Mestiksen kotisivut, tilastot ja tulosseuranta

  • 133 518
  • 441

Steus

Jäsen
Me satsataan laatuun, ei määrään...

Ikävä kyllä minua juurikin se määrien kasvaminen/pienentyminen kiinnostaisi, onko Tami-lisä poistunut katsomosta tai onko voittoputki nostanut määriä alkukauden jälkeen.

Laadultaan Turusta kylläkin löytyy parhaat JA-fanit; ei juurikaan esiinny takinkääntöä, omien ruoskintaa joka pelin jälkeen, ei tarvetta haukkua vierasjoukkueen faneja vähintään joka toinen päivä, jne. Kaikki TUTOn suosikikseen JA:ssa tunnustavat pääsevät minun kirjoissani kirkkaasti plussan puolelle :)
 

Oadie

Jäsen
Turun pään toiminnasta saavat kertoa turkulaiset itse.

TUTO:n tämän vuoden katsojista verrattuna Tamin aikakauden vastaavaan on kadonnut "ilma" ja myös ilmaislippukampanjat ovat jääneet. Eli käsittääkseni lukijoiden avulla lasketaan ja noin silmämääräisesti monen vuoden kokemuksella ollaan aika lähellä todellista hallissa olevien ihmisten määrää. Pari kertaa olisin luullut yleisöä olevan jopa paljon ilmoitettua enemmän. Esim. Sport pelissä oli reilu 2300 katsojaa ja kun tuolla pitäisi olla se 3000 istumapaikkaa niin silmämääräisesti vapaat paikat oli siinä parin sadan tienoilla ja päätybaarit vielä täynnä väkeä. Esim. paikallinen palloseura laskee kyllä ainakin osassa pelejä haamukatsojia ja vieläpä aika reilustikin. Täältä ja Twitteristä luettuna puhutaan jopa yli 30 % määrästä haamuja. Tiedä sitten ovatko jotain myytyjä/jaettuja firmalippuja joiden haltijat eivät ole saapuneet paikalle. En ymmärrä miksei tässäkin voisi olla yhtenäistä tapaa ilmoittaa yleisömäärä, koska eikö kaikilla paikkakunnilla Mestiksessä ole nuo lukijat käytössä?

Omasta mielestä tuo yleisömäärä on toistaiseksi varsin kohtuullinen ja varmasti nousemassa vielä loppua kohden jos ei mitään kabinettipäätöstä tule.
 

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Olen itsekin huolestunut yleisömääristä ja ehkä parantuneella nettilähetykselläkin voi olla hieman vaikutusta, vaikkakaan tuskin paljoa.
Kajaanissa Hokki taitaa kiinnostaa viime kauttakin vähemmän, vaikka markkinointiin on panostettu paljon. Tilanne on täällä aina sama! Aina on ne tietyt 800-900 ihmistä jotka käy peleissä, ellei ole tärkempää menoa ja loput saattavat vahingossa tulla ilmaiseksi tai mikäli vierasjoukkue on tarpeeksi mielenkiintoinen. Tällä kaudella on paras Hokki-miehistö aikoihin, mutta ei kelpaa. Vain yhden kerran on yli 1000 katsojaa ollut tällä kaudella ja vain muutaman kerran yli 900. Mikäli vertaa isompiin Mestis-joukkueisiin, ei katsojamäärissä mielenkiintoisen ja epämielenkiintoisen ottelun välillä ole monesti niin suurta poikkeamaa, mutta sehän vain tarkoittaa että isommilla paikkakunnilla niitä vakionaamoja on vaikka 1500 ja 25% enemmän semmoisia, jotka tulevat hallille, kun peli on mielenkiintoinen. Kajaanissa vastaava prosentti tuskin on edes 10%. Halli ei tarjoa hyvälle joukkueelle sen ansaitsemia olosuhteita, joten vain eniten kylmyyttä sietävät saapuvat paikalle.
Tosin eipä tämä tilanne taida lopulta poiketa aikaisimmasta kausista, sillä kevään keskiarvo on varmaan lähempänä 930 ja taas päästään siihen vakioon, eli hieman alle 900.

Olisin uskonut, että Keravalla olisi isommat katsojaluvut, ja niihin olen tällä hetkellä muista joukkueista ehkä eniten pettynyt, vaikka ei tilanne siellä huono ole. Kärkiviisikko on siellä mihin sen oletinkin. SaPKon ja Jyp-Akatemian luvut ovat mielestäni varsin mainiot etenkin huomioiden sarjasijoitus. LeKiin ei jaksa enää edes pettyä. Paremmat lukemat siellä taitaa olla kuin viimekaudella.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
...Kaikki TUTOn suosikikseen JA:ssa tunnustavat pääsevät minun kirjoissani kirkkaasti plussan puolelle :)

Helppo sanoa noin kuin on vielä muistissa 10-1. :D

Tässä menee jonkin aikaa vielä siitä toipumiseen…

Tai sitten olet se KooKoon kannattaja, jonka päästin jonossa edelleni kun oli niin kova kiire kavereidensa perään?
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tulikin tänään tutkittua tilastoja "koko rahan edestä"..

Päällimäisenä jäi mieleen yleisömääräasioista se, että Jukurit on ylivoimaisesti kiinnostavin vierasjoukkue. Sport on tuolla listalla jumbona.

Kotiotteluiden yleisömäärissä Jukurit on edelleen suurista viimeisenä(5.), tosin täysin iskuetäisyydellä muihin ja jos peli alkaa kulkemaan kuten näyttäisi niin saatetaan runkosarjan lopussa olla Mestiksen kolmanneksi (tai jopa toiseksi) eniten yleisöä kerännyt joukkue.

Jukurien viime runkosarjan yleisökeskiarvohan oli jotain välillä 1000-1200. Totuus saattoi olla vielä alhaisempi, määrää nimittäin aika monessa ottelussa pyöristettiin ylöspäin. Pohjanooteraus oli 700 katsojaa, ja avauspeliä lukuunottamatta paras lukema oli jotain 1400. Uusi halli, uudistunut fanitoiminta ja muut muuttujat on siis tehnyt tähtävänsä.

Kauden katsojakeskiarvo on päälle 1700. Saatte nähdä.

Noin kirjoitin elokuussa. Nyt, kun runkosarjaa on ohi yli puolet, yleisökeskiarvo on 1668.
 

Steus

Jäsen
Päällimäisenä jäi mieleen yleisömääräasioista se, että Jukurit on ylivoimaisesti kiinnostavin vierasjoukkue.

Hienon nousun ovat kyllä Jukurit tehneet, eikä huonosti mene JYP-Akatemiallakaan! Liiga-Sport puolestaan ei selvästikään enää kiinnosta mestiksessä, kun se tuolla tilastoissa näkyy selvästi viimeisenä olevan...

...vai haluaako joku kaivaa esiin ne viimekautiset taulukot vierasjoukkueiden todellisesta kiinnostavuudesta?

2816 hyvä lukema ilmaispeliin Mikkeliin, about samoissa taisi olla viime vuoden liigakarsintojen viimeisissä peleissä (suurimmat saumat jo menneet, aiemmin +3000). Taas saa korjata, jos vanhan muisti pettää.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Taas saa korjata, jos vanhan muisti pettää.

3664 oli neljännessä liigakarsinnassa (Jukureille 7-4) Tilastot: Tilastot - Liiga

Ihan ok määrä oli minusta tämän ilmaispelin yleisömäärä. Alla oli kuitenkin melkoista härdelliä ja umpisurkea vieraspeli (taisi olla Vaasassa..ei muista enää). Viime kaudella oli muistaakseni selvästi alle 2000 ilmaispelissä (1800?). Saa korjata, jos vanhan muisti pettää..
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
...vai haluaako joku kaivaa esiin ne viimekautiset taulukot vierasjoukkueiden todellisesta kiinnostavuudesta?

Aika huima ero kuitenkin on esim. Jukureilla ja Sportilla, selitti tuota sit miten päin vaan. Jukureilla vieraspelien yleisökeskiarvo 1419 ja Sportilla 1026. Melkein 400 katsojaa on paljon. Jukurithan on perinteisesti se hmv?
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Aika huima ero kuitenkin on esim. Jukureilla ja Sportilla, selitti tuota sit miten päin vaan. Jukureilla vieraspelien yleisökeskiarvo 1419 ja Sportilla 1026. Melkein 400 katsojaa on paljon. Jukurithan on perinteisesti se hmv?
Vale - Emävale - Tilasto, vai miten se oli..

Sport luonnollisesti kärsii näissä vierasotteluiden yleisömäärissä, koska heillä kotonaan on sarjan kovimmat katsojamäärät. Jukurithan on käynyt jo kahdesti Vaasassa syksyn aikana. Sen sijaan Sportin potentiaalisia vieraspelejä (katsojamäärissä) ovat esim. Mikkeli ja Kouvola, joissa Sport on vieraillut vasta kerran ja Joensuussa ei vielä kertaakaan. Eihän näistä Lempäälän reissuista (kolme) Sportille paljoa tuohon tilastoon kerry.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Viime kaudella oli muistaakseni selvästi alle 2000 ilmaispelissä (1800?). Saa korjata, jos vanhan muisti pettää..

Viime kauden ilmaispelistä en muista, mutta toissakauden ilmainen avausottelu (ja samalla seuran 40v juhlaottelu yms) vieläpä oletettavasti kiinnostavaa KooKoota vastaan keräsi paikalle juurikin tuon 1800 silmäparia, eli ylöspäin on menty huimasti tässäkin. Ihmeellinen tilanne kun aiemmin peli on kulkenut mutta muuten ei ollakaan sitten paljoa positiivisessa mielessä paistateltu, nyt nousussa kävijämäärät ja joukkueen yleinen tunnettuus ja junnuillakin menee pitkästä aikaa laajalla rintamalla vähintään siedettävällä tasolla (ja tuolla ois nuoremmissa ikäluokissa vielä aika lupaavaa materiaalia tulossa lähivuosina lisää).
 

Steus

Jäsen
3664 oli neljännessä liigakarsinnassa (Jukureille 7-4) Tilastot: Tilastot - Liiga

Pettääkö muistini - eikö jossain karsintapelissä ollut ~2800? Tarkoitukseni ei suinkaan ollut haukkua tuon HCK-ottelun yleisömäärää, vaan verrata sitä viime kauden kuumimpiin peleihin, joista on tultu eteenpäin (mikä on hyvä asia).

Ja tuosta vierasjoukkueiden kiinnostavuudesta; jo(t)ku(t) (Everton, cotton?) teki viime vuonna OIKEAN tilaston vierasjoukkueiden kiinnostavuudesta, pohjana yleisöka:t ja joukkuekohtainen varianssi. Ei ollut Akatemia kärkipäässä silloin, tarkkaa marssijärjestystä en muista.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pettääkö muistini - eikö jossain karsintapelissä ollut ~2800?

Ensimmäisessä Mikkelissä pelatussa oli 3512 ja toisessa tuo 3664. Tampereella lukemat oli 6309, 5412 ja 3892.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Ennenkuin haukutte Keravan tyystin pystyyn, kannattaa muistaa että viime kauteen nähden yleisökeskiarvo on noussut käsittääkseni n. 150 henkeä. Lukema viime kaudella tosiaan pyöri siellä 500 hujakoilla ja käytäväpuheissä pari seuran toimijaa varovaisesti ehti toivoa tälle kaudelle keskiarvon nousua n. 700 tienoille eli tavoitteessa oltaisiin. Ei näin snadissa kaupungissa lukemat nouse noin vain... Markkinointia pitäisi vielä hieman tosiaan tehostaa niin ehkä se siitä hiljalleen.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Ennenkuin haukutte Keravan tyystin pystyyn, kannattaa muistaa että viime kauteen nähden yleisökeskiarvo on noussut käsittääkseni n. 150 henkeä. Lukema viime kaudella tosiaan pyöri siellä 500 hujakoilla...

Noissa luvuissa on hyvä ottaakäyttöön myös prosenttilasku. Tuo on varsin kunnioitettava nousu prosenteissa yleisömäärissä. Nykyisen kaltaisella HCK:n pelaamisella en näe mitään estettä samanlaisen kasvun jatkumiselle…
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tulikin tänään tutkittua tilastoja "koko rahan edestä"..

Päällimäisenä jäi mieleen yleisömääräasioista se, että Jukurit on ylivoimaisesti kiinnostavin vierasjoukkue. Sport on tuolla listalla jumbona.

Aika huima ero kuitenkin on esim. Jukureilla ja Sportilla, selitti tuota sit miten päin vaan. Jukureilla vieraspelien yleisökeskiarvo 1419 ja Sportilla 1026. Melkein 400 katsojaa on paljon. Jukurithan on perinteisesti se hmv?
En tiedä miten Mikkelissä on opetettu tilastoanalyysin perusteet, mutta näiden kommenttien perusteella ei kovinkaan hyvin.

Sport on edelleen hieman kiinnostavampi vierasjoukkue kuin Jukurit. Tämä on nähtävissä tilastollisesti.

Joukkueita keskenään vertaillessa kauden tässä vaiheessa suoraan yleisömääristä ei ole tehtävissä minkäänlaisia luotettavia johtopäätöksiä tai yleistyksiä, tai näin tehtäessä lopputulos on usein virheellinen. Tämä johtuu siitä, että tilaston otanta on vääristynyt tässä tapauksessa, koska
a) joukkueet ovat pelanneet selkeästi eri määrän koti- ja vierasotteluita
b) joukkueiden vierasotteluiden vastustajat ja yleisömäärät eivät korreloi keskenään kauden tässä vaiheessa

Avaan tilastoa lyhyesti.

Sport on pelannut 13 vierasottelua, joissa on ollut 13335 katsojaa yhteensä.
Jukurit on pelannut 16 vierasottelua, joissa on ollut 23256 katsojaa yhteensä.

Tämän mukaan Jukurit olisi huomattavasti kiinnostavampi vierasjoukkue, mutta näin ei kuitenkaan ole.

Jukureiden kokonaiskatsojamäärä vierasotteluissa on siis 23256 katsojaa 16:ssä ottelussa. Jukureiden vierasotteluiden kotijoukkueiden tämänhetkisen katsojakeskiarvon mukaan Jukureiden vierasotteluissa olisi käynyt keskiarvon mukaan 21962 katsojaa. Jukureiden kokonaisvieraskatsojamäärä on siis 1294 katsojaa yli vierasjoukkueiden katsojakeskiarvon. Tämä on 5,56% keskiarvoa enemmän.

Sportin vierasotteluiden kokonaiskatsojamäärä on 13335 katsojaa 13:ssa ottelussa. Sportin vierasotteluiden kotijoukkueiden tämänhetkisen katsojakeskiarvon mukaan Sportin vierasotteluissa olisi käynyt keskiarvon mukaan 12044 katsojaa. Sportin vieraskatsojamäärä on siis 1291 katsojaa yli vierasjoukkueiden katsojakeskiarvon. Tämä on 9,68% keskiarvoa enemmän.

Sport on siis hieman kiinnostavampi vierasjoukkue kuin Jukurit, koska suuret yleisömäärät omaavat kotijoukkueet kasvattavat vierasjoukkueiden yleisömäärää huomattavasti enemmän kuin Mestiksen pienen yleisömäärän joukkueet. Tilastossa tämä tulee selvästi näkyviin vasta runkosarjan loppupuolella johtuen suuresta vaihtelusta kotijoukkueiden ja yleisömäärän kesken.

Lopuksi KooKoon vastaavat lukemat mielenkiinnon vuoksi.

KooKoo
- kauden yleisömäärä vieraissa, 18972 katsojaa
- vierasotteluiden yleisömäärä kotijoukkueen katsojakeskiarvon mukaan, 16557 katsojaa
- vierasotteluiden yleisömäärän ero keskiarvoon verrattuna, +2415 katsojaa
- ero vierasprosenttina +12,73%

Tässä nopeasti hieman tilastoja yleisömääristä, pienien virheiden mahdollisuus on olemassa, mutta suunta on aika selvä yleisömäärien suhteen. edit: muokattu pienet virheet pois, muokattu muutama typo pois
 
Viimeksi muokattu:

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Onko Mestiksellä minkäänlaisia maalivahtitilastoja olemassa missään?

Nimim. Kyllähän minä Bernardin SaPKo lainapelien prosentit saan laskettua itsekin, mutta olisi kiva vertailla vähän muihinkin vahteihin...
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onko Mestiksellä minkäänlaisia maalivahtitilastoja olemassa missään?

Nimim. Kyllähän minä Bernardin SaPKo lainapelien prosentit saan laskettua itsekin, mutta olisi kiva vertailla vähän muihinkin vahteihin...

Tulivat jo viime viikonloppuna, mutta vedettiin pois, koska olivat ilmeisesti väärin. Nyt on tarkistukset menossa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Mikkeliläinen tilastoanalyysi pl. nimimerkki Jape vetää kyllä mielen huvittuneeksi näin joulukiireiden keskelläkin.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikkeliläinen tilastoanalyysi pl. nimimerkki Jape vetää kyllä mielen huvittuneeksi näin joulukiireiden keskelläkin.

Joo, enpä tosiaankaan tullut ajatelleeksi tuota asiaa ensin. Luulin että tuo harhaanjohtavuus oli jo laskettu tuosta. Mutta hymyn saaminen toisen huulille on aina mukavaa!

Siitä ei kuitenkaan pääse yli eikä ympäri että Jukurit on kasvattanut kotiottelujen yleisömääriään huimasti verrattuna muihin.
 

Spectre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Luistelevat ja taistelevat
Jukureiden kokonaiskatsojamäärä vierasotteluissa on siis 23256 katsojaa 17:ssä ottelussa. Jukureiden vierasotteluiden tämänhetkisen katsojakeskiarvon mukaan Jukureiden vierasotteluissa olisi käynyt keskiarvon mukaan 21962 katsojaa. Jukureiden kokonaisvieraskatsojamäärä on siis 1294 katsojaa yli vierasotteluiden katsojakeskiarvon. Tämä on 5,56% keskiarvoa enemmän.

Käsittääkseni Jukurien kokonaiskatsojamäärä vierasotteluissa on tähän mennessä ollut 24976 näiden 17 ottelun jaksolla.

Tuo muuttaa laskujasi jonkin verran.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Avaan tilastoa lyhyesti.

Avaatko lisää. Miten saat nuo laskusi oikein täsmäämään noin?

Esim. Jukureiden osalta (lukemat Mestiksen tilastosivulta): otteluita vieraskaukalossa on 17. Niissä on käynyt yleisöä 24976. Mestiksen sivujen ilmoittama keskiarvo on 1469. Jos laskee tuon keskiarvon kertaa ottelut (17 x 1469) tulee kokonaismääräksi 24973. Tuossa on siis vielä +4 katsojaa tuohon ilmoitettuun kokonaismäärään.

Mazaa kirjoitti:
"Jukureiden vierasotteluiden tämänhetkisen katsojakeskiarvon mukaan Jukureiden vierasotteluissa olisi käynyt keskiarvon mukaan 21962 katsojaa."

Nyt on jotain korkeampaa matematiikkaa käytössä tai sitten olen vaan tyhmä, ja pitää lähteä takaisin koulunpenkille.

Ja tottakai nuo tilastot ovat vielä vääristyneitä, kun sarja on kesken. Onhan se nyt eri asia, jos tilastossa on toisella esim. 3 peliä Lempäälässä ja toisella 1 jne.
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Avaatko lisää. Miten saat nuo laskusi oikein täsmäämään noin?
Kiitos huomautuksesta.

Eivät ne noin täsmänneetkään. Illalla ysin jälkeen korjasin ottelumäärän 16:sta 17:ään, koska luulin tehneeni virheen ottelumäärän suhteen, mutta Mestiksen sivuille oli tullutkin jo eilisen pelien yleisömäärät tilastoihin mukaan, joten korjaukset olivat turhia. Samalla tuli mukaan pari typoa, eli kirjoitin vahingossa vierasotteluiden katsojakeskiarvosta, kun piti kirjoittaa vierasotteluiden kotijoukkueiden katsojakeskiarvosta. Nyt tuo saattaa jo olla korjattu oikeaksi alkuperäiseen viestiin.

Eli siis Jukurit oli pelannut 16 vierasottelua ennen eilistä. Näissä vierasotteluissa katsojia oli ollut yhteensä 23256.

Jukurien vierasmatsien kotijoukkueiden kotiottelujen katsojakeskiarvon mukaan laskettu yleisömäärä olisi yhteensä 21962 katsojaa.

Jukurien vierasotteluissa oli siis käynyt 1294 katsojaa enemmän ennen eilistä kuin mitä näiden kotijoukkueiden katsojakeskiarvon mukainen yleisömäärä olisi ollut.

Ehkä tämä vielä tästä aukeaa... :D
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mazaan tilasto on hyvä, vaikka vähän haavoittuvainen siltä osin että yksittäinen ottelu voi kääntää tilaston päälaelleen. En tiedä onko sellaista ollut, mutta voisi olla. Esimerkiksi joku isomman joukkueen ilmaispeli, jossa katsojia olisi vaikka 1500 keskiarvoa enemmän. Sillä saisi jo ison etumatkan muihin verrattuna. Mutta hyvä tilasto joka tapauksessa ja toimii varmaan pääsääntöisesti hyvin suuntaa antavana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös