mikä puolue?

  • 10 315
  • 113

Mitä puoluetta äänestät?

  • SDP

    Ääniä: 45 13,2%
  • Keskusta

    Ääniä: 41 12,0%
  • Kokoomus

    Ääniä: 109 31,9%
  • RKP

    Ääniä: 8 2,3%
  • Suomen Maaseudun Puolue

    Ääniä: 1 0,3%
  • Suomen kristillisdemokraatit

    Ääniä: 4 1,2%
  • Kirjava Puolue

    Ääniä: 1 0,3%
  • Vihreät

    Ääniä: 51 14,9%
  • Vasemmistoliitto

    Ääniä: 10 2,9%
  • Perussuomalaiset

    Ääniä: 19 5,6%
  • Eläkeläiset kansan asialla

    Ääniä: 0 0,0%
  • Kommunistinen työväen puolue

    Ääniä: 1 0,3%
  • SKP

    Ääniä: 12 3,5%
  • Vaihtoehtoväki

    Ääniä: 1 0,3%
  • Vapaan Suomen Liitto

    Ääniä: 0 0,0%
  • Liberaalit

    Ääniä: 4 1,2%
  • Muutosvoimat Suomi

    Ääniä: 3 0,9%
  • Köyhien asialla

    Ääniä: 1 0,3%
  • Yhteisvastuupuolue

    Ääniä: 0 0,0%
  • Suomi nousee - kansa yhdistyy

    Ääniä: 2 0,6%
  • Suomen kansan sinivalkoiset

    Ääniä: 1 0,3%
  • äänestän tyhjää

    Ääniä: 5 1,5%
  • en äänestä

    Ääniä: 23 6,7%

  • Äänestäjiä
    342

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Viestin lähetti Taito-Ojanen
Tuo on kyllä totta. Pahimman mokan teki mielestäni Osmo Soininvaara, joka sanoi, että Drake ei ole vakavasti otettava ehdokas, joten hänen kommenttinsa voi jätttää omaan arvoonsa. Tästä hiipi ainakin minun mieleeni heti ajatus, että kuinka monta samankaltaista ehdokasta Vihreillä sitten on listoillaan? Miksi sitten ottivat Draken mukaan leikkiin, jos ei ole vakavasti otettava?

Osmo voisikin esittää listan, jossa on eritetelty toisaalta vakavasti otettavat ja toisaalta toissijaiset puoleen ehdokkaat, niin tietäsi sitten.

No, tällaista saattoi toisaalta odottaakin, koska Viheät on aika usein melko puoluekuriton porukka. Ja se ei ole pelkästään huono asia se.
No huhhuh, moinen kommentti on kyllä mennyt ihan ohi. Nyt putosivat muuten fiksuna pitämäni Osmon pisteet roimasti. Minua sapettaa jo se, että puolueet luokitellaan ennen vaaleja vakavasti otettaviin isoihin ja olankohautuksella sivuutettaviin pieniin. Jos samaa mentaliteettia ruvetaan soveltamaan myös ehdokkaisiin puolueen sisällä, niin ihan pelleilyksihän tämä touhu menee. Ellei ole mennyt jo. Jotta demokratiasta voitaisiin puhua, tulisi kaikkien - niin puolueiden kuin henkilöidenkin - voida lähteä vaaleissa samalta viivalta. Nokkimisjärjestyksen voi katsoa sitten, kun kansa on puhunut.

Vihreissä olen nimenomaan arvostanut sitä piirrettä, ettei heidän kansanedustajiaan ole karsinoitu ryhmäkurilla. Ikävää, ettei samaa periaatetta noudateta vaalien alla, vaan esim. huumepolitiikasta pitäisi olla sitä yhtä oikeaa mieltä.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lama ei todellakaan ollut Ahon syytä (En ole kepun kannattaja, päinvastoin). Taloushan pyörii niin, että tämän hetken talouspolitiikan vaikutukset näkyvät pienellä viiveellä (1-2 vuotta). 90- luvun lama oli enemmänkin Holkerin hallituksen aikaansaannos, jossa aivan liian lepsu valtiovarainministeri ei osannut jarruttaa silloin, kun noustiin vauhdilla (80- luvun loppu). Kun talous kääntyi maailmalla ja lisäksi viennistä häipyi leijonan osa (NL hajosi), niin luonnollinen seuraus oli koettu lama.

Aho/Viinanen olivat kenties paras yhdistelmä hoitamaan tuota lamaa. Oli väistämätön fakta, että palveluita jouduttiin ajamaan alas, jotta räjähdysmäinen velkaantuminen saatiin loppumaan. Pelkät korkokulut veivät 90-luvulla suuren osan nousukauden hyödyistä.

Ja mitä devalvointiin tulee, niin eihän nyt hallitus voi sanoa, että devalvaatiota harkitaan. Devalvaatio tulee pitää (virallisesti) salassa loppuun asti, ja yht'äkkiä ilmoittaa tapahtuneesta. Muuten homma repeää käsiin. Siten devalvaation kieltäminen oli täysin ymmärrettävä.

Näissä vaaleissa toivoisin, että sdp ja kokoomus olisivat tulevan hallituksen runko. Paavo on jyrmeä patu, mutta hänellä on realiteetit hyvin hallussa. Muutoin en demareista juuri perusta. Kokoomuksen ongelma on, ettei Saulin korvaajaa löydy. Niinistön poistuminen politiikasta jättää ison aukon, jota on vaikea paikata.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oletteko huomanneet, kuinka YLE pyrkii jatkuvalla syötöllä luomaan ajatusmaailmaa, jossa Keskustassa ei ole mitään hyvää?

Esimerkkeinä vaikkapa Uutisvuoto, jossa on parikymmentä Keskusta-tölväisyä per ohjelma ja Itse Valtiaat, jossa kaikkein kämeltävimmät hahmot löytyvät, kaas kummaa, Keskustasta. Ja lisää: Aamun YLEQ-ohjelmassa, parhaimpaan töihinmeno-aikaan, esitetään yksittäisiä lauseita Jäätteenmäen haastatteluja ja juontaja höystää niitä omilla "terävillä" kommenteillaan. YLE uutisoi gallup-tuloksia tyylillä "SDP x:n gallupin mukaan suurin puolue, ero keskustaan 0.1 prosenttia" ja toisen gallupin tuloksista "SDP ja Keskusta tasoissa: Keskustan kannatus 24.1% ja SDP:n 23.8%".

Esimerkkejä riittää vaikka kuinka. Hyvin on viesti mennyt perille, sillä tunnen useita pääkaupunkiseudulla asuvia ihmisiä, jotka ovat kertoneet äänestävänsä mitä tahansa muuta puoluetta kuin keskustaa. "Keskusta pettää aina" on usein kuultu sanonta.

Tuosta 90-luvun lamasta, sen aiheuttajista ja hoidosta voidaan olla montaa mieltä. Saa ja kannattaa ollakin. Emme vain tiedä, miten maa makaisi nyt joillakin muilla ratkaisuilla kuin mitä silloin tehtiin. Itse muistan tuon Ahon hallituksen muodostumisen sellaiseksi, että demarit kieltäytyivät lähtemästä hallitukseen mukaan. Viisaasti tekivät, sillä he näkivät etukäteen millainen suo edessä oli. Olivathan he itse sen pääarkkitehtejä. Kokoomus taas oli niin hallituseuforiassa, että heille halllituspaikka kelpasi. Sekin oli hyvä, sillä Viinanen oli kuitenkin mies paikallaan valtiovarainministerinä.

Ihan yhtä lailla voitaisiin miettiä, olisiko Suomi selvinnyt lamasta nopeammin ja paremmin, kuin mitä nyt Lipposen aikana on tapahtunut. Ainakin puhutaan, että Niinistö olisi laittanut Soneran myyntiin silloin kun kurssi heilui 90 eurossa, mutta Tuomioja kykeni jollain konstilla estämään tämän. No, turha surra kaatunutta maitoa. Jälkiviisaana on hyvä olla.

Itse pidän demareita kaikkein ovelimpana ja kieroimpana porukkana mitä on. Esimerkkinä vaikkapa Ulf Sundqvist, jota demarit olivat kovaa kyytiä ajamassa pääministeriksi ja presidentiksi asti, kunnes STS pankin kuprut paljastuivat. Uffe sai tuomionsa, mutta kyllähän hyvät veljet yrittivät kaveria kovin vielä auttaa. Kuka muistaa vielä 80-luvulta Sorsan Finn-Valco -jupakan? Ja hyvin on masinoitu kaksi viimeisintä presidenttiäkin. Kuka oli ihan oikeasti kuullut Ahtisaaresta ennen hänen ehdokkuuttaan? Kuka piti Halosta vakavasti otettavana ehdokkaana silloin, kun ehdokkaita oltiin vasta nimeämässä?

Itse olen yleensä äänestänyt kokoomusta, ja todennäköisesti niin nytkin. Toisaalta, tuon YLEn propagandan takia voisin äänestää Keskustaakin. Saa nähdä.

Demarit vaalit kylläkin voittavat. YLE ja SAK pitävät siitä huolen. Paavo on pääministerimme vielä pitkään.
 

Make M.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itselleni sopivan ehdokkaan olen löytänyt kokoomuksen riveistä. Suurin osa hänen ajatuksistaan/hankkeistaan olivat samaa maata kuin minulla ja hänellä on jo kokemusta politiikasta.

Se mikä minua ärsyttää, niin vasemmistopuolueiden riveissä olevilla ehdokkailla on suurimmalla osalla halu saada yhteiskunta jossa toimii tällainen "lusikalla suuhun, ei sun tartte tehdä mitään jos et halua". Mielestäni ei ole hyvä lähteä korottamaan työttömyyspäivärahoja ynnä muita tukia ylettömästi, vaan kannustaa ihmisiä enemmän työhön, ohjata sitä rahaa esim. koulutukseen ja kursseihin.

Keskustaa en äänestäisi pääkaupunkiseutulaisena siksi, että heillä on kumma tahto ohjata pääkaupunkiseudulta rahaa muihin kuntiin. Esim. Jäätteenmäki on lupaillut rahaa kuntaan jos toiseenkin. Miksi siis Helsinkiläisenä äänestäisin ihmistä, tai puoluetta mikä lupailee rahaa muille kunnille?

Ja sitten näitä vihreitä. Itselläni tuli jollain vaalikoneella huonoimmaksi vaihtoehdoksi joku todellinen hippi. Tämä olisi muunmuassa tahtonut kaikki huumeet laillisiksi ja apteekkeihin myyntiin, päästää kaikki pakolaiset suoraan Suomeen ynnä muuta mukavaa. Kyllähän vihreillä on monia varmasti hyviäkin ehdokkaita, mutta ei oikein itselleni sopivaa.

Voihan se taas olla, että nyt vaalien alla yritetään olla niin eri mieltä eri puolueiden kanssa, kalastaa ääniä erilaisilla ajatuksilla ja vaalien jälkeen kaikki on taas samalla kannalla ja melkein pitävät iloisina toisiaan kädestä.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Tuo kepun rahanohjaaminen pois pääkaupunkiseudulta on toistaiseksi kepulle haitaksi. Ja paljon pitää pääkaupunkiseudulle vielä väkeä muuttaa, ennen kuin siellä aletaan itsekin olla tarpeeksi laajamittaisesti sitä mieltä, että väkeä pitää saada pois, vaikka talous kärsisi.

Vihreiden ongelma on se, että väki on liian laidasta laitaan. Suomen vaalisysteemi saa varmasti monta ihmistä vaihtamaan mielipidettään pois Vihreistä Drakejen takia. Sääli, sillä Vihreät ovat se puolue, joka voisi suuriltakin syödä kannatusta. Kuitenkin esimerkiksi Erkki Tuomioja on laukonut Hesarin vaalikoneeseen myös mietoja huumeita puolustelevia kannanottoja. Näitä ei kukaan vaivaudu huomioimaan. Tuomiojan mielestä voimavarat pitäisi keskittää koviin huumeisiin ja jättää miedoista rankaisematta. Kuulostaa melko Drakelta. Mutta Vihreät ovat valtakunnan virallinen hippipuolue, jota pitää pamputtaa. Ja ehkä Vihreiden joukossa on eniten näitä mietojen laillistajia. Kuitenkin: jos pamputetaan mietojen laillistamista kannattavia, niin pamputettakoon niitä puolueesta riippumatta.
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Vertaillaanpas vähän näitä Lipposen ja Ahon hallituksia.

Ahon hallitus jäädytti eläkkeitten indeksitarkistukset, otti käyttöön eläkeläisiltä perittävän muita suuremman kansaneläkevakuutusmaksun, alkoi periä eläkeläisiltä 1,8 % muita korkeampaa sairausvakuutusmaksua.

Kun taas Lipposen hallitus mm. otti käyttöön uudelleen eläkkeiden indeksitarkistukset, poisti eläkeläisiltä muita korkeamman kansaeläkevakuutusmaksun ja sairausvakuutusmaksun.

Kyllä Lipposen hallitus on joutunut paljon näitä Ahon hallituksen virheitä paikkailemaan. En ole eläkeläinen mutta on silti kohtuutonta periä eläkeläisiltä ylimääräisiä maksuja.

Tietoni perustuvat Satakunnan Kansan mielipideosaston kirjoitukseen, jonka kirjoittajaa en täällä paljasta. (en ollut minä) Halukkaat voivat perjantain SK:sta katsoa kirjoittajan nimen jos kiinnostaa, mutta minä en sitä tänne laita. Eli aivan virallista tietoa tämä ei ole mutta todennäköisesti pitää paikkansa.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Juu, mikä puolue on otsikkona, joten vastataan sitten. SDP:tä ajattelin äänestää, yleensä on Kokoomukselle menneet äänet. Eli vähän vaihtelua elämään ja varmistetaan, että Jäätteenmäestä ei tule pääministeriä. Vaikka kyllähän se olisi mukavaa nähdä Keskusta välillä hallituksessa, ovathan ne jo 8 vuotta inisseet kuinka hallitus ei tee mitään hyvää.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Tykki
Oletteko huomanneet, kuinka YLE pyrkii jatkuvalla syötöllä luomaan ajatusmaailmaa, jossa Keskustassa ei ole mitään hyvää?

Ja miksiköhän YLE ei saisi kertoa totuutta? Kaikki kun eivät ikäv kyllä vielä tiedä että Keskustassa ei todellakaan ole yhtään mitään hyvää.
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Uutisvuodossa ja Itse valtiaissahan puhutaan täyttä asiaa kun Kepulaisia vähätellään ja pidetään yksinkertaisina ihmisinä. Katsokaa vaikka Anneli Jätesäkin... anteeksi Jäätteenmäen naamaa. Näyttääkö luotettavalta? Ei todellakaan. Yrittää olla nuorekas pitämällä kireitä nahkatakkeja, jankuttaa samaa koko ajan että Lipposen hallitus ei saa mitään aikaan, no mitä kepu siellä saisi aikaan? Olisi mielenkiintoista kyllä nähdä mihin kepu pystyy hallituksessa, mutta toivottavasti kepu ei ole hallituksessa. Eli toivotaan että kansa ei äänestä väärin, niinkuin Paavo Väyrysen mielestä kansa joskus äänesti...

Niin ja jos YLE kerran väittää että kepusta ei ole mihinkään niin MTV3 sitten taas on kepun myönteinen, kun puhutaan esim. näistä kannatusluvuista...
 
Suosikkijoukkue
KärppäKerho, Leafs, Slovensko
Sitä epätodennäköistä tapahtumaa varten että jotakuta kiinnostaa niin...

Vaalikone(et) oikein laskivat puolueet, joista tulee eniten minua miellyttävää ajatusmaailmaa eli:

KD
RKP
Vasemmistoliitto
Vihreät
SDP

Ja helvetti sekä siellä lentävät lehmät jäätynevät ennen kuin minut löytää äänestämästä seuraavia puolueita:

Kok
Kesk (pienin varauksin)
+ nämä suomi-suomalaisille-seurat


Ihmistä kyllä äänestän enkä puoluetta....vaikka saattaakin olla epä-älyllinen ratkaisu.

Ja Mika Saukkosen sanoin, yksi juttu vielä:

GALLUPIT HELVETTIIN!

Mitä tarkoitusta ne palvelevat? Eivät mielestäni ainakaan edistä demokratian toteutumista!

Taito, mullakin Viking oli tokavika kaikista. Lukiko kukaan muuten Carl Danhammerin ajatuksia, oliko nyt Ylioppilaslehdestä vai mistä...."Kaikki muslimit ovat terroristeja. Jos et usko, miksi sitten jokainen terroristi on muslimi?" Ei tollasta äijää voi olla!
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vaalimainokset...

Olettekos nähneet sen Vasemmistoliiton vaalimainoksen telkkarista, jossa Siimes leikkii ihan oikeaa duunaria?

Suvi-Anne läimii punaista maalia sikin sokin seinään. Muutaman sutaisun jälkeen onkin sitten aika jättää työ sikseen ja pitää kahvitauko. Ynnä horista jotain epämääräistä hommien hoitamisesta kunnolla!

Heh... lieneekö tahatonta vai harkittua komiikkaa? Hauska mainos, myönnetään!
 

Anton

Jäsen
Yleistäminen on kivaa?

En muista kuka jonon alkupäässä kertoi maakunnan olevan kepulaisten ikeessä, mutta otetaan hieman pakkia.
Vaikka oma igluni sattuu sijaitsemaan Ruuhka-Suomen ulkopuolella, en missään tapauksessa suostu olemaan kepulainen.

Kun pubissa sanansäilä alkaa viuhtomaan ja kaivetaan järeimmät "rumat haukkumanimet" esille, niin sitten viimeisenä vetona nimitellään: senkin Väyrynen, senkin Aho, senkin Pekkarinen...
Julmaa, mutta raivon hetkellä ei tunneta armoa. Jos homma ei mene painiksi, käydään muutaman tuopin välein "kättelemässä omaa väyrystä" tai "ravistelemassa pikkuista ahoa".

Typerys ehkä olen, mutta en koskaan keskustalainen... *kylmiäväreitä*
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Onhan tuo Keskustan tölviminen televisiossa ihan ymmärrettävää. Lähes kaikki ohjelmat tehdään suurissa kaupungeissa, kun Keskustan kannattajat taas osuvat lähes poikkeuksetta pienemmille paikkakunnille. Keskusta koetaan esimerkiksi Helsingissä uhkana nimenomaan stadilaisille ja sen vuoksi stadilaiset kepulaisia tölvivätkin.

En todellakaan äänestä Keskustaa, koska Keskusta ei palvele sitä ihmisryhmää, johon itse kuulun. Olen aina äänestänyt Kokoomusta ja teen sen edelleen.

Kuitenkin tällä hetkellä politiikkaan kaivattaisiin hieman uusia tuulia, kunnon tuuletus tekisi hyvää.

Veikkaukseni vaalituloksesta on se, että Keskusta saa eniten paikkoja eduskuntaan, mutta ei saa SDP:a eikä Kokoomusta kanssaan hallitukseen, joten vaihtoehtoina kepulaisilla on joko luoda vähemmistöhallitus tai jäädä oppositioon. Ensimmäisessä vaihtoehdossa ei ole mitään järkeä, joten hallituspohja pysynee samana kuin edelliset 4 vuotta.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Re: Vaalimainokset...

Viestin lähetti Tykki
Olettekos nähneet sen Vasemmistoliiton vaalimainoksen telkkarista, jossa Siimes leikkii ihan oikeaa duunaria?

Suvi-Anne läimii punaista maalia sikin sokin seinään. Muutaman sutaisun jälkeen onkin sitten aika jättää työ sikseen ja pitää kahvitauko. Ynnä horista jotain epämääräistä hommien hoitamisesta kunnolla!

Heh... lieneekö tahatonta vai harkittua komiikkaa? Hauska mainos, myönnetään!

Olen itsekseni naureskellut ihan samalle asialle.

Kävin tuossa hakemassa postista paketin ja jouduin tahtomattani samalla kuulemaan ennakkoäänestäjien jonossa ollutta kovaäänistä komukkaa, joka valisti juovuspäissään meitä ympärillä asioitamme hoitavia typeryksiä Neuvostoliiton auvoisuudesta ja työttömyyskorvausten riittämättömyydestä.

Kun vielä katalat porvarit ryöstävät omistamissaan baareissa ja pubeissa työläisen viimeisetkin rahat kiskomalla törkeää hintaa oluesta, oli maailma hänen mielestään vihonviimeinen paikka. Kun katsoo tällaista päättäjien valitsijaa, kaatuu vähäinenkin usko demokratiaan. Jos siinä nyt yleensäkään oli mitään kaatamista.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Äänestämään!

Nyt sitten koko jengi äänestyskopin kautta ja numeroita paperille. Vaikka mahdollisuus vaikuttaa on vähäinen, se on kuitenkin enemmän kuin ei mitään.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Äänestämään!

Viestin lähetti Oloneuvos
Nyt sitten koko jengi äänestyskopin kautta ja numeroita paperille. Vaikka mahdollisuus vaikuttaa on vähäinen, se on kuitenkin enemmän kuin ei mitään.

Juuri näin! Kovat hemmot äänestää ja luuserit naputtaa sitten koko vaalikauden, kun mitään muka ei kukaan missään tee, eikä saa aikaan. Äänestämällä hankkii myös oikeuden kritiikille, muuten kannattaa olla vähän hiljaisempi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Re: Äänestämään!

Viestin lähetti Oloneuvos
Nyt sitten koko jengi äänestyskopin kautta ja numeroita paperille. Vaikka mahdollisuus vaikuttaa on vähäinen, se on kuitenkin enemmän kuin ei mitään.

Eihän sitä enää tänään jaksa käydä äänestämässä. Muista pyhittää lepopäivä!

Harmi ettei tänään sada vettä, tulisi nautinnostani täydellinen.

Tänään tyydyn vain lepäilemään laakereillani ja pohtimaan kuinka ja miten urputtaisin seuraavan vaalikauden ajan kun kaikki menee päin mäntyä - omasta mielestäni siis.

nimim. ennakkoon jo äänensä antanut.
 

Naughty_S

Jäsen
Viestin lähetti Tykki YLE uutisoi gallup-tuloksia tyylillä "SDP x:n gallupin mukaan suurin puolue, ero keskustaan 0.1 prosenttia" ja toisen gallupin tuloksista "SDP ja Keskusta tasoissa: Keskustan kannatus 24.1% ja SDP:n 23.8%".

Esimerkkejä riittää vaikka kuinka.

Lähes jokaisella tiedotusvälineellä (HS, YLE, maakuntien sanomalehdet..) on juuri noista "pienistä asioista" poimittuna erittäin helposti määriteltävä puoluekanta. Tai ainakin yksittäisillä toimittajilla. Ärsyttävää, mutta näinhän se tulee aina olemaan. YLE on aina ollut punainen ja punaisena se varmasti tulee pysymäänkin..
Mielenkiintoinen yksityiskohta muuten, että YLEn "vaalivalvojaisten" juontajista/asiantuntijoista kahdella on demarien ja yhdellä keskustan puoluekirja..

Itse en voisi kuvitella äänestäväni mitään muuta puoluetta kuin kokoomusta. Siitä olen monien edellä kirjoittaneiden kanssa samaa mieltä, että kokoomus on nössöytynyt (ja tulee nössöytymään lisää jos nämä villeitälät ja kaverit vielä kauan johtavat puoluetta). Onneksi kokoomuksella on monia nuoria ja lahjakkaita poliitikon alkuja joilla on munaa vetää vähän rohkeampia linjanvetoja.

Koulutuksen ja työnteon on kannatettava. Tasajako ei kannusta yrittämiseen jne.. Allekirjoitan kaikki nämä kliseen omaiset oikeistosloganit.
 
Viimeksi muokattu:

Chip

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja näkivätkö silmäni ja kuulivatko kämppikseni korvat väärin, kun Tony Halmeesta puhuttiin... Ei kai se nyt ihan oikeesti ole pääsemässä eduskuntaan?!

Oma ehdokas pääsee todennäköisesti läpi, ellei nyt mitään isoa yllätystä satu. Mites on muiden äänestämässä käyneiden jatkoaikalaisten laita?
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jyväjemmarit näyttää vievän potin ja pääministeriksi saadaan kotka. Näillä mennään....
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Chip
Ja näkivätkö silmäni ja kuulivatko kämppikseni korvat väärin, kun Tony Halmeesta puhuttiin... Ei kai se nyt ihan oikeesti ole pääsemässä eduskuntaan?!

Oma ehdokas pääsee todennäköisesti läpi, ellei nyt mitään isoa yllätystä satu. Mites on muiden äänestämässä käyneiden jatkoaikalaisten laita?

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Tony Halme olisi vahvasti menossa eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä.

Samoin oma ehdokkaani näyttää olevan menossa eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä.

Katsellaan ja "jännitetään",

vlad#16.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös