Mestis-joukkue Tallinnasta?

  • 16 309
  • 131

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
Joka paikassa on puhuttu pelkästään "Tallinnan joukkueesta, joka pelasi viime vuonna Viron omaa sarjaa", eli vielä puuttuu itse joukkueen nimi. Kaupungissa näet pelaa useitakin Viron sarjan seuroja: HK Karud-Monstera, Vipers, Visa-Tiigrid, HC Panter ja HK Stars
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
DAF tuolla kirjoitti "Puhumattakaan sitten akselista UJK-Diskos-SaPKo-Jokipojat, joka tässä ohitetaan näillä muilla pelilisäyksillä. Mielenkiintoista hommaa, jos sarjaa ei ole munaa laajentaa, ja sitten otetaan kaikenmaailman maajoukkuetta ja Tallinnaa mukaan.."

Kyllä tuosta Jääkiekkoliiton ratkaisusta ottaa yksi joukkue toisesta maasta jää pikkuisen paskanmaku suuhun. Kyllä liiton pitäisi pitää enemmän huolta seurojen taloudellisista edellytyksistä pelata sarjassa, eikä tehdä tällaisia markkinointikikkoja. Nyt muuten sarjassa on periaatteessa 13 joukkuetta eli ei tule tasa pelipareja. Taitaa myös olla esim. Hokillakin aika kallista matkustaa etelään ja vielä Tallinnaan pelamaan (jos olen sarjajärjestelämän oikein ymmärtänyt). Tai pelaako tämä virolainen joukkue vain vieraspelejä Suomessa?

Suomalaiset firmat ovat liukenemassa Eestiin pikkuhiljaa, kai nyt sitten Mestiskin siirretään lahden toiselle puoleelle kun siellä on kaikki halvempaa. Kyllä suomalaiset sarjat pitää pelata suomalaisin voimin ja Suomessa!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Boogeymanin ehdotus kiintiöpaikoista mm. Itä-Timorille on kerrassaan loistava. Joku voisi liitolle ehdottaa asiaa, niin saataisiin vielä lisää aina niin piristäviä muutoksia ensi kaudeksi.

Oikeasti koko touhu kuulostaa helvetin naurettavalta. Jos tätä on suunniteltu jo pitkään, niin miksi ensimmäiset viralliset tiedot annettiin vasta nyt?

Lisäksi kun liiga suljettiin, annettiin ymmärtää, että Mestiksestä tehdään varteenotettava sarja, liiton korkein taso. Lisäävätkö tälläiset uudistukset jonkun mielestä sarjan uskottavuutta? Turhia pelejä, epäselviä tilanteita jne. Pitäisi kai kerätä kolehti ja lähettää liiton äijille vaikka frisbee, jotta energian voisi käyttää hyödyllisempäänkin toimintaan kuin typerien suunnitelmien laatimiseen. Keskittyisivät olennaiseen.

Mikäli uudistus toteutuu, tulee jokaiselle Mestis-joukkueelle ilmiesestikin sitten kolme matsia lisää. 2*virolaiset ja kerran pikkuleijonat. Se nyt ei vielä ole ongelma.

Eikä varmasti kulutkaan ole ongelma suomalaisjoukkueille. Tallinnan matkat saadaan varmasti aika edullisesti. Sen sijaan aikataulullisesti voi tuottaa monelle ongelmia: pelaajat kun käyvät töissä ja opiskelevat, niin jo valmiiksi raskaita vierasmatkoja lisätään tälläisellä ei yhdessä päivässä tehtävällä reissulla. Ja jaksaako tuntemattomat eestiläiset kiinnostaa yleisöä?

Kymmenen joukkueen pudotuspelit on hölmö keksintö. Kuusi parasta onnistuu vielä hukkaamaan pakkoleponsa aikana pelivireen jota on haettu koko kausi, ja samalla jännitys peräpäässä vähenee.


Tällaiset ensi tunnelmat täällä päässä. Pitänee sulatella, josko asiaan vaikka innostuisi jossain vaiheessa, tai keksisis jotain positiivista. Tai eihän sitä koskaan tiedä, vaikka Tinke innokkaana risteilijänä innostuisi Tallinnan reissusta vielä sen verran, että lykkäisi lopettamistaan ;-)
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Kotkafani
Nyt muuten sarjassa on periaatteessa 13 joukkuetta eli ei tule tasa pelipareja. Taitaa myös olla esim. Hokillakin aika kallista matkustaa etelään ja vielä Tallinnaan pelamaan (jos olen sarjajärjestelämän oikein ymmärtänyt). Tai pelaako tämä virolainen joukkue vain vieraspelejä Suomessa?

Tallinnalaisten tarkoituksena olisi pelata jokaista Mestis-joukkuetta vastaan kerran kotona ja kerran vieraissa plus yksi peli 20-vuotiaita vastaan kotona, eli yhteensä 25 peliä. Näin ollen sitä eoi voi laskea runkosarjaan mukaan, joten sille annetaan etukäteen kymmenes sija! Tasamäärää tuo ei siis sinällään sotke, Tallinnan-pelit varmaankin pelattaisiin muina kuin normaaleina kierrospäivinä, esim. sunnuntaisin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onhan se hienoa että Jääkiekkoliitto haluaa "auttaa miestä mäessä" ja tukea Viron kiekkoilua, mutta onko se sitten Suomen Jääkiekkoliiton tehtävä, se on asia erikseen. Minun mielestäni ei ole.

Jos tälle auttamislinjalle lähdetään, niin autettavia ja tuettavia joukkueita löytyy kyllä varmasti Suomestakin, vaikkei Jääkiekkoliitto tietenkään ole rahallisesti tallinnalaisjoukkuetta tukemassa (vielä).

Tässähän on tuo 9.6. oleva takaraja, johon päivään mennessä tallinnalaisjoukkueen rahoituksen on oltava kunnossa. Saattepa nähdä, mistä se rahoitus viimekädessä lopulta löytyy, jos tallinnalaisjoukkue ei itse onnistu rahoja kokoon saamaan. Varmaan Jääkiekkoliitto auttaa miestä mäessä ja maksaa tallinnalaispoppoon kauden Mestiksessä.

Ei muuten, mutta ainakin Jääkotkien puolesta harmittaa. Paremmilleen he tosin karsinnoissa hävisivät, mutta silti, naurettava päätöshän tämä on. Kertakaikkiaan naurettava.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tallinnan joukkueelle taataan sija 10 ja se pelaa näin pudotuspelien avauskierroksella runkosarjassa sijalle 7 sijoittunutta vastaan.
Siis tämä on asiallista meininkiä. Kyllä Suomessa kiekkoasiat hallitaan huomattavasti paremmin kuin esim. Ruotsissa. Aivan järjettömän hyvä idea.
 

Ice Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aivan p*ska idea koko homma! Siis ei mitään järkeä touhussa. Raahataan nyt sitten, joku virolaisten pelleporukka tänne pelaamaan. Sitä kuuluisaa järkeä ei tossa päätöksessä ole takana.
 

herra 63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Forssan palloseura
PELLEILYÄ

Ensin nimeksi mestis, sitten vielä tämä.


Urheilullisuus on näköjään katoava luonnonvara Suomessa, liiga suljettu, ilmainen paikka divari pleijjareihin. Luulisi että tallinnan porukka pelaisi ailahtelevasti, koska otteluilla ei ole panosta varman pleijjaripaikan vuoksi.
Omasta mielestäni epäonnistunut ratkaisu.
 

STG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Chicken Wings
HOMMA KUSEE

Tuoreen tiedon mukaan Tallinnaan joukkuetta kyhäillyt liikemies ei saanutkaan porukkaa kasaan. Perinteisesti Viron parhaat pelimiehet on löytynyt Tarton Välkistä, eikä pojat ilmeisesti viitsi lähteä Tallinnaan vääntämään. Toisaalta myös Tallinnan hallihanke on kuulemma kaatumassa. Tieto on joukkueen sisältä...
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Henkilökohtaisesti toivon, että Virossa ei saada sitä joukkuetta kasaan määräaikaan mennessä. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että tämä on ainoa mahdollisuus pitää Mestis oikeana kiekkosarjana. Tallinnalainen joukkue on mielestäni aivan käsittämätöntä kikkailua: joukkue pelaa, mutta pelejä ei lasketa sarjataulukkoon. Herää kysymys, onko moisessa touhussa lainkaan järkeä. Minulla ei ole sinänsä mitään virolaisen jääkiekkoilun kehittämistä vastaan. Mielestäni sitä ei kuitenkaan kehitetä parhaiten siten, että YKSI joukkue tulee pelaamaan Suomen toiseksi korkeimmalle sarjaportaalle ja erotetaan näin muista virolaisjoukkueista. Uusi playoff-systeemi ei myöskään kuulosta minusta lainkaan perustellulta Mestikseen. (Olkoonkin, että se otetaan käyttöön vain, jos tallinnalaiset tulevat mukaan.) Kaikista suurimmalta fiaskolta kuulostaa se, että Tallinnan pojille taataan kymmenes sija pudotuspelikarsintoihin. Tämä on mielestäni muiden pudotuspelikarsintoihin osallistuvien joukkueiden silmiin kusemista. Tuntuu siltä, että runkosarjan kymmenes tila ei välttämättä vastaisi lainkaan joukkueen todellista, pelillistä osaamista.

Nämä kaikki uudet Mestistä koskevat päätökset kuulostavat aivan säälittäviltä. Uskottavuusongelmista kärsinyt sarja saa kärsiä uskottavuusongelmistaan jatkossakin, mikäli meno ei muutu. Minulla on vaikeuksia suhtautua tällaisiin päätöksiin ennakkoluulottomasti.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Re: HOMMA KUSEE

Viestin lähetti STG
Tuoreen tiedon mukaan Tallinnaan joukkuetta kyhäillyt liikemies ei saanutkaan porukkaa kasaan. Perinteisesti Viron parhaat pelimiehet on löytynyt Tarton Välkistä, eikä pojat ilmeisesti viitsi lähteä Tallinnaan vääntämään. Toisaalta myös Tallinnan hallihanke on kuulemma kaatumassa. Tieto on joukkueen sisältä...

Porukan kasaamisvaikeudet voivat hyvinkin pitää paikkansa. Sen sijaan hallihankkeisiin homma ei kaadu; Tallinnassa on jo useampikin mestis-kelpoinen jäähalli (ainakin Linnahall ja Saku Suurhallissakin voidaan lätkää pelata). Itse melkein toivoisin hankkeen kaatuvan; sarjasysteemi uhkaa mennä pelleilyksi.
 

Afan

Jäsen
Viestin lähetti Viva Torremolinos
Jättäkää uppoava laiva ja siirtykää seuraamaan kotimaista jalkapalloa.

Sen verran naurettava ajatus, ettei iske edes huumorimielessä. Kädet pystyyn, kun kaikki ei miellytä? Upea asenne.

Miten ihmeessä kesällä ja talvella pelattavat lajit edes voisivat poissulkea toisiaan?

Ja pelataan sitä pesäpalloakin.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Onko tietoa mikä on Viron jääkiekkoilun taso?
Millä tasolla pelaa maajoukkue?Onko suomalaisia seuroja käynyt siellä pelaamassa?
Eli ihmettelen mikä on joukkueen tason oletusarvo.Todellakin niillä tiedoilla,jotka minulla on joukkue vois olla vaikka Syyria.
Virossa on tosin kylmempi ilmasto,joten kiekko sopii sinne paremmin,mutta homman urheilullinen puoli on ihan mysteeri.
Käsite´tallinnalaisjoukkue´ ei paljon kerro.
Ihme systeemi.
Oma ehdotukseni: Viron Elvis,liikemies Danhammar,kerää joukkueen suomalaisista ylijäämäpelaajista ja toimii itse maalivahtina.Kulujen minimoimiseksi Eestin Elvikset tulevat suoraan mestiksen välieriin...päh ,ei toimi... mutta kuvastanee mielipidettäni.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti ELÄKELÄINEN
Onko tietoa mikä on Viron jääkiekkoilun taso?
Millä tasolla pelaa maajoukkue?Onko suomalaisia seuroja käynyt siellä pelaamassa?
Eli ihmettelen mikä on joukkueen tason oletusarvo.Todellakin niillä tiedoilla,jotka minulla on joukkue vois olla vaikka Syyria.

1. divisioonassa (entisellä B-tasolla) pelaa Viro, ja kaikki vähänkään kelpo kiekkoilijat pelaavat ulkomailla (Suomen divari, Ruotsi jne.). Kiekkoiluoloja kuvastaa se, että moninkertaiset mestarit Narva ja Tartto pelaavat ulkojäillä; Tarttoon saatiin tekojääkin vasta 1997. Kiekkohan on oikeastaan koko Baltiassa, Latviaa myöten, leimallisesti venäläisvähemmistön laji.

Eiköhän aikomus ole Hjalliksen/jonkun kasata ylijäämäjokereista joukkue pelaamaan sinne; tuollainen joukkue tuskin vain kiinnostaa juurikaan Suomen puolella.
 

STG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Chicken Wings
Re: Re: HOMMA KUSEE

Viestin lähetti DAF
Porukan kasaamisvaikeudet voivat hyvinkin pitää paikkansa. Sen sijaan hallihankkeisiin homma ei kaadu; Tallinnassa on jo useampikin mestis-kelpoinen jäähalli (ainakin Linnahall ja Saku Suurhallissakin voidaan lätkää pelata). Itse melkein toivoisin hankkeen kaatuvan; sarjasysteemi uhkaa mennä pelleilyksi.

Aivan. Hallihankkeeseen homma ei varmastikaan kaadu. Tarkoitus oli kuitenkin ilmeisesti rakentaa täysin uudenaikainen, liigatason halli jolla oltaisiin saatu houkuteltua suomalaisia "poroja" jääkiekkomatkalle tallinnaan. Perstuntumalta voisin tässä myös veikata Saku Suurhallin olevan niin paljon muussa käytössä, että ei siellä ainakaan kaikkia pelejä olisi voitu pelata.

Ja... Mielestäni koko idea on todella huono. Viron jääkiekko on tällä hetkellä (ainakin näin suomalaisen näkökulmasta) aika heikoissa kantimissa ja nykyisten suunnitelmien toteutus olisi perse edellä puuhun menemistä. Mielestäni tulisi perusasiat saada ensin kuntoon.

Kävin viime vuoden puolella katsomassa Viron pääsarjapeliä Tartossa. Silmiin pisti kaksi asiaa: vierasjoukkue ei tullut paikalle. Kotijoukkueen valmentaja totesi, että eivät varmaan saaneet porukkaa kasaan tai sitten ei ollut varaa matkustaa pelipaikalle. Toinen asia joka hämmästytti oli ulkokaukalo ja sen kunto. Ymmärettävää on, että ei ole hallia varaa rakentaa, mutta että pääsarjaa pelataan lahonneessa neuvostokaukalossa jossa rangaistu pelaaja joutuu kirjaimellisesti jäähylle eli lumihankeen istumaan. Mikä lieneekään tilanne pienemmillä paikkakunnilla...
Olosuhteiden pakosta Viron pääsarjaa pelataankin osaksi turnaussysteemillä Tallinnasa.

Muutenkin paikallisten kiinnostus jääkiekkoon tuntuisi olevan ainakin Tallinnan ulkopuolella aika vähäistä. Toivoisinkin että Suomen jääkiekkopäättäjät tulisivat tutustumaan paikallisiin olosuhteisiin ja jääkiekkokulttuuriin ennen kuin tekevät mitään ratkaisuja.
 

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ovela veto liiga-herroilta. Tällä saadaan huomio pois hölmöstä suljetusta liigasta. Onnittelut.

En taida enää uskoa vanhan hyvän järjestelmän paluuseen. Tai edes liiga laajentumiseen. Piiri tuntuu pyörivä määrättyjen henkilöiden tarpeiden mukaan.
Tälläkö tavalla kiekkotaso nostetaan Suomessa. En usko. Helsingissä kyllä.

Jostain syystä yht´äkkiä mieleen tuli pesäpallo.
Mistähän sais Kaisaniemen Tiikereiden fanipaidan tai mailan?
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Täytyy myöntää että Hesarin uutista tuli luettua epätavallisen
monta kertaa ja lopuksi se oli pakko uskoa ettei kyse ollut
aprillipilasta. Virolainen joukkue divariin, pelaa sillon sun tällön ja
mitkä pudotuspeli järjestelmät! Ja vielä luvataan varma paikka
pleijareihin. Heh-heh-hee, ei helvetti! Saman tien voisi
lopputuloksenkin sopia ja kaikkea muutakin mitkä vielä
kuulostaisi uskottavammilta kun nuo. Koittaisi nyt edes ensin
näitä säälittäviä uudistuksi alemmilla sarjatasoilla! Esim.
Kirkkonummen Salamoiden Wickenheiser, homma toimi ja hyvä
niin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aiemmin on epäiltu seurojen kiinnostusta ylimääräisiin matkakustannuksiin. Kiekkolehden jutun mukaan sopimuksessa on ehto, että Viron valtio ja Tallinnan kaupunki hankkisivat sponsorin matkoille niin, ettei Mestis-joukkueille tule lisäkustannuksia. Kaatunee tähän viimeistään?
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Mestiksen hallitus on hyväksynyt jääkiekkoliiton kanssa Tallinnalaisjoukkueen osallistumisen Mestikseen ja kaupanpäälle on vielä pläjäytetty play-offs paikkakin.

Kyllä on aikoihin eletty ei voi muuta sanoa, ottaisivat samantien jonkun joukkueen Kreikasta ja takaisivat sille finaalipaikan ja kukkopillit mieheen.

Tarkemmin asiasta uutisoi Länsi-Savo
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Viestin lähetti Viva Torremolinos
Jättäkää uppoava laiva ja siirtykää seuraamaan kotimaista jalkapalloa.

Erinomaisen houkutteleva idea. Jotenkin on näiden viime viikon uutisten jälkeen sellainen tunne, ettei tarvita enää montaakaan pisaraa... Onneksi on vielä Suomi-sarja.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Viva Torremolinos
Jättäkää uppoava laiva ja siirtykää seuraamaan kotimaista jalkapalloa.

Mieluummin katselen jäiden sulamista.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Vai jalkapalloa katsomaan?

Hienostunut ja urheilullinen idea! Futiksessa ei ole kuin kaksi vikaa, mutta ne ovatkin sitten isoja:

a) se on tylsää

b) sitä pelataan Suomessa kesällä, jolloin on muutakin tekemistä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös