Mainos

Matkakohteenne

  • 2 584 451
  • 14 952

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Okei, jostain luin että tuo Buckingham olisi jotain 25 puntaa. Siinä kohtaa olisi tuo LondonPass tullut edullisemmaksi. Oliko tuo Eye hinnan arvoinen?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Okei, jostain luin että tuo Buckingham olisi jotain 25 puntaa. Siinä kohtaa olisi tuo LondonPass tullut edullisemmaksi. Oliko tuo Eye hinnan arvoinen?

Niin siis tuo Buckingham rajoittui vain ulkoa pällistelyyn eli siitä ilmaisuus. London Eye nyt oli, noh iso maailmanpyörä. Ei välttämättä ihan tuon £35 arvoinen (normilippu oli £25, mutta ei jaksettu jonotella enää enempää), mutta kaipa siellä nyt kannatti käydä, kun nyt paikan päällä sattui olemaan. Eli ei ihastuttanut, mutta ei harmittanutkaan.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mene lääkäriin. F&C ilman vinegaria on kuin hotsi ilman sinappia ja ketsuppia. Mutta ei sekään tuota annosta pelasta, vaikka hukuttaisi annoksen siihen. Kalapuikoissakin on enemmän makua kuin tuossa turskassa. Kaikki kokeiluni ovat olleet huonon ja järkyttävän välimaastosta. Ja en todellakaan ole nirso ruuan suhteen.

Ainoat hyvät fish&chipsit olen syönyt itse tehtynä ja niistäkin on mahdollista saada maukkaita. Pubien versiot on nippa nappa syömäkelpoisia kun ne upottaa viinietikkaan ja näitä on tullut muutamat kokeiltua ennenkuin opin. Keskimäärin pubeissa tarjotaan pääasiassa "ulkomaista" lageria (siis maailmanlaajuisia brändimerkkejä kuten Kronenberg, Peroni, Becks, Carling) ja jotain erikoisempaa on sitten yhdessä tai kahdessa hanassa. Näin ainakin näissä keskustapaikoissa, oluen harrastajille löytyy toki parempiakin pubeja mutta noin keskimäärin suomalainen ja brittiläinen juottopaikka ei tarjonnan suhteen eroa mitenkään.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei nyt missään ** Michelin paikoissa toki käyty, mutta oli jotenkin surkuhupaisaa, että kaikki ne etniset ravintolat joihin sattumalta eksyttiin olivat ns. feikkejä eli esim. korealaista eivät pitäneet korealaiset tai italialaista miehittivät jotkut Balkanin sankarit. Tietäähän sen mitä siitä seuraa. Lisäksi jos sanakirjassa on kuva yliarvostetusta ruoasta, niin se on varmaankin juuri fish & chips, ei jatkoon.
Lisäksi huomion kiinnitti valtava seisoskelijoiden määrä eli lähes joka paikassa oli suomalaiseen silmään paljon henkilökuntaa, mutta suurin osa vain palloili ympäriinsä tai seisoskeli ilman järjellistä tekemistä tai osaamatta sitten oikein hoitaa hommiaan, jos olisi tarvinnut apua.
Näihin kahteen ensimmäiseen lainaukseen pätee oikeastaan sama sääntö kuin kaikissa isoissa eurooppalaisissa kaupungeissa: ravintola on todennäköisemmin huono kuin hyvä. Autenttista ja toimivaa paikkaa ei ole helppo tunnistaa, etenkään Lontossa jossa turisteja on todella paljon, mutta joitain keinoja on. TripAdvisor on aika toimiva ratkaisu, mutta jotain voi päätellä myös asiakkaiden määrästä. Suositussa, eli useinmiten hyvässä ravintolassa henkilökunnalla ei ole aikaa seisoskella.

Mitä tulee fish and chipsiin, haluaisin kuulla enemmän. Missä söit sitä ja mikä siinä oli vialla? Yleisin ongelma lienee suolan vähäinen määrä, eli kalaa ei ole maustettu kunnolla ennen leivitystä. Itse olen löytänyt muutaman vakiomestan, joista yksi sijaitsee Notting Hillissä ja toinen ihan Paddingtonin aseman vieressä. Kunnollisessa FnC:ssä kala on maukas ja kuori rapea (toisinaan maustettu cayennepippurilla kevyesti) ja potut ovat rapeita ja maukkaita. Itse pärskyttelen perunoiden päälle hieman malt vinegaria ja dippaan majoneesiin. Kastiketta pyydän aina ylimääräisen kipon ja herneet aina muussattuna, ei koskaan höyrytettyinä.

Turistinähtävyydet joilla käytiin eli Tower Bridge, London Eye, Buckingham ja British Museum olivat nekin oikeastaan viimeisintä lukuunottamatta lähinnä ihan ok-tasoa. British Museum oli vaikuttava ja siellä olisi kieltämättä voinut hyvän opastuksen kanssa viettää paljonkin aikaa.
British museumiin kannattaa mennä aivan aamulla, niin pystyy välttämään kiinalaisarmeijan kanssa tilasta kilpailemisen. Itse olen käynyt tuolla varmaan kymmenisen kertaa, mutta vieläkin on joitain huoneita näkemättä. Noista muista olen kanssasi samaa mieltä; tavallaan pakko nähdä, mutta ei mitään sen kummempia väristyksiä aiheuta. Mutta nyt olet suorittanut level 1:n ja voit seuraavalla kierroksella päästä vaikkapa pari porrasta ylemmäs. Annan alempana ohjeita.

Sen sijaan vinkatussa The Blackfriar:ssa oli menoa ja meininkiä, vaikka ei ollutkaan koolla pilattu.
Tämä oli mukava kuulla. Olen tosiaan käynyt tuolla vain kerran, mutta yksi tuttavapariskunta pitää tuota kantiksenaan. Pitää ensi kerralla mennä mestoille viihtymään.

Tulen silti antamaan Lontoolle toisen mahdollisuuden.
Hyvä! Tässä muutama paikka, johon sitten ensi kerralla:
- National Gallery. Nykyään maksuton, joten kannattaa ehdottomasti käydä ihastelemassa ihan vaikkei taiteesta tykkäisikään. Arkkitehtuuriltaan pysäyttävän hieno rakennus kätkee sisäänsä todella laajan otannan maalaustaidetta ja paljon vaihtuvia näyttelyitä. Monet, Rembrandt, Van Gogh...
- Natural History Museum, V&A, Science Museum. Ovat kaikki siinä kätevästi nipussa, tästä kirjoitin jo aiemmin.
- Manchester Squarella on Wallace Collection. Jos tykkää vanhoista kokoelmista kuten pyssyistä ja koruista ja haarniskoista ja tauluista ja sen semmoisista, täällä on helppo viettää tunti ostosten tms. lomassa. Sijaitsee siis ihan Oxford Streetin vieressä.
- London Film Museum on valitettavasti maksullinen, mutta rahoilleen saa taatusti vastinetta. Britit ovat tehneet aika kasan ikonisia leffoja, ja tuolla on niiden kalustusta yms. Nyt näyttäisi olevan Bondin autot näytillä, viimeksi kun kävin joskus 2013 niitä oli vain yksi.
- Victorian asemalta lähtee opastettuja bussiajeluita Stonehengelle. Suosittelen lämpimästi! Mentiin tällaisella Windsorin kautta katselemaan kiviä vuonna 2011. Matkalla opas kertoi hauskoja anekdootteja Lontoosta ja Stonehengestä (ja myös Britanniasta yleisesti). Stonehenge on mielestäni paikka, joka kannattaa käydä kokemassa, siellä on aika ainutlaatuinen fiilis.
- China townissa kannattaa käydä syömässä. Siellä on aitoa brittiläis-kiinalaista ruokakulttuuria tarjolla yllinkyllin. Itse olen syönyt kahdessa ravintolassa, toisessa kania, toisessa ankkaa. Suosittelen TripAdvisoria ravintolan valinnassa.

Näitä olisi vaikka kuinka paljon, mutta ehkä ensi kerralla sitten...
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ainoat hyvät fish&chipsit olen syönyt itse tehtynä ja niistäkin on mahdollista saada maukkaita. Pubien versiot on nippa nappa syömäkelpoisia kun ne upottaa viinietikkaan ja näitä on tullut muutamat kokeiltua ennenkuin opin.
Jees, ei konseptissa ole mitään vikaa. Nuo perunat ovat aika harvoin hyvin tehtyjä, joten niistä jää usein paha mieli. Niiden pitää olla rapsakoita eikä lötköjä. Ja jos se kalanpala maistuu lähinnä sille keitinrasvalle, niin paha sitä on enää millään malt vinegarilla pelastaa.

Keskimäärin pubeissa tarjotaan pääasiassa "ulkomaista" lageria (siis maailmanlaajuisia brändimerkkejä kuten Kronenberg, Peroni, Becks, Carling) ja jotain erikoisempaa on sitten yhdessä tai kahdessa hanassa. Näin ainakin näissä keskustapaikoissa, oluen harrastajille löytyy toki parempiakin pubeja mutta noin keskimäärin suomalainen ja brittiläinen juottopaikka ei tarjonnan suhteen eroa mitenkään.
Noita ulkomaisia lagereita tarjotaan oman rajallisen käsityskykyni mukaan siksi, että paikalliset lagerit eivät ole kovin häävejä. Ja kun turistit tykkäävät niistä, totta kai niitä on tarjolla lähes paikassa kuin paikassa. Melko monta ensimmäistä kertaa Brittein saarilla kävin aina paikallisen tarjonnan kimppuun testaten kaikkea mahdollista real alesta stoutiin asti. Aika vähissä oli omaan suuhun sopivat tuotteet. Kyllä ne alas sai, mutta useammin pettyi kuin ilahtui. En siis sano, että nuo ovat huonoja, mutta en vain pidä niiden mausta, enkä varsinkaan vetisestä ja latteasta suutuntumasta. En siis ole mikään lagerinlitkijä, vaikka sillekin on aikansa (erinomainen janojuoma pitkän patikkapäivän jälkeen!). Mielelläni tutkin aina paikallisen tarjonnan, pienpanimoita suosien.


@V-G- Sellainen huomio vielä aasialaisista rafloista, että vilkaisu asiakaskunnan etniseen jakautumaan on myös hyvä tarkistaa määrän lisäksi. Jos paikalla on useampi aasialainen asiakas, paikka on todennäköisemmin hyvä kuin huono
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Fulhamin stadionin lähellä oli jokin Tripadvisorissa kehuttu Fish&Chips paikka, josta sai ruokaa jonottaa jotain 30 minuuttia, mutta oli kyllä onnistunut setti.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Noita ulkomaisia lagereita tarjotaan oman rajallisen käsityskykyni mukaan siksi, että paikalliset lagerit eivät ole kovin häävejä. Ja kun turistit tykkäävät niistä, totta kai niitä on tarjolla lähes paikassa kuin paikassa.

Kovin häävejä kotimaisia lagereita ei ole, mutta ei tuo tarjonta turisteihin liity. Samanlaista se on kutoszonen paikallisessa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@V-G- Sellainen huomio vielä aasialaisista rafloista, että vilkaisu asiakaskunnan etniseen jakautumaan on myös hyvä tarkistaa määrän lisäksi. Jos paikalla on useampi aasialainen asiakas, paikka on todennäköisemmin hyvä kuin huono
Kyllä! Hyvä pointti. Lontoossa asuu todella paljon intialaista, korealaista, vietnamilaista, kiinalaista jne. syntyperää olevaa väestöä, että heidän suosimansa oman kotikulttuurin ravintolat ovat taatusti hyviä.

Mitä tulee englantilaiseen olueeseen, se elää nyt uutta kevättä. IPA-villitys on jo onneksi laantumassa, ja perinteiset bitterit ovat taas löytämässä tietään pubien hanoihin. Hipstereiden IPA-intoilu ja räävittömän suurten EBUjen metsästys vei vanhoilta kunnon bittereiltä hanapaikat ja sitä kautta vanhoilta pubiparroilta iltakaljat ja yöunet. Fuller'sin ESB on tietysti täysin ajaton klassikko, mutta nyt on parina vuotena kuulunut paljon hyviä uutisia käsintehdyistä bittereistä kaikkialla Englannissa. Mikä olisikaan brittiläisempää kuin "May I have a beef and ale pie and a pint of bitter please"?
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Täällä on nyt joku paha väärinkäsitys fish & chipsien luonteesta. Kyseinen annos nautitaan siinä vaiheessa, kun ravintolat ovat sulkeutuneet tai ei enää pääse niihin sisälle. Annoksen syöminen todetaan vasta aamulla paidasta, housuilta ja lattioilta. Jos muistaa miltä se maistui, annos on nautittu väärin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täällä on nyt joku paha väärinkäsitys fish & chipsien luonteesta. Kyseinen annos nautitaan siinä vaiheessa, kun ravintolat ovat sulkeutuneet tai ei enää pääse niihin sisälle. Annoksen syöminen todetaan vasta aamulla paidasta, housuilta ja lattioilta. Jos muistaa miltä se maistui, annos on nautittu väärin.
Mä olen syönyt currya tuolla tyylillä. Hampurilaiset ovat siinä mielessä kätevämpiä, että ne saa sullottua takin taskuun jossei jaksa kaikkea kerralla. Muunlaiset ruoat aiheuttavat kovan sotkun.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Amerikkalainen opiskelijakaverini (30v, nainen) on tulossa Suomeen lomalle osana Euroopan reissuaan ensi viikolla. Viipyy kolme päivää Helsingissä ja pari päivää Lapissa (Rovaniemi). Lupasin mennä Helsinkiin pitämään seuraa yhdeksi päiväksi sekä antaa muutamia vinkkejä, mitä täällä kannattaa tehdä. Helmikuu ei kuukautena nyt kovin häävi ole Suomessa, joten siihen liittyen arvon helsinkiläiset: Mitä te tekisitte ensimmäistä kertaa Suomeen tulevan henkilön kanssa? Samoin voisi vinkata jotain suosituksia ravintoloista, pubeista ym. Helsingissä.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Amerikkalainen opiskelijakaverini (30v, nainen) on tulossa Suomeen lomalle osana Euroopan reissuaan ensi viikolla. Viipyy kolme päivää Helsingissä ja pari päivää Lapissa (Rovaniemi). Lupasin mennä Helsinkiin pitämään seuraa yhdeksi päiväksi sekä antaa muutamia vinkkejä, mitä täällä kannattaa tehdä. Helmikuu ei kuukautena nyt kovin häävi ole Suomessa, joten siihen liittyen arvon helsinkiläiset: Mitä te tekisitte ensimmäistä kertaa Suomeen tulevan henkilön kanssa? Samoin voisi vinkata jotain suosituksia ravintoloista, pubeista ym. Helsingissä.
Museoista Ateneum tai Kansallismuseo kannattaa laittaa tarjolle. Suomenlinnassakin kai tarkenee..
 

Tekila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Amerikkalainen opiskelijakaverini (30v, nainen) on tulossa Suomeen lomalle osana Euroopan reissuaan ensi viikolla. Viipyy kolme päivää Helsingissä ja pari päivää Lapissa (Rovaniemi). Lupasin mennä Helsinkiin pitämään seuraa yhdeksi päiväksi sekä antaa muutamia vinkkejä, mitä täällä kannattaa tehdä. Helmikuu ei kuukautena nyt kovin häävi ole Suomessa, joten siihen liittyen arvon helsinkiläiset: Mitä te tekisitte ensimmäistä kertaa Suomeen tulevan henkilön kanssa? Samoin voisi vinkata jotain suosituksia ravintoloista, pubeista ym. Helsingissä.

Finnjävel ruokapaikkana voisi olla hyvä valinta, mutta voi olla tiukkaa saada pöytä näin lyhyellä varoitusajalla. Toisena vaihtoehtona lähtisin blinejä syömään jonnekkin, esimerkiksi Suomenlinnan panimoon, niin tulee saarikin samalla katsottua läpi. Yksistään talvella Suomenlinnaan on ehkä aavistuksen karu mennä, ellei seuralainen ole pokemoneista kiinnostunut.

Onkohan Löyly talvella miten auki? Se voisi kanssa toimia.

Jäälle varmaan pääsee jo jossain kävelemään, riippuen mistä päin amerikkaa on voipi olla eksoottinen kokemus.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tuli vielä mieleen tuosta parin sivun takaisesta aiheesta jos aikoisi kaikki maailman maat kierrellä niin onko porukalla tietämystä mitkä on ne vaikeimmat maailman kolkat päästä kyläilemään? Eikös P-Koreaankin tehdä jotain valvottuja ryhmäretkiä joten ei liene vaikea nähdä jos listalleen haluaa.

Itsellä ei plakkarissa kovin eksoottista jos ei näitä euroopan lilliputteja lasketa sellaisiksi, autoreissuilla on tullut Luxemburgit ja Lichtensteinit tsekattua ja San Marinossakin piipahdettua. Mites on palstalla porukan eksoottisimman mestat, sellaiset josta voisi todeta ettei moni härmäläinen ole tuolla käynyt?

_
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@Jupe veikkailisin että aktiivisesti sotaa käyvät maat voivat olla aika fittipaldeja mitä vierailuun tulee. Haiti, Somalia ja Syyria esim.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mites on palstalla porukan eksoottisimman mestat
Kierrätyskeskuksen puolella on joku Jatkoaika valloittaa maailman ketju, jossa voi käydä brassailemassa eksoottisimmilla kohteillaan
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Maana Venäjä ei erityisen eksoottinen ole, vaikka toki nykyäänkin kätkee varmasti aika paljon ihan aitoa eksotiikkaakin sisälleen. Joka tapauksessa 90-luvun alun pikkuhiljaa jaloilleen hapuileva Venäjä oli nuorelle sampiolle varsin mielenkiintoinen kokemus, vaikka vain Karjalassa seikkailummekin. Käsittämättömän paskat tiet, tyhjät hyllyt kaupassa, yksi jäätelöä myyvä kauppa Mikkelin kokoisessa kaupungissa, nuhjuiset kerrostalot, ankeat ja rispaantuneet puistot mutta samalla varsin ystävälliset ex-neuvostoliittolaiset jättivät hyvän muistijäljen. Siihen päälle lohenuistelu katajasta vuolluilla vavoilla Äänisellä, vahvat tsaikut saaressa eväsleipien kera ja löylyt venäläiseen tapaan kuumaksi lämmitetyssä saunassa. Oi aikoja!
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tuli vielä mieleen tuosta parin sivun takaisesta aiheesta jos aikoisi kaikki maailman maat kierrellä niin onko porukalla tietämystä mitkä on ne vaikeimmat maailman kolkat päästä kyläilemään? Eikös P-Koreaankin tehdä jotain valvottuja ryhmäretkiä joten ei liene vaikea nähdä jos listalleen haluaa.

Kuten mainittu, niin juttua löytyy toisesta ketjusta, mutta Pohjois-Korea on maailman turvallisin maa turistille ja erittäin helppo eikä tarvitse kuin mennä.

Vaikea maa on esimerkiksi poliittisesti hyvin epävakaa Keski-Afrikan Tasavalta, kun ne eivät hirveästi riemastu, jos sinne joku valkoihoinen pamahtaa paikalle. Nauru on taas rauhallinen hassutteluvaltio, mutta viisumin saadakseen pitää olla hotellivaraus. Kuulostaa helpolta, mutta ei ole aina niin helppoa, kun ei sieltä vain saa vastausta kummastakaan maan kahdesta hotellista.

Tutummista maista esimerkiksi Saudi-Arabia on lopettanut kokonaan turistiviisumien myöntämisen myös ryhmille. Sinne on taas toisaalta helppo saada työ- tai uskontoviisumi, jos on töitä tai uskoo johonkin. Libya on täysin sekaisin ja eivät oikein halua sinne ketään pyörimään. Noissa vain joku on saattanut helpostikin käydä aikoja sitten samoin kuin Syyria oli vielä mukava turistimaa reilu viisi vuotta sitten.

Kaikkialle pääsee kyllä ja luonnollisesti saattaa US dollaritukkoja vaatia oikeille henkilöille tiskin alta. Oma lukunsa on sitten kaiken maailman ryssävaltiot kuten vaikka Uzbekistan minne pääsee ihan laillisesti ja virallisesti, mutta vaatii sellaista sekoilua ja mitään tasalaatuisuutta ei ole.

Sehän on myös aivan uskomatonta, että jostain suurlähetystöstä saa viisumin pyytämällä, kun toisesta taas tulee hylsy tai vaaditaan ties mitä lisäselvityksiä. Nyrkkisääntö on se, että mitä lähempänä kohdemaata anoo sitä helpompi se on saada.

Ja viisumiasioissa kaikista tärkeintä on muistaa se, että säännöt muuttuvat useammin kuin formuloissa. Aina välillä joku maa ilmoittaa säätävänsä taas jotain. Nyt esimerkiksi Valko-Venäjä aloittaa viisumivapauden lentäen Minskiin saapuville, mutta ei koske maarajoja. Azerbaidzhaniin taas pääsi aikoinaan moikkaamalla passintarkastajatyttöä ja nykyään ei ollenkaan yhtä helposti.
 
Suorittavan tason asiakaspalveluhommissa oli lähes aina jotain sekoilua, tiedä sitten johtuiko siitä, että suurin osa taisi olla ei-etnisiä brittejä.

Toivoisin että tällaista ksenofobista retoriikkaa vältettäisiin. Itsellänikin on joskus ollut ehkä pieniä ongelmia ruuan tilaamisessa Englannissa mutta vika on silloin ollut ihan mussa itsessäni. Lontoossa menen aina Chipotleen syömään. Michelin-tähtiä ei tuollaisille ketjuille varmasti jaella mutta minulle on aina maistunut. Myös Pariisissa. Siellä edelläni oli Chipotlen jonossa ilmeisesti pidempään Ranskassa asunut amerikkalaistyttö, joka kertoi työntekijöille olevansa äärimmäisen onnellinen löydettyään ko. puljun Pariisista, sillä hänellä oli ollut kova ikävä heidän mättöjään. Toivottavasti kyseinen ketju ei tule Suomeen (tuskin on tulossa). Ei siellä syödessä sitten pääsisi New Yorkissa ja Lontoossa enää reissufiilikseen.

Mitä asiakaspalveluun tulee, niin Lontoossa se on mun kokemukseni mukaan ollut aivan ensiluokkaista, jos vertailukohdaksi ottaa futiksen EM-kisat Ranskassa. Siellä sai katsella sellaista sekoilua yksinkertaistenkin tilausten kanssa, että oksat pois omenapiirakasta.

Englannin kielen suhteen briteillä ja amerikkalaisilla on mielenkiintoinen ero. Olen käynyt sekä P-Amerikassa että Englannissa seitsemän kertaa. P-Amerikassa englannin kielen taitoani on kehuttu lukuisia kertoja. Englannissa en tällaisia kehuja ole kuullut muistaakseni kertaakaan. Selvästikään britit eivät tykkää jaella tyhjiä kohteliaisuuksia. Jotkut varmasti toteavat tähän, että heidän lontootaan on kyllä kiitelty usein Englannissakin. Te puhutte ilmeisesti englantia ihan oikeasti hyvin. Mutta kyllä mä niitä amerikkalaistenkin kehuja kuuntelen mielelläni, vaikka ne ovatkin vain ulkokultaista small talkia.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
@pernaveikko Kiitoksia erinomaisesta viestistä, ja eiköhän tässäkin käyty jollain mittarilla potentiaalisia hardcore matkakohteita läpi joten ei täysin väärässä ketjussa läpän heitto ainakaan mun mielestä.
Meinasin kysyä seuraavaksi Tukholmasta mutta ennen kuin palstapoliisit hyökkää kimppuun niin onneksi tarkistin google-haulla, sellainen ketju löytyy joten sinne siis.

_
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
ennen kuin palstapoliisit hyökkää kimppuun
Jos viittaat mun edelliseen viestiini niin ei ollut millään muotoa tarkoitus leikkiä poliisia, ainoastaan antaa vinkki mistä löytyy jo keskustelua aiheesta joka sinua kiinnosti...
 
Englannin kielen suhteen briteillä ja amerikkalaisilla on mielenkiintoinen ero. Olen käynyt sekä P-Amerikassa että Englannissa seitsemän kertaa. P-Amerikassa englannin kielen taitoani on kehuttu lukuisia kertoja. Englannissa en tällaisia kehuja ole kuullut muistaakseni kertaakaan. Selvästikään britit eivät tykkää jaella tyhjiä kohteliaisuuksia. Jotkut varmasti toteavat tähän, että heidän lontootaan on kyllä kiitelty usein Englannissakin. Te puhutte ilmeisesti englantia ihan oikeasti hyvin. Mutta kyllä mä niitä amerikkalaistenkin kehuja kuuntelen mielelläni, vaikka ne ovatkin vain ulkokultaista small talkia.

Näinhän se on. Jenkit ja suomalaiset myös ymmärtävät toisiaan, mutta ainakin itselleni väkevimmät brittiaksentit tuottavat ymmärrysvaikeuksia.

Meikäläinen on suuntaamassa Nipponiin noin joulun tienoilla. Tarkoitus olisi käydä ainakin Tokiossa ja Okinawalla. Vinkkejä saa heittää varsinkin jälkimmäiseen, kun Tokiossa asuu lokaali paikallinen opas valmiina.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitokset vinkeistä Helsingin suhteen. Tuo Löyly voisi olla ihan mielenkiintoinen kokemus näin helmikuun pakkasilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös