pernaveikko kirjoitti:Nyt lähtee Discovery ja siellähän on ruotsalainen kyydissä. Hurrit on just tommosia, niillä on kaikkea.
pernaveikko kirjoitti:Nyt lähtee Discovery ja siellähän on ruotsalainen kyydissä. Hurrit on just tommosia, niillä on kaikkea.
Yläpesä kirjoitti:Parikymmentä valovuotta, hitaammalla vauhdilla hieman kauemmin
pernaveikko kirjoitti:Miten matkanopeus vaikuttaa matkan pituuteen?
Yläpesä kirjoitti:http://www.yleradio1.fi/tiede/tiedeuutiset/id10654.shtml
Nyt ei enää tarvi hirveästi olla huolissaan ilmastosta tai muusta viherhörhöilystä, koska nykyiselle menolle on löytynyt siisti paikka jatkoille. Parikymmentä valovuotta, hitaammalla vauhdilla hieman kauemmin ja perillä 1,5-kertainen neitseellinen Maa 1.2 täytettäväksi. Which was nice.
Viljuri kirjoitti:ämä tarkoittaa samalla suurempaa g:n arvoa, ja suomeksi sitä, että esimerkiksi naiset painaisivat tuolla planeetalla huomattavasti enemmän.
....
löytää myös laihduttajien paratiiseja lähitähtien ympäriltä, minimirajana joku pikkuisen Marsia raskaampi planeetta.
Yläpesä kirjoitti:Ajattelin mutkat suoriksi. Tarkoitin tietysti että valonnopeusraketilla 20v perille, hitaammilla dieseleillä vähän kauemmin.... Pitää varmaan teleportteri keksiä ensin.
Wikipedia kirjoitti:Jupiterin läpimitta on noin 11 kertaa Maan läpimitta ja sen massa on 318 Maan massaa ja se on tilavuudeltaan 1 300 kertaa Maata suurempi. Painovoima Jupiterin pinnalla on 2,3 kertaa niin suuri kuin Maan pinnalla.
Yle tiedeuutiset kirjoitti:Viime keskiviikkona maapallolla havaittu gammapurkaus 7,5 miljardin valovuoden päässä on kaukaisin valoilmiö, joka maapallolla on tunnettuna aikana koskaan ollut havaittavissa paljain silmin. Jos joku on sattunut katselemaan taivaalle oikeaan kohtaan oikealla hetkellä, hän on nähnyt 30 sekunnin pituisen valonvälähdyksen GRB080319B:ksi nimetystä kohteesta.
http://www.nasa.gov/home/hqnews/2008/may/HQ_M08089_Chandra_Advisory.html
WASHINGTON -- NASA has scheduled a media teleconference Wednesday, May 14, at 1 p.m. EDT, to announce the discovery of an object in our Galaxy astronomers have been hunting for more than 50 years
...Eli ensi viikon torstaina lehdistötilaisuus "objektista" jota tiedemiehet on jahdannut jo yli 50 vuotta. Nainen? Erittäin mielenkiintoista, kenties maankaltainen planeetta? Elämme mielenkiintoisia aikoja.
Ottaen huomioon tuon 50:n vuoden aikajänteen jolla tätä kyseistä asiaa on etsitty, voisiko olla kysymys jostakin pimeään aineeseen tai pimeään energiaan liittyvästä havainnosta?
In the March 1955 issue of Scientific American, Dr. John Kraus, Professor Emeritus and McDougal Professor of Electrical Engineering and Astronomy at the Ohio State University, described a concept to scan the cosmos for natural radio signals using a flat-plane radio telescope equipped with a parabolic reflector. Within two years, his concept was approved for construction by the Ohio State University.