Suosikkijoukkue
Kärpät
Aivan huikea pelaaja! Jos Pyörälän paita ei nouse Raksilan kattoon tulevaisuudessa, niin on kumma. Ehdottomasti kuuluu sinne ja mielestäni on naurettavaa, jos asiasta tarvitsee edes keskustella. Oman kantani mukaan Kukkosen lisäksi sinne ei sitten muita enään tällä hetkellä tarvitse suunnitellakaan. Pyörälä on vaatimaton, eikä pelityyliltään mikään räiskyvä ja otsikoissa viihtyvä pelaaja, mutta näytöt ovat aina järkyttävän kovat. Eikä miehen arvoa joukkueelle mitata pisteillä, mutta tälläkin kaudella siitä huolimatta erittäin kovaa jälkeä tulee tehopisteiden saralla. Mitä tiukempi paikka, sitä paremmin Spede pelaa. Se on äärimmäisen kovan pelaajan merkki ja Pyörälä jos joku on kuulunut aina isojen pelien miehiin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura
Tammikuussa 6 otteluun kepeät 5+7=12. Kummallinen ukko kyllä. Viime kausilta jäi hyökkäyspäästä hieman pehmeä vaikutelma tästä miehestä, mutta onhan tämä äijä vertynyt aivan ihmeelliseen vireeseen tällä kaudella, 35-vuotiaana veteraanina.
Pyörälä on periaatteessa aina ollut sellainen n. 35 pisteen laituri, koska se rooli aina ollut erilainen. Aiemmin Kärpissä on Pyörälän aikana ollut useampi ketju jotka tekee paljon pisteitä, joten Pyörälän ei varsinaisesti ole tarvinnut ikinä ottaa samanlaista roolia pisteiden teosta kuin nyt. Poikkeuksena ehkä tuo kausi 2006-07, kun teki tuon 28 maalia. Oliko peräti Kärppien paras maalintekijä tuolloin, muistaakseni? Silloinkin itse asiassa tilanne oli sellainen, että edellisen kauden jälkeen lähti ihan kovia pelimiehiä kuten esim. Petr Tenkrat, ja kauden alussa ykköspyssyksi hankittu Hannes Hyvönen loukkaantui. Piti ottaa roolia silloinkin.

Anyway, kyllä Pyörälä on aina ollut sanotaanko top 3:ssa kun Kärppien tärkeimpiä pelaajia katsotaan. Aiempinakin kausina kun on haettu maaleja pelin lopussa tai puolustettu johtoa, niin kyllä Pyörälä itsensä aika usein sinne jäälle on mennyt, vaikka onkin ollut "vain" 35 pisteen mies. Lisäksi jos katsotaan miehen pudotuspelitilastoja vaikkapa nyt viimeisen kolmen kevään ajalta, niin aikalailla piste per peli tahdilla on tainnut painaa menemään.

EDIT:

Ja itse asiassa kun mietitään Marjamäen Kärppiä, niin kolmen kauden aikana Sebatian Aho taisi olla ainoa pelaaja joka onnistui pelaamaan kauden piste per peli tahdilla ja tekemään 20 maalia yhdessä kaudessa. 50 pistettä ei rikkonut kukaan pelaaja yhdelläkään kaudella, joten tehot jakautui erittäin tasaisesti. Siksi Pyöräläkään ei varsinaisesti tehoilla erottunut silloin, vaikka oli Kärppien sisäisessä pistepörssissä silloinkin suht ylhäällä.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Onhan tuo meno ihan huikeaa! Paita kattoon nousee ehdottomasti uran jälkeen, mutta tällä menolla siihen on viela piiiiitkä aika. Huvittavan näköinen kärppien pistepörssi. Kärjessä tietenkin Spede ja eroa seuraavaan (Heshka) on 21p!
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin se aika rientää. Kohta tulee varmasti aika kun jostain junnusta puhutaan "Köyhän miehen Mika Pyörälänä".

Eikä ne pelkät pisteet vaan kun seuraa kultakypärän pelaamista jokaisessa vaihdossa niin jatkuvalla syötöllä oikeita ratkaisuja ja oikeaa sijoittumista.
 
This is where heroes and cowards part ways
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kalevassa oli mainintaa, että miehellä on haluja tulevilla kausilla siirtyä vielä Sveitsi/NHL-akselille. Tämän kauden jälkeen tulee päätöksiä asian suhteen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura
Kalevassa oli mainintaa, että miehellä on haluja tulevilla kausilla siirtyä vielä Sveitsi/NHL-akselille. Tämän kauden jälkeen tulee päätöksiä asian suhteen.
NHL-siirron hyväksyisin, mutta jos nyt vielä johonkin Sveitsiin lähtee lentokenttäkaukaloihin höntsäämään, niin kyllä tuota sopimusta voidaan vielä vähän tarkistella Pyörälälle suotuisampaan suuntaan. Oikeastaan on nyt loppujen lopuksi jopa alipalkattu, koska on ollut mukana puolessa joukkueen maaleista ja tähän kun lisätään se työ mitä ei näy pistepörssissä niin olisi kyllä kolaus jos vielä lähtisi pois.

NHL-siirto olisi kyllä kovanluokan pommi, kesällä mittariin tulee kuitenkin 36 vuotta. Siihen nähden toki tuo Sveitsikin tuntuu aika jännältä, mutta mistäs näitä ikinä tietää.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Taitaa olla Tammikuun pelaaja jo noilla tehoilla.. :)

5+7 =12 ja vielä on tammikuussa 5 matsia aikaa kerätä pisteitä
 
Viimeksi muokattu:
81-04-05-07-08-14-15-18

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Vaikka Pyörälä uskomaton kaveri onkin niin en näe NHL-siirtoa oikein realistisena. Sveitsi sen sijaan varmasti olisi oikea rahantekopaikka Spedelle. Kärppäkannattajana toki keljuttaa suuresti, jos Pyörälä lähtee, mutta katkera en osaisi olla. Paita kattoon joka tapauksessa.
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Teukka T
Liigan pistepörssiä johtava Mika Pyörälä: "Kaukalon ulkopuolisessakin tekemisessä on ollut joukkueella petrattavaa" - LIIGA - 15.01.2017 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

" Juha Junno on aikonut tehdä kaikkensa, että hän saisi pidettyä Pyörälän hänen koko loppu-uransa ajan Kärpissä."

Tämän perusteella Pyörälästä ei helpolla luovuta, ja se on täysin oikea valinta. Uskoisin, että Ilman suurempia konfilkteja valmennuksen ja pelaajien välillä tulee Spede myös pelaamaan loppu-uransa Kärpissä. Kyllähän tässä jo alkaa odottamaan, että saadaan kaikki pojat kotiutettua maailmalta. Kyseessä olisi EHT-tason joukkue, joka olisi Liigatasolla hävyttömän ylivoimainen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura
Kyllähän tässä jo alkaa odottamaan, että saadaan kaikki pojat kotiutettua maailmalta. Kyseessä olisi EHT-tason joukkue, joka olisi Liigatasolla hävyttömän ylivoimainen.
Vaatisi valmentajaksi jonkun muun kuin Suikkasen Kaitsun. Noh, otetaan omapoika-koutsiksi Kari Jalonen. Olisi muuten oikeasti kyllä sellainen joukkue että ilopissa varmaan tulisi housuun, KJ koutsaamassa ja jengissä sitten tosiaan näitä 2000-luvun kovimpia Kärppäkasvatteja.

Tuossa linkkaamassasi haastattelussa Pyörälä mainitsee myös siitä että kotoa löytyy 4- ja 6-vuotiaat lapset, joten kyllä sekin varmasti jonkin verran hillitsee menohaluja ulkomaille. Sormet ja varpaat ristiin että emäntä pitää Speden kurissa ja sanoo että pellaa vaan Kärpissä ennää.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Itse en pidä mahdottomana sitä, että Pyörälä lähtee kesän aikana Sveitsiin vuodeksi. Ensi kausi on järjellisesti ajateltuna se viimeinen tsäänsi niin perheen kuin koko uran kannalta, kuten Spede tuossa Jatkoajan jutussakin antaa ymmärtää. Kysyntäähän on tämä kauden jälkeen vasemmalta ja oikealta. Toivottavasti pysyy kuitenkin Kärpissä.
 

Telaketju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hieno on ollut ikisuosikkini, Mika Pyörälän, kausi! Toisaalta asian kääntöpuoli on se, että joukkueessa vastuuta pisteiden teosta ei ole saatu yhtään leveämmälle kärjelle. Kärppien huippuvuosille on mielestäni ollut tyypillistä, että top-20 pistemiehissä on monta kärppää mutta välttämättä top-5:ssa ei yhtään. Varmaan Spedekin vaihtaisi mielellään oman kärkisijoituksensa joukkueen kärkisijaan.

Pitkä aika on vierähtänyt siitä kun Kärppien uuden tulemisen ajan ensimmäisen suomenmestaruuden juhlissa pääsin puristamaan Mikan kättä ja onnittelemaan saavutuksesta. Hän oli tuolloin vielä ujo poika ja oli silmin nähden hämillään, kun kehuin häntä vuolaasti ja ennustin suurta tulevaisuutta. Merkit peliälystä ja muutamat luistelun erityisominaisuudet, kuten sulava liuku, jonka avulla voi hiipiä maalintekotilanteisiin sekä erinomainen takaperinluistelutaito olivat tuolloinkin jo selvästi näkyvillä. Joskus – tosin aika harvoin – Mika saattoi vetäistä vihulaisen levyksi napakalla perstaklauksella, joka oli mahdollista nimenomaan luistelutaidon ja oikea-aikaisuuden vuoksi. Jokaisen valmentajan unelmapelaaja hän on, koska kykenee pelaamaan erinomaisesti molempiin suuntiin sekä hoitamaan laiturin ja sentterin hommat. Todellinen Mr Hockey sense. Oikeastaan jokainen joukkue tarvitsee yhden Mika Pyörälän tai sitten köyhän miehen Mika Pyörälän.

Jos Mika haluaa lähteä Sveitsin frangeja vuolemaan, niin siitä vain. Kiekkoilijan ura on lyhyt ja massia on tehtävä loppuelämän tarpeita ajatellen. Toivoon kuitenkin, että Junnolta löytyy tähän vastaus.
 
"The Flat Earth Society has members all around the globe" – A tweet by the Flat Earth Society
"Say that again, but slowly" - Friendly Atheist responding

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Toki ei ole Sveitsissä vielä pelannut, mutta voipi tulla KHL:stä myös niin kova tarjous että vaikea kieltäytyä tai jopa P-Amerikasta.
Sen verran voin todeta, että Venäjälle Pyörälä ei mene. Vaihtoehdot ovat todellakin vain ja ainoastaan Sveitsi ja NHL.

Ensi kausi menee todennäköisesti ulkomailla, mutta eiköhän sitten taas Mika palaa kotiin. Käytännön syistä.
 

Ränse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
Jäänyt aina mieleen jonkun ruotsalaiskoutsin kommentti ajasta jolloin Pyörälä pelasi Timråssa(kenties uransa parasta kiekkoa), hän sanoi silloin että Pyörälä pelaa ihan väärässä sarjassa. Kertoo kyllä Speden tasosta.
 

Julma#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olihan tämä odotettavaa. Absurdiksi mennyt tämä Liigakiekon seuraaminen, kun pitää melkein toivoa että omat pelaajat onnistuvat hyvin, mutta ei liian hyvin tai käy näin.
 

Raksilan mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin, Pyörälän ulkomaan optiohan tiedotettiin jo aikanaan sopimuksen julkaisun yhteydessä. Milloin olisi ollut sitten hyvä aika lähteä Kärppien kannalta, sitä ei kukaan tiedä. Nyt kuitenkin hyvin menneen kauden jälkeen luonnollisesti korvauskin Sveitsin päästä lienee kohdillaan, joten kyllähän tuon Pyörälälle suo. Kaudeksi 18-19 ja siitä eteenpäin sitten takaisin päättämään ura niin kauan kuin pelihaluja riittää ja putki kulkee.

Korvaajaahan ei mistään saa niillä rahoilla mitä Kärpillä on käytössä. Köyhän miehen versio ja sitten muut vahvistukset napsun parempia tasapainottamaan Pyörälän lähtöä.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos olisin Harri Aho, niin tekisin just nyt ihan hemmetin paljon töitä, että kun tämä kausi päättyy, niin odottamassa on jo rivillinen laadukkaita, Kärppien tasoisia (huom. ei kauden 2016-2017 tasoisia, vaan parempia) pelaajia. Spede jättää erittäin ison aukon pelillisesti, mutta erityisesti myös henkisellä puolella. Kärpät on Kärpät juuri siksi, että siellä on näitä kukkoslasseja ja mikapyörälöitä ja ivanhumleja huolehtimassa siitä, että hommat toimii ja joukkue työskentelee riittävällä tasolla, ja näitä ei millään random-ostopelaajilla voi korvata. Harri Aho on isojen haasteiden edessä.
 
Those with hearts of ever-frost will always know we never lost.
Millainen tuo optio tarkalleen on? Yksi kausi vai mahdollisesti pitempäänkin? Sveitsi kohteena ehdottomasti vähiten vituttava: KHL ois ollu täyttä haaskausta ja toinen liigaseura taas pahin painajainen. Viimeinen tosin ei tämän hetken sopimuksella mahdollinen, mutta näin pelkästään fiilistä ajatellen.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Millainen tuo optio tarkalleen on? Yksi kausi vai mahdollisesti pitempäänkin? Sveitsi kohteena ehdottomasti vähiten vituttava: KHL ois ollu täyttä haaskausta ja toinen liigaseura taas pahin painajainen. Viimeinen tosin ei tämän hetken sopimuksella mahdollinen, mutta näin pelkästään fiilistä ajatellen.
Jos oikein muistan, niin ollut joskus puhetta että saa käydä kauden verran ulkomailla.
 

Micol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onnea Spedelle ensi kaudeksi käkikellojen maahan. Varmasti yksi meidän fanien seurahistorian pidetyimmistä pelaajista. Yksi kovimmista Kärpistä koskaan. Kausi Sveitsissä ja sitten takaisin kotiin ainakin sen kauden verran + toivottavasti siihen pari kautta lisää päälle ja paita kattoon.
 

Zinetula

Jäsen
Pyörälä Liigan pistepörssin piikkipaikalla kun jäljellä enää 7 kierrosta. Monipuolisuusihme on tehtaillut 53 peliin tehot 25+28=53. Kymmenen vuoden takaiseen maaliennätykseen Spedellä on matkaa 3 maalia. Nyt kun Trotter on tullut kaveriksi jakamaan hyökkäyspään vastuuta, on hyvät mahikset pörssikunkuksi. Tietänee henkilökohtaista pokaalisadetta keväällä.
 
- Minulla on rehellisesti sanottuna yhä kärppäsydän. Pelivuodet täällä olivat hienoa aikaa ja sain Kärpistä urani parhaat kiekkomuistot. Mutta olen myös eläinrakas. Olen ollut helvetin hyvilläni, kun Kärpät on kurittanut Tapparaa finaalisarjoissa 2000-luvulla. Meidän perheessä Tappara on kirosana, Ilveksen kasvatti Taubert veistelee Kalevassa.

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hienoa Mika! Toivottavasti Spede on mukana maajoukkueessa, olisi hienoa hänen kannalta päästä päättämään kausi jossain muualla kuin säälipleijareissa...
 
Those with hearts of ever-frost will always know we never lost.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy