Mikael Granlund

  • 1 592 010
  • 3 133

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Mistäs tällainen kanukkitoimittajien lausunto on luettavissa? Voisi vilkaista, miten kaverit ovat perustelleet vai ovatko perustelleet? Vai löytyykö näitä lausuntoja useampikin, niinkuin tuo toimittajien monikko antaa luvan olettaa?

Nuorten MM-kisoissa tätä mainostivat. 2011. Perusteluita ei toki ollut, eivät varmaan tietäneet nimeltä muita kun Radulovin ja Granlundin.
 
Viimeksi muokattu:

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pierre-Marc Bouchard 2+1=3 +2
Matt Cullen 1+1=2 -3
Devin Setoguchi 0+2=2 +0

Mikael Granlund 1+2=3 +0

Ihan hyvin se on ketjukavereihinsa nähden vetänyt, vaikka onkin koko ajan ihan paska ja rähmällään eikä mailakaan pysy kädessä. No ei, kritiikki on suurelta osin ollut ihan aiheellista, mutta mielestäni viime yönä nähtiin jo pilkahdus sitä vanhaa kunnon Mikkeä. MG on ihan NHL-tasollakin äärimmäisen vaarallinen pelaaja hyökkäysalueella kiekon saadessaan. Vielä kun kaveri tottuu astetta kovempaan vastukseen ja osaa pelata itselleen paremmin tilaa, jälki tulee olemaan kovaa.

Ai niin, ja Granlund pääsi eilen pelaamaan jossain vaiheessa (2. erässä?) n. 5sek hajavaihdon Parisen kanssa, jonka tuloksena kaksikko pelasi Mikelle ihan A-luokan maalipaikan. ;)
 

riknor

Jäsen
Kaipa se mitä tässä nyt Granrothin kohdalla pitää tehdä, on laittaa jäitä hattuun.

True dat. Täällä on ollut hattu jäätä täynnä alusta asti. Mielenkiinnolla seurataan ja menestystä toivotaan, mutta rookiet on kuitenkin rookieita. Ne tekee virheitä ja ovat raakileita. Tuntuu että jengillä on hirveä kiire antaa joku loppuarvosana siitä mihin Granholmin kyvyt riittää jotta voi sitten jälkeenpäin siteerata omaa postaustaan ja pönkittää foorumiegoaan toteamalla että "katsokaa, olin oikeassa". Fakta on se että toiset kypsyy hitaasti ja toiset loistaa heti, osasta ei tule ikinä mitään. Kukaan meistä ei oikeasti tiedä miten Granströmin kanssa käy. Jännittävähän se on uuden yrittäjän otteita seurata ja veikkailla miten äijän käy, sitä ei käy kieltäminen.

En huomannut että kukaan kriitikoista olisi vielä maininnut sitä kuinka pienessä kaukalossa hammassuoja ei ilmeisesti mahdu kunnolla Mikaelin suuhun, koska hämmästyttävän monessa kuvassa viime yönä suojus roikkui pojan suupielistä puoliksi ulkona lähes partikkanemaiseen tapaan. En kyllä ole Granbergin peliä ennen NHL:ää juurikaan katsonut, joten en tiedä onko tämä ongelma uusi vai SM-Liigan peruja.

(Oikeasti symppaan miestä, mutta tuo purulelun roikuttelu ärsytti heti. Pienet on murheet.)
 

Barter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Liverpool FC, SJK
Kyllähän valmennusjohtokin varmaan hiukan on pettynyt Granbomin avaukseen, koska potentiaalia on parempaan. Koska potentiaalia on, niin eivät turhaa hötkyile vaan antavat aikaa Granjohnille sopeutua tilanteeseen. Kyllä Granman on sen verran fiksu pelaaja, että tietää missä tällä hetkellä mättää ja tekee hommia asioiden korjaamiseksi - eivätpä nuo Granmarialundin ketjukaveritkaan ole paljoa auttaneet. Valmentaja voi koittaa laittaa Grangeorgin laitaan, tai vaihtaa miehiä vierellä ja pelaaja tekee loput. Tärkeintä on, että pelaaja luottaa itseensä ja uskoo parempaan.

Keskustelu on mennyt vähän kahteen leiriin täällä, kun jotkut löytävät vain ne virheet ja toiset pitävät Granmanstyleä niin lahjakkaana, että mailan pudottaminen on niin ovelaa, ettei tuomaritkaan tajua sitä oikeasti mailan heittämiseksi ja kaikki kaatuilut johtuvat vain siitä että muut pelaajat heittäytyessään eivät osaa tehdä sitä koko kentän alueella. Totuus on kaiketi jossain välimaastossa.

Pakko kommentoida tänne, kun on Wildin pelejäkin (pojan suosikkijoukkue) tullut katottua viime vuosina paljon ja etenkin Mikon uraa tullut seurattua Ameriikassa alusta lähtien. Tää ketju on ollut ehkä hauskinta luettavaa piiitkäään aikaan Jatkoajassa. Kuin kirsikkana kakun päälle, Powerplay kiteyttää kirjoituksessaan osuvasti keskustelun täällä.

Mutta se ei oo enää hauskaa ens viikolla tai seuraavalla lukea tätä jorinaa, jos pelkällä kriittiisyydellä haetaan substanssia keskusteluun. Wildin palstalla tota tais esiintyä viime kaudella ihan riittämiin... Oon samaa mieltä joidenkin kirjoittajien kanssa, että kannattaa avata se MG:n virheketju erikseen. Varsinkin, jos todella jaksaa herätä joka matsiin keskellä yötä, että jaksaa olla täällä pätemässä MG:n tämän hetken haasteita odotuksiin nähden. Toivottavasti Mikke pysyis terveenä tämän kauden. Aivan sama onko pelipaikka tällä kaudella kakkosen tai kolmosen keskellä, laidassa tai farmissa. Kaveri kehittyy pysymällä terveena ja pelaamalla oikeassa hänen taitoihinsa sopivassa roolissa. Mielestäni parin vuoden kuluttua voidaan alkaa odottaa niitä +50 kausia.
 
Ihan ok aloitus Granlundilta tähän mennessä, ei nyt ainakaan ole pettänyt odotuksiin nähden. Näyttäisi olevan 5. pisteissä joukkueen hyökkääjistäkin. Vähän mietitytti riittääkö ihan kakkosketjuun vielä änärissä, mutta tuon valossa ainakin tähän asti.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Nuorten MM-kisoissa tätä mainostivat. 2011. Perusteluita ei toki ollut, eivät varmaan tietäneet nimeltä muita kun Radulovin ja Granlundin.

Jeps, olisi ollut kiva lueskella. Äkkiseltään tuollaisen väitten voisin jopa ostaa, että Radulovin jälkeen Granlund olisi paras euroopassa pelaava pelaaja. Varsinkin jos toimittajat ovat ns. nuoria pelaajia ajatelleet ja jättäneet esim. Morozovin listalta pois. Nyt kun NHL kausi on pyörähtänyt käyntiin niin Tarasenko on kyllä väläytellyt siihen malliin, että olikohan vuosi sitten oikeasti huonompi kuin Mikke? Noh, näitä toki voi aina pyöritellä ja annetaahan ajan näyttää mihin kenestäkin on.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
SM-liigaan jääminen vielä kaudeksi 2011-2012 oli Granlundin uran suurin virhe. Mies oli kultapojan asemassa niin median kuin liigankin osalta ja Granlundille annettiin liigan puolesta "koskemattomuus".

Tämä on mielipide, jota en kerta kaikkiaan käsitä. Tuntuu vielä tulevan useaan otteeseen nimenomaan jokerileiristä. Siellä on nyt jäänyt "helpot jäähyt" vaivaamaan selkeästi. Onkohan Sm-liigan surkea tuomaritoiminta sumentanut arviointikykysi? Yksittäisiä jäähyjä jää viheltämättä tuon tuosta ja välillä vislataan ihan kaikesta. Se on tuttua.

Sen vielä sulatan, että Rudin kohdalla nimi painaa selässä, kun tuomioita jaellaan. On se välillä nähty. Mies antaa hyvän puhtaan taklauksen ja pilli soi, koska sukunimi on väärä.

Granlundin kanssa näin ei mielestäni ollut asia. Huonoja tuomioita jaeltiin nimenomaan miehen satunnaisen pehmeyden vuoksi. kulmaväännöissä, kun tuo meidän kukkakeppi kaatui kovin helposti vaikka rikettä ei ollut. Mitään suojelua ei tuomarien leiristä miehelle ei suotu. Sm-liigassa nyt vain vislaillaan päiväkotityyliin.



Ja nyt ollaankin sitten NHL:ssä. Kovuus on eri luokkaa, joten siellä ollaan perseellään tosi nopeasti. Mies tarvitsee vitamiineja, kuten tälläkin palstalla ollaan useaan otteeseen kuulutettu. Tämänhän me kaikki jo tiesimmekin ennen (miken) änäriin lähtöä, joten se siitä. Se on asia, joka korjaantuu kyllä.

Huolestuttavampi juttu on mielestäni kaverin kiekoton pelaaminen, joka kolmannessa pelissä näytti parantuvan, mutta parissa edellisessä mittelössä on tehty taas mahalaskuja. Hyökkäykseen lähdöissä sijoittuminen on aivan karmeaa. Välillä näyttää jopa siltä, kuin Mikke ei edes haluasi kiekkoa itselleen. Mielestäni vika ei ole pelitavassa. Mike Yeo on sanonut haastatteluissa, että Mikelle on annettava vapaat kädet tiettyyn pisteeseen asti.

Vaikkei apua laitureilta (seto, butch, cullen kokeiluineen) ole tähän mennessä liikaa tullut, pakkien avauspelaamisesta puhumattakaan, niin eivät he hyökkäykseen lähdössä voi Miken puolesta sijoittua oikein.

Uskon kuitenkin, että onnistumisten kautta tuo arkuus lähtee pois.

7 peliä vasta takana :)
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Mistäs tällainen kanukkitoimittajien lausunto on luettavissa? Voisi vilkaista, miten kaverit ovat perustelleet vai ovatko perustelleet? Vai löytyykö näitä lausuntoja useampikin, niinkuin tuo toimittajien monikko antaa luvan olettaa?

NHL:n ulkopuoliset tähtipelaajat-ketjussa tuosta oli juttua (3.1.2012).
""Aleksandr Radulovin ohella hän on varmasti paras NHL:n ulkopuolella pelaavista". TSN:n kiekkoasiantuntija Bob McKenzie Mikael Granlundista."

"Aftonbladetin Hans Abrahamsson: – On poikkeuksellista, että niin taitava pelaaja osallistuu nuorten MM-kisoihin. Granlundin tasoiset pelaajat ovat lähes aina kiireisiä NHL-otteluiden kanssa. Täällä Kanadassa Granlund on rankattu samalle tasolle KHL-tähti Aleksandr Radulovin kanssa parhaaksi NHL:n ulkopuolisiksi pelaajiksi. Se kertoo, että minkä kaliiberin pelaajasta puhutaan, Abrahamsson ylistää."

Tuossa ketjussa pyöri mm. Granlundin, Radulovin, Kuznetsovin sekä Cervenkan nimet. Cervenkahan pelaa nykyään Calgaryssä, joten jonkinlaista vertailua Granlundiin voisi tehdä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin Tuomo Ruutu ja Janne Niinimaa tekivät tulokkaina 44 pinnaa.

Tuomon startti NHL:ssä oli ja on edelleen omalta osaltani se kaikkein tarkimmin seurattu, muistattekos muut miten se homma lähti käyntiin?

Ensimmäinen aikalailla tasan puolet kaudesta meni tehojen valossa täysin penkin alle, mies tuomittiin flopiksi ja farmipuheet kiihtyivät kun ei vaan ollut oma paras itsensä, ja ulkomuistista väitän että ekat 40 matsiaan tuotti huikeat tehot 1+2 tai ainakin pirun lähelle noita lukemia.

Sitten kevättalvesta täyskäännös, jälkimmäinen 40 matsia piste per peli tahtia ja kauden loppusaldoksi se olikohan 22+22=44. Oli se paha edelliskauden loukkaantuminen taustalla kesken elämänsä kauden ja odotukset Chicagossa pilvissä, jossittelu on turhaa mutta jäihän sitä välillä miettimään että olisi tehnyt tulokas-Tuomo aika maukkaat pisteet jos olisi pari-kolme kuukautta aiemmin löytänyt vireensä. Joku 30+30=60 olisi ollut paperia, mutta kun otti aikansa löytää iskunsa niin minkäs teet.

Ei nyt sinänsä liity Granlundiin, etenkin kun Tuomon vahvuudet nimenomaan ovat aina olleet fyysisellä puolella ja Granlund taas taistelee juuri näiden ongelmien kanssa, sinänsä vaan tulee tuo 10 vuoden takainen Tuomon tulokaskausi mieleen ja ne valtaisat odotukset jota häneen oli laitettu Blackhawksin uutena messiaana. Ei ehkä niinkään suomalaisessa valtamediassa, mutta jokusen netissä mm. silloin kesällä ja harjoitusleirin aikana vietetyn tunnin perusteella ainakin sikäläiset fanit odottivat ihan liikoja, vaikka toki loppukaudesta saivatkin jo sitä odottamaansa pistelinko-Tuomoa nähdä ennen taas uusia valitettavia loukkaantumisia.

Nyt vaan Granlundille toivottavasti vastaavanlainen käyrä, kuten sanottu täysin eri pelaajatyyppi kuin Tuomo Ruutu mutta toivotaan että homman juju löytyy tulokaskauden edetessä samaan malliin vaikka tosin kausi onkin nyt valitettavan lyhyt. Edelleen en usko farmikomennuksen olevan Granlundin osalta millään tavalla todennäköinen. Herättelyjä, penkityksiä ja kehityskeskusteluja tulee varmasti, mutta eiköhän Mikke the Rookie saa aikalailla hyvässä holhouksessa hakea tämän kauden ajan sitä omaa peliään Wildissa, sitten pitkä kesä aikaa hakea lisää niitä fyysisiä ominaisuuksia ja valmistautumista uuteen täyteen kauteen. Uskon, että ensi kausi on jo paljon ns. valmiimpi eli parempi.
 
Suomalaistulokkaiden tehoista vielä sen verran, että Ville Leinohan paukutti tulokkaana pleijareissa 21 pistettä 19 pelissä. Siinä on Granlundilla ja monella muullakin tekemistä.
 

Rännikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold, Philadelphia Flyers
Suomalaistulokkaiden tehoista vielä sen verran, että Ville Leinohan paukutti tulokkaana pleijareissa 21 pistettä 19 pelissä. Siinä on Granlundilla ja monella muullakin tekemistä.

Paitsi, että joku saattaa tähänkin vetää ketjukaverikortit Briere & Hartnell esiin sekä sen, että Leino oli tulokkaana ollessaan 6 vuotta vanhempi kuin Granstedt.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paitsi, että joku saattaa tähänkin vetää ketjukaverikortit Briere & Hartnell esiin sekä sen, että Leino oli tulokkaana ollessaan 6 vuotta vanhempi kuin Granstedt.
Jep, uskoisin Granzenin tekevän huomattavasti enemmän pisteitä, jos pelaisi Koivun sekä Parisen kanssa samassa ketjussa.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Veljekset Rask
En huomannut että kukaan kriitikoista olisi vielä maininnut sitä kuinka pienessä kaukalossa hammassuoja ei ilmeisesti mahdu kunnolla Mikaelin suuhun, koska hämmästyttävän monessa kuvassa viime yönä suojus roikkui pojan suupielistä puoliksi ulkona lähes partikkanemaiseen tapaan. En kyllä ole Granbergin peliä ennen NHL:ää juurikaan katsonut, joten en tiedä onko tämä ongelma uusi vai SM-Liigan peruja.

(Oikeasti symppaan miestä, mutta tuo purulelun roikuttelu ärsytti heti. Pienet on murheet.)

Kyllä tuo Gransson harrasteli jo SM-liigassa ihan tarpeeksi tuota hammassuojan jyystämistä.
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Quebec Nordiques
No johan lähteny lapasesta toi Granyukin nimen vääntäminen. (hyymiö)

Jotta ei aivan off-topiciksi mene, niin mitä nyt kattelin tilastoja niin onhan Granguchilla kuitenkin ketjukavereistaan eniten tehopisteitä, poislukien Bouchard, joka kuitenkin taitaa ykkösylivoimalla pelata.
Tehotilastokin tasan 0, joten ei kai se nyt ihan mikään kaatuileva katastrofikaan ole.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Suomalaistulokkaiden tehoista vielä sen verran, että Ville Leinohan paukutti tulokkaana pleijareissa 21 pistettä 19 pelissä. Siinä on Granlundilla ja monella muullakin tekemistä.

Juu, ja sitä ennen oli pelannut runkosarjaa 68 peliä tehoin 11+9. Joten kyllähän Mikkekin vielä ehtii vaikka mitä tehdä, farmiin tuskin kuitenkaan tällä kaudella joutuu.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kai joku pitää kirjaa eri Granlopuista ettei ketju mene toiston puolelle?
Granssenin löytää kyllä ketjun haulla jos tahtoo tarkistaa onko nimi jo tullut esille.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Jep, uskoisin Granzenin tekevän huomattavasti enemmän pisteitä, jos pelaisi Koivun sekä Parisen kanssa samassa ketjussa.

Kyllähän tuo on näin, mutta jos Grandpa laitettaisiin tuohon I´m Danny Fuckin Heatlyn tilalle, niin mihin se sitten joutaisi?
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Olisiko spekulointia ollut alkukauteen tarpeeksi ja tehdään suurempaa analyysiä Granchukin otteista, kun pelejä on tilillä 20. Silloin nähdään mikä tilanne on, kun Grannerbuck on päässyt ainakin varmasti totuttelemaan. Totuus on silti se, että fyysisten ominaisuuksien kehittäminen rohdoillakin vie aikansa, joten siltä saralta ei kannata ihmeitä odotella.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Olisiko spekulointia ollut alkukauteen tarpeeksi ja tehdään suurempaa analyysiä Granchukin otteista, kun pelejä on tilillä 20.

Juuri näin. Granola nyt kuitenkin ottaa vasta niitä ensi potkaisujaan NHL:ssa, joten aika turhaa on vielä vetää johtopäätöksiä hänen tulevaisuudestaan siellä. Ja jos vertailuja pitää tehdä, niin Grappan omat joukkuekaverit, etenkin hyökkääjät, on se paras vertailukohde. Jos niillä on tuplasti pisteitä 20 pelin jälkeen Grandstrandiin nähden, niin sitten voi jo alkaa kysellä tehojen perään.

Viikon päästä Wild-Canucks, siitä kuusi päivää ja Canucks-Wild. Kelpaa.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Granchene toivottavasti löytää jutun juonen loppukaudesta. Gran O'Reilly on kyllä uskomatonta nähdä NHL kentillä. Mutta aika harvassa on ne suomalaislupaukset jotka tulee ryminällä NHL:llään ja ovat pystyneet nousemaan heti ekalla kaudella ratkaisu pelaajiksi. Filppula ja Koivukin rauhassa ajettiin sisään ja lopputulos on ollut loistava. Toivotaan ettei Granlund-Hopkins läpimurtoa tarvitse odottaa yhtä kauan kuin V.Filppulan.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Muutaman Wild pelin nähneenä silmiin on juurikin pistänyt tämä Grammarin varovaisuus kiekon kanssa eli luopuu siitä liian helposti. Granberry ei myöskään tunnu pysyvän ollenkaan pystyssä vaan on koko ajan rähmällään joka puolella kaukaloa. Toki tämä oli odotettavissa, mutta en kyllä uskonut Grandin olevan noin huono fyysisessä pelissä :(.

Positiivisista asioista ensimmäisenä tulee mieleen että Granlom on kyllä heti vaarallinen, kun saa edes hetken aikaa ja tilaa operoida. Puolustuspelikin on sujunut ihan hyvin paria virhettä lukuunottamatta. Myös luistelu on ollut ihan jees ja riittää täysin NHL:ään. Olen tyytyväinen jos Granunchak pelaa koko kauden ylhäällä ja tekee siinä sivussa tehot 6+15. Nämäkin pisteet ovat kyllä aika optimistiset tähän asti nähdyn perusteella.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
En huomannut että kukaan kriitikoista olisi vielä maininnut sitä kuinka pienessä kaukalossa hammassuoja ei ilmeisesti mahdu kunnolla Mikaelin suuhun, koska hämmästyttävän monessa kuvassa viime yönä suojus roikkui pojan suupielistä puoliksi ulkona lähes partikkanemaiseen tapaan. En kyllä ole Granbergin peliä ennen NHL:ää juurikaan katsonut, joten en tiedä onko tämä ongelma uusi vai SM-Liigan peruja.

(Oikeasti symppaan miestä, mutta tuo purulelun roikuttelu ärsytti heti. Pienet on murheet.)

Kaikki vastustajatkaan ei aina jaksa katsoa, kun se purulelu siinä näljää huulien välissä.

Youtube Kane/Franzen
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Hfboardsilla kerrottiin, että Granlundilta oli pudonnut maila eilisissä harjoituksissa ja kompastui mattoon matkalla pukukoppiin. Farmi taitaa kutsua.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Valistakaa yksinkertaista. Mikä tämä juttu nyt on, että Granlundin sukunimestä väännetään noin puoli miljoonaa eri versiota?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös