Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Mestiksen vapaat pelaajat 2019

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Knap, 02.04.2019 klo 19.50.

 1. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Veteraanit jätin Vainiolaa lukuun ottamatta tarkoituksella pois, koska eipä nyky-Mestis taida heitä enää juurikaan houkutella. Pikkarainen tosin saattaisi olla poikkeus.

  Erosen laittaminen listalle kuvastanee puolestaan sitten sitä, kuinka vähän liigaa seuraan ja tunnen, jos noin kuten kerroit. Varmasti tuolla on muitakin epärealistisia nimiä mukana, moni kytännee paikkaa ulkomailta että voisi jatkaa ammattilaisena. Mutta joku nuorempi saattaisi vaikka sopivan opiskelupaikan saadessaan innostuakin tulemaan Mestikseen.
   
 2. Severi94 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K-Vantaa
  K-Vantaaseen siirtyy Blues U20.sta Petteri Villanen, Markus Lahtinen ja Miika Heiskari sekä omasta A.sta Maalivahti Niku Halla-Aho
   
 3. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Heiskari oli A-junnujen SM-liigassa kauden 6. tehokkain puolustaja ja +/- tilastossa sijalla 4. Tilastojen valossa ainakin siis oikein herkullinen haku. Villanen ja Lahtinen varmaankin ~kolmoskentän pelaajia odotusarvoltaan ja Halla-ahon roolina lienee maksimissaan availla vaihtoaition luukkua.
   
 4. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 5. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Jokipojat ja SaPKo alkaa olemaan jo ihan hyvissä kantimissa. Myös RoKi on julkaissut ekat sopparit. Koovee ja IPK ovat pitkäaikaislomalaisista pitäneet hiljaiseloa melko taitavasti. Kooveen päävalmentajalla (Kuusela) vielä pelit kesken, joka selittänee tuota Kooveen osalta. IPK:lta taas päävalmentajaa ei ole, ainakaan julkistettu, joka sitten selittänee IPK:n tilannetta. IPK:lla oli nyt kaksi päiväiset try-outit A-junioreihin ja edariin, ehkä sieltä tarttuu joitain, ehkä ei.

  Voisiko olettaa, ettei loput tuosta SaPKon nipusta sitten jatka SaPKossa ollenkaan? Luulisi että niitä jatkoja olisi tässä samassa julkaistu enemmänkin. Tommi Laakso ainakin harjoitellut Ässien kanssa, joka nyt ei suoraan kerro mitään.
   
 6. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Jokipojat jatkaa marketintyhjennystä. Kyllähän tuo maalivahtitandemi vaikuttaa erittäin kovalta nyt, mutta eipä tässä mitään jaeta ennen tosipelejä, voihan se olla, että kummatkin ovat hyviä, mutta eivät eliittiä. Kelpaisi siis omaan IPK:hon myös tuo tandemi.

  Runkosarja voittajasta on käynnissä ryhmäpako, eikö se nyt niin kiva joukkue olekkaan, mitä peliesitykset enteilisivät? Niemelän lähtö ei niin paljoa yllättänyt minua, toki ei tehnyt sopparia edes Jokerien kanssa vaan K-Vantaan, joka ehkä vähän outoa. Mutta tuo Kivisen lähtö kyllä. Uransa paras kausi historian parhaassa Hermeksessä, mutta ei silti siellä jatka.
   
 7. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Jokipojilla hyvä tahti päällä. Mutta mihinköhän Joonas Harald löytää tiensä? Jokipojissa on molarin tontit täynnä, mutta jollekin muulle Mestis-seuralle saattaisi ehkä kelvata jopa ykkösvahdiksi.
   
 8. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Siellä se Hermeksen kuppaus jatkuu. Käytännössä nyt on ryöstetty maalivahdit ja kaikki puolustajat suunilleen (Jukuri ja Moberg vaihtaa ilmeisesti kans maisemaa). Hyökkäyksessä jäljellä Mr. Hermes alias Jussi Nättinen ja Kristian Kangas. Mä oon tästä toitottanut jo, mutta mua kiinostas aika paljon, mistä tässä on kyse.

  @Everton mainitsikin Joonas Haraldin. Toivon, ettei IPK päädy ainakaan. On se ihan ok veska, mutta en haluaisi nähdä "arpaa" ykkösenä. Ylipäänsä maalivahtien tilanne mielenkiintoinen. Vaan Jokipojilla, K-Vantaalla, SaPKolla, Peliitoilla ja luultavasti Kooveellakin maalivahtiasiat edes jokseenkin hoidossa. IPK:lla saattaa jatkaa Tolonen toisena, Elmeri Metsävainio tuskin. TUTOn, Hermeksen ja Ketterän oletan nappaavan markkinoilta jonkin hyvän nimen, koska kaikkien ykkösvahdit vaihtavat maisemaa n. 99% todennäköisyydellä, annan prosentin Kaarlehdon jatkamisella.

  IPK:lta tulee sopimusuutisia tällä viikolla ainakin. Rungon kai julkaisevat ainakin, tulisiko päävalmentaja samalla?
   
 9. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Alkusyksyllähän oli Hermes ostanut isolla rahalla näkyvyyttä Kauppalehdestä... Vaikka tämä kausi menikin (runkosarjan osalta) yli odotusten ja katsojakeskiarvo parani selvästi, niin haiskahtaa kieltämättä siltä että pelaajien kohonnut markkina-arvo ja seuran tuleva pelaajabudjetti eivät ehkä kohtaa toisiaan. Mutta tämä siis ihan spekulaatiota ilman parempaa tietämystä. Voihan se olla, että Hermes räväyttää sitten kerralla ilmoille sellaiset seksiwau-hankinnat, että alaleuat putoavat kaikkien kilpailijoiden toimistoilta...
   
 10. TeMee_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Kopla
  Ketterän Karolus Kaarlehto pelaa varmaankin Saipan edustuksessa kun Tuohimaa lähtee pois joten Ketterälläkin maalivahdin hankinta edessä. Samuli Tervo jatkaa varmasti Keupassa, otti ykkösmoken paikan Hölsältä. Vapaina Joonas Harald, Tuomas Tolonen, Juho Ratilainen, Jonatan Iilahti ( tuskin jatkaa liigassa) Sami Suni, Kimmo Rautiainen, Paavo Hölsä, Elmeri Metsävainio ja Lassi Yrjölä. Tuo Hermeksen tilanne on mietittänyt, pelaajia lähtee muihin seuroihin mutta ketään ei ole hankittu eikä seura ole uutisoinut mitään tämän hetkisestä tilanteesta.
   
 11. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Nythän pukkaa jo useampaa siirtouutista per päivä ja moni tuolta keräämiltäni listoiltakin on jo päätynyt Mestikseen.

  Vapaata riistaa voipi olla koko LeKin jengi, mutta pari pelaajaa sieltä on jo uuden työnantajan löytänytkin. Joni Lavonen ja Aleksi Mäkelä nimittäin Ranskan kakkostasolla pelaavan Caenin riveihin.
   
 12. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Noniin siellä alkaa pikku hiljaa olemaan jo sopimuksia joukkueilla. Lukumääräsesti niitä vähiten taitaa olla Ketterällä, TUTOlla, IPK:lla, Hermeksellä ja Kooveella, joilla kaikilla niitä on alle 5. LeKiä en ottanut huomioon, koska tuo Aamulehden uutinen tarkoittaa mun silmissä sitä, ettei seura jatka Mestiksessä. Samassa uutisessa sanottiin muuten Kooveeseen siirtyvän Jere Heleniuksen ja Otto Mäkisen. Vili-Jesper Koivula jatkaa. Otin nuo jo tuolta listalta pois.

  K-Vantaan joukkueen rakennus näyttää mun mielestä aika oudolta. On siellä se kärki (Sund, Niemelä, Sikstus jne), mutta ihan saatanasti A-junnuja ja try-outteja. IPK julkaisi eilen vain kapteeni Huttusen sopimuksen, joka nyt oli elintärkeä, pakkien pistepörssin toinen pisteillä, jotka teki kevätkaudella. Odotan ensi viikolla tulevan lisää sopimuksia. Tuleeko joitain Härkösen mukana IPK:hon vai ei? Veikkaan, että tulee. Eniten täällä toivotaan, että koko IPK:n Mestis-historian kotiyleisön suosikkipelaaja Pihlajamäki palaa.

  Pelottaa mitä hallitseva mestari vie markkinoilta. On varmasti imua ja onhan tällä Mestiksen SKA:lla (hymiö) selkeästi myös valttikortteja saada pelaajia. Mutta hyvä vain, on se kiva aina isompiaan ja hallitsevaa mestaria kaataa.
   
 13. Sergei Fedorov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  James Harden, Tyson Fury
  Ketterä naarasi KeuPa HT:sta Samuli Tervon, ja hankki Nuorten Liigasta kolme pelaajaa(Forsblom, Nousiainen, Hallikas). Omista viime kauden sopimuspelaajista jatkot sorvattiin Kestilälle, Nybondasille, Karjalaiselle, Tanhualle sekä Lippojoelle.

  Aikaisemmin sopimukset tulevasta kaudesta oli Koposella, Niemellä sekä Haaparannalla + SaiPan junnuista tulleilla Airolalla ja Viskarilla. Nyt Ketterällä yhteensä ensi kaudeksi 14 sopimusta (8 hyökkääjää, 5 puolustajaa sekä 1 maalivahti).
   
  Dynamo_FIN tykkää tästä.
 14. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Viilataan tuohon sen verran, että ko.jampparitkin on ihan Ketterän kasvatteja. (eivät pääse farmareiksi mustamaalaamaan meitä heti kättelyssä)
   
  OCE, Sergei Fedorov & Jango tykkäävät tästä.
 15. Jango Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Imatran Ketterä
 16. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Huhhuh kun se SKA riehuu. IPK on muninut tässä nyt 1,5 kuukautta, sillä välin Ketterä on voittanut yhden mestaruuden ja julkaissut melkein joukkueellisen pelaajia. Tällä hetkellä aika moni voisi ottaa mallia tuon pietarilaisseuran toiminnasta.

  En olisi ikinä uskonut, että Kestilä jatkaa Mestiksessä. Oon itsekin ihan tyytyväinen, että Tervo päätyi Ketterään. Pelkona oli, että IPK:hon tulisi Härkösen mukana. Älkää käsittäkö väärin, kyseessä on ehdottomasti laadukas maalivahti ja voi nousta ensi kaudella vaikka TOP-3 vahtien joukkoon, mutta pelkona on myös se, että pystyykö kantamaan koko pitkän kauden ajan ykkösvahdin viittaa? Ei nuo prosentit runkosarjasta ole mitään huikeita, pudotuspeleissä on, mutta siellä myös puolustaminen on tiivimpää (yleisesti).
   
 17. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  KooKoolla on nyt kolmen veskarin kanssa sopimus. Tarkoittaa siis sitä, että vahvoja otteita kevään (panoksettomissa) liigapeleissä esittänyt Oskari Salminen lainattaneen Mestikseen, kuten jo hyvä tovi sitten ounastelinkin.

  Lähimmistä seuroista Peliitat peluuttanee jotain Pelicansin veskaria ja K-Vantaa luottaa jokerivoimiin. Itä-Suomesta Ketterällä ja SaPKolla on puolestaan jo ykkösvahdit pestattuna ja Jokipojilla maalivahtikaksikko valmiina. KooVee, LeKi (tai sen mahdollisesti korvaava Hokki), KeuPa tai RoKi eivät kuulosta todennäköisiltä pelaajapoliittisten syiden johdosta. TuTolla on puolestaan jo kaksi nuorta molaria.

  Jäljelle jäisi siis ainoastaan Hermes ja IPK. Voisin hyvin kuvitella, että Salmista ainakin tarjoillaan molemmille.
   
 18. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Vahva mutu, että Salminen on SaPKon miehiä lopulta. Ei Salminen omilla näytöillään kävele minkään joukkueen ykköseksi noin vaan, uskoisin että tuollainen viime kauden Viksten-Urpolahti asetelma voisi olla ihan todennäköinen.

  IPK:hon voisin Salmisen ottaa, mikäli pari olisi Salminen-Tolonen. Aika tasainen pari näin ennakkoon, tulee oikeastaan mieleen 2017-2018 Autio-Tolonen pari, joka lähti melko samasta lähtökohdista, siinä kävi melko hyvin. Tosin tuossa tilanteessa pitäisi olla KooKoolta takaus, että mies on todellakin koko kauden IPK:n käytössä, eikä yhtäkkiä lähtisi maalivahti alta, mikäli Salminen onnistuisikin huikeasti.
   
 19. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Pitkälti samaa mieltä. Toisaalta: aika vähissä voi olla sellaiset vahdit Mestikseen (pidempiaikaisiksi lainoiksi) jotka ovat edellisellä kaudella pelanneet yli 15 liigamatsia. Sitä ei varmaan tartte pelätä, että KooKoo kutsuisi takaisin hyvien otteiden takia. Kouvolassa ykkösvahdin tontti on pelattu Haukelandille ja varmaankin HIFK:n kanssa sovittu, että Niilo Halonen torjuu sitten ylijäävät pelit. Sen sijaan KooKoon viimeaikaisen loukkaantumishistorian tuntien en suosittelisi Salmista millekään Mestis-seuralle ns. ainoaksi pelaavaksi vahdiksi. KooKoo varmasti varmistaa sen, että oma sopimuspelaaja on kutsuttavissa hyvin nopealla aikataululla takaisin, jos tarvetta tulee juurikin mahdollisten loukkaantumisten johdosta.
   
 20. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  @Everton tuosta edellisellä sivulla olleessa liigajoukkueiden listauksesta puuttuu jostain syystä Ässät kokonaan, eli pelaajia joiden suunta olisi liigasta alaspäin. Ja niitähän nimittäin meillä riittää. Kuten kaikki täälläkin varmasti tietävät, niin Ässien mennyt liigakausi oli.. noh, sellainen kuin oli. Näin ollen joukkue muuttuu rajusti, hyökkääjistössä etenkin porukkaa lentää ulos niin, että saluunan ovet viuhuvat kuin Terence Hillin & Bud Spencerin italowesterneissä. Tässä ainakin kuusi hyökkääjää:

  Severi Sillanpää
  Tuomas Huhtanen
  Aki Juusela
  Mikael Saha
  Matias Varttinen
  Jussi Makkonen

  Näistä yhtäkään ei ole kait edes huhuttu mihinkään suuntaan, mutta juuri kenenkään jatkamista liigassa on kyllä todella vaikea nähdä, kun nyt jo katsoo liigajoukkueiden tilanteita. Kaksi ensin mainittua tosin pelasivat jo viime kaudella Suomi-sarjassa, ja jos siviilielämän takia jäävät Poriin, niin lienee jopa todennäköisempää että pelaavat sitten vain Karhu HT:n riveissä (vaikka toki alkavat olla Suomi-sarjaan jo aika iäkkäitä)..

  Juuselalla nyt luulisi olevan aina se kiintiöpaikka TuTossa, jos ei mitään muuta. Mielenkiintosia nimiä ovat sitten Saha ja Varttinen. Saha ei ole eläissään pelannut yhtäkään Mestis-ottelua, mikä on todella hämmästyttävää kun hänen uraansa katsoo. Pärjää liigatasolla, mutta kun on jo vuosikausia polkenut aivan samaa tyhjää menemättä mihinkään suuntaan. Käytännössä samoja pieniä pistemääriä pienellä peliajalla vuodesta toiseen, ja aina myös osan kautta katsomossa. Siinä olisi siis kuitenkin todellinen jokerikortti jollekin Mestis-seuralle. Varttinen taas tarvitsisi nyt ihan kunnolla uuden vauhdin, 1-2 kautta Mestiksessä voisi olla todella tarkoituksenmukainen idea. Ja sitten on kuitenkin ihan komean liigauran tehnyt Makkonen: ei hän ehkä varmaan vielä ihan lopettamassa ole, eikä taatusti haluaisikaan lopettaa uraansa tällaiseen kauteen kuin tämä oli. Mutta kyllä hänenkään on vaikea nähdä liigassa jatkavan.. noh, en tiedä..

  Mutta, siinä on kuusi pelaajaa, ei muuta kuin valitsemaan :)
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2019 klo 11.52
  YksiKuppiTeetä tykkää tästä.
 21. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Vielä vähän lisähakuja. Eli ulkomailla pelanneita suomalaisia, jotka ovat ilman julkaistua sopimusta ja voisivat olla Mestis-seurojen tavoiteltavissa:

  MV:
  Teemu Seppänen at eliteprospects.com
  Tuukka Smura at eliteprospects.com
  Leevi Laakso at eliteprospects.com
  Misa Pietilä at eliteprospects.com
  Patrik Virtanen at eliteprospects.com
  Antti Leskinen at eliteprospects.com


  P:
  Henri Auvinen at eliteprospects.com
  Joni Liljeblad at eliteprospects.com
  Kevin Kallonen at eliteprospects.com
  Roni Rukajärvi at eliteprospects.com
  https://www.eliteprospects.com/player/43581/sebastian-kauppila
  https://www.eliteprospects.com/player/90024/markus-haapanen
  https://www.eliteprospects.com/player/42366/niklas-tikkinen
  https://www.eliteprospects.com/player/25257/christian-silfver
  https://www.eliteprospects.com/player/25262/julius-nyqvist
  https://www.eliteprospects.com/player/315161/santeri-suistio
  https://www.eliteprospects.com/player/21251/lauri-taipalus
  https://www.eliteprospects.com/player/88688/sami-jekunen
  https://www.eliteprospects.com/player/25256/juuso-salmi
  https://www.eliteprospects.com/player/16422/antti-kauppila
  https://www.eliteprospects.com/player/12727/casper-santanen
  https://www.eliteprospects.com/player/40526/ville-saukko
  https://www.eliteprospects.com/player/66048/tuukka-laakso
  https://www.eliteprospects.com/player/16645/lasse-uusivirta
  https://www.eliteprospects.com/player/51429/juuso-pulli
  https://www.eliteprospects.com/player/241343/jesper-kokkila
  https://www.eliteprospects.com/player/353226/valtteri-meisaari
  https://www.eliteprospects.com/player/42028/otto-eemeli-linke
  https://www.eliteprospects.com/player/21250/panu-hyyppa
  https://www.eliteprospects.com/player/56596/juha-tarkkanen
  https://www.eliteprospects.com/player/65440/atte-makinen
  https://www.eliteprospects.com/player/43508/roni-viirlas
  https://www.eliteprospects.com/player/56497/aleksi-honka
  https://www.eliteprospects.com/player/50750/joona-tolvanen
  https://www.eliteprospects.com/player/15180/niko-tuhkanen
  https://www.eliteprospects.com/player/36919/miro-hovinen


  H:
  https://www.eliteprospects.com/player/200236/totte-moberg
  https://www.eliteprospects.com/player/301335/aapo-alapuranen
  https://www.eliteprospects.com/player/43302/saku-salminen
  https://www.eliteprospects.com/player/37369/henri-fomin
  https://www.eliteprospects.com/player/56512/taneli-lappalainen
  https://www.eliteprospects.com/player/44177/eetu-ville-arkiomaa
  https://www.eliteprospects.com/player/44190/riku-pitkanen
  https://www.eliteprospects.com/player/57864/antti-paavilainen
  https://www.eliteprospects.com/player/104068/santeri-ovaska
  https://www.eliteprospects.com/player/45355/aleksi-jarvinen
  https://www.eliteprospects.com/player/48827/mikko-virtanen
  https://www.eliteprospects.com/player/40440/tuukka-rajamaki
  https://www.eliteprospects.com/player/37292/roope-nikkila
  https://www.eliteprospects.com/player/17009/samuli-kivimaki
  https://www.eliteprospects.com/player/40408/jaakko-heiskanen
  https://www.eliteprospects.com/player/40784/niklas-westerlund
  https://www.eliteprospects.com/player/43321/valtteri-jarviluoma
  https://www.eliteprospects.com/player/40479/markus-korkiakoski
  https://www.eliteprospects.com/player/25378/joonas-sammalmaa
  https://www.eliteprospects.com/player/40504/eetu-koski
  https://www.eliteprospects.com/player/25284/jaakko-turtiainen


  Voipi olla, että on ihan hupilista, eikä ketään näistä nähdä Mestiksessä. Toisaalta taas joukosta saattaa löytyä joku kokeneempi kaveri jonka perhe halajaa takaisin Suomeen tai sitten jopa joku sellainen nuorempi kaveri, jolta on vielä kansallisvelvollisuus suorittamatta.

  Mutta ehkäpä tämän listan suurin arvo on siinä, että jo tästä - ei mitenkään kattavasta - otoksesta saa jonkinlaisen käsityksen minkä verran ns. Mestis-tason pelaajia vipeltää rajojemme ulkopuolella. Onhan niitä aina ollut, mutta ehkäpä nykyisestä sarjan tilanteesta johtuen aiempaa enemmän. Luultavasti melkein mistä tahansa sarjasta saa enemmän liksaa kuin Mestiksestä ja kaupan päälle vielä uusia kokemuksia. Mutta kyllä näistä pelaajista helposti 2-3 menestyvää Mestis-jengiä kasaisi.
   
  Knap tykkää tästä.
 22. stemme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Kärpät, Minnesota Wild
  Hölsä palaa RoKiin. Huikeaa!
   
 23. Skruf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Kärpät
 24. Jango Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Imatran Ketterä
  Ja näin rikottiin Keupan maalivahti kaksikko parissa päivässä. Pleijareissa Paavo taisi sulaa aika pahasti mutta runkosarjahan oli tasaisen hyvää, ihan top notch kassari tässä sarjassa.

  Lainaus:
  Enemmän saisi jengit tehdä videoita sopimusjulkistuksista, plussat siintä!
   
 25. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Nappiin meni Knapin päättely: Salminen lainalle SaPKoon

  Antti Kerälä ja Eetu-Ville Arkiomaa ovat lähteneet seuroistaan. Luultavasti molemmille löytyy kyllä uusi työnantaja ulkomailta, mutta olisivat kovia nimiä Mestikseenkin. Samaten Eero Savilahti, jolle ei välttämättä ole tällä haavaa ottajia liigasta ainakaan jonoksi.