Sinänsä ihan yksi ja sama henkilökohtaisesti mistä Mestis näkyy. Ruudun kautta on tullut satunnaisen epäsäännöllisesti pelejä katsottua ja Ruutukin on vain junnupelien vuoksi on tullut hankittua. Liiga ei kiinnosta lainkaan, eikä C Morea tule kyllä hankituksi Mestiksenkään takia. Toivottavasti muutos kuitenkin palvelee katsojia ja saisi siitä toki euroja virrata Mestis- joukkueillekin, vaikka eivät ne varmaan niidenkään jakamisesta keskenään sopuun pääse.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Kun useimpia kuitenkin kiinnostaa, saavatko seurat rahaa peliensä näyttämisestä niin olisin toivonut Mestiksen tiedottamiselta sellaista avoimuutta, että asia olisi kerrottu suoraan. Jos rahaa ei tule yhtään niin operatiivisen johtaja Aron lausuma "yhteistyöllä luomme myös uusia edellytyksiä seuroillemme kehittää toimintaansa" kuulostaa melkoisella liirumlasrumilta.Kun ottelulähetykset laadultaan paranevat ja niistä maksettava hinta nousee niin on suuri vaara, että katsojamäärät vähenevät, kun ihmiset kalliin parketin ostettuaan eivät viitsi lähteä hallille.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Jos rahaa ei tule yhtään niin operatiivisen johtaja Aron lausuma "yhteistyöllä luomme myös uusia edellytyksiä seuroillemme kehittää toimintaansa" kuulostaa melkoisella liirumlasrumilta.
Vahva sama tähän. Faktaa tiskiin. Ei kai siellä nyt pelätä mahdollisten korotukien menetystä.
Kun ottelulähetykset laadultaan paranevat ja niistä maksettava hinta nousee niin on suuri vaara, että katsojamäärät vähenevät, kun ihmiset kalliin parketin ostettuaan eivät viitsi lähteä hallille.
Saattaa toki myös tuoda uusia katsojia palvelun olemassa olevien käyttäjien myötä. Toisaalta korkeampi hinta saattaa ajaa enemmän ihmisiä hallille.

Täytyy nyt vaan toivoa, ettei Mestis ole osana liaan suurta pienten sarjojen pakettia, jonka hinta nousee kohtuuttomaksi.

Kolmantena asiana tämä koronatilanne. Toivottavasti ollaan oltu järkeviä ja sopimus on sellainen, ettei se sanele pelaamista, kuten Liigassa.
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
C Morella Telian Liigapasssilla hinta on 27,95 €/kk, C More Sport+ laajempi urheilutarjonta (Liiga mukana) vain pari euroa kalliimpi eli 29,95 €/kk ja kaikki CMoren ohjelmat CMore Total 34,95€/kk. On muuten tyhmät ns. "Anttila - hinnat", miksi eivät voi olla tasarahahinnat.

Mielenkiintoista onkin nähdä, että sijoittuuko "Mestis passi" omalle kanavalleen, tuskinpa eli maksetaan jatkossa kenties juuri tuo C More Sport + paketti, jota ei välttämättä haluaisi sellaisenaan ottaa, vaan vain katsoa Mestiksen pelit. Ruutu+ hinta on sentään inhimillinen Mestis tasolle (9 € /kk) ja lähetykset/selostukset ovat OK tasoa tuohon hintaan ja päälle muut ohjelmat.

Hyvää keskustelua jo aikaisemmin siitä minkä siivun Mestis saa jatkossa televisioinneista ja toivottavasti sopimus on Mestikselle kannattava, ei vain organisaationa vaan myös yksittäisille seuroille tuo massia kassaan. Toisaalta, jos televisioinnin kuukausihinta säilyy ennakoidun kovana, houkuttelee se mahdollisesti mieluummin väkeä halleihin seuraamaan otteluita livenä ja tuo rahaa suoraan seurojen kassaan, jonka ehtona tosin on, että koronavirus saadaan nujerrettua syksyyn mennessä.

En nyt tiedä, että onko tämä täysin win-win tilanne Mestikselle, sillä hankala sanoa koska sopimuksen ehtoja ei tulla julkaisemaan. Ruudulta Mestiksen katsojille se ei ole välttämättä win-win tilanne, sillä osa monien Mestiseurojen kannattajista asuu kaukana maaseudulla ja sieltä ei lähdetä niin vain ajamaan esim. 200-300 km edestakaista matkaa yksittäiseen Mestiksen matsiin. Tässä mielessä Ruutu+ on ollut hyvähintainen palvelu suhteessa laatuun ja sitä kautta on ollut mukava katsoa Mestiksen matseja.

Jos C Moren Mestiksen pakkosyötetyksi hinnaksi tulee n. 30€/kk, niin väistämättä siinä jää osalla entisistä Ruutu+ katsojista Mestis kiekon seuraaminen olemattomiin. Koko Mestis -kauden seuraaminen tuolla hinnalla tulisi playoffseineen maksamaan n. 280 euroa, joka esimerkiksi itselleni on jo ihan liian suuri summa koko kaudesta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Niin onpahan sopimusehdot millaiset tahansa, niin eipä ne taida pystyä huonommat olemaan mitä nykyiset. Eiköhän sinne tule erilaisia pakettaja, esim. pelkästään Mestis ja sitten erilaisia yhdistelmäpaketteja eri sarjojen kesken aina MM-kisoja myöden.

Eihän Mestis-seurat voi saada tv-sopimuksesta lähellekään sellaisia summia kuin, mitä esim. Liiga, mutta luulisi, että jotain rahallista korvausta tulee. Sarjan kiinnostavuus ja markkinointi ovat varmasti roolissa siinä, miten niitä korvauksia tulee. Isossa kuvassa Mestiksen markkina-arvo/kiinnostavuus ei varmastikaan ole tällä hetkellä varmaankaan kovin kummoinen, mutta pääasia, että uudistuksia tulee ja ainakin itse näen, että C More, joka alkaa olla jo kattava kiekkokanava on hyvä asia Mestikselle.
 

SepeSusi

Jäsen
Itseä harmittaa, mutta toivottavasti seuroille tulee tästä paremmin rahaa. Minusta Ruudussa on ollut oikein hyvä hinta-laatu suhde ja muitakin lajeja tulee sieltä seurattua. Jos C Morella hinta on n. 30/kk, niin eipä tule maksettua. Peleissä käymiseen ei otteluiden seuraaminen televisiosta vaikuta, jos vaan pääsee, niin paikan päällä on aina parempi katsoa, mutta vieraspelit sitten olen katsellut Ruudusta.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Itseä harmittaa, mutta toivottavasti seuroille tulee tästä paremmin rahaa. Minusta Ruudussa on ollut oikein hyvä hinta-laatu suhde ja muitakin lajeja tulee sieltä seurattua. Jos C Morella hinta on n. 30/kk, niin eipä tule maksettua.
Samaa mieltä kaikesta. Hankin Ruudun tammikuussa, koska Mestis-peleihin ei paikan päälle pääse. Odotukseni eivät olleet suuret ja yllätyin positiivisesti. Selostajat ovat parempia kuin odotin ja kuva ei ole pahemmin pätkinyt. Olen katsonut myös jääkiekon U20 pelejä sekä futiksesta Suomen Cupia ja Serie A:ta. Vajaa kymppi tuosta on mielestäni todella halpa hinta.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Etäkannatajana positiivista Ruutu puolella on ollut itselleni se, että sieltä näki Mestiksen ja U20 pelit. Ensikaudella siis pitää miettiä mitä tekee... siinä komppaan muita kurjoittajia, että olisi voitu edes hieman avata mitä seurat tästä hyötyvät. Eli tuleeko jotain taloudellista hyötyä myös. En mielläni kovin monta euroa viitsi maksaa, jos vain Mestis siellä. En noita muita SHL tai liigasta välitä.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Toisaalta oliko niin, että Liigankin tv-sopimus yltää tuonne vuoteen 2024? Meinaa jos Mestis saisi omat sopimuksensa samaan rytmiin ja vielä samalle toimijalle, kuin Liiga, niin silloinhan Liigan ja Mestiksen mahdollisesti yhdessä koordinoimat muutokset olisi helpompi viedä läpi. Jos siis sellaisia on tekeillä tai edes ajatusten tasolla kehitteillä.
 

Knap

Jäsen
Toisaalta oliko niin, että Liigankin tv-sopimus yltää tuonne vuoteen 2024? Meinaa jos Mestis saisi omat sopimuksensa samaan rytmiin ja vielä samalle toimijalle, kuin Liiga, niin silloinhan Liigan ja Mestiksen mahdollisesti yhdessä koordinoimat muutokset olisi helpompi viedä läpi. Jos siis sellaisia on tekeillä tai edes ajatusten tasolla kehitteillä.
Tämäpä tässä on hienointa. Unelma on jälleen askeleen lähempänä, ei kovin ison, mutta kuitenkin. Nykyisessä TV-sopimuksen aikana tuskin muutoksia tehdään (sarjajärjestelmään), mutta tämä antaa osviittaa olisiko siihen syytä. Nyt toivotaan että Mestistä ei haudata kalliiden pakettejen taakse. Parhaimmillaan Liiga-faneista saadaan katsojia Mestis-otteluille, mutta huonoimmassa kallis maksupaketti syö nykyisiä faneja. On kuitenkin todennäköisempää että Cmoren nykyisistä katsojista syntyisi niitä satunnaiskatsojia kuin Ruudun, sillä siellä se lätkä on muutenkin isommassa asemassa.

Itse tykkään tästä sopimuksesta todella paljon muutenkin. Tällä kaudella Liigapakettia ei ole ollut, koska monesti Mestis-pelit osuu samaan aikaan. Ensi kaudella omassa taloudessa näkyy varmasti Mestis ja Liiga. Ruudun oheistarjonta ei ole tuonut itselleni juuri mitään, Cmorella kuitenkin chämppäriäkin.

Jospa tästä nyt Mestis-seurat saisivat rahaakin.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Sijoitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Näin yksittäisen diggarin vinkkelistä harmittaa se, jos hinta nousee ja lisäarvoa ei tule. Ruudun kautta on ollut oikein passeli katsella oman joukkueen vieraspelit sopuhintaan. Suljettu Liiga tyhjennysmyynteineen kun ei jaksa kiinnostaa sitten pätkääkään. Mutta toivottavasti muutos muuten vie mahdollista Mestis ja Liiga -yhteistyötä (sarja auki!) eteenpäin.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Henkilökohtaisesti ruutu oli hyvä paketti, kun kesät katseli naisten ja miesten pesistä ja talvet mestistä. Minä vain toivon ettei Mestis nyt mene tuohon Cmoren tarjontaan jonon jatkoksi ja pakolla saat ostaa kaikkea muuta kivaa vaan älyävät laittaa erikseen Mestis paketin ja jopa mahdollisuuden lisämaksuun, jos se menisi seuroille.. Tuli turhaan sanomalle pariinkin kertaan viestiä laittaa, että ruutu tilauksen yhteydessä voisi maksaa ylimääräistä esim 9,95€n sijaan 14,95 tai 19,95 ja tämä normaalin palvelun ylittävä summa menisi valitsemalle seuralle tai seurojen yhteiseen kassaan, mistä se jaetaan. No eipä tälläistä ikinä näkynyt vaikka kaikkea muuta olisi voinut tilata kylkiäisinä.
 
Jokerit: "Ne, jotka eivät asioista tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta - heille vain hymyilen"
11.12.2011 Taurun mielipide Jokereista Jokerit - Saipa pelissä tilanteessä 5-2:
"Jokerit on kovanluokan jengi. Siellä ei pienipalkkaisia kentälle päästetäkään"

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Toisaalta oliko niin, että Liigankin tv-sopimus yltää tuonne vuoteen 2024? Meinaa jos Mestis saisi omat sopimuksensa samaan rytmiin ja vielä samalle toimijalle, kuin Liiga, niin silloinhan Liigan ja Mestiksen mahdollisesti yhdessä koordinoimat muutokset olisi helpompi viedä läpi. Jos siis sellaisia on tekeillä tai edes ajatusten tasolla kehitteillä.
Kyllähän tässä voi nähdä sitä kuviota, että taustalla puuhataan sarjajärjestelmien uudistamista. Mutta liikaa ei kannata odotella, ettei tule pettymystä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä tämän Mestiksen C-more sopimuksen on pakko olla rahallisesti huomattavasti parempi kuin edellinen. Edellisessä sopimuksessa Mestis ei tainnut saada oikeuksista juuri mitään. Vertailukohdaksi voisi ottaa vaikka Liigan, jossa saadaan oikeuksista kaudessa 23 miljoonaa euroa. Liigaseurojen yhteenlaskettu liikevaihto+SM Liiga Oy on n. 140 miljoonaa euroa kaudessa kieppeillä (TV oikeuksien osuus liikevaihdosta on myös merkittävä). Mestiksessä yhteenlaskettu liikevaihto pyörii jossain 8 miljoonan kieppeillä. Tämä on n.6% Liigan liikevaihdosta, mutta jos TV sopimus olisi jotenkin suhteessa liikevaihtoon ja vähän uudempi, niin ihan arvauksena voitaisiin puhua jostain 0,75-1,5 miljoonasta kautta kohden. Tästä jos saataisiin joukkueille joku 50 000-100 000€, niin olisihan sillä jo merkitystä Mestiksessä.

Varmasti aika erikoisia kuvioita on TV oikeuksien kanssa tässä pyöritelty myös Liigassa. Noin vuosi sitten Ylen uutisessa arvailtiin, että Liigan TV oikeuksista voitaisiin hakkiutua jopa eroon. Nyt on ehkä jo huomattu, että Korona onkin lisännyt katsojien määriä vastaanottimien ääressä ja liekö Mestiksessäkin nähty mahdollisuuksia? Tämä voisi olla myös ensimmäinen signaali karsintojen paluusta Liigaan. Toisaalta kyseessä voi olla myös takaportti nopeille liikkeille, jos esim. konkurssi iskee kesken kauden ja Liiga tarvitsee täydennystä pikana.

Alla Ylen juttu lähes vuoden takaa ja silloin näytti erilaiselta.

 
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Kyllähän tässä voi nähdä sitä kuviota, että taustalla puuhataan sarjajärjestelmien uudistamista. Mutta liikaa ei kannata odotella, ettei tule pettymystä.
Juurikin näin, maltti on valttia ja luulenpa, että tällä uudella sopimuksella ei ole mitään tekemistä joskus mahdollisesti tulevien sarjauudistuksien suhteen. Ei tv-yhtiöt tee päätöksiä epävarmoihin tekijöihin perustuen. Mutta toki hienoa, jos sarjasysteemit lopultakin joskus uudistuvat, eikä tv-yhtiöt varmasti sitä pahalla katso!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Cmore tulee tilattua formuloiden takia joten samaan syssyyn sitten tämäkin. Ihan jeppis, mutta tärkeintä, että seurat saisivat rahaa.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Kyllähän tässä voi nähdä sitä kuviota, että taustalla puuhataan sarjajärjestelmien uudistamista. Mutta liikaa ei kannata odotella, ettei tule pettymystä.
Mestis -joukkueen fanina olen tottunut siihen, että kun odottaa huonointa niin ei joudu ainakaan kovin paljon pettymään. Mestiksen operatiivisen johtajan (onpa äijälle keksitty hieno titteli) komeista puheista huolimatta en yllättyisi, vaikka Mestis-joukkueet eivät saisi peleistä yhtään tai saavat vain vähän rahaa (jos rahaa tulee niin miksi Aro ei siitä sanonut mitään), pelien katsomisen hinta nousee ja mahdollisesti jopa katsojien määrä laskee. Mielelläni olen väärässä.

Haaveilla toki saa sarjauudistuksista ja vaikka mistä. Se ei maksa mitään.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mestis -joukkueen fanina olen tottunut siihen, että kun odottaa huonointa niin ei joudu ainakaan kovin paljon pettymään. Mestiksen operatiivisen johtajan (onpa äijälle keksitty hieno titteli) komeista puheista huolimatta en yllättyisi, vaikka Mestis-joukkueet eivät saisi peleistä yhtään tai saavat vain vähän rahaa (jos rahaa tulee niin miksi Aro ei siitä sanonut mitään), pelien katsomisen hinta nousee ja mahdollisesti jopa katsojien määrä laskee. Mielelläni olen väärässä.

Haaveilla toki saa sarjauudistuksista ja vaikka mistä. Se ei maksa mitään.
Vaikeita vuosia on riittänyt tosiaan Mestiksessä ja nyt vielä Koronakin kurittaa. Jospa kuitenkin vaihteeksi olisi hieman valoa tunnelin päässä näkyvissä? Ilmeisesti ainakin KeuPan suunnasta on kommentoitu asiaa sanomalla sitä "merkittäväksi askeleeksi koko sarjalle". Lopulta se suurin mahdollisuus tässä olisi ehkä tasainen tulonlähde vuosiksi eteenpäin. Tämä voisi avata hieman mahdollisuuksia pitkäjänteisemmille suunnitelmille.

 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Jotenkin vaikea uskoa että tuosta sopimuksesta seuroille kovin paljoa rahaa tulisi. Mestiksen kiinnostavuus on niin alhaalla. Hoitavatko seurat edelleen itse kuvaamisen ja tuotannon? Jos näin on niin sitten ehkä muutaman satasen per peli voisi olla mahdollista?
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
Jotenkin vaikea uskoa että tuosta sopimuksesta seuroille kovin paljoa rahaa tulisi. Mestiksen kiinnostavuus on niin alhaalla. Hoitavatko seurat edelleen itse kuvaamisen ja tuotannon? Jos näin on niin sitten ehkä muutaman satasen per peli voisi olla mahdollista?
Eihän ainakaan tällä kaudella ole enää tarvinnut itse kuvata. Kuvausryhmä selostajineen on paikalla hyvissä ajoin ennen ottelua.
Mitä puhetta olen kuullut niin sopimus on HUOMATTAVASTI parempi kuin nykyinen. Siihen ei tietenkään paljon tarvita. Ruudun kanssa Liitolla oli sopimus muiden sarjojen lähettämisestä "Fanikamera" periaatteella. Jäävätkö nämä nyt sitten Ruudulle. Jos jäävät niin silloin Mestis on varmasti onnistunut neuvotteluissaan ja CMore on tarjonnut paremman kokonaisuuden kuin Ruutu.

Tässä uudessa sopimuksessa saattaa olla yksi todellinen ero vanhaan. RUUTU palveluhan on tullut vain netin kautta. CMore taasen lähettää ohjelmia myös kaapelin ja jopa antenniverkon kautta (Digita) jolloin ottelut tavoittavat myös sellaiset jolla ei ole tietokonetta (naurakaa vaan , sellaisiakin on vielä, jopa Mestis otteluiden seuraajia) Pääsee Palloseuran faniryhmän rumpalikin taas näkemään pelejä. Yhtään peliä ei ole netistä kuulemma katsonut vaikka kiersi jo Palloseuran liiga-aikoina kaikki pelit omalla autolla katsomassa eli varmasti hommaa palvelun jos ei tarvitse nettiä.
 
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Itsellä on toki nettiyhteydet, mutta C Morea olen katsonut kaapelin kautta. HD-diboxissa on kanavakortti eri kanavapaketeilla. Kaapelin kautta ylipäätään on vielä pikkasen laadukkaampi kuva kuin, mitä netin kautta ja viivettä on vähemmän. Jos katot livelähetystä kaapelin kautta, niin sama lähetys laahaa netin kautta yllättävän pitkällä viiveellä.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, SaiPa, Pesä
Ite kuulin myös et tuo tv-soppari on ihan merkittävä Mestikselle. Mutta kysymys kuuluukin, jaetaanko tuosta minkälaista osuutta seuroille vai jääkö suurin osa lojumaan liiton tilille? Sen kun loppupeleissä päättää tuo surullisen kuuluisa selänpesu kerho.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Mutta kysymys kuuluukin, jaetaanko tuosta minkälaista osuutta seuroille vai jääkö suurin osa lojumaan liiton tilille?
Jos vanhat merkit pitää paikkansa niin Tuto ottaa sen mitä haluaa ja muut sen mitä sen jälkeen jää.

No ihan tosissaan uskoisin ja toivon, että kaikki rahat ohjataan pulassa oleville Mestis seuroille. Eiköhän liitossakin jokainen ymmärrä Mestiksen hyvinvoinnin merkityksen.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä kävikö tässä mestiksellä pieni onnikin että korona pyörii niin tuotteen arvo on noussut tv:n näkökulmasta ja toisaalta varmasti kanavaa on kiehtonut myös ajatus pitää jonkinlaista takaporttia jos vaikka sarjoihin tulee jotain rakennemuutoksia tulevaisuudessa. Sarjat on jo itsellä jos vaikka karsinnat satuttaisiin parin kauden päästä aloittamaan.
 
Hockeyarena.net
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy