Mestiksen finaali Jukurit-Kalpa

  • 39 704
  • 431

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Aika mahtavaaaaaaaaaaaaa....
Jukurit nousi jälleen kerran sillasta, keskiviikkona sitten se vihon viimeinen trilleri. Hienoa Jukurit, olipa montussa hiljaista ;)
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
On toi Jukurit ihme joukkue! Ei voi kun nostaa hattua! Miten ihmeessä ne aina kääntää noi jatkoajat? Keskiviikkona saadaan nyt sitten vielä jännittää, siinä mielessä positiivista oli tässäkin tuloksessa.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Hyvin näkyy sumppu pyytävän....yes yes!!! Hienoa Jukurit!!!! Keskiviikkona nuijitaan sitten Kalpa jäänrakoon tai ainakin olo tehdään mahdollisimman vaikeaksi. Toivottavasti äijiä ei loukkaantunut!!??
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Huh. Hullua. Ihan miten vaan olisi voinut kääntyä. Tero Koponen. Kiitos! Uskomatonta, vielä yksi peli.

...jota en ole näkemässä. :(
 

Rolle

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Laaksonen 0+2

Tais mestaruus mennä taas Mikkeliin. En nimittäin usko että KalPa toista kertaa putkeen sieltä voittoa ottaa. Ja Puolustamalla ei lätkä matseja voiteta, se nähtiin taas tänään.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Aikamoista vääntöä oli. Jukurit on kyllä todellinen ihmejoukkue, vaikka pakkeja ei ollut rivissä välillä kuin neljä, silti upeaa taistelua ja lopulta ansaittu voitto. Kuopiolaisille jäi kuitenkin jossiteltavaa, sillä Jukurien toista maalia taisi edeltää käsisyöttö ja ennen jatkoaikamaalia KalPan pelaaja kampitettiin maalin takana. Tosin Laaksonen jätti monta vastaavaa kampitusta aikaisemmin viheltämättä.

KalPa oli varsinkin toisessa erässä todellla vaisu ja paljon hehkutettu pakki Suhonen näkyi kentällä lähinnä vain räikeiden virheiden ansiosta. Tiedä sitten, kuinka paljon suuri yleisö ja kova paine vaikutti KalPan peliin, mutta Jukurit osasi pelin alkua ja kolmannen erän loppua lukuunottamatta pelata huomattavasti järkevämmin ja otteissa oli enemmän rauhallisuutta. Se on sitä kokemusta.

Luulisi keskiviikkona televisioinnista huolimatta Mikkelin jäähallissa riittävän yleisöä. Edellisissä otteluissa yleisömäärä on ollut Mikkelissä laskeva. Jos nyt ei löydy yleisöä, kertoo se jotain kiekkokulttuurista.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Jukurit, LahenRami
JEEE!!!!

14 pleijarijatkoaikaa, 13 voittoa. Tilastotkin oli meidän puolella :)

Ensimmäinen erä oli tasainen ja tulos oikea. Molemmat pääsivät maalin makuun mutta mitään ei ratkaistu. Toinen erä meinasi sitten ratkaista pelin. Jukurit hallitsi täysin mutta teki paikoistaan vain yhden maalin (käsisyöttö tai ei, tuomari ei näe kaikkea ja itku on turhaa. saahan sitä silti itkeä, kuten itse kohta). Kalpa sen sijaan teki ainoasta paikastaan maalin ja jos Jukurit ei olisi saanut edes tuota yhtä maalia, väitän että pytty olisi jäänyt jo tänään kuopioon. Kolmas erä menikin sitten tasatahtia vain vähän matkaa, kunnes kapea jukurimiehistö väsyi pahasti. Onneksi kalpa ei monista avopaikoistaan maalia tehnyt ja ratkaisu jäi tunnetuin seurauksin jatkoajalle. Pientä itkemistä oli havaittavissa tuossa loppuhaastattelussa mutta eipä ollut tuo kamppi ainoa viheltämätön jäähy. Tai no en kyllä edes nähnyt oliko se kamppi, mutta uskon valmentajaa.

Sitten omat itkuni. Jos taklaus tulee kyynärpäällä päähän ja mies ulos ottelusta niin olisihan se jäähyn paikka, jopa ulosajon. No Tomppa ei siinä nyt sitten mitään nähnyt. Myös Saksisen pelistä ulos lähettänyt taklaus kohdistui selvästi selkään ja olisi ollut 2+10 arvoinen. Kuten tosiaan sanoin, kaikkea ei voi nähdä, varsinkaan kyseinen puusilmä, ja jälkeenpäin itkeminen on turhaa. Kaventunut pakkikalusto meinasi koitua jukurien kohtaloksi varsinaisella peliajalla mutta onneksi toisin kävi.

Huomenna sitten ajoissa jonottamaan lippuja keskiviikolle ja jos nyt päästäisi huutoskabassa kuopiolaisten kanssa edes tasapeliin. Taistele jukurit.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Ei helvetti, Tom Laaksonen!

Tulin juuri hallilta ja kyllä ottaa päähän herra Laaksonen. Ensin Jukureiden 2-2-tasoitus selvän käsisyötön jälkeen. Kädellä syöttäneelle vielä syöttöpiste! Hip hei! Ja maalin jälkeinen aloitus: pelaaja kompuroi ja mitä tekee Laaksonen; mies boxiin. Vastaavia jäi viheltämättä aikaisemmin puolin ja toisin. Vielä pisteenä Laaksosen onnistuneen illan päätteksi, juuri ennen Jukureiden jatkoaikamaalia KalPan äijä vedetään jäähän; ei jäähyä. Pari sekuntia myöhemmin tosin vastaava tilanne toisinpäin, mutta mitä väliä sillä on? Jos olisi antanut jäähyn, niinkuin olisi tehnyt aikaisemmin pelissä, olisi peli ollut edelleeb tasan.

Ja vähän ihmetytti myös linjamiesten toiminta. Aina kun Salonen tuli aloitukseen, mies vaihettiin pois ennenkuin ehti tehdä edes mitään!

Vaihtuisikohan tuomari viidenteen finaaliin? Todennäköisesti aivan turha toivo. Laaksonen on liigatuomari (joka ei kyllä ole Seppo Mäkelän jälkeen ollut mikään meriitti) ja siten hän on enemmän kuin pätevä tuomitsemaan amatöörien pelejä. Liigan playoffseissa ainakin meni tuomari heti vaihtoon, kun tuli heikompi ilta, mutta Tom se jaksaa painaa täydet viisi peliä!

Täytyy kyllä myöntää, että jatkoerässä Jukurit oli parempi. KalPa ei saanut paikan paikkaa ja Kuivalainen otti pari koppia. Mutta kyllä silti ottaa päähän! Eihän sitä pitäisi puolustella, mutta pulloja lensi jäälle juuri Laaksosen sankaritekojen vuoksi. Olisin varmaan itsekin heittänyt, jos olisi kädessä jotain ollut...
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Viestin lähetti Kavu

Sitten omat itkuni. Jos taklaus tulee kyynärpäällä päähän ja mies ulos ottelusta niin olisihan se jäähyn paikka, jopa ulosajon. No Tomppa ei siinä nyt sitten mitään nähnyt.

Jos taklattava on noin 170 cm ja vielä kumarassa, ei miehiä tarvitse ulos ajella. Näitä "mitä enemmän loukkaantuu, sitä enemmän penalttia" tilanteita on nähty jo tarpeeksi. Teosta rangaistus pitää jakaa.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Jukurit hallitsi täysin mutta teki paikoistaan vain yhden maalin (käsisyöttö tai ei, tuomari ei näe kaikkea ja itku on turhaa

Tämä kyseinen tuomari seisoi aivan vieressä, mutta ei vain halunnut nähdä. Sai Tomppa vielä vähän töitä ennen (ansaittua!) kesälomaa. Voisi pitää vaikka koko ensi kauden lomaa minun puolestani.
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Oikeusmurha Niiralassa

Kalpa vei 3 erää mielin määrin ja Jukurit hallitsi jatkoaikaa. Ratkaisumaali oli oikeusmurha. Kalpan pakki , jolla on kiekko koukitaan erittäin rumasti nurin ja tämän tilanteen kautta runnotaan kiekko maaliin. Prkl Laaksonen. Tälläistä tuomarointia en halua nähdä ikinä. Ratkaisit sitten pelin täysin. Linjattomuus on tämän tuomarin motto .
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Kiitos kaikille

Kiitos KalPa, kiitos Jukurit, Kiitos Kuopio, Kiitos Mikkeli. Kiitokset molempien faniryhmille. Kiitos myös kaikille näille sivuille kirjoittaville. Tämä kausi on minun osaltani pulkassa.

Jo syksyllä sovittu pääsiäisloma alkaa nyt. Valitettavasti. Palaillaan ensi viikolla ja lähdetään puimaan ensi kautta.

Itse pelistä en kirjoita mitään. Olo on niin tyhjä. Kyyneleet valuivat kuin lasittuneena katsoin tyhjää jäätä.

Toivottavasti KalPa nyt sisuuntuu ja taistelee voiton Mikkelistä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Skeletor
Jos taklattava on noin 170 cm ja vielä kumarassa, ei miehiä tarvitse ulos ajella. Näitä "mitä enemmän loukkaantuu, sitä enemmän penalttia" tilanteita on nähty jo tarpeeksi. Teosta rangaistus pitää jakaa.

Tyypillinen tapparalainen mielipide. Tilanteessa Kalpan kaveri tuli kuitenkin niin selvästi kyynärpää ylhäällä tilanteeseen, että oikea tuomio olisi ilman muuta ollut 5+20. Kyllä taklattavan pää sentään oli taklaajan hartiatasolla tai jopa sen yläpuolella, joten ilman muuta kyynärpää oli taklaustilanteessa liian korkealla. Toisaalta ymmärrän Skeletoria. Jos liigassakin vihellettäisiin sääntöjen mukaan, olisi Miska Kangasniemikin lentänyt viime kevään kolmannessa finaalissa suihkuun jo ennen kuin pääsi tekemään maalin. Ottelusarjakin olisi voinut kääntyä (tuskin kuitenkaan, mutta jossiteltavaa noin karkea tuomarivirhe jätti).
 

Sheedy

Jäsen
Onhan se nyt helvetti miten sitä käsisyöttöä ei nähty, voiko selvempää olla? Jatkoaikamaalia edeltävää kamppia en itke, ei siinä vaiheessa vihelletä enää mistään..ei tainnut Laaksosen käsi nousta kun juuri ennen maalia Jukuri-pelaaja kaadettiin vielä räikeämmin. Jos ei olisi tullut maalia niin olisi taas ollut mikkeliläisillä aihetta parkuun. Kirjoittamatonta sääntöä siitä että "jatkoajalla ei vihelletä mistään" en hyväksy, mutta minkäs teet.

Mutta se saatanan käsisyöttö, niin selkeä ja tuomarin nenän alla...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
järkyttävää että jääkiekossa voi pelaajasta tulla verta ja silti ei taklaaja saa pelikieltoa... ensimmäistä taklauksista en nähnyt, mutta toinen oli puhdas, vika oli vastaanotossa. Aika harva loukkaantuneille vihelsi.

Laaksonen oli täysin kelvollinen tuomari vaikka yhden jäähyn vihelsikin näkemättä tilannetta. Käsisyöttö ei ollut tarkoitettu syötöksi joten tilanne meni oikein.

pullojen heittely on idioottimaista.
 

Berezin94

Jäsen
Joo'o.. Todella ankea tunnelma kävellä kohti kotia karvaiseva jatkoaika tappio niskassa. Hallissa hieno tunnelma ja pelikin miellyttävää seurattavaa, jälleen. Ei voi kun harmitella.

Mielestäni ensimmäinen maali oli aivan selvän paitsion edeltämä, keskellä viivaa yli luistellut pelaaja oli kurotuksesta huolimatta selvästi edellä kiekkoa, sanoinkin kaverille vierellä että tästäkö tulee se yksi vakituinen paitsiomaali, kyllä.

Ei passaa enempää selitellä ettei tarvitse liikaa hävetä. Tyhjä on pusero.. Mutta keskiviikkona esiintyy jälleen pirteä KalPa ja tuo "pojan" Kuopioon.

Kiitos vielä kaikille hallissa tänään olleille. Näimme ja koimme Mestis-kiekkoa parhaimmillaan. =)
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
P-le että meni jännäx..KIITOS TERO KOPONEN JA KOKO JUKURIJENGI!!!

Taas kerran noustiin sillasta. Saattaa olla Kalpalle kova henkinen kolaus tän päivän tappio, mutta huikea peli varmaan tulossa keskiviikkona..

Tän päivan sankareita ehdottomasti Tero Koponen joka muutaman vaisun pelin jälkeen nousi ratkaisijaksi. Laakso-Lehtonen-Kanerva oli alati vaarallinen. Vuorio otti muutaman huiman kopin ja jatkanee maalissa keskiviikkona? Pakeista Timonen ja Hyrkäs pelasivat suht kelpo pelin, tosin ne muutamat sydämmentykytykset piti järjestää..

Nyt odottelemaan keskiviikkoa ja klo 18.30 ja että kiekko putoaa jäähän..Päättyi peli miten tahansa niin parhaat mestisfinaalit miun mielestä..Jukurit hoitaa 4-1!
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Re: Oikeusmurha Niiralassa

Viestin lähetti Icepowerman
Kalpa vei 3 erää mielin määrin ja Jukurit hallitsi jatkoaikaa. Ratkaisumaali oli oikeusmurha. Kalpan pakki , jolla on kiekko koukitaan erittäin rumasti nurin ja tämän tilanteen kautta runnotaan kiekko maaliin. Prkl Laaksonen. Tälläistä tuomarointia en halua nähdä ikinä. Ratkaisit sitten pelin täysin. Linjattomuus on tämän tuomarin motto .

Icepowerman, sä olet joko oikeasti sokea tai sitten et ymmärrä kiekosta mitään. Kalpa pelasi hyvän kolmannen erän, that´s it!

Vastaavia kamppeja tuli Kalpalta ihan samalla mitalla. Kyllä voitto meni oikeaan osoitteeseen tänään. Hyvä ettei Pieniniemi pillahatanut itkuun pelin jälkeisessä haastattelussa.

Keskiviikkona sitten veri punnitaan, meni mestaruus sitten kummalle tahansa niin sen se on ansainnut.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Jukurit, LahenRami
Jos taklattava on noin 170 cm ja vielä kumarassa, ei miehiä tarvitse ulos ajella. Näitä "mitä enemmän loukkaantuu, sitä enemmän penalttia" tilanteita on nähty jo tarpeeksi. Teosta rangaistus pitää jakaa.

Samaa mieltä Metsäläisen kanssa. Oikeuttaako pelaajan lyhyt pituus telomisen?

Kalpa vei 3 erää mielin määrin ja Jukurit hallitsi jatkoaikaa. Ratkaisumaali oli oikeusmurha. Kalpan pakki , jolla on kiekko koukitaan erittäin rumasti nurin ja tämän tilanteen kautta runnotaan kiekko maaliin. Prkl Laaksonen. Tälläistä tuomarointia en halua nähdä ikinä. Ratkaisit sitten pelin täysin. Linjattomuus on tämän tuomarin motto .

Nyt kyllä meni vähän metsään. Jos mielestäsi kalpa hallitsi toista erää, olet katsonut eri peliä. Ja kyllähän tuossa ratkaisumaalissa vedettiin jukuripelaajakin törkeästi nurin eikä se ollut laaksosen ainoa virhe. Laaksosella on melko selkeä linja : mitään ei vihelletä. Nytkin vain pari kertaa poikkesi siitä.

edit: vasta tajusin ettet ehkä tarkoittanutkaan kalpan vieneen kolme erää, kuten ensin käsitin asian. Jos tarkoitit että kalpa vei KOLMATTA erää niin sehän on ihan oikein.

Mutta se saatanan käsisyöttö, niin selkeä ja tuomarin nenän alla...

Kyseinen syöttöhän ei ollut tahallinen ja oli erittäin lähellä, ettei se osunut mailan varteen, joten ei se laaksosellekaan ihan helppo tilanne ollut.
 
Viimeksi muokattu:

Oranssi69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän Jukurit hallitsi kiekollista peliä ja ansaitsi voittonsa. Aika väsyneen oloista oli Kalpan pelaaminen. Veikkaan, että Jukurit vie viidennen kohtaamisen, vaikka Kalpalle voittoa toivoisinkin.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Viestin lähetti Kavu
Samaa mieltä Metsäläisen kanssa. Oikeuttaako pelaajan lyhyt pituus telomisen?

Oikeuttaako lyhyt pituus olla vastaanottamatta taklausta oikein? Vastaanottajastahan tämäkin tilanne pitkälti oli kiinni.

Hauska lukea näitä Ilves-henkisten vieläkin katkeroituneita piikityksiä. Kohta varmaan käännytään tapaus Nikkoon.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Jukurit, LahenRami
Oikeuttaako lyhyt pituus olla vastaanottamatta taklausta oikein?
Vaikka vastaanottaminen ei ollut ihan mallikelpoinen niin se ei todellakaan ollut niin huono ettei kuopiolaiselle olisi jäänyt mahdollisuutta taklata puhtaasti. Kyynärpäät oli liian korkealla.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Käsisyöttö ei ollut tarkoitettu syötöksi joten tilanne meni oikein.

Jos näin todella lukee sääntökirjassa, niin tätä sääntöä ei ole kyllä noudatettu ikinä. Kuvitellaanpa tilanne, jossa pakki ottaa siniviivalla kiekon kädellä alas aikomuksenaan vetää kiekko maalille. Ohi luisteleva hyökkääjä (saman joukkueen) nappaa kuitenkin kiekon pakin nenän edestä ennenkuin pakki ehtii koskea kiekkoon. Kuinkahan on, vihellettäisiinkö käsisyöttö? Olen täysin varma, että vihellettäisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös