Mikä meni vikaan?

  • 68 150
  • 138

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Olisi hieno kuulla jotain konkreettista kurssin kääntämiseksi seuran puolelta, ei pelkkiä liirumlaarumeita otteluraportissa.

Eihän tässä mitään hätää ole. Joukkueen ilme näytti onneksi 3. erässä hyvältä. Sillähän ei tietysti ollut mitään tekemistä tuon "peli-ilmeen parantumisen" kanssa, että peli oli jo ratkennut aikoja sitten ja Blues oli tietoisesti hieman höllännyt otetta. Tehtiin jopa kaksi maalia, joka on yli tehtyjen maalien ka:n tällä hetkellä.

Voidaan siis lähteä luottavaisena ja hyvillä mielin Poriin perjantaina. Sen jälkeen saatetaan ollakin jo sarjajumboina. Toivottavasti Ara on kuitenkin edelleen tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Lämpimästi suosittelen meille Jokeri-kannattajillekin samaa, kun seuraava pelipäivä koittaa niin mennään mekin keilaamaan.

Varteenotettava ajatus. Ainakin taidan lätkän sijasta ruveta seuraamaan keilailua. Vieläkö Ballmasters-turnaus tulee televisiosta?

Saatana, verenpainemittarin näyttö ei enää riitä, jos jatkan jääkiekon seuraamista. Pelipäivänä aina odottaa, että joko tänään aukeaisi. Eipä auennut nytkään ei, paitsi Jokerien puolustus. Eilen vilkaisin ensimmäisen kerran tilannetta n. klo 18.35. Oli pelattu 3.01 ja tilanne oli 2-0. Hiphei. Seuraavaa peliä odotellessa.
 

flegmaattinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ihan turhaa kuvitella, että valmentajan vaihtaminen muuttaisi Jokereiden kurssia mitenkään ratkaisevasti parempaan suuntaan. Samoin on aivan typerää haeskella syitä jostain kesäharjoittelun puutteista tai siitä, että joukkueella olisi ollut jotenkin liian hauskaa kesän ja alkusyksyn aikana ja hommia ei otettaisi tosissaan. Jokereiden tapauksessa syyt joukkueen (varsinkin suurelle yleisölle) odotuksia selvästi huonompaan menestykseen löytyvät helposti ja ne löytyvät materiaalin köykäisyydestä.

Jokereiden materiaali, niin hyökkäyksen, kuin puolustuksenkin osalta, on moneen muuhun kärkiseuraan verrattuna selvästi heikompi. Hyökkäyksen osalta Jokereista saisi juuri ja juuri kasattua yhden vahvan kentällisen. Sen jälkeen onkin sitten muihin kärkiseuroihin verrattuna liikaa tyhjää. Senttereiden taso ei kestä vertailua muihin kärkiseuroihin ja laituriosasto on täynnä keskenään samantyyppisiä suhteellisen tehottomia ja kädettömiä jannuja + junnuja. Kun siihen lisätään vanhahko, pienehkö ja myös melkoisen kädetön ja todelliseen tasonsa nähden aivan yliarvostettu pakisto ylikalleine Antti-Jussi Niemeineen, niin ei ole minkään maailman yllätys, että joukkueen peli näyttää kaamealta, eikä kunnollisia maalipaikkoja pystytä luomaan kuin satunnaisesti.

Maalissa Riksman on aivan yhtä hyvä kuin ennenkin, eli yksi sarjan parhaimmista edelleen, mutta tällä kaudella ylimääräinen sädekehä on hänenkin ympäriltä vähitellen häipymään päin, kun tämän vuotinen joukkue on materiaaliltaan viime- ja edellisvuotista heikompi, eikä pelaa edessä yhtä tiivisti puolustaen.

Miten tämän hetkisestä suosta sitten voi nousta? Lyhyellä aikajänteellä tätä kautta ei Jokereiden osalta pelasta mikään muu, kuin joukkueen selkeä vahvistaminen sekä hyökkäyksen, että puolustuksen kohdalta. Ensi alkuun olisi tarvetta kunnon sentterille, oikeasti kunnolla pisteitä tekevälle laiturille ja jollekin jämäkälle ja pisteitä samalla takovalle puolustajalle. Pitkässä juoksussa teidän täytyy päästä eroon seuran ylemmillä tahoilla touhuavista amatööreistä joilla ei oikeasti ole vaadittavaa taitoa ja ymmärrystä liigajoukkueen kokoamisesta, sen kehittämisestä pitkällä aikavälillä eikä oikeasti kiinnostavan Jokerituotteen rakentamisesta.
 

DDR

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laskin tuossa Jatkoajan tietojen perusteella neljän kärkijoukkueen pakkien keskipituuden ja painon.

Lukko = 182,5cm&86,75kg
TPS = 187cm&89,3kg
Ilves = 183,6cm&88kg
HIFK = 186cm&91,6kg

Meille luvut ovat 183,2cm&86,9kg. Mukaan ei ole laskettu meille Kaltevaa, muuten noilla viidellä joukkueella on mukana kaikki Jatkoajan listan nimet. Tuota listaa kun katsoo, niin paperilla meillä ei pitäisi olla hätää. Ok, Helenius nostaa keskiarvoa, mutta toisaalta Mälkiä laskee. Itse en pitäisi puolustusta liian heppoisena, vaan ongelmana on pelaajien fyysinen kunto ja mahdollisesti pääkopan sisällä vaikuttavat asiat. Kaksinkamppailut hävitään järjestään ja ns. puolustavilla puolustajilla homma tuntuu olevan vähän niin ja näin. Niemellä on joukkueen toiseksi huonoin +/- saldo, mukavat -7.

Naureskelen täällä tietysti IFK kannattajana partaani (tai ainakin sänkeen) Jokereiden konttausta, mutta laitetaan tähän nyt teesit, joiden mukaan mielestäni kannattaisi tuosta suosta lähteä nousemaan.

A) Puolustuksen vahvistaminen.
-> Helenius ja Kalteva toki nostavat puolustuksen keskipainoa, mutta kumpaakaan tuskin peluutetaan suurilla minuuteilla ilman pakkotilannetta. Heillä kun on siinä kiekollisessa pelissä omat puutteensa. Näin teidän neljä eniten pelaavaan puolustajaanne ovat fyysisesti aika heppoisia. Tarvitsette sinne "Jokelan", jota voisi peluuttaa sen 25min per peli ja olisi yhtä hyödyllinen molemmissa päissä kenttää. (Lukollakin on Pettinen.) Jokelan lähtöä teille tuli paikkaamaan Mälkiä, joka alun alkajenkin tuntui hieman oudolta divaritason hankinnalta. Ensimmäisenä siis Harkimon kannattaisi lyödä taaloja pöytään ja kantaa vaikka Pohjois-Amerikasta tarvittava pelaaja.

B) Ykkösketju kasaan.
-> Saarinen on pelannut hyvin. Thats nice! Mutta käytännössä Jokerit tulee nousemaan tai kaatumaan sen mukaan miten nuo kovimmat nimet saavat pelinsä kulkemaan. Kasatkaa nyt yhteen ne, joiden vastuuta tulisi kantaa (Lahti/Rita - Pirnes - Hentunen.) Jossain välissä se ketsuppipullo aukeaa ja Hentunen alkaa sylkeä maaleja. Jos ei aukea, niin sitten ette säälien ekaa kierrosta pidemmälle mene muutenkaan. Saarinen voi vuorostaan mennä piristämään Hauhtosen peliä. Pulkkinen on vielä sen verran nuori jannu, että voi hyvin hiidellä kolmosketjussa tämän kauden.

C) Valmentajalle luottamauslause / potkut
-> Aravirta on hyvä valmentaja ja onnistunut tähän mennessä kaikissa organisaatioissa, joissa on valmentanut. Mielestäni oikea temppu olisi Harkimolta vahvistaa joukkuetta, antaa Aravirralle luottamuslause ja odottaa seuraavat 10 peliä kurssin kääntymistä. Toinen vaihtoehto on luonnollisesti potkaista Aravirta pihalle, joka kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jos siihen ratkaisuun päädytään. En kuitenkaan usko siitä olevan hyötyä ilman pelaajavahvistuksia. Lisäksi pelillisen ilmeen uudistamisprojekti ottaisi takapakkia, kun ei uudella valmentajalla olisi aikaa järjestellä palikoitaan (eli käytännössä peluutus olisi loppukaudella Hanlon tyylinen sumppu tai sitten pitkä päätyyn ja perään ála Shedden.) Niin... mutta jos olette puolessa välissä kautta liigajumpona eikä merkkejä paremmasta ole näkyvissä, niin siinä vaiheessa kyllä Aralle kenkää ja valmistautumisen seuraavaan kauteen voi aloittaa.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saatana, verenpainemittarin näyttö ei enää riitä, jos jatkan jääkiekon seuraamista. Pelipäivänä aina odottaa, että joko tänään aukeaisi.
Sama homma paitsi nyt en enää odota pelin aukeamista tai paranemista. Virheistä ja kokemuksistahan pitää oppia ja kun muistelemme ihan lähivuosia niin sen Jokerit on opettanut, että kun näinkin pitkään rämpii niin peliä ei sillä kaudella kuntoon saada. Kun muistellaan edellistä katastrofikautta niin silloinhan oli 100% sama juttu. Paljon keskusteltiin siitä koska Jokerien nousu alkaa, jopa vihulaiset olivat sitä mieltä, että kyse on nukkuvasta jättiläisestä mutta mitä vielä. Peli oli aivan kuraa alusta loppuun.

Minusta sellainenkin puhe, että kyse on vasta alkukaudesta on täyttä paskaa. Me olemme tälläkin palstalla kesän ensimmäisestä harjoituspelistä lähtien puhuneet, että ongelmia on ja peli ei kulje. Nämä ongelmat ovat siis olleet tiedossa ja nähtävillä jo monta kuukautta ja tuona aikana Jokerien valmennus ei ole onnistunut korjaamaan yhtään mitään. Ei toimi puolustus, ei toimi hyökkäys, ei toimi yli- tai alivoima jne. Yksinkertaisesti ei ole olemassa sellaista nappia, josta homma lähtisi toimimaan vaikkapa kauden pelistä numero 20 lähtien.

Mun kirves on jo kaivossa ja pakko sanoa, että jonkinlaisen helpotuksen tällainen luovuttaminen tuo. Edellisen katastrofikauden aikana vanhenin vähintään viisi vuotta, nyt en enää jaksa itseäni kiusata vaan jätän mielihyvin joukkueen koomailemaan itsekseen.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Otsikon kysmykseen vastausta olen tosiaan pohdiskellut. Mikä tosiaan on mennyt vikaan? Kun oikein miettii, syitä kyllä löytyy. Listaan tähän jotakin, mitkä mielestäni ovat saattaneet vaikuttaa nykyiseen tilaan:

Kesäharjoittelu:

- Pelaajat luistelevat kuin tervassa, ja kuntokin näyttäisi olevan vastustajia huonommassa jamassa. Jotain on siis aivan varmasti mennyt kesällä pieleen, ja se on suurin syy siihen, että luistin eikä peli kulje.

Pelaamateriaali:

- Hyökkäyksestä löytyy yksi peliätekevä keskushyökkääjä (Pirnes), mutta muut ovat kaikki puolustavan roolin senttereitä. Tästä johtuen ei ole löydetty toimivia ketjukokoonpanoja, ja Pirnestä joudutaan kuormittamaan aivan liikaa, joka myös heikentää hänen päivittäistä panostaan.

- Puolustus taasen on kasattu liian hyökkäysvoittoisista pelaajista, jotka tosin ovat hekin flopanneet aivan täysin. Koivisto ja Kauppinen pitäisi olla viivapelotteita ylivoimalla, mutta nyt heille nauraa kaikki. Ja puolustuksessa molemmat ovat täysiä pujottelukeppejä, ja kovuus ei riitä maalin edessä mihinkään. Mikki hiiri-puolustus on muutenkin jatkuvasti vaikeuksissa vastustajien isojen hyökkäjien kanssa,maalille saa kävellä miten haluaa. Niemikin on pelannut paljon alle odotusarvojen ja Kalteva on ollut pitkään sivussa. Helenius ei vaan enää riitä, sen tietää kaikki. Jäljelle jäävät ok tasolla pelanneet Mälkiä ja Eronen. Hekin tosin aivan liian pieniä ja heiveröisiä maalineduspelaamiseen, vaikka kuinka terrierimäisesti yrittävätkin. Ja nythän kaiken kukkuraksi Eronen loukkaantui, joten rosterissa on yksi omalla tasollaan pelaava puolustaja; Mälkiä.

Maalivahdit:

- Ei ole syy nykyiseen tilaan, mutta Riksmanin turhautumisen näkee kilometrien päähän. Se on ymmärettävää, koska pakeilta ei paljon apuja ole tullut. Mallille saa ajaa ilman estelyjä suht vapaasti. Helppojakin maaleja on silti Juuso päästänyt aivan liikaa, vihoitteleeko selkä, vai johtuuko vaan tuosta pakistosta vai mistä? Tästä en silti olisi huolissani, sillä usko Juusoon ei horju. Maalivahdeissa ei ole menty metsään, sillä Strömberg on myös hyvä stuntti Juusolle.

Valmennus:

- Kaiken piti olla tämän suhteen vihdoinkin kunnossa. Viimeinen asia josta olin huolissani ennen kauden alkua. Mutta, valmennus on vastuussa harjoittelusta, ja se on tuntunut meneväs ainakin kesällä aivan penkin alle. Myöskin Aran kommentit ottelujen jälkeen alkavat ärsyttää yhtä paljon kuin Ikan vastaavat viime kaudella. Eikös Ara todennut kesällä, että nyt loppuvat puheet, ja alkavat teot? Missähän ne teot ovat olleet? Aralle olen valmis antaman vielä aikaa, mutta kuinka kauan johtoporras jaksaa taaperrusta katsella?


Toki varmasti muutakin vikaa löytyy, mutta edellä mielestäni ne Suurimmat. Aika paljon yhdelle joukkueelle...
 
Viimeksi muokattu:

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Mun kirves on jo kaivossa ja pakko sanoa, että jonkinlaisen helpotuksen tällainen luovuttaminen tuo. Edellisen katastrofikauden aikana vanhenin vähintään viisi vuotta, nyt en enää jaksa itseäni kiusata vaan jätän mielihyvin joukkueen koomailemaan itsekseen.
Samat sanat bozikin kanssa, tosin sen kaivon kansi on pikkusen raollaan. Ihmeitä pitää tapahtua niin monella osastolla, että ei tätä umpisolmua kovin nopeasti aukaista. Mua on kans ruvennut kovasti kiinnostamaan keilaus ja peli-illat vois todellakin olla hohdokkaita. Viikonloppuihin junnut antavat sen verran sykettä, että edarien peliesitykset eivät pääse viikonloppuja pilaamaan.

Positiivistä tässä paskassa rämpimisessä fanin kannalta on tuon harrasteajan lisääntyminen! Torstait, perjantait ja viikonloppujen illat on hyvää aikaa lenkkeilylle. Tota vois kiekkosankarimmekin kokeilla vaikkapa ens kesänä.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Me olemme tälläkin palstalla kesän ensimmäisestä harjoituspelistä lähtien puhuneet, että ongelmia on ja peli ei kulje. Nämä ongelmat ovat siis olleet tiedossa ja nähtävillä jo monta kuukautta ja tuona aikana Jokerien valmennus ei ole onnistunut korjaamaan yhtään mitään. Ei toimi puolustus, ei toimi hyökkäys, ei toimi yli- tai alivoima jne. Yksinkertaisesti ei ole olemassa sellaista nappia, josta homma lähtisi toimimaan vaikkapa kauden pelistä numero 20 lähtien.

Harjoitus pelithän antoivat viime kaudellakin suuntaa tulevasta.
En tiedä kyllähän tämä rämpiminen aika hiljaiseksi vetää!
Nyt näyttää vahvasti siltä, että kävelyreissu Helsinkiin jää tekemättä!
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt näyttää vahvasti siltä, että kävelyreissu Helsinkiin jää tekemättä!
Jep, tällä pelillä uskaltaisi jopa triplata panoksen ja muuttaa projektin käsilläkävelyksi. Sinänsä kyllä harmi, olisi aidosti ollut hauska (ja pitkäkestoinen) tapahtuma.

Uusi lupauksen kohde voisi olla vaikka uimalla Viroon, jos ei pudota divariin.
 

filmirulla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oma puolueeton näkemys mikä on mennyt vikaan niin kaikki!

Ensimmäinen asia jossa on karahdettu karille on tuo NHL pelit. Alkukausi pelataan kapessa kaukalossa joka sotkee takuulla kuvioiden hiomista. Lisäksi pää huomio oli siinä, että päästään pelaamaan oikein NHL joukkuetta vastaan.

Toinen seikka joka voi nakertaa fiilistä on nämä TODELLA korkea palkkaiset Pirnes Hentunen ja kumppanit. Jotenkin on helpompi hyväksyä ulkomaalaiselle pelaajalle ne isot rahat mutta nyt ne viekin joku Suomi poika jolla ei ihan hirveetä Jokeri sydäntä edes ole niin peri suomalainen kateushan siinä iskee, kun osa porukasta saa syödä Virmasen kokkaamaa aamupuuroa palkaksi.

Kolmanneksi valmennus ei ihan ole sellainen kombinaatio joka toimii. Ara saattaisi tarvita hiukan tukea mutta Törmäsestä ei siihen taida olla. Se nyt vaan on niin, että kaikista ikoneista ei tule valmentajaa vaikka kuinka haluis. Ei taida meidänkään Sakesta olla muuhun, kun hymyilemään kuvissa.
 

Sape28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei saa vaipua vielä epätoivoon, sieltä keilaradalta alkaa sellanen lento että oksat pois:) Ei vaiskaan, kyllä tää tilanne helvetin hiljaseks vetää allekirjoittaneenkin. Vuodesta 87 asti Jokereita säännöllisesti seuranneena vois todeta, että alkaa olla lähellä kaikkien aikojen floppi. Syitä miks meni pieleen, on täällä jo lueteltu. Niihin en puutu, eiköhän ne ole kaikkien tiedossa. Sitä vaan lähti tähän kauteen(taas kerran) niin helvetin kovin odotuksin ja toivein ja vielä Aran tullessa koutsiks näytti todellakin siltä, että pöytä on katettu, olkaa hyvä ja ottakaa. Toki oli tiedossa se, että joukkue ei ole tasapainoisesti rakennettu, mutta siltikin odotuksia tähän kauteen oli. Kautta on vielä jäljellä, nämä on näitä iänikuisia fraaseja ja kaikki tiedämme ettei sormia napsauttamalla mikään muutu. Paljon on töitä edessä, jos meinataan keväällä pelata muualla kuin Vaasassa, Joensuussa, tai ehkäpä jopa Tiksissä...Aika sekavaa tekstiä, mutta pakko purkaa tätä vitutusta jotenkin...
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laskin tuossa Jatkoajan tietojen perusteella neljän kärkijoukkueen pakkien keskipituuden ja painon.

Lukko = 182,5cm&86,75kg
TPS = 187cm&89,3kg
Ilves = 183,6cm&88kg
HIFK = 186cm&91,6kg

Meille luvut ovat 183,2cm&86,9kg. Mukaan ei ole laskettu meille Kaltevaa, muuten noilla viidellä joukkueella on mukana kaikki Jatkoajan listan nimet. Tuota listaa kun katsoo, niin paperilla meillä ei pitäisi olla hätää.

Kentällä oleva puolustuksen koko pitäisi laskea peliaikojen suhteessa. Jokereilla 5 kaikki ottelut pelannutta ovat Kauppinen, Niemi, Koivisto, Mälkiä ja Eronen. Keskikoko 181/83. IFK:ssa Clarke, Söderholm, Järventie, Kankaanperä ja Kurvinen ovat pelanneet kaikki pelit, keskikoko 185/91. Onhan tuossa huima ero. On turha laskea keskikoon pelaajia, jotka eivät pelaa. Jokereissa nuo pelaamattomat nostavat keskikokoa 2cm/4kg. IFK:ssa keskikoko ei muutu.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jälkiviisaus on paras viisaus eli kyllähän täällä näitä kaikenmaailman viisauksia nyt satelee, mutta kauden alla oli kovin eri ääni kellossa sekä omien, että muidenkin seurojen kannattajien keskuudessa. Ns. asiantuntijatkin veikkasivat Jokereita sarjan kärkeen, aina runkosarjan voittajaksi asti. Siinä mielessä siis ketjun otsikossa esitetty kysymys on täysin validi, mutta nämä muutamat esitetyt syyt kuuluvatkin ehkä enemmän osastoon jälkiviisaudet.

Tässä, niinkuin monessa muussakin asiassa, arviointiin vaikuttaa omat odotukset. Itse tuossa kauden alla veikkailin yltiöpositiivisesti Jokereita ottamaan nippa nappa suoran pleijaripaikan. Tällä hetkellä Jokerit on siitä kolmen suoran voiton päässä pisteissä. Onko kaikki sitten todellakin mennyt totaalisesti pieleen, vai onko ihmisillä ollut täysin ylimitoitetut odotukset Jokereiden menestyksestä?

Loukkaantumissuma on tietenkin yksi syy, mutta sen taakse ei voi mennä, koska vastaavia tulee muillekin ja siihenkin voi ennen kauden alkua varautua, pitämällä tarpeeksi leveää pelaajamateriaalia. Se ei siis kelpaa. Valmennukseen minun katseeni kohdistuvat, sillä mielestäni alkukauteen lähdettiin liian rohkeasti, lunastamaan niitä lupauksia pelitavan muutoksesta joita faneille oli annettu. Riskinotto pelitavassa, loukkaantumiset, kokemattomuus rosterissa ja erikoistilannepelaamisen ollessa täysin ns. vaiheessa, joukkue joutui tappioputkeen ja häviöt sitten söivät edelleen kokemattoman joukkueen itseluottamusta, joka omalta osaltaan ruokki oravanpyörää.

Vielä ei kautta ole hävitty, mutta muutos pitäisi saada aikaan pikaisesti, loka-marraskuun aikana. Sen jälkeen se on myöhäistä. Painotan edelleen että katsokaa siinä sarjataulukossa myös sitä viimeistä saraketta, pisteissä Jokerit ei ole esim. kuudetta sijaa hirveästi perässä. Jos parempaa sijoitusta odotatte, tarkistakaa odotusarvonne.
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Onhan tuossa joukkueenrakennuksessa tehty jälleen kerran käsittämättömiä virheitä.. Preseasonilla usko oli vielä kova jotta Ara tekee paskastakin kultaa, mutta ei sitten näemmä...

Sentterit - Niin, viime kaudella Hanlon saapui seuraan ja totesi että mitä vittua, eihän tästä mitään tule --> pelataanpa koko kausi seurahistorian pahinta antijääkiekkoa kun ei muuhun pystytä. Voisi kuvitella, että tästä olisi jotain opittu, mutta Jokereiden tapauksessa näemmä ei. Jos viime kaudella joku olisi sanonut että samat Hauhtoset kakkosessa, Mäki-Tompat kolmosessa ja ei-näemmä-sm-tasoa-Juutilaiset nelosessa koostaa meidän sentteriosaston tälläkin kaudella, olisin pitänyt miestä umpihulluna. Se hullu olikin sitten Jokeri-organisaation johto. Sellainen pieni kysymys, että onko siellä kertaakaan käynyt mielessä sellainenkin mahdollisuus, että Pirnekseltäkin saattaa jäädä joku peli kaudella väliin? Mikähän silloin mahtaa pelastaa, Hauhtonen löytää ykkössentterinä elämänsä kevään?!?

Muutenkin joukkueen rakennustapa on kieltämättä mielenkiintoinen, kaikki pelaajat Saaris-Ossia lukuunottamatta ovat joko vahvasti uransa laskusuhdanteessa tai sitten totaalisen rookie-junnuja miesten sm-tasolla. Yksittäisinä suurimpina virheinä tietysti Koivisto, jolle nähtävästi sokkona tarjottiin ilmeisen kova kahden vuoden diili, joka ei ollenkaan vastaa miehen nykytasoa. Aloin nähdä märkiä unia kun joku JYP-osiossa ehdotti puoliläpällä vaihtokauppaa Malmivaara-Kauppinen, kaikkihan tajuaa että hasardilla on meille kolmen vuoden sopimus ja sitä katsellaan täällä vielä kauan? Kuten AJ-Niemeäkin, joka on myös kolmen vuoden sopparilla joukkueemme kantava voima tulevat kaudet.

Hyökkäykseen on löydetty vaihteeksi yksi pelimieskin, mutta siitä jouduttuunkin maksamaan sitten jokerimaisen paljon (veikkaajan mukaan palkka 360k, jääkiekkolehden mukaan pelaajabudjetti 2650k = reilu kahdeksasosa pelaajabudjetista yhdelle miehelle). Hentuselle maksettava lähes yhtä kova korvaus täytyy olla yksi suurimmista aivopieruista pitkään aikaan, toki Jukka varmasti saa niitä tehojaan parempaan malliin ennemmin tai myöhemmin, mutta eiköhän jo sopimusta solmittaessa ollut melko selvää ettei jälleen vuoden vanhempi Hentunen tule missään vaiheessa olemaan joukkueelle megapalkkansa arvoinen.. Ja ensi kausi kans.

Onko mikään todella muuttunut niistä ajoista, kun Jokereissa makseltiin kovia summia Latvaloille ja Järventeille? Ja eikös nämäkin veijarit ole löytäneet taas uutta vaihdetta pienemmän palkan saatuaan ja fokuksen keskittyessä pääasiaan, eli kiekon pelaamiseen?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En kyllä edelleenkään muuta kantaani, että Jokereiden joukkue olisi huonosti kasattu. Ei se täydellinen ole, mutta enemmän hyvä kuin tyydyttävä. Kauppinen ei kuitenkaan ole ollut edelliskausilla läheskään yhtä paska, ja kuinka moni täällä oli AJ:ta vastaan kun soppari julkistettiin? Hentunenkin voitti viime kaudella KHL:n pudotuspelien maalipörssin, ja Pirnes pelasi piste per peli tahtia. Eihän näin kovia pelaajia ole edes tarkoitus saada pelaamaan SM-Liigaa? Nyt valot päälle siellä. Jokereiden joukkue on paperilla erittäin kova, vaikka puolustuksen keskikoko on pieni ja senttereitä on melko vähän. Syyttävä sormi jonnekin ihan muualle kuin joukkueen kasaajaan.

Jaahs. Eihän se Aran vika ole, että ei tätä paskakasaa saa pelaamaan. Asia selvä.
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Painotan edelleen että katsokaa siinä sarjataulukossa myös sitä viimeistä saraketta, pisteissä Jokerit ei ole esim. kuudetta sijaa hirveästi perässä. Jos parempaa sijoitusta odotatte, tarkistakaa odotusarvonne.
Jokerien tasoisella kiekko-organisaatiolla tuollainen odotusarvo ei vaan ole hyväksyttävä. Noilla resursseilla ja budjetilla ei saatana voida taistella hikisesti kuudennesta sijasta. Odotusarvo on ja on oltava kevyesti siellä kuuden sakissa, käytännössä neljän parhaan joukossa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Nyt valot päälle siellä. Jokereiden joukkue on paperilla erittäin kova, vaikka puolustuksen keskikoko on pieni ja senttereitä on melko vähän. Syyttävä sormi jonnekin ihan muualle kuin joukkueen kasaajaan.

Niin, Jokerien joukkue on aika tyypillinen Virmasen kasaama joukkue. Periaatteessa hyvin kasattu, mutta silti löytyy selkeitä puutteita, jotka huomaa katsomon ylimmille penkkiriveille asti.

Suurin virhe oli luottaa siihen, että Hauhtonen jotenkin muka täyttäisi kakkossentterin ruudun. Toisin sanoen, kakkossentteri jäi hankkimatta ja nyt siitä kärsivät esimerkiksi Rita ja Hentunen. Ketkä nyt milloinkin ovat kakkosessa pelanneet...

Toisiksi suurin virhe oli luottaa siihen, että Niemi korvaisi Jokelan saappaat. Toistaiseksi AJ on ollut kaukana odotetusta tasostaan. Toisin sanoen ilman Jokelaa Jokerien pakisto on aivan liian pieni ja heiveröinen.

Myös Kauppisen ja Koiviston kaltaisien alisuorittajien pelaaminen Jokereissa tuntuu olevan yksi helvetin suuri virhe. Tämä tosin on jälkiviisautta. Kuka uskoi vielä kesällä, että tuo kaksikko olisi niin pihalla kuin tällä hetkellä ovat?

Ei Virmasen niskaan voi tietenkään koko paskaa työntää. Yhtä syyllisiä ovat valmennusjohto ja pelaajat, jotka ovat löysän kesätreenaamisen kautta antaneet muille joukkueille järkyttävän määrän etumatkaa. Ei vaan voi käsittää, miten Jokereissa tehdään JOKA VUOSI sama moka?!
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Hentunenkin voitti viime kaudella KHL:n pudotuspelien maalipörssin, ja Pirnes pelasi piste per peli tahtia. Eihän näin kovia pelaajia ole edes tarkoitus saada pelaamaan SM-Liigaa? Nyt valot päälle siellä. Jokereiden joukkue on paperilla erittäin kova, vaikka puolustuksen keskikoko on pieni ja senttereitä on melko vähän. Syyttävä sormi jonnekin ihan muualle kuin joukkueen kasaajaan.

Jaahs. Eihän se Aran vika ole, että ei tätä paskakasaa saa pelaamaan. Asia selvä.

Sinänsä mielenkiintoista, kuinka historia toistaa itseään - niin tälläkin kaudella.
Jokainen varmaankin muistaa - ainakin hämärästi - kuinka Kärpät ja TPS pelasivat viime kaudella näihin aikoihin epävirallisen jumbofinaalin - olivat siis liigan kaksi viimeisintä joukkuetta.
No, TPS teki lopulta sen, mitä organisaatiossa ei oltu vielä koskaan tehty eli vaihtoi valmentajaa kesken kauden - ja katso: Uusi nousukiito alkoi ja kantaa vieläkin. Teko sinänsä oli aika uhkarohkea, mutta lopulta huikean onnistunut, sillä Suikkas-Kadella ei ollut mitään näyttöjä liigasta
Kärppien pelastukseksi käytännössä aluksi nousi parivaljakko Corso-Andersson, joka Corson alkukauden loukkaantumisen jälkeen alkoi takoa huikeita tehoja illasta toiseen - riittivät lopulta aina finaaleihin asti. Toki muutkin pelaajat saivat itseluottamusta vakaasta noususta kohti liigakärkeä samalla, kun Alatalo ja hänen herkkä pelisysteeminsä saivat synninpäästön seurajohdolta.

Tässä valossa Jokereiden pelastus ja nousu on/olisi käytännössä nykyisillä lähtökohdilla toteutumis-/toteuttamisjärjestyksessä:

a) Kaksikon Pirnes-Hentunen selkeä "tehollinen" piristyminen onnistumisien kautta.
Heitä voisi jopa verrata taidollisesti/tehollisesti Corso-Anderssoniin, mutta taitaa ikä jo painaa molempia.

b) Jokerit hankkii ainakin yhden selkeän, ehkä kaksikin, vahvistuksen maalinteko-ongelmien ratkaisemiseksi.

c) Joukkueen pelitavan ja -kurin sisäistämisessä nykyisen valmennusjohdon ohjauksessa tulisi tapahtua radikaali parannus ja aika nopeassa tahdissa - muuten valmentajat surutta vaihtoon (vrt. TPS).

Pakkien suoritusten/puolustuspelaamisen tulee luonnollisesti joka tapauksessa parantua, kuten viime vuoden Kärpilläkin kävi - tosin tuskallisen hitaasti.

Totuus lienee, ettei tähän tilanteeseen löydy yhtä yksittäistä parannuskeinoa, vaan se on yhdistelmä eri sattumuksia ja tapahtumia: asiat alkavat loksahdella kohdilleen niin yksilö- kuin joukkuetasollakin - tai sitten ei...
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
1,5 kuukautta sitten...

Kuten sanottu, Jokerien joukkue näyttää paremmalta kuin vuosikausiin!

Parempi kuin vuosikausiin ei toisaalta Jokereiden kohdalla tarkoita mitään, mutta nykyinenkin joukkue (-loukkaantumiset) on varovaisestikin katsottuna vähintään top-4 liigassa, sisältäen potentiaalia mestaruuteen saakka. On se kumma kun Jokereissa pitää olla huomattavasti muita joukkueita kovempi materiaali, että pärjätään. Jos silloinkaan.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
c) Joukkueen pelitavan ja -kurin sisäistämisessä nykyisen valmennusjohdon ohjauksessa tulisi tapahtua radikaali parannus ja aika nopeassa tahdissa - muuten valmentajat surutta vaihtoon (vrt. TPS).

Ja tässäkin kohtaa TPS teki fiksusti antaessaan mahdollisuuden nuorelle ja nälkäiselle (ehkä myös edulliselle) valmentajalle. Vähän niinkuin HPK teki aikanaan J.Jalosen kanssa. Kuka Jalonen? kysyi aika moni, kun nimi julkistettiin.

Jokereiltakin pitäisi vaihteeksi löytyä hauista tällaisen riskin ottamiseen. Vai onko taas jonkun currelindströmin vuoro?

Hämeenlinnassa olisi yksi Rautakorpi, joka joutais. Mä veikkaan, että Tervosen kanssa pääsis hyvään diiliin...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
1,5 kuukautta sitten...

Hyvä haku. =) Näyttäähän se edelleen paremmalta kuin vuosikausiin siinä mielessä, että omia kasvatteja on paljon ja he saavat vastuuta. Nyt vain pahimmat uhat ovat realisoituneet käytännössä, eli puolustuksen heiveröisyys on kostautunut omassa päässä ja vastaavasti hyökkäyspäässä "avainpelaajat" (Rita, Hentunen) ovat kärsineet siitä, ettei ole ollut Pirneksen lisäksi toista ruokkivaa keskushyökkääjää.

Surukukulle sen verran, että Jokereita ja Kärppiä ei nykyään voi oikein tapauskohtaisesti vertailla. Siinä missä Kärpät on tottunut menestymään, voittamaan ja kääntämään vastoinkäymiset voitokseen, on Jokereihin pesiytynyt viime vuosina jonkin sortin häviämisen kulttuuri.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kylläpä tulee tästäkin paskakaudesta olympialaisten takia taas entistä pidempi ja tuskaisempi.. Vielä alle 10 ottelun jälkeen olin luottavainen, mutta nyt aletaan olla siinä vaiheessa kautta, jolloin aletaan saada vähän selville mitä on tulossa. Ja siihen riittää yksi sana: paskaa. Aina voidaan tietysti nytkin sanoa, että 46 ottelua on jäljellä, mutta joka kierros niitä on yksi vähemmän, kun mietitään mikä meni vikaan. Ja ihan turha kuvitella menestystä jostain säälien kautta, Jokerit ei tällä tavalla paremmista sijoituksista muutenkaan pelaa. Ja jos peli on mennyt perseelleen kauden alusta alkaen, niin ei se myöskään yhtäkkiä lähde luistamaan enää. Ryssitty mikä ryssitty. Empä pysty paljoa positiivista ajattelemaan. Loukkaantumisiinkaan ja kakkossentterin puutteeseen on ihan turha loppujen lopuksi vedota, kun katsoo esim. SaiPan materiaalia. Niin tai äsken 6-2 voiton Jokereista ottaneen Bluesin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...

Surukukulle sen verran, että Jokereita ja Kärppiä ei nykyään voi oikein tapauskohtaisesti vertailla. Siinä missä Kärpät on tottunut menestymään, voittamaan ja kääntämään vastoinkäymiset voitokseen, on Jokereihin pesiytynyt viime vuosina jonkin sortin häviämisen kulttuuri.

Minä kun taas kuvittelin tähän kauteen lähdettäessä, että nimen omaan Jokerit on tässä(-kin) suhteessa kääntämässä kurssia nousujohteiseksi - lähinnä siis Aran/Stökön ynnä mainittujen vahvistusten myötä.
Tosin - Sheddenin aikahan oli Jokereissa ihan menestyksellistä meininkiä koko ajan pelisysteemistä huolimatta/riippumatta.
 

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Muistakaas veljet hyvät ensimmäinen matsi ifkiä vastaan joka voitettiin. Silloin ei peli ollut kummoista, mutta usko joukkueen tulevaisuuteen oli kova =/

Nyt Jokereissa on kaikki muu paskaa kuin kusi. Olisikin mukava jos jompi kumpi valmentajista astuisi esiin ja kertoisi oman mielipiteensä ongelmista. Peliesitykset heijastuvat varmasti myös katsojalukuihin eikä areenassa ole kohta järkkäreiden lisäksi kuin vapaalippuiset ja muutama sämpylän jakaja eteläpäädyssä.

Kesätreeneistä ei varmasti tiede varmuudella kuin pelaajat ja valmennus. En kuitenkaan usko pelkän fyysisen harjoittelun (tai sen puutteen) vaikuttavan noin paljon joukkueen peliesityksiin.

Jos joukkueen peliesityksille löytyy syy ja tilanne korjataan, niin kaikki on vielä auki. Nyt vaan tuntuu, että usko on mennyt ja tekisi mieli jo aloittaa ketjun Jokerit 2010-2011.

Keilaa kaatuu tänään, toivottavasti myös iso määrä olutta.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Iso osa ongelmaa lienee sama, kuin Kärpillä näin alkukaudesta - eli yhdellä peliä tekevällä sentterillä ei juhlita. Kärpillä on onneksi Viuhkola tulossa mukaan, mutta kahden kärkisentterin loukkaantumisiin ei ole Oulussakaan varaa.

Jokereilla on Pirneksen lisäksi kakkos-kolmosketjun tason Hauhtonen ja kolmos-nelosketjun tasoa olevat Mäki ja Juutilainen. Mielestäni tänä päivänä menestystä haluava joukkue tarvitsee yhden supersentterin lisäksi toisen ykkös-kakkosketjun tasoa olevan sentterin. Kolmoseen ja neloseen kyllä löytyy hyvin puolustavia perussenttereitä, joten se ei ole ongelma. En väitä, että hommaa korjaantuu automaattisesti ostamalla yksi pätevä sentteri, mutta tämä asia olisi mielestäni pitänyt ottaa huomioon jo joukkuetta kasattaessa.

Aikanaan Kärpillä tilanne oli todella herkullinen, kun Viuhkolan ja Brosin takana oli takuuvarma Sahlstedt, joka pystyi tuuraamaan ylemmissäkin ketjuissa. Tuollaista sentterikolmikkoa ei millään SM-Liigajoukkueella tänä päivänä ole. HIFK lienee tällä kaudella lähimpänä Hirso, Ramstedt, Wirtanen kolmikolla - varsinkin jos muistetaan, että Granlund voidaan vielä tarvittaessa heittää keskelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös