Matkakohteenne

  • 2 450 902
  • 14 528

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juu kiitos näistä. Tarkoitus on katsastaa jos pääsisi käymään tuolla, tai sitten Kap Verdellä. Kap Verde on vaan noiden kuvausten perusteella vielä enemmän "turisti Afrikkaa".

Kap Verdellä en ole käynyt, mutta ymmärtääkseni siellä luonto on karumpaa eikä siellä ole ihan niin vihreää ja nättiä. Niin ja sitä täytyy vielä kehua, että tuolla ei kukaan kaupitellut tai tyrkyttänyt yhtään mitään. Kertaakaan ei lähestytty missään myyntimielessä ja sai olla aivan rauhassa, siinä suhteessa paikassa ei ollut sitä "oikeaa Afrikkaa".
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Lontooseen syksyllä. Jalkapalloa tarkoitus mennä katsomaan samalla reissulla.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kiitoksia vinkeistä, sekä @vetti että @DAF.

Ruutikellarissa taisi olla ns. seurueen kanssa etukäteen hommattu/maksettu illallinen tuloiltana, joten seuraavaksi illaksi ehkä tuo italialaispaikka voisi olla hyvä kohde. Riippuu toki vähän ilmoista, jos on ns. koiranilma niin silloin pitäydyn tarvittaessa vaikka hotellin ravintolassa.

Toivottavasti olisi keli sen verran kohdallaan, että ihan yleinen kävely jokirannan ja raatihuoneen torin liepeilläkin maistuu, samoin tiede- tai yliopiston museo. Pidän kyllä ihan siitäkin, että voi käyskennellä ympäriinsä ja nauttia miljööstä, ja sen verran olen vuosien varrella oppinut "rauhoittumaan", että en enää yritäkään ympätä samaan reissuun yliannostusta eri kohteille ja museoille. Takavuosina tuli joskus käytyä liikaakin eri paikoissa saman visiitin aikana.

Viron uuteen kansallismuseoon on seurueellemme varattu opastettu kierros, joten senkään jälkeen tuskin edes kannattaa ahmia enempää.
 

Alocacoc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Huhtikuun alussa kutsuu Vancouver 1,5 viikoksi. Siellä lienee joku käynyt, ja vinkkejä ottaisin mieluusti vastaan.

Canucksin peliin on lippu jo hankittu, tarkoitus olisi lisäksi vuokrata auto ja lähteä katsomaan Kalliovuoria. Kaikki mahdollinen kiinnostaa, mitä kannattaa tehdä, missä käydä, ruokapaikat jne.
 

Montana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset.
Huhtikuun alussa kutsuu Vancouver 1,5 viikoksi. Siellä lienee joku käynyt, ja vinkkejä ottaisin mieluusti vastaan.

Canucksin peliin on lippu jo hankittu, tarkoitus olisi lisäksi vuokrata auto ja lähteä katsomaan Kalliovuoria. Kaikki mahdollinen kiinnostaa, mitä kannattaa tehdä, missä käydä, ruokapaikat jne.

Kirjoitellaanpa jotain kommentteja tällaisena semi-paikallisena.

Vancouverin keskustasta on itselle jäänyt jotenkin aina aika valju kuva. Tuntuu että kaikki talot on ihan samasta muotista tehtyjä, lasisia harmaita pilvenpiirtäjiä. Lienee kaikki saman arkkitehdin käsialaa.

Gastownissa Harbour Centren tornista näkee mukavasti joka suuntaan. Gastown on muutenkin ihan hieno alue vanhoine rakennuksineen. Gastownin vieressä on Chinatown joka lienee ainakin Kanadan suurin. Gastown - Chinatown akselilla kannattaa vähän aina katsoa että mitä katuja kulkee. Joillakin alueilla on aika paljon kodittomia ja pulsuja yms aineissa olevia ihmisiä, jotka on niin oikeasti sekaisin että en USAssakaan ole nähnyt missään vastaavaa.
Stanley Park on tosi hieno, iso puistoalue. Pohjoislaidan polkua kulkiessa näkee hienosti lahden yli Pohjois-Vancouveriin. Alueella on myös Vancouverin akvaario, joka saattaa olla ainakin lasten mieleen, jos sellaisia on mukana.

Jos Olipa Kerran tv-sarja on tuttu niin vierailkaa Stevestonissa Vancouverin eteläpuolella. Ihan hauska pieni kylä ja siis kyseisen sarjan kuvauspaikka.

Vancouverista pääsee helposti valassafarille. Huhtikuussa ei välttämättä näe miekkavalaita, mutta taatusti jotain mereneläviä ja hienoja maisemia ainakin. Itse ollut muutaman kerran valassafarilla ja joka kerta ollut tosi hieno kokemus.

Jos aikaa riittää, niin ajelkaa pohjoiseen ja Whistleriin. Jo pelkkä ajomatka on melkoista maisemien tykitystä ja perillä tietysti ne hienoimmat vuoristomaisemat. Jos ei ihan Whistleriin jaksa ajaa niin vähän lähempää Squamishista löytyy Sea-to-Sky gondola, jolla pääsee ylös vuorelle katselemaan hienoja maisemia.

USAn kalliovuorilta löytyy pohjoisesta Glacierin kansallispuisto joka on oma suosikki, mutta kuulemma Kanadan Banff ja Jasper on ainakin yhtä hienoja. Vuoria toki löytyy lähempääkin Vancouveria ettei välttämättä tarvitse Kalliovuorille asti ajella niitä nähdäkseen.

Itse olen enempi ulkoilmaihminen niin jätetään ruokapaikkavinkit yms muille kommentoijille. Itselle Vancouverin ympäristö on ollut paljon hienompaa nähtävää kuin itse Vancouverin kaupunki.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Huhtikuun alussa kutsuu Vancouver 1,5 viikoksi. Siellä lienee joku käynyt, ja vinkkejä ottaisin mieluusti vastaan.
Canucksin peliin on lippu jo hankittu, tarkoitus olisi lisäksi vuokrata auto ja lähteä katsomaan Kalliovuoria. Kaikki mahdollinen kiinnostaa, mitä kannattaa tehdä, missä käydä, ruokapaikat jne.

Ping @Designer, joka on tietääkseni asunut Vancouverissa.

Itse olen vain vieraillut kaksi kertaa muutaman viikon ajan yhteensä, eikä minulla ole hirveästi lisättävää edelliseen. Itse kaupunki on minusta kaunis mutta vähän tylsä. Mutta jos suurkaupungeissa ei ole tullut hirveästi käytyä, niin voi olla ihan kiinnostavakin. Minusta tuo on vähän tuollainen wannabe-suurkaupunki, jonka infra esim. ei ole oikein pysynyt väestöryntäyksen perässä. Tuo edellä mainittu narkkari-/pulsualue on "maailmankuulu", ja vaikkei tuolla muutaman korttelin alueella liikkuminen tunnu erityisen hauskalta edes päiväsaikaan, niin ei siellä mitään suurta vaaraakaan aikuiselle miehelle koitune, jos ei itse pöljäile.

Squamishille and Whistlerin turistikylälle suht varaukseton peukku täältäkin, ainakin jos maisemat, patikointi ja maastopyöräily kiinnostavat.

Grouse Grindin haluan tähän lisätä vielä, se oli ihan "mukava" vääntö. Capilano Suspension Bridge taas oli omaan kriittiseen makuun aika meh.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Vancouverin keskusta ei tosiaan liikaa arkkitehtuurisia elämyksiä tarjoa, ellei pidä poikkeuksellisen paljon siniharmaista pilvenpiirtäjistä. Mutta tunnelma siellä on mainio. Se on siitä aika poikkeuksellinen p-amerikkalainen kaupunki, että myös ihan ydinkeskustassa asuu paljon ihmisiä. Jos shoppailla haluaa, niin Robson Street on hyvä paikka. Granville Street puolestaan tarjoaa mukavan määrän ravintoloita ja pikkupubeja. Gastown ja Yaletown ovat myös hyviä alueita kävellä ympäriinsä. Juuri tuo downtownin kaakkoispääty tuli minulle tutuksi, kun tuli alueella asuttua. Stanley Park ja akvaario jo mainittiin, ehdottomasti käymisen arvoisia. Jos vaellus ei sinänsä kiinnosta, niin Grouse Mountainille pääsee vaijerihissillä. Tosin sinne ei kannata mennä, jos on sumuista tai pilvistä, koska maisemat jää silloin näkemättä. Muutenkin jos suunnittelee lähivuorilla käyntiä, niin kannattaa etukäteen selvittää, mikä siellä on lumitilanne. Huhtikuussa se voi olla mitä vaan, ja tänä talvena kaupunkiin on satanut poikkeuksellisen paljon lunta.

Käymisen arvoisia paikkoja lähialueilla on mm Steveston Richmondissa. Se on sellainen tunnelmallinen "kalastajakylä", josta saa aivan mahtavia fish & chips -annoksia. Burnabyssa on valtava ostoskeskus Metrotown Mall, joka oli meille lähikauppa pari vuotta. Sinne pääsee myös skytrainilla, eli jos osuu sadepäivä ja haluaa tehdä ostoksia, niin sinne vaan. Helposti menee vaikka koko päivä. Burnabyssa on myös Burnaby Mountain, josta näkee kivasti ympäriinsä jos on kirkas sää. Sinne pääsee ajamaan autolla. Vancouverissa kannattaa käydä Granville Islandin Public Marketissa.

Whistler on todella hieno paikka, mutta kannattaa senkin kohdalla tsekata lumitilanne etukäteen. Ruokapaikaksi suosittelen paikkaa nimeltä HImalaja Grille. Maisemat Vancouverin ja Whistlerin välillä on hienot. Jos vuorelle kapuaminen kiinnostaa, niin Squamishin lähellä oleva Big Chef tarjoaa ihan kivan haasteen. Mount Garibaldin jäätikköä moni on kehunut, mutta itse en siellä käynyt.

Lähikaupungeista kannattaa suosiolla skipata ainakin Surrey ja Delta, niiissä ei juuri ole turistille nähtävää. Coquitlamissa on hienoja taloja ja ostoskeskus, mutta siinä se. Sisämaassa Harrison Hot Springs tarjoaa mahdollisuuden rauhalliseen ajanviettoon kivoissa maisemissa, ja Rambo-intoilijoille Hope on mustgo, mutta muuten jättäisin sisämaankin väliin.

Vastaan ihan mielelläni kysymyksiin joko täällä tai privana. Vastausaika voi olla vähän pidempi, kun ei tätä trollisirkusta oikein nykyään jaksa seurata, mutta vastaan kyllä parhaani mukaan sitten kun vastaan :)
 

Outsider

Jäsen
Jos on online check in tehtynä ja matkustaa pelkillä käsimatkatavaroilla, niin pitääkö Helsinki-Vantaalla käydä vielä jonkun tiskin tai koneen kautta, vai voiko painella suoraan turvatarkastukseen?
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
pitääkö Helsinki-Vantaalla käydä vielä jonkun tiskin tai koneen kautta,
Jos sulla on se boarding pass kännykässä tai paperilla niin ei tarvitse.
 

Rosenrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Juhannus ja Riga - onko tuhoon tuomittu ceissi vai mahdollisuus mukavaan viikonloppuun?

Eli, onko ko pitäjässä miten mestat auki, siellä kuitenkin on joku juhannusta vastaava jubina menossa, niin kuinkas pyhä juhla tämä paikallisille on?
 

Alocacoc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Kiitos @Montana, @#_6 sekä @Designer. Eiköhän näillä eväillä reissusta saa jo enemmän irti. Otan tarvittaessa yv:llä yhteyttä, jos tulee jotain tuikitärkeää mieleen.

Kyllä Jatkoaikaan voi aina luottaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Poika haluaisi Legolandiin ja kun se puheeksi tuli, ei teinitytärkään pahoittanut mieltään ajatuksesta. Katselin hintoja, ja suoraan Billundiin on aika kovat hinnat. Köpiksen kautta säästäisi useamman satkun, jotka toki palaisivat sitten autovuokraan tai julkisiin ainakin osittain. Lähdetäänpä perusjutuilla:

- Heti aamusta yksi päivä vai suosiolla kaksi päivää Legolandissa?
- Jos lentäen suoraan Billundiin (vittu mikä nimi), millaiset etäisyydet siellä on liikkumisen kannalta?
- Jos lentää Köpiksen, mikä houkuttelisi kaupungin tsekkaamisen vuoksi, onko vuokra-auto ehdoton vs. julkisten hinnat? Itse tykkään julkisten tuomasta huolettomuudesta, jos vai hinnat ja vaihdot pysyvät maltillisina.
- Kuinka monta päivää olisi realistista varata Ruotsin kautta ajettavaan matkaan päiviä? Lähinnä vaimon duuni on rajoitteena tässä, toki myös se, että en tykkää ajamisesta erityisemmin, mutta oma vapautensa siinä tietysti olisi. Diesel menopelinä, mikä kai Ruotsissakin kustantaa vähemmän.

Jos joku edes osittain kykenee vastaamaan näihin, kiitän syvästi.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Tukholma-Billund muistaakseni luokkaa 950km joten kyllä sen ajaa päivässä ihan hyvin. Yölaivalla Tukholmaan ja aamulla kun lähtee syöttämään on illalla perillä. 2 päivää paikalla ja sitten todella aikanen lähtö Billundista tukholmaan jotta ehtii laivaan. Minimi siis 2 matkapäivää (+ yöt laivalla) ja 2 päivää perillä tämä oma mielipide.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Poika haluaisi Legolandiin ja kun se puheeksi tuli, ei teinitytärkään pahoittanut mieltään ajatuksesta. Katselin hintoja, ja suoraan Billundiin on aika kovat hinnat. Köpiksen kautta säästäisi useamman satkun, jotka toki palaisivat sitten autovuokraan tai julkisiin ainakin osittain. Lähdetäänpä perusjutuilla:

- Heti aamusta yksi päivä vai suosiolla kaksi päivää Legolandissa?
- Jos lentäen suoraan Billundiin (vittu mikä nimi), millaiset etäisyydet siellä on liikkumisen kannalta?
- Jos lentää Köpiksen, mikä houkuttelisi kaupungin tsekkaamisen vuoksi, onko vuokra-auto ehdoton vs. julkisten hinnat? Itse tykkään julkisten tuomasta huolettomuudesta, jos vai hinnat ja vaihdot pysyvät maltillisina.
- Kuinka monta päivää olisi realistista varata Ruotsin kautta ajettavaan matkaan päiviä? Lähinnä vaimon duuni on rajoitteena tässä, toki myös se, että en tykkää ajamisesta erityisemmin, mutta oma vapautensa siinä tietysti olisi. Diesel menopelinä, mikä kai Ruotsissakin kustantaa vähemmän.

Jos joku edes osittain kykenee vastaamaan näihin, kiitän syvästi.
Jos menee yölaivalla Ruotsin puolelle, Tanskan silloilla normikyytiä ajellen( yksi tauko/tankkaus) on siinä 5-6 aikoihin.Käsittääkseni se Legolandin hotelli on aikas hinnakas, kannattaa lähikylistä kysellä hotellia/majapaikkaa.Siinä on jonkun verran kaupunkeja lähellä.
2 päivää varmaan sopiva, me oltiin päivä ja vähän sai juosta, kun oltiin siinä huvipuistossa myös peuhaamassa. Myymälässä oli ainakin silloin jopa kovemmat hinnat kuin tavarataloissa Legon tuotteille?! Oma auto siitäkin mukava, että mahdollisuuksien mukaan pääsee vaikka Århusiin ja Köpikseen ym. aika helposti ja nopeasti.
Eipä tässä paljoa apua ollut. Laitan lisää, jos muistan.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Poika haluaisi Legolandiin ja kun se puheeksi tuli, ei teinitytärkään pahoittanut mieltään ajatuksesta. Katselin hintoja, ja suoraan Billundiin on aika kovat hinnat. Köpiksen kautta säästäisi useamman satkun, jotka toki palaisivat sitten autovuokraan tai julkisiin ainakin osittain.
Miksette mene Saksan Legolandiin, joka sijaitsee jossain Münchenin ja Stuttgartin maisemissa? Broidi käy siellä varmaan joka kesä jälkikasvunsa kanssa. Poikkeavat samalla reissulla myös Neuschwansteinissa. Isukkikin viihtyisi kun pääsee Saksaan ;)
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Poika haluaisi Legolandiin ...

Pari vuotta sitten kävimme (2 aikuista ja 2 lasta) tuolla Juhannuksen jälkeen (oli muuten pirun kylmä). Lennot köpikseen, auto kentältä ja ajo Vejleen (30km Billundista), yö hotellissa (Scandic) ja aamulla Legolandiin. Toinen yö hotellissa ja uudestaan leegoilemaan. Iltapäivällä sitten ajo köpikseen ja auton luovutus kentälle ja lentoaikataulujen takia vielä yksi yö hotellissa Köpiksessä. Muistaakseni hintaa tuli noin 1200e eli 500e lennot, 300e hotellit, 200e auto ja 200e legoland 2 päivän liput.

Kyllä tuonne Legolandiin kaksi päivää kannattaa varata. Alue on todella iso ja vuoristoratoihin (jos niihin haluavia lapsia on mukana) on aikamoiset jonot (kuten myös kummitustaloon).
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Me lennettiin pari kesää sitten 4-vuotiaan kanssa Hampuriin, vuokrattiin sieltä auto (n. puolet Tanskan hinnoista), oltiin siellä pari päivää, käytiin mm. eläintarhassa ja Miniwunderlandissa, joka on uskomaton pienoismaailma, ajettiin Legolandin kautta Köpikseen, takaisin eri reittiä ja matkalla Knuthenborgin safaripuistoon, lautalla Saksaan.

Hiukan reilu viikko oltiin reissussa. Pisin ajomatka oli n. 250 km. Kesäkuun puolivälissä ei ollut mitään jonoja Legolandissa. Köpiksen Tivoli muuten oli mukavampi paikka nelivuotiaalle, mitä Legoland. Pääsi hurjempiin laitteisiin ym.

Legolandiin ajoimme Ribestä, missä vietimme yhden yön. Se on semmoinen keskiaikainen kaupunki. Olisikohan joku 50-60 km ollut matkaa.

Muistaakseni Ruotsissa diesel on bensiiniä hieman kalliimpaa. Vai oliko Tanskassa tai kummassakin.
 
- Jos lentää Köpiksen, mikä houkuttelisi kaupungin tsekkaamisen vuoksi, onko vuokra-auto ehdoton vs. julkisten hinnat? Itse tykkään julkisten tuomasta huolettomuudesta, jos vai hinnat ja vaihdot pysyvät maltillisina.


Jos joku edes osittain kykenee vastaamaan näihin, kiitän syvästi.

Julkiset toimii Köpiksessä kuin rasvattu. Linkissä Copenhagen card, joka on kätevin julkisiin. Samalla kortilla on vapaa pääsy Tivoliin ja moniin museoihin ym setteihin. Huomionarvoista on että kortin toiminta-alue on varsin laaja. Esim. Helsingøriin asti pääsee.

| Copenhagen Card EN
 

Montana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset.
Eiköhän näillä eväillä reissusta saa jo enemmän irti. Otan tarvittaessa yv:llä yhteyttä, jos tulee jotain tuikitärkeää mieleen.

Kyllä Jatkoaikaan voi aina luottaa.

Jos matka käy USAn puolelle niin osaan paremmin vinkkailla. Washington, Oregon, Montana ovat varsinkin tuttuja kaikissa kolmessa asuneena. Vastavuoroisesti jos käyt Kanadan Kalliovuorilla niin vinkit etenkin Banff ja Jasper kansallispuistoihin kiinnostaa. Jos siis osuvat matkan varrelle.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Edellä tulikin paljon hyviä kommentteja, kiitokset kaikille! @Alamummo - Saksa houkuttelee aina, mutta tuonne saakka ei viitsi mennä vain yhden Legolandin vuoksi pyörähtämään, kun katsastettavia paikkoja olisi sen verran paljon ja reissun ajankohdan vuoksi aikaa rajatusti. Heinäkuussa vaimon loman aikaan emme ulkomaille ole suuntaamassa ja kesäkuussa aikaa on pitkän viikonlopun verran. Tosin eipä tuo ajaen taida ilman tolkutonta tykittämistä onnistua, joten pitää nyt miettiä nämä kuviot kunnolla. Yksi vaihtoehto voisi tietysti olla tuo, jonka @kyykäärme mainitsi, eli Hampurista kävisi siellä. Tai lautalla Saksaan... Ei jumankauta, ehkä me vain jäädään tuohon taloyhtiön grillipaikalle paistamaan makkaraa.
 

Stigu

Jäsen
Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä viideksi päiväksi Los Angelesiin. Ainoa fiksattu reissu on Lauantaina katsomaan UFC209:iä Las Vegasiin, muut päivät ovat vapaina.

Eli mihin meikäläisen on ihan pakko mennä?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei jumankauta, ehkä me vain jäädään tuohon taloyhtiön grillipaikalle paistamaan makkaraa.
Hae nyt edes bratwurstia, niin pääset tunnelmaan. Palanpainikkeeksi Krombacheria. Muuten olen sitä mieltä, että viikonloppureissuun on paha mahduttaa yhtään mitään muuta ohjelmaa kuin jonkun kaupungin nähtävyydet. Kaikki ylimääräinen siirtyily ja kulkuneuvoissa istuminen on pois siitä lyhyestä lomasta. Stressihän tuosta vain tulee.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Poika haluaisi Legolandiin ja kun se puheeksi tuli, ei teinitytärkään pahoittanut mieltään ajatuksesta. Katselin hintoja, ja suoraan Billundiin on aika kovat hinnat. Köpiksen kautta säästäisi useamman satkun, jotka toki palaisivat sitten autovuokraan tai julkisiin ainakin osittain. Lähdetäänpä perusjutuilla:

- Heti aamusta yksi päivä vai suosiolla kaksi päivää Legolandissa?
- Jos lentäen suoraan Billundiin (vittu mikä nimi), millaiset etäisyydet siellä on liikkumisen kannalta?
- Jos lentää Köpiksen, mikä houkuttelisi kaupungin tsekkaamisen vuoksi, onko vuokra-auto ehdoton vs. julkisten hinnat? Itse tykkään julkisten tuomasta huolettomuudesta, jos vai hinnat ja vaihdot pysyvät maltillisina.
- Kuinka monta päivää olisi realistista varata Ruotsin kautta ajettavaan matkaan päiviä? Lähinnä vaimon duuni on rajoitteena tässä, toki myös se, että en tykkää ajamisesta erityisemmin, mutta oma vapautensa siinä tietysti olisi. Diesel menopelinä, mikä kai Ruotsissakin kustantaa vähemmän.

Jos joku edes osittain kykenee vastaamaan näihin, kiitän syvästi.

Viime kesänä ajeltiin Billundiin, tässä muutama oma kommentti, aika samoilla linjoilla muiden kanssa. Turku-Tukhoma -lautta oli aikaisin perillä, siitä suorilla Göteborgiin ja sieltä lautalla Fredrikshavniin ja siitä vielä illaksi Billundiin. Meni yllättävän kivuttomasti kun piti Ruotsissa yhden pitkän lounas/-leikkitauon, ja lautta katkaisi matkaa mukavasti. Tanskassa autoilu oli myös mukavaa, hyvät tiet ja nopeudet selkeästi isommat kuin Suomessa/Ruotsissa.

Legolandiin kannattaa budjetoida ehdottomasti 2 päivää, alue on iso ja jonoja voi olla. Sadepäivänä pääsi sukkana sisään melkein kaikkialle (Pl, uusi Ninjago-maailma), mutta seuraavana aurinkoisena päivänä joka paikkaan sai jonotella. Ajankohta oli juhannuksen jälkeinen viikko. Jos mahdollista niin päivä myös viereiseen Lalandiaan, hieno sisävesipuisto. Majoituttiin niiden mökkikylässä, aika arvokkaita mökkejä mutta kaveripariskunta oli jakamassa kuluja joten muuttui siedettäväksi.

Käytiin myös Hvide Sandissa katselemassa meren tyrskyjä ja rannan bunkkereita, ihan ok paikka. Jos aika on rajallista niin lentoja miettisin, paluumatkalla pidettiin Ruotsissa parikin yön yli pysähdystä ja silti Ruotsin tiet alkoi puuduttamaan, ei paljon maisemia ja paikallisiset ajeli liian hitaasti. Asiaan saattoi vaikuttaa myös se että Tanskan jälkeen ajeltiin Saksaan ja autoilu siellä oli taas juhlaa, pl. yksi totaalinen liikennejumi moottoritiellä. Noin muuten jos joku suunnittelee Saksaan asti pyörähtämistä niin Rügen tarjosi hienoja maisemia & lomakyliä (Jasmund, Sellin & Binz esim.), sieltä pääsi taas kätevästi lautalla etelä-Ruotsiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös