Mestiksen tulevaisuudelle niskalaukaus

  • 49 531
  • 453

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Kun tätä saittia lukee niin monet toimittajat ja päättäjät, niin avaudutaanpa nyt sitten. Mitä tämänpäiväinen Urpo Helkovaaran yksi lause oikein käytännössä tarkoittaa? Ensimmäisenä romahtaa tietenkin Sportin tulevaisuus. Itselleni on aivan se ja sama, että pelaako joukkue ensi kaudella Mestiksessä vai 2.divisioonassa.

Tämä on niskalaukaus seuralle, jolta lähtee 3000-3500 maksavaa katsojaa, sponsorit.. Kaikki. Urpo Helkovaara totesi, että tulevaisuus näyttää, mitä päätös tarkoittaa. Etkö Urpo voisi katsoa historiaan. Historia näytti mitä sarjan sulkeminen oikeasti tarkoittaa. Onko SM-liigan hallinnossa, joku joka ei tunne edes numeroita.

Mestiksestä hävisi tänään mielenkiinto. Mulle riitti myös.

13.4.2005. Päivämäärä jolloin SM-liiga antoi suomalaiselle jääkiekkoilulle kuoliniskunsa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Karsintoja ei palauteta, mutta ei Urpo ole puheissaan sanonut, että nouseminen ei ole enää mahdollista.
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
R.I.P Suomalainen jääkiekko

Ei tässä voi kuin ihmetellä, ja itkeä. Tämä oli viimmeinen niitti kyllä monelle. No tästä ei ole kuin yksi tie ja se vie alaspäin. Veryttelen jo kauhukuvia kun katson10-1 5 vuotta eteenpäin: missään muualla ei enää pelata kuin SM-liigassa ja sielläkin täytynyt panna kiintiö, että jokaisessa joukkueessa täytyy pelata vähintään viisi suomalasta!
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viestin lähetti Jani82
Karsintoja ei palauteta, mutta ei Urpo ole puheissaan sanonut, että nouseminen ei ole enää mahdollista.

Montaako seuraa tämä koskee? Kuinka monta potentiaalista liigaseuraa Suomessa on? Mahtuuko liigaan enää? Jo nyt maristaan tason laskemisesta.

Mites muut seurat? Miten unelmat? Miten urheilullisuus?

Jep, mielenkiintoisia vuosia alasarjoissa edessä.

Ei kiitos. Keksin mielummin parempaa tekemistä.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
- Voi kysyä, mihin sellainen karsinta johtaisi. Teimme nyt tällaisen päätöksen. Historia näyttää, onko se oikea vai väärä ratkaisu, Helkovaara pyöritteli.

Lähde: MTV3:n nettisivut.

Siinä se niskalaukaus siis tuli. Ei tätä jaksa enää edes kirota. Halutaan siis lisää näitä KooKoo -tapauksia. Mestiksestä farmisarja ja kaikilla kivaa kun ei matseissa ole panosta eikä katsomossa ketään. Voi v*tun pellet! Eihän tällaista päätöstä voi tehdä!

Helvettiin tuollaiset kabinettinousut ja karsinnat takaisin. Kyse on urheilusta!
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Viestin lähetti Jani82
Karsintoja ei palauteta, mutta ei Urpo ole puheissaan sanonut, että nouseminen ei ole enää mahdollista.

Ei tietenkään palauteta , Liigaan pääsee jatkossakin vain ensisijaisesti taloudellisilla perusteilla ja jos muut liigajoukkueet niin tahtovat.
uskokaa nyt. Liiga ja jääkiekkoliitto ovat kaksi eri asiaa.Nyt tuo rahakas Tv -sopimus vain pahentaan näitä asioita kun liigalle tulee rahaa ovista ja ikkunoista ja osansa myös joukkueet jotka liigaa nyt pelaavat . Eihän kukaa sielta vapaaehtoisesti pois lähde eikä riskeeraa että tulisi turpiin karsinnoissa.
Muutama vuosi varmaan mennään näillä joukkueilla kunnes taas jossain buumi alkaa ja kypäräkiertää................
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Jos Helkovaaran mielestä historia on osoittanut, kuinka tehty ratkaisu olisi mitenkään perusteltu, en ymmärrä miestä sitten vittuakaan.

Sinänsä ratkaisu ei yllätä, mutta tällainen lausunto saa vittuuntumaan.

Muutan Ruotsiin.
 

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Joo, kyllä voisi päättäjät jo HERÄTÄ! Vaikka en unissanikaan jaksa uskoa suosikkijoukkueeni pelaavan piakkoin liigassa, niin URHEILUN nimissä liigakarsinnat olisi pelattava. Ne on hienoja matseja kaikin puolin. Helkovaara ja kumppanit voisi ajatella tätä asiaa suomalaisen jääkiekon kannalta eikä vain bisnesmielessä sillä siitäkin on jo riittävästi huonoja kokemuksia. Monet joukkueet liigassa tekevät kuitenkin tappiota taas tänäkin vuonna!
HERÄTKÄÄ!! Karsinnat takasin! PR...le!!
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
nyt loppui sitten hokin seuranta

Ainakaan meikäläistä ei tulla näkemään ensi kaudella yhdessäkään mestiksen ottelussa. Harmi, kun joutuu nyt lopettamaan rakkaan lajin seuraamisen :(

Kuten aiemmin totesin, minua ei kuseteta enää. Turhista peleistä en ala maksamaan. Unelmia on taas tuhottu.
 

Punk Anderson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punaniskat
Ok. Ensimmäinen viesti tänne palstalle. Ja eipä ole paljoa annettavaa...

Kuilu kasvaa ja porukka vähenee. Näin siis Mestiksessä.


Jauhekirjeitä Helkovaaralle.
 

Aksu

Jäsen
Minäkin olen vuosien varrella suljettua sarjaa puolustanut ja sille löytyi aiemmin perusteita mm. talousolosuhteiden kautta, mutta olen nykytilanteessa ajautunut karsintojen (esim. karsintasarjan) kannattajaksi. Taloudellisesti ne ovat yhä hyvin hankala asia, mutta puhtaasti urheilun merkeissä välttämätön. Liigan häntäpäälle panosta myös maaliskuun puolenvälin jälkeen ja vastavuoroisesti mestiksen seuroille suurempi tavoite kuin mestiksen mestaruus. Ja tavoitteet ovat aina tärkein toimintaa ohjaava tekijä.
 

Marcus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Onhan merkityksettömiä otteluita kiva katsella elokuussa muutama ennen tosipelien alkua, mutta että taas vuosia eteenpäin pitäisi katsoa pelkästään turhia otteluja. Ei kiitos, taitaa lentopallokatsomo kutsua ensi talvena. Joka tapauksessa viime kautinen mahtava buumi Vaasassa jää mieleeni ikuisesti. Mutta kun suomen jääkiekkoilun etu näyttää vaativan, niin täytyy sitten pysytellä pois jäähallista.

KIITOS URPO & Co!
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tehtiin nyt tällainen päätös

Ensi kausi menetti sitten mielenkiintonsa jo ennen alkamistaan.

Tuo Urpon kommentti "tehtiin nyt tällainen päätös" kertoo oleellisen liigahallituksen tekemisen laadusta.

Ei vittu, jääkiekon tulevaisuuden kannalta keskeinen päätös ja kommentti on: tehtiin nyt tällainen päätös.

Jukureiden kannalta päätös ei merkitse suurtakaan katastrofia, koska nousu ei näillä eväillä olisi realismia.

Spåran kannalta SM-liigan päätös on pahin mahdollinen. Vituttaa.

Aivan sama, mikä joukkue on nousemassa, kunhan nousu liigaan PELAAMALLA on ylipäätään mahdollinen.

Päätöksen takia koko Mestis menettää kiinnostavuuttaan. NHL alkaa jossain vaiheessa ja liigajoukkueet tarvitsevat pelaajia. Mistäs ne raavitaan? Mestiksestä tietty. Jos pelaajalla on vaihtoehtona pelata liigaa vaikkapa Ässissä tai Mestistä Salamissa, niin kummankohan seuran tämä pelaaja valitsee...

Taitaa olla, että ensi kaudella rahat menevät kiekkomatsien sijaan sabapeleihin tai futikseen. SM-liiga menetti juuri yhden katsojan. Mestistä pitää seurata, vaikka laiva onkin uppoava.

Lopuksi yleensä ja erikseen: Upi, Kale ja muut herrasmiehet, onko sauna ollut viime aikoina lämmin?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ei jumalauta mitä osittain turhaa haukkumista...

1. Mestiksessä ei ollut kuin yksi joukkue joka osoitti olevansa aivan suvereeni finaaleissa. Sport osoitti tasoeron liian suureksi. Onneksi KalPa nostettiin sille kuuluvalle paikalle. Sportfanien on turha kitistä mistään ei-urheilullisesta ratkaisusta. KalPa voitti pelit kentällä, eikö? (ja selvästi!)

2. Liiga on osakeyhtiö jonka omistavat joukkueet. Osakeyhtiöllä on oikeus päättää ketä sen omalle hiekkalaatikolle pääsee. Näin mitään pakkoa ei liigakarsinnoille ole. Toisaalta karsinnat ja mahdollinen putoaminenkin aiheuttaisivat ongelmia koska liigan osakkaat muuttuisivat.

3. Tuo asenne "en mene katsomaan Mestispelejä periaatteesta" on väärä. Ainakin Kouvolassa opittiin kantapään kautta että sinne hallille kannattaa vaivautua jotta edes Mestiksessä pelaaminen on mahdollista. Menkää hemmetti soikoon sinne halleihin. Kyllä Mestiksenkin pelit ovat hyviä. Välillä on urheilukanavan Mestismatsi ollut huomattavasti viihdyttävämpää katsottavaa kuin edellispäivän liigamatsi. Asenteen korjaukseen olisi aihetta useallakin täällä vaikuttavalla kirjoittajalla.

4. Futis tulee jossain vaiheessa ohittamaan kiekon täällä pohjolassakin. Pelaajapotentiaali on niin suuri, kiekon kustannuksista johtuen että kun tarpeeksi moni jalkapallonuori on päässyt ulkomaille futisakatemioihin he tulevat nostamaan Veikkaliigan tasoa. Lisäksi moninkertaisesti laajempi pelaajapotentiaali mahdollistaa V-liigan pitämisen avoimena. Saba tuskin ohittaa jääkiekkoa muuta kuin muutaman kirjoittajan tämänhetkisissä kommenteissa. Olen aika varma että moni teistä palaa syksyllä halliin kun Mestis alkaa.

PS. Asialliselle keskustelulle on tilausta, joten toivon asiallisia vastauksia vaikka vaasalaisfanit ovatkin fanaattisia niin mitkään haistavittu -viestit eivät aja asiaa...
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Korkki: Mistäs luulet SM-liigaseurojen hakevan korvaavia pelaajia, kun NHL alkaa? Mestiksestä tottakai, halpaa ja ihan hyvää.

Mitä tämä sitten merkitsee Mestikselle? Mestikseen pitää haalia uusia pelaajia. Mistäs niitä? Suomi-Sarjasta ja naapurimaiden alasarjoista. Tähän asti Mestis-matsit ovat olleet viihdyttävää lätkää. Mitä sitten ensi kaudella?

Aika vesitetty maku jää tästä episodista käteen. Nousut ja putoamiset ovat osa urheilua. Paitsi SM-liigassa.

SM-liigan toiminta on todellakin Oy-meininkiä. "Ei sitten mitään liigakarsintoja, jokuhan voi vaikka tulla sotkemaan hiekkalaatikkomme."

Kaikesta huolimatta menen hallille ensi kaudella katsomaan Mestistä, kunhan olen Mikkelissä. Liigaa en aio nykymuodossaan seurata.

Liigahallituksen tekemän päätöksen panettelu on ihan oikeutettua. Kuten kirjoitin, on ihan sama, kuka on nousemassa, kunhan pelaamalla voidaan koettaa nousua.

ps. salibandy on jopa viihdyttävämpää kuin Mestis-kiekko. Kannattaa sitäkin käydä katsomassa.
 

kakes

Jäsen
Viestin lähetti mendieta


Mites muut seurat? Miten unelmat? Miten urheilullisuus?

Jep, mielenkiintoisia vuosia alasarjoissa edessä.

Ei kiitos. Keksin mielummin parempaa tekemistä.

Ehei poijaat, ei ei näin. Älkäähän nyt, elämää on ilman liigakarsintojakin. Liigakarsinta ajat nähneenä voin vakuuttaa että moni seura veti taloutensa kuralle liigakarsintoihin tähdätessään. Näin kävi myös aikoinaan myös Hermekselle.

Varmasti nyt, esim. Vaasassa jossa nousuun on panostettu, tuntuu pahalta. Eiköhän se kuitenkin mielenkiinto siitä herää kun uusia soppareita alkaa tippumaan, kesälomat on pidetty ja sarja taas alkaa.

Tuo päätös ei minun maailmaani hetkauttanut mihinkään. Minä olen aina ollut Mestis- fani ja tällä päätöksellä tulen luultavasti aina olemaankin. Syksyllä sarja taas alkaa ja sitä odotellessa katellaan kentän reunalla fudista kesällä.

Liigan kahva&koukku-sarja kiinnostaa vain sen verran mitä tulee telkasta katseltua. Tylsää peliä.
 

vihtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaanit
Korkille tiedoksi. Minä lopetin liigan seuraamisen samana päivänä kun liiga suljettiin. Samalla lopetti noin 50 tuttua, jotka olin oppinut tuntemaan hallilla. Olen seurannut vissiin liian kauan jääkiekkoa. Tuota typerien johtamaa lajia. En seuraa enään.

Lisäksi (hyvä Korkki) jääkiekkoliitto on mahdollistanut liigan eivätkä yksittäiset seurat.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti dali
Korkki: Mistäs luulet SM-liigaseurojen hakevan korvaavia pelaajia, kun NHL alkaa? Mestiksestä tottakai, halpaa ja ihan hyvää.

Mitä tämä sitten merkitsee Mestikselle? Mestikseen pitää haalia uusia pelaajia. Mistäs niitä? Suomi-Sarjasta ja naapurimaiden alasarjoista. Tähän asti Mestis-matsit ovat olleet viihdyttävää lätkää. Mitä sitten ensi kaudella?
Itse asiassa veikkaisin että Mestiksessä pelannee enemmän nuoria lupauksia kuin aikoihin. Suomi-Sarjan ohella joukkueet hankkivat A-junnuja ja sinne yli-ikäiseksi tulevia porukkoihinsa. Tason laskua kyllä varmaan tapahtuu, se on totta mutta en missään nimessä usko että lasku olisi mitenkään suuri.

Viestin lähetti vihtori
Korkille tiedoksi. Minä lopetin liigan seuraamisen samana päivänä kun liiga suljettiin. Samalla lopetti noin 50 tuttua, jotka olin oppinut tuntemaan hallilla. Olen seurannut vissiin liian kauan jääkiekkoa. Tuota typerien johtamaa lajia. En seuraa enään.
Jääkiekko on hieno laji, pelattiin sitä millä sarjatasolla hyvänsä tai minkäikäisten toimesta vain. C-junnujen toinen finaali tällä kaudella on ollut yksi parhaista peleistä jonka koko kaudella näin. Ei liigan sulkeminen voi olla kaiken loppu, matka lähimmälle liigapaikalle voi olla este mutta sen takia on mestis. Eikä kukaan voi kirkkain silmin väittää että jollain Jukureilla tai Sportilla olisi liigassa muuta roolia kuin isompien kiusaaminen. Edelleen viittaan tuohon juniorityöhön. Pieniltä alueilta ei yksinkertaisesti riitä pelaajat.
 
Viimeksi muokattu:

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Viestin lähetti korkki
2. Liiga on osakeyhtiö jonka omistavat joukkueet. Osakeyhtiöllä on oikeus päättää ketä sen omalle hiekkalaatikolle pääsee. Näin mitään pakkoa ei liigakarsinnoille ole. Toisaalta karsinnat ja mahdollinen putoaminenkin aiheuttaisivat ongelmia koska liigan osakkaat muuttuisivat.

Tuohan se suurin ongelma juuri onkin. Ei pääsarjan saisi olla mikään pienten piirien yksinoikeus.

Tottakai mä menen taas syksyllä katsomaan pelejä mutta ne 3000 muuta vaasalaista jotka siellä kävi viime talvena eivät ole tulossa. Sen tietää jo nyt.

Enkä tietenkään kyseenalaista KalPan nousua. Olihan se parempi. Mutta se että jos KalPa oli tänä keväänä parempi ei tarkoita sitä, että se olisi aina Sportia parempi. Tai Ässät, Pelicans, SaiPa jne.

Eikä kukaan voi kirkkain silmin väittää että jollain Jukureilla tai Sportilla olisi liigassa muuta roolia kuin isompien kiusaaminen.

Eikä kukaan voi kirkkain silmin väittää että jollain Ässillä tai JYPilla olisi liigassa muuta roolia kuin isompien kiusaaminen.
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti kakes

Tuo päätös ei minun maailmaani hetkauttanut mihinkään. Minä olen aina ollut Mestis- fani ja tällä päätöksellä tulen luultavasti aina olemaankin. Syksyllä sarja taas alkaa ja sitä odotellessa katellaan kentän reunalla fudista kesällä.

Liigan kahva&koukku-sarja kiinnostaa vain sen verran mitä tulee telkasta katseltua. Tylsää peliä.

Samoilla linjoilla olen kakes'in kanssa. Liiga nykymuodossaan ei kiinnosta ainakaan itseäni pätkääkään, sillä mielestäni mestiksessä pelataan huomattavasti viihdyttävämpää jääkiekkoa tällä hetkellä. Hyvä, että nuo SM-liigan pelit siirtyvät televisiossakin maksullisille kanaville, ettei tarvitse vahingossakaan niitä edes TV:stä seurata. MTV3 voisi alkaa näyttämään nyt SM-liigan pelien tilalla viikottain huomattavasti viihdyttävämpää kiekkosarjaa eli mestistä.

Tottakai yleisesti ottaen päätäs on huono Suomen jääkiekkoilulle. Yleisömäärät varmasti laskevat edelleen ainakin SM-liigan häntäpään joukkueiden ja mestiksen kärkiseurojen osalta. Kyllähän urheilullinen karsintasarja olisi yleensä ottaen paras vaihtoehto.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kiitos Urho ja co.

Esimerkillistä jääkiekon tuhoamista. Sitten vielä SM-liigan oikeuksien siirtyminen pääasiallisesti maksulliseen verkkoon.

(Lähi)Historia tulee näyttämään, että te olette VÄÄRÄSSÄ.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Shearer
Eikä kukaan voi kirkkain silmin väittää että jollain Ässillä tai JYPilla olisi liigassa muuta roolia kuin isompien kiusaaminen.
Molemmat muuten pelasivat playoffeissa tällä kuluneella kaudella.

Mutta pääpointti tuolle lauseelleni oli juurikin juniorityö (siksi en KooKoota käyttänyt). Ilman kunnossa olevaa juniorityötä ei liigassa saa kuin kiusaajan roolia.

Ja tuo liigan TV-näkyvyyden muuttuminen maksulliseksi taitaa olla Mestiksen kannalta positiivista (sikäli kun urheilukanava sitä näyttää)
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti korkki

Mutta pääpointti tuolle lauseelleni oli juurikin juniorityö (siksi en KooKoota käyttänyt). Ilman kunnossa olevaa juniorityötä ei liigassa saa kuin kiusaajan roolia.

Niin toivottavasti korkki kiekkotietäjänä tarkoitat, että mielestäsi KooKoolla on juniorityö kunnossa?

KooKoon A-nuorethan karsi mm. Ässien kanssa SM-liiga paikasta, mutta tällä kertaa Ässät ja HPK olivat vielä hieman parempia.

KooKoon B-nuoret pelaa SM-liigassa.

KooKoon C-nuoret (ValKin nimellä) SM-sarjassa.


Kouvolan seudun kunnathan aloittavat laajamittaisen yhteistyön liittyen juniorikiekkoiluun. Visio on seuraavanlainen.

- KooKoon edustusjoukkue pelaa mestistä Kouvolan jäähallissa.

- A-nuoret SM-liigaa Kuusankosken jäähallissa

- B-nuoret SM-liigaa Kouvolan jäähallissa

- C-nuoret SM-sarjaa Valkealan jäähallissa

Kuusankosken ja Valkealan jäähalliit sijaitsevat molemmat alle 10 km:n päässä Kouvolan jäähallista, joten matkakaan ei ole mikään ongelma.
 

peruspakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Viestin lähetti swingwood
Muutama vuosi varmaan mennään näillä joukkueilla kunnes taas jossain buumi alkaa ja kypäräkiertää................

Mutta onneksi liiga on aika hyvä tuossa buumin tappamisessa nopeasti ja tehokkaasti! Siinähän ei ole mitään hyvää että kilpalilijoita löytyy alemmista sarjoista. Ihailen tätä sm-liigajoukkueiden riskitöntä bisnestä, aika hyvin ovat hommat itselleen taputelleet. Yleensähän markkinoillahan halutan nimenomaan kilpailua jonka kuulemma parantaa omaakin suoritusta. SM-liiga ja useimmat ligaseurathan ovat yrityksiä nykyään mutta eivät kuitenkaan anna tilaa kilpailulle... PRKLE!!!

Onhan se pakko antaa tilaa urheilulliselle nousulle liigaan! Mutta turha sitä on enää toivoa. Mestistä voi seurata vähän sivusilmällä ensi kaudella, enempää siihen ei huvita laittaa aikaa enää, valitettavasti, vaikka omaa joukkuetta tietenkin kannatan tilanteessa kuin tilanteessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös