Matkalla vuoden 2007 Eduskuntavaaleihin

  • 6 490
  • 82

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Avataan nyt jo ketju, jossa voidaan spekuloida seuraavia "isoja"vaaleja. Näillä vaaleilla onkin sitten se suurin merkitys kaikista vaaleista ja presidentinvaalit petasivat sinne jo asemia.

Heitänpä omia mielipiteitäni:

SDP:

Tulee olemaan taas vahvoilla ja on tyrkyllä isoimmaksi puolueeksi. Presidentinvaalit eivät mielestäni syöneet uskottavuutta ainakaan pahasti. Tosin pientä paniikkia oli havaittavissa Halosen kampanjan loppupuolella.

Yhteiskunnassa on varmasti "Kaikilla hyvä olla" (suhteellisen) seuraavan vuodenkin, joten se pelaa Demareiden pussiin. Toivoisin vain SDP:ltä selvempiä lääkkeitä ajan haasteisiin.

Keskusta:

Koki aikamoisen kolauksen presidentinvaaleissa, eikä ainakaan saanut lisää haluamaansa kaupunkikannatusta. Esim. Vanhasen luku Helsingissä oli tuskaisen alhainen. Toisaalta Vanhanen on ollut erittäin suosittu pääministeri ja yhteiskunnalla on mennyt kokonaisuudessaan hyvin. Maalaiset ovat vakiäänestäjiä, mutta pienentyvä ryhmittymä kuitenkin.

Purevatko Mikko Alatalon lasit toistamiseen? Auttaako Paavo Väyrysen paluu?

Kokoomus:

Sai erinomaista nostetta Niinistön vanavedessä. Voi olla lähellä uutta kannatusennätystä, mutta silti työtä on tehtävä, että se riittäisi voittoon. Toinen sijakin voi olla työn ja tuskan takana - silti toki mahdollinen.

Mielenkiintoista nähdä, että millä teemoilla he jatkavat? Lähteekö Niinistö kenties mukaan? Onnistuvatko vakuuttamaan ihmisiä, että heillä on lääkkeet millä pärjätään muutoksen keskellä? Porvariyhteistyön jatkuvuus?

Vasemmisto:

Samaa tasaista kannatusta, eli siinä 10% kulmilla.

Vihreät:

Tasaisesti pärjäävät kaupungeissa ja voivat taas hieman nostaa kannatustaan.

Kristilliset ja RKP:

Hiljainen taantuminen jatkuu, kenties selvemmin RKP:llä.

PS:

Erinomaiset eväät tulevaan Soinin myötä. Kuitenkin tarvisivat lisää "vetureita". Halmeesta ei enää sellaiseksi tietenkään ole, sen taitaa mies tajuta itsekin. Soini menee läpi varmasti ja varmaankin Wistbacka, mutta mistä lisää?

Suorapuheisuus ja EU-linja saattavat houkutella paljon äänestäjiä kaikilta, kuitenkin eniten varmaankin Kepulta.

Muut:

Veltto Virtanen? Mitä tekee Arto Lahti? Ei mitään merkittävää näköpiirissä.

Veikkaus:

Kokoomus nousee kahden suurimman joukkoon ja eniten ongelmia tulee olemaan Kepulla. PS saa läpi yllättäen neljä (4) edustajaa ja RKP:ltä menee vähemmän edustajia läpi kuin koskaan ennen.

Ja sitten keskustelua?
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Sen verran kommenttina, että KD ei eduskuntavaaleja tarkasteltaessa suinkaan ole taantunut. Viime vaaleissa puolue saavutti parhaan tuloksensa 5,3 prosenttia äänistä. Paikat tippuivat kuuteen, koska tällä kertaa puolue ei lähtenyt mukaan laajoilla vaaliliitoilla Keskustan kanssa. Toissa vaaleissahan vaaliliitot toivat KD:lle peräti 11 paikkaa, pienemmällä kannatuksella.

Tämä KD-lähtöinen esimerkki kertoo aika paljon eduskuntavaalien mielestäni pahimmasta ongelmasta. Vaikka valitaan Suomen eduskunta, se äänimäärä minkä puolue Suomesta saa, ei vielä sinällään kerro sitä, kuinka paljon puolue saa edustajia. Piilevät äänikynnykset, eli prosenttimäärät joita vaalipiirin sisällä tarvitsee äänistä ensimmäiseen ehdokkaaseen, ovat paikoin jopa 15 prosentin luokkaa. Tämä myös vääristää jossain määrin puolueiden kannatuslukuja, sillä taktinen äänestäminen on huipussaan niillä alueilla, joilla omin puolue ei omaa mahdollisuuksia saada ehdokasta läpi. Viime vaaleissa olisi ollut mahdollista saada 160 000 ääntä ilman ainoatakaan edustajaa. Tämä siis vertaillen alimpia vertauslukuja joka alueella ja olettaen, että puolue X olisi saanut jokaisessa vaalipiirissä yhden äänen vähemmän, kuin millä olisi saanut ensimmäisen edustajan.

Tasauspaikat poistaisivat tämän ongelman, mutta taitaa olla turha toivo, niin kauan kuin suuret puolueet hyötyvät nykysysteemistä. Viime vaaleissa SDP ja Keskusta olisivat voineet muodostaa 108-paikkaisen enemmistöhallituksen, vaikka saivat yhteensä alle puolet äänistä. Tasauspaikoilla päästäisiin eroon myös vaaliliitoista, jotka mielestäni ovat toinen eduskuntavaalijärjestelmän syöpä.

Mitä omaan veikkaukseeni eduskuntavaaleista 2007 tulee, uskoisin Kokoomuksen nousevan nykyasetelmistaan. Vihreille toivon myös nousua. Kristilliset voivat pienelläkin äänimäärän nousulla saada rutkasti lisää paikkoja. Monessa vaalipiirissä jäivät melko hilkulle.
 
Suosikkijoukkue
D-Kiekko, Teräs-Kiekko, Eka-Kiekko
teroz kirjoitti:
PS: Erinomaiset eväät tulevaan Soinin myötä. Kuitenkin tarvisivat lisää "vetureita".

Joskus yksikin veturi piisaa pitkälle. Jossain oli hiljattain juttua vuoden 1983 eduskuntavaaleista, jolloin meni SMP:n listoilta Uudellamaalla läpi tuiki tuntematon 35-vuotias perhepäivähoitaja Liisa Arranz. Ilmeisesti puhtaasti siksi että oli listan ensimmäinen nimi, Vennamo oli ollut edukseen kampanjassa, mutta kärkiehdokasta ei kaikkiin vaalipiireihin riittänyt. Seuraavissa vaaleissa uusmaalaiset valitsivatkin jo hurjan yksityisetsivän Marita Jurvan...
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
teroz kirjoitti:
PS:

Erinomaiset eväät tulevaan Soinin myötä. Kuitenkin tarvisivat lisää "vetureita". Halmeesta ei enää sellaiseksi tietenkään ole, sen taitaa mies tajuta itsekin. Soini menee läpi varmasti ja varmaankin Wistbacka, mutta mistä lisää?
Pitää muistaa, että viime vaaleissa Tony Halme sai oikeasti aivan poikkeuksellisen äänisaaliin ja valtaosa äänistä meni juuri Halmeelle eikä puolueelle. Ilman tällaista täysin puskista tulevaa vetoapua PS voi itseasiassa olla vaikeuksissa saada yhtään edustajaa läpi Helsingistä, vaikka puolueen profiili onkin Soinin myötä nousussa.

Arto Lahti tulee melko varmasti olemaan ehdolla, mutta kenen listoilta, sitä ei vielä tiedä kukaan.
 

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Keskustan kohtalo mielenkiintoinen

Itseäni kiinnostaa suuresti miten Keskustalle käy seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Pressan vaaleissa Keskustan johto petti SDP:n ja äänestäjät Kokoomuksen. Vanhanen sai säälittäviä lukuja Helsingissä ja Uudellamaalla, joissa asuu varmaankin 1/4 äänestäjistä. Ok tämä johtuu siitä, että Kokoomuksella oli tällä kertaa hyvä ehdokas. Uskaltaisiko kukaan lyödä vetoa Keskustan eduskuntavaalivoiton puolesta? Nyt ei ole edes oppositio etua.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Aika paljon saa kyllä tapahtua, että Kokoomus nousisi toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Se tarkoittaisi käytännössä sitä, että joko Keskusta tai SDP romahtaisivat. Vaikka Keskusta ei saanutkaan presidenttivaalissa kannatusta, heillä on todella vahvat tukijoukot maalla, takuuvarmasti se 20% menee Keskustan kannatuksella rikki, tuskin jää alle 22%:n.

SDP:n kannatus taas riippuu aika pitkäli siitä, kuinka paljon Halosen presidentinvaalikampanja sai ärsytettyä ihmisiä. On kuitenkin vaikea uskoa, että demarien kannatus laskisi niin radikaalisti, että tippuisi ulos kahden suurimman puolueen joukosta.

Kokoomus taas sai todella hyvää buustia Saulin kampanjasta sekä erinomaista palautetta tästä työntekoon keskittyvästä teemasta. En usko, että Kokoomus jäisi alle 20% kannatukseen nyt, mutta suurimmaksi puoleeksi vaadittaneen noin 25% ja se on jo paljon. Kakkoseksikin pitäisi saada uskoakseni vähintään 23%, siihenkin on matkaa, koska toisella kierroksella nyt SDP:a vastaan äänestäneistä todella suuri osa on kuitenkin keskustalaisia normaalikäyttäytymiseltään.

Itse uskon siihen, että Kokoomus vie kuitenkin kaupunkilaisilta demareilta ääniä, varsinkin ne Tarjaa äänestäneiden normaalisti kokoomuslaisten naisten äänet palaavat takaisin, lisäksi SAK:n esiintulo on ärsyttänyt todella monia demareita normaalisti äänestäviä ihmisiä - ainakin mikäli osaan oikein tulkita asiaa. Tämä taas tietää sitä, että Keskusta tullee saamaan eniten paikkoja Eduskuntaan, koska SDP taistelee kannatuksesta nimenomaan samoilla pelikentillä Kokoomuksen kanssa, Keskustalla taas on omat vahvat alueensa, joilla Kokoomus ja SDP eivät tule mitenkään pärjäämään.

Tällä visiolla siis Keskustasta tulee pääministeri, uskoisinkin Vanhasen toisen hallituksen toteutuvan. Nyt vain on kysymys, siitä saako Vanhanen muodostettua porvarihallituksen, jolla on tarpeeksi suuri enemmistö paikoista. SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät kerännevät kuitenkin melkein 45% paikoista kolmistaan (enkä usko yhdenkään näistä vasemmistopuolueista lähtevän porvarihallitukseen), enkä usko Keskustan haluavan Perussuomalaisia mukaan. Tällöin Keskustan, Kokoomuksen, RKP:n ja Kristillisdemokraattien (mahdollisesti myös Liberaalien?) pitäisi saada yhteensä selkeästi yli 50% paikoista, sellaiset 110 paikkaa (55% paikoista) on ehkä minimi, jolla hallitusta kannattaa alkaa muodostamaan. Eli menee tiukalle.
 

HÄI

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itsehän kuulun siihen ryhmään joka haluaisi nähdä ns. vallanvaihdon koko eduskunnassa. Eli olisi helvetin hienoa jos pienet puolueet nostaisivat kannatustaan ja ne saisivat lisää edustajia ns. tärkeille posteille. Mulla on ainakin mennyt jo kauan aikaa sitten maku näiden isojen puolueiden ( demarit, kepu ja kokoomus ) touhuista. Tokihan se menee luultavasti niin että pienetkin puolueet väljähtyisivät kun valta kasvaisi mutta mistäs vitusta sitä tietää kun ei edes kokeilla? Ainakin tulisi aluksi enemmän väriä hommaan mukaan. Nyt se menee niin että samat vitun jäärät äänestelee demareita, kokoomusta ja kepua vuodesta toiseen ilman että edes miettii muita vaihtoehtoja. Kenen muun mielestä nää on jo nähty?

Kokoomus näyttää taas parina viime vuonna lisänneen kannatustaan mutta totuushan on se että aika päin persettä saa oppositiopolitiikan hoitaa jos näin ei tapahtuisi. Ihan samanlailla ne kepunkin luvut kasvoivat tasaisesti 8- vuoden oppositiotaipaleella. Oppositiosta on aina helppo räksyttää ja nuoleskella kansaa kun ei tarvitse sillä hetkellä kantaa vastuuta. Sen on kaikki puolueet jo osoittaneet. Monet näytttää unohtaneen sen että vastahan se kokoomus oli 8-vuotta Lipposen hallituksissa ja "vaikuttamassa asioihin".

Kepu taas on niin hajaantunut oikealle ja vasemmalle että ei siitä oikeastaan ota selvää kumman puolella se haluaa mielummin olla, kokoomuksen vai demareiden. Johtajat ainakin liputti pressanvaaleissa Salen puolesta mutta täytyy muistaa että nää oli kuitenkin myös henkilövaalit ja tätä myös osa Kepun johtajista painotti ( Pekkarinen) ja samalla laittoi suitsia liialliselle porvariyhteistyön hehkuttamiselle. Kepun kenttäväki taitaa olla sitten vielä enemmän hajaantunut oikealle ja vasemalle. Ainakin suomen kuvalehdessä haastateltu kepulainen sanoi osan kepulaisista olevan enemmän vasemalla koska haluavat että valtio pitää huolen siitä että alueellinen eriarvoisuus ei kasvaisi ja joka pitää huolta myös syrjäseuduista. Itse veikkaan että ensi vaalien jälkeen kepu on taas oppositiossa. Jotenkin tuntuu että nää vaalit hajotti niiden rivejä.

Demareissa vituttaa taas se että voiko valta enää enempää nousta päähän. Niillä on ollu presidentti viimeiset 14-vuotta ja vielä seuraavat kuusi vuotta. Oppositiossa se taitaa olla viime vuosina istunut paljon vähemmän kuin kepu ja kokoomus eli on saanut tottua aina "varmaan" hallituspaikkan. Myös SAK:n ryhtyminen vaalikampanjassa paskanheittoon ja Heinäluoman jeesustelu kepun ja kokoomuksen yhteistyöstä, samalla kun demarit ja vasemmistoliitto käy vielä tiivimpää yhteistyötä, kävi todella vituttamaan. Kusipäiden hommaa. Lisäksi ne on aika paljon erkaantunu siitä aatteesta mitä ne vielä joskus sodan jälkeen edusti kun ne ihan oikeesti välitti kaikista "paskaduunin" tekijöistä, piti niiden puolia ja myös välitti ns. pohjasakasta. Nyt ne ajaa SAK:n talutusnuorassa vain aika pienen piirin etuja mihin kuuluu nämä pari isoa liittoa (Paperi- ja metalliliitto). Koko puolue on valunut mun inhokkien listalle.

Mun puolesta kaikki kolme pääpuoluetta voisi suksia hevon vittuun hallituksesta ja annettaisiin muille tilaisuus "näyttäää" mutta tietenkin tää on täyttä utopiaa eikä sitä kannata sen pidempää miettiä.

Jos realisitisesti ajatellaan niin ehkä vähiten huonoin olisi se Demarien ja Kokoomuksen muodostama hallitus. Homma toimi ihan tyydyttävästi edellisellä kerralla, toki voi olla että nyt kun hyvin keskenään toimeen tulleet Sale ja Mooses ei ole enää "ykkösrivissä" vaikuttamassa niin tilanne voi olla toinen mutta ei niistä viime kerroista nyt niin ylimaallisen paskaa makua suuhun jäänyt. Kepu voisi sitten oppositiossa räksyttämällä pitää huolen siitä että syrjäseutujakaan ei täysin unohdettaisi. Ei se kepukaan näistä paskoista paskempi oo mutta niiden pitäisi tehä se todellinen linjaveto haluaako ne tosisssaan tehdä kokoomuksen vai demarien kanssa yhteistyötä hallituksessa. Viime eduskuntavaalithan ne voitti mutta silloin ei kokoomus kelvannut vaan demareiden kanssa taidettiin aika suosiolla mennä?

Niille ketkä täällä nyt eniten ovat kiihkoilleet porvarihallituksen puolesta niin kannattaa muistaa miten silloin edellisen kerran kävi ( 91-95).
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Hai kirjoitti:
Niille ketkä täällä nyt eniten ovat kiihkoilleet porvarihallituksen puolesta niin kannattaa muistaa miten silloin edellisen kerran kävi ( 91-95).

Hmm... Suomi joutui lamaan, valtiolla rahoituskriisi ja markka kellui miten kuten pinnalla. 80-luvun lopun tuhlausmeiningin paska osui laman alettua tuulettimeen ja porvarihallitus sai räpistellä, ettei Suomi menisi konkurssiin. Tätä rahoituskriisiä paranneltiinkin sitten koko 90-luku.

Mitenkäs nyt kävisi, jos koettaisiin lähes samanlainen lama? Riittää kun jenkit romahtaa, niin paska osuu taas tuulettimeen. Onko meillä varaa vielä lamaan tällä työttömyydellä ja velkataakalla?

Eli mielestäni aika turha syyttää Ahon hallitusta Suomen lamasta. Näin yksinkertaisesti minä tuon vihjailusi käsitin. Selitä toki tarkemmin, jos vihjailusi liittyi johonkin muuhun.

Niin, ensi eduskuntaavaaleissa pienet saavat ennätyspotit, SDP ja Keskusta menettävät paikkoja, Kokoomus lisää. Porvarihallituksen mahdollisuus on olemassa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Hai kirjoitti:
Niille ketkä täällä nyt eniten ovat kiihkoilleet porvarihallituksen puolesta niin kannattaa muistaa miten silloin edellisen kerran kävi ( 91-95).

Yleislakkouhka? Sitähän tarkoitit?
 

Alkiolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue ja Jokerit
En oikein jaksa uskoa porvarihallituksen mahdollisuuteen. Heinäluoma ei vielä(kään) ole paljastanut kaikkia korttejaan, mutta jotenkin en pysty näkemään häntä hallitusyhteistyössä kokoomuksen kanssa. Jos nyt pitäisi veikata, sanoisin, että punamulta tulee jatkamaan - kuitenkin niin, että herra Heinäluomasta tulee pääministeri. Kokoomus tulee nostamaan kannatustaan, mutta ei kuitenkaan riittävästi hallituspaikkoja ajatellen.

Pienpuolueista seuraan suurimmalla mielenkiinnolla Perussuomalaisten kehitystä. Tony Halmeen tilalle/seuraksi tarvitaan uskottavia ehdokkaita, jos puolue aikoo edes säilyttää nykyisen asemansa kasvattamisesta puhumattakaan.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Alkiolainen kirjoitti:
En oikein jaksa uskoa porvarihallituksen mahdollisuuteen. Heinäluoma ei vielä(kään) ole paljastanut kaikkia korttejaan, mutta jotenkin en pysty näkemään häntä hallitusyhteistyössä kokoomuksen kanssa.

Jaa mitä?
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Alkiolainen kirjoitti:
Sitä, että jos Eero Heinäluoma nyt saisi hallituksen muodostajan tehtävät, pystyisitkö sanomaan suoraan, ketä hän ottaa hallituskumppaneikseen?

Mitä tekemistä Heinäluomalla on porvarihallituksen kanssa?
 

Kraztog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Ac Milan,ManU,KuPS, Penguins
FreezingHell kirjoitti:
Itseäni kiinnostaa suuresti miten Keskustalle käy seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Pressan vaaleissa Keskustan johto petti SDP:n ja äänestäjät Kokoomuksen. Vanhanen sai säälittäviä lukuja Helsingissä ja Uudellamaalla, joissa asuu varmaankin 1/4 äänestäjistä. Ok tämä johtuu siitä, että Kokoomuksella oli tällä kertaa hyvä ehdokas. Uskaltaisiko kukaan lyödä vetoa Keskustan eduskuntavaalivoiton puolesta? Nyt ei ole edes oppositio etua.


Helposti uskallan lyödä vetoa keskustan vaalivoiton puolesta,keskustalla isoin äänestäjäkunta ja kaiken lisäksi se on vain kasvanut vuosien aikana,mukavaa nähdä että nuoret osaavat äänestää keskustaa,asuinpaikasta huolimatta.Nuoria ei sido niin wanhempien harhaisetkin käsitteet keskustasta.
Keskustan ongelma on saada se massa liikkeelle,kun joku sopiva ärsyke tulee(heinäluoma?)niin se ei ole ongelma.
 

Alkiolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue ja Jokerit
Ohmi kirjoitti:
Mitä tekemistä Heinäluomalla on porvarihallituksen kanssa?

Kun sanon, etten oikein usko porvarihallituksen mahdollisuuteen se tarkoittaa sitä, että en myöskään näe kovin realistisena sitä tilannetta, että demarit ja Heinäluoma olisivat oppositiossa ensi kevään vaalien jälkeen. Veikkaan, että SDP nousee suurimmaksi puolueeksi ja Heinäluoma pääministeriksi. Mutta siitä en ole varma, haluaako hän hallituskumppanikseen keskustan vai kokoomuksen. Jotenkin tuntuu, että herra ylioppilas on punamultamiehiä, valitettavasti.
 

Viljuri

Jäsen
Alkiolainen kirjoitti:
Jotenkin tuntuu, että herra ylioppilas on punamultamiehiä, valitettavasti.

Eikös sinun nimimerkkisi perusteella tulisi olla keskustalainen, joten miksi käytät sanaa "valitettavasti" ?

Muutoin olen sitä mieltä, että korkeasti koulutetun Heinäluoman tulisi pitää tunkkinsa.
 

juudas

Jäsen
Erittäin merkittävä osa keskustan kenttäväestä on punamultajoukkoa. "Porvaririntamista" puhutaan mitä puhutaan, mutta tosiasia tällä hetkellä on se, että SDP+Vasemmistoliitto on alle 35% ja Halonen sai yli 50% kannatuksen.

Jos eduskuntavaaleista tehdään "porvaririntama" teeman alla kulkevat vaalit edes hitusen, ei SDP missään nimessä tule menettämään ääniosuutta vaan päinvastoin sen joukot tiivistyvät. Porvarihallitus on sitä kauempana, mitä enemmän siitä tehdään numeroa. Se tulee hissukseen, jos on tullakseen.
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Vaikeeta

Kepu ja demarit ei istu samassa hallituksessa ilman sopua kuntauudistuksesta ja maataloudesta.Porvarihallitukseen en usko joten jäljelle jää sinipuna+vihreät.Vihreiden mahdolliseen mukaan lähtöön vaikuttaa varmaan paljon uuden hallituksen mahdollinen kanta ydinvoimaan.Demarit ovat kyllä viime aikoina lähentyneet vihreitä kannanotoillaan lapsiperheiden työnantajalle koituvien kulujen jakamisesta sekä energiapolitiikassa.Ehkä Don Heinäluoma on jo aloittanut eduskuntavaalit.
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Vasemmisto?

E kirjoitti:
SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät kerännevät kuitenkin melkein 45% paikoista kolmistaan (enkä usko yhdenkään näistä vasemmistopuolueista lähtevän porvarihallitukseen),

Mistähän asti vihreät on ollut vasemmistopuolue?Asiasta on varmaan puhuttu muuallakin mutta esittäisitkö kiihkottomat ja asialliset perustelut mielipiteellesi?
 

juudas

Jäsen
Siimes sanoi juuri televisiossa, että tähtäin on hallituksessa vaalien jälkeen. Millainen mahtaisi olla se hallitus, jossa Vasemmistoliitto nykyisin olisi?

Voipi olla, että seuraavan kerran sellainen tilanne tulee, jos todella saadaan aikaan porvarihallitusten jatkumo, joka päättyy aikanaan vaihtoehtoon, mutta siihen on vielä matkaa, koska SDP+Vas+Vih on 42-43%.

Mutta vihreät ei ole vasemmistolainen puolue yhtä vähän kuin SDP on sosialistinen. Vihreät voivat istua lähes missä tahansa hallituksessa ja tultaneen vielä näkemään päivä, jolloin ydinvoimamielipide on puolueessa laajemminkin hieman toinen.

edit: välissä ehtikin jo toinen kirjoittaja kyseenalaistamaan vihreiden vasemmistolaisuuden. Tämä vasemmistolaisuuden "leima" osoittaa hieman heikkoa tuntemusta vihreiden nykyisten ns. kärkipoliitikkojen taustoista ja mielipiteistä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
manu 17 kirjoitti:
Mistähän asti vihreät on ollut vasemmistopuolue?Asiasta on varmaan puhuttu muuallakin mutta esittäisitkö kiihkottomat ja asialliset perustelut mielipiteellesi?

Sekä nykyinen että entinen puheenjohtaja ovat sanoneet Ylen TV-uutisissa Vihreiden olevan selkeästi vasemmalla oleva vaihtoehto, joka keskittyy vihreiden arvojen lisäksi myös vasemmiston arvoihin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Höh, ei ollut muutenkaan hauska tehdä tänään 16 tuntia hommia ja nyt vielä oli jo suljettu presidentinvaaliketjukin. Eivätkö moderaattorit ole kuulleet käsitteestä jälkipeli? No, pahimmat itkut on varmaan jo itketty ja kyyneleistä kuivuvat silmät suunnattu tulevaisuuteen. Niinistö pelasi hyvät kortit Kokoomukselle ja porvariyhteistyölle, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Tämä kolmen puolueen yhtäaikainen ja ääritaktinen asemien haku ei ole mikään yksinkertainen prosessi: kaikki kombinaatiot ovat mahdollisia. Mutta Keskustalla tässä lienee ehkä syy suurimpaan huoleen. Sinipuna on helposti syntyvä yhdistelmä ja porvarivetoisuus Kokoomuksen johdolla olisi melko karvas pala sekin. Mielenkiintoisia aikoja.
 

Sammeri2

Jäsen
Kyllähän Heinäluoma on vähän tärinä päällä ollut nyt viimeisen viikon ja eilinen ei parantanut yhtään tilannetta. Pelko on hiipinyt puseroon ja ajatukset ei ole kaikkein selvimpiä. Porvari yhteistyö on nyt aika kova peikko Eerolle.
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
E kirjoitti:
Sekä nykyinen että entinen puheenjohtaja ovat sanoneet Ylen TV-uutisissa Vihreiden olevan selkeästi vasemmalla oleva vaihtoehto, joka keskittyy vihreiden arvojen lisäksi myös vasemmiston arvoihin.

Milloinkahan Soininvaara tai Cronberg on noin sanonut?Merkillistä puhetta entiseltä liberaalilta eli Soininvaaralta.Cronberg on joskus ollut muistaakseni demari mutta se ei tee vihreistä vasemmistopuoluetta.Eräille yleensäkin on vaikea tajuta että jotkut haluavat päästä eroon vas-oik ajattelusta.

Edit.Jos vasemmistolaisilla arvoilla tarkoitetaan sosiaalisia ja hyvinvointiin yleensä littyviä niin siinä olet oikeassa.
 

Alkiolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue ja Jokerit
Viljuri kirjoitti:
Eikös sinun nimimerkkisi perusteella tulisi olla keskustalainen, joten miksi käytät sanaa "valitettavasti" ?

Nimimerkilläni ei ole mitään tekemistä poliittisen vakaumukseni kanssa. Se juontaa juurensa vittämääni aikaan Korpilahden Alkio-opistossa vuosituhannen vaihteessa. Tunnustaudun tässä yhteydessä auliisti sinipunan kannattajaksi, jos se nyt joitain sattuu kiinnostamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös