Mestiksen ja Sm-liigan ero???

  • 7 673
  • 116

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Birkku:
Olit oikeassa tuon DNA:n suhteen, tuli tuossa pieni oikosulku..

Heh, vai että fiilistä, kun putoaja on nousijaa pelillisesti ja taloudellisesti valovuoden edellä!!:D
Niin, eihän tuollaista fiilistä voisi edes kuvitella, sehän olisi vallan kauheaa...
Tässä yhteydessä tulee heti mieleen Diskos nousijana ja Tappara putoajana, eikö?:D
Jos kuitenkin tarkoitit verrata jotakuta Liigan tämän hetken peräpään seuraa (esim. Ässät, Lukko tai SaiPa) ja Mestiksen kärkipään joukkuetta (Jukurit, KooKoo tai K-Vantaa), niin ei siihen väliin aivan valovuotta mene! :rolleyes:

Taloudellisia resursseja on vähän hankala verrata, kun pelataan eri sarjassa. Myös pelillisiä kykyjä on kyseenalaista verrata, kun ei tapella pisteistä samassa sarjassa.
Voisiko Birkku nyt mitenkään löytää kalenteristaan tilaa ensi viikon tiistaille ja tulla katsomaan Jukurit-SaiPa klo 18.30.??
Päättyypä peli ihan miten tahansa, mutta siinä kuitenkin näkee edes suuntaa antavasti pysyykö Mestiksen kärki Liigan jumbon perässä vai ei.
Vaikkei ottelu mikään karsintapeli olekaan, niin uskon panosta löytyvän molemmilta. Mikkelissähän ottelua jo mainostetaan eräänlaisena tasonmittauksena (Ruotsin tapaan). No näkee siinä tason ainakin paremmin, kuin kauden alla pelattavissa harj.peleissä. Nyt on ketjut hitsautuneet, eikä SaiPan tarvitse ainakaan säästää parhaimpia pelaajiaan (kuten viime vuonna lappeerantalaiset selittelivät tappiotaan).
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
D mies: Keinotekoisella jipolla tarkoitin suoraa putoamista/nousua joten taisin ilmaista itseäni hiukan epätarkasti, sorry:rolleyes: .

mendieta: Kuka täällä on KooKoosta tai Jukureista mitään puhunut. Seura(SaiPa) joka on ollut valovuosia nousijaa(JoKP) taloudellisesti sekä urheilullisesti edellä. Huom. "on ollut" viittaa mennneeseen aikamuotoon. Ugh suomen kielen "nero" on puhunut:D :D :D

Edit: Itse asiassa olisi tarkoitus lähteä katsomaan tuota Jukurit-SaiPa ottelua. Tason mittaukseksi tuo ei aivan täydellisesti kelpaa, koska kyseessä on vain yksi ottelu, joka kaiken lisäksi on Jukureiden kotikentällä.
 
Viimeksi muokattu:

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
huomaa Birkku tuo pieni, mutta niin voimakas lyhenne esim.

:p :p :p
 

D mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Diskos, PiTa...
Birkku: "Mitä tulee tuohon putoamisen pelkoon voin sanoa että sellaiset kiekkojännärit jotka eivät oman seuran putoamista ole kokeneet tuskin voivat kuvitella sitä fiilistä mikä siitä seuraa, varsinkin sillloin kun putoajana on ollut seura joka on pelillisesti sekä taloudellisesti nousijaa valovuoden edellä."

Mutta siitähän tässä koko homassa on kyse! Elämyksistä!

Vuodesta 1972 lähtien hissijoukkueen (aivan, kannatamme siis samaa seuraa...) pulssissa eläneenä en päivääkään vaihtaisi pois. Ilman SaiPan nousuja ja laskuja olisin henkisesti paljon köyhempi ihminen tällä hetkellä.

SaiPan tippuminen niin keväällä 1986 kuin myös 1991 vitutti synkästi. Mutta sitä suurempi oli riemu (oi, vieläkin aavistuksen nolottaa ne nousujuhlat Dosriksessa huhtikuussa 1996...) kun liiganousu vuosien korpivaelluksen ja lukemattomien PiTa, Haukat ja Kärppä-pelien jälkeen oli vihdoin totta. Ja olinhan minä Kisapuiston lehterillä jo keväällä 1980. Siitä en voi kehua tosin muistavani muuta kuin kuuluttajan "vastaan saapuu Jukurit...anteeksi, Jokerit Helsingistä" ihan-niin-varmasti-tahattoman lipsahduksen...

Kiekkopiireissä tuntuu olevan vallalla omituinen halu riistää pois kaikki ikävät fiilikset. Jotka kuitenkin kuuluvat urheiluun erittäin oleellisena, uskaltaisinpa jopa väittää yksilöä kasvattavana, osana. Eräs esimerkki tästä on jatkoaikatappion poistaminen. Voi että, siinähän voisi päästä joltain itku, kun häviää.

Paras ja fanaattisin mielenkiinto on suljetun liigan aikana kadonnut myös SaiPan menestytä kohtaan. Voittaminen on "ihan kivaa", mutta tappiot eivät vituta eivätkä etenkäään pelota enää lainkaan. Kiekon seuraamisesta on tullut vain "ihan kivaa".

Ja sehän on kauheinta mitä mistään voi sanoa, eikö?

Kohta annetaan jokaiselle pelaajalle varmaan jo oma kiekko.

Tahdoin tässä siis tiivistettynä sanoa vain, ettei voittaminen tunnu läheskään, läheskään niin hyvältä, ellet ensin ole nielaissut tappion mustaa aukkoa.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Suljettu liiga / avoin liiga

Suomessa on hoettu mantraa Euroopan kovimmasta kiekkoliigasta niin kauan ja hartaasti että siihen on jopa alettu uskoa. Ehkä sille hetkellisesti oli myös katetta, mutta ei enää. SM-liigan pelillinen taso on tällä kaudella ollut hirvittävän huono, muutamaa yksittäistä ottelua lukuunottamatta. Harvapa on se ottelu jonka jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ei haukuttaisi toisen joukkueen pelityyliä tai tuomarien pelinlukutaitoa. Kaikkien mielestä kirveelle olisi paljon töitä. Taitoa ei kaukalossa ole enää nimeksikään. Ainoa, joka ei asiaa allekirjoita on SM-liiga. Kuinkahan kauan herätys siellä kestää.

Pelkästään pelillisestä näkökulmasta liigan avoimuus olisi välttämätön. Vain siten itse laji voi uudistua: uusien valmentajien mukana tulee uusia ajatuksia ja hyvät käytännöt leviävät muuallekin. Yksikään urheilullisesti arvostettu sarja ei säilytä tasoaan ja takaa kehittymistään suljettuna. NHL lienee yksi poikkeuksista, mutta siellä seuroja on niin paljon, että yksimielisiä, omaa etuaan vartioivia klikkejä ei saada synnytettyä kovin helposti. SM-liigassa sama on mahdottomuus: meillä samat valmentajat, samat pelaajat ja samat sponsorit pyörivät kuvioissa kausi toisensa jälkeen.

Oy-muotoisuuteen siirtyminen on pakottanut siivoamaan komeroita ja seurojen taloudenpidosta on tulossa läpinäkyvämpää. Se on Mestiksenkin kannalta erinomainen asia. Kaikkia luurankoja ei saada enää piiloon ja taloudellisesti kilpaillaan samoilla säännöillä. Sillä tulee pidemmän päälle olemaan iso merkitys. Hämärät rahoituskuviot ja piilobudjetit poistuvat ainakin suurimmalta osin. Näin urheilullista menestystä ei pysty tavoittelemaan ihan samanlaisin taloudellisin vippaskonstein kuin aiemmin. Tämän uudistuksen takia liigan sulkemista voi puolustella. Samat säännöt annettiin tiedoksi myös Mestis-joukkueille joten samalta viivalta kehitystään lähtivät ohjaamaan niin Ässät, Lukko, Saipa kuin Jukurit ja Kiekko-Vantaakin.

Liigassa pelaamisen edellytyksenä täytyy olla urheilullinen menestys. Muuten jonkun on syytä kiivasti ryhtyä luomaan uutta kiekkoliigaa. On varmasti ihan oikeutettua vaatia myös liigaseuran toiminnalta jonkinlaista taloudellista vastuuta ja seurattavuutta, jo pelkästään pelaajien oikeusturvan kannalta.

Toivotaan että tämä sarjan sulkeminen jää ylimenokauden välineeksi, jolla saadaan aikaan jonkinlainen siirtymäkausi yhteisten pelisääntöjen toteuttamiselle. Silloin se palvelee tarkoitustaan niin liigaseuroille kuin Mestis-seuroille. Ensi kauden jälkeen tanner on taas avoinna ja varmasti tömisee. Nykyiselle SM-liigalle verenvaihto olisi enemmän kuin paikallaan.

Sitä ennen voimme nauttia olympiakiekosta, joka taas muistuttaa sitä jääkiekkoa jota meilläkin joskus nähtiin.

Tämän valtaisan vuodatuksen jäkeen jäi vielä yksi asia sanomatta: tuomaritoiminnan ammatimaistaminen. Ensi kauden aikana olisi SM-liigan syytä laittaa ammattimaisen tuomaritoiminnan edellytykset kuntoon. Oppia voisi mennä ottamaan vaikkapa Englannin Valioliigasta, jossa tuomarien jatkuva koulutus ja kehittyminen on taattu varsin pienillä asioilla. Muutoksia ei saada aikaan hetkessä, mutta muutaman vuoden tähtäimellä. Tuomareille pitäisi antaa mahdollisuuksia huomattavasti suurempaan vastuunottoon tuomaritoiminnasta ja sen kehittämisestä. Vuorovaikutusta pitäisi lisätä merkittävästi niin tuomarien kuin valmentajienkin kesken. Tällä hetkellä tuntuu vallitsevan valtava luottamuspula moneen suuntaan. Se johtuu vain asioiden huonosta organisoinnista. Pelkällä rahalla asioita ei korjata.
 
Viimeksi muokattu:

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Viestin lähetti Jape
DNA oli hyvä sponsori, joka saatiin kesken kauden. Toivottavasti on sopimus jo ensi kaudeksi sovittu..

Ja jaro on yksi näisät kymmenistä seuroista jota DNA "sponsoroi". ei se ole mikään hyvä sponsori tai ainakaan ei mitään hyvää ole vielä näkynyt. Jaro myi muuten DNA-liittymiä viime keväänä eli DNA pyrki säästämään kuluja kun ei tarvinnut palkata myyjiä myymään näitä liittymiä. Mutta on siinä jotain hyvääkin kun minullakin on sellainen (kuten kaikilla muillakin jaron jäsenillä :cool: ) hyviä sponsoreita ovat sellaiset yritykset jotka eivät jätä seuraa vaikka sillä menisikin vähän heikommin. Jaron pääsponsori on UPM-Kymmene ja kun jaro tippui liigasta niin UPM:n rahallinen panostus ei laskenut eikä laskenut monen muunkaan panostus, mutta jos esim. Sport tippuisi suomisarjaan niin 7-10:stä sponsorista jattäisi heidät.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
No joo, Birkku tuossa jo myöhemmin korjasikin, että DNA tuli MPY:n "mukana".
Onhan MPY ollut jo pitkään Jukureiden sponsori, mut mulle tuli tossa pieni oikosulku..
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti Birkku
Seura(SaiPa) joka on ollut valovuosia nousijaa(JoKP) taloudellisesti sekä urheilullisesti edellä.

Tämän osoittaminenhan on mahdotonta, seurat eiväöt tietääkseni pelanneet vastakkain ko. kausina. On siis kyse vain luulottelusta. JoKP, vaikka liigassa konttasikin, lähti kuitenkin K-Espoota vastaan karsinnoissa selkeänä suosikkina keväällä -92 ja oli itseasiassa yllätys, että putosi voitoin 3-1. On hyäv muistaa, että JoKP voitti rehellisesti pelaten esim. Jokerit viimeisellä kierroksella pudottaen tämän runkosarjan voittajan paikalta. Jokereissa pelasi mm. Selänne tuolloin. Taloudellisesti tuskin seuroilla juuri eroa oli, JoKP menestyi liigavuosina kohtuullisesti. Divarissa liigabudjetein vietetyt vuodet veivät talouden alas. Urheilullisesta menestyksestä ei minusta ko. kausilta voi moista vertailua tehdä.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Liigan ja Mestiksen välillä voisi kokeilla samanlaista karsinta tapaa mikä Ruotsissa on suunnitteilla.

Elitserienin oliko neljä huonointa ja allsvenskanin neljä parasta karsivat ja elitserien seura ei putoa jos ei ole kolme kertaa peräkkäin tämän karsintasarjan neljän huonoimman joukossa ja allsvenskan seura voi nousta jos vaan pääsee neljän parhaan joukkoon.


Joku tämän kaltainen järjestelmä voisi olla hyvä siellä se antaisi tarvittaessa mahdollisuuden joukkueen uudistamiseen tyyliin Lukko ilman putoamisen pelkoa ja yksi huono kausi ei kaada koko laivaa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Birkku
Täytyy kuitenkin muistaa, että jollekin se saattaisi jopa olla tuho. Tuntuu vaikealta kuvitella, että esim. Porissa, jossa liigakiekolla on vuosikymmenien perinteet saataisiin Mestis otteluihin väkeä kovinkaan paljon.

Ässät liigassa kaudella 1988-89 yleisökeskiarvo 3415 katsojaa.
SM-liigan karsinnassa JoKP passitti Ässät divariin ottevoitoin 3-2.
Ässät divarissa 1989-90 yleisökeskiarvo 4412 katsojaa.

Eli Ässät putosi divariin ja mitä teki yleisö, yleisökeskiarvo nousi noin 1000:lla/ottelu. Ja Ässät nousi takaisin liigaan.

Eli mihin mahtaa Birkku perustua arviosi, että jos jääkiekko palaisi takaisin urheilullisuuteen jossa nousut ja putoamiset ovat mahdollisia ei näin voisi käydä Porissa uudestaankin.

Hienoa, että myös liigajoukkueen kannattajat alkavat (Birkkua lukuunottamatta) pikku hiljaa huomaamaan, että nykyinen systeemi (suljettu liiga) on tuhoon tuomittu ja näivettää kohta kiinnostuksen kokonaan jääkiekkoon.
 

petsari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, JYP
Nyt sitten pitänee leikkiä ajatuksella, että ensi kaudella Mestiksestäkin voisi nousta. Kellä nykyisistä seuroista on mahdollisuusia ainakin pelillisesti, sekä myös "taloudellisesti".
Jukureilla menee nyt niin lujaa, että kuten Turunenkin sanoi, kun paikka "auringossa" avautuu, niin olemme menossa sinne. Uskon että "buumi" varsinkin nuorten pelaajien kesken jatkuu Mikkelin suuntaan, ja sitä kautta myös Lliiga kutsuu ennemmin tai myöhemmin.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt minä kirjoitan avautumisen. Se tulee todennäköisesti olemaan itseääntoistava ja puuduttava, mutta teen sen silti.

Tiedättekö, mitä merkitsee olla viimeinen jääkiekossa? Minä tiedän, olen pelannut junnuna joukkueessa, joka oli viimeinen. Neljä vuotta putkeen. Mekään ei pudottu. Alempaa liigatasoa ei ollut, joten olihan se hankalaa. Mutta ei meistäkään kukaan luullut, että me olimme sen sarjapaikan arvoisia. Ja me sentään olimme juuri kymmenen täyttäneitä silloin alussa.

Kertoisiko joku minulle, miksi joku luulee Saipan olevan liigapaikan arvoinen siksi, että se kykenee saavuttamaan viimeisen sijan. Minäkin voisin kerätä kavereistani joukkueen ja sekin kykenisi olemaan liigan viimeinen. Ei kyse ole siitä, että jonkun Mestisjengin pitäisi osoittaa olevansa liigapaikan arvoinen, vaan siitä, että liigajumbo on jo osoittanut, ettei se sitä ole, joten kyllä sen tilalle joku pitää nostaa. Tuskin se nousija huonompaa sijaa saavuttaa, kuin edeltäjänsä. Miksi sille jumbolle edes pitäisi antaa mitään mahdollisuuksia puolustaa paikkaansa. Eikös sillä ole koko vuoden ollut se mahdollisuus?

Joskus saattaa käydä niinkin, että se nouseva joukkue on huonompi kuin se, joka putoaa. Silloin käy niin, että se todennäköisesti putoaa uudestaan. Ja tämähän vasta huono juttu onkin. Onhan toki kamalaa, kun sen sijaan, että katseltaisiin joka vuosi samoja häviäjiä, vaihdettaisinkin niitä häviäjiä aina joskus. Joku voittajakin saattaisi löytyä joukosta. Sehän ei käy laatuun.

Viihdyttääkö tuo liigajumbo pelkällä läsnäolollaan muuten niin paljon, että se kannattaa pitää ja samalla luopua esimerkiksi epätoivoisesta viimeisten kierrosten taistelusta, kun kaksi joukkuetta taistelee loppuun asti siitä, kumpi saa jäädä liigaan?
 

MyPa

Jäsen
hihhu

Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Mitä menetetään, jos pudotetaan liigan viimeinen mestikseen ja vastaavasti mestiksen voittaja nousee liigaan. Jos nyt niin huonosti käy, että tuo mestiksen voittaja on seuraavalla kaudella liigassa viimeinen niin tuleehan kuitenkin edes vähän vaihtelua sarjaan ja loppuu nuo moraalittomat teot mm. mitä SaiPa teki luovuttumalla Machuldan Jokereihin. Liigan sulkemista on puolusteltu sillä, että toimenpiteellä turvataan nykyisten liigajoukkueiden taloudellinen tilanne. Ja mitä on tapahtunut. Mm. Porin Ässät teki viime kaudella peräti 3,7 miljoonan markan tappion. Ässien toimitusjohtaja Heikkilä myöntää, ettei Ässät enää kestä saman kokoluokan tappiota. Mestiksen kärkisijoilla porskuttaa samanaikaisesti velattomat seurat Jukurit ja KooKoo ilman nousumahdollisuutta. Sanomattakin on selvää, että jotain pielessä ja pahasti. Frank Moberg toisaalla puolustelee suljettua liigaa ja sanomalla, että nykyiset mestiseurat voivat anoa liigapaikkaa edes voittamatta mestistä. Onko tämä enää urheilua. Kirveellä olisi töitä.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Old Tom: Tuo esiin ottamasi Ässien edellinen putoaminen ei mielestäni kelpaa vertailukohdaksi Ässien tämän päivän tilanteeseen, koska silloin seura sai kansalaiskeräyksellä kasaan joukkueen, joka suoritti varsin tyylikkään takaisin marssin liigaan. Tämän päivän ammattilais-sarjoihin kansalaiskeräyksellä ei Porin kokoisessa kaupungissa todellakaan koota nousija joukkuetta, joten en usko yleisönkään Porissa innostuvan keskitason mestisjoukkueen peleistä.

hihhu: Kuten itse sanoit, tekstisi oli itseään toistavaa ja puuduttavaa. Lisäksi se oli täydellisen tietämätöntä skeidaa. Kysyt, mitä SaiPa on tehnyt ansaitakseen liigapaikan. Esimerkiksi pelannut liigassa kohta kuusi vuotta jäämättä vielä kertaakaan viimeiseksi(tällä kaudella mahdollisesti jää.), taistellut pleijaripaikasta lähes joka vuosi(kaksi kertaa mukana ja kaksi kertaa jäänyt ulos viimeisellä kierroksella) ja tehnyt plusmerkkisen tuloksen joka vuosi ja olemalla velaton seura. Siinä sinulle hiukan faktoja, joilla mielestäni liigapaikka on ansaittu.

MyPa: En ymmärrä tuota logiikkaasi lainkaan. Anottu paikka liigassa ei kelpaa? karsintasarja pelottaa liikaa?. Onko niin että ainoastaan suora nousu olisi se tie, jonka olet valmis hyväksymään, vai pelkäätkö että nuo kaksi muuta vaihtoehtoa ovat KooKoolle sellaisia ettei niillä liigapaikkaa olisi mahdollista saada. Väitän että joukkue joka ei kestä liigahallituksen syyniä TAI VAIHTOEHTOISESTI kykene pelaamalla pudottamaan liigajoukkuetta ei todellakaan ole liigapaikan arvoinen.

Ja lopuksi yleisesti: En ymmärrä mikä helvetin SaiPan pudottamis kamppanja täällä vallitsee. Kukaan teistä ei kuitenkaan kykene esittämään YHTÄÄN JÄRKEVÄÄ perustelua sille ettei joukkueemme olisi paikkaansa ansainnut. Jumbosija yhtenä vuonna ei taatusti ole järkevä perustelu koska JOKA VUOSI joku on viimeinen omassa sarjassaan. Kaikkein vähiten ymmärrän näitä muutamia KooKoon kannattajia, jotka SaiPaa ovat "tiputtamassa". Teillä luulisi olevan kaikkein vähiten varaa huudella. Perustelu: SaiPa nousi nykyiselle sarjatasolle PELAAMALLA. KooKoo pelaa mestiksessä vain koska Joensuu teki konkurssin. Eli ilman Joensuulaisten konkkaa te olisitte vaatimassa liigapaikkaa Suomisarjan voittajalle:D . Ja koska kertaus on opin äiti, huomautan vielä kerran: Vaikka kannatan nykyistä järjestelmää, OLEN VALMIS HYVÄKSYMÄÄN avoimen liigan mikäli se toteutetaan AINOALLA urheilullisella tavalla, eli karsintasarjan kautta. Eikä onneksi muuta tarvitse hyväksyäkkään, koska olen täysin vakuuttunut siitä, että Liiga ei tule koskaan enää ottamaan sitä riskiä että suoraan nousisi jolu täydellinen heittopussi.(Huom. sellaista ei tällä kaudella liigassa ole.)
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti Birkku
Vaikka kannatan nykyistä järjestelmää, OLEN VALMIS HYVÄKSYMÄÄN avoimen liigan mikäli se toteutetaan AINOALLA urheilullisella tavalla, eli karsintasarjan kautta. Eikä onneksi muuta tarvitse hyväksyäkkään, koska olen täysin vakuuttunut siitä, että Liiga ei tule koskaan enää ottamaan sitä riskiä että suoraan nousisi jolu täydellinen heittopussi.(Huom. sellaista ei tällä kaudella liigassa ole.)

Et vastannut heittoihini liittyen JoKP-SaiPa-suhteeseen 1990-luvun alussa. Saat toki olla vastaamatta. Kysyn kuitenkin, miksei suora putoaminen/nousu ole mielestäsi urheilullinen tapa? Tällä hetkellä, kun divari on tietoisesti liigan taholta ajettu alas kilpailun välttämiseksi, olisi se todennäköisesti ainoa tapa avata rehellinen väylä liigaan. Itse kyllä kannatan karsintamallia, mutta ehkäpä suora nousu/putoaminen olisi lähtötilanteessa hyvä malli. Yhtä urheilullinen tapa tuokin on kuin karsinnat, jos se ennakkoon tiettäväksi tehdään, eikä nousuista/pudottamisista päätetä hämärissä kabineteissa. Mitä SaiPan velattomuuteen tulee, en usko pätkääkään siihen, ettei seuralla velkaa olisi. Tuskin Machulda-tempaustakaan olisi ollut niin välttämätöntä tehdä, mikäli tilanne olisi tuo.
 

MyPa

Jäsen
Birkku

Ihan ensimmäiseksi voin kertoi, että minulla ei ole mitään SaiPaa vastaan. Päinvastoin. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että paras ja urheilullisen ratkaisu olisi ratkaista liigapaikat pelaamalla kaukalossa eli toisin sanoen järjestämällä liigakarsinnat vuosittain. SM-liigan ja jääkiekkoliiton puolesta olisi annettava takuut, ettei SM-liigaa tulla enää koskaan tämän jälkeen sulkemaan. Hommalle on saatava jatkuvuus. Käytin tuossa aikaisemmassa nyt vain esimerkkinä SaiPaa, koska joukkue sattuu olemaan tällä hetkellä liigan viimeisenä. On kuitenkin käsittämätöntä, että nyky liigajoukkueilla on mahdollisuus pelata loppukausi millaisella joukkueella tahansa pelkäämättä putoamista.

KooKoon tilinpäätöksessä ei ole mitään salattavaa, voit varmaan koska tahansa mennä KooKoon toimistoon tutustumaan joukkueen tilinpäätöstietoihin, josta on todettavissa että joukkue on täysin velaton seura. Mutta KooKoon kannattajana en todellakaa voi hyväksyä, että KooKoo myöskään nostettaisiin liigaan anomalla paikkaa sieltä. Kyllä KooKoon niin kuin muidenkin on paikka auringosta ansaittava pelaamalla eikä kabineteissa.

Olet puolustellut suljettua liigaa ja vastaavasti heität epäilyn etteikö KooKoo uskaltaisi lähteä pelaamaan karsintoja liigajoukkuetta vastaan. Mitä pelättävää KooKoolla liigakarsinnoissa olisi, eihän joukkueella siinä olisi mitään menetettävää. Heitin tuossa aikaisemmin ajatuksen viimeisen liigajoukkueen pudottamisella ja mestiksen parhaan nostamisella liigaan. Tämä ainoastaan sen takia, että suljetun liigan puolesta puhujat huomaisivat kuinka epäoikeuden mukainen nykyinen sarja järjestelmä on. Olisitko Birkku tyytyväinen, jos vaikkapa Jukurit tai KooKoo pelaisivat liigassa vailla pelkoa putoamisesta ja vastaavasti SaiPa olisi vuodesta toiseen mestiksen kärjessä vailla mahdollisuutta nousuun. Olisiko järjestelmä mielestäsi silloin oikeuden mukainen.

Kyselet jatkuvasti nykyisten mestisjoukkueiden taludellisista mahdollisuuksista pelata liigassa. Miten perustelet, että Lappeenranta olisi jotenkin vauraampaa seutua kuin esim. Kouvola, Vaasa, Mikkeli tai Kuopio? Kyllä kannattajana toivon kuitenkin, ettei jääkiekon perimmäinen tarkoitusperä urheilullisuus unohtuisi kokonaan tässä kaupallistuvassa maailmassa. Voi kertoa, kuten SaiPan kannattaja D-mies aiemmin mainitsi, kyllä parhaat ja pahimmat muistot KooKoon peleistä ovat jääneet nimenomaan mieleen noista vuosien varrella pelatuista karsintaotteluista.

Kerroit, että Porissa järjestettiin kansalaiskeräys aikoinaan. Voisitko kertoa kyseisestä keräyksestä tarkemmin. Paljonko kansalaisilta saatiin kerättyä varoja? Olivatko lahjoittajat todella yksityishenkilöitä vai yrityksiä? Ja onko niin, että Ässät pelaisivat vieläkin mestiksessä ilman tuota kansalaiskeräystä.

Kouvolassa ei tietääkseni ole koskaan tarvinnut kansalaiskeräystä järjestää. KooKoo noustetessa liigaan divarikauden 1986-87 päätteeksi, kävi KooKoon divariotteluita Kouvolassa katsomassa keskimäärin yli 4000 katsojaa/ottelu.
Esimerkiksi KooKoo-SaiPa veti Kouvolaan 5.177 katsojaa KooKoon voittaessa SaiPan, tosin KooKoo-TuTo -ottelussa oli peräti 6.000 katsojaa.

Lisäksi vuosien varrelta parhaiten mieleen on jääneet KooKoon karsintaottelut mm. lahtelaisia vastaan. Ensimmisen liigakauden päätteeksi KooKoo nimittäin kohtasi Kiekkoreippaan. Liiga oli tuolloin 10 joukkueen sarja ja KooKoo jäi sarjassa 10:ksi. Liigaahan laajennettiin tuolloin, jolloin divarista kaksi parasta HPK ja SaiPa nousivat suoraan ja kolmonen Kiekkoreipas lähti karsintoihin KooKoota vastaan. KooKoo voitti otetlusarjan 3-2 ollen jo häviöllä voitoin 1-2. Kaikissa kolmessa KooKoon kotiotetlussa oli yli 5000 katsojaa. Seuraavana kautena KooKoo ei joutunut karsimaan, mutta seuraava vuonna tulivat lahtelaiset taas vastaan tällä kertaa Hockey-Reippaan nimellä. KooKoolla ei pitänyt etukäteisarvioissa olla tuossakaan ottelusarjassa mitään hätää ja ensimmäinen ottelu Kouvolassa päättyikin 5554 katsojan edessä KooKoo 4-1 voittoon. Toisessa ottelussa H-reipas iski kuitenkin ja kovaa 4705 katsojat hurratessa numerot tauluun 8-2. Ja jälleen karavaani Kouvolaan, jossa 5851 katsojat edessä KooKoo joutui nöyrtymään H-reippaalle 6-7 ja ei muuta kuin taas matka lahteen ratkaisuotteluun. Olin paikalla, kun H-Reipas pudotti KooKoon tylysti divariin 5204 katsojan edessä numeroin 6-1. Muistan edelleen elävästi, kun Lahden jäähallin päädystä luistelivat pois päät painuksissa KooKoon pelaajat maalivahti Hannu Kamppurin johdolla. Se oli sitä draamaa, mitä toivoisin, että jatkossakin voitaisiin elää, ilman mitään kabineteissa valittuja liigajoukkueita.

Eli lopuksi toivomus. Liiga takaisin 12 joukkueen sarjaksi.
Ja sen jälkeen joko Ruotsin mallin mukainen karsintasarja, jossa liigan 4 viimeistä ja mestiksen 4 parasta pelaavat karsintasarjan.
Taikka vain 2 molemmista sarjoista, mutta karsinnat on ehdottomasti saatava takaisin.

Kyllä monet tuttava Lappeenrannastakin sanovat, että yhdet parhaimmista peleistä tunnelmaltaan niin liigassa kuin divarissakin olivat KooKoo-SaiPa -ottelut. Mutta nyky systeemillähän näitä ei enää tule.
 

Jokipoika

Jäsen
Pieni välikysymys

Kertokaa mitkä olivat ne edellytykset joilla jo SM-liigassa pelaava joukkue saa pitää liigapaikkansa? Muistaakseni nämä Kummolat yms. tuuliviirit ovat kertoneet, että talouden on ainakin oltava kunnossa, sillä osakeyhtiölakikin jo velvoittaa sitä. Mikä on se raja joukkueen/osakeyhtiön veloissa tai taloudellisissatappiossa, että joukkue olevinaan voitaisiin tiputtaa Mestikseen? Tuntuu vaan että puhe siitä että SM-liigastakin voi tippua on täyttä sontaa. Niin, tämä kysymys tuli mieleeni siksi, että ilmeisesti Ässät tekee jälleen tappiollisen tilikauden. Siis voiko tämä jatkua ikuisesti?

p.s melkein jo unohtui...Ässät on tässä vain esimerkkinä, joten ei turhaan vedetä sitä hernettä nenään.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Birkku

En ole missään vaiheessa ollut vaatimassa KooKoon nostamista liigaan. Pikemminkin vastustan minkään joukkueen nostamista sarjaan pelaamatta karsintapelejä.

No okei, ehkä KooKoon oikea paikka olisi Suomisarja, kuten sanoit, mutta saman logiikan mukaan ei myöskään Pelicansin paikka olisi liigassa, koska Kärpät pudotti sen karsinnoissa divariin ja Pelicans sai liigapaikan vaikkei yhtään joukkuetta tuolloin pudotettu sarjasta. Itse olen kyllä sitä mieltä, että Pelicans on paikkansa peleillään sarjassa ansainnut. Ja ei kai KooKoo ole mitään väärää tehnyt, jos Jokipojat teki konkurssin ja paikkaa sarjassa tarjottiin KooKoolle. Tuolloin seuran talous syynättiin kyllä erittäin tarkkaan jääkiekkoliiton toimesta ja todettiin hyväksi. Ensinhän paikkaa tarjottii EPS:lle, joka ei kuitenkaan pystynyt vaadittuja selvityksiä jääkiekkoliitolle osoittamaan. Itse olen pahoillani Joensuulaisten puolesta, sillä toivoisin ettei talousasioiden takia sinänsä hyvän taisten esittänyttä joukkuetta olisi pudotettu. Mutta uskon kuitenkin Jokipoikien palaavan pian sille kuuluvalle sarjatasolle pois Suomisarjasta.

Vähiten kyllä odottaisin arvostelua SaiPan kannattajilta tehdystä ratkaisusta, koska samalla tavalla jos SaiPa nyt on sarjassa jumbo kauden päätteeksi, se ei joudu edes karsimaan - onko sarjapaikka sillä keinolla hankittuna jotenkin hyväksyttämään kuin tuo KooKoon tapaus.

Samaa kysyn minä, mitä Jokipoika. Miten on mahdollista että liigassa voi joukkueet tehdä miljoonaluokan tappioita ja kuitenkin vuodesta toiseen saavat sarjassa jatkaa?

Jos nyt mieliksesi unohdetaan tuo KooKoo potentiaalisena tulevaisuuden liigajoukkueena ja sovitaan ettei KooKoo saa karsia liigaan, koska sen paikka kuuluisi olla Suomisarjassa, niin miksi tämä mahdollisuus evätään Jukureilta, KalPalta, Sportilta tai muilta mestisjoukkueilta.

Olympiatauolla ilmeisesti pelataan tuo Jukureitten ja SaiPan välinen ottelu ja täytyypi sanoa, että kerrankin olen täysillä Jukureiden puolella. Jos Jukurit onnistuu SaiPalle hanttiin laittamaan mestistason joukkueella, niin eiköhän viimeisetkin arvostelijat hiljene.

Vielä kun kyselit tuosta KooKoon taloudellisesta tilanteesta, niin KooKoossa on ainakin osattu hoitaa talous siten, että joukkue pystyy vetään kauden läpi sillä joukkueella millä sarjaan on lähdetty, eikä pelaajia jouduta rahapulan takia kauppaamaan kesken kauden muualle, niinkuin eräässä nimeltä mainitsemattomassa seurassa on jouduttu tekemään.
 
Viimeksi muokattu:

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Daf: Tuohon JoKP/SaiPa tilanteeseen vastaukseksi kaiken järjen mukaan riittää se, että Joensuu hankki noin puolet siitä pistemäärästä minkä SaiPa edellisellä kaudella. Tästä pääsemmekin sujuvasti siihen miksi suora nousu EI OLE urheilullinen ratkaisu. Kyllähän nousijajoukkueen täytyy pelaamalla pystyä todistamaan olevansa parempi kuin putoaja, siitähän putoamisessa ja nousussa on idea, että 12,13 tai 14 parasta joukkuetta pelaa ylimmällä sarjatasolla ja mikäli Liigan huonoin ja Mestiksen paras eivät pelaa keskenään niin millä voidaan perustella nousijan paremmuus. Sitten tuo väitteesi SaiPan velattomuudesta: Onnea, ansaitset kunniamaininnan alyvapaimmasta mielipiteestä pitkään aikaan tällä palstalla. Heität aivan hatusta mutu periaatteella väitteen, että SaiPa ei ole velaton, vaikka julkiset tilinpäätöstiedot väittävät jotain ihan muuta. Siis, tappiollinen tilikausi ei tarkoita automaattisesti velkaa varsinkaan mikäli aiemmilta vuosilta on tehty tulosta. Tuolla Machulda-tapauksella varmistettiin se että voittoa tehdään ja rutkasti ja näin ollen ensi kauden joukkueeseen on käytettävissä enemmän rahaa.


MyPa: KooKoon taloudellista tilannetta en ole huonoksi väittänyt enkä tuolla edellisellä kirjoituksella sitä ajanutkaan takaa. Kyseessähän oli ilmaan heitetty kysymys vastineeksi tuohon suoraan nousuun, jota luulin sinun innokkaasti puolustavan. Tuo viimeinen kirjoituksesi kuitenkin todistaa tuon arvioni vääräksi.

Se että olen ottanut tuon talouspuolen esille ei tarkoita että väittäisin kaikkien Mestis joukkueiden olevan taloudellisesti kykenemättömiä pelaamaan liigaa, vaan olen yrittänyt saada vastausta Mestis joukkueiden kannattajilta kysymykseen: Miksi tuo neljästoista paikka ei kenellekään kelpaa vaikka täällä kaiken aikaa perustellaan monen joukkueen olevan valmiita liigatasolle. En valitettavasti voi tyytyä vastukseen: Kabinettipaikka ei ole urheilullinen. Jos KooKoolle kelpasi kabinettipaikka Mestikseen miksei vastaava paikka ylemmällä tasolla kiinnosta vaikka joukkue on mielestäsi(korjaa jos olen ymmärtänyt väärin) liigakelpoinen. Korostan että edellisellä lauseella EN VÄITÄ ettei KooKoo voisi olla kykenevä pelaamaan ylempänä, vaan haluan herättää KYSYMYKSEN onko mahdollista että seura itse ei koe olevansa vielä valmis nousuun.
Kysyit että miten perustelen Lappeenrannan olevan vauraampaa seutua kuin nuo mainitsemasi muut kaupungit. Vastaus kuuluu etten mitenkään, mielestäni minun ei tarvitse sitä perustella koska en ole ollut ketään noista mainitsemistasi pyytänyt tai vaatinut pysymään Mestiksessä. Velvollisuuteni tässä keskustelussa on perustella vain SaiPan liigapaikkaa koska olen väittänyt sitä ansaituksi. Ja mielestäni olen perustellut sen niin hyvin kun se kirjoittamalla tai puhumalla on mahdollista.

Tähän loppuun jälleen kertausta asioista jotka olen jo aiemmissa tätä aihetta käsittelevissä keskusteluissa esittänyt. Korostan että näillä argumenteillä joita pidän itse tärkeänä "liigakelpoiselle" joukkueelle en halua osoittaa ketään "liigakelvottomaksi", mutta haluan kuitenkin tehdä selväksi sen etten usko yhdenkään pienen kaupungin selviävän ylimmällä sarjatasolla mikäli liian moni noista alla maintsemistani "vaatimuksista"on puutteellisia.
Eli, mielestäni liigajoukkue tarvitsee:

- Riittävän suuren talousalueen(mielellään lähemmäs 100 000 ihmistä joukkueen vaikutus alueella)
- Osaavan seurajohdon
- Hyvät ja sitoutuneet yhteistyökumppanit(tunnetaan myös nimellä sponsorit)
- Liigapelaajia tuottava juniorimylly. Eli jos joukkueessa ei pelaa vakiokokoonpanossa vähintään kentällistä oman juniorikoulun kouluttamia pelaajia on varauduttava arviolta noin miljoonan markan lisälaskuun vuositasolla. Eli en hetkeäkään usko että esim. 50 000 asukkaan paikkakunta voisi elättää joukkuetta jossa pelaa vuosi toisensa jälkeen alle viisi omaa miestä, ellei sitten joka vuosi myydä vastaava määrä pois omia kasvatteja.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Turhaa tässä on spekuloida mitkä joukkueet liigapaikan ovat ansainneet ja mitkä eivät. Mestiksessä on monta joukkuetta kuten KalPa, Jukurit, KooKoo tai Sport jotka voisivat pelata liigassa ihan samalla tavalla kuin SaiPakin.

Annetaan pelaajien kentällä taistella sarjapaikassa. Homma voitaisiin aloittaa poikkeuksellisesti jo tänä keväänä vaikkapa kaksikertaisella sarjalla, johon osallistuis liigan jumbojoukkue SaiPa ja mestiksen kolme parasta, jotka tällä hetkellä ovat Jukurit, KooKoo ja Kiekko-Vantaa, toki nuo mestisjoukkueet valittaisiin payoffsien jälkeen eli yhtä hyvin karsimaan voisi pääsätä Sport, KalPa tai vaikkapa TuTo.

Kyllä siinä voisi Lappeenrannan miehille tulla äitiä ikävä, kun nälkäiset mestisjoukkueet haastaisivat miehiään myyneen SaiPan;)
 

MyPa

Jäsen
Viestin lähetti Birkku

Miksi tuo neljästoista paikka ei kenellekään kelpaa vaikka täällä kaiken aikaa perustellaan monen joukkueen olevan valmiita liigatasolle. En valitettavasti voi tyytyä vastukseen: Kabinettipaikka ei ole urheilullinen. Jos KooKoolle kelpasi kabinettipaikka Mestikseen miksei vastaava paikka ylemmällä tasolla kiinnosta vaikka joukkue on mielestäsi(korjaa jos olen ymmärtänyt väärin) liigakelpoinen. Korostan että edellisellä lauseella EN VÄITÄ ettei KooKoo voisi olla kykenevä pelaamaan ylempänä, vaan haluan herättää KYSYMYKSEN onko mahdollista että seura itse ei koe olevansa vielä valmis nousuun.


En ole missään vaiheessa väittänyt KooKoon olevan vielä liigakelpoinen. Minulle kuten monelle muullekin mestisjoukkueen kannattajalle riittää hyvin tuo paluu vanhaan, jolloin karsintasarja järjestettäisiin. KooKoossa ei onneksi todellakaan lähdetä haihattelemaan liigapaikan suhteen vaan seurassa tehdään pitkäjänteistä työtä. Mutta suljettu liiga ei kylläkään yhtään tue tätä mielestäni melko hyvää työtä jota jääkiekkoilun eteen KooKoossakin tehdään.

Olen täysin tyytyväinen, jos liiga avataan karsintasarjan muodossa ensi kaudella, jolloin seuroilla on mahdollisuus nousta sarjaan pelaamalla. Onko KooKoo ensimmäisten joukossa vai mahdollisesti 3-5 vuoden kuluessa, sen aika näyttää. Itse olisin todella tytyyväinen, jos KooKoo tai Jukurit pääsisivät haastamaan liigajoukkueen karsinnoissa. Katsomot pullistelivat niin Mikkelissä kuin Kouvolassakin ja vaikka nousua ei tulisikaan niin saisihan aiankin kokea mahtavan karsitaotteluiden tuoman fiiliksen.

KooKoon tavoite on lyhyellä ja pitkälläkin aikavälillä vakiinnuttaa paikkansa mestiksen kärkikastissa. KooKoosta on kerrottu, että jos ja kun liiga avataan karsintojen muodossa, niin seuralta löytyy resursseja lähteä nykyisiä liigajoukkueita haastamaan.

Eräässä Kymi-Paperin (UPM-Kymmene) haastattelussa yhtiön sponsoroinnista vastaava johtohenkilö kertoi yhtiön olevan erittäin kiinnostunut lisäämään sponsorointia jääkiekkoiluun nimenomaan jos KooKoo liigaan nousee. Yhtiö ei kuitenkaan uskoakseni lähde rahoillaan joukkuetta liigaan nostamaan, mikä mielestäni sekin on aivan oikein. Antaa joukkueiden ansaita paikkansa jäällä eikä kabineteissa, jos KooKoo tuohon ei kykene, niin silloin nykyinen sarjataso on oikea, mutta kyllähän urheilun suola nimenomaan on siinä, että hommat ratkaistaan pelikentillä.

Esittämäsiä argumentteja mitä liigajoukkueelta vaaditaan, niin ei kai KooKoolla ole mitään hävettävää niiden vaatimusten kohdalla.
Toki liigajoukkueella on mestisjoukkueeseen verrattuna ylivertaiset asemat sponsoreiden hankinnassa. Ei kai UPM-Kymmene ja muut Kymenlaakson paperijätit lähde sponsoroimaan mestisjoukkuetta, koska mestiksen näkyvyys valtakunanssa on kuitenkin olematon.

Eli summasummarum...yhä useampi näyttää kallistuvan paluun vanhaan puoleen eli liigakarsinnat takaisin. Suljetun liigan puolesta puhujat jos ei oteta huomioon Urpo Helkovaaraa niin alkavat olla vähissä. Kalervo Kummolakin on julkisesti kertonut kannattavansa paluuta vanhaan systeemiin. Eli jos tämä toteutuu, niin jotain on vielä pelastettavissa ja uskon että mestiksenkin yleisömäärät kääntyvät jälleen nousuun.

Ja lopuksi vielä kerran, minulla ei ole mitään SaiPaa tai SaiPan liigapaikkaa vastaan. Jos Lukko tai Ässät olisivat liigassa viimeisenä, niin olisin käyttänyt niitä esimerkeissäni. Päinvastoin unelma olisi jos KooKoo ja SaiPa voisivat mahdollisesti muutaman vuoden kuluttua kohdata liigassa. Eiköhän se näkyisi SaiPankin yleisömäärissä ja ainakin Kouvolasta peleihin tulisi useita satoja katsojia myös Lappeenrantaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mestis Mikki Hiiri -menoa?!

Otetaanpa tähän väliin "asiantuntijan" kommentti, josta voi olla montaa mieltä..:rolleyes:

Ilta-Sanomien urheilutoimittaja Timo Nyholm (timo.nyholm@sanoma.fi) kaataa taas lapiolla sitä itseään Mestis-fanien niskaan ja puolustaa tiukasti suljettua liigaa eilisessä Ilta-Sanomien urheiluliitteen kolumnissaan.

Nyholm myöntää nykyisessä järjestelmässä olevan ongelman, mutta hakee ratkaisuja (yllättäen) siirtorajoista ym. kiintiöistä.
"Jos sarja avataan ja joku nousee suoraan, niin mitä saadaan? Vastaus on: täysi nolla tilalle:eek:", Nyholm ampuu ja vetää kommentillaan väkisinkin suun virneeseen. Nyholm kuitenkin heittää lisää löylyä: "Mestiksessä ei ole edes näköpiirissä joukkuetta, joka kykenisi pelaamaan tasapäisesti liigan hännänhuippujen kanssa. Mestis on SM-liigaan verrattuna taloudellisestikin valitettavasti Mikki Hiiri -menoa".
"Tätä faktaa ei edes nousukarsinta liigan ja Mestiksen välillä muuta".
"On sitä paitsi muistettava, että aina kun joukkueita pannaan sarjamuotoon, joku on väkisin taulukon viimeinen. Ihan eri asia on, pitääkö tämä jumbo heittää sarjasta yli laidan". Varsinaisen neron tekstiä! Miehen on pakko olla lappeenrantalainen..

Nyholm hakisi ratkaisuja liigaan muuttamalla siirtorajaa aikaisemmaksi kuukaudella, sekä vähentämällä ulkomaalaispelaajia kolmeen. Tällä tavoin saataisiin poistettua yksi suljetun sarjan kritiikin kohteista, Nyholm sanailee.
Ainoa asia, jossa olen Nyholmin kanssa samaa mieltä on, että jotain kannattaisi tehdä ennen uuden kauden alkua.

Huhhuh, siinäpä vasta varsinaisen asiantuntijan kommentteja. Halukkaat vaan postia lähettämään Nyholmille. Onkohan mies koskaan nähnyt yhtään Mestiksen peliä..?

Toinen "varsinainen asiantuntija" on Ilta-Sanomien Ilkka Ala-Kivimäki. Mies mm. kommentoi Mestiksen peleistä vedonlyöntikohteina pari viikkoa sitten tähän tapaan: "Mestiksen pelejä ei kannata pelata kuin pakon edessä". Hän tarkoitti tällä sitä, että ne ovat niin vaikeita, ettei niitä kannata edes yrittää. Kyllä huomaa lehden kiinnostuksen Mestistä kohtaan. Oletteko muuten usein (tai edes koskaan) huomannut Ilta-Sanomissa Mestis-aiheisia juttuja?

Takuu varma asia on, etten itse ainakaan laita enää senttiäkään kyseisen firman lehtiin.
:mad:
 

MyPa

Jäsen
Re: Mestis Mikki Hiiri -menoa?!

Viestin lähetti Jape

Takuu varma asia on, etten itse ainakaan laita enää senttiäkään kyseisen firman lehtiin.
:mad:

Samoin en laita minäkään. Pitäkööt lehtensä. Miten on mahdollista, että aikaan niin KalPa, KooKoo, TuTo kuin Jokipojatkin ovat pysytyneet kamppailemaan tasapäisesti näiden nykyisten liigajoukkueiden kanssa. KooKoo jopa nousi liigaan silloin kun sarjassa pelaisi ainoastaan 10 joukkuetta.
Jos joukkueilla kerran on niin suuri ero, niin miten on selitettävissä että Jukurit (mikkihiiri) pystyi viime kaudella M-cupissa kaatamaan SaiPan (goljat). Jos kerran ero on niin valtava, niin olympiatauolla SaiPa varmaan pesee Jukurit vähintää 10-0, mitä nyt en ihan kyllä usko. Tsemppiä Jukureille.;)
 

D mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Diskos, PiTa...
Vedä, Birku, henkeä välillä ja rauhoitu.

Ei kukaan ole suoraa putoamista vaatimassa, eipä juuri edes omaa joukkuettaan SM-liigaan pakolla tunkemassa. Haluaisimme vain, että sarjapaikka SM-liigassa ratkaistaisiin kaukalossa, ei kabineteissa, paperille tehdyissä laskelmissa, eikä netin keskustelupalstoilla.

Miksi tämä on niin vaikea ajatus nieltäväksi?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Re: Pieni välikysymys

Viestin lähetti Jokipoika
ilmeisesti Ässät tekee jälleen tappiollisen tilikauden. Siis voiko tämä jatkua ikuisesti?

Kiekkolehden mukaan Ässien viime kauden tilinpäätös näytti ennätyksellisen suurta tappiota, peräti 3,7 miljoonaa markkaa.

Toimitusjohtaja Antti Heikkilä kertoo, että pelaajakaupoista huolimatta Ässien tilinpäätös ei tule olemaan kovin mieluisaa luettavaa. Heikkilä ei halua vielä ennakoida tilinpäätöstä, mutta sanoo että tuskin se plusmerkkinen tulee olemaan.

Tietääkseni Porin Ässät on osakeyhtiö. Jos Oy:n oma pääoma on vähentynyt alla puoleen osakepääomasta olisi yhtiö asetettava selvitystilaan (=konkurssiin). Eli kiinnostaa tosiaan, miten homma aiotaan hoitaa kuntoon. Parantamalla toiminnan kannattavuus voitolliseksi, korottamalla osakepääomaa vai miten?

Minullakaan ei Ässiä vastaan ole mitään, esitänpä kysymyksen ainoastaan sen takia, koska koko ajan toitotetaan mestisjoukkueiden taloudellisesta tilanteesta, mutta eivät ne asiat kaikilla liigajoukkueilla ainakaan paremmin ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös