Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Mestis 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Eesau_65, 17.05.2016 klo 08.44.

 1. Linnankundi Jäsen

  On lähetyksissä tapahtunut parantumista parin vuoden takaisesta. Eihän ne lähetykset mitään huippua ole, mutta hyvin pystyy seuraamaan. Jonkin verran viime talvena oli teknisiä ongelmia. Mutta hinta 8€/kk, jolla näkee kaikki pelit livenä ja vielä arkistosta jälkikäteen on suorastaan hieno palvelu. Itse viritin läppärin HDMI:llä isoon telkkariin ja hyvin toimi. Kuvan laaduissa oli eri paikkakunnilta eroja, mutta kyllä pelin seuraaminen onnistui vähintäänkin kohtuullisesti.
   
 2. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Hinta tosiaan kompensoi ja antaa monella katsojalla laatuongelmia anteeksi pitkällekin. 8 €/kk ainakin toistaiseksi on aika lailla ilmainen, kun samaan hintaan voi seurata kaikkia pelejä ja muitakin sarjoja. Menneellä kaudella suurimalla osalla paikkakuntia oli käytössä yksi kamera, jolla kuvataan kaukaa noin kolmasosa kenttää kerrallaan. Kokonaisuushan tuossa näkyy, mutta yksityiskohdat jäävät arvailujen varaan, esim. pelinumeron saati kiekon erottuminen kuvasta on välillä haaste. Tuotanto koostuu käytännössä pelin kuvaamisesta, suurimmalla osassa paikkakuntia ei ole studio-osuuksia, haastatteluja, tilastoja tai pressiä. Hidastukset, jos niitä käytetään, tulee samasta ainoasta laajasta kamerasta eli niiden infoarvo on aika pieni. Aika yleisiä ovat kuvan ja äänen synkkaongelmat, kuvan jumittaminen, kuvan ja äänenlaadun heittely jne. Mutta kuten edellä sanoin, tämä johtuu siitä, että mestis on pääosin amatöörien voimin kuluttajatason tekniikalla ja Liiga ammattilaisvoimin ammattilaistekniikalla tehtyä. Koko mestistv:n koko kauden tuotantobudjetti lienee samaa luokkaa, mitä yksi liigajoukkue saa kahdesta kotipelistä tv -sopparirahoja.
   
 3. Linnankundi Jäsen

  Fanseatissa on enemmän livemeininkiä, katsot peliä ikään kuin katsomosta yhdeltä kohtuullisen hyvältä paikalta ja pätkimiset lähetyksessä voit ajatella virtuaalikänniksi fanimatkalla, et ole kartalla pelistä koko aikaa ;).
   
 4. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Itselle tämä rittää mainiosti. Saako yksittäisiä pelejä ostettua vai onko pakko maksaa 8ekk?
   
 5. paraspelaaja Jäsen

  Tuo äänen ja kuvan ainainen epäsynkka oli kyllä raivostuttava ilmiö. Laitoin aina fanseatin faceen viestiä asiasta, niin 5 minuutin kuluttua korjasivat, ja seuraavassa erässä saattoi taas tulla selostus puoli minuuttia kuvaa edellä.

  Lähetyksillä ei herkuteltu ja monella paikkakunnalla oli ns. patenttiratkaisut käytössä. Milloin selostaja oli arvottu suoraan raviurheilun puolelta, milloin lähetyksessä soi korvia raastava vinkuna koko matsin ajan jne. Mutta onhan siinäkin oma taikansa. Studio-osuuksia ei kannata odottaa mutta eipä niitä kukaan katso muutenkaan. Pelkkää päivänselvää jauhamista ilman pureutumista olennaiseen, eli peliin. Jääkiekkokulttuuri on lapsenkengissä.
   
 6. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Pääasia on, että kiekko erottuu edes suurimman osan ajasta, samoin pelaajat. Eli että näet, kuka teki maalin ja mistä kohdasta se tehtiin näin kärjistäen. Studiota en tule kaipaamaan ollenkaan, selostustakaan ei välttämättä tarvita. Eli onko niin, että pelejä pystyy katsomaan netistä ilman mitään Elisan boksia, laajakaistaa tai muuta laitehankintaa? 8 € kuussa ja pelit näkee jonkun nettisivun kautta?
   
 7. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Kyllä pystyy ilman Elisa boksia tai elisan laajakaistaa. Kunhan on itsellä joku kohtuullinen nettiyhteys ja PC tai tabletti, niin onnistuu.
  Katsominen joko fanseatin sivuilta tai fanseat apps:in avulla. Tämä siis 8 ekee kuussa. Näkee sieltä kai muutakin urheilua samaan hintaan käsittääkseni. En ole kokeillut kyllä.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Joo Koripalloa ja Salibandyä tuli ainakin, sekä futista. Kaikkia katsoin itse muutaman pelin. Mutta tosiaan, jos tuo tuote säilyy 8€/kk niin ei jaksa edes hirveästi valittaa jos ja kun ihan aina ei peli näykkään. TIetämättömille voin kertoa, että taisin parhaillaan maksaa 18€ yhdestä nettilähetyksestä ennen kuin tämä Fanseat alkoi toimia. Olisiko silloin yleisesti hinnoiteltu 10-14€/ ottelu, en ihan tarkkaan muista, mutta jokatapauksessa tuo nykynen on lähes tulkoon ilmainen ja saikkupäivinä tuli katseltua sohvan pohjalta tallenteita.
  Tuotteella on syystäkin alhainen hinta.....se selviää seuraavassa jaksossa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2016 klo 14.50
 9. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Selkeesti kuitenkin Fanseatilla on hyvää tekemistä resursseihin nähden ja tuntuu asiakaspalvelu toimivan myös. Myös kun osa lähetyksistä näkyy ilmaiseksi elisa viihteen fanseat kanavilta niiden asiakkaille niin eihän tuo kuluttajalle yhtään paha ole, hinta on joko 8 euroa /kk tai sitten näkee ilmaiseksi,Lisäksi eka kuukausi on ilmainen ja taitaa pystyä katkaisemaan milloin haluaa, ei tosin vuosihintakaan olisi paha kun tulee myös muita lajeja. Lisäksi taisi osa matseista tulla veikkaus tv:n kautta myös ilmaiseksi? luulisi että espoo saattaisi herättää myös mielenkiintoa näissä iltapäivälehtien sivuilla. Toisaalta halpa hinta saattaa tehdä sen että katsojia on vieläkin vaikeampi saada Espoossa katsomoihin varsinkin jos hinta ei ole tarpeeksi edulllinen lipuilla.
   
 10. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Mä veikkaan, että televisiointi on yksi pienimmistä ongelmista ensi kaudella sen suhteen, että saadaanko ihmiset hallille vai ei. Fanseat, VeikkausTV jne. ovat suurelle yleisölle aika tuntemattomia välineitä seurata kiekkoa. Tietty nuo voivat tehdä jonkun ison markkinointitempauksen saadakseen enemmän huomiota, mutta uskon palveluiden olevan lähinnä niiden HC-fanien käytössä, jotka eivät reissaa vieraspeleihin.
   
 11. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisaalta voi olla iso kynnys lähteä hallillekaan heti uutta seuraa katsomaan. Eihän se varmaan vielä alkuun tosiaan kovin monella nuo maksukanavat ole ja onko espoossakaan sitten elisan asiakkaita miten paljon? mutta jokatapauksessa kyllähän mitä pitemmälle mennään ja alkuun varmasti kiinostaa ihmisiä pelit, mutta miten sitten kun joku tylsempi mestisjengi vastassa ja pelataan pimeään aikaan myrskyssä joku peli niin helposti se kotisohva vie voiton. Kyllähän ruudunkin väitetään vieneen asiakkaita, vaikka nuo lähetykset ei nyt niin loistavia ja jakeluverkko pienempi niin kyllä varmasti ihmiset nekin löytää kauden aikana. Fanseatille tämä voi olla lottovoittokin, Kookoon ja Jukureiden lähdettyä varmaan homma oli lähellä loppua, mutta nyt voi tulla paljon uusia asiakkaita, toki elisan sopimus taisi päättyä viimekauteen että varmistus lähetyksissä ei ole taidettu vielä antaa?
   
 12. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Tämä oli osa minun pointtia, eli ensin pitää saada ihmiset kiinnostumaan koko seurasta ja sarjasta, tulemaan hallille ja vasta sitten osa alkaa miettimään, että mistäs näitä peleja voi katsoa kotona? Toki osa varmasti ajattelee myös toisinpäin, eli ensin katsellaan kotona, että onko Mestis-Bluestaimikälie mistään kotoisin ja vasta sitten lähdetään hallille, jos kiinnostaa tarpeeksi. Markkinoinnissa Ruutu ja Fanseat vaan taistelevat ihan eri painoluokassa, itse en ollut kuullutkaan koko palvelusta aiemmin, en tosin seurannut Mestistä kovin tiiviisti viime kaudella.
   
 13. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. Suomisarja-sympatiat HCIK, VG, FPS
  Fanseat näyttää myös satunnaisia futiksen maaotteluita (mm. tulevat Belgia- ja Italia-pelit), Korisliigaa, Säbä-liigaa, Hollannin futisliigaa, Tanskan liigaa, futiksen Allsvenskania, SHL:ää, futiksen Ykköstä + pikkulajeja. 8€/kk tuosta kattauksesta ei ole mitään. Suosittelen ottamaan haltuun.
   
 14. ohiveto1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Ja Futiksen Kakkosesta Hongan pelit ;)
   
 15. Pervert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiitospaidat
  Mielenkiintoinen Metiskausi tulossa joten uskoisin että useammin kuin kerran käydään Kokkolassa katsastamassa pelejä.
  Toiveissa ainakin viikonlopuille olisi Blues ja IPK. Katsotaan sitten tarkemmin kun sarjaohjelma julkaistaan.
   
 16. everon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
  Lainaus:
  Heti kun tähän tulee aito tuki cromecastille, niin lähtee ostoon. Tabletilta tai läppäriltä en jaksa urheilua seurata. Muuten kyllä jo varsin hyvä kattaus hintaan nähden.
   
 17. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  HDMI johdolla yhdistät telkkariin? Ei tarvitse katsoa tableteilta.
   
 18. ohiveto1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Milloin muistatte iltapäivälehtien viimeksi uutisoineen mitenkään Mestis-kauden alkamista ja sen yllätyksellisyyttä.
  Väitän, että tässä on takana EU ja se sattuu satamaan koko sarjan laariin.
   
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei varmaan kuitenkaan yllätyksenä tule että sarjan näkyvyys kasvaa kun mukaan tulee uusia seuroja joilla liigataustaa. Ehkä kertoo enemmän siitä että homma voi toimia myös toisinpäin että liigasta liike mestikseen tekee sarjalle hyvä, jos Sport ja Kookoo on tehnyt taas hyvää liigassa.

  Mutta tuohan tuo EU hyvin nyt näkyvyyttä sarjalle ja tuossa on myös esim. Tuton mahdollisuus kun taisi jo viimekaudella tehdä taloudellisesti voittoa, nyt seuroilla on varmaan myös paremmat mahdollisuudet lisäntyneen näkyvyyden myötä telkkarissa neuvotella esim. sponsorisopimuksia ja hieman kasvaa seurana. Vaatisi vain melkein liigan puolelta vähintään yhden "leikkikaverin" lisää tuohon kärkikamppailuun niin sarjasta voisi jopa ihan mielenkiintoinen tulla ja kerätä katsojia ja näkyvyyttä enemmän.
   
 21. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. Suomisarja-sympatiat HCIK, VG, FPS
  Liiga-joukkue putoajan paikalla. Ostaako Salonoja kohta 30 pistettä ekstraa varmuuden vuoksi?
   
 22. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Ei.

  Liiga-kortin ainoa seuraus lienee se, että saa sovittua nousun ennen putoamista Suomi-sarjaan. Sitten voi taas sanoa, että "joukkueen ja organisaation rakentamiseen meni niin paljon aikaa, että..."
   
 23. -Jonne- Jäsen

 24. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Aikalailla ilahduttava seikka että sarjan kärjessä kikkailee TUTO, SAPKO ja JOKIPOJAT. Harmi taasen on se, että Peliitat ja Hokki majailevat aivan pohjilla.
   
 25. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. Suomisarja-sympatiat HCIK, VG, FPS
  Olikos tämän kauden revanssiviikonlopussa mitään bussikampanjaa Veikkaukselta tms? Eikös joku firma kustantanut joskus kaikkien revanssiviikonlopun fanimatkojen bussit...