Kuulostaa kyllä siltä, että Kaiseri on ostanut 1.6 dieselin ja vinkuu, kun jää valoissa Civicille. Ja tässä grilliasiassa komppaan sitä kirjoittajaa, joka tähdensi lämpöfysiikan syvintä olemusta ruuanlaiton onnistumisessa. Ei se ruoka todellakaan tiedä, tuleeko se lämpösäteily hiilestä vai kaasusta. Jos ihan tosissaan kaipaa hiiligrillin aromia kaasutettuun ruokaan, ainahan voi tunkea sekaan pari sytytysnesteellä marinoitua hiilenpalasta. Pihvitkin voi marinoida tuolla samalla sinolilla. Jo maistuu.
Sosiaalisena tapahtumana puugrillaus on ylivoimainen muihin verrattuna. Mökkimaisemaan muurattu puugrilli tulentekoineen ja liekkeihin tuijottamiseen luo sitä tunnelmaa, mikä tuo veden kielelle jo valmiiksi. Lopputulos voi olla ihan yhtä hyvin karrelle palanutta kabanossia tai medium-- sisäfilettä. Sillä ei ole enää merkitystä. Samaan tunnelmaan ei vain voi päästä kaasun ja sähkön helppoudella.
Ja minullahan on perinteinen hiiligrilli, koska en viitsi meikäläisen grillausfrekvenssillä investoida hyvään kaasugrilliin. Jos grilli on huono, sillä ei ole väliä, toimiiko se kaasulla, sähköllä vai hiilellä/puulla.