Mestiksen televisiointi

  • 556 142
  • 2 204

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Nyt YLE julkaisi suuren uutisen, jossa se kertoo ottavansa TV -ohjelmistoonsa paljon ilmaista suomalaista huippupalloilua ja hyvä niin. Mutta:

Missä JÄÄKIEKKO?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Nyt YLE julkaisi suuren uutisen, jossa se kertoo ottavansa ohjelmistoonsa paljon ilmaista suomalaista huippupalloilua ja hyvä niin. Mutta:

Missä JÄÄKIEKKO?

Mestis-pomoja varmaan taas kiittäminen siitä, ettei sarjaa saada edes ilmaiseksi televisioon. Näin se näkyvyys paranee!
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kun tämä Kaikkien Aikojen MESTIS -kausi näyttää yleisömäärien osalta siltä että sarja kulkee kuihtumisen suuntaan niin niitä, jotka ovat tämän "näkymättömyyden" takana pitäisi ottaa siitä pystystä nenästä kevyesti kiinni ja suunnata heidän katseensa johonkin muualle kuin sinne kuvitelmissa olevaan purppuranpunaiseen taivaanrantaan ja kultaiseen tulevaisuuteen.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Siellä juhlii moni lajiliiton edustaja kun pimentoon jäänyt sarja saa Yle:n toimesta nyt näkyvyyttä.

- Salibandy
- Koripallo
- Lentopallo
- Jääpallo
- Käsipallo

Viikonloppuisin live-palloilu teema.

Olisihan tuossa tosiaan Mestiskin mennyt, mutta kuten yllä todettu voidaan varmaan tästäkin jotain vielä kiitellä....

Lähetin Ylelle kyselyn minne jäi jääkiekko esim. Mestis? Katsellaan vastaavatko ja mitä sieltä paljastuu..Postaan tänne vastauksen jos ilmenee jotain mielenkiintoista.
 
Viimeksi muokattu:

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Minäkin laittelen Suomen Yleisradiolle samaisen kysymyksen Jääkiekon kohtalosta. Mutta siihenhän on helppo vastata että ei ainakaan Mestis ole suomalaista Huippupalloilua ja YLEhän haluaa tarjota juuri sellaista.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Ei kelvannut Urhon eikä Viasatin "liian pieni" rahasoppari, ei kiinnosta Yle ilmaiseksi. Oliko Elisan sopparissa tähän liittyviä kilpailevan toiminnan lisäpykäliä?
Ihan ei aukea tämä Mestiksen mediastrategia. Perustelut olisi kiva kuulla VeikkausTV:n lähetyksiä odotellessa... ai niin onhan tarjolla MestisTV.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Minäkin laittelen Suomen Yleisradiolle samaisen kysymyksen Jääkiekon kohtalosta. Mutta siihenhän on helppo vastata että ei ainakaan Mestis ole suomalaista Huippupalloilua ja YLEhän haluaa tarjota juuri sellaista.

Täältäkin lähtee palaute justiinsa. Minäkin tosiaan eilen ehdin jo lähes innostua kun näin TekstiTV:n otsikon..
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Juu, ei kelvannut mitkää Urhon tai Viasatin sopparit. No pystyisin elämään vielä sen kanssa ihan hyvin, jos tohon MestisTV:n hinnoitteluun saataisiin joku tolkku. Katsojat ovat kinunneet kausikorttia tai esimerkiksi kymmenen matsin korttia, mutta mitään tällaista ei olla vieläkään saatu aikaiseksi. Sportin foorumin mukaan kausarit on (Sportin?) konttorin asialistalla, mutta niinhän sitä on luvattu aikaisemminkin, eikä mitään ole tapahtunut.

Jos laskeskelee esimerkiksi omasta näkökulmasta tätä hommaa, niin melko tyyriiksi tulee Sportin pelien seuraaminen näin Etelä-Suomessa asustavalle. Sport pelannee tällä kaudella ehkäpä noin 65 ottelua, joista noin 15 pääsee/pääsisi katsomaan paikanpäälle (<2h ajomatka). Jäljelle jää 50 ottelua ja jos hintaa on keskimäärin 11€, niin MestisTV:lle joutuisi maksamaan 550€ kaudesta yhden joukkueen seuraamisesta! Vielä, kun toteutuksen laatu on usein hyvinkin puutteellinen, niin onhan tuo melkoinen hinta. En keksi, minkä muun urheilusarjan seuraaminen tulisi yhtä kalliiksi telkkarin/netin välityksellä. Esimerkiksi Viasatilta katsot Liigaa, KHL:ää, Ruotsin sarjoja ja NHL:ää 40€/kk.

EDIT: Maksan (melkein) mukisematta hallien sisäänpääsymaksut ja sen kalliin olusenkin matsissa, sillä onhan kiekko aivan eri laji paikanpäällä koettuna.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Juu, ei kelvannut mitkää Urhon tai Viasatin sopparit. No pystyisin elämään vielä sen kanssa ihan hyvin, jos tohon MestisTV:n hinnoitteluun saataisiin joku tolkku.

Lopetetaan kaikki MestisTV:n käyttö, niin eiköhän ne Urhot ja Viasatit ala kiinnostaa Mestis-päättäjiä.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yhdyn täysin Åpan kommenttiin. Viime kaudellakin tuli työnnettyä varmaankin n. 400 euroa erittäin surkeaan tuotteeseen mutta minkäs teet kun ei muuta ole. Eipä se nyt tosin hirveästi muuttaisi jos yksi ottelu tulisi randomilla viikossa telkkarista kun jokaisella joukkueelle tulisi noin 3 ottelua mutta olisihan se reilun kolmenkympin säästö. Rahoille kyllä toivoisi enemmin vastiketta kun tuo ottelukohtainen mestistv on täysin järkyttävä hinta. Ihminen on mennyt kuuhun mutta hyvää lähetystä ei vielä osata lähettää internetin kautta.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Lopetetaan kaikki MestisTV:n käyttö, niin eiköhän ne Urhot ja Viasatit ala kiinnostaa Mestis-päättäjiä.

Olen täysin samoilla linjoilla. Jollain olisi saatava painetta päättäjien suuntaan ja romahtavat katsojamäärät on juuri oikea ase.

Åpa:n viesti oli tyhjentävä. En enää itsekään ole valmis maksamaan 500€ mestispelien seuraamisesta kaudessa. En olekaan enää tilannut pelejä ja en tilaa ennen kuin asiat muuttuu. Voin rehellisesti sanoa että seuraaminen on jäänyt nollaan ja sarjan tapahtumat on aika mysteerit nykyisin. Hyvin on alkanut vieraantuminen tästä sarjasta ja samalla mielenkiintokin on aika nollissa.

Pääsin aiheesta kysymään toisella palstalla Jokipoikien Tj:ltä. Kysyin siis Mestis Tv:seen streamkausikortteja tai sarjalippuja ja vastaus oli:

Joonas Kolkka 30.09.2013 23:17
Ja vielä tuosta MestisTV:stä. MestisTV:n ylläpito on siirtynyt Elisalle joten siihen on tulossa parannuksia. Varmana ei vielä voi sanoa mitään mutta keskusteluissa ovat olleet niin kausikortit kuin sarjaliputkin. Myös meillä on mietitty kustannustehoka sta ratkaisua parantaa MestisTV-lähetystä.

Tuosta voidaan päätellä ettei parannusta parempaan, eli edullisempaa tapaa seurata tätä suljettua sarjaa ei hetkeen tule.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
En tiedä onko toisten viestien lainaileminen näin sallittua, mutta uskon näin. Eli pistin sitä palautetta YLElle. Ajattelin nyt jakaa saamani vastauksen näin Mestis-väen kesken.


"Kiitos asiallisesta viestistänne.

Ymmärrän harmituksenne, koska Mestis on monelle katsojalle tärkeä. Itsekin sitä seuraan silloin tällöin ja oikeassa olet myös siinä, että nyt on eritäin kiinnostava Mestis-kausi käynnissä.

Mestis oli pohdinnoisamme monien muiden lajien tavoin, kun pohdimme viikonloppujemme urheilukokonaisuutta. Päätimme kuitenkin - ainakin Urheiluviikonloppu-ohjelman aloitusvaiheessa - rajata palloiluiden osalta live-otteluiden näyttämisen lajeihin, joissa ratkaistaan Suomen mestaruus.

Haluamme kehittää ja jalostaa ohjelmakonseptia jatkuvasti ja kevään aikana varmasti pohdimme, onko tarpeen jollakin tavalla muokata sisältöpainotuksia. Mitään vaihtoehtoa ei siis ole jatkon osalta suljettu pois eikä Mestiksen johtoa voi mielestäni syyttää "ryssimisestä".

Toivottavasti harmitustasi lieventää tieto siitä, että jääkiekko on kuluvan kauden aikana isosti näkyvillä ja kuuluvilla Ylessä: TV2:n Urheiluviikonloppuihin on tarkoitus kehittää jääkiekkoon keskittyvä oma osuutensa: ei live-otteluita, mutta makasiinityylistä sisältöä, taustaa ja analyysiä. Lisäksi näytämme kaikkien aikojen kiekkoturnauksen ottelut Sotshin olympialaisista. Radiossa perinteisten Kiekkokierrosten lisäksi on tarkoitus selostaa maajoukkueen EHT-turnausten ottelut suorana. Yle Urheilun verkkosivuilla on joka aamu tuhti paketti jääkiekon jälkitunnelmia ja analyysejä sekä iltaisin otteluita seurata erillisissä live-artikkeleissa.

Ystävällisesti ja viikonlopputoivotuksin
Panu Pokkinen
päällikkö
Yle Urheilu"
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Jaahas. Lyhyt on kaunista. Näköjään poistettiin tekstiviestimaksu taas. On se kummallista että palvelua ylläpitää yksi Suomen suurimmista mobiilioperaattoreista, mutta tekstiviestimaksu ei onnistu. Hyvää mainosta.
 
Peliitat-JypAkatemia streami sen 8e, yhdellä kameralla ilman selostusta ja välillä kameramies nukuksissa. Yleisöä ravasi myös kameran edessä, toisessa erässä useamman minuutin erätaukokyltti tuloksineen keskellä ruutua peittämässä, ennen kuin huomasivat poistaa. Kolmas erä oli jatkuvaa bufferointia, näkyi sen 5s-3minuuttia ja sitten 3s-20s bufferointi. Paljon olisi parannettavaa.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
KiVan streamin sai kyllä tekstarilla. Iso plussa Vantaan selostajalle, hyvin hoitaa hommansa.
Lisäsin äsken Hokki-Sport -pelin ostoskoriin ja tekstarilla olisi pystynyt maksamaan. Kun taas kokeilin Sport-LeKi -ottelua niin tekstari ei löytynyt vaihtoehdoista. Näköjään muiden pelit pystyy tilaamaan tekstarilla, mutta ei Sportin. Mielenkiintoista.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kuinkas on sportin pelien selostus, onko sellaista?

On. Toni Lönnroos on tosi hyvä ja paikkaaja ihan ok. Usein on myös kommentaattori. Sport-lasit on päässä, mutta puusilmäisyyttä ei esiinny. Vastustajan pelaajat ja kuviot hallussa hyvin.
 

Steus

Jäsen
On. Toni Lönnroos on tosi hyvä ja paikkaaja ihan ok. Usein on myös kommentaattori. Sport-lasit on päässä, mutta puusilmäisyyttä ei esiinny. Vastustajan pelaajat ja kuviot hallussa hyvin.

Yhtä kännikatsomosta revittyä, änkyttävää tuulipuku"kommentaattoria" jouduin tällä kaudella kuuntelemaan ja kyllähän siitä myötähäpeän tunteet tuli. Anti selostukselle oli 0-tasoa ja tuntui, että häiskä oli kopissa vain seuraa Lönkälle pitämässä. Ymmärrys peliä kohtaan oli ehkä hitusen tyypillistä mestis-seuran facebook-kommentoijaa alempana. Termin "värilasit" käyttö tässä tapauksessa on todella vähättelevää.

Selostaja Lönnroos puolestaan on mestiksen parhaita, ellei toiseksi paras (Säteri kiistaton #1 itselle). Kiekkotietämystä, taustatietoja pelaajista, vastustajan pelaajien tunteminen ja letkeää läppää. Välillä karkaa mopo käsistä ja pelikellossa saattaa tiimaa virrata päälle minuutin verrankin yleisestä jargonista puhuessa, mutta eikai kukaan ole täydellinen.

Vaasan lähetys on ostamisen arvoinen, kehitysvammaisesta kommentaattorista huolimatta.

Kannattaa muuten käydä noita maalikoosteita katselemassa, mikäli jonkin paikkakunnan selostuksesta haluaa jotain esimakua.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Vaasan lähetys on ostamisen arvoinen, kehitysvammaisesta kommentaattorista huolimatta.

Tällaisia kommenteja voisi kyllä jättää pois. Teen töitä kehitysvammaisten kanssa ja epäilen suuresti että kommentaattori on kehitysvammainen. Vai mitä Homo-Steus?
 

Steus

Jäsen
Tällaisia kommenteja voisi kyllä jättää pois. Teen töitä kehitysvammaisten kanssa ja epäilen suuresti että kommentaattori on kehitysvammainen. Vai mitä Homo-Steus?

Homoteus olisi ollut paremmin korvissa soiva sanamuoto. Hyvin onnistuit mielesi pahoittamaan, onnittelut. Tarkoitukseni ei ollut loukata kyseistä ryhmää tai sen parissa toimivia, vaan lähinnä tuoda ilmi kyseisen työntekijän(?) kompetenssin puutetta viittaamalla hänen rajalliseen antiinsa tehtäväänsä hoitaessaan.

Voidaan jatkaa vääntöä käyttämistäni sanamuodoista vaikka yksityisesti, mutta omistetaan tämä ketju kuitenkin mestiksen televisiointiin liittyviin aihepiireihin.

Aiheeseen palaten: Vaasassa on muuten hyvät hidastukset ja keskinkertaisen ympäripyöreät erätaukohaastikset.
 
kehitysvammaisesta kommentaattorista huolimatta.

Vai mitä Homo-Steus?

Jatkoajan keskustelupalstalla ei juuri nyt ole käyttöä tämän tyyppiselle keskustelulle.

Koettakaa jatkossa käyttäytyä kuten aikuiset, jottemme joudu miettimään sitä, onko meillä käyttöä tämän tyyppisille keskustelijoille.

Sekä Steus että Toveri -82 kuittaavat tästä casesta varoituksen.

Terveisin,

Moderaattorit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös