Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Mestis 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Eesau_65, 17.05.2016 klo 08.44.

 1. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Koska eri ketjuissa on jo alettu puhua seuraavasta kaudesta, niin pistetäämpä sille ihan oma ketju pystyyn.
  Mestikseen on siis tullut pari uutta joukkuetta. IPK ja "Blues". IPK nousi Suomi-sarjasta ja "Blues" nousi tuhkasta.
  Vaikka ns. panokset ovat vähäiset, niin mielenkiintoa sarjaan varmaan tuo Espoon uusvanha joukkue.

  Sarjassa pelaa siis tällä kaudella 13 joukkuetta ja näsitä yksi vähintään tippuu Suomi-sarjaan kauden päätyttyä.
  Sarjassa pelataan 4 kertainen sarja (48 otttelua) ja lisäksi on taas revanssiviikonloppu ja lisäksi kolmen joukkueen oma pieni piirileikki. Kauden alkuun on aikaa, mutta lähdetään liikkeelle saman tien.
   
 2. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Mites nämä ottelupäivät jakautuu täällä Mestiksen puolella? Liigassa otteluohjelma oli lähes järjestään perseestä, otteluita oli välillä joka toinen päivä ja sitten saattoi olla viikon tauko ihan yhtäkkiä.
   
 3. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Lainaus:
  Viime kaudella ottelupäivät muutamaa poikeusta lukuun ottamatta olivat keskiviikko, perjantai ja lauantai.
   
 4. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
 5. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Pidetäänkö eht:n aikaan taukoa vai jakautuuko kausi tasaisesti?
   
 6. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Onpa Espoossa paljon kiinnostusta heidän tulevaa Mestisjoukkuettaan kohtaan. Vaikka seuran nimi eivätkä pelaajat ole tiedossa niin luulenpa, että Espoo tuo piristysruiskeen Mestikseen ja sarja voittaa siinä "vaihtokaupassa" kun iänikuinen Mestis-joukkue Jukurit lähti ja Espoo tulee tilalle.
   
 7. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Ainakin näkyvyyden uskoisin alkukaudesta olevan kovaa kun eri mediat ihmettelee miten se Espoo pärjää vai pärjääkö. Toivotaan että tuo 2000 katsojakeskiarvo täyttyy eikä porukka karkaa liigan ja khl:n mukana Helsinkiin.
   
 8. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Taukoja Karjala-turnauksen aikana, joulutauko viikolla 52 ja sitten kolmas tauko kun nuoret pelailevat viikolla 6.
   
 9. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Todella mielenkiintoista (ja outoa) on lähteä uuteen sarjaan 23 yhtäjaksoisen liigavuoden jälkeen. Mutta ei siinä, vaihtelu virkistää!

  Jännä nähdä minkälaisella joukkueella Espoo (toivottavasti nimisotkuun saadaan selvyys pian) lähtee kauteen. Koska kaikki viime kauden sopimukset raukesivat konkurssin myötä ja pelaajat pakenivat ymmärrettävästi muualle, ei voi edes spekuloida millään. Mestiksen nykyjengeistä ja pelaajista en tiedä oikeastaan yhtään mitään, niitäkin on mielenkiintoista nähdä. Osaako kukaan kanssakirjoittaja pointata seuroista jotain seuraamisen arvoisia juttuja? Kaikesta päätellen keskusteluaktiviteetti on ainakin JA:ssa aika pientä liigapuolelle verrattuna. Saatte sitten lueskella ensi kaudella ilmeisen paljon espoolaisten juttuja...

  Toivottavasti muuten Bluesin konkka ja Ilveksen (todennäköisesti) tuleva sellainen avaavat liigapäättäjien silmät ihan kunnolla. Suomeen on saatava järkevästi toimiva kiekkosarjojen joukko, jonka ylinkin osa on avoin kaikille, jotka sinne urheilullisesti pääsevät. Karsinnat siis takaisin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2016 klo 12.24
 10. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Poistuneet ovat Sport, KooKoo ja viimeisimpänä Jukurit. Hemmetin hienoa, että tilalle saatiin Blues. Ketään muita yhtään väheksymättä Mestiksessä pelaa ensi kaudellakin Jokipojat, TuTo, Blues, Hokki, SaPKo ja Peliitat jotka muodostavat tästä sarjasta taas mielenkiintoisen seurattavan.
  Toistan, en väheksy muitakaan seuroja, mutta nuo edellämainitut menevät omassa asteikossani sinne mielekkäimpien seurattavien joukkoon.
  Myös IPK:n sarjaan nousua tervehdin ilolla siksi että kyllähän uudet seurat aina tuovat uutta väriä.

  Pelaajaliikenne säilyy tai jopa kasvaa sarjojen välillä entisestään ja se ei ole niin hyvä juttu olekaan. Toisaalta suomikiekon kannalta se ehkä kuitenkin sitä on. Sarjan kiinnostavuuden kannalta siitä taas ei pidä muut kuin me HC-miehet jotka innolla seuraamme joukkueiden lisäksi nuoria prospecteja paidan väristä riippumatta.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2016 klo 20.29
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Totta, ja täällä on monessa osiossa varsin paljon yksinpuhelua. Naurettavinta, että suht yleisesti tunnetuissa kiekkokaupungeissa Savonlinnassa ja Joensuussa jatkoaikaan kirjoittavia on kourallinen ja nekin useasti enemmän tai vähemmän laiskoja. Sitä kun vastaa viidettä kertaa itse itselleen niin tulee mieleen kannattaisikohan tätä enää jatkaa.
  Noh, SaPKolla on muutama seuraaja jotka ainakin jakaa kaiken uutisoimisen arvoisen ihan mukavasti.
  KooKoon ja Sportin mukana meni suuri osa kirjoittajia ja hiukkasen Jukureidenkin. Kokkolan osioihin taisi viime talvenakin tulla ihan kiitettävästi tekstiä ja ja samoin TUTO:n ketjuun.
  Se nyt on yleistä että yksi ketju kattaa kaiken maan ja taivaan väililtä vaikka ei pitäisikään. Se nyt vaan sattuu olemaan perseestä, että avataan yhden viestin ketjuja. Sori jos sotii palstan sääntöjä vastaan, mutta kait sen järkikikin sanoo, että siihen loppuisi vähäinenkin kirjoittelu.
  Jos meinaatte reissata niin sepäs se vasta virkistkääkin kun Talvisalossa tai Keuruulla palentuu perse penkkiin ja Lempäälällässä voi ottaa tiskin alta pienet kossuhuikat. Mutta ei, se ei ole tylsää. Lätkä on se juttu eikä hallit. Kaikissa paikoissa on oma hohtonsa ja jäällä pelataan samaa peliä.

  Seuroista en osaa pointata mitään, mutta jos joskus on tuskastuttanut Liigan tuomarointi niin Mestiksessä se voi olla ihan mitä vaan, joskus hyvääkin. Yksi asia ei ole vuosiin muuttunut ja se on luokattoman huonot linjatuomarit.
   
 12. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Sit ei kannata laittaa persettä penkkiin vaan kannustaa omia seisaalteen! Pysyy lämpö päällä :)
   
 13. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Mahtaa olla kirkkaisiin valoihin tottuneille espoolaisille melkoinen shokki tulla vierailemaan Keuruulla :D

  Menneellä kaudella ei parissa pelissä tarvinnut Keuruullakaan miettiä perseen jäätymistä, kun porukkaa oli hallissa niin paljon, että kaikki kehotettiin seisomaan, jotta tilaa saataisiin lisää :)
   
 14. Big Bear Jäsen

  Lainaus:
  Sama oli Iisalmessa, mutta silloin pelattiin Suomi-sarjan pudotuspelejä...
   
 15. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Mihin kirkkaisiin valohin? Meidän omassa modernissa kotihallissahan nuo valot sammuilevat vähän väliä omia aikojaan, joten eipä pieni hämäryys tai kylmyys paljoa haittaa :) Ainakaan heitä, jotka ovat olleet seuran mukana Matinkylä Square Gardenin ajoista lähtien.
   
 16. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. Suomisarja-sympatiat HCIK, VG, FPS
  Lainaus:
  Onneksi Turusta löytyy Ville Niemisen lanseerama "Suomen kolmanneksi oikein jäähalli", ja en tarkoita Nakkimukia.

  Sitten vakaviin aiheisiin...

  Itse olen hieman skeptinen tuon Salonojan touhuamisen suhteen. Mikäli sieltä nyt tärähtää joku rahalla kasattu suvereeni porukka, joka sitten nostetaan saunassa heti ensi keväänä Liigaan, niin omat pelot on toteutunut. Mikäli taas sieltä tulee Mestis-tasoinen, rehellisesti pyörivä porukka, niin tervetuloa. Espoo on toki näin turkulaisena mukavampi paikka vierasmatkoille, kuin Mikkeli / Kouvola / Vaasa. Varsinkin, kun Mestiksessä nämä "paikallispelit" ovat viime vuosina olleet nämä (anteeksi asianosaisilta) "kiimaa" herättävät Vantaa ja LeKi jotka kohdataan n. 30 kertaa kaudessa.

  Katsotaan mitä tulee, ja vedellään sitten johtopäätöksiä
   
 17. Alocacoc Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Jokipoikien kannattajilla on oma fanisivustonsa, Mehtimäkeläinen. Siellä keskustelu on välillä varsin vilkasta ja värikästäkin, ja myö kun ollaan totuttu tappelemaan keskenämme, niin ei siihen riidanhaastoon sitten muita välttämättä tarvitsekaan.

  Mutta ärsytettyinä osataan kyllä aukoa turpavärkkiämme. Kuten tästäkin nähtiin.

  Pitäkää Espoossa päät ylhäällä! Koko kausi tulee!

  E: Muuten olen sitä mieltä, että kiekkopiireissä alkaa olla sopivasti pöhinää. Liigassa yksi joukkue teki ns. Jokipot ja horjahti konkurssin myötä sarjaporrasta alemmaksi. Toinen taas kouristelee vararikon partaalla. Samaan aikaan maajoukkueiden häikäisevät edesottamukset kiinnostavat kansaa enemmän kuin aikoihin, joten josko se sitten siitä. Ehkä jo ensi kaudella väki löytää tiensä myös Mestis-halleihin, kahden vuoden päästä liiga aukeaa ja viiden vuoden päästä Joensuussa pelataan Kanada-maljasta.

  Ja sitten mie heräsin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2016 klo 01.39
 18. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Vieläkö mukaan mahtuisi yksi Tamperelainen joukkue? Saataisiin ainakin molempiin sarjoihin 14 joukkueen kisailut.
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Heh hee, ja sitten kun muistat niin olen hyvin monivuotinen SaPKon kausikorttilainen. Savonlinnassa toimii sivusto kiekko | It&auml-savo.fi jolla on lehden puolesta erittäin aktiivinen ja hyvä ylläpito. (Kuten myös Mehtimäkeläisellä) Tämä savolainen versio on kirjautumisvapaa ja täyttyy siksi isolta osin oikeastaan painokelvottomasta tekstistä, vaikka kirjoitetaan toki asiaakin.
  Olen muuten enemmän kirjoittanut kuluneen vuoden aikana Mehtimäkeläiseen kun kiekko.itukkaan.

  Ynnä, kaikki. Se ei poista sitä asiaa, että aktiivisia jatkoaikalaisia näissä kaupungeissa on naurettavan vähän. Olen joskus aiemmin kirjoittanut tästä, niin en enää jaksa toistaa miksi käytän tuota naurettava sanaa, vaikka molemmilla on nuo omansa.

  Sen verran toki, että tänne sivustolle päätyy pääasiassa suodatattua tai jälkisuodatettavaa tekstiä ja noille jälkimmäisille hiekkalaatikkotason tekstiä. Harvoin täällä on kinasteltu, annetaanko väärin punainen peukku "Repelle" vai pitikö antaa vihreä peukku ja annettiinko niitä peukkuja vaan siksi kun "Repe" kirjoitti.
   
 20. hemppa73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
  Lainaus:
  Juuri samaa meinasin kysellä... Lekille huono, kun kaikki siirtyisivät Ilvekseen... Toivottavasti koutsilla liigapykälä sopimuksessa... Nostaisi sarjan kiinnostavuutta ja näkyvyyttä taas lisää...
   
 21. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Tuskin mahtuu, tulee vähän liian myöhään tämä mahdollinen putoaminen. Toki poikkeuksia on varmasti mahdollista tehdä ja itse näkisin Ilveksen ilomielin Mestiksessä mieluummin kuin jossain alasarjassa.
   
 22. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Tuli vielä mieleen, että nyt on oikeastaan ihan mukava nähdä miten ylhäältä alaspäin tuleva organisaatioa ja sen taustajoukot suhtautuvat Mestikseen tilaan ja vaikkapa TV-näkyvyyteen. Avaakohan tuo pikkuisen silmiä miten ankeaan tilaan maan kakkossarja on saatu.
  Mutta, mielestäni Mestiksessäkin on eteenpäin menty. Ei lasketella enää niin raikkaasti persmäkeä kuin tuossa muutamia vuosia tehtiin. Tästäkin huolimatta puhutaan ihan erilaisista jääkiekkotuotteista.
   
 23. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Varmasti mestis eroaa jollain tavalla, organisaation kannalta tietysti tulot putoavat. Mutta kannattajana tv-näkyvyydellä en usko olevan niin suuria vaikutuksia omakohtaisesti, sillä myös liiga aikoina kävin hallilla katsomassa kaikki kotipelit, vieraspelejä tuli harvemmin katsottua paitsi playoff aikaan ja silloinkin netistä. Olen ymmärtänyt, että mestiksen nettipalvelu on ihan ok. Lähinnä "pelkään", että ottelutapahtuman laatu kokee areenalla kolauksen.

  Ainakin vanhan katto-organisaation aikaan Barona-areenalla (nyk. Metro Espoo) äänenlaatu areenalla oli aina surkeaa kun katsojia oli alle 2000 (tai loppukaudesta ehkä jopa alle 2500). Tämä vei muunmuassa CHL peleistä fiilistä pois kun äänet kuulosti siltä, että ne olisi soitettu pädiltä mikrofoonin kautta hallin äänentoistoon. Ei uskoisi, että äänen laadulla olisi hinta joka vaatisi tietyn katsojamäärän täyttämistä, varsinkin kun tarkotuksenmukaista olisi ylläpitää laadukas ottelutapahtuma, jotta siihen osallistuvat satunnaiskatsojat palaisivat hallille. Tällä apinoillilla varmaa saatiin säikytettyä osa myös pois, joille jäi vaan mieleen amatöörimäinen audiovisuaalinen ulosanti.
   
 24. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Lainaus:
  Hieman alkoi tahtomattakin huvittaa kommentti kiekkoa pidempään nettipalveluista seuranneena. Sanotaan näin, että puhutaan aivan eri hinta- ja laatuluokan tuotteesta. Yllätys tulee olemaan melkoinen edelliskausien Nelosen ja Ruudun ammattilaistuotantojen jälkeen katsoa vaikkapa Leki-Espoo peliä - millään lailla Lekin mediatiimiä tai muitakaan mollaamatta. Niillä pelimerkeillä mennään, mitä on käyttöön annettu. Kaikki tekeminen, osaaminen ja rahasummat ovat vaan niin eri tasoilla sarjojen välillä, että oikeasti ei ole edes reilua yrittää verrata tekemistä keskenään.
   
 25. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Mitä tarkoitat? Studio osuudet puuttuvat? Vai eikö tule kuvaa edes kentältä? Muistaakseni työskennellessäni Savonlinnassa pari vuotta taakseppäin tuli katsottua yksi peli mestistä netistä ja se oli ihan hyvän laatuinen lähetys.

  Itselle on riittänyt hyvin, että itse pelin näkee erä tauoilla sitten saunaan tjs. Kuvan laatu Barona-areenalta on ollut myös lähes poikkeuksetta suhteellisen surkea kun on katsonut netistä kotipelien recappeja; ei edes siniviivoja erota himmeän valaistuksen takia. Studio osuudetkin puuttuivat muistaakseni monesta pelistä ainakin urhotv aikaan ja mielestäni myös ruutu.fissä, studio paikalla vain yhdessä pelissä per kierros. Viime kaudella taisivat jotenkin yhdistää tvpeli studion myös muihin lähetyksiin, tästä en ole kuitenkaan varma.