Mikko Rantanen – parasta sitten RR55:n

  • 226 408
  • 647

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin huono comeback, että hymyilin ääneen. On hyvät kelit juu.
 

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse olen Rantasen puolesta iloinen vaikka seura menettääkin tärkeän pelaajan. Eiköhän sieltä Siiki/Virta kaksikko paikkaa jotenkin.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Itse olen Rantasen puolesta iloinen vaikka seura menettääkin tärkeän pelaajan. Eiköhän sieltä Siiki/Virta kaksikko paikkaa jotenkin.
Nyt on kyllä niin ristiriitainen viesti, että ei oikein tiedä mitä ajattelisi!

Oskari Siiki (30 1+5=6) ja Patrik Virta (5 2+0=2) "paikkaavat jotenkin" Mikko Rantasen (108 16+24=40) lähdön? Siiki ja Virta siis paikkaavat Rantasen lähdön siinä tilanteessa, että kaikki kolme saattaisivat olla yhtä aikaa rosterissa. Vaihtoehtoja on mun käsittääkseni vain kaksi: TPS:ssa pelaa kaudella 2015-16 trio Rantanen-Siiki-Virta tai duo Siiki-Virta. Nämä vaihtoehdot ovat siis oikeasti jonkun mielestä "jotenkin toisiaan paikkaavia"? Nyt ei oikein mahdu mun kaaliini.

Täällä oletetaan, että Rantanen tekisi kaudella 2015-16 mahdollisesti 40-50 pistettä. Vastaavasti omat ajatukseni ovat, että Siiki-Virta -duo tekee ehkä yhteensä 20 pistettä alakentissä pelatessaan. Tämä tekee kolmikon pistemääräksi yhteensä jotain 60-70 pistettä. Nyt tästä triosta otettaisiin yksi (Rantanen) pois, niin se luonnollisesti avaa joko Siikille tai Virralle mahdollisuuden ylemmissä kentissä. Rantasen poistumisesta huolimatta uskoisin Siiki-Virta -duon yhteispistemäärän jäävän maksimissaankin johonkin 30-35 pisteen huitteille.

60-70 pistettä (Rantanen-Siiki-Virta) vs. 30-35 pistettä (Siiki-Virta)

Mun laskuoppini mukaan seura jää tuossa reilut kolmisenkymmentä tehopistettä pakkasen puolelle - eli ehkä viitisentoista-parikymmentä maalia. Yksittäinen pelaaja (Siiki tai Virta) luonnollisesti kehittyy, mutta onko seuralla varaa antaa tällaisessa tilanteessa jo viidentoista-parinkymmenen maalin etumatkaa muille. Kyllä siellä toimistolla nyt sen verran pitää hereillä olla, että jos Rantanen tuosta häipyy, niin 30-40 pinnan korvaaja on pakko löytää ulkopuolelta. Siiki-Virta ei tuota Rantasen lähtöä tule millään paikkaamaan - ei edes "jotenkin"!
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Kyllä siellä toimistolla nyt sen verran pitää hereillä olla, että jos Rantanen tuosta häipyy, niin 30-40 pinnan korvaaja on pakko löytää ulkopuolelta. Siiki-Virta ei tuota Rantasen lähtöä tule millään paikkaamaan - ei edes "jotenkin"!

No huhhuh. TPS:llä olisi liigapelureita viiteen ketjuun asti vaikka Rantanen lähtisi ja Kallio tulisi, eli ei ole siis mitään tarvetta hankkia hyökkääjiä. Jos Kallio tulisi ja Rantanen jatkaisi, niin tällöinhän nelosketjussa pelaisi 21 pisteen Pikkarainen sekä viime kauden 0,48 ppg -tahdilla pelannut Tadas Kumeliauskas tai hyvin pelannut Oskari Siiki eivät mahtuisi edes kokoonpanoon. Nämä faktat kun otetaan mukaan laskelmiisi, niin päästään todennäköisesti hyvin lähelle sitä 60-70 pistettä ellei jopa yli. Rantanen jatkaessaan on helvetin iso plussa jo nykyiseen hyvään hyökkäykseen.

Tällä hetkellä hyökkäys on jotakin tämän suuntaista;
Ahtola-Perrin-Virta
Tukonen-Koskiranta-Spina
Siiki-Vainiola-Pikkarainen
Moisio-Virtanen-Kumeliauskas


Nyt saunaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
No huhhuh. TPS:llä olisi liigapelureita viiteen ketjuun asti vaikka Rantanen lähtisi ja Kallio tulisi, eli ei ole siis mitään tarvetta hankkia hyökkääjiä.
Puit ajatukseni sanoiksi: Rantanen lähtee => Kallio tulee

JOS tämä scenario toteutuu, niin en luonnollisestikaan "Kallion lisäksi" havittele enää mitään uutta 30-40 pinnan pelaajaa. Uusi 30-40 pinnan pelaaja pitää olla hankinnoissa siinä tapauksessa JOS Mikko Rantanen lähtee EIKÄ Tomi Kallio tule! Tässä scenariossa sitä Rantasen jättämää aukkoa ei millään "junnujen tasonnostolla" paikata kuin jossain märissä unissa.

...jatketaan tästä yleisemmässä ketjussa?
 
Nyt on kyllä niin ristiriitainen viesti, että ei oikein tiedä mitä ajattelisi!

Oskari Siiki (30 1+5=6) ja Patrik Virta (5 2+0=2) "paikkaavat jotenkin" Mikko Rantasen (108 16+24=40) lähdön?
Mistä nuo Rantasen pisteet tuli, 108 peliä? Millä ajalla? Muilla lienee kauden pisteet...Sinänsä tosi, että onhan Rantanen ihan omassa kastissaan.
P.s junnujen tehoista; Elias Karvonen 18 2+3, menee tehoissa heittäen em. junnujen ohi tehoissa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mistä nuo Rantasen pisteet tuli, 108 peliä? Millä ajalla? Muilla lienee kauden pisteet...Sinänsä tosi, että onhan Rantanen ihan omassa kastissaan.
Eliteprospects: kaikkien kolmen kaverin ottelut ja tehot koko SM-liiga-ajalta!

Totuus on se, että Mikko Rantasella on kokemusta - enemmän tai vähemmän - jo kolmelta SM-liigakaudelta. Oskari Siiki ja Patrik Virta ovat pelanneet vajaan kauden kumpainenkin - yhdessäkin vain 35 ottelua - eli noin kolmasosan Rantasen pelaamista otteluista. Siitä huolimatta joku ajattelee, että nämä kaverukset "paikkaisivat edes jotenkin" Rantasen lähdön.

P.s junnujen tehoista; Elias Karvonen 18 2+3, menee tehoissa heittäen em. junnujen ohi tehoissa.
Ei näitä voida noin vain suoraan tilastoista tuijottaa ja luettelemalla jotain pinnoja tai ppg-tilastoja!

Mitään sen enempiä tarkastamatta joku Mikko Rantanen on todennäköisesti pelannut noista 108 ottelustaan jotain puolen tusinaa Porissa. Oskari Siiki ja Patrik Virta - tai vaikkapa nyt mainitsemasi Elias Karvonen - eivät välttämättä (en edelleenkään tarkastanut) ole kertaakaan edes käyneet Isomäen lauantailöylyissä. Siinä voi olla helvetinmoinen ero kuinka paljon se keppi tärisee kädessä, kun seisomakatsomosta kolmetuhatta porilaista työtöntä hitsaria huutaa pikkukaljoissaan. Tässä kohdassa millään tehopisteillä tai ppg:lla ei ole paskankaan tekemistä.

Pori, Isomäki ja tammikuinen lauantai-ilta - viimeiset viisi minuuttia menossa ja TPS on ylivoimalla - TPS johtaa maalilla ja peli voidaan tappaa siihen paikkaan - pointilla odottaa maila valmiina Mikko Rantanen (108 SM-liigaottelua, ~6 Porissa) tai Oskari Siiki/Patrik Virta/Elias Karvonen (kolmikolla yhteensä 63 SM-liigaottelua, ei välttämättä yhtään Porissa) - koko Isomäen seisomakatsomo huutaa suoraa kurkkua, kun Eric Perrin heittää sen unelmalätyn neliön läpi suoraan lapaa kohti ja Ässä-maalia ammottaa neliöittäin tyhjillään

Tilastoja tuijottamatta: siinä paineessa ketä näistä em. nimistä todennäköisimmin osuu putkien väliin, ketä osuu seinille ja ketä pyyhkäisee vain lumet kiekon päältä?
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tilastoja tuijottamatta: siinä paineessa ketä näistä em. nimistä todennäköisimmin osuu putkien väliin, ketä osuu seinille ja ketä pyyhkäisee vain lumet kiekon päältä?
Siiki, koska hän on synnynnäinen maalinsylkijä joka laittaa putken alle korposta. Sulla on hyviä tilastoja mutta joskus tämä todennäköisyyksien laskenta menee vähän yli. Millä prosentilla joku naru arsin pienempi painos Hännikäinen olisi pitänyt Jypissä saada edes luistimia jalkaan, mutta aika hyvän kauden pelasi. Rantanen on täysin omassa kastissa, eikä häntä voi verratakkaan Siikiin ja Virtaan, mutta en kyllä silti näitäkään kavereita miksikään ylijäämäksi laskisi. Ei ennen tämän kauden alkua Mikollakaan mitkään erityiset specsit ollut, eikä moni uskonut näin hyvään kauteen, mutta sai rajatonta luottoa ja itseluottamus alkoi kasvaa. Virran tilastoja jakaessa voisi yhtälailla jakaa niitä A-junnujen tilastoja ja väittää miestä vapahtajaksi kuin näitä muuteman liigapelin tilastoja ja lynkata kaveri. Virta ja Siiki ovat sen sortin
pelureita että isolla vastuulla, jonka tarvitsevat, voivat aivan hyvin paukuttaa pisteitä yllättävänkin ison kasan. En kuitenkaan usko että tulevat missään pelissä kellottamaan niitä aikoja kun Rantanen viimekaudella. Voit mennä katsomaan myös Kalpan rosteria kuinka moni siellä kauden aikana kasvoi saappaisiin, siellä oli paljon pelureita jotka ei tuolla logiikalla osu maaliin Isomäen illassa. Tepsillä on nyt hyviä vanhempia pelaajia hyökkäyksessä, jonne tällaisia lupauksia on hyvä ripotella, mistä saadaan hyvä yhtälö, hyvässä jengissä ne kasvaa kyllä. Rantasen tasoiset pelaajat kasvaa paskassakin. En siis yhtään usko että joukkueen peli kaatuisi jonkun Siikin ja Virran tasoon, kyllä ne pärjää jos muutkin, mikäli peli on kuitenkin aikaisempien kausien tasoa, ei me pärjätä vaikka nämä kaksi kunnia korvaisi Kanella ja Toewsilla.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Olen vähän kahden vaiheilla siitä, mikä olisi Rantasen tulevaisuuden kannalta fiksuin ratkaisu. Jäädä vielä kaudeksi Eurooppaan vai lähteä jo nyt? Löytyyköhän jotain tilastotietoa siitä miten eurooppalaiset top-10 tai ensimmäisen kierroksen varaukset ovat pystyneet rakentamaan NHL-uraa, kun vertaillaan heti varausvuonna Pohjois-Amerikkaan lähteneitä ja ja Euroopassa jatkaneita?

Tietysti tuossa voisi vielä tarkentavana tilastospeksinä lisätä sen, että Rantanen on hyökkääjä ja fyysisesti melko valmis. Mutta toivon ainakin sitä, että jos suoraa kokoonpanopaikkaa ei aukea, niin Mikko jäisi vielä Suomeen. Hän voisi noin nuorena pelaajana kehittyä Liigassa vielä erittäin paljon, kun taas AHL ei ole nopealla lähdöllä useimmille tainnut olla se paras tie.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Kylläpä mä kirjoitan taas harvinaisen epäselvästi!

Rantanen on täysin omassa kastissa, eikä häntä voi verratakkaan Siikiin ja Virtaan, mutta en kyllä silti näitäkään kavereita miksikään ylijäämäksi laskisi.
En kai mä missään ole Siikiä tai Virtaa laskenut ylijäämiksi?

Mikko Rantanen on tällä hetkellä täysin omassa kastissaan verrattuna Siikiin tai Virtaan. Tätä puoltaa sekin, että Rantasella on SM-liigakokemusta jo kolme kertaa enemmän kuin kummallakaan näistä gaiffareista. Tällä hetkellä Rantanen on Siikiä ja Virtaa edellä niin fyysisesti, henkisesti kuin itseluottamuksellisestikin. Tämän päivän kunto ratkaisee sen, kuinka paljon hyötyä heistä olisi Palloseuralle kaudella 2015-16.

Ei ennen tämän kauden alkua Mikollakaan mitkään erityiset specsit ollut, eikä moni uskonut näin hyvään kauteen, mutta sai rajatonta luottoa ja itseluottamus alkoi kasvaa.
Ei ollut ei! Osalta kirjoittajista on näemmä päässyt jo unohtumaan se tosiasia, että Rantanen aloitti kauden 2014-15 TPS:n alakentissä. Hän raivasi omalla työnteollaan tiensä ykköskentän laitaan. Tätä auttoi kaksi asiaa: U20 MM-kisat vuodenvaihteessa sekä TPS:n tyhjennysmyynti. Vuodenvaihteeseen saakka Rantasen tilastot olivat lähinnä tasoa naurettavat. Olisiko Rantanen saanut yhtä paljon "rajatonta luottoa" ja olisiko hänen itseluottamuksensa kasvanut samaa tahtia, jos TPS ei olisi luovuttanut ja aloittanut tyhjennysmyyntiä?

Virran tilastoja jakaessa voisi yhtälailla jakaa niitä A-junnujen tilastoja ja väittää miestä vapahtajaksi kuin näitä muuteman liigapelin tilastoja ja lynkata kaveri.
Patrik Virta tulee varmasti vielä - mutta hänen aikansa ei ole vielä kaudella 2015-16!

Virta ja Siiki ovat sen sortin pelureita että isolla vastuulla, jonka tarvitsevat, voivat aivan hyvin paukuttaa pisteitä yllättävänkin ison kasan. En kuitenkaan usko että tulevat missään pelissä kellottamaan niitä aikoja kun Rantanen viimekaudella.
Kellottanevat samanlaisia aikoja (ja tehoja) kuin Mikko Rantanen kauden 2014-15 syyspuolella?

Voit mennä katsomaan myös Kalpan rosteria kuinka moni siellä kauden aikana kasvoi saappaisiin, siellä oli paljon pelureita jotka ei tuolla logiikalla osu maaliin Isomäen illassa.
En tunne KalPa:n rosteria mitenkään hirvittävän hyvin. Osaatko kertoa suoraan, kuinka moni KalPa:n pelaaja paukutti viime kaudella maalin Isomäen illassa pelatessaan siellä ensimmäistä iltaansa?

Oskari Siiki ja Patrik Virta tulevat takuuvarmasti paukuttamaan maalin jos toisenkin Isomäen illassa - jos vain jatkavat SM-liigassa. Niiden maalien aika tuskin on vielä kaudella 2015-16. Kaudella 2015-16 TPS:n rosterista pitää löytyä sellaisia pelaajia, jotka osaavat ne maalit tehdä Isomäessä ja muuallakin.

Tepsillä on nyt hyviä vanhempia pelaajia hyökkäyksessä, jonne tällaisia lupauksia on hyvä ripotella, mistä saadaan hyvä yhtälö, hyvässä jengissä ne kasvaa kyllä. Rantasen tasoiset pelaajat kasvaa paskassakin. En siis yhtään usko että joukkueen peli kaatuisi jonkun Siikin ja Virran tasoon, kyllä ne pärjää jos muutkin, mikäli peli on kuitenkin aikaisempien kausien tasoa, ei me pärjätä vaikka nämä kaksi kunnia korvaisi Kanella ja Toewsilla.
Ei TPS tule mihinkään Siikin tai Virran tasoon kaatumaan kaudella 2015-16. Näiden pelaajien aika tulee vielä, mutta se aika ei ole vielä alkavalla kaudella. Jos TPS:n rosterista nyt napataan joku Mikko Rantanen pois, niin duo Siiki-Virta ei pysty sitä Rantasen jättämää tehopistetyhjiötä täyttämään kokonaan. Tämä Rantasen jättämä tehopistetyhjiö TPS:n tulisi täyttää jollain muulla tavalla kuin vain nostamalla Siikiä ja Virtaa hierarkiassa ylöspäin.

Jos/kun Mikko Rantasen huikea kausi oli tiedossa jo kesällä 2014, niin miksi TPS tuhlasi rahojaan johonkin Ryan Laschiin? Eikö Lasch oltaisi voitu jättää siinä tapauksessa hankkimatta, säästää rahat ja lyödä Rantanen suoraan ykköskenttään? Koko kausi ykköskentässä, niin 60 pistettä olisi varmasti paukkunut rikki.

Tällainen ajatusmaailmahan täällä jengillä tuntuu nyt olevan. Kaikki "tietävät" Siikin ja Virran pelaavan huikean kauden 2015-16 jo nyt kesällä 2015. Miksi TPS:n ylipäätään kannattaisi sitten tuhlata rahojaan Rantaseen tai mihinkään muuhunkaan tulosyksikön pelaajaan? Kyllähän Siiki ja Virta tulevat pelaamaan huikeat kaudet, kunhan vain saavat isoja minuutteja ja rajatonta vastuuta.

Summasummarum: Mikko Rantanen kasvoi kauden 2014-15 aikana pelaajana todella paljon! Fakta on kuitenkin se, että hän aloitti kauden alakentissä. Mielipiteeni on se, että myös Oskari Siikin ja Patrik Virran tulee aloittaa kausi 2015-16 alakentissä. He kyllä taistelevat tiensä vaikka ykkösketjuun saakka, JOS vain ovat sen arvoisia. Toisaalta jos ykkösketjusta otetaan pelaaja (Rantanen) pois, niin hänen tilalleen tulee hankkia pelimies - eikä vain nostaa Siikiä ja Virtaa hierarkiassa.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Rantanenhan sai luottoa Elomolta, joka toisin kuin Suikkanen myös tunnisti talentin. Enää ei Virtalan tyyppinen kisaturisti juhlinut peluutuksissa. Elomo myös aikanaan toi Mikon edustukseen. Faktoja, joita ei pidä missata.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Heti alkuun raikuvat aplodit Rantasen pojalle varauksesta ja toivottavasti mahtavasta tulevaisuudesta isossa Liigassa. Lämmittää kovasti mieltä, kun on lähes kotikylän miehiä. Hieno mies (poika) ja toivoitan kaikkea onnea jatkoon.

Mitä sitten Tepsiin ja tähän edellä vellovaan keskusteluun tulee niin eih ja voih. Minä lasken Rantasen lähdön varmemmaksi kuin jäämisen. Mies itse on todennut olevansa valmis lähtemään ja varannut seura haluaa hänet heti, joten vain tulokasleirin täydellinen kyykkäys tietänee kautta Tepsissä.

Tämän mukaan TPSn on jo suunniteltava tulevaa kautta. Jos laskevat Rantasen olevan ykkösketjun laituri, niin vikaan menee. Korvaaja on oltava jo katsottuna tai sitten ollaan taas myöhässä (mikä taas ei yllättäisi lainkaan).

Herra Foxin kelkassa olen täysin siinä, että Virran tai Siikin laskeminen Rantasen korvaajaksi on melko hullua. Ensinnäkin heidän vertaaminen yhteen ikäluokkansa kovimpiin talentteihin maailmassa on jo pientä liioittelua ja toiseksi Rantasen kehitys pelaajana yhden kauden aikana on melko poikkeuksellista. Mies aloitti kauden junnuliigan ja liigajoukkueen alakentän pelaajan roolista päättäen sen miesten MM-kisojen porteille. Tämä kertoo tarpeellisen potentiaalista.

Nyt siis ollaan samaan junaan ehdottamassa Siikiä ja Virtaa? Toivon toki samaa, mutta en pitäisi asiaa kirkossa kuulutettuna. Virta takoi junnuliigassa hurjat tehot ja sai jo liigakokemustakin vyölleen. Hyvä homma ja kasaa positiivista energiaa pojalle. Mutta montako junnuliigassa huippukauden pelannutta 19v n. 175cm junnua on tehnyt 30-40 paunaa seuraavalla kaudella Liigassa? Omat odotukset Virralle on melko maltilliset, 10-20 pinnaa ja sopivasti peliaikaa 3-4 ketjuissa. Sen lisäksi näyttöpaikkoja ylivoimalla ja ylemmissä ketjuissa, JOS näytöt niitä puoltavat.

Siikillä taasen liigakokemusta on jo enemmän, mutta ainakin viime kauden lopussa moni muu junnu oli miestä edellä. Eli tekemistä riittää. Hanakas laukomaan, mutta tulosta ei oikein vielä synny. Toivottavasti maalihana aukeaa aikuisissakin, mun puolesta saa olla vaikka uusi Nurminen. Mutta ei kai kukaan tosissaan odota mieheltä isoja tehoja vielä ensi kaudella?

Ehdottomasti peliaikaa molemmille ja toivotaan kehitystä. Mutta ei toivotaan-toivotaan joukkueen rakennusta. Eli ts. korvaaja Rantaselle on oltava kiikarissa. Kallio oli joskus ehdottomia suosikkejani, mutta ensi kauden joukkueeseen mieluummin joku muu. Kallio ei ole enää vaatimansa liksan arvoinen. Legendat on legendoja ja tässä tapauksessa uskon että muistot jäävät kultaisemmiksi jos jälleennäkemistä ei koeta.

Siinä tapauksessa että rahat ovat oikeasti loppu, on toki järkevämpää priorisoida rahankäyttö pakkeihin jolloin "Rantasen korvaajaksi" voinee pakon sanelemana jäädä Virta/Siiki. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa että päittäin vaihtoa ei tässä tapauksessa nähdä.

Edit: Vielä jatkoraporttina todettava, että hieman kaipailen näiden "kymppisija ok" -nimimerkkien perusteluja sille, että montako välikautta tässä voidaan vielä ottaa, ennen kuin voidaan niitä tuloksia odottaa? Tai enemmänkin tässä ehkä kaipaa Tepsiltä jotain ulostuloa, että mihin tässä ollaan pyrkimässä? Mä en vaan löydä sitä punaista lankaa. Kai me nyt saatana joskus edes halutaan menestyä? Vai ei vai?
 
Viimeksi muokattu:

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rantanen on siinä mielessä onnellisessa asemassa, että olisi varmasti erinomainen ratkaisu häneltä lähteä jo nyt rapakon taakse ja varmasti olisi myös erinomainen ratkaisu jäädä vielä vuodeksi dominoimaan SM-liigaa. Toki joku voisi argumentoida, että olisi pelkuruutta olla lähtemättä jo nyt jos ja kun tilaisuus tulee tai, että olisi pelkuruutta olla tarttumatta Tepsissä tarjolla olevaan isoon rooliin, jossa odotetaan tuloksia ja joukkueen kantamista illasta toiseen ja johon Rantanen jollain aikavälillä NHL:ssä pyrkii.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Vähän myöhässä, mutta kaipa herraa pitää onnitella ensimmäisen kierroksen varauksesta.

Nyt kun viime vuosina ensimmäisellä kierroksella ovat menneet Ristolainen ja Rantanen, antaa tämä toivottavasti koko Varsinais-Suomen alueelle buustia ja intoa tehdä hommia alemmilla tasoilla. Kovinta lahjakkuutta on viime kädessä kuitenkin lahjakkuus harjoitella ja siitä nämä kaksi "lupausta" ovat ymmärtääkseni hyviä esimerkkejä.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Onko Petteri Lehto myös Rantasen agentti? Jos on, niin aika hienosti sai oman asiakkaan omaan seuraansa. Kyllähän Rantasen jatko Turussa olisi Tepsissä järkyttävä jackpot. Itse menisin ihan Rantasen takia matsiin, oli kevään dominointi sen verran kovaa. Ehkä joku muukin ajattelisi näin.
Kun luki Mikon harjoitusohjelmasta: viisi kertaa viikossa Rautsin opissa ja sunnuntai lepopäivä, heräsi kysymys, harjoitteeko TPS nykyään liian huonosti ja väärin? Ei tuo rääkki ainakaan otteita huonontanut ole.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Onko Petteri Lehto myös Rantasen agentti? Jos on, niin aika hienosti sai oman asiakkaan omaan seuraansa. Kyllähän Rantasen jatko Turussa olisi Tepsissä järkyttävä jackpot. Itse menisin ihan Rantasen takia matsiin, oli kevään dominointi sen verran kovaa. Ehkä joku muukin ajattelisi näin.
Kun luki Mikon harjoitusohjelmasta: viisi kertaa viikossa Rautsin opissa ja sunnuntai lepopäivä, heräsi kysymys, harjoitteeko TPS nykyään liian huonosti ja väärin? Ei tuo rääkki ainakaan otteita huonontanut ole.

Avsin scouttina on veljpoega Joni Lehto kaiketi, eli lähipiiriin meni sinänsä. Ei kauhean huonolta kuulostava paketti Rantasen kannalta.

Kyllä, TPS treenaa väärin. Kuvaavaa on, että NHL-leireille/peleihin valmistautuva TPS:n sopimuspelaaja ei huoli työnantajansa ehdottamaa kuntovalmennusta tässä kohdin. Rautala laittoi myös Vahalahden takaisin kuntoon jne.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Kuvaavaa on, että NHL-leireille/peleihin valmistautuva TPS:n sopimuspelaaja ei huoli työnantajansa ehdottamaa kuntovalmennusta tässä kohdin.

Voisitko edes tämän kerran kertoa, että kuka näin väittää?

E: Pahoittelut OT:sta. Jatketaan vaikka jossain toisessa ketjussa tai YV:llä.

E2: @Uuhis #97 Jospa asia onkin niin, että Rautala ei halua tehdä yhteistyötä TPS:n kanssa? Jos haluaisi, niin sitten ei voi kuin ihmetellä miksei TPS ja Rautala tee yhteistyötä.
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Onko tuossa nyt joku perustavanlainen syy miksi TPS ei halua tehdä Rautalan kanssa yhteistyötä vaikka hyödyt näyttäisivät olevan kiistattomat?
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Jotenkin vaan alkaa tuntua siltä, että pelaajien pitäisi kesällä vetää aivan vitunmoista rääkkiä, että luistin kulkisi keväälläkin. Ehkä näin ei nyt tehdä.
Ei huippu-urheilu kai sitten ole niin helppoa. Mitenköhän esim. Kärpät harjoittelee? Kuitenkin aina jaksetaan painaa.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rantanen on siinä mielessä onnellisessa asemassa, että olisi varmasti erinomainen ratkaisu häneltä lähteä jo nyt rapakon taakse ja varmasti olisi myös erinomainen ratkaisu jäädä vielä vuodeksi dominoimaan SM-liigaa. Toki joku voisi argumentoida, että olisi pelkuruutta olla lähtemättä jo nyt jos ja kun tilaisuus tulee tai, että olisi pelkuruutta olla tarttumatta Tepsissä tarjolla olevaan isoon rooliin, jossa odotetaan tuloksia ja joukkueen kantamista illasta toiseen ja johon Rantanen jollain aikavälillä NHL:ssä pyrkii.
Rantasen kannalta ainoa järkevä ratkaisu on lähteä heti hakemaan paikkaa NHL:stä. Nyt pitää takoa kun rauta on niin sanotusti kuumaa. Rantasella on kaikki edellytykset pärjätä NHL:ssä mutta tapahtuuko se ensi kaudella vai vasta myöhemmin jää nähtäväksi. Rantasella ei ole oikeasti mitään syytä jäädä Tepsiin. En usko itsekään, että hän raivaa paikan Avalanchen kokoonpanosta vielä ensi kaudelle mutta AHL:ssä hän saa hyvin kovuutta ja rämäpäisyyttä josta on varmasti positiivisella tavalla hyötyä tulevaisuudessa.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Rantasen kannalta ainoa järkevä ratkaisu on lähteä heti hakemaan paikkaa NHL:stä. Nyt pitää takoa kun rauta on niin sanotusti kuumaa. Rantasella on kaikki edellytykset pärjätä NHL:ssä mutta tapahtuuko se ensi kaudella vai vasta myöhemmin jää nähtäväksi. Rantasella ei ole oikeasti mitään syytä jäädä Tepsiin. En usko itsekään, että hän raivaa paikan Avalanchen kokoonpanosta vielä ensi kaudelle mutta AHL:ssä hän saa hyvin kovuutta ja rämäpäisyyttä josta on varmasti positiivisella tavalla hyötyä tulevaisuudessa.

Eiköhän sopparia tarjota pikapuoliin. Sitten training camp ja kenties muutama koepeli ylhäällä. Ja sitten Avs ratkaisee mihin poika lähtee. NHL, AHL vai Eurooppa? Euroopassa kyseeseen tulee vain lähtöseura. Sikäli ok tilanne mutta onko Liiga mikään optio nykytilanteessa poikkeuslahjakkuuksille kuten Rantanen jos paikkaa NHL:stä ei vielä löydy? Minusta ei ole, fyysisesti ja pelitavallisesti (pieni aski) kehittävät pelit ovat muualla.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Eiköhän sopparia tarjota pikapuoliin. Sitten training camp ja kenties muutama koepeli ylhäällä. Ja sitten Avs ratkaisee mihin poika lähtee. NHL, AHL vai Eurooppa? Euroopassa kyseeseen tulee vain lähtöseura. Sikäli ok tilanne mutta onko Liiga mikään optio nykytilanteessa poikkeuslahjakkuuksille kuten Rantanen jos paikkaa NHL:stä ei vielä löydy? Minusta ei ole, fyysisesti ja pelitavallisesti (pieni aski) kehittävät pelit ovat muualla.

Nykyajan orjakauppaa tässäkin mielessä: oikeudet ostamalla sut omistetaan ja seura päättää millä puuvillapellolla vaikutat. Reilua, kun korvaus on poikkeuksetta hyvä. TPS ei ole pelillisesti oikea ratkaisu, mutta kokonaisuudessa muutakin. Koulut loppuun, tuossa iässä huimasti kehittyvää henkistä kasvua myös vuoden verran jne. Sitä vaaraa ei ainakaan ole, että vuosi Turussa kihoaisi aivan helvetisti huppuun, koska epäilen että vilkaisu sarjataulukkoon vaikuttaa pahimpaan hypeen.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rantasen kannalta ainoa järkevä ratkaisu on lähteä heti hakemaan paikkaa NHL:stä. Nyt pitää takoa kun rauta on niin sanotusti kuumaa. Rantasella on kaikki edellytykset pärjätä NHL:ssä mutta tapahtuuko se ensi kaudella vai vasta myöhemmin jää nähtäväksi. Rantasella ei ole oikeasti mitään syytä jäädä Tepsiin. En usko itsekään, että hän raivaa paikan Avalanchen kokoonpanosta vielä ensi kaudelle mutta AHL:ssä hän saa hyvin kovuutta ja rämäpäisyyttä josta on varmasti positiivisella tavalla hyötyä tulevaisuudessa.
Niin, mun mielestä Rantasella on erinomaiset mahdollisuudet loistavaan NHL-uraan sekä siinä tapauksessa, että hän lähtee rapakon taakse jo nyt kuin siinäkin tapauksessa, että jää vielä vuodeksi Suomeen. Ainoa ongelma tuossa Suomeen jäämisessä on se, että Rantasen joukkue on TPS. Kärppien kaltaisen joukkueen johtaminen olisi varmasti parempaa treeniä Rantasen johtajanominaisuuksille kuin Tepsissä pelaaminen, jossa riskinä on, että puolet kaudesta pelaillaan taas merkityksettömiä pelejä ilman panosta. Ylipäätään kokonainen kausi isossa roolissa hyvällä tasolla pelaten miesten sarjoissa olisi Rantaselle uusi kokemus. Tähän mennessä Rantanen on pelannut vain puolikkaan kovan kauden SM-liigassa ja silloinkin pelkästään joukkueelleen panoksettomia otteluita. Amerikan kaukaloissa Rantanen ei kohtaisi vastaavanlaisia odotuksia ja paineita kuin Tepsissä ensi kaudella. Tepsissä kaikki muu kuin liigan dominointi ja 40-50 tehopistettä laskettaisiin pettymyksiksi, mutta en hetkeäkään epäile, etteikö Rantanen pystyisi näihin odotuksiin Tepsissä vastaamaan.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
TPS ei ole pelillisesti oikea ratkaisu, mutta kokonaisuudessa muutakin. Koulut loppuun, tuossa iässä huimasti kehittyvää henkistä kasvua myös vuoden verran jne. Sitä vaaraa ei ainakaan ole, että vuosi Turussa kihoaisi aivan helvetisti huppuun, koska epäilen että vilkaisu sarjataulukkoon vaikuttaa pahimpaan hypeen.

Näinkin, mutta juuri nyt näyttäisi siltä, että kloppi on Pohjois-Amerikassa talvikaudet jatkossa. Media, seura, scoutit/agentit ovat melko hemmetin mehuissaan jättimäisestä työkoneesta. Kieltämättä iso rasti siellä päässä. Pitäisi a) itsenäistyä, b) perustaa ensimmäinen oma koti, c) pärjätä uudessa kulttuurissa uudella kielellä ja d) pelata itsensä Avsin kaudenaikaiseen rosteriin. Ei ihan helppo nakki mutta onnistunee. Tässä on ikäisekseen eniten valmis NHL-aihio Turusta sitten Ristolaisen ja Korpikosken.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Näinkin, mutta juuri nyt näyttäisi siltä, että kloppi on Pohjois-Amerikassa talvikaudet jatkossa. Media, seura, scoutit/agentit ovat melko hemmetin mehuissaan jättimäisestä työkoneesta. Kieltämättä iso rasti siellä päässä. Pitäisi a) itsenäistyä, b) perustaa ensimmäinen oma koti, c) pärjätä uudessa kulttuurissa uudella kielellä ja d) pelata itsensä Avsin kaudenaikaiseen rosteriin. Ei ihan helppo nakki mutta onnistunee.

En epäilystäkään, Nousten Kesoilin risteyksestä vilkku vasemmalle ja kohti menestystä. Turun kohdalla talla pohjaan. On kyllä harvinaisen helvetin lahjakas pelaaja menossa, mutta minkäs teet. Asiaan ei ehkä paljolti vaikuttaisi sekään, jos TPSllä olisi asiat kunnossa kentällä ja sen ulkopuolella.

Tuliko urheilijoiden intti-uudistus voimaan vai kaatoiko Selänteen twiitti koko homman?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös