Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Granlund haluaa luultavasti taistella kannustakin jossain vaiheessa uraansa. Minnesota taas alkaa olemaan rebuild-vaiheessa, mikä tarkoittaa sitä että muutamiin vuosiin ei tarvitse Stanley Cupista haaveilla.
Tämä on osakseen totta, mutta osakseen taas ei. Puolustushan Wildilla on kunnossa ja se on jopa NHL:n parhaimpia kokonaisuudessaan. Hyökkääjien keski-ikä tällä kaudella oli 28v ja tuosta nyt Koivu jättäytyy todennäköisesti pois. Tilalle on kuitenkin tulossa Kaprizovia ja hyviä prospekteja. Yhdellä/kahdella onnistuneella sentteri hankinnalla näen tuon joukkueen contenderina. Se mistä Wildillä löytyy leveyttä on kuitenkin juuri tuo laituri osasto ja tämän takia en näe Grannyn hankinnan tapahtuvan. Mitään totaalista rebuildia Wildilta tuskin kuitenkaan tullaan näkemään.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Minä näkisin Granlundin mielelläni Rangersin paidassa. Laiturimateriaali on Rangersissa todella kapea ja samalla rahalla saisi Kakolle oivan mentorin. Pelityyliltä voisi myös käydä hyvin tuohon konseptiin.
Tämä viesti voidaan poistaa pöytäkirjasta. Laituriosasto näyttääkin Rangersilla todella lupaavalta. Toisaalta lyhellä sopimuksella, ennenkuin palkkakattoongelmat tulevat vastaan voisi olla ainakin Rangersin kannalta mielenkiintoinen vaihtoehto. Suomalaisittain myös Carolina voisi olla sopiva seura, jos kannuja haluaa metsästää...
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Joutuu kyllä Mikke tyytymään pienempään palkkaan, kuin mitä päättyneellä kaudella sai. Helppo on veikata suht lyhyttä sopimusta n. 4milj kausi palkalla. Miehen nyt tekemä valinta tulee pitkälti näyttämään mihin suuntaan ura lähtee. Jos vielä haluaa sen pitkän ja rahakkaan sopimuksen saada, niin nyt on pakko onnistua ja näyttää ettei Minnesotan aikoina pelatut 67 ja 69 pisteen kaudet olleet mikään suonenveto.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Buffalonhan tuo Granlund pitäisi signata vapailta markkinoilta siihen Staalin viereen. Kolmen yhdessä vietetyn vuoden aikana heiltä hyvät tilastot tasaviisikoin yhdessä:

TOI 713:57
Corsi% 52.39
GF% 56.52
Maaliodottama% 59.86
SCF% 56.68
HDCF% 61.64
Hyökkäyspään aloitukset % 50.00

Eli eivät tarvitse vahvasti suojattua, hyökkäyspäähän painottuna roolitusta, ja siitä huolimatta hallitsevat ottelun tapahtumia kaukalossa. Kyllä noiden varaan pystyy rakentamaan vielä vuodeksi tai kahdeksi hyvän kakkoskentän.

Josko se Skinner toimisi myös Staalin rinnalla nyt kun toisella laidalla olisi Granlund. Muutoin sitten Olofsson siihen ja Skinner Eichelin viereen.
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Caps, Flyers
Flyers vai Blue Jackets?
Ei ole vaihtoehto, 6,24M cap tilaa ja rosteri on vasta muotoa 11+5+1 ja esim. Myers on vielä ilman sopimusta RFA pelaajana. Ellei Voracekin/JvR:n saa hukattua jonnekin, mutta noissakin joutuisi ottamaan huonon sopimuksen tilalle/maksamaan ison hinnan.
 
Give a jackass an education and you get a smartass.

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä vähän veikkaan Winnipegiä. Kakkosketjussa Ehlers on samantyyppinen pikakiituri kuin Zucker, jonka kanssa homma toimi Mikkellä hyvin. Sentteriähän tuo rosteri kaipaisi, mutta niitä ei kauheasti ole tarjolla joten Mikkeä voidaan koittaa keskellä, kunnes huomataan ettei homma oikein toimi, jonka jälkeen Wheeler siirretään keskelle ja Mikke laitaan.
 

Johnnie

Jäsen
Kauas oli valahtanut Kulta-Mikenkin ketju. Kauas on myös tultu niistä ajoista, kun Granlundia pidettiin seuraavana suomalaisena supertähtenä. Eikä ihan eilen ole sekään, kun Granlund oli ainoana hiukan vanhemman sukupolven edustajana pitämässä pintansa suomalaispörssien kärjessä nuoremman polven superlupauksien murtautuessa ryminällä isoon liigaan.

Mitä on tapahtunut? Viime kaudella valahdettiin jo alle 0,5 ppg tasolle, tällä kaudella 26 peliin saatu väsättyä 10 pojoa. Pari peliä olen Nashvillelta tällä kaudella nähnyt, eikä Granlund niissä huonolta ole näyttänyt. Olemus kuitenkin nykyään tuntuu olevan hiukan enemmän työmyyrämäinen kuin hyökkäyspelin moottori. Eikö liike enää riitä, onko sentterinä pelaaminen sekoittanut taas pakan vai onko vain uponnut pohjaan Nashvillen mukana?

Kovasti toivoisi Granlundille onnistumisia, on kuitenki erittäin pidettävä pelaaja, joka on etenkin maajoukkuepaidassa tarjonnut unohtumattomia elämyksiä.
 
Heittolaukaus

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
Sikäli kun oikein tsekkasin on tänään Miken kuuluisan ”MM-ilmaveivin” 10-vuotispäivä, siispä ketjua ylös, näin pudotuspelien alla, ja onnea ilmaveiville pyöreistä vuosista...
 
”Trade me right f***ing now”
Denis Lemieux, Charlestown Chiefs
Sikäli kun oikein tsekkasin on tänään Miken kuuluisan ”MM-ilmaveivin” 10-vuotispäivä, siispä ketjua ylös, näin pudotuspelien alla, ja onnea ilmaveiville pyöreistä vuosista...
MM11 - nevö föret.

Bratislavan kevät 2011, Mikael Granlund, ilmaveivi, siinäpä nuo 10 vuoden takaisen ilmiön pääraaka-aineet. Jos Globen ja kevät 1995 oli monille se juttu, niin seuraavalle sukupolvelle juuri nämä 2011 kisat on "se" juttu.

Nyt kun Granlundin uraa peilaa taaksepäin, niin voi todeta ihan puhtaasti tilastojen valossa seuraavaa:

NHL:ssä 9 kautta, 591 ottelua runkosarjassa ja niissä tehot 124+255=379 pistettä eli 0,64 pistettä per ottelu. NHL:n pudotuspeleissä seitsemänä keväänä 49 ottelua tehoin 9+15=24 eli 0,49 per ottelu. Ja tänä keväänä tulee kahdeksas kausi kun NHL:n pudotuspelejä pääsee pelaamaan eli ainoastaan yhtenä kautena MG ei ole päässyt NHL:ssä kauden tärkeimpiä pelejä pelaamaan. Tuo tapahtui heti tulokaskaudella, jolloin pelasi puoliksi AHL:ssä ja NHL:ssä. Silloinkin Wild meni pudotuspeleihin, mutta Granlund pelasi AHL-jengin kanssa omia pudotuspelejään. Eli jokaisella kaudella on pudotuspeleihin päässyt, mutta toistaiseksi menestystä ei ole tullut.

Noin muuten Granlund on voittanut jos ei nyt kaikkea, niin varsin paljon kuitenkin. Maailmanmestaruus, Suomen mestaruus, olympiapronssia ja vielä MM-hopeaa päälle. U18-tasolta on kaksi MM-pronssia, mutta U20-kisoista käteen ei jäänyt kuin yksi All stars -valinta. Komea ura kaikin puolin jo nyt ja kun 29-vuotiaana uraa on vielä jäljellä vaikka kuinka paljon, niin kenties sitä kaikkein kauneinta eli Stanley Cupia pääsee vielä jonain päivänä nostelemaan. Toinen vielä puuttuva palkinto on tietysti Olympiakulta ja sitä pääsee todennäköisesti ensi talvena yrittämään.
 
RELEASE THE KRAKEN

Taituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington
Sori OT, mutta halusin tulla sanomaan, että Granlundin seuraaminen on saanut mut tajuamaan, että ikää tässä tulee mittariin itse kullekin.

Muistan aikanani, kun olen juuri aloittanut töissä, ollut vessassa istunnolla ja joku iiässän urheiluliite (se missä oli Iltatyttö) mukana, mistä sai lukea, että Hifk törkeästi varastaa Kärpiltä (tjsp.) tällaisen superjunnun, nimeltä Granlund.

Sit tää sama juniori painaa Venäjää vastaan ilmaveivit ja todellakin suurta Suomalaista jääkiekko-historiaa tehtiin. Muistan kuinka kiljuin paikallisessa 16 hengen anniskeluravintolassa "NÄITTEKÖ MITÄ SE POIKA TEKI!?!!". Ja kaikki, siis aivan kaikki tiesi seuraavana päivänä, mitä se poika oli tehnyt.

Ja oliks tää se väli ku poika tuli kotiin!?! Tiedättekö, siel tais joku Ville Peltonen olla (joku Sveitsin-liigan tuntematon pappa), pyörimässä samaan aikaan.

No sit tää jamppa pakkaa kamat ja lähtee änäriin. Tässä vaiheessa taisin tutustua Jatkiksen palstaan, krapuloissani luin jotain pelikirja-väittelyä. Maikkarin tekstiteevee oli kovassa käytössä. Aina piti lukea yön änärit, formulat ja uutisotsikot. Sai jännitellä Onemoreyeeriä, sit siel tais pyöriä joku Ville Leino ja tietysti Kipperi. Mut eihän se Granlundi pärjää. Liian pieni, hidas, paska, maitojunalla takas Suomeen. Ilmaveivin-threadi tarjosi parasta viihdettä näihin aikoihin, melkein yhtä kovaa kamaa, kuin Laine-ketju.

Sit se pelailee Minnesotassa koko uran, ei nyt ihan voita Stanley Cuppia, Mikko Koivukin on rautaa ja Pärisee! Ja aina on kiva kelata uusintana se PO-maali Coloradoa vastaan. Ei se Mikke nyt sentterinä lyönyt läpi, siirretään laitaan. Suurin hype ilmaveivistä oli kadonnut, postimerkit ja maitomainokset oli takanapäin.

Sit näet jonkun satunnaisen haastattelun ja tää kaveri vaikuttaa ihan skarpilta, jopa aika nöyrältä. "Olen pieni jäbä, mun pitää treenaa täysiä ja yrittää pärjätä omilla vahvuuksilla, sekä sopeutua".

Tää oli se kuollut vaihe Suomalaisten änärissä. Ei siellä oikeesti ollu vissiin Granlundin ja Koivun lisäks ku se Korpikoski (se ei ollu edes kriminaali silloin). Ei tapahtunut mitään, paitsi Selänne lopetti jossain kohdassa.

Granlundi tuli aina pyörimään maju-peleihin (ei se Minnesota pärjännyt pitkälle) ja siellä se on ollut aina rautaa. Ihan saatanan kova kaveri maajoukkue hommissa. Painaa ihan homona duunia, tekee maaleja ja oivaltavaa peliä! Mahtavaa katsottavaa ja viihdettä kansalle! Ja vissiin jotain on joskus voittanutkin leijona-nuttu päällä.

Simsalabim, siirto nääsvilleen ja taas muistat, että tällainen kaveri on vielä pyörimässä tuolla. Uusi sukupolvi on syrjäyttänyt media huomiossa Grannyn aivan täysin (paitsi Barkov). On jumalauta supertähtiä jonoksi asti tulossa. Ristolaista, Rantasta, Laine, Kapanen, Aho, kyl työ tiedätte. Ja siellä se Granlundi painaa nöyränä duunia ja on vanhaa kaartia. Tää on se hetki, kun tajuat, että tämä kyseinen hemmo (nouhoumou) on pyörinyt sun elämässä vissiin jo kakskyt vuotta, se on jo jäämässä eläkkeelle, ketään ei kiinnosta oikein enää sen tekemiset ja sulla itelläs on vielä varmasti 50-vuotta eläkeikään.

Mä tiedän Granlundi, että sä käyt lukemassa Jatkiksen-palstaa. Halusin vaan sanoa sulle, että kiitos näistä kuluneista vuosista, olet tarjonnut helvetin hyvää viihdettä Suomalaiselle kiekko kansalle ja eiköhän olis aika allekirjoittaa joku minimisoppari 2 vuodeksi johonkin mestarijoukkueeseen ja nostella kannua. Mennäänks näillä, eiks jeh!

Näytin just ilmaveivin systerin 15-v pojalle, joka oli kuullu siitä, mutta ei ikinä nähnyt. Tää on se hetki, kun tiedät olevas vanha.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Mikael Granlund on minulle edelleen Nashvillen tärkein pelaaja ja niin se on myös John Hynesille.

Katsokaapa herran peliaika per peli.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielenkiintosta on kyllä nähdä missä Granlund jatkaa uraansa. Nashville varmaan menettää laajenusdraftissa hyökkääjän, joten varmasti kysyntää jatkolle on sielläkin suunnalla. Jos Columbus ei taas saa homattua treidillä sitä ykkösenaa, niin voi olla että Granlund on silläkin suunnalla harkintalistalla. Sen mitä nyt tolla Capfriendlyn laajenusimulaatoria olen katellut, niin mitenkään jäätävää hyökkäystä Seattle ei tule laajenusdraftin kautta tule saamaan, joten vois päätyyä myös sinne.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Sori OT, mutta halusin tulla sanomaan, että Granlundin seuraaminen on saanut mut tajuamaan, että ikää tässä tulee mittariin
Hieno teksti ja tuttu tunne. Itse tsekkaan aina välillä Jaromir Jagrin tilastot tsekin mutasarjoista. Viimeinen aktiivinen "oman" kauden pelaaja. 95-kultaleijonat olivat tulevaisuuden suomalaisia. Ensimmäinen sukupolvi, joka uskalsi voittaa finaalin. Järkytyin kun katsoin pari vuotta sitten tv-ohjelman jossa lauma kankeita ukkoja eivät jaksaneet tunnin yleisöluistelua.

Granlundista muistan myös nuo siirtouutiset. Mikke oli harvoja junnuja, joista heti näki että nyt on erityinen tapaus. Hän nautti kunnioitusta yli seurarajojen vähän samaan tyyliin kuin Saku Koivu SM-liigassa 90-luvulla.

Granlund on käynyt läpi oikeastaan kaiken muun teinitähteydestä MM-menestykseen ja hyviin runkosarjatehoihin NHL:ssä. Mutta NHL-pudotuspelimenestystä ei ole. Mitä katselin Nashvillen pelejä menneellä kaudella, niin jaan pääosin Henkan näkemyksen. Jos ei nyt tärkein pelaaja, niin iso osa jengiä. Ihmettelen kyllä hieman jos managerit eivät kilpaile tällaisesta pelaajasta. Kokenut mutta nälkäinen middle-ketjujen mies, joka sopeutuisi nopeasti hyvin organisoidun jengin mihin tahansa rooliin. Hinta-laatu-suhde nähdäkseni erinomainen, eikä ongelmia seuraa mukana egon tai muunkaan muodossa. Toivotaan nyt että Mikke onnistuisi vääntäytymään pariksi vuodeksi jonkun valmiilta näyttävän menestyjäporukan rosteriin. Ja kyllä, tiedän cap-liigan rajoitteet...
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikke Granlund -fani täälläkin. Olen ikäluokkaa -76, joten MM-95 -pelaajat ja Selänne pelasivat uransa otolliseen aikaan fanituksen kannalta. Olli Jokisen jälkeen koittanut suuri tyhjyys kolahti pahasti jääkiekon fanitusseuraamiseen, kun se minulle perustuu pitkälti HIFK:hon, Leijoniin ja suomalaisiin änärissä. Viimeksi mainittua 70-luvulla syntyneet nyt vielä pitivät säällisesti kasassa 2000-luvun alussa.

Mutta kuten listauksesta huomaa, niin Granlund oli vastaus oikeastaan kaikkiin noihin 2010-luvun alussa. Pelaajatyyppinäkin mieleinen taitava ja hetkittäin nerokkaita oivalluksia tekevä kaveri kyseessä. Ilmaveivin lisäksi mieleen on jäänyt MM-finaalin 2011 lopullisesti ratkaisseen Pesosen maalin ovela syöttö päätyplankin kautta.

Ei se Mikkekään lopulta NHL:ää suoranaisesti vallannut, mutta hienosti on uran sielläkin tehnyt. Ainoa kritiikkini ei kohdistu suoraan Mikkeen, vaan vaimonsa veljiin, jotka olisivat voineet valita säbäseuransa paremmin Espoossa.
 
Tsuba enker öm öm.

BonBon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, MG#64, Juhis#50, Donskoi#72, Pulju#98
Nostetaanpa tätäkin ketjua ylös kun aihetta löytyy. Onnittelut Mikelle 600:sta NHL ottelusta! Hieno ja kunnioitettava määrä otteluja vyöllä "nuoresta" iästä huolimatta. Otaksun että 8 vuotta olisi vielä ainakin NHL -uraa jäljellä joten saavuttaakseen 1000 ottelun rajapyykin, kestää olla muutamasta pelistä poiskin :)

Tämä kausi muuten lähtenyt pisteiden ja peliesitystenkin valossa mallikkaasti liikkeelle. Tekeminen ollut hyvännäköistä (pelejä tullut katsottua) Jatka samaan malliin!
 

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
Hyvin on lähtenyt Miken kausi käyntiin. Oli viime kauden lopulla aikalailla Nääsvillen paras pelaaja ja ylipäätään suosikkipelaajani suomalaisista ollut viimeiset kymmenen vuotta. Harmi kun tuo kantrikaupungin tulosyksikkö ei mikään kovin kummoinen ole (Duchene-Forsberg).

Innolla odotan olympialaisia. Kaveri ollut maajoukkueessa ehkä tärkein yksittäinen pelaaja. Paiskii helvetisti hommia, rakentaa tilanteita, maalejakin tulee ja alivoimalla syö vaikka kiekkoja. Tältä tyypiltä ei motivaatiota puutu. Uskoisin kapteenin natsat tulevan arvokisoihin.

Onnittelut täältäkin 600 matsista ja olipa sairaan komea syöttö vaihteeksi viime yönä.
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvin on lähtenyt Miken kausi käyntiin. Oli viime kauden lopulla aikalailla Nääsvillen paras pelaaja ja ylipäätään suosikkipelaajani suomalaisista ollut viimeiset kymmenen vuotta. Harmi kun tuo kantrikaupungin tulosyksikkö ei mikään kovin kummoinen ole (Duchene-Forsberg).

Innolla odotan olympialaisia. Kaveri ollut maajoukkueessa ehkä tärkein yksittäinen pelaaja. Paiskii helvetisti hommia, rakentaa tilanteita, maalejakin tulee ja alivoimalla syö vaikka kiekkoja. Tältä tyypiltä ei motivaatiota puutu. Uskoisin kapteenin natsat tulevan arvokisoihin.

Onnittelut täältäkin 600 matsista ja olipa sairaan komea syöttö vaihteeksi viime yönä.
Olympialaisia odotellaan myös ja saa nähdä onko MG rinnassa A vai C…veikkaan että C löytyy Sashalta, mutta kyllä tuollainen valmentajan näkökannalta huippupelaaja, voi heittää askiin tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Hieno saavut ja onnittelut 600 pelin täyttymisestä ja tosian komea syöttö jatkoajalla ja se luistimella ohjattukin syöttö näytti ihan siltä, että yritti.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paiskii helvetisti hommia, rakentaa tilanteita, maalejakin tulee ja alivoimalla syö vaikka kiekkoja. Tältä tyypiltä ei motivaatiota puutu. Uskoisin kapteenin natsat tulevan arvokisoihin.
Ja ylivoimalla on siellä maskimiehenä heilumassa ja hyppimässä terveytensä uhkaamalla kun Tolvaset ja muut piiskaa lämäreitä 10 cm päästä täysillä ohi.

Aina ollut ja tullee aina olemaan yhtä kova paiskomaan hommia tuo meidän Mikke! SIinä on esimerkki pelaajasta, jolle saattaa tehopisteiden osalta tulla hiljaisia jaksoja ja jopa kausia, mutta aina kun pelejään katsoo niin se pelillinen taso ja suorittaminen on yhtä laadukasta. Varmaan joku oikeasti perkeleesti Wildin ja Predatorsin pelejä katsellut voi olla eri mieltä, mutta mä väitän että Mikke tavallaan pelaa vähän karrikoidusti sanottuna aina yhtä hyvin, teki sitten 2+2 tai kiikarit. Harvoin varmaan koutsi mietii että löysä mikä löysä ja viltittää pitäisi kun nyt ei vaan kulje.
 
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Yhdyn palstasisaruksiin ja totean Miken pelaavan todella hyvällä tasolla tällä hetkellä. Pisteitä ei aina tule sarakkeeseen, mutta ei tosiaan jää työnteosta vajaaksi.

Muutenkin tarina on aika hieno, jonka Mikke on Predatorsin kanssa kulkenut. Pitkään oli koirankopissa ja pelaaminen oli pakottamista. John Hynesin tullessa penkin taakse linjattiin joukkueessa, että nimet selässä ei paina, peliesityksillä ansaitaan kaikki. Ja pikkuhiljaa Miken rooli alkoi kasvamaan. Ketjurotaatiossa nouseminen ei vaatinut edes aktiivista pisteiden tekoa, vaan pelissä oli vielä tuloksenteossa paljon toivomisen varaa. Mutta niin vain ne pisteet sieltä tulivat, vaikka ei niitä ovista ja ikkunoista ropissutkaan, niin joka tapauksessa suoritustaso alkoi niin pelillisesti kuin pisteiden osalta vakiintua. Ja nykyään tämä koirankopista lähtenyt hyökkääjä sentteröi joukkueensa ykkösketjua, toimii joukkueen varakapteenina ja on yksi joukkueen tärkeimmistä hyökkääjistä. Ellei tärkein.

Tämä Preds-tarina on kuin Miken ura pienoiskoossa. Sopeutumisvaikeuksien kautta hän kovalla työnteolla raivaa itsensä joukkueen kärkikaartiin. Hieno pelaaja, ja vaikuttaa olevan ihan täyspäinen ihmisenäkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy