Mikä ötökkä on kesällä ärsyttävin?

  • 14 809
  • 107

Mikä ötökkä on kesällä ärsyttävin?

  • Hyttynen

    Ääniä: 95 41,3%
  • Paarma

    Ääniä: 69 30,0%
  • Ampiainen

    Ääniä: 20 8,7%
  • Mehiläinen

    Ääniä: 4 1,7%
  • Kärpänen

    Ääniä: 6 2,6%
  • Muurahainen

    Ääniä: 3 1,3%
  • Hämähäkki

    Ääniä: 7 3,0%
  • Punkki

    Ääniä: 12 5,2%
  • Olen luonnonystävä en ikinä voisi tehdä pahaa ötökälle.

    Ääniä: 4 1,7%
  • Joku muu, mikä?

    Ääniä: 10 4,3%

  • Äänestäjiä
    230
  • Poll closed .

Cucamonga

Jäsen
Kesä tulossa ja ötökät. Mikä ötökkä saa sinun hermosi koetelluksi? Mitä teet yrität tappaa vai juokset karkuun? Mikä ötököissä ärsyttää eniten pörinä, pureminen, ruokiin lentäminen...jne.? Neuvoja ötököistä suojautumiselle? Onko jollakin tietoa tuleeko paha hyttyskesä?

Oma "kestosuosikkini" on:
Hyttyset. Ne paholaisen riivaamat oliot. Hirveä ininä ja pistoksien paukamat kutittavat. Ei ole kovin mukavaa, kun hyttynen lentää korvan viereen nukkuessa, ja sitten kun herää vielä siihen ininään, ja sitten kun lähtee "metsästyretkelle" sitä ei kuitenkaan löydä. Kun sitten aamulla herää, on oikein kunnolla paukamilla.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Krapulakeiju on varsin ärsyttävä. Se kun kylään tullessaan kusee suuhun, vaihtaa setelit kolikoiksi ja lyö lekalla päähän.

Perinteisemmistä ötököistä vihaan juuri hyttysiä aivan perkeleesti. Niillä perkeleillä kun on sellainen ikävä tapa, että ne tulevat aina yöllä inisemään korvan juureen ja kun sängystä pomppaa metsästysretkelle, ne tekevät katoamistempun ja näyttäytyvät jälleen, kun olet päässyt peiton alle. Ja sitten aamulla kun heräät, olet täynnä kipeitä paukamia, jotka kirvelevät aivan hemmetisti. Yhyy.

Sääskentappokilpailu on aivan uskomattoman hieno asia. En ole toki osallistunut sinne, mutta toivoisin hirvittävää yleisöryntäystä tänäkin vuonna. Yksi sääski vähemmän on hyvä alku. Parvi pois, parempi alku... mutta pienistä pisaroista se Atlantin valtamerikin koostuu.

Joku vihreiden kansanedustaja kertoili joskus muutama vuosi sitten puhaltavansa kaikki sääsket iholtaan pois. Silloin niihin ei satu. Ei varmasti, mutta sitten kohta sattuu johonkin ihmiseen. Kun sääski ei saa vihreää verta, sille kelpaa kuka tahansa lähistöllä oleva. Perkeles...

Sokerimuurahaiset ovat niin ikään vittumaisia. Niitä oli joskus 90-luvun puolivälissä vanhempieni kotona, jossa asuin myös itsekin siihen aikaan. Niistä kärsittiin yksi kesä. Sitten niitä ei enää näkynyt. Jollain myrkyillä niitä saatiin paljon hengiltä, muttei tarpeeksi. Pahin ongelma oli kuitenkin se, että pikkusiskoni löysi jostain Niksi-Pirkasta niksin, jonka mukaan sokerimuurahaiset saa pysymään poissa, kun ripottelee kahvia lattialle. No se pölvästi yksi yö muiden nukkuessa kävikin ripottelemassa paketillisen kahvia talomme huoneiden lattialle. Seuraavana päivänä muurahaisia ei juurikaan näkynyt, mutta talo haisi viikon kahville. Muurahaiset tulivat muuten taas seuraavana yönä takaisin...
 

Cucamonga

Jäsen
Viestin lähetti Sistis
Krapulakeiju on varsin ärsyttävä. Se kun kylään tullessaan kusee suuhun, vaihtaa setelit kolikoiksi ja lyö lekalla päähän.

Ja vielä...

Piilottaa kännykän ja lompakon, lavastaa sinut kaikkeen mitä et varmasti ole tehnyt, siirtää sinut eri paikkaan kuin missä olet mennyt "nukkumaan". Ja vielä kaiken lisäksi, vetää koko korin kaljaa. Tuttaja oireita?
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti Fanfaari
Ja vielä...

Piilottaa kännykän ja lompakon, lavastaa sinut kaikkeen mitä et varmasti ole tehnyt, siirtää sinut eri paikkaan kuin missä olet mennyt nukkumaan. Ja vielä kaiken lisäksi, vetää koko korin kaljaa. Tuttaja oireita?

Ja tuota ennen soittaa keskellä yötä puhelimestasi noin 20 puhelua mitä eriskummallisempiin paikkoihin. =)

Punkit lienevät varsin vittumaisia myöskin. Itselläni on sen verran aukko sivistyksessä, etten ole niihin koskaan törmännyt. Mutta ne kauhutarinat borreliooseineen ja muine tauteineen kertovat karua ja korutonta kieltä.
 

Turambar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Upea aihe äänestykselle. Nyt kun keväiset kelitkin ovat täällä.

Pakko oli vastata tuo Joku muu- kohta, vaikka kunniamainintoja tipahtaa monellekin pörriäiselle.

Ykköseksi nousee mäkäräinen vai mäkäräkö se nyt on viralliselta nimeltään. Se menee perkele vaikka mistä välistä mitä merkillisimpiin paikkoihin. Ja silloin, kun niitä on, niin niitä on paljon. Ihan turha niitä on alkaa tappamaan. Kahden Pohjois-Suomen metsissä ja tuntureilla vietetyn armeijakesän jälkeen nousee elävästi mieleen se rajaton vitutus, jonka nämä pikkupaskiaiset voivat aiheuttaa.

Hyvänä kakkosena pörrää paarma. Näitä vittumaisia pörisijöitä löytyy kesämökiltä Saimaan rannoilta etenkin kuumia kesinä. Ne tulevat yksin, kaksin tai pienissä ryhmissä ja kiertelevät ja kaartelevat viatonta uhriaan megalomaanisen ärsyttävästi, kunnes joku niistä pääsee yllättämään ja puree heti laskeuduttuaan iholle. Ai prkl! Plussaa näissä ötököissä on se, että niitä on suht helppo lahdata ja niiden tappaminen on hauskempaa kuin esim. hyttysten teurastus.

Hyttyset ja kärpäset ärsyttävät eniten silloin, kun pitäisi alkaa nukkumaan ja huoneesta alkaa kuulua ininää ja surinaa. Ja pakko on nousta ötökkämetsälle.
 

Alfred

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyttystä tuli äänestettyä, vaikka melkein kaikkihan nuo ärsyttäviä ovat.

Oma lukunsa on sitten hirvikärpäset, jotka tosin ilmestyvät vasta loppukesästä. Hyi helvetti mitä ötököitä!
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ehdottomasti ampiainen. Ne on kesämökillämme pahin riesa. Ei saa rauhassa saunaa lämmittää saati puusee-käymälässä suorittaa istuntoa kun jo on "pimppari" huvikseen pistelemässä.

Hyttyset ovat inhottavia, mutta niitä ei ole ainakaan mökillämme muuta kuin alkukesästä muutaman viikon. Sen jälkeen tulee pieni paarmakausi, mutta ampiaisia riittää läpi kesän.

Hyttyset on aika helppo tappaa, mutta niistä saa usein kätensä veriseksi. Paarma on taas siitä vittumainen, että sen laskeutumista iholle ei huomaa lainkaan, ja yhtäkkiä se onkin haukannut ison siivun pois. Kärpäsen tappaminen vaatii useimmiten kättä pitempää, joten kesällä nukkuessakin on hyvä pitää kärpäslätkää käden ulottuvilla. On todella ärsyttävää tuhlata monta tuntia yöstä yhden kärpäsen jahtaamiseen.

Kärpäspaperi ikkunan läheisyydessä on myös hyvä keksintö. Me ollaan mökillä järjestetty joskus vedonlyöntiä siitä, mikä ötökkä siihen tarttuu seuraavaksi.

Muurahaiset ovat ihan ok, ne pitävät käärmeet pois tontilta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaikki hyönteisiin ja valtaosin myös hämähäkkeihin kuuluvat elukat ovat yksi hemmetin riesa. Tekisi toisinaan mieli kaasuttaa ne kaikki hengiltä...

...ilmeisesti se olisi kyllä mahdoton projekti, valitettavasti. Menisi ikä ja terveys. Johan nuo ötökät olivat jo dinosaurustenkin kiusana, joten osaavat pirulaiset suurin joukoin selvitä kaiken maailman ekokatastrofeistakin. Lyön vetoa että ne paskiaiset vipeltää pitkään maanpäällä vielä sittenkin kun ihmisrodun viimeisetkin jäsenet ovat jo vaipuneet haudan lepoon.

Olen jo valmiiksi pahoillani niiden puolesta jotka elävät täällä ihmisten jälkeen, saavat kokea hekin hyönteisten kiusan.

On joitain asioita jotka säilyvät...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Hyvä aihe.

Itsehän tunnen jonkinasteista pelkoa ampiaisia ja mehiläisiä kohtaan, tosin tuo mehiläispelko on jo melko olematonta nykyisin koska jos et mene härnäämään niitä, ne eivät taatusti käy päälle.

Silti ampiainen ei ole ärsyttävin ötökkä, vaan se on mielestäni paarma. Se on v-mäinen tunne kun kuulee että ympärillä alkaa hirveä pörräys eikä yhtään tiedä minne se ötökkä lopulta asettuu. Ja sitten vielä kun se tulee aina uudestaan ja uudestaan ja tappaminen on aika vaikeaa ellei paarma sitten satu istahtamaan vaikkapa suoraan käsivarrelle.
Hyttynen on myös ärsyttävä, mutta ne saa pidettyä sentään jollain tavalla kurissa. Öisin hyttynen on ylivoimaisesti ärsyttävin jos niitä sisälle on päästetty.
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Ehdoton ykkönen on kyllä paarma. Hirveät paukamat puremista ja miltei mahdoton saada tapettua.

Hyttyset kyllä ärsyttää myös, mutta niihin ei täällä kaupungissa paljon törmäile. Toki silloin kun mökkeilee, niin nousevat välittömästi ykkösinhokeiksi, mutta kun luonnonlaki on että hyttyset purevat minua, ei vieruskaveria ja nuotion savu siirtyy aina siihen suuntaan missä minä istun, niin sen kanssa on vaan jotenkin oppinut elämään:)

Noiden muiden ötököiden kanssa kyllä pärjää.
 

tiikeri

Jäsen
Ampiaisia pahempia ei voi olla. Aika paljon voisin maksaa, jos niistä pääsisi kokonaan eroon. Mehiläiset ovat huomattavasti mukavampia ja ystävällisempiä hyönteisiä, vaikka osaavat nekin tarvittaessa pistää kipeästi. Noista muista vaihtoehdoista ei ole ollut juurikaan haittaa. No ehkä hyttysistä joskus, mutta ei ne lähellekään ampiaisen veroisia kiusankappaleita ole missään nimessä.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Täältä ääni paarmalle. Erityisesti kookkaalle lehmäpaarmalle. Se syöksyy kimppuun kuin luotijuna ja sitten kun se istuu vaikkapa reidelle (yleensä uikkareissa rannalla pällistelevän ihmisen paljaan reiden takaosaan - mistä vidusta se tajuaa mennä just sinne minne ei ihmisen silmä näe, ei vaikka olis millainen stereokatse?) - sitten tunnet sen puraisun, roisi klimppi ihmislihaa tarttuu otuksen leukoihin - silloin viimeistään reagoit ja meinaat nyrjäyttää jokaisen selkärankasi nikaman, kun yrität lätkäistä sitä perseesi alla takareidessä nautiskelevaa paarmaa. Noh, yleensä et siihen osu, mutta jos osut niin kämmenesi on täynnä tahmaista paarman kemaa ja otuksen suoliston rippeet valuvat pitkin reittäsi - siis jos kyseessä on tämä inhotuslistan ykkönen, valtava lehmäpaarma. Ja eikun äkkiä uimaan tai muuten peseytymään.

Sitten kun olet uimassa, niin pääsi ympärillä pyörii kymmeniä pienempiä paarmoja yhtäaikaa. Kerran snorklatessani pinnassa onnistuin snorkkeliputken kautta imaisemaan paarman suuhuni - ei tuntunut kivalta.

Hyttysiin olen jo täysin tottunut. Alkukesästä ne vielä häiritsevät, mutta kun antaa niiden tarpeeksi monta kertaa pistää, niin niille tulee ainakin osittain immuuniksi - paukamia toki syntyy jokaisen piston seurauksena, mutta ne eivät enää sanottavammin kutise.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Punkki on saanut yllättävän vähän ääniä, kun ajatellaan miten salakavala ja toisinaan jopa terveydelle vaarallinen otus tämä elukka on. Punkeistahan saattaa levitä sairauksia, jotka voivat vaatia sairaalahoitoa.

Itse en tosin ole koskaan punkkeja iholleni saanut (koputan puuta eli päätä-ni). Eli ehkä niiden aiheuttama riesa ei ole kaikille niin tuttua eikä nuo otukset ilmeisesti kiinnity ihan jokaiseen vastaantulijaan. Äitimuorillani on ollut elämänsä aikana paljonkin punkkeja kiinni ihossaan, joka kesä vähintään yksi, yleensä marjareissun jälkeen. Uskoisin että hänen äänensä menisi tuolle salakavalalle verenimijälle.

Eikös olekin mielenkiintoista että näiden hyttysten ja punkkien tapauksessa juuri se naaras on se joka vainoaa verta? Mieshyttyset ja punkit vaan kirmaavat niityllä mettä juoden...

Mitään yhtymäkohtia ihmiseloon? ;)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Paarmalle meni ääni. Isompi ja ärsyttävämpi versio hyttysestä.
 

Claudius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Paarmalle ääni.

En kovin montaa ärsyttävämpää asiaa tiedä kuin sen, että kesähelteellä heinätöissä ollessa pyörii se parikymmentä paarmaa koko ajan ympärillä eikä niitä tietenkään ehdi siinä jatkuvasti hätistellä. Illalla on sitten mukava raapia niitä paukamia. Ihan niinkuin auringon polttamassa ihossa ja heinäpiikeissä ei olisi jo tarpeeksi.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti irGGu

Perhoskammo on siis suunnaton.. Ällöttäviä eläimiä.. Ja miksikö kerroin tämän? En tiedä..
Olen samaa mieltä. Ihmisiä hämää usein perhosten mahdollisesti varsin kauniit siivet. Totuus on kuitenkin että nämä elukat ovat karvaisia ja ällistyttävän rumia. Lisäksi aivan vastenmielisen tunkeilevia otuksia, vertaan perhosia helposti pultsareihin. Erit. yökköset ovat ärsyttäviä eläimiä ja sinkoilevat minne sattuu. Usein myös naamalle, sen lisäksi ovat aivan erityisen rumia jopa perhosiksi.

Joo, irGGu, sinulla on hengenheimolainen täällä.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ehkä se on ampiainen mikä eniten ärsyttää. Ainakin ampiaisen pisto tuntuu paljon pahemmalta verrattuna hyttysen pistoihin tai paarman puremiin.

Ja mikä perkele siinä on, että ampiaiset tulevat ilman syytä pörräämään pään ympärille. Itsellä ei hermo kestä, kun amppari aloittaa tämän pään ympärillä pyörimisen. Tosin eihän niitten pitäis pistää, jos on härnäämättä niitä? Luuleeko ne, että ihmisen pää on niitten pesä? Vai mikä niitä tossa ihmisnupissa kiinnostaa?
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Viestin lähetti irGGu

Kaikista eläimistä eniten pelkään perhosia. (älkää naurako). Ne on hirvittäviä, kamalia ja öklöjä. Jos perhonenkin tulee sisälle, en mene lähellekkään kyseistä huonetta. Ulkona pelkään kokoajan hirmuisesti, että mistä hyökkää perhosarmeija kimppuuni. Se on oikeasti pelottavaa.
´

Itselläni on sama tilanne ampiaisten kanssa, edelleen. Ehkä se pahin pelko on jo kadonnut mutta silti edelleen, jos ampiainen pääsee sisälle niin levottomuus valtaa mielen: "se on pakko saada ulos tai tapettua, ja heti!" Ei pysty rauhoittumaan ennenkuin se on saatu hoidettua pois huoneistosta. Ulkona en enää pelkää tai lähde karkuun jos ampiainen tulee, korkeintaan vähän väistyn ja jos se lähtee taas kohti niin sitten mentiin... :).
Perhosia kohtaan en ole pelkoa koskaan tuntenut.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kas kummaa, olen näemmä ensimmäinen, joka äänestää punkkia. Ei niinkään omalta kannaltani, mutta koirasta niitä saa nyppiä kesäisin pois kyllästymiseen asti. Lauttasaaren rantametsiköt tuntuvat olevan niille turhankin otollinen kasvualusta. Mukavimmillaan punkit ovat silloin, kun huomaa ne vasta siinä vaiheessa kun ne ovat imeneet itsensä täyteen ja kasvaneet rusinankokoiseksi. Varsinkin kun huomaa sellaisen hiihtävän pitkin lattioita...

Ja paaaaaarma... on omalta kannalta vastenmielisin. Ampiaisenpisto on kyllä pahempi, mutta ne eivät pistele samalla lailla "syyttä" kuin paarmat purevat.
 

Mari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hämähäkit ehdottomasti.

Hyi yök,jos jotain ötökkää inhoan,niin todellakin hämähäkkiä.
Ne on vaan niiiiin hirveitä,kauheita,yököttäviä ja muutenkin rumia.
Sitten kun niitä joskus tulee muuten vain esiin yhtäkkiä,menee ihan toiminta-kyvyttömäksi ja siinä sitä sitten ollaan.Yök.
 
Muurahaiset, saatana. Olen kokenut eloni kenties homoeroottisimman kokemuksen työläismuurahaisen upotettua hampaansa tai muun "ulokkeensa" hepinnokkaani. Tietenkään hepnaadi ei edes turvonnut, särki vaan perkele. Eikä edes SOITTANUT jälkeenpäin.

Tästä lievästi suivantuneena ruuttasin mökkini lähistön homomuurahaispesäkkeet ns. vitun täyteen valopetroolia.
Ei ne kaikki siihen kuolleet, mutta varmaankin hinuripilvilinnat särkyivät.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
SATIAINEN?

Minä vaan ihmettelen miksei kukaan ole maininnut tätä ns. seurusteluvamman takia ihmisessä esiintyvää vekkulia ötiäistä? Kesällä nimittäin satiainenkin innostuu vilkastumaan.
 
Kun kysytään ärsyttävintä ötökkää nimenomaan kesällä, niin ehdoton vastaushan on paarma. Eivät jätä rauhaan ennen lähtöään siitä suvesta ja purevat niin pirusti. Vakituisen ulkoilmakesätyöni puolesta voin kertoa, että allekirjoittaneella tämä vie kyllä ylivoimaisen voiton.

Muutenhan nuo hämähäkit... en edes mainitse.
 

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paarma ehdottomasti. Ne jaksaa koko kesän ärsyttää. Hyttynen tulee hyvänä kakkosena, mutta niitä pystyy "välttelemään" :/ Paarmat löytää aina sen oikean uhrin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös