Matkalla satavuotiaaksi – miten huipentuu juhlakausi 2023–2024?

  • 21 573
  • 195

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Onpas täällä ikävän vähättelevää keskustelua Salliseen liittyen. Kyseessä on kuitenkin yksi maailman lahjakkaimmista naispalloilijoista, ja täällä jauhetaan onko naisen saavutukset kyllin suuria, että JYP voisi irroittaa yhden numeron vain ja ainoastaan Riikalle. Totta helvetissä on.

Joku sanoi, ettei Riikan paita ansaitse paikkaa muiden JYP-paitojen vieressä, koska naisten liiga on amatööriliiga ja huonotasoisempi kuin Liiga. Mites sitten Mr. JyP, eli Pena Mikkilä? Pena ei pelannut peliäkään Liigassa, vaan edusti seuraa Suomen sarjassa, maakuntasarjassa ja 1-divarissa. En tunne noiden sarjojen historiaa, mutta eiköhän sielläkin aikakausi huomioiden oltu amatöörejä, eli pelaajat eivät eläneet pelkällä jääkiekolla. Vertautuu ihan hyvin Riikan aikaiseen naisten liigaan.

Joltain tuli myös hyvä pointti siitä, että mikäli raja halutaan vetää Liigaan, mitä tehdään CHL- ja ET-viirien kanssa?

Riikan numeron jäädyttäminen myös miesten edarissa vain alleviivaa mielestäni sitä, miten helvetin kova pelaaja Sallinen oli. Tässä JYP teki mielestäni ainoan ja oikean teon, jolla saatiin myös pitkästä aikaa positiivista uutisointia ja edelläkävijän asemaa JYPin ympärille. Ymmärtääkseni Riikka Sallinen on yhä ainoa naispelaaja Liigassa, kenen numero on aidosti rauhoitettu myös miesten joukkueissa. Tämä jos joku on helvetin kova juttu tässä nykyisessä tasa-arvon aikakaudessa, ja tämä on mielestäni myös sitä aitoa oikeaa tasa-arvoa. Harmillisesti lätkäpiireissä tasa-arvokeskutelu on viime vuosina liikkunut sen ympärillä, saako miesten peleissä olla cheerleadereita tai saako naiset jakaa palkintoja jäällä.

En usko, että Riikan paita siirtyy oikealle paikalle kesken tämän kauden, koska juhlapeli tulee liian nopeasti vastaan. Luotan kuitenkin siihen, että viimeistään uuden areenan avajaisissa nuo kaikki viirit ja pelipaidat saataisiin nätisti yhteen riviin, koska ainakin itse näen JYPin koostuvan kaikista sen alla olevista seuroista. Etenkin kun JYP-naiset ovat nyt jäissä ja paluuta ei näy, niin ei pitäisi olla riskiä siinäkään, että "naiset valtaa meidän katon". Puhutaan kuitenkin vain 1+1 viiristä katossa.

Johtipahan tämä keskustelu ainakin siihen, että tuli vilkastua James Duthien suorittama esittely ja TSN-videopuheluhaastis koskien HHoF-valintaa. Vuoden takaa.

Noh, näitähän nyt voidaan puida monista kulmista. Itse ajattelen Nieminen/Välilä/Sallisen olevan yks monipuolisimmista palloilijoista ja kun lätkästä on kysymys, yks naisjääkiekon pioneereista ja pitkään myös maailmanhuipuista.

Noin periaatteessa, merkittäville urheilu-urille tulis antaa ylipäänsä Suomessa hieman enemmän arvostusta ja lisäks ymmärtää kunniagallerioiden merkitys, pr-arvot ja positiivinen julkisuus. Itseltänikään tämä ei perus-pessimistinä aina onnistu, mutta saattaisi johtaa urheilijoiden ja lajien arvostuksen paranemiseen, vetovoimaan, niin ammatinvalintakysymyksenä kuin minä tahansa muunakin kysymyksenä. Tässä vois hieman ajatella klassista debattia janalla Olympian/kisaturisti.

Riikan ura nyt ylipäänsä on täysin poikkeuksellinen, kestoltaan ja menestykseltään. Mutta oli myös pioneeri, ekoista kisoista oliko nyt 1990 alkaen, ekat olympialaiset Naganossa 1998 hyvin muistissa.

Vertailut miesten ja naisten joukkuelajien välillä on aina ongelmallisia, monista syistä. Yks on se, että järjestäytyneitä sarjoja ja järjestettyjä arvokisoja on miesten puolella vuosikymmeniä pidempään. Mutta varmasti miestenkin puolella pioneereja on muisteltu ja kunnioitusta osoitettu. Oli NHL 30-luvulla tai Sm-sarja 40-luvulla kuinka ammattimainen tahansa.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
No, onko siis chl viiri ja mestaruusviirit erillään? Kyseessä kun on tosiaan sama seura, mutta eri sarjat. Jos näiden ei tarvitse olla erillään, niin millä perusteella erillään pitää olla naisten saavutukset?
Saisi olla, jos niikseen tulee. Mutta miksi hemmetissä sotkemaan jäädytetyt pelinumerot siten, että et tiedä onko mies vai naispelaajan? Ja kaventaa entisestään mahdollisuuksia numeroita jäädyttää? Ensinnäkin tämä ainoa nainen ei olisi numeroltaan nyt jäädytetty, sillä numero oli jo ennalta jäädytetty.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Sallisen paita on ihan siitä syystä minijään päädyssä että siellä oli vuosia naisten joukkueen koppi ja se oli heidän ns”kotipääty”.
Varmasti näin, ja edelleen jos olisi jäädytetty vain naisissa tuo olisi hyvin ymmärrettävää. Nyt kuitenkin kun Sallisen numero on jäädytetty myös miesten osalta, niin pitäisi olla muiden vieressä.

Naisten viirit muutenkin voisi olla samassa rivissä miesten viirien kanssa.
 
Onkohan tuosta perjantain juhlaottelusta ollut mitään infoa, mitä pitää sisällään. Jotain ekstra hommia ennen/jälkeen pelin?
Mietinnässä lähteäkö paikanpäälle vai kattoisko telkkarista.
 

Naska Paapuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPes, Dallas Stars
Onkohan tuosta perjantain juhlaottelusta ollut mitään infoa, mitä pitää sisällään. Jotain ekstra hommia ennen/jälkeen pelin?
Mietinnässä lähteäkö paikanpäälle vai kattoisko telkkarista.
Onhan siitä tullut viime viikolla uutinen JYPin kotisivuille: Tervetuloa tekemään historiaa JYPin Juhlaviikonloppuna 24.-25.11. - JYP Jyväskylä

Ikimuistoinen juhlaviikonloppu käynnistyy perjantaina 24.11. JYPin 100-vuotisjuhlaottelulla. Juhlaottelun unohtumattomassa kattauksessa on luvassa mm. JYPin liigaan nostaneen, vuoden 1984-1985 joukkueen esittely, ilmavoimien soittokunnan esiintyminen, JYP-julistuksia sekä tietysti juhlalipun nosto LähiTapiola Areenan kattoon. LähiTapiola Areenalta löydät myös Kanada-maljan, sekä Champions Hockey League- ja European Trophy -pokaalit, joiden vieressä voit ikuistaa itsesi.

Juhlallisuuksien päätyttyä käynnistyy legendaarinen Järvi-Suomen derby, JYP-KalPa. JYP pelaa juhlaottelun juhlapaidoilla ja ottelun jälkeen Hurrikaaniklubilla käynnistyy huutokauppa, jossa sinulla on mahdollisuus huutaa paita omaksesi.


Edit: Ja uutinen päivätty näköjään tälle päivälle (20.11.) mutta olen satavarma että näin tämän jo viime viikolla, joku sen linkkasikin tänne palstalle johonkin ketjuun
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ainakin näyttäisi että ottelu menee hyvissä ajoin täyteen kun eilen oli jo yli 3500 lippua mennyt kaupaksi ja yhtään vierekkäistä istumapaikkaa ei enää ole vapaana.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Tuommoiseen otteluun pitäisi mennä liput minuutissa.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kaiken järjen mukaan erinomaisesti. Ihmettelen jos ei menisi.
Luulisi yritysmaailmaa ja yhteistyökumppaneita kiinnostavan, jos ei, niin pahasti joku pielessä
 
Viimeksi muokattu:

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Alkuseremonia on vasta puolessa välissä ja mä pyyhin jatkuvasti liikutuksen kyyneliä. Hyvin tää lopulta meni, sen uskaltaa jo nyt sanoa!
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Alkuseremonia on vasta puolessa välissä ja mä pyyhin jatkuvasti liikutuksen kyyneliä. Hyvin tää lopulta meni, sen uskaltaa jo nyt sanoa!

Nimenomaan, aina ei tule pohdituksi noita, mutta nytkin esiin marssi immeisiä, joilla on omaan henkilöhistoriaan, joko kaukalossa tai ihan muuten vaan, JYP henkisiä hienoja ihmisiä, joiden kanssa on tässä elämässä saanut törmäillä ja vuorovaikuttaa. tällein vanhana kurttuposkena ehkä vasta osaa arvostaa oikein, mitä kaikkea hienoa on tämänkin seuran puitteissa saanut yksilönä kohdata ja olla osa.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Täytyy kyllä vielä fiilistellä eilistä seremoniaa. Se oli arvokas ja se oli JYPin näköinen: yhteisöllisyyden korostamista ja me-henkeä. Puoleen tuntiin saatiin tiivistettyä paljon asiaa, ja oli virkistävää, että fokus oli nimenomaan historiassa ja liiganousussa, vaikka sen jälkeen onkin saavutettu isoja asioita. Oli hienoa nähdä paljon mainostettu Arto "Sika" Jokinenkin mukana jäällä. Itse en häntä muista vaikka muut nimet olivat pääosin tuttuja, kun JYPin seuraamisen aloittanut joskus -88. Joissain aiemmissa juhlaotteluissa on kuultu terveisiä Perriniltä ja muilta mestaruusaikojen hahmoilta, mutta heidät oli jätetty nyt taka-alalle.

Videokoosteeseen valitut/saadut henkilöt olivat hyviä, oli Jukka Jalosta ja Aravirtaa ja Erkkaa ns. kovia nimiä.

Erityismaininta HIFK-legenda Frank Mobergin tarinalle siitä, kuinka JYPin noustua liigaan stadilaiset tulivat Hippokselle aikeinaan "näyttää niille heinähatuille miten lätkää pelataan", mutta vastassa olikin fanaattinen yleisö ja hyvin pelaava joukkue. Ja sen jälkeen Hippos ollutkin vaikea paikka HIFK:lle.

Kaupunginjohtajan esitys oli hyvä ja nuo yksittäisten pelaajien ja toimihenkilöiden lyhyet puheet (muun muassa) toivat palaa kurkkuun. Se oli kiva tapa kertoa, että JYP on paljon muutakin kuin liigalätkää.

Nuorempaa(?) yleisöä huomioitiin mukavasti Käärijän terveisillä. Valo- ja musiikkishow oli toimivaa.

Iso kiitos JYP ja iso kiitos toimiston väelle ja kaikille järjestelyissä mukana olleille!

PS. Hieno tifo!
 
Viimeksi muokattu:

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Koko teksti
Helppo allekirjoittaa, kaikki nostot erinomaisia.

Mutta tuohon loppuun täytyy mainita musiikkishowsta että melkoisia valintoja oli muutama livahtanut sekaan. Radetzky-marssi liiganousujoukkueen poistumismusiikkina oli aika absurdi hetki. Oliko tässä joku Pelle Hermanni viittaus mikä meni ohi? Aiheutti ainakin omassa katsomonosassa hämmentynyttä hihitystä joka suunnalta.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Joissain aiemmissa juhlaotteluissa on kuultu terveisiä Perriniltä ja muilta mestaruusaikojen hahmoilta, mutta heidät oli jätetty nyt taka-alalle.

Videokoosteeseen valitut/saadut henkilöt olivat hyviä, oli Jukka Jalosta ja Aravirtaa ja Erkkaa ns. kovia nimiä.
Nämä olivat minun suosikkikohtia eilisessä. Olen tällä palstalla aiemminkin harmitellut sitä, että JYP-historiikki käsittelee yleensä aika suppeasti aiheita ja vain tiettyihin aikakausiin sidoten. Suurin osa JYP-historiasta liittyy siihen 2000-luvun menestysvuosiin. Vähän huomiota saa myös 80- ja 90-lukujen taitteen menestysputki, liiganousu ja seuran perustamisvaiheet, mutta etenkin vuosien 1994-2008 välillä on vallinnut paha musta aukko. Jos sinne mustaan aukkoon ollaan kurkistettu, se on tehty korkeintaan osana jonkun tietyn pelaajalegendan tarinaa.

Eilisessä tunnelmavideossa (onko se muuten jo laitettu YouTubeen?) oli siistiä nähdä pitkästä aikaa niitä vuosituhannen vaihteen pätkiäkin minardivuosilta. Se tunnelmavideo oli muutenkin kyllä mahtava, tuo pitäisi vähän typistettynä esittää kyllä jokaisen ottelun yhteydessä siinä missä pelaajaesittelyvideot yms.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Helppo allekirjoittaa, kaikki nostot erinomaisia.

Mutta tuohon loppuun täytyy mainita musiikkishowsta että melkoisia valintoja oli muutama livahtanut sekaan. Radetzky-marssi liiganousujoukkueen poistumismusiikkina oli aika absurdi hetki. Oliko tässä joku Pelle Hermanni viittaus mikä meni ohi? Aiheutti ainakin omassa katsomonosassa hämmentynyttä hihitystä joka suunnalta.
Joo, tuo oli nimenomaan absurdi tyylivirhe.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Joo, tuo oli nimenomaan absurdi tyylivirhe.
Tuota itsekin hämmästelin kun koosteita jälkikäteen katsoin, miten kenellekään voi tulla mieleen edes tuon laittaminen taustalle tuossa kohtaa.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Radetzky-marssi liiganousujoukkueen poistumismusiikkina oli aika absurdi hetki. Oliko tässä joku Pelle Hermanni viittaus mikä meni ohi?
Miten minusta tuntuu että kyseinen marssia olisi soitettu kyseisen joukkueen jäälle tullessa tai poistuessa jäältä. voi olla että on omaa muistiharhaakin. Käytettiinkö tulloin musiikkia ylipäätään missään muodossa tehosteena. on tosta vuodesta sen verran vierähtänyt aikaa
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Helppo allekirjoittaa, kaikki nostot erinomaisia.

Mutta tuohon loppuun täytyy mainita musiikkishowsta että melkoisia valintoja oli muutama livahtanut sekaan. Radetzky-marssi liiganousujoukkueen poistumismusiikkina oli aika absurdi hetki. Oliko tässä joku Pelle Hermanni viittaus mikä meni ohi? Aiheutti ainakin omassa katsomonosassa hämmentynyttä hihitystä joka suunnalta.

Tuo musiikki kun pärähti soimaan niin emännän kanssa toljotettiin epäuskoisina toisia silmiin monttu auki varmaan 10 sekunnin verran :D. Yksi absurdeimmista biisivalinnoista mitä tulee mistään koskaan mieleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös