McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2022–2023

  • 111 390
  • 571

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No niin, päivitykset siirtojen vaikutuksista voimasuhteisiin on tehty. Ei suuria muutoksia. Pelicans, Ässät ja Lukko paransivat sijoituksiaan. Laitan tähän avausviestiin taulukon kokonaispisteissä. Sen jälkeen viestit voimasuhteista osa-alueittain ja lopuksi jokaisen joukkueen yksilöllinen arvio siirrettynä yleisestä voimasuhdeketjusta.

1. Kärpät 38,5p
2. Tappara 38p
3. Ilves 35,5p
4. TPS 34,5p
5. HPK 33,5p
6. JYP 32,5p
—————————
7. Lukko 32,5p
8. HIFK 32p
9. Jukurit 32p
10. Pelicans 31,5p
—————————
11. SaiPa 31,5p
12. Ässät 29p
13. Sport 28,5p
14. KooKoo 28p
15. KalPa 26,5p
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puolustus
1. Kärpät 10p
2. Tappara 10p
3. Ilves 9p
4. TPS 9p
5. HIFK 8p
6. HPK 8p
————————
7. Lukko 8p
8. Pelicans 8p
9. Jukurit 7,5p
10. Sport 7,5p
————————
11. SaiPa 7p
12. JYP 6,5p
13. KooKoo 6,5p
14. KalPa 6,5
15. Ässät 6,5p
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Maalivahdit
1. HPK 10p
2. Ilves 9,5p
3. Kärpät 8,5p
4. Tappara 8,5p
5. Pelicans 8,5p
6. Jukurit 8,5p
————————
7. KooKoo 8,5p
8. JYP 8,5p
9. SaiPa 8,5p
10. Lukko 8p
————————
11. TPS 8p
12. KalPa 8p
13. HIFK 7,5p
14. Sport 7p
15. Ässät 6,5p
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Valmennus
1. Kärpät 10p
2. Tappara 10p
3. TPS 9,5p
4. SaiPa 9p
5. Jukurit 9p
6. JYP 9p
————————
7. HPK 9p
8. Ilves 8,5p
9. Lukko 8p
10. Ässät 8p
————————
11. Pelicans 8p
12. KooKoo 8p
13. HIFK 7,5p
14. Sport 7p
15. KalPa 6p
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
1. Kärpät 38,5p
Kaksi kautta on mennyt Kärpiltä ilman säkenöintiä. Se on pitkä aika suurseuralle. Kärppien johdossa päätettiin, että taaperrus päättyy nyt. Joukkueeseen on panostettu noin miljoonaa euroa enemmän kuin koronan varjossa pelatun viime kauden joukkueeseen. KHL:n luhistuminen mahdollisti sen, että rahoille oli saatavilla aitoa vastetta. Hönkä on päällä muutoinkin. Lasse Kukkonen palkattiin kehityspäällikkön pestiin ja yhteisöllisyys on nostamassa taas päätään. Pohjoisesta tuulee taas kylmästi ja sehän tarkoittaa sitä, että etelässä väristään.

Hyökkäys 10p
Kärpillä on täyden kympin hyökkäys - on kärkiosaamista, on syvyyttä, on taitoa, on raastinrautaa, on kokemusta, on nuoruutta. Kaikkea on. Kolme kärkisentteriä ovat Kemppainen, Kunyk ja Tiivola. Ei ole tuollaista vähään aikaan nähty Liigassa, jos koskaan. Siinä on kaksi kärkijoukkueen ykkössentteriä ja Tiivolakin menisi pienen tai jopa keskisuuren liigajoukkueen ykkössentteristä helposti. Nelossentterinä sitten joko Hyry, Koskenkorva tai Kalapudas. Näistä Hyry iskee läpi niin, että soi. Luulen, että ainakin ilvesläiset tietävät asian kärppäläisten lisäksi.

Turunen, Junttila, Leskinen, Emanuelsson, Björkqvist ja Koivunen muodostavat kolmen kärkiketjun laituriosaston. Tällä hetkellä mennään parein Junttila-Leskinen, Koivunen-Emanuelsson ja Turunen-Björqvist. Junttila ja Leskinen ovat päässeet fysiikkansa kanssa koronaa edeltävälle tasolle ja luistin liikkuu. Ei tuosta laituriosastostakaan kyllä ole helppo kenenkään paremmaksi laittaa, varsinkin, kun Anttila komentaa nelosketjussa. Hermonen kamppailee peliajasta lähinnä Koskenkorvan ja Kalaputaan kanssa.

Puolustus 10p
Kärppien puolustuksen arvotan sarjan parhaaksi yhdessä Tapparan kanssa. Kapteeni Ohtamaa on sarjan paras yleispuolustaja. Tällä kaudella hänestä saadaan paras irti, sillä ylipeluutukseen ei ole tarvetta. Ei saa enää ylivoima-aikaa, eikä pelaa kahden minuutin alivoimavaihtoja. Ohtamaan pakkiparina hääri Stanley-cup voittaja, KHL-jyrä, SHL:ssä 50 pistettä taituroinut David Rundblad. Erittäin taitava ja kokonaisvaltainen ruotsalainen kirjauttanee hurjan teholukeman ja mukavat tehopisteet.

Kakkosparissa ovat Byström ja T. Niemelä. Byström on ainakin harjoituskaudella syrjäyttänyt Topin ylivoimasta. Se, ettei viime kaudella 48 otteluun 32 pistettä tehnyt T.Niemelä mahtunut preseasonilla Kärppien ylivoimaan, on kyllä melkoinen pommi. Toki se kertoo jotain päävalmentajasta, mutta myös Kärppien puolustuksen tasosta. Toki Niemelä kauden mittaan paikkansa saa ja sen lunastaa.

Kolmospariin sitten hyvin luistelevat yleispuolustajat Kivistö ja M.Niemelä. Kivistö on ollut parempi kuin muistinkaan. Jämäkkä, taisteleva, hyvin sijoittuva ja nopea. Aivan luksusmies kolmospariin. Niemelän Mikko on Marjamäen käsissä ja Kivistön vierellä alkanut taas näyttää siltä parin vuoden takaiselta EHT-mieheltä. Seiskapakin paikasta kamppailevat Paaso, Ronkainen ja Niskala. Paaso tällä hetkellä tiukimmin kiinni. Ronkainen tyrkyllä toisena ja Niskala lainalla HPK:ssa. Liigatason pakkeja siis Kärpillä riittää.

Maalivahdit 8,5p
Arvotan Kärppien maalivahtiosaston sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle yhdessä Pelicansin, Tapparan, JYPin, Jukureiden, SaiPan ja KooKoon kanssa. Erittäin paljon laadukkaita maalivahteja ja maalivahtitandemeja on Liigassa. Kärppien ykkösmaalivahti on Joel Blomqvisti. Superlahjakkuus, joka siirtyy NHL:ään tämän kauden päätteeksi. Viime kauden torjuntaprosentti runkosarjassa 94% ja pudotuspeleissä 95%. Alkavan kauden preseason on mennyt samaa rataa torjuntaprosentilla 96%.

Blomqvistin varsinainen tulikoe oli viime kaudella runkosarjan lopussa, kun Kärpät taisteli elämästä ja kuolemasta samalla, kun Galimov loukkaantui. Blomqvist oli kovissa paineissa kuin kotonaan ja muurasi Kärppien maalin eteen tiilimuurin. Siihen päälle vielä häikäisevät pudotuspelit. Marjamäki vaikuttui ja vakuuttui. Tulevan kauden ykkösmaalivahti oli löytynyt. Juttelin Blomqvistin tasosta nyt syksyllä Oulunseudulla operoivan maalivahtivalmentajan kanssa. Hänen näkemyksensä oli se, että Blomqvistin taso on ollut viime kuukaudet käytännössä NHL-tasoa. Luulen, että Blomqvist on kauden päätteeksi sarjan paras maalivahti. Maalivahtien kokemattomuuden vuoksi annan kuitenkin varsin maltillisen arvosanan Kärppien maalivahtiosastolle.

Blomqvistin varavahteina ovat lahjakkkaat NHL-varatut Meriläinen ja Kokko.

Valmennus 10p
Midas on palannut. Marjamäki johdatti Kärpät viimeksi kahteen kultaan ja yhteen pronssiin. Sen jälkeen leijonien kanssa vaikeampi jakso. Toki turnausvalmentaminen on oma maailmansa. Jokereissa hyvää työtä neljän vuoden ajan ja nyt takaisin vuolemaan kultaa. Ammattimies on ammattimies. Tapolan kanssa Liigan paras. Tämän kauden jälkeen nähdään kumpi on parempi. Isot ovat panokset myös tuossa kaksinkamppailussa. Jännittävää.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
2. Tappara 38p
Sarjassa on tällä kaudella kaksi superjoukkuetta, eli Tappara ja Kärpät. Tämä kaksikko on lähtökohtaisesti selvästi muita kovempia. Kun Kärpät pisti keväällä ja kesällä kovaa hankintaa pöytään, Tappara sen kuin nokitti. Tappara ja Kärpät ovat nostaneet riman tälle kaudelle ennätyskorkeuteen ja se on hyvä se. Mahtavaa, että Liigassa on Tapparan kaltainen perinteinen mahtiseura, jota johdetaan erittäin suurella ammattitaidolla. Suunnannäyttäjiä tarvitaan. Tappara ei muuten ole pelkäästään toinen ennakkosuosikeista liigamestariksi, vaan myös erittäin kova haastaja CHL:n voittajaksi.

Hyökkäys 9,5p
Tapparan hyökkäyksen arvioin Liigan toiseksi kovimmaksi heti Kärppien jälkeen. Hyökkäyksellinen kärkiosaaminen Tapparalla on sarjan parasta, koska Lehterä, Ojamäki ja Savinainen. Jos Lehterä ja Ojamäki pysyvät kunnossa läpi koko kauden, voi Tappara haastaa Kärppiä myös runkosarjassa. Virta, Tanus, Merelä, Puhakka ja Kuusela ovat monipuolisia hyökkääjiä ja vahvaa liigatasoa myös hyökkäyssuuntaan. Kelleher on mielenkiintoinen kirppu, jolta vaaditaan kyllä tehoja, jotta olisi hyödyksi joukkueelleen. Rauhala on huikea roolipelaaja alaketjuihin, mutta muutoin raastinrautaosasto uupuu nelosketjusta. Toki raastinrautaa on sisällytetty yläketjuihin Savinaisen ja Merelän muodossa.

Ilmeisesti Kärppien kasvatti Puhakka on tekemässä todellista läpimurtoa ja odotuksissa jopa 30-40 pisteen kausi. Näin se vaan suuri ja mahtava Tapparakin käy kaapimassa Kärppien valtaisasta juniorisammiosta. Toki Tapparan omasta saavista nostettu potentiaalinen nuori tekee myös läpimurtoa, eli kesällä NHL:ään toisella kierroksella varattu Topi Rönni.

Puolustus 10p
Arvioin Tapparan puolustuksen sarjan parhaaksi yhdessä Kärppien kanssa. Tapparan puolustuksen kiekollinen kärkiosaaminen on häkellyttävällä tasolla kera Kemiläisen Matushkinin. Matushkinin puolustuspelaaminen ja luistelunopeus ovat haaste viimeistään pudotuspeleissä. Seppälä on puolestaan peruspakkien aatelia, eikä kokenut Vittasmäki ainakaan vielä ole jäänyt pahasti jälkeen. Thomas ja Tuulola ovat laadukkaita yleispakkeja. Jürgens ilmeisesti jäämässä seiskapakin rooliin. Kasipakkina on lahjakas NHL-varattu Kulonummi. Samanlaista määrällistä laajuutta Tapparalta ei löydy kuin Ilvekseltä ja Kärpiltä.

Maalivahdit 8,5p
Vihdoin voitti Heljanko mestaruuden ja meikäläisen arvostuksen. Erinomainen maalivahti. Ilmeisesti häntä on tarkoitus peluuttaa vähintään 55 peliä runkosarjassa, sillä asianmukaista kakkosmaalivahtia ei ole. Pohjoisen poika ja Kärppien kasvatti Vilho Heikkinen on vielä 24-vuotiaana untuvikko liigatasolle. Arvotan Tapparan maalivahtiosaston sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle useiden muiden kanssa.

Valmennus 10p
Tapparan päävalmentaja on täyden kympin liigavalmentaja Tapola. Ärsyttävä kitisijä, mutta ei auta, ei tässä pisteitä pärstäkertoimen mukaan anneta, vaan osaamisen ja näyttöjen. Arvotan Tapparan valmennuksen ja Tapolan sarjan parhaaksi yhdessä Kärppien ja Marjamäen kanssa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
3. Ilves 35,5p
Liigan, tamperelaisen jääkiekon ja tietenkin ilvesläisten kannalta on mahtavaa, että Ilves on palannut yhdeksi suurista. Tätä on odotettu. Uuden areenan, erinomaisen taloudellisen tuloksen ja järkevän urheilullisen toiminnan perustalle Ilves on rakentanut kaudelle 2022-2023 joukkueen, joka pelaa aidosti mestaruudesta. Enää Ilves ei ole pelkkää potentiaalia. Toki joukkueessa on nuoruuden voimaa ja kasvun varaa, mutta nyt siinä on myös ronskisti kokemusta ja jopa kärkiosaamista.

Hyökkäys 8,5p
Arvioin Ilveksen hyökkäyksen sarjassa jaetulle neljännelle sijalle yhdessä JYPin kanssa. Ilveksellä on tasapainoinen hyökkäys. Roolitukset ovat varmasti nyt selkeämmät kuin viiime kaudella. Pudotuspelit ja CHL silmällä pitäen joukkueeseen hankittiin kunnolla raastinrautaa HPK:sta, kun romuluiset Tikka ja Ruokonen saapuivat Tampereelle. Taitopuolesta vastaavat Kontiola ja Haapala. Eemeli Jäänhakkaaja Suomi on aivan sarjan kärkitason hyökkääjää. Monipuolinen taistelija, joka kykenee tekemään myös huippupisteet. Sebok on rutinoitunut kakkos/kolmossentteri tähän sarjaan. Ei varmasti petä.

Kärjen jälkeen tulee mielenkiintoinen joukkio hyviä liigapelaajia. Tähän ryhmään kuuluvat Mäntykivi, Tuulola, Ikonen, Virtanen, Räty ja Joonas Oden. Ilveksen menestyksen kannalta merkityksellistä on se, mihin suuntaan ja kuinka jyrkästi näiden pelaajien urakäytät menevät. Lähtökohta on siis se, että kyseessä on jo valmiiksi hyvä liigapelaaja, mutta paljonko on vielä varastossa, jää nähtäväksi. Jos Ilves meinaa mestaruuden voittaa, pitää useammalta pelaajalta nähdä selvää kasvua. Se on mahdollista.

Leveyttä tuovat Mieho, Nalli ja Päkkilä. Junnujen potentiaalista en osaa sen enempää sanoa. Joku on nostanut Jani Nymanin nimen esille. Seurataan sitä.

Puolustus 9p
Arvioin Ilveksen puolustuksen sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle yhdessä TPS:n kanssa. Laajuutta ja laatua riittää. Kirkkaimpana tähtenä jopa sarjan parhaan puolustajan tittelistä kamppaileva Jokipakka. Huikeaa, että moinen pelaaja palasi 31-vuotiaana Liigaan. Ilveksen puolustuksen kakkosmieheksi arvostan erinomaisen Parikan. Erikoista, että mies vielä Suomessa pelaa. Lancaster teki hurjat pisteet viime kaudella, mutta puolustussuuntaan kaverilla on kyllä haasteita. Czuczman sekä Masin ovat peruspakkeja ja Masin jopa hyväksi sellaiseksi osoittautunut. Lööf, Latvala, Salmela ja Airola pitävät huolen siitä, etteivät liigatasoiset pakit lopu kesken pahassakaan loukkaantumissumassa.

Maalivahdit 9,5p
Arvostan Langhammerin niin kovaksi maalivahdiksi, että Ilveksen maalivahtiosasto on sarjan toiseksi paras häviten ainoastaan HPK:n kivikovalla duolle. Tšekin maajoukkueen MM-kisojen ykkösveska, joka on pelannut aiemmin kovalla tasolla myös KHL:ssä. Pelasi hyvän viime kauden Liigassa ja oli pudotuspeleissä ainakin Kärppiä vastaan suorastaan huikea. Lähtökohtaisesti Liigan paras maalivahti. Lahjakkaat Zherenko ja Malik antavat Langahammerille aika ajoin lepovuoroja.

Valmennus 8,5p
Myrrää ei jostain syystä arvosteta kovinkaan paljon edes ilvesläisten keskuudessa. Minäpä arvostan ja arvioin hänet liigan kahdeksanneksi parhaaksi valmentajaksi ja esimerkiksi ohi Kiven. Myrrän näytöt ovat mielestäni hyvät. Hän otti Kiven pelkuruuden jälkeen hienosti Ilveksen haltuun ja on johdattanut Ilveksen uuteen kukoistukseen. Propsit annan myös rohkeasta ja liikkuvasta pelitavasta. Ainakin Kärppiä vastaan Ilves oli viime kaudella runkosarjassa edellä kuin kettu kilpikonnaa. Marko Ojanen tukenaan Myrrä on jälleen astetta kokeneempi ottamaan vastaan myös pudotuspelimaailman tuomat haasteet.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
4. TPS 34,5p
Reilu kaksi vuotta sitten TPS:n rikkaat pääomistajat Kodisoja ja Paananen pohtivat kuumeisesti, miten TPS nostetaan seuraavalle tasolle. Fiksut miehet tekivät fiksun päätöksen ja palkkasivat seurajohtoon ammattitaitoa. Kai Koskisen palkkaaminen hallituksen puheenjohtajaksi on ollut todennäköisesti paras päätös Kodisojalta ja Paanaselta, jonka ovat TPS:n eteen tehneet. Kaksi kautta Kaitsu on Tepsissä ollut ja molemmilla kerroilla TPS on pelannut finaaleissa. Kaitsun arvo mitataan kuitenkin pitkässä juoksussa ja isossa kuvassa. Tuo juoksu etenee vääjäämättä kohti dynastiaa. Tälläkin kaudella TPS kamppailee mitaleista. Viiden vuoden sisään aukeaa hunajapurkki oikein kunnolla.

Hyökkäys 8p
TPS:n hyökkäys on hyvin roolitettu, potentiaalinen ja kyllä, ihan sen näköinen kuin Turussa kuuluukin tässä hetkessä olla. Nelosketju on sarjan paras ja kärkiketjuihin riittää potentiaalia. Ihan hyökkäyksellinen kärkiosaaminen puuttuu ja on tyystin Skalinckyn varassa. Toki potentiaalin valjastaminen voi tuon puutteen osoittaa olemattomaksi. Arvioin TPS:n hyökkäyksen sarjan kuudenneksi parhaaksi yhdessä Lukon kanssa.

Ulkomaalaisista Skalicky on varma tapaus, yksi sarjan parhaista voimahyökkääjistä. Muutoin ulkomaalaiset ovat tasoa arpa tai keskinkertaisuus. Se on harmi. Aikanaan, pelaajabudjetin kasvaessa, tämä osasto asettuu muiden kärkijoukkueiden tasolle.

Tammela ja Ilomäki ovat kovaa suomalaista liigatasoa. Pyyhtiä ja Intonen ovat superlupauksia ja odotusarvot ovat kovat. Pohjois-Amerikasta palaava NHL-varattu Kärppien kasvatti Viljami Marjala on arvoitus. Nuoruudessa on ollut pikkaisen haasteita pukukopin puolella. Toki maailma kasvattaa, joten luotetaan siihen.

Nelosketju Haapanen-Jasu-Korpikoski. Puhdasta kultaa!

Puolustus 9p
Tykkään Tepsin puolustuksesta todella paljon. Sopii varmasti Tepsin aktiiviseen pelityylin kuin nenä päähän. Tätä leimaa viimeisenä hankintana taiturillinen luistelija Kivihalme, melkein kuin Reijo Ruotsalainen. Kivihalmeen kanssa kokemusta edustaa ruotsalainen SHL:ssä kyllästetty ja toista kauttaan Tepsissä aloittava peruspakki Niklas Arell.

Sitten mennäänkin keula pystyssä nuorten kanssa. Aivan tajuton määrä potentiaalia. Hurjastelija Anttalainen heistä kokenein. En arvosta ylilyöntejä. Anttalainen tekee niitä, muttei pahuuttaan, vaan innostuneisuuttaan. Taklasi viime kaudella itse itsensä Raksilassa pitkälle sairaslomalle. Voisin kuvitella, että sai aimo annoksen nöyryyttä. Hyvä pelaaja yhtäkaikki. Sitten se jäätävä potentiaali: Suomi, Pulli, Tuomisto, Kiviharju ja Rafkin. Yeah!

Arvostan Tepsin nuoruuden voimaa ja arvotan TPS:n puolustuksen sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle.

Maalivahdit 8p
Parin vuoden takainen mestarivahti Lehtinen sai väistyä Lukosta venäläisen maalivahdin tieltä. No, Tepsin jätti venäläinen maalivahti ja Lehtiselle aukesi paikka. Lehtinen ja lupaava Anttila muodostavat kelpo kaksikon. Potentiaalia on paljon, mutta niin myös epävarmuutta. Arvioin Tepsin maalivahtiosaston sarjassa jaetulle sijalle kymmenen, yhdessä Lukon ja KalPan kanssa.

Valmennus 9,5p
Ahokas on huippu valmentaja. Pelikirja on kunnossa, henkilöjohtaminen ja vuorovaikutustaidot ovat kunnossa, ammatillinen itseluottamus on kunnossa ja päälle karisma. Kun voittaa Liigassa mestaruuden, nousee minun papereissani ihan ykköskoriin. Tässä hetkessä arvostan hänet sarjan kolmanneksi parhaaksi valmentajaksi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
5. HPK 33,5p
HPK tekee paluun puolivälieräjoukkueeksi. Pikkarainen on osoittanut juuri oikeanlaiseksi isännäksi Hämeenlinnaan. Mies johdatti viime kaudella HPK:n runkosarjassa puolivälierien porteille. Karu viimeisen kierroksen kohtalo näytti kuitenkin sormella säälipaikkaa ja sieltä lopulta kesälomaa. Nyt Pikkarainen saa vetää projektia eteenpäin ja kauden alusta asti. Uskompa, että siitä tulee hyvä. HPK nojaa laadukkaan valmennuksen lisäksi loistavaan maalivahtipelaamiseen ja hyvään puolustukseen. Epävarmuustekijät löytyvät hyökkäyksestä.

Hyökkäys 6,5p
Hyökkäys on HPK:n Akilleen kantapää. Toki Pikkarainen nykii siitä varmasti kaiken mahdollisen irti. Keskikaista on HPK:lla surkea. Ei ole ykkössentteriä, eikä edes kakkossentteriä, vaan muutama kolmos -ja nelossentteri. Ei vakuuta nelikko M.Järvinen, Mustonen, Tretteness, Toivola. Höh!

Laitureiden kärkiosaamisesta vastaa hulppea Joly. Moses ja Pihlström koettavat tukea, mutta saa nähdä, mille tasolle enää vertyvät. Nenonen on takuuvarma suorittaja, muttei ihan kärkitasoa. Potentiaalinen Liukas yrittää nousta uudessa seurassa uudelle tasolle. Siihen se hyökkäyksellinen osaaminen sitten jää. Alaketjuihin löytyy raikkautta kera Kiljusen ja Janatuisen. Kapea ja heikko tuo HPK:n hyökkäys kuitenkin on. Arvioin sen sarjassa jaetulle 11. sijalle yhdessä SaiPan ja Pelicansin kanssa.

Puolustus 8p
HPK:lla on hyvä puolustus. Ei Liigan kärkitasoa, mutta riittävä, jotta Pikkarainen voi sapluunaansa menestyksekkäästi toteuttaa. Arvioin puolustuksen sarjassa jaetulle viidennelle sijalle yhdessä HIFK:n ja Lukon kanssa. Puolustuksen ykkösnimi on ehdottomasti paluumuuttaja, huikea kansainvälisen tason tähti, Juuso Hietanen. Olen niin iloinen, että häneen paluunsa Hämeenlinnaan on vihdoin totta. Arttu Pelli on toinen vastuuhenkilö HPK:n puolustuksen kiekollisessa osaamisessa. Ihan huikean viime kauden Pelli tykitti ensimmäisellä Hämeenlinnan kaudellaan, eli 60o 12+18=30p (+15). Todella, todella kova kaveri. Kiekkovarma, pehmeä käsistään ja taidokas luistelija.

Ossi Ikonen ja Ronny Ahonen tuovat kelvollista rutiinia. Romuluisen Karjalaisen toivon pääsevän uudelle kovalle tasolle palattuaan Hämeenlinnaan. Jykevä isäntä. Minä tykkään. NHL-varattu Nurmi kamppailee sitten Tapparasta tullen Pärssisen kanssa kutospakin ja seiskapakin paikasta. Nurmi lähtökohtaisesti pari askelta edellä. Yhtäkaikki, puolustuksen materiaali on kapea, joskin kärkiosaamisen suhteen timanttia.

Maalivahdit 10p
Maalivahtiosasto HPK:lla on täyttä timanttia. Arvioin sen selvästi jopa koko sarjan parhaaksi. Kaksi ykkösmaalivahtia, joten ei huolta tällä saralla. On mielenkiintoista seurata, mitä Rajaniemi pistää pöytään hyvin organisoidun viisikkopuolustuksen takana ja vieläpä niin, että pääsee pelaamaan aina henkisesti ja fyysisesti raikkaana, ilman ylikuormitusta. Lebedeff pelasi viime vuonna meikäläisen sydämeen. Vain 21 peliä, mutta huikealla tasolla torjuntaprosentin yltyessä 93:een. Huhhhuhuh!

Valmennus 9p
Pikkarainen oli nuorempana ammattitaitoinen, mutta räväkkä. Nykyään hän on entistä ammattitaitoisempi, muttei enää niin räväkkä, vaan ennemmin vakaa ja jykevä. Elämänkokemus ja metsäiset hiihtoladut tapaavat tasoittaa ihmisen teräviä särmiä, niin kävi Pikkaraisellekin ja hyvä niin. Arvostan Pikkareisen nykyään niin kovaan porukkaan kuin Virta ja Rautakorpi sekä NHL-tasoinen valmentajalupaus Olli Jokinen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
6. JYP 32,5p
Neljä vuotta JYP on ollut sekaisin. JYPin runkosarjasijoitukset tuolta ajalta uusimmasta vanhimpaan ovat 13, 15, 8, 10. Kamalia sijoituksia entiselle kestomenestyjälle. JYP oli ennen romahdustaan kymmenen vuoden ajan yksi Liigan suurista - pelätty ja kova vastustaja. Tuona aikana JYP sijoittui heikoimillaankin runkosarjassa sijalle viisi. Dufvan ja Ahon dynastian jälkeen Marko Virtanen piti Dynastian jälkihehkua hienosti yllä. Virtasen lähdettyä tapahtui romahdus ja vain rauniot jäivät.

Nyt raunioita on alettu kunnostaa. Ei kuitenkaan pikkuhiljaa kivi kiveltä, vaan jättimäisellä puskutraktorilla nimeltään Rautakorpi. Uusi dynastia ei kuitenkaan synny hetkessä, vaikka kuinka puskee. Kyllä Jyväskylässä silti täydellisestä alakuloista noustaan takaisin puolivälieräjoukkueeksi, vaikkei tässä vielä uuden dynastian jykevää valua ollakaan tekemässä.

Hyökkäys 8,5p
JYPin hyökkäys on erittäin laadukas. Arvioin sen sarjassa jaetulle sijalle 4. Laituriosasto on sekä leveydeltään että kärkiosaamiseltaan ihan sarjan kärkeä. Sentteristö on sen sijaan muutaman asteen heikompi. JYPin onnistuminen onkin paljolti kiinni siitä, miten lähtökohtaisesti perin keskiverto ulkomaalaiskolmikko Platt, Platzer, Christoffer onnistuu keskikaistalla.

JYPin maalintekovoima on hurja. Nelikko Kemell, Gardiner, Rooba ja Puustinen on maalintekokyvykkyydeltään kyllä sellainen, ettei hetkeen tuollaista tuhovoimaa ole yhdessä liigajoukkueessa nähty. Jokainen on realistisesti +20 maalin mies. Häkellyttävää!

Puolustus 6,5p
JYPin arvion olen tehnyt ennen kuin ruotsalaispuolustaja Jesper Lindgren poistui joukkueesta. Reagoin siihen vasta, kun olen saanut kaikki joukkueet julkikirjoitettua. Jospa JYPille olisi siihen menessä tullut jo korvaaja, muutoin JYP tulee pari sijaa alaspäin. Ei pelkällä Nikulla voi kauteen lähteä. JYP hankki Lindgrenin korvaajaksi AHL:stä Josh Tevesin, eli päikseen menee. JYP lähtee kauteen Nikulla ja Tevesillä sekä tukulla potentiaalia. Ei hyvä JYPin kannalta.

Maalivahdit 8,5p
JYP tuskin maalivahteihin kaatuu, tai ainakaan ykkösvahti Laurikaiseen. Laurikainen on vankka liigatason maalivahti. Aikanaan vaikutti siltä, että ura urkenee myös suurempiin liigoihin. Jotenkin minä näen, että Laurikaisen koko potentiaalia ei ole vielä nähty ja oikeissa henkisessä olosuhteissa ja oikeassa joukkueessa tähti voi loistaa vieläkin kirkkaammin. Laitan hänet pitkälle listalle sarjan kolmanneksi parhaiden maalivahtien kanssa. Samalla listalla ovat mm. Tuohimaa, Bartosak, Westerholm ja Malik.

Valmennus 9p
Arvostan Rautakorven liigan valmentajien keskuudessa neljänneksi parhaaksi yhdessä Virran, Pikkaraisen ja Jokisen kanssa. Rautakorpi on vakuuttava ammattimies, vaikken miehen toimintatavoista ja moraalista hirveästi perustakaan. Tässä kohtaa arvioin vain ammattitaitoa ja sen taso on Rautakorvella kova. Mielenkiintoista on nähdä, miten Rautakorpi pärjää, jos JYPin puolustus jää lopulta vajaaksi. Miten viisikkopuolustuksen erityisasiantuntijan teesit toimivat, jos puolustajien kyvyt eivät ole sarjan edellyttämällä tasolla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
7. Lukko 32,5p
Lukko on siinä mielessä tasapainoisesti rakennettu joukkue, että kaikki osa-alueet ovat hyvin samantasoisia. Annoin jokaiselle osa-alueelle saman arvosanan, eli kahdeksan. Tuosta tasapainosta kuulen mielelläni lukkolaisilta kommenttia, jotta näettekö asian samoin.

Mestaruuskrapula tuli, kuten niin usein, kun pidempi projekti on saatu kultaiseen päätökseensä. Krapulakeitokseen lisättiin koronan tuottamat mausteet ja kitkerän makuinen soppa oli valmis. Iso pettymys. Runkosarjan 10. ja putoaminen puolivälierissä maistui mestaruuden jälkeen pahalta. Nyt edessä on uusi kausi ja uudet toiveet, muttei enää realistisena mestariehdokkaana.

Hyökkäys 8,5p
Arvioin Lukon hyökkäyksen sarjassa jaetulle neljännelle sijalle Ilveksen ja JYPin kanssa. Lukolta löytyy täyttä timanttia hyökkäykseen kolmen laiturin verran, eli Hakulinen, Repo ja Kestner. Kaikki kolme ovat kovaa valuuttaa myös KHL-murroksen jälkeisessä Liigassa. Viimeisen kärkiketjujen laiturin paikan asetan Rauman omalle pojalle Antti Saarelalle. Antille toivon ehjää kautta ja jos noin käy, pankki räjähtää. Viime kaudella Ilveksessä 15 minuutin peliajalla 37 peliin 12 maalia. Rannelaukaus on äidinmaidosta imetty tasolle hurja.

Kärkiketjujen paikkaa laiturina kyttää KHL-Jokereissa ja AHL-ssä rutinoitunut Henri Ikonen. Hänestä en osaa sanoa muuta kuin sen, että kovien sarjojen kyllästämänä voisin kuvitella hänen olevan hyvä mies Liigaan.

Muutoin Lukon laituriosasto luottaa nuorten voimaan Säkkinen, Lyman ja Suni etunenässä. Minä tykkään. Nuorten kautta uusi projekti rakennetaan. Kärjessä on laatua ja taustalla kuplii raikas potentiaali.

Keskikaistalta Lukolta uupuu ykkössentteri, mikäli sijoitus kuuden parhaan joukossa kiinnostaa. Ilmeisesti sellaista haetaankin. Mattila on erinomainen sentteri ja kelpaisi varmaan ihan jokaiseen liigajoukkueeseen, muttei ykkössentteriksi. Mattila tuli kaksi vuotta sitten Pohjois-Amerikan yliopistosarjasta ja iski läpi heti. Tunnollinen ja laadukas kahdensuunnan pelaaja. Otto Somppi on toinen takuuvarma sentteri Lukolle, muttei hänestäkään joukkuettaan hyökkäyksellisesti johtavaksi ykkössentteriksi ole. Laadukkaan AHL-uran Somppi veti nuoreksi mieheksi, enkä näe hänessä epäonnistumisen riskiä. Hyvä sentterikaksikko Mattila&Somppi on.

Kainulainen ja Päivärinta ovat tällä alaketjujen sentterit. Päivärinnassa on potentiaalia ja Kainulainen on omanlaisensa hitaasti kypsyvä liigapelaaja. Ei mestaruustaistoon tällaisella keskikaistalla kuitenkaan lähdetä.

*Lukko hankki huippulaituriksi vielä Jere Karjalaisen. Hieno hankinta ja nyt Lukon laituriosasto on kyllä kunnossa. Tuohon vielä se ykkössentteri ja Lukko nousee hyökkäyksen osalta Tapparan ja Kärppien kannoille. (8p ->8,5p)

Puolustus 8p
Arvioin Lukon puolustuksen jaetulle viidennelle sijalle. Ihan Liigan kärkiosaamista edustaa huikea Gregoire. Sen jälkeen päästään vankalle perusosastolle Pavelkan, Abtin, Reunasen ja Piipposen kanssa. Reunasta varmaan joku tyrkkii ykköskoriin, mutta ei näillä näytöillä tässä arviossa. Toki jatkossa mahdollisuudet siihen ovat olemassa.

Almarista on hankala ottaa selvää, mutta ei kyllä ole esittänyt mitään erityisen mahtavaa vielä. Lukon kutospakki. Taustalla vaanivat peliaikaa kelpo nuoret Laitinen, Korkka ja Ervasti. Ihan tasapainoinen puolustus Lukolla on. Mielestäni parempi kuin aiemmin keskustelussa esillä ollut Jukureiden puolustus.

Maalivahdit 8p
Arvioin Lukon maalivahdit jaetulle sijalle 10. Ykkösmaalivahti Zagidulin tuli kesken viime kauden mestarimaalivahti Lehtisen haparoidessa ja valloitti pian raumalaisten sydämet. Jotain viehkeää näissä venäläisissä maalivahdeista on. Aivan samoin Galimov löysi paikkansa oululaisten sydämissä. Zagidulin on 27-vuotias. Hän on ollut KHL-ssä erinomainen kakkosvahti ja käynyt kokeilemassa tasoaan myös Pohjois-Amerikassa. Hänellä on mahdollisuus olla yksi Liigan parhaista. Ikävä kyllä kotimaan sotatila voi vaikuttaa pelaamiseen. Toivotaan, ettei.

Kiimingin mies Samuel Jukuri on hyvä maalivahti. Jos Zagidulin ei haasteellisessa mielenmaisemassa pääse tasolleen, Jukuri on valmis lyömään itsensä läpi Liigassa Lukon ykkösvahtina.

Valmennus 8p
Arvioin Lukon valmennuksen jaetulle sijalle yhdeksän yhdessä Ässien Kiven, Pelicansin Niemelän ja KooKoon Salon kanssa. Virtanen on jostain syystä aliarvostettu valmentaja Suomessa. Ainoa joukkueensa CHL-mestaruuteen valmentanut päävalmentaja kuitenkin. Analyyttinen ja pelaajia kuunteleva valmentaja, jolla pelikirjan sivut ovat aina kääntymässä yhden sivun eteenpäin. Arvostan, mutta tällä kaudella olisi hyvä laittaa taas näyttöjä pöytään.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
8. HIFK 32p
HIFK tasapisteissä Jukureiden kanssa. Tähän on tultu! HIFK antaa aiempaa enemmän mahdollisuuksia lahjakkaille nuorille pelaajilleen ja se on hyvä. Tuollainen toimintatapa HIFK:sta on puuttunut ja tervehdin tilannetta ilolla. HIFK:n ongelma ei kuitenkaan ole lahjakkaissa nuorissa, vaan erityisesti puolustuksen kärkisosaamisessa, maalivahtipelaamisessa ja hyökkäyksen tasapainottomuudesta. Päävalmentaja Peltosella on myös paljon todistettavaa.

Hyökkäys 9p
HIFK:n hyökkäys on erinomainen. Se voisi olla täydellinen, mikäli Salmelainen ei olisi hoitanut töitään niin hyvin, että merkittävät sopimukset olivat Pakarista lukuunottamatta solmittu jo ennen Venäjän aloittamaa barbaarista sotaa Ukrainaa vastaan. Sota muutti pelaajamarkkinat ja tässä kohtaa HIFK hävisi.

HIFK:lla on todellista huippulaatua kera Pakarisen, Paajasen, Koivistoisen ja Nättisen. Sitten on vankkaa hyvää liigatasoa kera Palolan, Dykin, Tallbergin ja Jääskän. Roni Hirvosen potentiaali asettuu lopulta jompaankumpaan edellä mainituista koreista. Teissala, Kaskimäki, Hede ja Halttunen edustavat potentiaalista nuoriso-osastoa, mutta taso kuitenkin lopulta epävarma. HIFK:n raastinrautaosasto on jykevä, mutta yksipuolinen. Karvinen ja Åsten alkavat olla jo vanhaa aikaa ja Miro Väänäsen ei sitten lopulta ollukaan niin kova kuin oli toiveissa.

Selkeä hyökkäyksellinen taitovaje vaivaa HIFK:ta jälleen. Kaskimäki, Teissala ja Hirvonen voivat osoittaa kauden aikana, ettei tuollaista vaivaa lopulta ollutkaan. Arvioin HIFK:n hyökkäyksen kera potentiaalin sarjassa jaetulle toiselle sijalle.

Puolustus 8p
Asetan HIFK:n puolustuksen jaetulle 5.sijalle yhdessä mm. Lukon kanssa. Isoin ongelma HIFK:n puolustuksessa on se, että Lyytinen ja Rantakari ovat kiekollisen pelin ykkösmiehet. En pidä kumpaakaan heistä huonona pelaajana, mutta verrokit ovat turhan kovat, kuten Tapparan Kemiläinen&Matushkin ja Kärppien Rundblad&T.Niemelä. Mélart sekä ruotsalaiset Larsson ja Motin luovat puolustukselle jämäkän pohjan. Kotkansalo on lähtökohtaisesti kuutospakki. Mielenkiintoista on seurata miehen oikea taso. Viime kaudella taso heitteli huipun ja heikon välillä. Nuorista NHL-varattu Otto Salin on lähimpänä läpimurtoa.

Maalivahdit 7,5p
Arvostan HIFK:n maalivahdit sarjassa sijalle 13. Liigan kovasta maalivahtien tasosta kertoo se, että noin kovilla pisteillä jäädään häntäpäähän. Halosta on pidetty erittäin lupaavana ja ymmärrän, että HIFK antaa hänelle ison mahdollisuuden. Näytöt miesten peleistä ovat kuitenkin heikot. Toinen nuori maalivahti on Taponen, joka on valmis syömään Halosen. Saa nähdä, kumpi lopulta on ykkösmaalivahti.

Valmennus 7,5p
HIFK:n valmennus Peltosen johdolla on samanlainen arvoitus kuin HIFK:n maalivahtipelaaminen. Voi tulla hyvää, mutta mitään varmuutta ei ole. Nyt on se kausi, kun Peltosen olisi syytä näyttää myös Suomessa kyvykkyytensä päävalmentajana. Itse en ole tällä hetkellä kovin luottavainen.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
9. Jukurit 32p
Häkellyttävän loistelias runkosarja viime kaudella Jukureilta, siis täysin uskomaton, nipistäkää minua! Jokisen debyytti oli kaunis. Jukurit nousi minun silmissäni liigajoukkueeksi viime kaudella. Jukureiden puolesta harmittaa Euroopan mullistuneet siirtomarkkinat. Ilman tätä mullistusta Jukurit voisi aivan hyvin olla joukkue, joka taistelee puolivälierien kotiedusta myös kaudella 2022-2023.

Liigan taso nousee kuitenkin ensi kaudeksi, eikä piskuinen Jukurit pysty vastaamaan isompien hurjiin satsauksiin. Jalkoihin Jukurit ei kuitenkaan jää, kiitos Jokisen luoman pohjan. Ennakoin, että Jukurit pääsee toisen kerran peräkkäin pudotuspeleihin, tällä kertaa kutsuvat säälit.

Hyökkäys 7p
Arvioin Jukureiden hyökkäyksen jaetulle 9. sijalle yhdessä Sportin kanssa. Jukurit koettaa paikata viime kauden menestyksekkäästä joukkueesta lähteneiden pelaajien jättämiä aukkoja Aaltosella, Kovarcikin veljeksillä ja Miikka Pitkäsellä. Aaltosesta ja Pitkäsestä tiedetään, mitä saadaan, mutta tsekki veljekset ovat kyllä avoin tapaus. Kaksikko on ensimmäistä kertaa kotimaansa ulkopuolella harjoittamassa ammattiaan. Mitään kärki äijiä he eivät olleet edes oman maansa sarjassa, miksi he olisivat sitä täällä. Jukureiden hyökkäys on heikentynyt suhteessa viime kauden Jukureihin ja varsinkin suhteessa Liigan kärkijoukkueisiin.

Onneksi joukkueessa on kuitenkin laatua jäljellä viime kaudesta, eli Jormakka, Immonen ja Piitulainen ovat kokeneita ammattimiehiä ja Ranskasta tullut Batna taisi vetää myös roolinsa hyvin.

Mielenkiintoisia nuoria riittää myös seurattavaksi. Kärppien kasvatti NHL-varattu Samu Tuomaala, joka on kuitenkin vielä miesten peleissä etsinyt itseään. Nopea ja taitava poika kyseessä kuitenkin. Patrik Puistola ja Markus Oden ottivat viime kaudella ison askeleen kohti ammattimaisuutta ja tuloksen tekemistä. Tutussa ympäristössä sitten seuraavalle tasolle. Lopuksi vielä kaksikko Huuhtanen&Mäkiaho, joka Jokisen käsissä ottaa varmasti kehitysaskeleita.

Jukureiden hyökkäys on hyvä sekoitus nuorta lahjakkuutta ja ammattimaista kokemusta. Voipi olla, että lahjakas nuoriso-osasto ajaa lopulta tsekki kaksikon alaketjujen kautta jopa takaisin kotimaahansa. Toivottavasti Kovarcikin veljekset kuitenkin vastaavat huutoon ja pärjäävät Liigassa.

Puolustus 7,5p
Arvioin Jukureiden puolustuksen jaetulle sijalle 7. ja kuten hyökkäyksessäkin, sijan jakaa Jukureiden kanssa Sport. Jukureiden puolustuksen selkäranka on neljän ulkomaalaisen pelaajan muodostama, eli Näsén, Lundgren, Larsen ja Zabransky. Kaikki kelpo ammattilaisia, muttei sarjan kärkitasoa. Hyvä, suora selkäranka siinä kuitenkin on. Lahjakas NHL-varattu Joni Jurmo, pelasi viime kaudella ensimmäisen täyden liigakautensa ja käsittääkseni mukavasti pelasikin. Täydentää hyvin ulkomaalaisnelikkoa.

Näiden viiden pelaajan jälkeen taso laskee kovin. 6. ja 7.pakit varmaankin ovat Peltomäki ja Häkkilä. Ei kestä loukkaantumisia Jukureiden pakisto ja matka suoraan puolivälieräpaikkaan on kammottavan pitkä.

Maalivahdit 8,5p
Tuohimaa tulee KHL:stä Jukureiden ykkösmaalivahdiksi ja kakkoseksi Allsvenskanista ikuisuus lupaus Ruusu. Laitan Jukureiden maalivahdit samalla pitkälle riville KooKoon, SaiPan ja Pelicansin kanssa. Tuolle riville on vielä kaksi lisäpaikkaakin luvassa ja tosiaan tuolla suoralla seistään rintarinnan sijalla 3.

Tuohimaa pelasi viime kaudella hyvin KHL:ssä. Se antaa kyllä kovasti uskoa, että kyseessä on edelleen huippu maalivahti. Toki hän on ”vasta” 30-vuotias, vaikka tuntuu, että hän on pelannut jo ikuisuuden. No, maalivahti parhaassa iässään. Onnistumisen mahdollisuutta nostaa mielestäni myös se, että hänen pelatessa viimeksi ns. pienessä seurassa, eli SaiPassa, suoritustaso oli maaginen.

Ruusu on heikko maalivahti Suomen pääsarjatasolle. Kakkosena välttää juuri ja juuri.

Valmennus 9p
Arvioin Jokisen jaetulle sijalle neljä yhdessä mm. Pekka Virran kanssa. Juuri kukaan ei uskonut Olli Jokiseen, kun hänet nimitettiin viime kaudeksi Jukureiden päävalmentajaksi. Miesten päävalmentajuudessa kokematon, entinen NHL-tähti muka kuvittelee pystyvänsä johtamaan pitkänlinjan häntäpään, melkeinpä häpeällisen huonosti Liigassa suorittaneen seuran menestykseen. Sekä päävalmentaja että seura olivat osin jopa ivailun kohteina. No, muutamassa kuukaudessa ivailu vaihtui ihailuun. Yksi suurimmista kiekkotarinoista Liigan historiassa oli totta.

Tuleeko toisen kauden kirous? Onko Jokinen sittenkään niin hyvä kuin yksi kausi kertoo? Minä sanon, että Jokinen on hyvä. Jokisen suoritusta ei tule arvioida niin, että verrataan Jukureiden edellisen kauden sijoitusta tähän kauteen. Se olisi täysin epäreilua. Erot pelaajamateriaaleissa ovat nyt niin suuret, että vaaditaan Jokiselta aikamoinen Midaksen kosketus, jotta Jukurit pystyy samaan kuin viime kaudella. Jos Jukurit on kuuden joukossa, Jokinen on NHL-tason ammattilainen myös valmentajana jo nyt. Minä pidän Jokiselta onnistumisena, jos Jukurit pääsee sääleihin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
10. Pelicans 31,5p
Pelicansin toimisto vaikuttaa näin ulkoapäin tarkasteltuna olevan enemmän sekaisin kuin HIFK:n tai Jokereiden pahimmillaan. Pasi Nurminen johtaa tavallaan ja seura, tai ainakin henkilöstö kärsivät. Mielenkiintoista on seurata, kuinka hyvin erinomainen päävalmentaja Niemelä osaa luoda joukkueen sisälle positiivisen, rauhallisen ja urheiluun keskittyvän ilmapiirin niin, ettei Nurmisen sekoilut pääse pukuhuoneeseen. Ehkäpä Niemelä on juuri paras henkilö toimimaan moisessa ristiaallokossa.

Voimasuhdearviooni en anna Nurmisen henkilöstöjohtamisen vaikuttaa. Menen pelaajat ja valmennus edellä. Mielestäni Pelicans taistelee kynsin ja hampain säälipaikasta.

Hyökkäys 7p
Arvioin Pelicansin hyökkäyksen sarjassa jaetulle 9. sijalle. Huikea ykkössentteri Jasek pelastaa paljon. Iikka Kangasniemi on myös hyvä ja taitava liigapelaaja, muttei ehkä kuitenkaan sellainen luistelullaan ja taidollaan dominoiva pelaaja, jollaiseksi hänet muutama vuosi sitten kuvittelin nousevan. Ykkösketjuun kolmanneksi lenkiksi Smejkalin korvaajaksi on hankittu SHL:stä Lars Bryggman. Vaikuttaa lähtökohtaisesti juuri oikeanlaiselta palaselta tuohon ketjuun. Laadukas pelaaja hyvällä fysiikalla. Ykkösketju on kova.

Ykkösketjun jälkeen taso laskee kovin ja tehoilijat ovat kortilla. Myös roolituksen suhteen herää kysymyksiä. Missä raastinrauta? Roine on ainoa 30-vuotta täyttänyt hyökkääjä koko joukkueessa. 2-4 -ketjut ovat Roinetta lukuunottamatta nuoria, tosin ihan lahjakkaita poikia. Saa nähdä, mitä sieltä tulee. Miracle on Ice -henkiseen ylisuoritukseen en usko.

*Pelicans hankki kokeneen Jonas Enlundin. Hyvä hankinta nostaa hyökkäyksen 6,5-> 7p
Puolustus 8p
Minä näen Pelicansin puolustuksen parempana kuin monet muut. Arvioin sen jaetulle 5. sijalle yhdessä HIFK:n, Lukon ja HPK:n kanssa. Eronen on erinomaista laatua ja uusi hankinta Peter Andesson tuo vankkaa kokemusta Ruotsin pääsarjasta. Toni Utunen on vihdoin valmis läpimurtoon, kun nuoresta iästä huolimatta alla on 197 Liigan runkosarjapeliä. Lahjakkuus on kuplinut jo tarpeeksi kannen alla. Sitten lahjakas kaksikko Rajaniemi & T.Vilén. NHL-varauksen saaneet pojat ovat valmiita nousemaan seuraavalle askelmalle heihin kovasti luottavan päävalmentaja Niemelän alaisuudessa.

Mestarijoukkue Tapparasta saapunut Saku Salminen ja Ässien projekti Varttinen hakevat Niemelän alaisuudessa uutta pontta liigauralleen. Pelicansin puolustuksen arvosana sisältää paljon potentiaalin puhkeamisen varaan laskemista, eikä käy kieltäminen, etteikö tuonne laadukas rightin pakki olisi erinomainen lisä, tai kaksi.

*Pelicans hankki puolustukseen kokeneen SHL-jyrän Myllärin ja nuoren NHL-varatun ruotsalaisen Perssonin. Nostaa pisteet 7 -> 8p.

Maalivahdit 8,5p
Bartosak on huippumies. On suorittanut Pelicansissa kaikin tavoin erinomaisesti niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella. Pelaa varmasti leijonan osan Pelicansin otteluista. Toisaalta varamaalivahti Jasper Patrikainen pystyy kyllä hoitamaan ruutunsa hyvin silloin, kun käsky käy. Arvioin Pelicansin maalivahdit sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle mm. KooKoon kanssa.

Valmennus 8p
Tykkään positiivisesta Tommi Niemelästä. Hän tuli Lahteen, teki työnsä laadukkaasti ja valloitti puolelleen niin pelaajat kuin median. Nyt lähtee kolmas kausi Liigassa ja korvantaukset alkavat olla jo kuivat. Arvioin hänet liigan valmennuksessa jaetulle sijalle yhdeksän. Samalla sijalla ovat mm. KooKoo ja Salo sekä Kivi ja Ässät.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
11. SaiPa 31,5p
Virran toinen kausi SaiPassa alkaa. Ensimmäinen ei tuottanut pudotuspelipaikkaa. Tosin se ei varmaan kovin monen realistisissa ajatuksissa ollutkaan, paitsi hätähousujen, jotka Pitsin ja muutoinkin hyvän preseasonin jälkeen ajoivat keulat pystyssä ojaan. Tällä kaudella on sitten mahdollisuus ottaa seuraava askel ja mielestäni sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon on realistinen tavoite. Jos tuohon joukkueeseen tulee vielä huippuluokan ykkössentteri, voidaan puhua jo tukevasti keskikastin joukkueesta.

Hyökkäys 7p
SaiPan joukkueessa on kuusi ulkomaalaista hyökkääjää. Pospisil on tähti ja joukkueen tärkein hyökkääjää. Toivottavasti vati kestää. Descheneau saapuu Lappeenrantaan heikohkon viime kauden jälkeen Tepsistä. Hän omaa kyllä potentiaalia pelata paremmin, sillä on hän kuitenkin toissa kaudella SHL:ssä onnistunut. Kolme muuta ulkomaalaista tulevat Liigaa pienemmistä sarjoista, joten heidän suhteen saadaan jännittää enemmän, kuinka kovia apuja lopulta ovat.

Suomalaista laatua löytyy kohtuullisen hyvin, mutta ihan kärki siitä uupuu. Koskiranta, Meskanen, Loimaranta, Karvinen, Metsävainio, Ojantakanen ja Lipiäinen voivat tuottaa paljon hyvää. Etenkin Koskirannan toivon toipuneen ja palautuneen mahdollisimman lähelle entistä.

Miten paljon saipalaiset arvostavat 290 peliä SaiPassa pelannutta Ville Vainikaista? Mennyt minulta ihan ohi tuo liigajyrä.

* SaiPa hankki AHL-sentterin. Pisteet 6,5-> 7p

Puolustus 7p
Arvioin SaiPan puolustuksen sijalle 10. SaiPan puolustuksen kaksi tukipilaria ovat mainio Maalahti ja kanukki Aaron Irwing, joka rantautuu Saimaan rannalle Norjan, Ruotsin ja Tšekin pääsarjojen kautta. Molemmat vahvaa liigatasoa. Kolmas ison vastuun mies on Nuutti Viitasalo, joka pelasi viime kaudella läpimurtokautensa. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, millä höngällä kaveri syksyllä kaukaloon tulee. Ikävä kyllä, eturistiside on operoitu ja toipuminen kestää. Toivottavasti talvipakkisilla on jo oma itsensä ja siitä sitten ylöspäin kohti kevättä.

Mainitun kolmikon jälkeen taso laskee ja epävarmuustekijät kasvavat. Mitä tapahtui Huttulalle Oulusta lähdön jälkeen. Huikea kevät Oulussa ja sen jälkeen heikko kausi SaiPassa. Häneltä on lupa odottaa parempaa. Ulkomaalaiset Moro ja Donohue ovat yliopisto -ja ECHL-arpoja, mutta onnistuessa nostavat SaiPan puolustuksen tasoa kohti kärkeä.

Olkkonen on vakiintunut vanhemmalla iällä liigapakiksi. Mikä mies?

Maalivahdit 8,5p
SaiPan maalivahdit arvioin Westerholmin ansioista sille pitkälle listalle, jolla pääsee jaetulle sijalle 3. yhdessä mm. KooKoon(Malik&Setänen) ja Pelicans(Bartosak) kanssa. Westerholm on lahjakas maalivahti, johon SaiPassa luotetaan ykkösmaalivahtina nyt jo neljännen kauden ajan. Arvostettavaa kauaskantoista toimintaa SaiPalta. Tuosta luottamuksesta on alkanut tipahtelemaan koko ajan enemmän ja ennemmän hedelmiä.

Kakkosmaalivahti on pari kautta Pohjois-Amerikan yliopistosarjassa pelannut 22-vuotias Jere Huhtamaa. Viime kaudella paluu Suomeen ja Mestiksessä TuTossa prosentit olivat yli 91. Se on siihen koohotussarjaan hyvä lukema. Junnumaajoukkue-edustukset kertovat lahjakkuudesta.

Valmennus 9p
Arvotan Virran kovien valmentajien joukossa jaetulle neljännelle sijalle. Ison statuksen ammattimies. Aikanaan Lukon mestaruus ja vakavan koronamuunnoksen selättäminen toivat hänelle sisäistä rauhaa ja itseluottamusta. Vakaasti hän pystyy luotsaaman lappeenrantalaista laivaa reittisuunnitelman mukaisesti ilman tarvetta poukkoiluun. Pitkien projektien mies, joten malttia ja kauaskantoisuutta tarvitaan.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
12. Ässät 29p
Surullista on asettaa perinteinen Ässät näin alas, mutta eipä tässä muuta voi. Sijoitukseen vaikuttaa kovasti se, että puolustus on sanalla sanoin surkea. Toivottavasti sinne on tulossa vahvistuksia. *( Tulihan niitä!) Tällöin Ässien mahdollisuudet nousevat kummasti. Hyökkäys ja valmennus Ässillä on ihan mukavissa kantimissa.

Hyökkäys 8p
Arvioin Ässien hyökkäyksen jopa niinkin korkealle kuin kahdeksannelle sijalle. Tässä arviossa olen luottanut siihen, että kookas yhdysvaltalainen sentteri Will Graber on tekijämies. Aivan hurjat pisteet ECHL:ssä ja vahvaa tuloksen tekemistä myös yliopistosarjassa. Jotenkin on tosi luottavainen olo hänen suhteensa. Jos Graber toimii, ei Ässien homma jää senttereistä kiinni, sillä pikkujättiläinen Barach jatkaa. Liigaan palaava Jan-Mikael Järvinen antaa taustatukea ja Appelgren on luotettava nelossentteri.

Laidoilla Talaja, Joensuu, Rohdin ja Ruuttu ovat kelpo laatua. Mielenkiintoista on seurata, miten isolla kauhalla nuoret iskevät soppaan. Erholz ja Viitala nyt ainakin valmiudessa.

*AHL-sentteri Turgeon sisään, 7,5->8p

Puolustus 6,5p
Ässien puolustuksen arvioin sarjan jaetulle jumbosijalle. Toivottavasti se ei tuollaiseksi jää, kun Liiga alkaa. Sevänen on hyvä peruspakki tähän sarjaan, vai joko ylennetään hyväksi yleispakiksi? Heimosalmi pulppuaa lahjakkuutta, mutta entäpä sitten muut? Matinpalo, Määttä, Laakso ja siitä sitten vain taso jatkuu heikompana.

*Kaksi AHL-pakkia sisään ja pisteet 5-> 6,5p

Maalivahdit 6,5p
Arvioin Ässien maalivahtiosaston sarjan heikoimmaksi. Liiga on täynnänsä laadukkaita kotimaisia ja ulkomaisia maalivahteja, eikä Ruotsista noin vain laskevalla käyrällä tulla loistamaan Suomeen. Frölundassa kakkosmaalivahti, eikä statsit enää pariin vuoteen ole olleet kovinkaan kovat, varsinkin, kun huomioidaan Frölundan joukkue siinä edessä. Lasukin varmaan syönyt muutaman kiekon per kausi. Saapa nähdä, kuinka Rubin onnistuu. Se voi pian lahjakas Rasmus Korhonen napata ykkösmaalivahdin paikan.

Valmennus 8p
Arvioin Kiven jaetulle sijalle 9. Kiven huikean korkea aallonharja oli ja meni. Mies on ollut aina henkisesti pehmeä. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten höpöksi homma meni Ilveksessä ennen potkuja, mutta yhtä kaikki, laadukas liigavalmentaja ja toivottavasti pystyy tekemään uuden tulemisen. Tällä hetkellä kuitenkin sivuraiteilla. Jos saavuttaa joukkueen täydellisen luottamuksen ja pystyy pitämään fokuksen ja egonsa kasassa, voi onnistuakin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
13. Sport 28,5p
Kun aloin tutustumaan tämän kauden Sportiin, tekemistäni ohjasivat ennakkoluulot niin paljon, että jouduin asiaan syvennyttyäni kirjoittamaan aloittamani alustuksen uusiksi. Olin omaksunut sen yleisen ajatuksen, että Sportin joukkue on väritön ja mauton Dufvan tylsä luomus. Huomasin kuitenkin, että väri ja maku ovat palaamassa. Joukkueeseen on isketty härskisti vielä lisää laadukasta sinikeltaista väriä. Eikä sovi unohtaa, että puolustuksessa kaksi timanttia pitää säihkettä yllä. Minä tykkään. Sport voi olla suuri yllättäjä.

Hyökkäys 7p
Arvioin Sportin hyökkäyksen jaetulle 11. sijalle. Sportissa näkyy hyvin ruotsalaisten pelaajien invaasio Liigaan. Sportissa on peräti viisi ruotsalaista hyökkääjää. Kaksi uutta ja kolme jatkajaa. Ståhlberg aloittaa seurassa nyt kolmatta kauttaan. Hänestä tiedetään kyllä mitä saadaan, eli ei kärkiketjujen pistelinkousta, mutta takuuvarmaa kokeneen miehen liigatasoista pelaamista. Ennen Sportiin saapumista kuitenkin viisi kautta vakiokokoonpanossa Frölundassa. Myös Holmström jatkaa seurassa. Rutinoitunut pelaaja, joka ennätti tahkota kaksi kokonaista kautta AHL:ssä ja SHL:ssä ennen kuin siirtyi viime kaudeksi Vaasaan. Takuuvarma. Samaan varmaan SHL-jyräkoriin mene myös Henrik Erikssson.

Sitten kaksi uutta ruotsalaista hyökkääjä, eli Jens Lööke ja Simon Hjalmarsson. Molemmat on hankittu ykköskoriin ja heistä voi kyllä tulla mahtava jättipotti Sportille. 25-vuotias Lööke on pelannut kaksi viime kautta niin hyvällä tasolla, että ihmettelen pikkaisen, miksi mies Vaasaan tuli. Ehkäpä kuitenkin vastuun perässä. Toissa kaudella Allsvenskanissa 52o 23+39=62 (+19) ja viime kaudella SHL:ssä 49o 8+13=21 (-13). Hjalmarsson on puolestaan kokenut ison statuksen hyökkääjää, joka on kolunnut niin Ruotsin maajoukkueen, KHL:n ja SHL:n ja vieläpä pelannut kovalla tasolla noissa kaikissa. Viime kausi meni heikommassa sarjassa Itävallassa kohtuullisen hyvin tehoin. Ura siis laskusuunnassa, mutta ikää ”vasta” 33-vuotta. Mahtava, että moinen mies on Vaasassa.

Suomalaiset ovat sitten sitä tuttua Dufvan sotajoukkoa tyyliin Asplund, Salmio, E.Riska, Vanhatalo, Paukku ja Väyrynen. Mielenkiintoista on seurata vieläkö Janne Keränen natsaa.

Puolustus 7,5p
Sportin puolustus on mielestäni kohtuullisen hyvä, nimeomaan kärkiosaamisen vuoksi. Arvioin Sportin puolustuksen sarjassa jaetulle 9. sijalle. Heshka ja Johansson on ihan timanttinen ykköspari. Tulitukea heille antaa Viljanen, joka on hyvä kiekollinen puolustaja Liigaan. Toivottavasti saa pelata ehjän kauden. Sen jälkeen taso tippuu, mutta Pulli, Tommila ja V. Hietanen välttävät. Lieköhän Vanttaja tekee lopullisen läpimurron.

Maalivahdit 7p
Tasapaksulla maalivahtikaksikolla yltää vasta sijalle 14. Reijola ja Hovinen on kelpo pari. Saa nähdä, miten koppi tarttuu, kun aiempaa laadukkaampia pelaajia on vastassa. Liigan maalivahtien kovasta tasosta kertoo se, että seitsemällä pisteellä jää noinkin heikolle sijalle.

Valmennus 7p
Vanha tuttu Dufva osaa oman roolinsa. Harmi vain, että kehitys kehittyy ja nuoria lahjakkaita valmentajia menee ohitse oikealta ja vasemmalta. Arvioin Dufvan sarjan toiseksi heikoimmaksi valmentajaksi KalPan Miettisen jälkeen. Liigan valmennuksen sisäisestä kovasta tasosta kertoo se, että seitsemällä pisteellä jää noin heikolle sijalle.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
14. KooKoo 28p
KooKoo on pelannut kolmen viime vuoden aikana itsensä täysveriseksi liigajoukkueeksi. Runkosarjan sijoitukset 5, 8 ja 9. Kun tuohon lisätään viime kauden välieräpaikka, voidaan sanoa KooKoon suorittaneen resursseihin nähden erinomaisesti. Tälle kaudelle ennakoin jäämistä pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkue ei vain ole tarpeeksi hyvä materiaaliltaan ja varsinkin hyökkäys on jäämässä todella heikoksi.

Hyökkäys 5p
Hyökkäyksen materiaali on arvioni mukaan koko sarjan heikoin. En tiedä, onko sinne tarkoitus hakea vielä vahvistuksia, mutta toivotaan niin. Hyökkäyksessä on kaksi tuikkivaa tähteä, eli ikitaistelija Liedes ja superlaukauksen omaava Antonen. Muutoin kotimaiset pelaajat ovat tasapaksua alemman keskitason porukkaa. Paljon jää siis kolmen ruotsalaisen vahvistuksen varaan. Epävarmuustekijät ovat suuria. Andersson ja Molin tulevat SHL:n alaketjuista ja Ottosson Allsvenskanista. Varsinkin Ottossonia on mukava seurata ja katsoa siirtyvätkö kovat tehot Ruotsin toiselta tasolta Liigaan. Ennen ehkä, mutta nykyisessä aiempaa kovemmassa Liigassa voi käydä kylmät.

Puolustus 6,5p
KooKoon puolustuksen asetan jaetulle 12. sijalle. Puolustuksen tueksi ja turvaksi on hankittu sekä fyysisesti että henkisesti vahva peruspakki Stefan Warg. Warg on ollut stabiili puolustaja Ruotsin pääsarjassa ja jopa kipparoinut kahdella kaudella Örebrossa. Kiekollisen pelin sydämeksi KooKoo hankki ECHL:ssä tehoilleen Charles-Edouard D'Astousin. Hänen onnistuminen on elintärkeää KooKoon kannalta. Peukut pystyyn. Yliespakki Oskari Manninen on varmaa laatua. Hänestä olen pitänyt aina. Laadukas liigapakki. Muutoin KooKoon puolustus koostuu muiden joukkueiden ylijäämämiehistä. Tuosta joukosta Teräväiseltä voi odottaa läpimurtokautta.

Maalivahdit 8,5
Kookoolla on laadukas maalivahtiduo. Arvioin sen jaetulle 3.sijalle koko sarjassa. Malik pelasi huikean tulokaskauden ja sai palkinnoksi NHL-varauksen viidenneltä varauskierrokselta, kuitenkin kaukaa Leinosen ja Kokon takaa. Malik ottanee entistä selvemmin ykkösmaalivahdin paikan ja kokenut Setänen joutuu enemmän varamaalivahdin ja mentorin rooliin. Kova kaksikko!

Valmennus 8p
Arvostan todella paljon KooKoon päävalmentajaa Olli Saloa. Liigan valmennuksen kovasta tasosta kertoo se, että asetan hänet vasta jaetulle 9. sijalle. Salo tuli viime kaudeksi Ahokkaan suuriin saappaisiin ja yllätti minut täysin. KooKoon viisikkona puolustaminen oli niin tiivistä ja jämäkkää, että sen olisi voinut kuvitella on organisoineen jonkun kokeneemman ketun, kuten vaikka Rautakorven. Erityisesti kumarran kuitenkin KooKoon suoritukselle pudotuspeleissä. Ei romahda Salo paineiden alla.

Apuvalmentajissa on tapahtunut mielenkiintoisia muutoksia. KooKoo koki pettymyksen, kun arvostettu fysiikka -ja videovalmentaja Jukka Aho palasi Kärppiin. Toisaalta aiemmin Tapparassa kokemuksia imenyt velmu Janne Grönvall palaa vuoden tauon jälkeen valmennuspuuhiin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
15. KalPa 26,5p
KalPan asetan viimeiseksi pitkälti siksi, että Kuopiossa on koko sarjan heikoin päävalmentaja. Tietyllä tavalla KalPalla on raikas ja mielenkiintoinen joukkue, sillä siinä on hurjasti nuorta lahjakkuutta ja varsin pätevät mentorit Rissasen ja Kiiskisen myötä. En kuitenkaan usko, että tuosta sikermästä on paljon revittävissä irti ainakaan Miettisen johdolla. Arvioin KalPan jopa selvästi sarjan heikoimmaksi joukkueeksi.

Hyökkäys 6p
Arvioin KalPan hyökkäyksen sarjan toiseksi heikoimmaksi. Kärkiosaamista hyökkäyspelaamisen ytimestä joukkueessa ei ole lainkaan. Varmaa kelpo laatua joukkueessa on Kiiskisen, Rissasen, Räsäsen ja Klemetin verran. Pelottavan vähän siis. Ruotsalaiselta vahvistukselta Max Görtziltä odotetaan paljon ja hyvinkin voidaan ihan kelpo pelaaja nähdä. Tuskin kuitenkaan mikään pelastaja. Jos jokin KalPan pelastaa ja nostaa pudotuspelijoukkueeksi, niin se on erittäin laaja lahjakkaiden nuorten pelaajien rykmentti: Koponen, Kapaset, Mäenpää ja Simontaival.

Könönen ja AHL-mies Simpson täyttävät paikkansa, mutta mitä Vartianen vielä tekee Liigajoukkueessa?

Puolustus 6p
Arvioin KalPan puolustuksen sarjassa jaetulle jumbosijalle.. 33-vuotias Lasse Lappalainen pelasi viime kaudella pisteiden valossa ihan tykkikauden 60o 13+23=36(-10). Tällä ajatuksella siis KalPan ykköshevonen. En kuitenkaan mitenkään näe häntä kovinkaan korkealla, kun vertaillaan Liigan parhaita puolustajia keskenään. Toinen kiekollisen pelin maestro on haettu Ruotsin kakkostasolta, eli Colby Sissons, eikä todellakaan ole tuohon rooliin mikään varma tapaus. Muutoin ei puolustuksesta löydy keskitason ylittävää ainesta. Ainoa rightin puolustaja on Kärpissä vielä toissa kaudella pörrännyt liukas luikku Puutio.

*Sisään kokenut ruotsalainen puolustaja 6->6,5p

Maalivahdit 8p
KalPan maalivahtitilanne on siinä mielessä perin erikoinen, että se on mielestäni samalla joukkueen suurin vahvuus kuin suurin yksittäinen riski. Jatkola on lahjakas maalivahti ja toivottavasti KalPan varamaalivahti. Ei mitenkään ole vielä ykkösmaalivahti miesten pääsarjaan.

Sitten se isoin asia KalPan kannalta, eli ykkösmaalivahti tsekki Matej Machovsky. Mies on pistänyt pöytään taattua laatua yli 91 torjuntaprosentilla Tšekin pääsarjassa jo useamman vuoden. Omaa kokemusta Pohjois-Amerikasta ja tehnyt lyhyen keikan myös KHL:ään. Annan nyt suuren arvon tuolle viime vuosien laadukkaalle pelaamiselle Tsekeissä ja annan niinkin korkean arvosanan KalPan maalivahtiosastolle kuin 8. Sillä sijoitttuu jaetulle yhdeksännelle sijalle. Jos Machovsky ei syystä tai toisesta sopeudu Liigaan ja Suomeen, on KalPa erittäin surullisessa tilanteessa. Silloin kaikki toivo menestyksestä on mennyt.

Valmennus 6p
Arvioin Miettisen sarjan heikoimmaksi päävalmentajaksi. Neljäs kausi lähtee liikkeelle, eikä kehittymistä ole tapahtunut. Viime kaudella sitten jo tipahtaminen ulos sääleistäkin. Pyrkii kunnioitettavasti noudattamaan KalPan brändiä, eli Virran aikanaan istuttamaan kiekonhallintaan perustuvaa pelaamisen ideologiaa. En tiedä, onko kyse Miettisen pelikirjan käyttökyvystä, vai painottuvatko haasteet enemmän Miettisen persoonaan ja karismaan. Ulospäin mies on kyllä surullisen oloine selittäjä.

Loppuun vielä huomio, että toki olen huomioinut Miettisen toissa kauden suorituksen, kun hän johdatti joukkonsa runkosarjassa viidenneksi. Tuolloin korona sotki pahasti sarjaa ja sijoitukset laskettiin ppo:n perusteella. KalPa voitti ennätystasaisessa sarjassa yhdeksänneksi sijoittuneen joukkueen 0,02 pisteellä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No niin, nyt kaikki on paljaana ja rehellisenä esillä. Jos huomaat jonkin virheen pisteissä, uusissa siirroissa tai missään, älä epäröi oikaista. Toki palautetta otan mielelläni vastaan myös voimasuhteita koskevasta asiasisällöstä. Keskustelupalsta on juuri oikea paikka keskusteluun.:)

Huhhuh! Olipahan taas tempaus. Nyt otan oluen. Kippis!
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Mites KalPan puolustus kun sisään on tullut Karlsson sekä Alex Coltton? SHL tason isokoinen pakki ja parin vuoden takainen WHL pakkkien pistepörssin voittaja.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mites KalPan puolustus kun sisään on tullut Karlsson sekä Alex Coltton? SHL tason isokoinen pakki ja parin vuoden takainen WHL pakkkien pistepörssin voittaja.
Karlsson nosti KalPan puolustuksen arvoa. Olen sen tähdellä merkinnyt KalPan puolustusosioon. Coltton pelaa ainakin Eliten mukaan IPK:ssa.
 
Eikä Cottonin tasoinen puolustaja ainakaan lähtökohtaisesti heilauta voimasuhteita mihinkään suuntaan.

Niin jos pelaajan pelipaikkana on lähtökohtaisesti Mestis, niin aika huono sieltä on liigajoukkueen voimasuhteisiin vaikuttaa. Ja tosiaan muutenkin, jos pelipaikka löytyy Liigan sijaan Mestiksestä, niin kertonee oleellisen pelaajan odotusarvosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös