Kaasulla, kaasulla. Eikä sitten mitään laavakiviä, helpompaa on nakella lihat paljaaltaan nuotioon, kuin liekittää niitä kymmenen minuuttia ja syödä sitten hiiltyneitä koppuroita. Laavakivet ovat paholaisen keksintöä, nimikinhän jo kertoo, että tuolta alapuolelta sitä saa. Niiden tarkoituksena on ilmeisesti tasata lämpötiloja grillissä - en ole nähnyt yhtään toimivaa ratkaisua. Aina keskellä grilliä ruoka palaa ja laidoilla ei kypsy kuin grillaaja.
Toinen asia kaasugrilleissä kummastuttaa: kuinka monella siinä kannessa on lasiluukku? Näkyykö läpi, ja onko kuinka tarpeellinen paistamisessa? Omassa grillissä tätä tarviketta ei ole, enkä huomaa sitä kaivanneenikaan. Luukku auki niitä paistoksia kuitenkin käännellään.
Hiiligrillit ja vienon sytytysnestemarinadin maun olen jättänyt historiaan. Kaasulla grillaaminen on siistimpää, nopeampaa ja alkuinvestoinnin jälkeen halvempaa kuin hiilien käyttö. Meillä sentään grillataan vähintään kerran viikossa, ja nyt on kolmas kesä menossa samalla isolla kaasupullolla. Tulee grillattuakin enemmän, kun grilli on paistovalmiina parissa minuutissa.