Mika Niemi – ykkössentteri

  • 335 673
  • 1 160

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jos hyökkääjät sijoiteltaisiin ketjuihin pisteiden mukaan, Niemi ei mahtuisi edes kolmeen ensimmäiseen ketjuun. Eikä puolustuspäähän toimi sen paremmin; mies on Ässien huonoin +/- -tilaston perusteella

Aiheellinen kysymys. Karrin luottomies? Piilotettu potentiaali? Uusi Kuparinen. Eipä se nykyään kalakukkoja herkuttelevan maajoukkuemiehenkään ura ollut tähtiliitoa. Tosin, Niemi nyt oli tähtipelaaja junnuissa, eli urakaaria ei voi verrata. En tiedä, kattellaan, sanosin.
 

TommiH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niemellä on kyllä talenttia etenkin pelintekijänä, mutta valitettavasti jostain syystä vuotanut sen hukkaan. Potentiaalia silti on. Varhaissyksyinen Jokerit peli oli hyvä osoitus, että Niemi voi olla dominoiva pelaaja kentällä halutessaan. Se olikin silti ainut hyvä Niemen peli tällä kaudella. Jostain syystä alisuorittaa vaan jatkuvasti illasta toiseen :(

Ei Niemi liian vanha ole mitenkään kehittyäkseen. Kyllä kaikki on siinä. Liike on parantunut viime kaudesta ja alkukaudesta näytti nauttineen parantuneesta liikkeestä itsekin. Halu ja intensiteetti pitää vain saada nyt kun on varmaan pahiten vajonnut kaamokseen. Ehkä tarvitsisi valmentajan joka huutaa korvan juuressa, että sais enemmän irti, tai sitten päinvastoin.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Varhaissyksyinen Jokerit peli oli hyvä osoitus, että Niemi voi olla dominoiva pelaaja kentällä halutessaan. Se olikin silti ainut hyvä Niemen peli tällä kaudella. Jostain syystä alisuorittaa vaan jatkuvasti illasta toiseen :(

Edelleen vasta 23-v, mutta jos alisuorittaa jatkuvasti, niin täytyykö alkaan tarkistaan niitä kykyjä ja oletusarvoja? Pätee muihinkin kuin Niemeen. Urakaaria on monenlaisia, mutta varsinkin nuorten pelaajien kohdalla liian iso hypetys ja harhaluulot ikäjoukkueissaan tuppaavat osoittautumaan vääriksi kun otetaan ne kaikki 25 vanhempaa ikäluokkaa mukaan ja siirrytään ammattilaistasolle. Totta kai, scouttaus ja arviointi on arvoituksellista ja omistaan saa, pitääkin olla innostuneita.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pahalta tosiaan näyttää, itse odottanut Niemen tulemista jo hetken aikaa.

Ja taas se "huolestuttava" merkki nostaan päätään, Niemi saa paljo enemmän aikaan kun pelaa vähemmän. Passit ovat parempia ja muutenkin rakentelu tuntuu toimivan pienemmällä ajalla paremmin.

En ole vielä huolissani sillä uskon, että Kivellä on näkemystä kun kolmen vuoden pahvia lyötiin käteen. Toivottavasti realisoituu tulevaisuudessa. Näen mahdollisuutena Kuprun tien tai sitten heti ensikaudella mallia Wirtanen. Saas nähdä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Niemi on totta tosiaan oikeastaan koko syksyn seilannut niin kuutamoisilla vesillä, että asiasta on syytä huolestua enemmänkin. Eikä vähiten siksi että mies teki juuri kolmen vuoden jatkopaperin

Tulokaskauden jälkeen Niemen pelillinen taso romahti, ja sama tendenssi vain jatkuu. Peli ei ole parantunut myöskään tänä syksynä yhtään, oikeastaan päin vastoin.. ei voi edes sanoa että mies polkisi paikallaan, sillä hänhän on pikemminkin vain taantunut. Mikäli miehen taso alkaa vakiintua tällaiselle "liigan alemman keskikastin kolmos-nelossentteri" -tasolle, niin en kyllä näe kovin tarkoituksenmukaisena hänen jatkopaperiaan

Voisiko olla niin, että toissakaudella Niemi vain sai liian paljon liian helposti? Toisella laidalla pelasi fakiiri itse, ja toisella täydellisessä once-in-a-lifetime hurmiossa maaleja mättänyt Luomala. Kyllä siinä välissä nuori poika väkisten itsekin tehoili mukavat lukemat.. jolloin syntyy helposti illuusio: "ai, tämä ei tämän vaikeampaa olekaan". Tätä tukisi vielä se, että Maven jäätyä viereltä pois eivät selvästikään Niemen omat siivet ole alkaneet kantaa vaikka tähän mennessä olisi jo pitänyt.

Aletaan olla siinä pisteessä, että ainoa tapa jolla Niemi voi estää uransa vääjäämättömän valumisen unohduksen yöhön on aivan tosissaan lyödä haalarit päälle ja alkaa töihin. Kaveri on vielä nuori ja ura täysin omissa käsissä, mutta nykyinen sentteritilanne ei toki tätä työnteon vaatimusta tue, sillä pelipaikka on täysin selvä vaikka lepsuilisi miten..
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Näemmä itse itseäni toistaen jatkan keskustelua, mutta tästä Niemen tilanteesta on voitava puhua ääneen..

Tämä meno ei kerta kaikkiaan voi jatkua. Tällä miehellä on kolmen vuoden jatkopaperi, eikä hommasta ole puoleentoista vuoteen tullut lasta eikä paskaa. Päinvastoin, alamäki vain jyrkkenee eikä kaveri ole viime aikoina tehnyt kentällä kuin pelkkiä virheitä, Tappara-ottelun moka nyt viimeisimpänä kaikkien muistissa. Esimerkiksi nyt vaikka Sillanpää (joka on vieläpä joutunut pois mukavuusalueeltaan, ja silti tekee pisteitä) helpoimpana vertailukohtana on joka tasolla niin paljon edellä että huh! Eikä vähiten siinä, että Severi kykenee koko ajan pitämään pelillisen tasonsa vakaana..

Tämän kauden lopun osalta en enää näe muuta vaihtoehtoa kuin Niemen penkitys, ja erinomaisesti pelaavan Aaltosen siirtämisen nelosen keskelle jahka Santavuori palaa paikalleen ykköseen. Tulevia kausia on sitten mahdoton lähteä spekuloimaan, mutta vakava peiliin katsomisen paikka Niemellä yhtä kaikki on.. Ässät ei voi roikottaa mukana yhtäkään sentteriä joka on näin hukassa itsensä kanssa

EDIT: laskin tuossa että ihan numeroidenkin valossa tilanne on katastrofihälytys tasoa. Niemen pistekeskiarvo on 0,2p/ottelu! Tämä tarkoittaa, että loppurunkosarjassa hän tulisi tekemään enää 2 pistettä, jonka jälkeen kokonaissaldo olisi komeat 11 paunaa. Ei siis ihan puhuta ensi kauden ykkös-kakkossentteristä, jos joku nyt sellaista mielessään kaavaili..
 
Viimeksi muokattu:

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niemen tilanne hiukan harmittaa ja ihmetyttääkin. Eikös Kivi nimenomaan sanonut, että Mika on viime kesänä alkanut treenaamaan? Kuuluuko Mika tähän "muodikkaaseen" mykoplasmaryhmään? Nimittäin se voisi selittää jotain, jos alkukausi on mennyt harakoille sen johdosta, niin nyt voi olla henkinen puoli lukossa. Potentiaali ja taidot eivät katoa mihinkään, kun kuitenkin lajin parissa on koko ajan ollut...
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mika "Malkin" Niemi oli tänään Ässien selkeesti paras hyökkääjä.

Nyt:

1) Ehjä kesä
2) Samaan kesärinkiin Jopen ja Palosen kanssa
3) Reilu vastuu heti kauden alkaessa, ylivoimaa, alivoimaa sekä kovat laiturit
4) ???
5) Profit

Ehkä tästä se lähtee ja Niemi alkaa lunastamaan odotuksia. Toivottavasti meillä on ensikaudella kaksi ykkössenaa...
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niemi oli eilen hyvä ja jos se ensi kausi olisi "the kausi" eli lopullinen läpimurto. Peliaikaa pitää saada ja tietysti ensin se pitää ansaita. Potentiaalia on.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Niemi oli eilen hyvä ja jos se ensi kausi olisi "the kausi" eli lopullinen läpimurto. Peliaikaa pitää saada ja tietysti ensin se pitää ansaita. Potentiaalia on.

Niemen pitää saada ensi kesänä harjoitteluun vähintään yksi pykälä lisää motivaatiota. Nopeutta, voimaa ja yleiskuntoa pitää saada lisää. Nyt ei kannata terasseilla koko kesää istua, niin palkintona voi ensi vuonna olla 2.sentterin tontti. Kääntäen, perseile kesä ja ensi syksynä voi olla pelipaikkakin tiukassa. Kaikki on Mikasta itsestään kiinni nyt.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niemi oli eilen loistava, toivottavasti hän vihdoinkin ymmärtäisi ryhtyä urheilijaksi. Niemellä on poikkeuksellinen kyky nähdä kenttä ja tehdä oikeita ratkaisuja kiekon kanssa. Valitettavasti herra on hukannut kykyjään jo pari kautta, toivottavasti iän mukana tulisi myös viisautta.
 
Viimeksi muokattu:

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Niemi kerää kehuja, kuulostaa hyvältä, mutta miksi kaveri on jämähtänyt tällä kaudella neloseen. Onko hänkin niitä miehiä, joka puhkeaa kukkaan vasta Porin ulkopuolella. Muutama vuosi hänen pitäisi vielä täällä homehtua, se on pitkä aika neloskentässä.
 

Kuusumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelitilanteesta johtuvat käden kohotukset
Niemi kerää kehuja, kuulostaa hyvältä, mutta miksi kaveri on jämähtänyt tällä kaudella neloseen.

Koska peliaika pitää ansaita? Niemi aloitti kauden hyvin ja pelasi lähes 15 minuuttia per ottelu. Joulukuulle tultaessa peli ei enää kulkenut ja Niemi tippui oikeutetusti hierarkiassa nelossentteriksi ja peliaikaa tuli kymmenisen minuuttia ottelussa.

Niemi on vuosia kuulunut Kiven luottopelaajiin ja tullee olemaan sellainen ensi vuonnakin. Oikealla asenteella ja treenillä Niemestä saadaan ensi kaudelle Ässiin hyvä kiekollinen kakkossentteri. Ei Kivi häntä huvikseen laita "neloseen homehtumaan". Eilinen oli helvetin hyvä esimerkki siitä, millä tasolla Niemi parhaimmillaan pystyy pelaaman.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Joidenkin juttujen mukaan Kojo olisi reeneissä harventanut Niemen hammaskalustoa. Kellään lisää infoa tästä? :)
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Joidenkin juttujen mukaan Kojo olisi reeneissä harventanut Niemen hammaskalustoa. Kellään lisää infoa tästä? :)

Eikö se phaneuf#3 kirjoittanut siellä toisella foorumilla, että Kojo haki isoa niittiä ja maila pamahti suuhun. Ei kai tosta paljon enempää voi infoa antaa. Sieltä kaiketi säkin jutun kuitenkin bongasit? ;)
 

Supra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pitsiturnauksen mukaan Niemi saanut vihdoinkin sen paljon luvatun viimeisen vaihteen, sen verran ärhäkästi lähti luistimilla muutamaan otteeseen.
Luistelutekniikka on mitä on, mutta näytti kiihtyvän melko nopeasti, ja pääsikin kahdesti läpi.
Mielenkiintoista onkin nähdä mitä tapahtuu sentterihierarkiassa, mikäli Niemi lyö itsensä läpi ja ylittää mahdollisesti 40n pisteen rajan;
Miten käy AUKin, löytyykö vanha taso trenditaudin jälkeen, vai alkaako ikä painamaan ja joutuu neloseen Sillanpään tilalle.
Ja mikäli Akin vanha taso löytyy, miten Sillanpään kehitys vastaa tähän.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Pitsiturnauksen mukaan Niemi saanut vihdoinkin sen paljon luvatun viimeisen vaihteen, sen verran ärhäkästi lähti luistimilla muutamaan otteeseen.

No jaa. Ekassa pelissä Lukkoa vastaan karkasi kyllä läpiajoon kun kyttäsi punaviivan kohdilla Lukon pelaajan poikittaissyöttöä. Pääsikin Viirlakselta karkuun mutta viivan verran takamatkalta lähtenyt Jesse Virtanen polki Niemen kiinni ennen kuin Mika pääsi edes vetämään.

Toista läpiajoa en muista. Oliko Sporttia vastaan?

Ässiatä positiivisesti esiintyi Parkkonen, Savinainen, Brodin ja se Sportista tullut Ässien kasvatti?

Ryan vähän haki tuntumaa Jäähän ja kaarteli pelin ulkopuolella. Paitsi ylivoimissa.

Moisio ja Lähteenmäki pelaavat maksimissaan 30 peliä kumpikin ja liigaura oli Ässissä siinä. Käsittämättömiä hankintoja.
 

pata 72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Niin jotta Niemi on taas reenannut kovaa ja on elämänsä kunnossa, löytänyt sisäisen urheilijan ja lunastaa taas paikkansa sm-liiga tähtenä! Kiva olisi uskoa, mutta eiköhän Mika ole tasonsa näyttänyt. Ainakin näyttöpaikkoja on saanut. Nyt pitäisi tehdä oikeasti tulosta.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Entiedä, Niemi on kyllä helvetin vaikea tapaus. Jos äijä menee perkele tekemään taas kauden toisessa matsissa 2 maalia Tepsiä vastaan ni mä luovutan tän äijän suhteen! :D Molemmat epäonnistuneet kaudet = 2maalia toisessa ottelussa tepsin verkkoon.

Jotenkin on vahva usko että tämä on se The Kausi. Niemi saa toivottavasti ylivoimavastuuta alusta alkaen Armian ja Pihlmanin kanssa. Kauden aloitus tulee olemaan tärkeä. Mikäli ei onnistu ensimmäisessä 20 pelissä, tulee taas putoamaan nelossentteriksi.

Veikkaan ja toivon kuitenkin että tekee pisteitä 35-40.

There's a storm coming.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Niemen onnistuminen on huomattavasti tärkeämpää ensi kauden Ässille kuin ehkä äkkiseltään ajattelisi. Jos Niemi ottaa askeleen ylös, on Ässillä kaksi kärkiketjuja hyvillä senoilla ja kolmosessa/nelosessa hyvä parivaljakko Sillanpää-Uusikartano senttereinä. Jos Niemi hyytyy taas, ollaan tilanteessa jossa kärkiketjuihin joudutaan laittamaan alempien ketjujen sentteri keskelle. Tai siirtämään Ryan keskelle. Ja Ryanin siirtyessä keskelle vaaditaan sekä muiden kärkilaiturien kaikkien onnistumista plus yhden kaverin tasonnostoa alaketjuista.

Niemi on ikäänkuin vipu Ässien menestykselle, jos toimii niin joukkue taistelee runkosarjan voitosta, jos ei niin sääleistä.
 

Mukula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät/Pata
Niemen onnistuminen on huomattavasti tärkeämpää ensi kauden Ässille kuin ehkä äkkiseltään ajattelisi. Jos Niemi ottaa askeleen ylös, on Ässillä kaksi kärkiketjuja hyvillä senoilla ja kolmosessa/nelosessa hyvä parivaljakko Sillanpää-Uusikartano senttereinä. Jos Niemi hyytyy taas, ollaan tilanteessa jossa kärkiketjuihin joudutaan laittamaan alempien ketjujen sentteri keskelle. Tai siirtämään Ryan keskelle. Ja Ryanin siirtyessä keskelle vaaditaan sekä muiden kärkilaiturien kaikkien onnistumista plus yhden kaverin tasonnostoa alaketjuista.

Niemi on ikäänkuin vipu Ässien menestykselle, jos toimii niin joukkue taistelee runkosarjan voitosta, jos ei niin sääleistä.

Jos pitsin perusteella arvaisi pärjääkö Niemi niin vastaus on kyllä. Viimeistely oli kesäterässä, mutta niin oli muillakin. Pääsi kaksi kertaa läpiajoon. Se on ihan hyvä suoritus. Ei kyllä Niemi tulee sellaiset 32-42 pistettä paukuttamaan.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Niemen on tosiaan pakko onnistua alkavalla kaudella, todellakin pakko. Kaksi totaalista mahalasku kautta mainion tulokaskauden jälkeen eivät hävitä kaverin potentiaalia, mutta ura on tätä menoa vyörymässä aivan väärään suuntaan, jollei Niemi saa nyt kunnolla vedettyä haalareita päälle ja tulosta aikaan. Tämä kausi näyttää nyt lopullisesti sen mihin miehestä on. Oliko mainio tulokaskausi lopulta vain sitä, että Kivenmäen maaginen kyky tehdä kanssapelaajistaan parempia kuin mitä todellisuudessa ovat, aiheutti silmänlumeen myös Niemen kohdalla, vai alkavatko omat siivet viimeinkin räpsöttää..

Tosi asia on, että Niemi on täysin väärän tyyppinen pelaaja pelaamaan nelosen keskellä, siihen tarkoitukseen löytyy sitten vaikka Aaltonen. Eli jos Niemi ei onnistu, niin sitten kaveri ennemmin suoraan katsomoon kuin neloseen. Mutta koitetaan nyt taas jaksaa uskoa näihin positiivisiin viesteihin mitä kesän jälkeen Niemestä on tullut..
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Niin jotta Niemi on taas reenannut kovaa ja on elämänsä kunnossa, löytänyt sisäisen urheilijan ja lunastaa taas paikkansa sm-liiga tähtenä! Kiva olisi uskoa, mutta eiköhän Mika ole tasonsa näyttänyt. Ainakin näyttöpaikkoja on saanut. Nyt pitäisi tehdä oikeasti tulosta.

Bongasin muuten Niemen pariin otteeseen stadionin salilla heinäkuun aikana ja ainakin kyykkyä treenasi. Onkohan Niemi niinkuin Salminen ja Kuparinen, että muualla nousee tähtiin?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Niemen onnistuminen on huomattavasti tärkeämpää ensi kauden Ässille kuin ehkä äkkiseltään ajattelisi.

Jep, itse asiassa jo kahdella edellisellä kaudella Niemen onnistuminen olisi ollut Ässille huomattavan tärkeää, tässä on melkein kaksi kautta vedetty yhdellä hyökkäävällä sentterillä, ensin oli AUK (ja myöhemmin Kupru), sitten Dixon. Kaiken lisäksi Niemessä ollaan kiinni seuraavat kolme vuotta. Voidaan siis sanoa että paineita on. En tiedä sitten miten paljon Mika itse näitä juttuja kelailee enkä sitä miksei sitä odotettua läpimurtoa ole tullut. Niemen kohdalla puhutaan aina paljon noista elämäntavoista, mutta väitän että ainakin osa siitä on pelkkää juttua, porilaista vittupäisyyttä. Kun Ässät häviää yhden pelin, on Niemi taas nähty baarissa, näin se on mennyt monta vuotta.

Mutta ei tässä varmaan auta kuin uskoa, Niemellä on edellyksiä vaikka mihin mikäli itseluottamus saadaan kohdilleen ja liike pysyvästi sille tasolle kuin se on yleensäkään mahdollista saada.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös