Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Mestiksen vapaat pelaajat 2019

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Knap, 02.04.2019 klo 19.50.

 1. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ketterä ja SaiPa voisivat hyvin vaihtaa paikkoja päikseen. Kaikki voittaisi: vetihän Ketterä Lappeenrannassakin enemmän katsojia kuin SaiPa...
   
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Katselin vähän Mestis-joukkueiden kokoonpanoja ja vapaita pelaajia. TOP-6 on valmis (toivottavasti jo) vasta Ketterällä. SaPKo ja Koovee ei päässyt listalle myöskään, SaPKon hyvän tilanteen vuoksi ja Koovee ei siksi, koska ei ole pelaajasopimuksia juuri. Toi eka luku on tarve TOP-6 paikoille ja toinen luku sitten kärkisenttereille.

  K-Vantaa (3) (0)
  Hermes (2) (1)
  Peliitat (3) (1)
  IPK (4) (1)
  TUTO (3) (0)
  KeuPa (3) (1)
  RoKi (3) (1)
  Hokki (5) (2)
  Jokipojat (2) (0)

  Hyökkääjiä yhteensä: 28
  Senttereitä: 7
  Laitahyökkääjiä: 21  Hyvin tulkinnanvaraisia, koska monilla joukkueilla on kolme ketjua yhtä hyviä, mutta koitin nyt katsoa kriteerit kahteen absoluuttisesti parhaaseen ketjuun.

  Vapaat sentterit jotka menisivät ykkössentteristä, osa näistä nyt on kyseenalaistettavia, mutta se kertoo lähinnä heikosta sentteritarjonnasta juuri nyt. Niin, jätin joitain pois ihan siitä syystä, että heidän osoite on jotenkin selvinnyt. No näitä olisi kuitenkin seitsemän, eli kaikille riittäisi. Itselle kävisi heistä kuka tahansa IPK:hon.

  Jussi Nättinen
  Juuso Forsström
  Lassi Kokkala
  Teemu Huttu
  Erik Embrich
  Teemu Lämsä
  Gabin Ville
  Yht. 8

  Kärkilaitureita taas melko vähän, ja näistäkään ei ole kuin boldatut ihan eliittiä. Toki nytkin tippuu Liigasta pelaajia ja kenties jotain ulkomaanhakujakin nähdään. Eikä kaikki hommaa edes omaa TOP-6 noin täyteen, vaan lainat vaikuttavat paljon. Kuitenkin, kovat on markkinat Mestiksessä kesällä.

  Kristian Kangas
  Santeri Vuoti
  Toni Henttonen
  Nico Friman
  Timi Lahtinen
  Sami Salminen
  Joonas Larinmaa
  Janne Väyrynen

  Toni Leinonen
  Mika Koivisto
  Malo Ville
  Samuel Salonen
  Arttu Likola
  Aatu Hämäläinen -- IPK jos jossain?
  Mikko Laine
  Niklas Salo

  Ville Saloranta
  Yht. 17
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2019 klo 15.59
 3. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Puolasta vapautuneet Janne Laakkonen, Niko Tuhkanen, Jesse Jyrkkiö ja Jesse Rohtla. Laakkonen alkaa olla jo siinä iässä, että saattaapi vaikka olla lopettelemassa uraansa, mutta kaikki muut olisi ainakin teoriassa (esim. alkukaudesta sopimustarjouksia odotellessaan) mahdollista nähdä Mestiksessä. Tuhkanen tekikin juuri viime kaudella niin, eli aloitti kauden Peliitoissa.
   
 4. TeMee_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Kopla
  Lainaus:
  Tuskin noista kukaan tulee mestikseen. Eiköhän liiga ovi aukea heille.
   
 5. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ekasta lauseesta samaa mieltä, eli lienee todennäköisempää ettei kukaan näistä tule Mestikseen kuin että joku tulisi. Sen sijaan toisesta lauseesta vähän eri mieltä.

  Jesse Rohtla ei ole onnistunut liigassa kertaakaan niin, että olisi saanut jatkosopimusta. Viime liigapeleistä aikaa neljä kautta, ikää 31-v ja edelliset sarjat Puolassa (kaksi kautta), Ruotsin divari, Valko-Venäjä ja Kazakstan. Ihmettelisin suuresti, jos joku liigajengi vielä haluaisi kokeilla tätä korttia.

  Jesse Jyrkkiö pelasi aikoinaan lupaavan tulokaskauden liigassa, mutta siitä on jo kymmenen vuotta aikaa. Sen jälkeen sarjataso mennyt melkein koko ajan alaspäin: Mestis -> EBEL -> Tanska -> Allsvenskan -> Ranska -> Slovenia -> Puola. Taitaapi ennemmin jatkua kiertolaiselämä maailmalla kuin tulla sopimustarjous liigasta.

  Niko Tuhkanen varmaan menisi peruspakkina liigajengeissä, mutta kun sekä Pelicans että KooKoo ovat muutama vuosi sitten katsoneet, ettei Tuhkaselle ole tarvetta, niin tuskin visiitti Puolassa on ainakaan lisännyt kiinnostusta. Ikää myös Tuhkasella 31-v.

  Janne Laakkonen tosiaan jo 37-v ja edelliset liigapelit kuuden vuoden takaa, sen jälkeen hänkin tahkonnut aika eksoottisia kiekkosarjoja.
   
 6. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Mielenkiintoinen maalivahti nimi vielä vapaana suomisarjassa, 2016 vuoden NHL varaus kolmannella kierroksella numerolla 83. Wouter Peeters. Riittäisiko rahkeet Mestikseen?

  Wouter Peeters at eliteprospects.com
   
 7. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Tää Peeters kävi viime kaudella testailemassa siipiä IPK:ssa Tuomas Tolosen try-outin aikana. Ei ilmeisesti vakuuttanut valmennusta siinä määrin, että paikan olisi saanut. Tuskin syy olisi hintakaan ollut, kun Kalajoelle päätyi.
   
 8. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Lainaus:

  Aika vähissä taitaa olla hyvät ulkomaan avut Mestis palkkioilla saatika suomisarjan palkkioilla. Olisi mukava nähdä vähän ulkomaan väriä Mestiksessä taitaa olla enemmän suomisarjan juttu. Mestiksen taso ja palkat ei taida kohdata verrattaen muihin saman tasoisiin sarjoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2019 klo 23.17
 9. Linnankundi Jäsen

  Onhan Peeters niin julman kokoinen, ettei sen tarvitse mitään torjua, kunhan levittäytyy maalin eteen, niin ei sinne montaa aukkoa jää. Mies kun seisoo maalin edessä, niin napa on yläriman korkeudella. Vakavasti ottaen, voisi hyvin mennä Mestiksessä kakkosmaalivahtina.
   
  J_L_ tykkää tästä.
 10. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  No juu, ja oli Kalajoella ilmeisen hyvä. Olisiko siinä sitten Hermekselle toinen vahti, kun siellä suunnalla on jo liikeellä? Vai jatkaako Jukuri? Muilla joukkueilla alkaa olemaankin veskapaletti ihan kunnossa (pl. IPK).
   
 11. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Lainaus:

  KeuPastakin puuttuu toinen veskari en pitäisi Peetersiä ollenkaan huonona hakuna. Ainakin olisi mielenkiintoinen enkä haluaisi taas sitä laina molarin armoilla olemista.
   
 12. TeMee_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Kopla
  Lainaus:
  Mistä lie johtunu? Saipan kausi oli ohi, joten varmasti lappeenrannassa kiinnostaa lätkä kun lappeenrannassa oli mahollisuus. Jos kausi olisi ollut molemmilla menossa niin kyllä Saipa vetää enemmän porukkaa kuin ketterä.
   
 13. TeMee_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Kopla
  Vielä on vapaana muutamia veskareita

  Samuel Jukuri
  Jonas Harald
  Jonatan Iilahti
  Lari Kukkohovi

  Jukuri saattaa odotella vielä jos liiga ovi aukeasi.
   
 14. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Vitsillä heitin jo tuolloin palstalle, että nyt on viimein mahdollisuus nähdä finaalilätkää Lappeenrannassakin. Mielestäni nimittäin Kisapuistossa ei ole pelattu aiemmin koskaan finaalipelejä miesten tai edes a-nuorten sarjoissa. Ehkä tuokin jokusen katsojan houkutteli, kiekkokatsojan kausi kun on tupannut loppua siellä jo aika aikaisin.

  Lisäksi varmaan iso osa katsojista tuli Imatralta, lisäksi tiedän että ainakin joku imatralainen houkutteli seuraksi hallille lappeenrantalaisen tuttavansa. Ja lisäksi on vielä samantyylinen pikkuveli-ilmiö kuin siinä, että ruotsalaiset hyppäsivät mm-kisoissa Suomen bandwagoniin. SaiPa-fanin on helppo sympata Ketterää.
   
 15. ktmike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Koovee
  Veikkaan, että ensi kaudella pelataan. Saipalla on sellainen ykkösketju, jotta saapa nähdä mihin ne pystyy
   
 16. Sergei Fedorov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  James Harden, Tyson Fury
  Lainaus:
  Tuleva ykkössentteri ei pelannut viime kaudella laisinkaan, ja ykkösketjun takana joukkue on täynnä nelosketjun ukkoja. Saanen epäillä pudotuspelipaikkaa.

  Ketjun aiheeseen: mielenkiinnolla seuraan mihin Erno Ripatti päätyy. Toivottavasti jatkaisi Ketterässä. Huhuja on ollut jopa SaiPaan, mutta ainakin Mestiksen tasolla loistava kahden suunnan sentteri. Varmasti kelpaisi jokaiselle Mestis-jengille.
   
 17. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Melkein voisi voimasuhde ketjun tätä varten jo tehdä, mutta en jaksa sitä nyt kattavasti avata. Sen verran hypeissä olen Kiviahon hankinnasta, että pakko hieman flexata. Olisiko IPK:lla jopa parhain maalivahtikaksikko ja paras maalivahti. Kiviaho ja Tolonen kuitenkin melko timanttinen kaksikko.

  TOP ykkösmaalivahdit:
  1. Kiviaho
  2. Seppänen
  3. Tervo
  4. Urpolahti
  5. Hölsä
  6. Ignatjew
  7. Kotkaniemi
  8. Nico Viksten
  9. Sami Suni
  10. Vilho Heikkinen
  11. Condrad Mölder

  TOP maalivahtikaksikot
  1. Kiviaho - Tolonen
  2. Urpolahti - Salminen
  3. Kotkaniemi - Salama
  4. Tervo - Lipiäinen
  5. Seppänen - Rautio

  Toi SaPKon maalivahtikaksikko vois olla ihan hyvin edellä IPK:n vastaavaa, mutta kotiinpäin, kotiinpäin. Tällainen listaus kun tehtäisiin kenttäpelaajista, niin ei hirveästi löytyisi IPK:sta pelaajia.

  Vapaiden ketjuun siksi, että tällä listalla isoja nimiä olisi vielä Samuel Jukuri ja Kimmo Rautiainen. Jukurin pelatessa Mestistä, on hän paras maalivahti sarjassa.
   
 18. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  On Shaiba joskus voittanut jopa A nuorten SM kultaa. Taisi olla aikana jolloin nykyinen kapteenikin veti vielä junnuissa.
   
 19. TeMee_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Kopla
  Lainaus:
  Jukurit saattaa olla myös vaihtoehtona. Pelasihan Ripatti muutaman kauden Mikkelissäkin ja Ripatti alkaa olla jo kunnon pelimies että varmasti liigassa kiinnostaa.
   
  Sergei Fedorov tykkää tästä.
 20. hemppa73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
  Kristian Kangas siirtyi Tšekin maalle... Jussi Nättinen ilmeisesti myös hamuaa suomen rajojen ulkopuolelle...
   
 21. TeMee_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Kopla
  Lainaus:
  Saipan keskustelupalstan mukaan Markkanen hakee paria ulkomaalais pelaajaa. Näin ollen tuskin Ripatti Saipaan siirtyy. Ramstedin hankinnan myötä on myös sentteriosasto valmis. Koho, Ramstedt, Löfman, Virtanen, Iso-Mustajärvi ja Saari.
   
 22. TeMee_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Kopla
  Lainaus:
  Jos näin on Nättisen kohdalla niin kova menetys Hermekselle. Hermes on menettänyt monta kovaa pelaajaa kauden jälkeen..Kivinen, Kangas, Markkula, Niemelä, Blomberg. Vielä jos Jukuri ja Nättinen päättävät vaihtaa seuraa.
   
 23. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Jos sinulla on aikaa ja viitseliäisyyttä niin avaa ihmeessä. Jokainen uusi ketju ja uusi viesti on Mestikselle plussaa ja kivahan se on aina värilaseilla vääntää onko se oma ykkössentteri parempi kuin toisen tai onko se vastustajan maalivahti täysi seula verrattna omaan. Itsellä on mennyt Mestis kevään aikana aikalailla ohi kevään pettymyksen takia ja huomasin juuri etten ole edes korkannut SaPKon ensikauden ketjua. No mm-kisat varasti huomioni, joten pitää tällä viikolla kokoonpanoihin tutustua tarkemmin. Toisaalta voihan sen ketjun avata vasta TuTon risteilyn jälkeen.
   
 24. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Eliteprospectissa julkaistuna useampikin ulkomailla pelannut Mestiksestä tuttu suomalainen, jotka jättävät nykyisen seuransa:

  * Juuso Perttilä
  * Tuukka Rajamäki
  * Roni Viirlas
  * Rasmus Kulmala
  * Niko Suoraniemi

  Luultavasti kaikki kyllä kyttäävät ensisijaisesti jatkoa muualla kuin Suomessa, mutta mistäpäs sitä tietää, jos joku vaikka eksyisi takaisin kotikonnuilleenkin.
   
 25. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  @Knap @sorza
  Mulla on ajatuksena, että käynnistäisin sellaisen voimasuhdevertailun, jossa kaikki halukkaat palstalaiset arvioisivat kaikki pelaajat ja näistä laskettaisiin sitten keskiarvot. Isohko homma, mutta jos löytyisi edes 10 innokasta mukaan, niin saataisiin varmasti varsin asiantunteva ja puolueeton näkemys voimasuhteista.
   
  YksiKuppiTeetä tykkää tästä.