Miikka Salomäen taklaus Justin Hodgmaniin ottelussa Pelicans-Kärpät

  • 124 509
  • 622

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Sellaista tunnetta on kyllä pinnassa, samoin kuin tuosta Jatkoajan "Rikoksenuusija Salomäki" -skeidasta.

Kyllähän tuo juttu on kirjoitettu aika vahvat pelsufanilasit päässä.
 

Tuuppaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hokki
Tähän kävisi mainiosti nakkikioskijonovertaus. Elikkäs on eri asia olla pelissä tietoisesti vittumainen ja muka olla tietämätön vastaan tulevasta pommista, mutta sillon tietää, että voi kohta nasahtaa pahemminkin tai sitten olla autuaan tietämätön mitä tuleman pitää ja saada taju kankaalle itse siihen vaikuttamatta. Ja sitten sinne nakkikiskan jonoon. Voit joko vittuilla kaikille muille ja ylllättyä, kun sieltä tuleekin ohimoon urakalla tai sitten voit kiltisti odottaa sitä käristetemakkaraa ja saada turpaan joltain valopäältä syyttä suotta. Jokainen voi miettiä kumpaan kategoriaan tämä tilanne menee.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Salomäki olisi ehkä voinut väistää tilanteen mutta nyt pelataan mitaleista! Kukaan ei väistä ketään! Ei kärpät, ei pelsut.

Eli playoffeissa kiekotonta saa taklata. Olisi ollut mielestäsi mahdollisuus väistää, mutta taklasi silti. Ja se on ok?

Edit: Jälkimmäisessä hidastuksessa näkee, että Salomäki tietää heti kaverin tulevan samalla linjalla, koska ilman katseen kohotusta osaa ottaa taklauksen/taklata vastaan.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Ok, eli itsekin taidat nähdä, että tuo Salomäen luistelulinjan muutos johtuu nimenomaan siitä, että kiekko on lähdössä kohti Kärppäpäätyä. On siis mentävä puolustamaan. Ei siis yritetä mennä taklaamaan Hodgmania.
Aivan, tuossa kohtaa noin. Se mitää tapahtuu jälkeenpäin, lukee edellisessä viestissäni myös
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Pitää muistaa, että tuossa katsellaan hidastusta. Salomäellä ehkä muutama kymmenys aikaa valmistautua törmäykseen, Hodgmanilla ei yhtään. Salomäen liike olematon. Ulosajo seurauksesta, ei lisäsanktioita.
Otetaanpas vielä kerran, ihan vaan kertaamisen ilosta: 2 min estämisestä, koska Hodgman oli kiekoton pelaaja, eikä kyseessä ollut tahaton yhteentörmäys. Ulosajo siitä, että rikottu pelaaja loukkaantui. Aivan jääkiekon alkeita, jotka ovat käsittämättömän monelta hukassa.

Ja sitten vielä tuo "muutama kymmenys". Tajuatteko, kuinka pitkä aika 0,5 s on urheilussa? Siinä ehtii tekemään vaikka mitä, jos on hoksottimet kunnossa. Ja ne, joilla ei ole, eivät pelaa tuolla tasolla. Ne raakataan pois jo junnuina.
 

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuletko pahoittelemaan jälkikäteen jos onkin aivotärähdyksen takia sivussa. Sekaisin se oli kuin kuukkeli tuon jäljiltä ja lääkärihän sen passitti sairaalaakin yön yli tarkkailtavaksi. Nasse meni vereen törmäyksessä, jäähän tullessa se suurempi vahinko tuli.

Voit olla varma, että hotdog on huomenna pelaamassa. Showmies haki Salomäelle kunnon sanktioita, ettei kaveri olisi huomenna raksilassa pelaamassa. Saat itse huomenna ihmetellä hotdogin uskomatonta " ihmeparantumista " salomäen katsellessa peliä lehtereiltä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Salomäki olisi voinut olla vaikka fiksu ja kohdistaa iskun keskivartaloon, jolloin olisi Hodgielta ehkä ilmat lähtenyt pihalle korkeentaan, ja Kärpät saanut 2 min. Nyt mahdollisesti luvassa lisäpelikieltoakin.

Yllättäen näitä kuvakulmia on hieman kehnosti saatavilla, mutta kun yhdistää näiden kahden tarjoaman datan niin ainakin minun mielestäni päästään tällaiseen lopputulokseen: Salomäellä ei ole aavistustakaan Hodgsonin luistelulinjasta vaan hän katsoo kiekkoon, joka lähetetään kärppäpäätyä kohti. Salomäki muuttaa tämän seurauksena suuntaansa ja huomaa ehkä pari kymmenystä ennen kontaktin tapahtumista, että Pelicans pelaaja luistelee täysillä päin. Salomäki itse on lähes pysähdyksissä. Hodgson ei huomaa Salomäkeä ollenkaan vaan törmää Salomäkeen, joka on juuri ja juuri kerennyt valmistautua törmäykseen. Hänellä ei todellakaan ole aikaa "kohdistaa iskuaan" yhtään minnekään.

Tuomareista tuskin kukaan näki tilannetta kovin hyvin, koska kiekko oli ihan toisaalta, tästä tuo naurettava arvontajäähy. Ryntäys, vaikka törmäyksestä ehjin nahoin selvinnyt mies oli lähes paikallaan. Täysi vahinko koko tilanne, en käsitä miten tuosta jotain muuta voi saada edes pelsulaseilla. Pelikieltoon ei todellakaan ole mitään aihetta.

Toivottavasti Hodgsonin ei käynyt pahemmin... Ikävästihän se aivotärähdykseltä näytti.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tarvitse enää väitellä, Seppäsen Esko kertoo meille, että Salomäki ansaitsisi vähintään kuuden ottelun pelikiellon. ...

Tosiaan aika yksisilmäinen juttu SeppäsEskolta.

Urheilulehden toimittaja sekosi - "Alle kuuden kuukauden kommentointikielto olisi lukijoiden aliarviointia!" Lukeeko kukaan enää muutenkaan Urheilulehdestä jääkiekkoa?
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Väittää kuka mitä väittää, kiinnittäkääpä huomio siihen kuinka hitaasti ja jo kaukana ennen kontaktia kädet nousevat. Ei mitään epäselvää, pihalle ja lisää penalttia ja näin myös tapahtuu! Ei tule pelaamaan huomenna tämä "Salomäki" vai mikä lie tusina-ukko lieneekään... Ei ilmeisesti sopinut Tämän jantteriin luonteelle ekassa matsissa väistää dumariakaan, sehän olisi nöyristelyä, vai mitä?!?
 

ddd90

Jäsen
Hodgman seurasi luontaisesti vippikiekkoa katseellaan. Huomautan jo nyt: Tällä tilanteella ei ole MITÄÄN tekemistä perinteisen ”Pidä pää pystyssä” -ajattelun kanssa. Hodgman seurasi vippikiekkoa katseellaan ja valmistautui palaamaan puolustuspeliasetelmiin.

Samaan aikaan Kärppien Salomäki, lempinimeltään Härkä, nukuttaa Hodgmanin niin törkeällä tavalla, etten ole vastaavaa cheap shottia nähnyt pitkään aikaan. Salomäki tietää täsmälleen mitä hän tekee. Hän lukitsee tasapainonsa, lataa koko kroppansa mukaan taklausliikkeeseen, ja yrittää niitata Hodgmanilta pään irti.

Kyse ei ole vaistosta tai säikähtämisestä tai muusta lässyttämisestä, vaan siitä, että Salomäki halusi pelata jo seuraavaa peliä. Hän otti vielä kätensä mukaan taklaukseen, jotta puolustuskyvytön Pelicans-sentteri sai mahdollisimman kovan vauhdin jäätä kohden. Verilammikko kentällä puhui hetken omaa kieltään.

Nämä kohdat Seppäsen kolumnista pitävät täysin paikkansa. Hyvä, että mediakin reagoi tähän, ja nopeasti.

Ja vielä haluaisin muistuttaa, että sillä ei ole mitään tekemistä asian törkeyden kanssa, että pelaako Hodgman huomenna vai ei. Salomäen taklaus oli törkeä ja hänen ei ainakaan pitäsi pelata huomenna.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt näin kunnolla uusintana tuon Salomäen taklauksen Rinkiseen ottelun alussa. Mielestäni tämä Hodgmanin tuuppaaminen on pientä sen rinnalla.

Maalikooste, Pelicans - Kärpät 30.3.2012 | Nelonenpro*

Todella ruma blindside-hit. Onko ne vain nämä värilasit, vai näenkö oikein? Tällä jätkällä ei oo kyllä mitään kunnioitusta vastustajaa kohtaan.

*Kyseinen taklaus on heti videon alussa
Tuo oli minunkin mielestäni kyseenalaisempi taklaus. Mielestäni tuota Hodgmanin tilannetta ei voi aukotta pitää tahallisena. Tulee vähän mieleen Tuukkä Mäntylän törmäily Uusikartanoon kuusi vuotta sitten, jota silloin paikan päällä piti törkeänä tekona, mutta kun katseli jälkeenpäin uudelleen, niin vahinkohan se.
 

Vaeltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Ville Vahalahti
Katsoin tuon nyt muutamaan kertaan Nelonen Pro:n nettisivuilta, ja olen valmis sanomaan mielipiteeni.

Oli sitten kyseessä refleksi tai tahallinen teko, Salomäki selvästi nostaa olkapäätään/käsiään ylös juuri ennen törmäystä, osoittaen, että näkee Hodgmanin. Tätä ei olisi tarvinnut tehdä lainkaan, jonka vuoksi 5+20 tuomio on perusteltavissa. En tiedä olisinko itse antanut, todennäköisesti. Niin juu ja jatkopenaltista, en tiedä. Joku minussa sanoo, että sitäkin pitäisi vaatia, mutta en nyt tämän lyhyehkön tapauksen tarkastelun perusteella ala pohtimaan.

Siitä voidaan sitten jossitella tekikö Salomäki tämän todella tahallaan vai ei, mutta on selvää, että kyllä Salomäki Hodgmanin näki vaikkakin ehkä sivusilmällä, mutta kyllä siinä jotakin on mielessä, kun noin reagoi. Toisin kuin Hodgman, joka vain törmää Salomäkeen.

Ja tosiaan tuo Salomäen taklaus, minkä Silverstein linkkasi on kyllä rumempi. Pimeästä kulmasta, suoraan päähän. Siitä nyt olisi pitänyt tulla selvä ulosajo.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Aika mielenkiintoinen tilanne. Itse huomioin tuossa tuon Salomäen suht yllättävän kääntymisen n. 1-1,5s ennen yhteentörmäystä. Sitten vielä siirtää painopisteen selkeästi ylemmäs (valmistautuu kontaktiin). Taklata mies ei yritä, mutta onhan hän selkeästi suht valmis ottamaan kontaktin. Hodgman ei muuta luistelulinjaa, vaan jatkaa suoraan. Molemmilla keskittyminen pääosin muualla, Hodgmanilla selkä suorana, Salomäki valmiimpi kontaktiin.

Mun mielestä tossa selkeä jäähyn paikka, koska ei tuo mikään täysin spontaani yhteentörmäys ole. Kontaktiin valmiimpi muuttaa luistelulinjaa 210 astetta törmäystä edeltävän sekunnin aikana. Toki voidaan huudella aina siitä, että kaukalossa pitää olla hereillä koko ajan, mutta tuleehan tuo kontakti täysin puuntakaa kiekottomaan pelaajaan, joka ei osallistu peliin mitenkään (Salomäki selkeästi aiheuttaa tuon kontaktin). Hodgman seuraa vielä takaviistossa (joka on btw ihan päinvastainen suunta mistä Salomäki tulee) menevää kiekkoa. Lieventävä asianhaara siitä, että selkeästikään tarkoitus ei ollut taklata. Ehkäpä tuo 5+20 siis oli ihan oikein (estäminen + loukkaantuminen), mutta yksi peli lisää ei "rikoksen uusijana" mielestäni hirvittävä vääryys olisi, puoli peliä pelikieltoa olisi optimi.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Nämä kohdat Seppäsen kolumnista pitävät täysin paikkansa. Hyvä, että mediakin reagoi tähän, ja nopeasti.

Seppänen puhuu läpiä päähänsä, luulisi toimittajana tietävän, ettei missään tärinäraivareissa kannattaisi lähteä juttuja julkaisemaan. Vaikka ihan Urheilulehden linjaahan tällaiset jutut tietenkin noudattavat.

Voisiko vaikka joku Pelicans-fani sanoa, mitä Salomäki olisi voinut tuossa tilanteessa tehdä törmäyksen välttääkseen? Koittaa hypätä alta pois? Huutaa Hodgsonille täysillä? Mielestäni on täysin normaali itsesuojelureaktio valmistautua törmäykseen, jonka näkee väistämättömänä olevan edessä.

Kontaktiin valmiimpi muuttaa luistelulinjaa 210 astetta törmäystä edeltävän sekunnin aikana.

Siitä samasta hidastuksesta näet, että Salomäki kääntyy Pelicansin purkukiekon seurauksena.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Näyttäkää mulle still-kuva, ennen osumaa, missä Salomäen kädet on ylhäällä.. Moneen kertaan olen kelannut tuota Pron pätkää ja kyllä mulla on pahasti näössä vikaa jos Salomäen kädet osuu kontaktissa hodarin pään seudulle..?!?

Ihan puhdas pelitilanne törmäys, jonka Miikka huomas olevan tulossa joitain sekunninosia ennen kolahdusta.

Ihan pelletuomio jo matsin aikana, saatika että lisäpenalttia...
 

LeTioV

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eikö ketään muuta ihmetytä mihin Hodgemanni on oikein menossa? Kiekkoa pelataan ihan eri suuntaan. Enemmän näyttää siltä että Hodari hakee itse ensin kontaktia Salomäen kanssa.

Esko Seppäsen kommentit jätän ihan omaan arvoonsa. Kuuluu Sihvosen kanssa samaan kastiin.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pari kertaa tilanne katsottuna ja odotin huomattavasti törkeämpää sikailua noiden otsikoiden perusteella. Ei pelikieltoja, jos Hodgman säilyy terveenä. Jos Hodgman joutuu jäämään sivuun on yksi peli riittävästi kakkua.
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eikö ketään muuta ihmetytä mihin Hodgemanni on oikein menossa? Kiekkoa pelataan ihan eri suuntaan. Enemmän näyttää siltä että Hodari hakee itse ensin kontaktia Salomäen kanssa.

Esko Seppäsen kommentit jätän ihan omaan arvoonsa. Kuuluu Sihvosen kanssa samaan kastiin.

Peliä jäljellä alle minuutti, puolustaja roikottaa purkua kärppäalueelle, ei käynyt mielessä että pelaaja saattaisi suunnata varmistelemaan alas?
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Nämä kohdat Seppäsen kolumnista pitävät täysin paikkansa. Hyvä, että mediakin reagoi tähän, ja nopeasti.

Mikä yllätys, että lahtelainen toimittaja värilasit päässään alkaa tästä vaahdota. Jos Jarkko Ruutu olisi tuon tehnyt, niin Esko huutaisi hallelujaa. Äärettömän tekopyhä jätkä.

Katsoin monta kertaa tuon videon ja 2min ryntäyksestä tai kiekottoman pelaajan estämisestä olisi voitu antaa. Tuo taklaus ei ole törkeää nähnytkään. Toivottavasti kärpät muistaa kuolla huomenna joka kerta, kun pelikaanit jakelee hyppytaklauksiaan. Ulosajoja näköjään jaellaan aina, kun pikkasenkin käy pipi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös