?

  • 37 974
  • 143
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Vähän tyhjä olo. Olin itse kolmen vuoden projektissa "mukana". Nyt onnellinen, väsähtänyt, hitusen tyhjä, mutta syksystä kuitenkin innostunut olo.
Samankaltaiset fiilikset. Ryhdyin Kerhon osakkeenomistajaksi keväällä 2016, ja hommasin tuolloin elämäni ensimmäistä kertaa kausarin, kun Pendon soppari julkistettiin ja uskottava projekti käynnistettiin.

Asun tosiaan nykyään täällä puolentuhannen kilometrin päässä Hämeenlinnasta, minkä vuoksi en kausarilaisena ole käynyt Rinkelinmäellä kolmen vuoden projektin aikana katsomassa kuin 10-15 runkosarjamatsia. Siis yhteensä. Kausari on kuitenkin ollut koko ajan puhtaasti kannatuksen vuoksi (kirjaimellisesti), ja pohdin sen "upgreidaamista" ensi kaudelle, koska pienistä puroista jne.

Käsittämättömän hieno juttuhan Kerhon voitto on koko HPK-yhteisölle, Hämeenlinnalle ja suomalaiselle jääkiekolle. Sekä tietysti urheilulle; jos raha olisi ratkaiseva tekijä, eihän pelejä tarvitsisi edes pelata. Voisi siis sanoa, että Kerhon sankaritarinan myötä kirkastui urheilun syvin olemus sekä joukkuehengen merkitys.

Tärkeimpiä juttuja tässä kaudessa ja keväässä on myös se, että kun Kerhon juttuihin - ja urheiluun yleensä - suhtautuu terveellä huumorilla ja hyvällä fiiliksellä, eikä tiukkapipoisesti tai turhalla vakavuudella, hommasta tulee erittäin mukavaa. Häviötkään eivät harmita, kun koko jutun laittaa oikeaan mittakaavaan. Tämä ei kuitenkaan missään tapauksessa tarkoita välinpitämättömyyttä - päinvastoin.

Kiitos teille kaikille: on ollut aivan huikeaa jakaa tämä kausi kanssanne. Syksyllä sitten taas uutta putkeen ja tuplajahtiin, vamos! :)
 
Viimeksi muokattu:

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuntuu kyllä uskomattomalta, että lopulta mestaruuteen asti mentiin. Vaikka kyllähän sitä osasi runkosarjan aikana jo epäillä, että mitalipeleihin on hyvät saumat. Mutta, että voitetaan todella kovat joukkueet neljä kertaa per sarja on kova saavutus. Jos ensimmäisen mestaruuden jälkeen joku piti sitä helppona, koska finaalissa ei kaatunut isoa seuraa niin nyt on sitten sekin tilanne korjattu.

Pelaajien ja organisaation puolesta tuntuu hyvältä, he todella ansaitsivat tämän. Ainahan mestaruus on ansaittu mutta nyt se tuntuu entistä hienommalta, kun joukkueelta ei ennen kauden alkua juuri mitään odotettu ja organisaatio on uskonut omaan strategiaansa eikä ole lähtenyt sitä muuttamaan vaikka vaikeuksiakin on ollut. Silti mestaruus tuli tavallaan aikataulussa, kun Pennasen ekalla oltiin lähellä välieriä, toisella kaudella olisi sitten pitänyt mitaleista pelata ja kolmas sitten finaaleissa. Hienoa uusiutumista, kun pystyttiin näin iso korjausliike suorittamaan edellisen kauden epäonnistumisen jälkeen.

Koko Liigan tasolla, tuntuu aika etuoikeutetulta kokea tällainen. Kun katsoo viime vuosien mestareita niin kovin monen Liigaseuran kannattaja ei ole päässyt tällaista kokemaan.

Oli helkkarin hieno tunnelma Kerho ravintolassa ja ratkaisun tultua porukka huusi suoraa huutoa minuuttikaupalla. Kaupungilla ihmiset olivat iloisia ja Kerho huudot raikasivat pitkin katuja. Ihmiset halailivat toisiaan ja kaikki olivat yhtä suurta perhettä. Torilla musat soi ja ihmiset hyppivät sen tahtiin monta tuntia. Tunnelma kohosi lopulliseen huippuunsa, kun joukkue nousi lavalle. Oma kunto ei seuraavan päivän juhlallisuuksiin enää kantanut mutta hienoa oli sitäkin menoa netin kautta vielä katsella.

Mikäs sen hienompaa kuin aloittaa juhlakausi viirin nostolla!
 

lartama24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Jäähonka + espoolaiset, HIFK
Nyt just tuntuu siltä että vaikka sen tiesi että joukkue hajoaa, niin ikävän nopeasti tässä mestaruusnousuissa noi jätkien siirtouutiset kuitenkin tippuu.
Jollain "lapsellisella" tavalla olis ehkä halunnut vielä hersytellä joukkueella. Holmö ajatus mut minkäs teet.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Tällä hetkellä päällimmäisiä tuntemuksia ovat väsymys, ylpeys, yhteenkuuluvuuden tunne ja onnellisuus. Jollain tapaa myös hämmästynyt.

Kerho on ollut lujasti sydämessäni noin 7 - vuotiaasta saakka, kun isäni vei minut reilu 20 vuotta sitten katsomaan HPK - Ilves ottelua. Peli voitettiin 4-2, silloin pelattiin vielä sinisessä asussa ja kaukalossa viilettivät mm. Vlasak ja Simicek. Joka kausi on tullut tuon jälkeen käytyä katsomassa pelejä, ja oikeastaan voisi sanoa että enenevissä määrin mitä enemmän vuosia on kulunut. Ainoastaan neljän vuoden opiskeluretki Tampereella vähän verotti käyntejä, toki silloin tuli Tampereen pelit käytyä katsomassa ja viikonloppuisin kotipelejä. Kausikorttia en ole kuitenkaan vielä koskaan omistanut. Sen sijaan osakeannissa tuli hommattua itselleni pieni pala itselleni niin kovin tärkeää seuraa. Oranssia väriä on tullut tunnustettua reilusti.

Heti tämän kauden alusta lähtien oli omaan silmään nähtävissä että pelitapa ja fysiikka on kunnossa. Materiaalin kapeus varsinkin sentteriosastolla oli se minkä näin suurimpana kompastuskivenä. No, Luceniushan oli siihen dilemmaan enemmän kuin vastaus. Siirtorajan kynnyksellä monet täälläkin huutelivat pakkia sisään, mutta itse olin ehdottomasti sitä mieltä että hyökkäyskalustoa on vahvistettava :kainulaiset ja kombet eivät tulisi riittämään kevään karkeloissa. Kriittisellä hetkellä Nenonen ja Cornet loukkaantuivat ja se sai myös Pennasen ja Toivolan muuttamaan suunnitelmiaan. Jälkikäteen ajatellen nuo loukkaantumiset olivat hpklle aivan valtava onnen potku: Tavista kuoriutui maaliruisku pudotuspeleihin ja Kanninen toi myös laadukasta leveyttä kokoonpanoon. Melkein väitän että nyt ei oltaisi tässä jos Tavi ja Kanninen olisivat jääneet tulematta..

Pudotuspelit olivatkin sitten aivan uskomaton tarina. Tps- sarjan voittoon uskoin jatkuvasti alusta lähtien ja jo ennen sarjaa ja lopulta siitä marssittiinkin aika suvereenisti jatkoon. Välieriin toivoin vastukseksi Kärppiä moneen muun tavoin sillä pelkäsin Tapparan olevan liian suuri vuori kiivettäväksi. Joukkue osoitti kuitenkin äärimmäistä luonnetta ja lujuutta, jopa vitosketjun kanssa Tappara pystyttiin kaatamaan. Siinä vaiheessa tuli mieleen että tämä taitaa olla meitin kevät, erittäin kovia vastoinkäymisiä oli välierissä ja silti juna puksutti kohti pääteasemaa. Itselleni heräsi kysymys että voiko enää tulla sellaista vastoinkäymistä mikä pysäyttäisi tämän oranssin junan?

Finaaleissa sitten kohtasivat kaksi ehdottomasti parasta joukkuetta. HPK n tarina oli kirjoitettu tähtiin, ja niin vain se pystyi kampeamaan itsensä mestariksi vaikka vastassa oli erittäin laadukas, kokenut ja hyvin valmennettu joukkue. Mestaruutta on nyt päästy juhlimaan riehakkaasti ja juhlat jatkuvat minulla ainakin koko kesän. Tästä hetkestä pitää osata nauttia. Se mitä HPK tarjosi kannattajilleen nyt keväällä, on parasta osinkoa mitä ikinä voi saada mistään.

Yhden asian haluan vielä nostaa esiin. Tämä HPK n mestaruus on ihan helvetin iso juttu ei pelkästään Hämeenlinnalle, vaan myös koko Kanta-Hämeelle. HPK on ja on kokemuksieni mukaan ollut pitkin vuotta ykköspuheenaihe niin Hauholla, Hattulassa, Hausjärvellä, Rengossa, Janakkalassa, Riihimäellä, Lopella, Tammelassa, Tuuloksessa ja Forssassa. Kuvastaa hyvin myös sitä vahvaa yhteisöllisyyttä mikä HPK ssa todellakin on. "Tämä ei ole mikään yksittäisten ihmisten juttu, vaan meidän kaikkien yhteinen juttu"
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Otin viime viikolla bannia ja nyt on päästy huilimasta. Jaa että mikä olo? Noh edelleen hämmennyksen sävyttämänä nöyrän kiitollinen. Kyllä sitä syksyllä jo näki että kova on potentiaali jengissä. Itse asiassa juuri sen takia tähän jengiin mennyt ehkä eniten hermot ikinä. Illasta toiseen oltiin vastustajia peruspelissä edelleen ja silti usein hävittiin, kun sekoiltiin omissa tai kun ei tehty maaleja. Voih sitä maalin teon vaikeutta ja maalin päästämisen helppoutta! Alkaa ketuttaan jo pelkkä miettiminenkin.

Siitä sitten runkosarjan vitospaikka joka meni vielä tiukaksi! Ajattelin aluksi että suora pleijaripaikka pitää saada ja se tavoite onnistui, mutta että se meni noin tiukaksi ja siihen kun lisää ajoittaisen dominoinnin niin siihen en ollut tyytyväinen. Kuitenkin näin jälkikäteen kun miettii, niin hyvä että oli tiukkoja merkityksellisiä pelejä runkosarjan lopulla, kun miettii että mitä NHL:n pleijareissa on tapahtunut ja lisäksi Tapparan voittaminen oli varmasti tärkeätä jatkon kannalta.

TPS:n saaminen vastaan ekalla kierroksella oli toiveissa ja se toteutui. Itsellä oli oikein positiiviset fiilikset jatkon suhteen. Vaikka pelit olivatkin tiukkoja, niin kokonaisuutena Kerho oli selkeästi parempi jengi. Sweeppi oli lähempänä kuin seiskapeli ja ihmetyttää edelleen kuinka vastapuolelta oli eniten porua juuri tässä sarjassa. Kaskiselta taisi tulla yhdet onnittelut ja sekin kakisteluiden jälkeen. Varmasti paineet on vain hirveät, kuten pitääkin isossa seurassa. Kuitenkin tämän sarjan jälkeen itseltä jo takki tyhjeni. Vähintään pronssipeliin ja runkkarissa kuuden parhaan joukkoon, ne oli omat tavoitteet jengiä kohtaan. Ne on tosi kovat lukemat ns. pikku seuralle.

Siitä sitten Tappara kumoon ja Kärpät pienimmällä marginaalilla kumoon. Vielä pitäisi hiffata mitä tämä tarkoittaa, mutta kuten sanoin, kiitollinen on olo.

Monet on kirjoitellut, että Kerhon mestaruutta himmentää se, kun se tapahtui tuomarivirheen myötä. Vitut sanon. Tuomarivirheet kuuluu jääkiekkoon joten jääkiekon luonteen omainen ratkaisu oli kyseessä. Kaikki muistelee Maradonan käsimaaliakin, eipä ole yhtään himmentänyt sitä mestaruutta.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Oli helkkarin hieno tunnelma Kerho ravintolassa ja ratkaisun tultua porukka huusi suoraa huutoa minuuttikaupalla. Kaupungilla ihmiset olivat iloisia ja Kerho huudot raikasivat pitkin katuja. Ihmiset halailivat toisiaan ja kaikki olivat yhtä suurta perhettä. Torilla musat soi ja ihmiset hyppivät sen tahtiin monta tuntia. Tunnelma kohosi lopulliseen huippuunsa, kun joukkue nousi lavalle. Oma kunto ei seuraavan päivän juhlallisuuksiin enää kantanut mutta hienoa oli sitäkin menoa netin kautta vielä katsella.

Tämän fiiliksen voin jakaa sillä hallilta kävelin keskustaan ja monien kanssa halasin ja läpyjä heittelin. Ihan fantastinen tunnelma jota pysty vieläkään uskomaan.
 

Palisades

Jäsen
Tuntuu aivan huikealta ja oikeastaan vielä paremmalta kuin 2006. Eka mestaruus on aina eka mestaruus, mutta niihin aikoihin pleijarit olivat tavallisia ja pronsseja tuli liukuhihnalta. Nyt on ollut hiljaisempaa pidemmän aikaa, pleijareissa kaadettiin aivan kovimpia jengejä ja kaikki ratkesi jännittävässä seiskamatsissa. 2006 ei tullut itse erityisemmin ajateltua, että onneksi tuo tai tuo sai nyt voittaa mestaruuden Kerhossa, paitsi ehkä Jalosesta ajatteli niin. Nyt joukkueessa oli monia sellaisia: Paajanen, Leino, Lucenius, Riska, Laatikainen ja itse Pennanen. Yhdessä ja erikseen, aivan huikea jengi, jonka mestaruudesta kelpaa iloita pitkään!

Nyt vaan uutta viiriä kattoon syksyllä! Alkuperäinen ritariviiri jonnekin vitriiniin näkysälle ja Tarmon malliin kattoon kaksi identtistä, oranssia kangasviiriä. Alkuperäisellä logolla varustettuna, luonnollisesti.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Nyt vaan uutta viiriä kattoon syksyllä! Alkuperäinen ritariviiri jonnekin vitriiniin näkysälle ja Tarmon malliin kattoon kaksi identtistä, oranssia kangasviiriä. Alkuperäisellä logolla varustettuna, luonnollisesti.

No tää on muuten todellakin näin. Nyt sitten hereillä toimistolla ja päästetään se Boba Fett lepoon sieltä.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kyllähän tämä mestaruus edelleen erittäin hyvältä tuntuu ja maistuu. Ja tekee sitä varmasti vielä pitkään.

Koko alkuviikko mennyt sumussa ja juhlahumussa. On ollut vaikea keskittyä tällä viikolla mihinkään muuhun kuin juhlimiseen ja tunnelmaan sopivien musiikkikappaleiden kuuntelemiseen. Mutta kyllä tätä kannattaa juhliakin. Koko elämässä ollut niin paljon surua ja vastoinkäymisiäkin että silloin kun on aihetta juhlaan niin kannattaa juhlia. Ja mikäs siinä juhliessa, kun en kuitenkaan alkoholia ole juonut lainkaan.

Mahtavalta tuntuu. Ainakin 26 vuotta olen jääkiekkoa seurannut, voi olla että kauemminkin. Leijonia ja HPK:ta olen varsinkin kannattanut elämäni aikana lätkässä ja kyllähän näiden joukkueiden kannattajana on etenkin saanut tottua sen karvaan tappion makuun monen monituista kertaa. Ja etenkin isommat voitot on sittenkin ollut harvinaisempia.

Mutta silloin kun isompi voitto tulee niin kyllähän se todella hyvältä maistuu ja tuntuu. Sitä on ollut onnellinen mies monta päivää putkeen ja täytyy olla kiitollinen että tällaista on saanut kokea. Esimerkiksi jo vuonna 2012 menehtyneelle veljelleni kevään 2006 mestaruus jäi ainutkertaiseksi kokemukseksi. Mutta tänään kävin kukkakaupassa tilaamassa kukat ja äitienpäivänä viedään oranssiset ruusut mustan koristenauhan kera veljen haudalle. Veljenikin kun oli myös kova HPK-kannattaja.

Sunnuntaiksi leivon myös mustan, oranssisen ja kullan värisen mestaruuskakun. Kyllä nyt juhlituttaa! Kerta kaikkisen ikimuistoinen kevät ollut.
 

Anthero

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Symp. Jukurit
Nyt vaan uutta viiriä kattoon syksyllä! Alkuperäinen ritariviiri jonnekin vitriiniin näkysälle ja Tarmon malliin kattoon kaksi identtistä, oranssia kangasviiriä. Alkuperäisellä logolla varustettuna, luonnollisesti.

Tämä, tämä ja tämä! Yhdenmukaistakaa ne viirit katossa! Ei sovi yhtään jos on erilaisia viritelmiä vierekkäin.
 

Rijkaard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aika jännä fiilis. Tähän asti varmaan mennyt jossan sumussa ja vasta tänään taisin herätä todellisuuteen. Joku kostea tirahti silmänurkaan katsellessani


1) "Torila Tavataan" videoita (molempia versioita)

https://www.hameensanomat.fi/kanta-...ivideo-jossa-nakyy-kultajuhlien-riemu-736033/
https://www.youtube.com/watch?v=xSgeEzTwPqw

2) Sekä finaalin koostetta (Telia):
https://youtu.be/s0HX9bhTT3U

3) Jotenkin oli hauska katsoa uudelleen myös Skogsterin haastatteluita ja erityisesti oheisesta heijastuu hyvä joukkuehenki, huumori ja rentous, joka oli varmasti yksi tärkeä tekijä tiellä siihen mitä lopulta saavutettiin.

https://youtu.be/dwWpSCWW-Ms

Jostain syystä ei MM-kisat nyt tänä keväänä hirveästi sytytä...
 

Anthero

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Symp. Jukurit
Jostain syystä ei MM-kisat nyt tänä keväänä hirveästi sytytä...
Sama juttu. Normaalisti on Cmoret tilattuna ja kauhea henki päällä, mutta nyt on vaan niin onnensa kukkuloilla mestaruudesta ettei jaksa oikein Suomen pelit juuri kiinnostaa. Katsoo jos sitä mahdollisia pudotuspelejä sitten. Nyt en vaan halua herätä tästä unesta jota on kohta viikon kestänyt.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Sama juttu.
Kuin myös. Maajoukkueesta on tehty sellainen Pasilanmiesten projekti, jolla yrittävät pitää yhteyksiä suomalaiseen jääkiekkoon. Ihan yhdentekevää miten tuo joukkue menestyy tai ei menesty. Jostain venäjältä tai Kiinasta tuodut entiset lupaukset eivät sytytä yhtään. Sympatiat on Saksan puolella näissä kisoissa.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Jostain syystä ei MM-kisat nyt tänä keväänä hirveästi sytytä...

Tämä on muuten niin totta. Tuleehan noi Suomen pelit varmaankin katsottua, mutta en ole esimerkiksi tutustunut ollenkaan joukkueen kokoonpanoon, koska ei ole vain kiinnostanut.

Tätäkin päivää ja iltaa on tullut odoteltua vain tuon joukkueen julkistamisen takia. Joku Suomen peli ennen sitä on vain väliaikaviihdettä.
 

N.I.B

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat
Pariin vuoteen ei ole kisat jaksaneet kiinnostaa. Suomelle toki toivoo, mutta ei herätä oikeen minkäänlaisia tunteita (varsinkaan nyt).
Ehkä pienen inflaation kokenut omassa ajatusmaailmassa.
 

Wicci

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins, Sudden Death (RIP)
Mitä vittua se mulle kuuluu, mitä mulle kuuluu?

-Händi & Käppers-

Seiskafinaalin olin Kerhoravintolassa ja kun Nessun "sinnepäin" suupaisu valui viivan yli, se paikka räjähti. Se on yksi parhaimpia Kerhomuistoja kun kaikki oli yhtä oranssia perhettä. Mulla oli koko alkuviikon ihan selviö että olen kick-offissa paikalla mutta nyt en haluakaan paikalle lähteä. Syitä on parikin. MM-kisat ei vaan vieläkään ole sytyttänyt (2006 oli sama tunne), vaikka intensiivisesti ne aina seuraankin. Varmaan kiinnostus herää kun "väkisin" pari peliä kattelee. Ja toinen syy, en halua vielä päähäni muun pelin seuraamista Kerhoravintolan screeniltä, haluan vielä pitää sen seiskafinaalin viimeisenä muistona.

Ketään en tietenkään syytä tilanteesta, että kick-off ja MM-avaus on samalla kellonlyömällä. Varmasti löytyy ihmisiä joiden mieleen toi on ja olut virtaa mutta mä en pysty.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pariin vuoteen ei ole kisat jaksaneet kiinnostaa. Suomelle toki toivoo, mutta ei herätä oikeen minkäänlaisia tunteita (varsinkaan nyt).
Ehkä pienen inflaation kokenut omassa ajatusmaailmassa.
Mulla oli siihen aikaan vaikea usein syttyä MM-kisoihin silloin, kun Kerhossa Jukka Jalosen aika oli, pleijarit ja niissä pettymys johti usein siihen, että vasta puolivälierissä alkoi hieman kiinnostaa Skoda-cup. YLEn loistava työ lähetyksissä alkoi kuitenkin tuossa vaiheessa lämmittää niin kovin, että kisoja YLEn televisioimat viimeiset vuodet tuli tarkkaan seurattua tarkkaan, kun oli niin laadukkaasti toteutettua mielestäni. No, tällä kaudella taas Oranssi kevät on antanut ja ottanut niin paljon, ettei taaskaan osaa oikein intoutua MM-kisahuumaan.

Fiilis muuten? No, mestaruudesta vieläkin hieman epäuskoinen. Onnellinen.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitkä MM-kisat? Minkä lajin? Tai no, ei sillä niin väliä. Tunsin suunnatonta ylpeyttä vetäessäni Kerho-viirin lipputankooni.
Tämä on kyllä erikoinen tilanne, kuten arvasinkin. Kisat tulee varmasti katsottua, mutta melko objektiivisin lasein, toki tämähän voi olla kyllä loppupeleissä ihan opettavaista. Nyt menee ainakin täysin viihteenä ja "hömppänä" nämä skabat, kaikki energia ja aito kannustus annettiin viime viikolla. Liigapelaajien suoritukset toki on tutkan alla ja tuo onkin mielenkiintoisinta tässä hetkessä.

Takki on kutakuinkin tyhjä.
 

mehupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mason ego
Ensimmäinen perjantai mestaruuden 19' jälkeen. Ohjelmassa pari bisseä, tietenkin mestaruussauna ja kaikki mahdolliset HPK-aiheiset biisit. Tuntuu edelleen aivan epätodelliselta.

Täytyy sanoa, että en odottanut oikein missään vaiheessa kevättä mestaruuden oikeasti nasahtavan, paitsi ehkä kutospelin jälkeen. Olin päässäni ajatellut, että kyllä tässä varmaankin joutuu vielä aika monta vuotta odottamaan. En valita. KERHO!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Edelleen tuntuu aika messevältä. Ehkä osasyy on alkoholissa, mitä olen tässä illan mittaan nautiskellut. Menee varmaan runkosarjan ekan neljänneksen loppupuolelle, ennen kuin lakkaan ajattelemasta, että ihan sama, mestaruus tuli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös