Mertarannan ”ammattitaito”?

  • 75 057
  • 633

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lapsellani oli jäänyt yksi läksy tekemättä päivällä, niin piti tehdä se nyt. Laitoin telkkarista äänet pois, kun ei kykene keskittymään ollenkaan, jos on ääntä taustalla.

Paras ratkaisuni koko iltana, varsinkin kun tuo Ylivoima tökkii... En uskalla edes kuvitella mitä siellä kuuluu...
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
"Heiskasen oma maila osuu *myöskin*", niin ei tuossa tilanteessa mikään muu osunutkaan.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nauroin vedet silmissä, kun Antsa jakelee mestaruutta ja luettelee eri pelaajien mestaruuksia. Aijai... Taivas varjele.

Onneksi nämä kisat ei tunnu niin ihmeellisiltä, mutta osaan Kuvitella miltä tuntuu jos oikein elää mukana. Siihen päälle Antsan sössötys.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
10minuttia ennen loppua kehui jo Suomen voittavan... Alkio Mertsin tilalle..
Mäkinen kai Mertarannan korvaa, tuskin Viaplay jättää omaa hoviselostajaansa ilman paikkaa nousta koko kansan ääneksi. Soisi kyllä Mertsin kiistatta mahtavan uran päättyvän ensi vuoteen, ei vaan enää lähde ja varsinkin liigapeleissä äijä on pihalla kuin lintulauta. Toimittajana Mertaranta on kyllä pätevä, mutta kun ei häntä kukaan kehtaa siirtää yksinomaan niihin hommiin.

Mäkinen onkin sitten täysi jokerikortti, sieltä voi tulla ihan mitä tahansa.

Onneksi katsoin finaalin baarissa, toki sielläkin Mertsi pauhasi, mutta kaikkein pahimpiin ylilyönteihin ei tullut kiinnitettyä huomiota. Paitsi tietysti Filppulan kolmesta kullasta jankkaamiseen ja kuinka "Suomi on maailmanmestari!!11" pelin oltua pahasti kesken.

No toisaalta, neljä selostettua mestaruutta. Tehkää perässä.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jo aikaisemmin turnauksessa olikohan Tsekki-pelissä kun tilanne oli 3-0 Suomelle ja 6-7min peliaikaa niin Mertsi toitotti kuinka ”Suomi voittaa tämän ottelun, se on selvä”, meni ihon alle. Jääkiekko on niin momentum-laji että tuommoinen 6-7min on helkkarin pitkä aika.

Kaikki kunnia Mertsille -95, -11 ja jopa -19 mestaruuksien selostajana, mutta nyt täytyy sanoa että raja on ylitetty. Aivan pihalla pelin sisäisistä tapahtumista, kotiin vetäminen on ok maajoukkuepeleissä, mutta ei Liigassa, ja toivoisin että selostaja osaisi sanoa muutakin kuin ”vaarallinen”, ”ahnaasti” ja ”väellä ja voimalla”.

On toki hauskojakin lausahduksia jäänyt elämään, kuten kaveripiirissäkin huumoriarvoa saanut ”tarkka laukaus joka menee ohi maalista”.

Jos saisi itse valita, niin jatkossa Leijonien matseja selostaisi Alkio tai Waheeb. Mutta sinänsä ihan sama, kun kotikaupungin seura kiinnostaa enemmän kuin Leijonat. Eli ei Mertsiä enää Liigaan selostajaksi, kiitos.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
FBT Karhut
Saukkonenkin on ihan paska selostaja, mutta on silti nykyään valovuoden Mertalantaa edellä. Kyllä se Antero nyt vaan niin on että juna meni jo. Sä et tainnut edes ehtiä asemalle.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Ihan vakavissaan näin seuraavana päivänä. Joko Mertarannan tähti on sammunut? Pitäisikö miehen antaa lopettaa selostusuransa kirkkaimpaan, eli kotikisojen MM-kultaan? Nyt siihen olisi hyvä paikka.

Ei auta mikään, Mertarannan hetket ovat jo pahasti takana päin. Minä olin niitä, jotka vaativat Mertsiä selostamaan MTV:lle Leijonien mukana reilut 10 vuotta sitten. Muistan myös miettineeni Sotchin kisoissa, että voiko Leijonien peliä kuunnella ilman Mertarantaa. Nyt vuonna 2022 ollaan siinä tilanteessa, että aika on auttamatta ajanut Mertarannan ohi. Jostain käsittämättömästä syystä MTV pitää kaksin käsin kiinni herrasta ja pakkosyöttää tätä kiekkofaneille, vaikka palaute on murskaavaa. Leijonien pelissä voin uskoa Mertsin saavan vielä kiitosta, mutta hitto vie, Liigan puolella en usko kenenkään Lahden ulkopuolella nauttivan Mertarannan selostuksista.

Viimeisten parien MM-kisojen ajan Mertarannan selostuksissa on korostunut ainoastaan ne heikkoudet. Yleinen negatiivisuus, ehdat virheet, yleinen sekoilu ja monotoninen tapa selostaa. Mertaranta oli Ylen aikoina legenda siitä syystä, että hän tarinoi jos jotakin hauskaa kebabkioskeista, treffeillä kädestä pitämisestä tai punahilkasta ja sudesta, mutta ei näitä tarinoita kuule enää lainkaan Mertsin selostuksessa (eikä sillä, että minulla olisi näitä enää edes ikävä). Vielä 2019 "löikö Mörkö sisään" nousi ilmiöksi, mutta kaksissa myöhemmissä kisoissa mitään vastaavaa ei Mertsiltä ole jäänyt elämään, ellei sitten nuo sekoiluhokemiset "tarkasta laukauksesta, joka menee ohi" lasketa.

Mertarannalta menee jatkuvasti ohi pelin tapahtumat, edes ruudussa näkyvät infograafit tai ottelutapahtuman kuulutukset eivät pidä Mertsiä ajan tasalla. Kaiken huippuna tuo eilinen 2-1 -johdossa alkanut mestaruuden hehkuttaminen ja pelaajien saavuttamien mestaruuksien läpikäynti ennen summerin soimista oli pökäle kakun päällä. Voin myöntää kokeneeni mielihyvää Kanadan tasoituksesta juuri Mertarannan takia. Minun mielestäni tuo ei ole mitään tunnelman nostatusta, vaan ihan jo huonoa urheiluhenkeä. Niitä mestaruuspuheita ehtii kyllä pitää loputtomiin kun peli ratkeaa, sillä lähetystä tulee Leijonien voitettua yleensä tunnin verran, torijuhlista nyt puhumattakaan.

Kiitos Mertaranta, mutta liekkisi on sammunut. Olethan toisaalta ehtinyt olla Leijonien matkassa jo 30 vuotta, mutta nyt on ihan oikeasti aika sovittaa viittaa jo seuraavien harteiden päälle.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Jos nyt hiukan off-topicia Saukkosesta. Siellähän on tehty jopa taustatyötä ja kuulijoille tarjottiin pieniä detaljeja pelaajista ja valmentajista. Ei huono. Onhan silläkin noita hauskoja sanontoja, mutta niitä nyt on varmaan ihan jokaisella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös