Mestiksen finaali Jukurit-Kalpa

  • 39 662
  • 431

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Viestin lähetti Jani82


Nauttikaa Mikkelin pojat kun vielä tänä vuonna pääsitte tänne asti ensi kaudella ette ole ratkaisemassa mestaria.

Voisitko kertoa, mihin perustat väitteesi? Tiedät ehkä Jukureiden ensi kauden joukkueen pelaajat? Olisin kiinnostunut itsekin siitä, joten voisitko valaista minua ko. asiassa? KalPanhan jokainen tietää, että siellä pelaa noin parikymmentä NHL-pelaajaa, mutta Jukureiden joukkue on ainakin mulle vielä avoin.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Lyhyesti ja ytimekkäästi omat pistearviot samalla periaatteella kuten edellä:

Maalivahdit: 1-4
Puolustajat: 3-2
Hyökkääjät: 1-4
Valmennus: 4-1
Kotikenttäetu: 4-1
Hermokontrolli: 3-2
Materiaalin leveys: 2-3

Pisteet Jukureille näissä niukasti 18-17, mutta kun lisätään MuTu-periaatteella mestaruusnälkä (1-4), niin uskoisin KalPan klaaravan homman kotiin voitoin 3-1. Kaikki seitsemän kohtaa eivät myöskään ole välttämättä tasa-arvosia. Väittäisin, että pudotuspeleissä maalivahdilla on enemmän merkitystä kuin kotiedulla.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Viestin lähetti A.P.Järvi
Pisteet Jukureille näissä niukasti 18-17, mutta kun lisätään MuTu-periaatteella mestaruusnälkä (1-4), niin uskoisin KalPan klaaravan homman kotiin voitoin 3-1. Kaikki seitsemän kohtaa eivät myöskään ole välttämättä tasa-arvosia. Väittäisin, että pudotuspeleissä maalivahdilla on enemmän merkitystä kuin kotiedulla.

Vähän samoilla linjoilla A.P Järven kanssa siitä, että Kalpalla on varmasti kovempi voitonnälkä "Mestis mestaruuteen" kuin Jukureilla. Mikkelin hallin katossa roikkuu jo noita Suomen jääkiekkoliiton viirejä aika monta kappaletta.

Uskon silti Kalpan sytyttävän jokaisen pelaajan Jukurileiristäkin taistelemaan voitosta loppuun asti. Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat olleet aina tasaväkisiä vääntöjä enkä usko että Kalpa jatkaa samaa lentoa kuin aiemmissa otteluissa helpompia vastustajia vastaan.

Uskon kuitenkin Jukureiden vievän ottelusarjan 3-1 kovemman rutiinin myötä. Kuivalainen tuskin on parempi veskari kuin Suomalainen joka joutui taipumaan loppupeleissä.

Pelit tulevat ratkeamaan pienillä marginaaleilla niinkuin jo aiemmin on mainittu. Hyviä matseja kuitenkin luvassa ainakin kolme kappaletta ;)
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jukurit vs. muu Mestis osa 3.

Avaudunpa nyt minäkin ennakkoon näistä finaalipeleistä. Savon derby on ilman muuta paras finaalivaihtoehto. Vanha mestari ja sarjan ykkössuosikki kohtaavat. Mestaria halutaan vaihtaa kautta rantain ja nyt on kuopiolaisten vuoro yrittää tätä temppua.

Olen miettinyt pari päivää pääni puhki sitä, kummalla joukkueella on etulyöntiasema. Koetan nyt pikkuisen puntaroida joukkueita ja vetää jonkinlaiset johtopäätökset sarjasta.

KalPalla on sarjan levein ja laadukkain materiaali, hyvä maalivahti, taitavia yksilöitä ja intoa pursuava joukkue. Tie finaaleihin on ollut varsin mutkaton. Salamat oli täysi vastaantulija, eikä Hermeskään pystynyt parhaaseensa kauden tärkeimmässä paikassa ja suistamaan kuopiolaisia finaalista.

Jukureilla on myös leveyttä neljässä kentässä. Joukkue ei ole yhtä nimekäs kuin kalakukkopaitojen yhdistelmä. Jukureiden (kuten KalPankin) vahvuus on nimenomaan tässä, että joukkuetta vastaan ei riitä yhden ketjun pimentäminen, sillä jokaisesta ketjusta löytyy pelimanneja, jotka osaavat ratkaista pelin.

Nälkää Jukureilla on varmasti neljänteen mestaruuteen. RD ei varmasti anna joukkueensa vajota nirvanaan. Mitään ei ole vielä saavutettu. Kaukalossakin hyvänolontunne kostautui Vantaata vastaan. Ensimmäisessä pelissä Jukurit nosti selkänsä pystyyn tasoitettuaan pelin 3-3:een. Heti seuraavassa vaihdossa Vantaa kuittasi voittomaalin. KooKoota vastaan tällaisia notkahduksia ei enää tullut, eikä niitä ole finaaleissakaan odotettavissa.

Voitontahtoa löytyy molemmilta joukkueilta. Jukureilla on etuna se, että he ovat olleet finaalipeleissä kolmella edellisellä kaudella Mestiksessä ja sitä ennen Suomi-Sarjassa ja nousukarsinnassa. Jukuripelaajat tietävät, miten finaaleissa pelataan ja joukkuehan on aina ollut parhaimmillaan tiukoissa paikoissa.

Pelin tasosta kaukalossa ei varmasti tarvitse olla huolissaaan. Olen nähnyt tällä kaudella kolme joukkueiden kohtaamista ja kaikki kihaukset ovat olleet laadukasta kiekkoa. Pisteiden valossa pelit ovat olleet tasaisia, mutta Jukurit oli kaikissa kohtaamisissa niskan päällä kaukalossa ja paikoitellen oli jopa robottimaisen ylivoimainen. Vauhtia on luvassa, samoin tarkkaa puolustuspeliä. Toivottavasti myös yksilösuorituksia, sillä niillä tasaväkiset ottelut ratkaistaan. Jukurileirissä kolmosketjun viimeaikaiset otteet ovat sytyttäneet muutkin vitjat liekkeihin.

Maalivahdit ovat paljon vartijoina. KalPalla on heittää maalin suulle kaksi kokenutta veskaria, kun taas Jukureilla on kassareina kaksi hieman kokemattomampaa kaveria. Kuivalainen pelaa varmasti kuopiolaisten maalilla ja uskon, että mikkeliläisten maalin suulla häärii Strömberg. Kuivalainen on tärkeä lenkki KalPan paketissa muutenkin kuin markkinointipuolella. Kokenut maalivahti pystyy olemuksellaan ohjaamaan ja rauhoittamaan nuorempien peliä.

Puolustuspäässä paineet ovat molemmilla joukkueilla kovat. Virheisiin ei ole varaa, sillä vastustajan hyökkääjät vievät mielellään kiekon maaliin, jos sitä mahdollisuutta heille tarjotaan. Jukureilla puolustuspää on ollut virhealtis läpi kauden, mutta KooKoota vastaan oli jo nähtävissä merkkejä paremmasta. KalPan puolustus on minulle hieman kysymysmerkki. Sen sietokykyä testataan toden teolla vasta nyt. Koko kauden KalPa on hallinnut kaukaloa pelistä toiseen, eikä vastustaja ole kovin monta kertaa saanut aikaan todellista painetta puolustuspäähän.

Erikoistilanteiden merkitys on kliseisesti ilmaistuna ratkaiseva. Vastustajan jäähyt pitää käyttää hyväkseen. Carpe diem, sanoisi filosofi. Jukureiden tehottomuus yv:llä on raavituttanut päätä koko kauden, mutta jospa sieltä pari yv-häkkiä tulisi. Ei taito ole kadonnut mihinkään. Onnistumiset ovat kiinni lähinnä ajoituksesta. Silloin, kun maalilla ei ole maskia, niin on tullut vetoja, kun taas maskin takaa vedot ovat paukkuneet plekseihin. Heti, kun maskin takaa on saatu kunnon vetoja, niin verkko on helissyt.

Uskon, että ottelusarja kääntyy Jukureille. Vaakakupissa painavat erityisesti kokemus finaalipeleistä ja venymiskyky tiukoissa paikoissa, hyvin toimiva viisikkopeli, hyökkäämään innostuneet hyökkääjät sekä Risto Dufva, joka osaa varmasti loihtia oikeat konstit KalPan päänmenoksi. Sarja katkeaa Kuopiossa ja pytty tulee kotiinsa. Otteluvoitot siis Jukureille 3-1.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
No niin, kohta finaalit käynnistyy ja taas kerran mikkeliläiset saavat nauttia mestaruudesta......onkin jo 5. peräkkäinen. Toivo,voima ja usko on kova!!! Oma järjetön veikkaukseni onkin mestaruus otteluvoitoin 3-0 ja ottelusarjan ratkaisijoiksi nousevat Ströba, Sipiläinen, Timonen(syötöillä) ja maalintekijänä Lindfors. Lueskeltuani tämän ketjun aikaisempia viestejä tulee mieleeni hyvä kuva Kiekkolehdestä, jossa kaikki pudotuspeli valmentajat repivät "pikkupoikaa" Dufvan käsistä, tuntuu että kaikkialla toivotaan Jukureiden tappiota. Noh jukurithan ovatkin parhaimmillaan tiukassa paikassa ja toivotaan, että Mikkeliläis-yleisö herää samanlaiseen hurmokseen......onhan se hienoa voittaa Liiga-Kalpa (vai pitäisikö kutsua jo NHL-LiigaKalpa)!

ps. ai niin...eikös kuopiossa sanotakkin ettei hoppee oo häppee.....mut kyl se tuolla materiaalilla on! :)
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä tässä pitää paineet Jukureille siirtää. Eihän kolminkertaiselta mestarilta voi muuta edellyttää kuin voittoa tälläkin kertaa.

KalPalle finaali-paikka taas on ensimmäinen, joten tämäkin saavutus sinäänsä. Historiallista on toisaalta se, että KalPa on onnistunut voittamaan otteluita myös kotonaan, joten aiemminlta Mestis-kausilta tuttu "vuoroin vieraissa" ei taida tällä kertaa toteutua. Sillä logiikalla pojanpoika olisi Kuopioon matkustanut.

Jännitystä ilmassa.
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Liiga/NHL-KalPasta

En yleistä mikkeliläisiä kiekon ystäviä joten pekutti & unto eivät näköjään osaa "keskustella" asioista kiihkottomasti. Kiihkoiluksi menemiseen riittää näköjään niinkin pieni asia kuin että toisen henkilön mielipiteen mukaan jukurit ei olekaan paras.
Johtuuko siitä että kannattajat ovat saaneet kaiken mahdollisen herkun mahaan liian nopeasti. Vai paikallisen kiekkokulttuurin lyhyydestä ja varsinkin ohuudesta?

MUTTA, eikös se olisikin teidän kannaltanne suorastaan hienoa jos Mestis-KalPa olisikin ensi kaudella jo liiga -tai jopa NHL-tasoinen nippu niin teidänhän olisi helpompi selitellä tappioita itsellenne vähintään liigatasoiselle, kenties jopa NHL-luokan joukkueelle.
Ja kun halliin saapuisi ainakin tuhat ihmistä tavan pelejä enemmän KalPan tähtiä niin silloinhan saisitte pysymään yleisökeskiarvon vielä ensi kaudella niukasti nelinumeroisena.

Everybody wins! Kalevan Pallo Mestiksen ja mikkelin maksava yleisö pääsee huutelemaan kalakukoista nyt myös maailmantähdille sekä seura saa sen ansiosta lisää rahaa kassaan. EI huono diili teillekään, eikö?
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Viestin lähetti pekutti
Voisitko kertoa, mihin perustat väitteesi? Tiedät ehkä Jukureiden ensi kauden joukkueen pelaajat? Olisin kiinnostunut itsekin siitä, joten voisitko valaista minua ko. asiassa? KalPanhan jokainen tietää, että siellä pelaa noin parikymmentä NHL-pelaajaa, mutta Jukureiden joukkue on ainakin mulle vielä avoin.
Siihen, että ensi tosissaan liigan purkivät joukkueet rakentavat eri kaliiberin joukkueita kun mestiksessä pysymistä haluavat jukurit.
Jukureiden johtohan on sanonut, että liiga ei kiinnosta ja mestiksessä useampi seura on taas ilmaissut
kiinnostuksensa ja sillon panostukset myös pelaajamateriaaliin ovat eri luokassa kun jukureilla.

Ei KalPaan tule 2-4 NHL-pelaajaa enempää se on jo nyt varma asia ja nekin pelaajat ovat omistajat ja heidän pari kaveriaan.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Viestin lähetti Jani82

Jukureiden johtohan on sanonut, että liiga ei kiinnosta ja mestiksessä useampi seura on taas ilmaissut
kiinnostuksensa ja sillon panostukset myös pelaajamateriaaliin ovat eri luokassa kun jukureilla.


Kuuleppa Jani! Olet tossa asiassa pihalla kuin lumiukko.
Jukurit on nimenomaan ilmoittanut (virallisestikin) mm.Länsi-Savossa nousun liigaan olevan tavoitteena, heti kun se on yleensä kenellekään mahdollista.

Taidat ollakin oikein Jukuritietäjä, kun tiedät tulevat pelaajat ja johtoportaan päätökset paremmin kuin me täällä Mikkelissä tiedetään. Muistathan taas ilmoitella, jos kuulet uusia Jukuri-uutisia!
The Johtajalle sen verran, että mistähän olen vetänyt herneitä nenään? Tuntuu Kuopiossa olevan toi Jukuri tietämys hyvin hanskassa.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Täältäkin lähtee ääni Jukureille. Ratkaisu voisi olla vaikkapa siinä, että Risto Dufva selättää aitiossa K.Hapasen ja kumppanit.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Viestin lähetti pekutti
Kuuleppa Jani! Olet tossa asiassa pihalla kuin lumiukko.
Jukurit on nimenomaan ilmoittanut (virallisestikin) mm.Länsi-Savossa nousun liigaan olevan tavoitteena, heti kun se on yleensä kenellekään mahdollista.

Taidat ollakin oikein Jukuritietäjä, kun tiedät tulevat pelaajat ja johtoportaan päätökset paremmin kuin me täällä Mikkelissä tiedetään. Muistathan taas ilmoitella, jos kuulet uusia Jukuri-uutisia!
The Johtajalle sen verran, että mistähän olen vetänyt herneitä nenään? Tuntuu Kuopiossa olevan toi Jukuri tietämys hyvin hanskassa.

Matti Turusen mietteitä Tuossa Matti Turunen toteaa, että jukurit ei lähde mukaan ensi kauden "kilpavarusteluun",
joten se kyllä tarkoittaa tasan sitä, että jukurit ei tule olemaan ensin kaudella mestiksen terävimmässä kärjessä.
Mutta nauttikaa siellä vielä kun voitte ensi kaudella muut juhlivat.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
No niimpä toteaa...

Ja toteaa myös kysymykseen Jukureiden liigakypsyydestä, että sitä ei tiedä ennenkuin kokeilee.. Mitä lienee tarkoitti Matti sitte tuolla. Kertokaa se viisaammat nyt ihmeessä sekin..?

Oompa muuten miettinyt tuossa, että ku liigaa aina täällä mestiskannattajien joukossa niin kovin parjataan, ni miks ihmeessä se oma joukkue sinne kuitenkin on saatava?..

Mutta jokatapauksessa menen ketjun asiaan nyt, ja heitän veikkauksen finaaleista 3-1 otteluvoitoin Jukureille. Perusteluina on että Kalpa on jo parhaansa pudotuspeleissä näyttänyt, mutta Jukurit ei!.. Toivottavasti.
 

kakes

Jäsen
Kalpan ylivoimaa!

Viestin lähetti Jukka L


Uskon kuitenkin Jukureiden vievän ottelusarjan 3-1 kovemman rutiinin myötä. Kuivalainen tuskin on parempi veskari kuin Suomalainen joka joutui taipumaan loppupeleissä.

Pelit tulevat ratkeamaan pienillä marginaaleilla niinkuin jo aiemmin on mainittu. Hyviä matseja kuitenkin luvassa ainakin kolme kappaletta ;)

Minä taas liputan täysillä Kalpan puolesta.Sellaisia otteita joita Kalpa välierissä esitti ,ei jukurit päässyt lähellekkään tuota tasoa vaikka Kokkolasta keväällä voiton hakikin.
Pasi Kuivalainen on TODELLA kuuma maalivahti,sen joutui Hermeskin toteamaan.Jukurien otteet olivat Kivaa vastaan todella ailahtelevia ja Kookoota vastaan oli näemmä palattu päiväjärjestykseen,sen verran unettavia lukemia Jukurit ja Kookoo sarjassaan tahkosivat.Ilmeisesti Duffa osaa kurittaa joukkuettaan ja tappaa sillä nämä luovan pelin pienimmätkin yrittäjät. Konemaista,virheitä välttävää,perusvarmaa kiekko päätyyn-kaikki halukkaat perään-peliä.Jukurien pelityyli ei ole koskaan minua sytyttänyt eikä tule sytyttämäänkään,vaikka sitten sillä otettaisiin Mestis-voittoja kuinka paljon tahansa.
Kalpan Mestisvoitto pelastaisi ainakin minun kevääni,sillä mestarin on jo aika vaihtua!
Kalpa vie pytyn voitoin 3-1
 

Afghan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Salamat
Jukurit -KaLpa

Dufa = Tihonov
Jukurit = CCCP
KaLpa= NHL
Mielenkiintoista ,pakko lähteä katsomaan Kirkkonummelta peliä
Mikkeliin.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Jani82
Matti Turusen mietteitä Tuossa Matti Turunen toteaa, että jukurit ei lähde mukaan ensi kauden "kilpavarusteluun",
joten se kyllä tarkoittaa tasan sitä, että jukurit ei tule olemaan ensin kaudella mestiksen terävimmässä kärjessä.
Mutta nauttikaa siellä vielä kun voitte ensi kaudella muut juhlivat.
Kaksi huomiota. Matti Turunen ei ole enää Jukureiden palveluksessa ja paperillahan ne pelit ratkaistaan.
 
Suosikkijoukkue
ei ole
Viestin lähetti Kullervo
Kaksi huomiota. Matti Turunen ei ole enää Jukureiden palveluksessa ja paperillahan ne pelit ratkaistaan.

Joopa, Jukurithan vaihtoi toiminnanjohtajaa. Itse tunnen maaliskuun alussa "turusena" aloittaneen Seppo Rantalaisen parinkymmenen vuoden ajalta ja voin kertoa, että kaverilla ei ole mitään annettavaa minkäänlaiselle urheilutoiminnalle.
Annetaan kaverin yrittää ja voimme parin vuoden sisällä todeta miehen vaihtaneen alaa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Empä ole tainnut huomata laittaa omaa veikkaustani tänne (huomio kiinnittynyt tuon jukuritietäjä Janin uusiin viisauksiin). No sanotaan nyt näin, että Jukurit tulee ratkaisemaan finaalit kokemuksellaan. Taistelu ei lopu koskaan ja huonomman hetken jälkeen painetaan kahta kauheemmin. Jos KalPa aikoo voittaa, niin sen on saatava 2-3 kolmen maalin johto otteluissa, sillä 1 maalin takaa-ajo asemassahan Jukurit on juuri hurjimmallaan, se on nähty monesti.
Jukurit vie voitoin 3 - 1. (sikäli harmi että mestaruus juhlat pitää pitää Niiralassa)
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
jukureiden hurjuudesta

Hurjimmillaan jukurit on kyllä maalin tai kahden johtoasemassa, neljän miehen linja käyttää kyseenalaisia otteita kyllä useammankin miehen edestä.

Kai te jukurien kannattajatkin olette huomanneet dufvan alaisuudessa suorastaan taiteen tasolle asti kehittyneen koukkaamispeliin?
Juuri ratkaisevalla hetkellä nopea koukkausliike käteen. Nerous siinä että se näyttää pieneltä ja jäähyjä annetaan hyvin harvoin. Tällä aiheutettu monta kiekon riistoa ja harhasyöttöjä joista sitten saatu vaarallisia paikkoja.
Vai ilkeättekö tosiaan kieltää tämänkin asian...?!!
 

Sir Maximus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit ja Devils
Re: jukureiden hurjuudesta

Viestin lähetti The Johtaja
Kai te jukurien kannattajatkin olette huomanneet dufvan alaisuudessa suorastaan taiteen tasolle asti kehittyneen koukkaamispeliin?
Juuri ratkaisevalla hetkellä nopea koukkausliike käteen. Nerous siinä että se näyttää pieneltä ja jäähyjä annetaan hyvin harvoin. Tällä aiheutettu monta kiekon riistoa ja harhasyöttöjä joista sitten saatu vaarallisia paikkoja.
Vai ilkeättekö tosiaan kieltää tämänkin asian...?!!

No kyllähän myös Jukurit kahvauksen taitaa, mutta The Johtaja voisi painaa pieneen päähänsä että KalPassakin on jotain moitittavaa, kuten meissä kaikissa.

Olen seurannut jo jonkin aikaa keskustelua tässä ketjussa ja olen huomannut, etteivät The Johtaja ym. muut KalPa-fanit tee muuta kuin provosoi Jukureita. Eiköhän Jukurit ole osoittanut viimeisten kolmen kauden aikana sen, että se on Mestiksen paras seura! Tosin KalPa on tällä kaudella päässyt tuntumaan, mutta silti Jukurit voitti runkosarjan. Eiköhän lopeteta toisten nälviminen, koska molemmat ovat huippuseuroja. Paras voittakoon.

Sitten vielä oma veikkaus finaali-sarjasta:

Otteluvoitot menevät joko 3-2 Jukureille tai samoin luvuin KalPalle. Tiukkaa tulee kuitenkin olemaan.

Seuraa heitä finaaleissa:

Tomi Lindfors: Parantanut otteitaan viime aikoina ja päässyt play-offeissa omalle huipputasolleen.

Mikko Strömberg: Joko Jukureiden voiton takuumies tai sitten KalPan pelastaja. Pientä epävarmuutta ollut, mutta suht. varma ollut viime aikoina ja koko kaudella.

Pasi Kuivalainen: "Pappa" Kuivalainen on ollut play-offeissa KalPan takuumies, joka on osoittanut olevansa Mestiksen parasta maalivahtikalustoa. Jos sama tahti jatkuu, tulee olemaan Jukureiden maalinteko erittäin vaikeaa.

Samuli Suhonen: Yksi tämän kauden parhaista puolustajista Mestiksessä. Siivoaa hyvin maalinedustan ja liike on huikeaa. Jos hermot hallitsee, niin saattaa olla yksi KalPan ratkaisijoista.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Täytyy sanoa että tuota pientä ovelaa kahvauspeliä jos ei osaisi niin jäisi menestyskin sarjassa saamatta, jos edes tässä sarjassa pelaisi.. Sillähän kuitenkin on kaikki mestaruudetkin ratkaistu tähän asti.
Tosin en ole tavannut vielä yhtään joukkuetta mestiksessä, joka ei tuota the johtajan mainitsemaa temppuilua osaisi.. Vai voitteko väittää muuta?

Jokatapauksessa se ei todellakaan näitä finaalipelejä ratkaise vai? Eikä toivottavasti ne "neitimäiset" heittäytymisetkään mitä eräät joukkueet ahkerasti viljelevät..
 

Brad Vigon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, JYP, Mora IK
Jukureiden kokoonpanosta finaaleissa

Oma näkemykseni Jukureiden kokoonpanoon tiistaina ja muinakin finaalipäivinä on se, että:

- Strömberg lienee joukkueen aloittava mv, jokaisessa pelissä.

- Puolustuksesta olisi saatava Esa Hämäläinen, joko 7:nneksi pakiksi tai kokonaan pois. Tilalle Vaarasuo ja Kallioinen (jos vain on tervehtynyt).

- Hyökkäyskentällisiä pitäisi ehkä hieman sekoittaa.

- Tero Koposen johtama ykköskenttä pitäisi varsinkin laittaa uuteen asuun. Ehdotukseni: Sipiläinen-Koponen-Joki-Erkkilä tai
Sipiläinen-Lehtonen-Laakso

- Kakkoskenttä voisi ehkä jatkaa samalla koostumuksella, mutta jos viestin alussa kaavailemani siirto Lehtoselta ja Laaksolta ykkösvitjaan toteutuisi olis ehdotukseni tämä: Väänänen-Koponen-Kanerva

- Kolmosta ei muutella missään nimessä Jormakka-Hakkarainen-Lindfors on tällä hetkellä kuumin kentällinen ja voisi sanoa, että se on liekeissä.

- Nelonen sitten muuttuisi jonkun verran. Joko Piiroinen-Tourunen-Siren tai Piiroinen-Siren-Ahvenainen elikkäs Teemu Siren toimisi sentterinä.

No nämä olivat villejä veikkauksia, mutta etenkin nykyiseen Koposen kenttään voisi tehdä pienen muutoksen/muutoksia samoin puolustuksesta Essi ehdottomasti POIS!
 

Invincible

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tutkiskelin tuossa äsken Jukureiden omien kotisivujen pelaajatilastoja ja Ilkka Kallioisella oli play-offeissa saldona 0 maalia 0 syöttöä +/--tilasto -4 ja 2 minuuttia jäähyjä, että eipä taida olla järkeä ottaa Ilkkaa pelaavaan kokoonpanoon jos tahti jatkuu samana.
 

zulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jukurit
Viestin lähetti Jani82
Matti Turusen mietteitä Tuossa Matti Turunen toteaa, että jukurit ei lähde mukaan ensi kauden "kilpavarusteluun",
joten se kyllä tarkoittaa tasan sitä, että jukurit ei tule olemaan ensin kaudella mestiksen terävimmässä kärjessä.
Mutta nauttikaa siellä vielä kun voitte ensi kaudella muut juhlivat.

Lainaus jatkoajan tekemästä Matti Turusen haastattelusta, johon yllä viitattiin:

"SM-liigan ovet avautuvat Mestis-joukkueille keväällä 2005. Aikooko Jukurit lähteä ensi kauden "kilpavarusteluun" mukaan, jos/kun sellainen jo tänä keväänä alkaa?

Kyllähän se varustelu on käynnistynyt jo aikoja sitten. Myöhäistä olisi, jos nyt lähtisi liikkeelle. Olosuhteiden kehittäminen tulee olemaan meidän lähiaikojen tärkein panostus. Joukkueen kokoonpanoon tulevaa kautta ajatellen, ei pysty vielä sanomaan mitään."

Itse ainakin ymmärtäisin että Turunen tarkoittaa nimenomaan sitä että Jukurit on jo aloittanut varustelun aikoja sitten.
Joten mukana ensi kauden mestis voiton ja mahdollisen liiganousun tavoittelussa myös Jukurit varmasti aikoo olla. Vielähän ei ole tietääkseni kuitenkaan päätetty mitään varmaa liigan joukkue määrästä tulevilla kausilla. Voi siis olla että joukkuemäärä pudotetaan 12, mutta toivottavasti kuitenkin niin että liigasta karsimaan joutuu useampi joukkue ja mestis seuralle/seuroille annetaan mahdollisuus nousuun edes karsintojen kautta. Ja itseäni taas ei haittaisi vaikka se joukkue, joka ensi kauden jälkeen liigaan nousisi olisikin KalPa. Kunhan liiganportit pysyvät sen jälkeen auki pysyvästi ja ne muut seurat, jotka myös ovat satsanneet liiganousuun, eivät kärsi tästä kohtuuttomasti ja voivat tähdätä liigakarsintoihin seuraavana vuonna. Pelataan nyt kuitenkin ensin tämä kausi pakettiin, niin eiköhän ne nousukriteerit ja ensikauden pelaajarosterit sitten selviä kesän aikana.
Mestiksen finaaleista tulee varmasti ja toivottavasti tiukat ja toivon että yleisö löytää tiensä halleille. Satuin viikolla Kuopioon työmatkalla ja kävin katsomassa KalPa-Hermes ratkaisupelin ja itseäni ihmetytti laimea tunnelma Niiralan montussa. Toivottavasti myös "suuri" yleisö herää kannustamaan omiaan, eikä kannustus ole muutaman rumpalin varassa. Ne playoff-pelit joita olen Mikkelissä käynyt katsomassa ovat olleet tunnelmaltaan hyviä ja finaaleissa varmasti tunnelma nousee entisestään. Eiköhän Jukurit ja jukurifanit herätä myös Kuopion vaativat katsojat kannustamaan myös mestisKalPaa.
Tulosveikkauksena voitot Jukureille 3-2

ps. antakee armoa jos tuli virheitä, tämä oli eka viestini tänne. Lukijana olen kyllä kunnostautunut jo toista vuotta. :)
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti zulu Mestiksen finaaleista tulee varmasti ja toivottavasti tiukat ja toivon että yleisö löytää tiensä halleille. Satuin viikolla Kuopioon työmatkalla ja kävin katsomassa KalPa-Hermes ratkaisupelin ja itseäni ihmetytti laimea tunnelma Niiralan montussa. Toivottavasti myös "suuri" yleisö herää kannustamaan omiaan, eikä kannustus ole muutaman rumpalin varassa. Ne playoff-pelit joita olen Mikkelissä käynyt katsomassa ovat olleet tunnelmaltaan hyviä ja finaaleissa varmasti tunnelma nousee entisestään. Eiköhän Jukurit ja jukurifanit herätä myös Kuopion vaativat katsojat kannustamaan myös mestisKalPaa.
Tulosveikkauksena voitot Jukureille 3-2[/B]
Totta. Itseäni ihmetytti myös kyseisen pelin laimea fiilis. Ei sitä pelaajista kyllä huomannut, mutta yleisö oli hiirenhiljaista näitä tunnelman pelastavia enkeleitä, eli mainiota rumpuryhmäämme, lukuunottamatta. Tosin ei Niiralan montussa mitään karnevaalimeininkiä ole nähty muutenkaan, paitsi tietysti Jukurit-matseissa.

Jotenkin vain tuntuu, että Kuopiossa eletään vieläkin kymmenen vuoden takaisissa liiga-ajoissa. Siis tyyliin "nämähän nyt ovat vain divarimatseja, eiköhän ne meidän pojat hoida homman ilman kannustustakin". Olen aivan varma, että suuri yleisö herää loppuotteluihin runsaslukuisena ja äänekkäänä. Niin ja KalPa vie mestaruuden voitoin 3-1, eli sinetti saadaan kotikaukalossa!

Viestin lähetti zulu ps. antakee armoa jos tuli virheitä, tämä oli eka viestini tänne. Lukijana olen kyllä kunnostautunut jo toista vuotta. :) [/B]
Tervetuloa joukkoon. Ja ihan vaan tiedoksi, että on täällä nähty aika paljon huonompiakin ensimmäisiä kirjoituksia. Esim. lähiaikojen yrittäjät "FenDa" ja "IFK89" olivat aika surkuhupaisia tapauksia. Että hyvä tuosta on jatkaa.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Re: jukureiden hurjuudesta

Viestin lähetti The Johtaja
Hurjimmillaan jukurit on kyllä maalin tai kahden johtoasemassa, neljän miehen linja käyttää kyseenalaisia otteita kyllä useammankin miehen edestä.

Kai te jukurien kannattajatkin olette huomanneet dufvan alaisuudessa suorastaan taiteen tasolle asti kehittyneen koukkaamispeliin?
Juuri ratkaisevalla hetkellä nopea koukkausliike käteen. Nerous siinä että se näyttää pieneltä ja jäähyjä annetaan hyvin harvoin. Tällä aiheutettu monta kiekon riistoa ja harhasyöttöjä joista sitten saatu vaarallisia paikkoja.
Vai ilkeättekö tosiaan kieltää tämänkin asian...?!!
Jääkiekko ei ole maalinestopeli, mutta yksi lajin tarkoituksista on myös estää vastustajaa tekemästä maalia. Säännöissä sanotaan varsin selvästi mitä ei saa tehdä, mutta kaikki muut keinot ovatkin käsittääkseni sallittuja. Taitavan joukkueen tunnusmerkkejä on se, että pystyy mahdollisimman tehokkaasti estämään vastustajaa tekemästä maalia niin ettei tuomarin käsi nouse. Niin kauan kuin tuomarin käsi ei nouse, niin on aivan turha parkua kyseenalaisista otteista.
Jukurit on nimenomaan Dufvan alaisuudessa erittäin kurinalainen joukkue, joka harvoin syyllistyy sääntöjenrikkomiseen. Näkeehän sen jäähytilastoista, katso sieltä!

Jukurit muuten vie finaalisarjan 3-2, ja kaikki ottelut päättyvät kotivoittoon.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tshekki vs Itävalta
  • 1.12
  • 10.00
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös