Mestiskarsinta kevät 2008

  • 47 223
  • 243

Erik Loka

Jäsen
Kiitoksia Japa tiedosta. Ei kuulosta kovin rikollisilta toimilta :) Ehdin jo pelätä että siellä olisi tapahtunut jotain karmeaa, kuten Tapparan Pyymäen kaltaisia polvitaklauksia. Salamat taisivat pelata aika fyysistä peliä verrattuna D-Kiekkoon, jossa lienee D-Kiekolla parannettavaa ensi kauteen.



Tähän haluttaisiin hieman perusteluja...

Eikös tuo isä Risto valmentanut Diskosta joskus 90-luvun puolivälin jälkeen?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikös tuo isä Risto valmentanut Diskosta joskus 90-luvun puolivälin jälkeen?

Pudotti ne ykkösestä kakkoseen. Olkoonkin, että tuli ns. valmiiseen pöytään.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Niin dufva toisaalta melkein pelasti silloin valmentajana karsinnoissa Diskokselle ykkösen paikan ja harkitsi käsittääkseni jopa jäämistä tippumisen jälkeen nostamaan seuraa, mutta sen hoiti sitten silloin tyylilla Rädyn Tuomo. Disesydäntä Dufvassa varmasti löytyy kaikin puolin.

Ja ei ne Disen ja Jypin välitkään koskaan niin tavattoman huonot olleet 90-luvullakaan. Fanimaisest toisillemme me fanit olemme aina kuittailleet, mutta erilaisia neuvotteluja on aina käyty yhteistyöstäkin. Toki uudet kasvot aina niitä helpottavat. Kumpikin seura on toistensa edesottamuksia varmasti aina seurannut.

Hyvää ja saumatonta yhteistyötä itsekin nyt toivon ja katsotaan mitä tuleman pitää. Disen aikoinaan tiputtanut Hokki on paikkansa täyttänyt mestiksessä loistavasti. Oli tänään melkoisia maaleja kyseisen seuran pelaajilta Jukureita vastaan. Toivotaan, että D pystyy muutaman vuoden päästä samaan.

Positiivista on nähdä myös jyväskyläläisten runsaus jatkoajallakin seuraamassa D-Kiekon menestystä omilla kommenteillaan karsintojen kuluessa - tästä on hyvä jatkaa
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Onnea Kotka ja Jyväskylä

Onnittelut Titaaneille ja erityisesti uudelle Diskokselle! Olihan varmasti melkoinen trilleri Kirkkonummella tänään ja D-Kiekko osoitti valmiutensa Mestikseen voittamalla tällaisen suuren pelin. Toivottavasti D-Kiekko pystyy tuomaan Mestikseen edes puolet siitä panoksesta, joka värikkäällä Diskoksella oli. Näin Vaasan Sportin näkökulmasta saatiin sarjaan samalla uusi "paikallisvastustaja" vaivaisen 260 kilometrin päästä.

Kokonaisuudessaan mestiskarsinta oli ainakin tulosten valossa tasokas ja edelleenkin Suomi-sarjan parhaimmilla on näemmä pelillinen mahdollisuus nousta. Titaanien menestys ei tullut yllätyksenä ja niinpä joukkue tuplasi tämän kauden voittonsa karsintasarjan myötä. Salamat oli runkosarjan valossa kova porukka karsintasarjaan mutta niin vain tuli katkera osa hävitä uusitapeli. Kuka tietää mihin jatkuu Salamoiden tarina sitten tästä eteenpäin. K-Vantaa vahvistunee paljon ensi kaudeksi Salama-pelaajista.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kysymys kuuluukin: milläs sen talouspuolen laitat kuntoon Suomi-Sarjassa? Kun ei Kirkkonummella yleisöä kiinnostanut Mestis-kiekko, miksi se kiinnostuisi Suomi-Sarjasta?

No Kirkkonummella on suurimmat yleisömäärät juuri Suomi-sarjasta kun se yksi kanukkimimmi kävi näyttämässä kuinka tyttökin osaa... Ja koitas nyt Hotti pysyä housuissasi, perässä tulette jos ei isoa muutosta tapahdu;-)

Eiku iso käsi D-Kiekolle => parempi voitti ja pulinat pois!!
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Ja koitas nyt Hotti pysyä housuissasi, perässä tulette jos ei isoa muutosta tapahdu;-)

Olin jo kirjoittamassa kehuvaa viestiä Salama-fanien positiivisuudesta kaiken sen paskan keskellä mitä olette joutuneet kestämään, mutta kun taas kerran tämä vitun ärsyttävä turha kuittailu naapurille palasi kuvioihin (hymiöstä huolimatta) niin annetaan olla. Tätä paskaahan tämä on koko kausi ollut. Joku Vantaalta kirjoittaa jotain totuuksia Salamoiden touhusta, niin sen enempää lukematta itse viestin sisältöä, aletaan heti vittuilemaan takaisin ja yleensä asioilla mistä ei ole mitään tietoa tai missä ei ole mitään perää. Samat asiat kun tulee mistä tahansa muualta kuin Vantaalta, syntyy keskustelua ja Salama-fanitkin myöntävät totuuden. Tälle kaikelle on olemassa yksi suomenkielinen sanakin, mutta jätetään se nyt kirjoittamatta.

Salamoiden jatkot = EVVK. Suomi-sarjasta kirjoittaminen ei kauheasti nappaa. Muut jatkakoon.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joni Myllykoski
Eero Hyvärinen
Lauri Kinos
Tuomo Kortelainen
Ilkka Kallioinen
Kalle Mäkinen
Tuomo Jormakka
Turo Asplund
Jani Tossavainen
Tero Kettunen

Tuossa JYP-taustaisia Jukureita tämän vuoden miehistöstä. En nyt tiedä yhtään kellä on minkäkin verran suhteita Jyväskylään, mutta voisi olettaa että ainakin osalle D-Kiekko voisi olla ihan kiinnostava vaihtoehto. Rahaa tuskin saa yhtä hyvin kuin Mikkelistä, ei ehkä menestystäkään, mutta tällä sarjatasolla työpaikka, opiskelut, kaverit, perhe ja muut siteet painavat aika paljon. Voisi kuvitella, että 3-4 pelaajaa tuosta porukasta vaihtaa nousijan riveihin.

Myllykoski ei ole pelannut JYPissä junnuna, muut sen sijaan ovat ja ainakin Kortelainen, Kettunen ja Kallioinen pelanneet myös Diskoksessa. Myös TuTon Pelkonen on vanhoja Diskoksen junnuja. Näiden lisäksi Jyväskylässä juniorina pelanneita tämän kauden Mestis-pelaajia ovat ainakin Joni Isomäki, Timo Ruuska, Topi Riutta, Matti Huilla, Antti Turunen, Filip Riska, Ari Kovanen, Ossi Häkkinen, Jaakko Viljanen ja Jouni Virpiö. Eiköhän divarista saada siis ainakin kentällinen uusia pelaajia, jos halutaan. Pitää vielä muistaa sekin, että D-Kiekon tämän kauden runko koostuu suureksi osaksi JYPin junnujen 83-86-ikäluokista, joihin suurin osa näistä Mestis-pelaajistakin kuuluu, joten Jyväskylään paluussa ei houkuttelisi pelkästään kotikaupunki vaan myös junnuvuosien pelikaverit.

Seppänen voisi ensimmäisenä kädenojennuksena D-Kiekolle tuoda Filip Riskan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ensi kaudeksi JYPin organisaatioon ja peluuttaa häntä D-Kiekossa, jos ei liigajoukkueesta löydy paikkaa. Siinä olisi jo yksi 35 pisteen hyökkääjä sarjanousijalle.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Seppänen voisi ensimmäisenä kädenojennuksena D-Kiekolle tuoda Filip Riskan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ensi kaudeksi JYPin organisaatioon ja peluuttaa häntä D-Kiekossa, jos ei liigajoukkueesta löydy paikkaa. Siinä olisi jo yksi 35 pisteen hyökkääjä sarjanousijalle.

Tammisella on kyllä tarkoin räätälöity rooli Riskalle powerforwardina myös ensi kaudeksi, ellei liigaura aukene Riskalle, mikä lienee kai JYP:n hyvän ja laajan pelaajatilanteen myötä epätodennäköistä. Riskan oma valinta tuossa tapauksessa on varmasti liigakarsintoihin hamuava Sport. No toki saattaa käydä niin että D-Kiekko sijoittuu ensi kaudella Sportia paremminkin..ei olisi ensimmäinen kerta, mutta siis näillä eväillä ollaan liikenteessä Riskan suhteen.
 

Ttie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Miehet HC K (<-HC Kerava<-Sherwo), KJT, Kerho
Hajahuomioita

Kysymys kuuluukin: milläs sen talouspuolen laitat kuntoon Suomi-Sarjassa? Kun ei Kirkkonummella yleisöä kiinnostanut Mestis-..Ei Suomi-Sarjasta helppoa ole paluuta tehdä Mestikseen, varsinkaan kun sinne pudotessaan kaukalon ulkopuoliset asiat ovat kaikkea muuta kuin hyvin. Forssa, Kokkola...

Kiekkoillaan missä vaan etelä-suomessa, niin aina vähintään yksi Ruutana päivystää.

Ensinnäkin olen syvästi pahoillani Salamien putoamisesta ja toiseksi onnea Diselle. Peli olisi voinut mennä ihan miten päin vaan, nyt se meni näin.

Edellisessä matsissahan oli tuomareina minun mielestäni alueen parhaat tuomarit T.Laaksonen ja T.Kärkkäinen, jotka antaa pelaajien pelata, mutta tarttuu aika rankalla kädellä, jos tilanne meinaa karata. Siltä tuntui tälläkin kertaa. Juuri, kun olin ehtinyt kehua ääneen Salmista, niin tämä Römpötin minusta tahaton tuomariin törmääminen tapahtui, näitähän nyt sattuu ihan jalkakäytävälläkin, että molemmat väistää samaan suuntaan. Ymmärrän oikein hyvin Römpötin ja Iipon kuumenemisen. Peli oli jo vihelletty poikki, kun Iippo kävi avautumaan.

Vielä, kun ajatellaan, miten suuri merkitys ottelulla oli varsinkin Salamoille, olisi suonut, että tuo hölmöily olisi jäänyt väliin.

MIKSI ihmeessä jääkiekossa ei ole minuutin tuomarin aikalisää? Tuossakin tilanteessa Salminen olisi voinut ottaa oman aikalisänsä ja selvittää ajatuksiaan tuomari alueella, ettei tartte tehdä hätiköityjä ratkaisuja kauheessa mielen kiehunnassa.

Sitten vielä oli todella hienoa seurata läheltä Ahvenjärven johtamis työskentelyä, mikään mitä kentällä tapahtui, ei heilauttanut hänen pelin ohjaamistaan, tehtiin maali, tuli omiin, taikka jäähy, tärkeätä oli seuraava tilanne, tämä pisti kunditki selvästi unohtamaan edellisen tilanteen, ei leijuttu, eikä murjotettu, vaan keskityttiin seuraavaan hetkeen.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Kiekkoillaan missä vaan etelä-suomessa, niin aina vähintään yksi Ruutana päivystää.

Pudotaan Mestiksessä missä vaan etelä-Suomessa, niin aina vähintään yksi ex-Haukkafani päivystää.
 

Höyry

Jäsen
Onnea vaan Diskos (nimi joka pitää olla ensikaudella). Olipas hienoa taas kerran kun Jyväskyläläinen kiekkokausi jatkui näinkin pitkälle. Joka kausi tulee ilon aiheita. Toivottavasti ensi kaudella se on JYP ja sen edustus miehistö.

Ihmettelen suuresti jos JYP ei tee sopimusta Disen kanssa. Olisihan se nyt huomattavasti helpompaa kaikille jos farmi olisi samassa kaukalossa.

Ja vielä, antakaan Ahvenjärven jatkaa. Hän oli mies isolla I:llä tämän nousun takana.
 

Ttie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Miehet HC K (<-HC Kerava<-Sherwo), KJT, Kerho
Pudotaan Mestiksessä missä vaan etelä-Suomessa, niin aina vähintään yksi ex-Haukkafani päivystää.

;D lähes osu ja uppos.

Luepa toi suosikki banneri uusiksi, en ole siihen muistaakseni tällä vuosituhannella puuttunut.

Jollain toi oikeinkirjotuski vielä hanskassa näillä tunneilla,++ siitä.

Mitkä fiilikset pelin nähtyäsi? Omia tuntojani jo ehdinki tilittää.
Ja nyt nukkumaan.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
KIITOS JÄTKÄT; KIITOS JUSU! Mahtava peli, mahtava tunnelma, mahtavat fiilikset voitosta. Tätä korpivaellusta on katseltu vuodesta 2002, kyllä olivat tunteet pinnassa itselläkin, kun Jusu näytti itkevän aitiossa pelin ratkettua. Mies, joka on vetänyt kivirekeä valittajista huolimatta yksin teki sen!

Kiitokset koko joukkueelle näistä elämyksistä, ensi kaudella sitten pykälää ylempänä!

Samalla suuri myötäeläminen Salamoiden kannattajille, D:n taivalta pidempään seuranneet tietävät varmasti tunteen. Toivottavasti toiminta jatkuu Kirkkonummella, vaikka nyt pahalta tuntuukin. Huhtikuun alku 2002 on piirtynyt mieleen katkerana ja epätoivoisena tunteena siitä, loppuuko kaikki tähän, mutta sieltä vain tultiin. Toivon todella, että Kirkkonummellakin uskotaan uuteen nousuun.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Sitten vielä oli todella hienoa seurata läheltä Ahvenjärven johtamis työskentelyä, mikään mitä kentällä tapahtui, ei heilauttanut hänen pelin ohjaamistaan, tehtiin maali, tuli omiin, taikka jäähy, tärkeätä oli seuraava tilanne, tämä pisti kunditki selvästi unohtamaan edellisen tilanteen, ei leijuttu, eikä murjotettu, vaan keskityttiin seuraavaan hetkeen.

Tätä seurasin itsekin oikeastaan ensimmäistä kertaa. Jusu näytti elävän täysillä mukana pelissä, ohjaavan peliä koko ajan oman systeemin mukaan eikä välittävän sinänsä siitä, mitä taululla on lukuina tai kellossa jäljellä. Todellinen omistautuminen pelille ja tilanteille.
 

Salama44

Jäsen
Olin jo kirjoittamassa kehuvaa viestiä Salama-fanien positiivisuudesta kaiken sen paskan keskellä mitä olette joutuneet kestämään, mutta kun taas kerran tämä vitun ärsyttävä turha kuittailu naapurille palasi kuvioihin (hymiöstä huolimatta) niin annetaan olla.
Älä nyt yleistä kaikkiin Salamafaneihin, jos jollekin tappio ottaa tavallista kovemmalle. Ihan turha heittää lokaa puolin ja toisin. Kirkkonummella oli upea jääkiekko-ottelu ja toivon että siellä mukana olleille jäi hyvät muistot käynnistä.

Vaikka tappio on katkera niin silti karsinnat ja tämä jännitys kuuluu urheiluun. Kun EPS muutti Kirkkonummelle ja vaihtoi nimensä Salamoiksi niin sen nousu heti ensimmäisen kauden jälkeen Mestikseen oli ainakin itselleni yllätys. Odotin että siihen olisi mennyt ainakin 2-3 vuotta. Kolme vuotta sitten Salamat oli viidennessä puolivälieräpelissä jatkoajalla Sportia vastaan 10 cm päässä välieräpaikasta kun kiekko meni sen verran tyhjästä maalin takakulmasta ohi. Sen jälkeen on ollut joka vuosi vaikeampaa. Ei se putoaminenkaan siinä mielessä yllätys ole, koska kilpailu sarjapaikoista on kovaa. Positiivisesti olen yllättynyt karsintasarjan tasosta. Samanlaista kilpailua olisi hyvä saada myös SM-Liigan ja Mestiksen välille. Urheilun draamaa parhaimmillaan.

Ei Suomi-Sarjassakaan mitään häpeämistä ole. Jos jääkiekkoinnostusta on niin myös sen sarjan peleihin tulee yleisöä. Kyllä Salamoilla oli Suomisarjassa ennen Wickenheiseriakin syyskaudella sellaisia yleisömääriä, että tällä kaudella ei ole ollut Mestiksessä vielä kertaakaan. Jos muutaman vuoden päästä ensimmäiset omat A-juniorit pelaavat joukkueessa, niin se kiinnostaa varmasti enemmän kuin Mestiksen loppupään sijoitukset. Pitkäjänteistä työtä se vain vaatii. Kirkkonummi kasvaa ja kehittyy jo kahdeksan seuraavan vuoden aikana sellaista vauhtia, että asiat näyttävät silloin aivan erilaisilta kuin nyt.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Onnittelut D-Kiekolle Mestikseen noususta. Nyt todellakin voitaneen "unohtaa" farmityö Jukureiden kanssa, kun saman sarjan joukkue löytää omastakin kaupungista. Hieno juttu, hei!
 

Heikki Kesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyppi
Hienoa D!!!

Onnittelut D:lle nosususta Mestikseen. Samalla hatunnosto ja syvä kumarrus Ahvenjärven Jusulle Jyväskyläläisen jääkiekon eteen tehdystä työstä. Vaikeuksien kautta voittoon!

Riston D:n muotoiselle sydämelle löytyy taustaa jo 70-luvun juniorivuosista sekä 80-luvun lopun divarikarsinnoista silloisen Lohen riveista.

Toivottavasti seurojen välinen yhteistyö ottaa nyt tuulta siipiensä alle aiempia yrityksiä enemmän.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Olin jo kirjoittamassa kehuvaa viestiä Salama-fanien positiivisuudesta kaiken sen paskan keskellä mitä olette joutuneet kestämään, mutta kun taas kerran tämä vitun ärsyttävä turha kuittailu naapurille palasi kuvioihin (hymiöstä huolimatta) niin annetaan olla.

Jos ei vitutuksen keskellä huumorilla heitettyä kuittia kestä ilman tuollaista avautumista niin voi voi... Kiekko-Vantaa on nyt sitten ainoa PK-seudun Mestis-jengi, onneksi olkoon! Luulisi olevan kohtuu helppo kauhoa PK-seudun liigajengien ylijäämät Valtti-Areenalle, joten menestystäkin lienee odotettavissa?

Se mitä Salamoiden kannattajat ovat joutuneet tällä kaudella katselemaan / kestämään ei ole välttämättä painokelpoista kamaa, mutta tulevaisuus pitäisi olla hippusen paremmassa jamassa kuin nykyhetki? Palataan siihen kun homma selkeytyy...
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Kiitos D-Kiekko! Kiitos pelaajille, kiitos Ahvenjärven Jukalle! Kiitos seuran taustavoimille!

Ei ole ihan helppo löytää sanoja kuvaamaan, mitä kaikkea nousu merkitsee. Takana ovat kuitenkin niukka putoaminen Mestiksestä uusintaottelussa, kevään 2004 traaginen Suomi-sarjan playoff-sarja KOO-VEE:tä vastaan sekä sitä seurannut konkurssi ja kolmosdivaripelit Keski-Pirkan Kiekkoa ja kumppaneita vastaan. Ja sitten kun nousu tapahtuu, se tapahtuu rangaistuslaukauskilpailussa ratkenneiden ristiinkarsintapelien ja Mestis-karsintojen uusintaottelun jatkoerän jälkeen.

Ja tässä oli vasta viimeksi kuluneiden kuuden kauden saldoa, vanhemman sukupolven kannattajilla näitä muistoja lienee tuplamäärä. Iso D - Diskos, D-Kiekko - on aina merkinnyt myös Draamaa isolla D:llä.

Erityisen suurta ylpeyttä voi tuntea siitä tavasta, jolla nousu tapahtui.

Kasassa oli halpa ja suhteellisen nimetön joukkue, joka vieläpä aloitti kauden varsin heikosti. Askel askeleelta peli kuitenkin parantui. Tammikuussa Hippoksella pelatussa K-Laser-ottelussa mieleeni taisi tulla ensimmäisen kerran, että tässä joukkueessa voi olla aineksia pitkälle. Peli oli silloin todella näyttävää, ensimmäistä kertaa vuosiin muistiin palautui mielikuvia takavuosien kalliista ja nimekkäistä divarijoukkueista. Ja Mestis-karsintojen avaus Titaaneja vastaan sitten osoitti, että D-Kiekon vahvuuksilla on mahdollista pärjätä myös Mestis-joukkueita vastaan.

D-Kiekon pelaama jääkiekko oli erittäin miellyttävää seurattavaa. Liikkuvaa, taistelevaa ja kiekollisen pelin suhteen kunnianhimoista. Yksilötaidon puutteita korvattiin mainiolla viisikkopelillä, ja sitä kautta peleissä nähtiin todella upeita syöttöketjuja. Pelaajien roolitus tuntui onnistuneen täydellisesti, sillä monet heistä erottuivat loppukaudesta kaukalossa nimenomaan vahvuuksiensa kautta, eivät heikkouksiensa, vaikka niitäkin heillä aiempien kausien perusteella tiesi olevan.

Jukka Ahvenjärven pitkäjänteinen työ ansaitsee ilman muuta oman tekstikappaleensa. Seitsemän perättäistä kautta saman seuran ykkösvalmentajana alkaa olla jo harvinaisuus, ja seuran nostaminen kolmosdivisioonasta Mestikseen lienee jo miltei historiallinen teko. Ahvenjärven seuran eteen tekemä työmäärä on hämmästyttänyt kausi toisensa perään, kun kakkosvalmentajaa joukkueella ei ole ollut vuosiin ja välillä ei ollut edes huoltajia. Hänen ansioitaan valmentajana tai hänen vaalimansa pelityylin luonnetta sitä vastoin ei ole aina ollut helppo hahmottaa. Kaudella 2001-02 Mestiksessä joukkue oli siihen liian heikko, kausilla 2004-2006 taas sarjataso. Viimeistään tämä kevät on kuitenkin todistanut Ahvenjärven kyvyt. Hän sai nimettömän joukkueen pelaamaan näyttävää ja voittavaa jääkiekkoa, ja sen paremmin voi tuskin valmentaja enää onnistua. Toivottavasti Ahvenjärvi nähdään penkin takana vielä pitkään.

Tasaisesta joukkueesta nousi lopulta esille useita pelaajia. Eilen ratkaisumaalin tehnyt Pirkka Lahtinen toi joukkueeseen sitä kaivattua yksilötaitoa ja ratkaisi henkilökohtaisilla suorituksillaan sekä viikon takaisen K-Laser-pelin että eilisen uusintaottelun. Alkukaudella pimennossa ollut Teemu Varjamo tuntui saavan peli peliltä lisää vauhtia ja kiekollista juonikkuutta. Diskoksen nousut ja laskut nähnyt Hannu Päivärinta muuttui ailahtelevaisesta kolmossentteristä tällä kaudella joukkueen parhaan ketjun laitahyökkääjäksi. Karsintasarjassa joukkueen parhaaksi pistemieheksi noussut Olli Hytönen todisti vauhdin ja taitojen riittävän Mestis-tasollakin. Aiemmin lähes pelkästään rikkovana pelaajana profiloitunut Heikki Huovinen jalosti eläimellisen karvauspelinsä vielä yhtä pykälää pidemmälle ja osoitti pystyvänsä ratkaisuihin myös kiekollisena. Ja vuosien mittaan lukuisia alasarjapelejä ratkonut uskollinen Diskos-soturi Kimmo Kosonen pääsi lopulta osalliseksi myös Mestis-nousuun, vaikka oli jo kerran joutunut joukkueen jättämään.

Puolustajista Juha Hanhikoski nousi taas kerran kauden ratkaisevissa peleissä joukkueen kantavien voimien joukkoon ja osoitti olevansa kaikkien näiden vuosien jälkeenkin yhä Mestis-tason pelaaja. Marko Laurikainen ja Jukka Flyktman kehittyivät erityisesti kiekollisessa pelaamisessa viime kaudesta niin paljon, että välillä oli vaikea uskoa kyseessä olevan samojen pakkien. Vuosia pienellä peliajalla mukana sinnitellyt Anssi Paltamaa nousi karsinnoissa yllättäen kuuden eniten pelaavan pakin joukkoon ja onnistui paremmin kuin koskaan.

Maalivahdeista Tommi Tervo pelasi tasaisen varmasti, ja hänen rinnallaan Ville Vähäsalokin onnistui paremmin kuin vuosiin. Ja Santtu Ahvenjärvi suoriutui lopulta kunnialla osastaan äärimmäisen hankalassa tilanteessa.

Suomi-sarja oli nyt siinä, on taas Mestiksen aika. Toivon mukaan JYP-yhteistyö saadaan vireille ja muodoltaan molempia hyödyttäväksi. Mutta on selvää, että myös seuran omaa identiteettiä on varjeltava. Tässä auttaisivat esimerkiksi nimen palauttaminen Diskokseksi ja Ahvenjärven jatkaminen valmentajana. Uskon ja toivon molempien tapahtuvan.

Vuodatuksen lopuksi vielä osanottoni Salamoiden kannattajille. Kuten DAF ylempänä totesi, Diskoksen kannattajat tietävät, miltä tuntuu Mestiksestä putoaminen yhdistettynä seuran epävarmaan tulevaisuuteen.

Kiitos.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
...mutta tulevaisuus pitäisi olla hippusen paremmassa jamassa kuin nykyhetki? Palataan siihen kun homma selkeytyy...
Viittaat liene tuohon Hesarissakin olleeseen kommenttiin että Salama-edustuksen taakse ollaan perustamassa jotain yhdistystä. Mitä lie tuokin tarkoittaa.

Parasta olis kun Blues ottaisi koko edustuksen siipiensä alle ja Salama ry:stä (junnut) tulisi yhdeksi Bluesin monista kasvattajaseuroista, kuten Granista tuli äskettäin.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
JYPin ei tarvitsisi kierrättää liigajoukkueen pelaajia tuntumaa hakemassa missään Kouvolassa, Mikkelissä tai Vaasassa.

Kouvolassa? Milloin JYP pelaajia on kierrätetty Kouvolassa hakemassa pelituntumaa. Itselleni ei äkkiseltään tule yhtikäs ketään mieleen.
Lähinnä Mikkelissähän noita JYP:in pelaajia on rampannut ja kyllähän nyt JYP:in luonnollinen yhteistyökumppani Jukureiden sijaan on D-Kiekko.
 

Salama44

Jäsen
... Ja koitas nyt Hotti pysyä housuissasi, perässä tulette jos ei isoa muutosta tapahdu;-)
Hymiöllä varustettuhan se tämäkin viesti oli, mutta kyllä ne haasteet Mestiksessä ovat isot. Keskisuomalaisen mukaan (joka muuten täysin asiattomasti haukkui Kirkkonummen Varubuden Areenan hiljalleen homehtuvaksi paikaksi) D-Kiekon budjetti oli Suomi-Sarjassa 60 000 euroa. Nelinkertaisella budjetilla sarjan voi viedä ehkä läpi, mutta jos oikein menestyä halutaan niin kyllä sitä pitää vielä siitäkin nostaa. Talkootyöllä voidaan tietenkin tehdä paljon, mutta ei sillä sarjatasolla enää niin paljon.

Salamoiden osalta voi sanoa, että jos budjetti on parhaimmillaan ollut 450 000 euroa ja lopussa ehkä vain puolet siitä niin jo puoletkin isommalla Suomi-Sarjan budjetilla kuin D-Kiekko talous pitäisi saada vähitellen parempaan kuntoon. Toimintakulujen lisäksi velkaa pitäisi pystyä lyhentämään joka vuosi kymmeniä tuhansia euroja.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Nyky-D-Kiekon/Diskoksen "etu" on juuri se, ettei vanhoja velkoja enää tämän organisaation kannettavana ole. Emmeköhän kuule lähiaikoina aika laajamittaisesta yhteistyöstä, jonka kautta ensi kausi rakennetaan järkevällä ja suunnitellulla kuviolla, kuitenkin niin, että pelaajat ovat myös "omia". Toivottavasti nimenmuutoksesta uutisoitaisiin myös mahdollisimman pian.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Josko olis aika yhdistää voimat JYPin kanssa ja tehdä jonkinsortin farmisopimus. Jukureita ei enää tarvita apuna..

Toivottavasti. Ensi kaudella en halua Jukureissa nähdä yhtään muutaman pelin lainamiestä mistään joukkueesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös