Miikka Salomäen taklaus Justin Hodgmaniin ottelussa Pelicans-Kärpät

  • 124 570
  • 622

BaronFIN

Jäsen
Kyllä hauskinta koko hommassa oli Suikkasen "vaihdetaan miestä ja katotaan kuka lähtee" kommentti. Ja hotsonihan on aivan satavarmasti huomenna kentällä, ihan pelleilyä koko taluttelu, siinä vaan vietiin Kärpiltä viimeiset epätoivoiset yritykset. Eipä silti, niin ne pelimiehet toimii.
jaa, ihan teatterin vuoksi lähdetään kaveria vielä viemään ambulanssilla sairaalaan lääkärin määräämänä.

Juurikin näin. hyvin te vetätte.

En ymmärrä näitä kommentteja ettei kasetti kestänyt ja haettiin tiettyä pelaajaa.

Kärpät oli juuri kaventanut 3-2:teen ja haki tasoitusta. Eli peli ei tosiaankaan ollut vielä ohi ja ei silloin vielä sikailla. Vasta ottelun ratkettua.
Kuten sanoin aiemmin, kiekko oli Pelsuilla ja hyvää vauhtia lähtemässä kohti tyhjää Kärppä maalia. Siinä ollut enää tasoitus lähtelläkään.
 

Tuborg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Katsokaapa tuon youtube-linkin hidastuksen alkuosa. Siitä näkyy, kun Salomäki selkeästi muuttaa luistelulinjaansa kohti Hodgmania, joka kiekottomana pelaajana ei ole tilanteesta lainkaan tietoinen. Kontaktissa Salomäki vielä korostaa tilannetta nostamalla käsiään. Suikkasen sanoin, kumma juttu että sama kaveri ekassa pelissä "vahingossa" tönäisee tuomarin koskemattomuutta ja nyt puoli minuuttia ennen ottelun loppua "vahingossa" kolaa kiekottoman liigan ehkä parhaan sentterin tunnetuin seurauksin.

Pelikieltoa on pakko tulla. Sinänsä tosin ihan sama paljon joku miikkasalomäki saa pelikiletoa, Hodgmanin puuttuminen tässä eniten vituttaa. Mutta tilanne oli kyllä kaukana vahingosta.


Siis tuo luistelulinjan muutoshan tapahtuu ainoastaan pelitilanteen takia. Salomäki näkee, että pelsupakki saa kiekon ja aikoo heittää sen hyökkäyssuuntaan, joten luonnollisesti Salomäki joutuu kääntämään puolustussuuntaan. Kiekkohan sitten lentää törmäyksen johdosta kaatuneiden pelaajien yli.
 

Advertius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Itsemoderointi
Kakkosen arvoinen tilanne, estämisestä. Eihän tuossa edes oikeastaan tapahtunut mitään takalusta, yhteentömäys vain.

Ja Lahdessa sitä vaan läpyteltiin tahdissa tuossakin tilanteessa.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Yritäppä katsoa uudestaan ja kerro sitten nouseeko törmäyksen tapahtuessa kädet? Ja nimenomaan tuossa kentän päädystä kuvatussa pätkässä. Kädet menee suoraksi, kun törmäys on jo tapahtunut. Ei tule käsillä päähän.
Ihan sama, mitkä suoristuu ja mihin suuntaan, kun viitsii seurata Hodgmanin liikerataa. Suoraan niskalleen jäähän. Tuota ei tapahdu vahinkotörmäyksissä.
 
Salomäki on pelannut varsin heikosti viimeaikoina, ja tälläiseen negatiivisyyden kierteeseen joutuessa tällaisetkin tilanteet tulevat eteen. Mielestäni tuo oli vain pelkkä yhteentörmäys, jota Hodgman ei osannut odottaa ollenkaan, eikä mitään syytä olisi ollutkaan. Pahalta tuo näytti, toivottavasti Hodgman pystyy seuraavan pelin pelaamaan.

Jos kyseessä olisi todella ollut kiekottomaan mieheen taklaus pelin ulkopuolelta, joku 5-10 peliä bannia olisi oikeutettu. En näe mitään syytä tälläiselle, kun tilanne oli lähinnä törmäys, jossa toinen osapuoli ei huomannut ja toinen osapuoli huomasi juuri ennen tilannetta.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Hodgman katsoo takaviistoon, joten siitä sivusilmällä eteenpäin näkevät vain muutamat eläinlajit. Vinkkinä: ihminen ei kuulu näihin.

Kun nyt tuo liikennevertaus otettiin esiin, niin toivottavasti Hodari ei autoa ajaessaan samalla tavalla katsele takaviistoon. Saattaa nimittäin tulla vaikka rekka vastaan niin kuin tänään tuli Salomäki.
 

Dängleri

Jäsen
Tunteeko joku muu myötähäpeää MTV3:n urheilutoimitusta kohtaan - "Kärppien Salomäki sikaili Pelicans-vahvistuksen kylmäksi" ? :D

Huomenna tuohon uutiseen varmaan korjataan "Salomäen puolustukseksi voidaan todeta, että Hodgman luisteli ns. "laput silmillä", eikä Salomäellä ollut mahdollisuutta välttää törmäystä".
 

Käytös10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt pääsin näkemään videon. Hodgman ansaitsisi Oscarin suorituksestaan. Loistavaa näyttelemistä, jopa Pacino ja DeNirokin kalpenisivat tuon jurkan rinnalla.

Aika vahva lausunto videoitten perusteella. Kyllä siinä pää siihen malliin retkahtaa jäähän, ettei olisi ihme jos on aivotärähdys/niskan retkahdusvamma (vrt. Granlund ja Viuhkola). Tunnetta pitää olla, mutta jotain järkeäkin. Hodgman oli tuossa ns. löysällä kropalla, joten siksi pienistä vauhdeista huolimatta vammoja voi tulla.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nämä ovat näitä uraa uhkaavia taklauksia. Muistan kun aikoinaan jossain Call 911 sarjassa, joku nuori kuoli vastaavanlaisessa.

Mikään ei oikeuta nostamaan käsiään, ei mikään. Ihan sama oliko vahinko vai ei näissä tilanteissa on ajateltava pelaajien turvallisuutta ja nimenomaan niitä toitotettuja aivotärähdyksien estämisiä.

Todella paska temppu! Ja niin kuin Suikkanen osuvasti sanoi, niin tälle samalle pelaajalle kummasti sattuu näitä "vahinkoja"!

Aravirtaan kyllä luotan, että Salomäki ei saanut käskyä, vaan ihan omin päin tötöili.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tunteeko joku muu myötähäpeää MTV3:n urheilutoimitusta kohtaan - "Kärppien Salomäki sikaili Pelicans-vahvistuksen kylmäksi" ?

En tunne vaikka ei sikailusta ollutkaan kyse. Tuomio meni kuitenkin oikein.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän Salomäki aivan selvästi korostaa käsillään törmäystä. ...

Joo, ja väkivaltaisesti ryntää teurastaakseen päin Hodgmania?

Salomäellä kevyt liukuvauhti, ja Hodgman touhottaa katse jäässä, tai missä lie, puolet kovemmalla vauhdilla suoraan päin. Tilanteessa Hodgman "kuolee" kyllä melkoisen kevyesti, mutta totaalisesti. Mahtoivatko molemmat katsoa kiekkoa, mutta Salomäki ehti reagoida, H ei?

Korostan, että en nauti yhtään tuosta tilanteesta, vaan pidän sitä täytenä pelitilanteellisena tapahtumana. Hodgmanin loukkaantuminen oli valitettavaa, ja sen dramaattisuus iso yllätys.

Kokeeko Hodgman ihmeparantumisen, ja on huomenna pelikykyinen?
Kokeeko Salomäki turhan oikeusmurhan pelikiellon merkeissä?
Saako Suikkanen URHOtv:n haastattelun uhkapuheista penalttia?
 
Kun nyt tuo liikennevertaus otettiin esiin, niin toivottavasti Hodari ei autoa ajaessaan samalla tavalla katsele takaviistoon. Saattaa nimittäin tulla vaikka rekka vastaan niin kuin tänään tuli Salomäki.

Kuten sanoin, kyseessä on hyödyllinen taito liikenteessä. En verrannut tilannetta mitenkään liikenteeseen, sillä sellainenhan olisi suorastaan naurettavaa. Vai mitä?
 

moxey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyl tuo ainakin meikäläisen mielestä näyttää siltä, että Hodgmanilla ei ole mitään käryä, että on törmäyskurssilla Salomäen kanssa. Salomäki taas minun silmään näyttää varautuvan taklaukseen vaikka katsookin eri suuntaan. Tästä johtuen itselle jää semmonen kuva, että Salomäki kyllä tietää olevansa törmäyskurssilla Hodgmanin kanssa.

Tuskin on mitään tappotaklausta yrittänyt vaan perinteistä "oho ku törmättii" vaikka tasan tarkkaan ties, että kolari oli tulossa. Nyt sattu vaan tilanteessa törmäämään siihen varautunut ja siitä täysin tiedoton pelaaja ja kävikin vähän pahemmin.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Ensin näin tilanteen livenä silmänurkastani ja sen jälkeen kuutiolta, mielipiteeni oli täysin käsittämätön tappotaklaus.

Sitten Nelosen video muutamaan kertaan ja mieli muuttui, Justinhan itse hölmöili itsensä siihen törmäykseen ja Salomäki seisoo lähes paikallaan.

Nyt Youtubelta jonkin verran Nelosen videota aikaisemmin alkava pätkä ja kyllähän Salomäki valitsee liikeratansa niin, että törmäys on väistämätön. Sanoisin kuitenkin törmäys eikä taklaus, Hodgie voi ottaa aika paljon omaan piikkiinsä. Ei ole yhtään hereillä vaan seuraa ilmeisesti kiekkoa. Tuossa vaiheessa pitäisi kuitenkin vähän varoa turhautuneita mikkihiiriä, joilla on tapana törmäillä milloin mihinkin. Uskosin, ettei lisäpenalttia tule, vaikka Salomäeltä tilanne oli selkeästi tahallinen. Päätti vaan vittuuksissaan olla väistämättä tuumaakaan, kun kaveri kerran liukuu suoraan syliin.
 

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos joku näkee tuossa törkeän taklauksen, niin herranjestas. Valitettava törmäys, jossa hotdogille teki hiukan kipeää. Mielestäni hotdog jäi tahallaan makaamaan jäähän, jotta Salomäki saisi lisää sanktioita tuosta tilanteesta.
Katsokaa vaan, niin takuulla näette hotdogin huomenna hyvässä vireessä raksilassa, ja salomäki saa extra sanktion hotdogin show seurauksena.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kuten sanoin, kyseessä on hyödyllinen taito liikenteessä. En verrannut tilannetta mitenkään liikenteeseen, sillä sellainenhan olisi suorastaan naurettavaa. Vai mitä?

Olisi ollut Hodarille ihan hyödyllistä katsoa eteenpäin myös kaukalossa?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
En nähnyt tuota tilannetta. Oikeasti. Hyvin mahdollista, että vetikin.

Mutta kyseessähän oli Rinkisen hyppytaklaus. Samapa sille, onneksi ei mitään käynyt.

Pasilamaisesti voisin todeta, että pienen mietiskelyn jälkeen tiesin mitä tarkotit. Palstan tyylinomaisesti tunteet pinnassa ja veri alkoholissa. Rinkinen veti Eklundia kovalla vauhdilla ja selkeellä hypyllä pään pleksiin. Olis saanu antaa jäähyn, ei turhaan svedu pultannut. Ekassa vaihdossa Salomäki ajo vaihtoaition edessä jotain Pelsua ylikovaa, tän Pelsun käsi tais sitten kolahtaa Humliin joka makoili tovin jäässä.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
aika selvästi siitä toisesta kuvakulmasta näkee, että salomäki näkee jo "hyvissä ajoin" hodgmanin tulevan vastaan ja tekee taklausliikkeen vastapalloon..hankala tilanne täytyy myöntää silti..

Kuitenkin pitäisi vaikuttaa myös se tuomaria päin tahallinen törmäys, jos pelikieltoa ruvetaan jakamaan. Siitä olisi pitänyt tulla pari peliä enemmän jo silloin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kokeeko Hodgman ihmeparantumisen, ja on huomenna pelikykyinen?
Kokeeko Salomäki turhan oikeusmurhan pelikiellon merkeissä?
Saako Suikkanen URHOtv:n haastattelun uhkapuheista penalttia?

Toivottavasti Hodgman kokee ihmeparantumisen sillä eihän kukaan toivo loukkaantumisia.

Salomäki tuskin kokee turhaa oikeusmurhaa sillä raati ratkaisee äijän tuomion kelailtuaan nauhoja. Sinä et ole tässä raadissa.

Suikkaselle voi antaa penalttia. Liigan ainoa tuomari joka kiinnostaa edes vähääkään.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos joku näkee tuossa törkeän taklauksen, niin herranjestas. Valitettava törmäys, jossa hotdogille teki hiukan kipeää.
Se on juuri näin. Hodari katselee oikealle eikä ehdi reagoida lähestyvään Salomäkeen. Mutta Oulun poika ei mitenkään hae taklausta tai nosta käsiään liikaa. Silkkaa huonoa tuuria, ja toivotaan ettei tullut pahempaa loukkaantumista. Ulosajo oli aika käsittämätön ratkaisu.
 

BaronFIN

Jäsen
Mielestäni hotdog jäi tahallaan makaamaan jäähän, jotta Salomäki saisi lisää sanktioita tuosta tilanteesta.
Katsokaa vaan, niin takuulla näette hotdogin huomenna hyvässä vireessä raksilassa, ja salomäki saa extra sanktion hotdogin show seurauksena.
Tuletko pahoittelemaan jälkikäteen jos onkin aivotärähdyksen takia sivussa. Sekaisin se oli kuin kuukkeli tuon jäljiltä ja lääkärihän sen passitti sairaalaakin yön yli tarkkailtavaksi. Nasse meni vereen törmäyksessä, jäähän tullessa se suurempi vahinko tuli.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Sanoisin kuitenkin törmäys eikä taklaus, Hodgie voi ottaa aika paljon omaan piikkiinsä. Ei ole yhtään hereillä vaan seuraa ilmeisesti kiekkoa.
Saanko käyttää Sidney Crosby -kortin, saanko?
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Milloin jääkiekosta on tullut väistelypeli?

Hodgman on luistelemassa vapaaseen paikkaan, ja saa kohta syötön.

Salomäki ajattelee: "A-haa! Hän ei ehkä näe minua, joten törmäys saattaa uhata. Minun pitää siis väistää häntä, ja sanoa varmuudeksi kohdalla "PÖÖ!". Sitten hän myötätunnosta ja kiitokseksi laukookin läpiajon jälkeen vain tolppaan, ja meidän takaa-ajomme välierävoitosta voi jatkua."

Hieno peli tämä jääkiekko!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös