Mainos

Matkakohteenne

  • 2 568 103
  • 14 922
K

kiwipilot

Pikasella tsekkauksella noin 60 eurolla saa jonkun Minin ja siihenkin kun ruksii navin ja lastenistuimen a' 10€ / päivä, niin hintaahan siinä rupee jo silläkin tulemaan. Ja Minillä en ole kuitenkaan ajamassa.

Älä missään nimessä vuokraa istuinta vaan käy ostamassa se lähimmästä Targetista tai Walmartista; viidellä kympillä saa todennäköisesti vuokraamon tarjoamaa paremman jonka voi sitten myydä Suomessa. Tai sitten vain viette oman mukananne. @StevieY hyvin asiallisia vinkkejä; kaikista samaa mieltä.
 

MegaForce

Jäsen
Juuri ollaan kotiuduttu aikaisemmasta matkasta, mutta reissukärpänen iski taas.

Onko palstalla Japanissa käyneitä, jotka voisivat suositella kohteita ja tekemistä Japanin matkaa varten. Tokiota, Osakaa, Kyotoa ja Okinawaa ollaan näin alustavasti suunniteltu. Reissun ajankohta tulisi olemaan luultavasti syksyllä, tai kirskikkapuiden kukkiessa vasta ensi keväänä, vuoden päästä.

Kaikki info ja käytännön asiat otetaan ilomielin vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

MegaForce

Jäsen
Perheen lomapaikaksi on valikoitunut Los Angeles ja tarkoitus olisi viettää siellä 12 yötä heinäkuussa. Hiukan jo heikottaa matkan budjetti, mihin oikeastaan muutama kysymyksistänikin liittyy.

Aikaisempien vuosien kokemukset AirBnb:stä ovat olleet, niin hyviä, että siihen turvaudutaan myös tällä matkalla. Tarkoitus olisi majoittautua Woodland Hillsin alueelle aivan Calabassasin viereen.

Auto on oikeastaan pakollinen koko reissun ajaksi etäisyyksien vuoksi, niin kannattaako auto varata kentältä vai etukäteen? Saako kentältä parempia diilejä? Etukäteen vuokrattaessa hinta koko ajalle on noin 900–1000 euroa.

Voisiko joku Californiasta enemmän tietävä antaa jotain vinkkejä käymisen arvoisista paikoista? Itselle on nyt ainakin tullut mieleen: Universalin Studiot, Venice Beach / Santa Monica, viinitilalla käynti, jossain isolla ostarilla käynti, Disneyland, San Diego ja ne kukkulat missä kaikki käy lenkillä.

Lennot: Mikä on järkevin tapa matkustaa sinne? Norweiganilla perus lentolippu on samanhintainen kuin finskillä, mutta Norweiganin premium lippuun upgreidaus houkuttaisi aika paljon. Jalkatilaa tulisi noin 30 senttiä lisää ja muutenkin olisi isommat penkit. Ainut miinuspuoli olisi hinta, mutta lento menisi kohteeseen suoraan Tukholmasta. Kolmelta hengeltä hinta nousisi noin 1 500 eurolla. Finskillä businessluokkaan ei tuolla hinnalla pääse. Jos menee finskillä, niin kannattaako ensimmäinen vaihto ottaa New Yuorkissa vai Lontoossa, eli onko koneissa isoja eroja?

Auton vuokraamiseen voin suositella USAA:han liittymistä: Welcome to USAA! Me saimme tuota kautta Avikselta Ford Mustangin vuokrattua viikoksi 300$ hintaan. Tuo väittää, että täytyisi olla joitain "military connections" mutta hyväksyy kun täytät kentät myös niin että et ole missään yhteydessä minkään valtion armeijaan. Luultavasti kun menette hakemaan autoanne ja annatte tietonne, niin virkailija kysyy teidän Military ID:tä. Virkailija varmasti tekee siitä ongelman, mutta kun tarpeeksi jankkaatte, että netissä varaus hyväksyttiin ilman Military ID:tä, niin lopulta ainakin meillä virkailija soitti esimiehelleen jonka kautta saimme lopulta varauksemme läpi niin, että maksoimme todella vain 300$ Ford Mustangista viikoksi. Maksoimme varauksen ainakin itse etukäteen, ja haimme auton LAX:ilta. Tätä kautta voi saada huomattavia etuja varmasti muihinkin autoihin.
Mikäli on kartanlukija käytettävänä, niin Google Maps saattaa riittää, kun lataatte esim Losin alueen kännykkäänne.

Mennessänne LA:han teidän täytyy käsittää, että alue on kokoluokkaa Helsinki-Lahti väli ja täynnä asutusta, sekä se koostuu kymmenistä eri kaupungeista. Kaikkea ei pysty yhdellä reissulla näkemään, joten liian tiukkaa aikataulua ei kannata reissulle tehdä, vaan nauttia vain rennosta tunnelmasta ja hyvästä säästä myös. Liikenne ruuhkautuu aina päivisin, ja välillä kannattaa valita Freewayn sijasta jokin hieman pidempi reitti, ja ajaa "pikkuteitä" pitkin. Toisaalta juuttuminen Losin ruuhkaan on osa kokonaisuutta ja kuuluu niin sanotusti asiaan. Los Angeles on myös todellinen kulttuurien sulatusuuni, espanjaa puhutaan lähes saman verran kuin englantia, ja Chinatownissa kaikki tekstit kiinaksi ja Koreatownissa koreaksi.

Santa Monica Pier, Santa Monica Beach, Venice Beach, ja Ocean side walk:in kävely illalla auringonlaskun aikaan on ehdoton kokemus. Venicellä vastaan tulee ties minkälaista kulkijaa ja kukka haisee, sitten skeittirampeilla voi ihmetellä skeittaajien temppuja jne.

Santa Monica 3rd Street on mukava ostoskatu, jonka päässä pieni ostoskeskus, jossa on joitain leffojakin vissiin kuvattu.

Westwood on mukava kaupunginosa, jossa asuu paljon opiskelijoita, siellä pystyy ainakin illalla ulkoapäin ihmettelemään kun amerikkalaiset teinit menevät juhlimaan kotibileisiin.

Hollywood on hyvä käydä päivällä, sen jälkeen auringonlaskun aikaan ajaa Griffith Observatorylle, näkymät ovat pärähdyttäviä. Ja kun Hollywoodissa ollaan, niim Chinese theatre:en tai El Capital:in katsomaan jokin elokuva. Samalla voi käydä Beverly Hillsissä etsimässä jospa siellä näkyisi maailmantähtiä, tai ainakin ajella heidän oviensa luo.

The Getty Center on ilmainen ja hyvä kohde kulttuurinjanoiselle, ilmainen museo joihin mennään omalla tram:illa. Paljon muita turisteja tässä paikassa, mutta mielestäni on näkemisen arvoinen.

Downtown on siistiä aluetta, mutta siellä näkee paljon kodittomia, Downtown-päivän jälkeen ajaminen Chinatowniin syömään hyvää kiinalaista ruokaa.

Malibu Beachille Pacific Coast Highwayta ajaen on hyvä päiväretki, yhdellä rannoista on jokin kallio jonka päälle voi kiivetä, uskomattomat maisemat, voin myöhemmin tästä spotista kertoa lisää. Pacific Coast Highwaylta lähtee hienoja Canyon Roadeja "vuorille" joista avautuu uskomattomat maisemat, ja näkee missä paikalliset rikkaat elävät.

Mulholland drive oli itselleni pieni pettymys, mutta San Fernandossa oli mukava käydä myös ajelemassa.

Lisää kohteita on esim. Catalina Island, mutta kun sen retken kustantaa koko perheelle, niin on melko hintava.
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Prahaa varten pari vinkkiä:

Kiitoksia näistä! Meni ylös matkakirjaan.

Olutta kannattaa ehdottomasti juoda, sillä sitä tehdään todella paljon kaupungissa.

Olutta lähtee varmasti mukaankin, ollaanhan autolla liikenteessä ja kyydissä kaksi intohimoista olutharrastajaa (allekirjoittanut mukaan luettuna). Aika kovat odotukset ovat Bruggelle itselläni, kaupunki on historioitsijan näkökulmasta varsin kiinnostava. Harmillista, ettei aikaa ole kuin 1,5 vuorokautta tällä reissulla. No, ehkä joskus joululomalle...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Berliinistä löytyy tuolta Saksa-ketjusta aika paljon asiaa. Museoitahan siellä on vähän joka lähtöön, mutta jos sunnuntaina osutte paikalle, on Mauerpark käymisen arvoinen, olittepa tori-ihmisiä tai ette. En nyt tähän viitsi enempää tuupata.

Oluen ja historian ystävälle Keski-Euroopalla on kohtalainen kattaus tarjottavanaan. Vaikuttaa nasevalta matkalta.
 

Da-Capo

Jäsen
Maalis-huhtikuun vaihteessa tarkoitus piipahtaa Wienissä. Olisiko mitään suosittelemisen arvoisia kohteita, joissa kannattaisi käydä? Liikkeellä vaimon kanssa ja aika kaikkiruokaisia ollaan, mitä tulee kulttuuri-, nähtävyys ymv. tarjontaan.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri ollaan kotiuduttu aikaisemmasta matkasta, mutta reissukärpänen iski taas.

Onko palstalla Japanissa käyneitä, jotka voisivat suositella kohteita ja tekemistä Japanin matkaa varten. Tokiota, Osakaa, Kyotoa ja Okinawaa ollaan näin alustavasti suunniteltu. Reissun ajankohta tulisi olemaan luultavasti syksyllä, tai kirskikkapuiden kukkiessa vasta ensi keväänä, vuoden päästä.

Kaikki info ja käytännön asiat otetaan ilomielin vastaan.

Parin viikon verran olen siellä ollut. Aivan liian vähän tuohon maahan. Olen reissannut ihan kohtuullisen monessa maassa ja jos pitäisi nimetä yksi kohde ylitse muiden, niin se on Japani. Erityisesti Tokio ja Osaka, joissa molemmissa menisi heittämällä kuukausi.
Jos kuitenkin aiotte reissata Japanin sisällä, niin Japan Rail Pass on harkitsemisen arvoinen ostos. Junaliput maassa ovat aika kallita ja niin on myös tuo Rail Passikin ja kannattaa tarkkaan harkita tarvitseeko sitä. Itse reissasin tuolla erillisillä lipuilla, koska tuolloin reitti Kansain lentokenttä-Osaka-Kioto-Tokio-Naritan lentokenttä + paikallisliikenteet oli halvempi irtolipuilla kuin Rail Passilla.

-Ruoka: okonomiyakit, sushit ja sashimit, katsut, udonit jne kannattaa kokeilla. Suosittelen kaikkea. Hintoja kannattaa tosin tarkkailla, sillä Tokiossa on kuulemma maailman eniten Michelin-ravintoloita ja hintahaitari on laaja. Perusruoka on kuitenkin suht halpaa.
- Kapselihotelli: Japaniin ei voi mennä kokematta tätä. Itse otin kapselin Osakassa ja toki oli etukäteen hieman ennakkoluuloja sen suhteen joten en viettänyt siinä kuin kolme yötä, mutta se oli positiivisin yllätys majapaikan suhteen mitä olen ikinä kokenut. Kapseli itsessään on noin metrin leveä, reilut 2m pitkä ja metrin korkea.
-Elektroniikkakeskukset. Tokiossa on Akihabara ja Osakassa joku vastaava minkä nimeä en muista. Tällaiselle seminörtille pakollisia kohteita.
- Erotiikkakauppa. Vaikka ei pornoilu sinällään kiinnostaisi, niin tietynlaisen omituisuuden takia mielenkiintoinen etappi tämäkin.
-Karaoke. Oman Japaninreissun aikana asuin Soulissa, jossa karaokekulttuuri on hyvin samanlainen, joten suurimmat yllätykset oli jo nähty. Mutta eurooppalaiselle ensikertalaiselle ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu.
- Tokioon voin antaa sellaisen pienen vinkin, että jos haluatte nähdä kaupunkia korkealta, niin kiivetkää torniin. Tokiossa on kaksi merkittävää näköalatornia: Skytree sekä Tokyo Tower. Näistä Skytree on uudempi ja yksi maailman korkeimmista, mutta jonot ovat pitkät, liput kalliit ja toisen tornin eli Tokyo towerin sijainti on parempi. Eli siis jos aikaa on vain kaksi viikkoa, niin menisin vain Tokyo Toweriin. Se on sellainen oranssiksi maalattu Eiffel-klooni


Muita huomioita:
-Juna- ja metroliikenteessä toimii kaikki.
-Lentokentät ovat kaukana kaupungeista. Esim. Naritan kentälle oli muistaakseni vajaat 100km matkaa Tokiosta. Toki säännöllisesti kulkevalla pikajunalla tuo sujahtaa nopeahkosti, mutta kentälle ei puolessa tunnissa ehdi.
- Lähes kaikki ruoka sisältää kalaa jossain muodossa. Laatu on pääosin erinomaista.
- Englannin kieli ei ole tuolla automaatio. Toki majapaikoissa tasosta riippumatta osataan pääosin englantia, mutta kadunmies ei sitä puhu. Myös kadunnimet, metropysäkit ym ovat pääosin japaniksi. Samoin ravintoloiden ruokalistat. Suurin virhe minkä itse tein ennen japanin reissua oli, etten opetellut kieltä. Jos reissu ajoittuu puolen vuoden tai vuoden päähän, niin ainakin peruskirjoitusjärjestelmän ja muutaman sanan (esim ruokasanaston) siinä ehtii mainiosti oppimaan.
- Peruskäytöstapojen opettelu on suotavaa. Paikallista kulttuuria kunnioittamalla saa parempaa palvelua ja välttää ns länkkäri-idiootin maineen. Julkisissa kulkupeleissä vanhuksille annetaan istumapaikka ja jos sattuu päätymään esim paikallisten kanssa samaan pöytään, niin alkoholia ei kaadeta koskaan itselleen. Ja tämä viimeinen ei ole mikään MTV3 matkaoppaiden seksiwau-matkavinkki vaan arkipäiväistä toimintaa Itä-Aasiassa. Pääosin kuitenkin Japanissa pärjää samoilla neuvoilla kuin muuallakin maailmassa: perusjärjenkäytöllä.


Näillä alkuun.
 

Tekila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kiitos Los Angelesin vinkeistä. Meillä on lähtö vajaan 3 kuukauden päästä 10 päiväksi Losiin. AirBnb:n kautta on varattu matkan alusta 2 päivää ja lopusta 2 päivää majoitus. Loput täytyy katsoa paikan päällä, ollaan menossa Las Vegasiin nyt ainakin käymään.

Uskoisin, että enemmänkin tulee mieleen mutta nyt päällimmäisenä. Onko ideoita prepaid mokkulan tms, ostamiseen? Sen verran paljon tulee autossa istuttua, niin on hyvä olla oma netti saatavilla.
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Las Vegasiin nyt ainakin käymään.

Jos haluaa säästää majoituksessa, kannattaa tuo pisto ajoittaa su-pe välille ja jättää noi kalliit viikonloppuyöt väliin. Mitään et menetä, sillä kaikki pyörii 7 päivää viikossa. Ja ota majoitus mahdollisimman keskeltä Strippiä, säästää aikaa ja hermoja.
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jenkeissä kannattaa välttää koneenvaihtoa, jos mahdollista. Siellä saa sitten siirrellä omia tavaroitaan jatkolennolle ja muuta.

Tämä on niin totta. Norwegian lentää suoraan päätekohteeseen ja imigrationin ja customsin jälkeen ei tarvitse chekata laukkuja takaisin ja yrittää ehtiä jatkolennolle, joka luultavasti lähtee pitkän junamatkan päästä toisesta terminaalista. Muutenkin sellainen imo, että länsirannikolla imigration on nopeampi kuin idässä. Vegasissa kesti noin 5 minuuttia, kun JFK:llä olen vahtinut kelloa jatkolennon häämöttäessä lähelle kahta tuntia.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä on niin totta. Norwegian lentää suoraan päätekohteeseen ja imigrationin ja customsin jälkeen ei tarvitse chekata laukkuja takaisin ja yrittää ehtiä jatkolennolle, joka luultavasti lähtee pitkän junamatkan päästä toisesta terminaalista. Muutenkin sellainen imo, että länsirannikolla imigration on nopeampi kuin idässä. Vegasissa kesti noin 5 minuuttia, kun JFK:llä olen vahtinut kelloa jatkolennon häämöttäessä lähelle kahta tuntia.

Länsirannikolla en oo vielä käynyt, mutta mitä oon Jenkkeihin matkustellut niin uskaltaisin ehkä sanoa että mitä pienempi kenttä, sitä vähemmän aikaa immigraatiossa menee. Mutta aika arvalla noikin tuntuu välillä menevän, välillä pääsee New Yorkinkin kentillä muutamassa minuutissa, ja välillä sit jossain Memphisissä kestää tunnin.

Suorat lennot kohteeseen ilman Jenkkien sisäistä vaihtoa kannattaa kyllä yrittää hakea, siinä vitun immigraatiojonossa kökkiminen ja minuuttien laskeminen jatkolennon lähtöön ei oo kivaa. Varsinkaan jos ei vielä oo työmatkasta kyse. Saatana että siinä tilanteessa vituttaa katella sitä typerää ylisokerista USA-videota missä kuvataan luontoa ja pilvenpiirtäjiä ja Vapaudenpatsasta ja jossain välissä ne yhdet torspot heittelee sitä kalaa toisilleen ja intiaani vetää jotain lassotemppuja ja hevonen töytäisee leikkisästi turvallaan naureskelevaa vanhaa cowboyta ja ghettoneekeri morjenstaa kadulla kahvikuppi kädessään ja kaikki eriväriset ihmiset sanoo yksin ja yhdessä ja perheensä ja kavereidensa ja työtovereidensa ja saatana kaikkien kanssa Welcome.
 

Tekila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos haluaa säästää majoituksessa, kannattaa tuo pisto ajoittaa su-pe välille ja jättää noi kalliit viikonloppuyöt väliin. Mitään et menetä, sillä kaikki pyörii 7 päivää viikossa. Ja ota majoitus mahdollisimman keskeltä Strippiä, säästää aikaa ja hermoja.

Lauantai - torstai välille tarvitaan vielä yöpaikkoja. Eli lienee järkevämpi ajella jonkun pienempään paikkaa yöksi ennen Las Vegasiin saapumista.
Ajattelin, että paikan päällä voisi katsoa tarjouksia Hotel Tonight nimisen apin kautta, missä pitäisi olla hotellien viime hetken tarjouksia kun näkevät että on jäämässä huoneita tyhjäksi.
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lauantai - torstai välille tarvitaan vielä yöpaikkoja. Eli lienee järkevämpi ajella jonkun pienempään paikkaa yöksi ennen Las Vegasiin saapumista.
Ajattelin, että paikan päällä voisi katsoa tarjouksia Hotel Tonight nimisen apin kautta, missä pitäisi olla hotellien viime hetken tarjouksia kun näkevät että on jäämässä huoneita tyhjäksi.

Jos laskin oikein, olette kesäkuussa liikenteessä. Muista, että Vegasissa on koko kesäkuun WSOP, eli pokerin maailmanmestaruuskisat. Toi houkuttelee tuhansia pelaajia ja katsojia paikanpäälle, joten kannattaa tarkistaa hotellitilannetta aina silloin tällöin. Riittäähän Vegasissa huoneita, mutta kannattaa kuitenkin ottaa huomioon. Muutenkin, jos sattuu joku iso UFC tai nyrkkeilymatsi tai vaikka Nascar tai rodeo, niin sen huomaa heti huoneiden hinnassa ja saatavuudessa.

La-to teillä on 1 kallis yö ja silloin tuskin tarvitsee kikkailla. Mutta jos haluaa kikkailla, niin ottakaa ensimmäinen yö pohjois Stripiltä vaikka Stratospherestä tai sitten Downtownista ja sunnuntaista eteenpäin sitten keskelle Strippiä.
 

Puster

Jäsen
Pakko mainostaa jälleen vähän jenkkeihin lentäessä vaihtokenttänä Dublinia. Varsinkin jos (/kun) Aer Lingus liittyy takaisin Oneworldiin ja Finnairin lisätessä hel-dub lentoja, tulee kohteitakin mukavasti lisää.

Viime kesänä, suora AA:n lento Dublinista O'Harelle: siitä kun pyörät osuivat kiitorataan kesti tasan puoli tuntia siihen, kun istuimme junassa matkalla kohti keskustaa. Tuohon aikaan saatiin mahtumaan jonkin verran kävelyä terminaalissa, laukkujen odottelua ja taas kävelyä juna-asemalle. Kaikki maahantulokeskustelut tehtiin jo Dublinissa ennen koneen lähtöä ja O'Harella kyseinen lento oli teknisesti maan sisäinen. Jonosta virkailijat kävivät poimimassa ohi pikakaistalle niitä joiden kone oli jo lähtemässä mutta siltikään ei ollut mitenkään paha jonotus. Lisäksi, kun tämän preclearencen jälkeen oli vielä kahvila/ravintola/ostospaikkoja, jonottajat jakaantuivat tasaiseksi virraksi eikä mitään turhia sumppuja syntynyt.
 

Rocco

Jäsen
Maalis-huhtikuun vaihteessa tarkoitus piipahtaa Wienissä. Olisiko mitään suosittelemisen arvoisia kohteita, joissa kannattaisi käydä? Liikkeellä vaimon kanssa ja aika kaikkiruokaisia ollaan, mitä tulee kulttuuri-, nähtävyys ymv. tarjontaan.
Wien on täynnä vanhoja linnoja, kulttuurihistoriallisia rakennuksia yms. eli tarjontaa on yllin kyllin. Metro kulkee todella hienosti, eli pidemmälle kun menee, aina kannattaa ottaa metro.

Stephansplatzin ympäristö on todella kallista aluetta sekä asua että ostella. Tuohon aikaan vuodesta hinnat on vähän halvempia, mutta ei siltikään mitään huippuedullista. Sinne alueelle kannattaa kävellä, ja siellä kävellä, koska katuja ja kaikenlaista löytyy joka kadunkulmasta. Stephanin kirkon torniin muuten pääsee kävelemään. Hieno kokemus, ellei ole korkean- ja/tai ahtaanpaikan kammo. Rappuset on tosi ahtaat kierreportaat, mutta lopussa kiitos seisoo.

Ruokapaikaksi suosittelen Figlmueller:ia, ja siellä tietysti wienerschnitzeliä. Yksi kaupungin vanhimmista ravintoloista. Kahviloista ehdottomasti Cafe Demel, mikä on kaupungin historiallisimpia kahviloita. Hiukka tyyris, mutta voitte sanoa syöneenne samoja leivoksia mitä Euroopan kuninkaallisille tehdään. Ja ostaa voi tuotteita myös kotiin. Cafe Central on myös samalla suunnallta, ja se on sisältä yksi kaupungin upeimmista paikoista. Demelin vieressä on myös aukio, missä on esillä osa esihistoriallista kaupunkia. Tosin vaivainen kaistale, mutta tsekatkaa sekin. Kanavanranta on vähän boheemimpaa aluetta, missä on iltaisin tosi paljon pieniä pubeja yms. Kaupungin suosituin ostoskatu, missä on normaali-ihmisille kaikkea, on museon kulmilta alkava Mariahilfer strasse. Keskustasta vähän matkaa samaan suuntaan on Schönbrunnin linna. Se on ehdoton "must see."
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Wienistä löytyikin jo erittäin hyvin vinkkejä, kun ketjua taaksepäin selailin. Kiitos näistä, vaikka toki matkaoppaita lukemalla saa jo hyvän kuvan tärkeimmistä kohteista. Viime vuonna tuli käytyä samalla reissulla katsastamassa Salzburg sekä München ja tykkäsin kovasti, joten ensi viikolla (jos Jumala suo) olisi lähtö Wieniin ja sieltä sitten päiväksi Bratislavaan. Pääsiäisen yli tulee oltua matkassa, joten saa nähdä miten se vaikuttaa eri paikkojen ja nähtävyyksien aukioloaikoihin. Katolinen maa kun on kuitenkin kyseessä niin luulisi, että pääsiäinen on melkoisen iso juttu sielläpäin ja mahdollisesti se jossain määrin näkyy myös katukuvassa.
 

gege dA mAn

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser
Toukokuussa olisi tarkoitus matkata Napoliin muutamaksi päiväksi ja sen jälkeen pari päivää Roomassa, josta lento takaisin Suomeen. Junalla varmaan kätevin taittaa tuo matka Napolista Roomaan. Kannattaako varata junaliput etukäteen, ja jos niin mistä, vai ostaa vasta asemalta? Varmaan ennakkoon saisi ainakin halvemmalla ja joitain sivustoja olen katsellut, mutta hintahaitari liikkuu n. 20-50e/matkustaja.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Katolinen maa kun on kuitenkin kyseessä niin luulisi, että pääsiäinen on melkoisen iso juttu sielläpäin ja mahdollisesti se jossain määrin näkyy myös katukuvassa.

Sivuhuomautuksena näihin pohdintoihin, että Puolassa pitkäperjantai on tavallinen työpäivä. Ei uskoisi, mutta niin se nyt kuitenkin vain on. Tarkistin, Slovakiassa ei näköjään ole, mutta tiedä sitten vaikutuksista.

Niin ja jos muuten pääsiäisreissu on vielä suunnittelematta, niin jalkapalloa pelataan, Puola - Suomi pääsiäisenä Wroclawissa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@ernestipotsi :lle kiitos Japanin-vinkeistä! Mites lentäminen sinne? Itse ajattelin odottaa esim Stockmannin Hulluja päiviä ja katsoa suorat lennot sieltä. Lienee paras tapa?

Finnairilla on pari-kolme kertaa vuodessa näitä Aasian kampanjoita. Suorat lennot alle 600e.

Myös jos olet alle 26-vuotias niin silloin kannattaa metsästää myös suoraan Finskin sivuilta nuorisolippuja. Niitä ei näy missään hintavertailuissa, skyscannereissa yms. Ensimmäisen Aasian reissuni tein vielä juuri tällä nuorisolipulla.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Onko muuten olemassa sellaista sivustoa, jossa voisi laittaa hakuehdoiksi lentoajan Helsinki-Vantaalta? Lentoaika on kuitenkin, ainakin itselleni, aika tärkeä asia, kun kyseessä on noin viikon lomareissu. Olisi mahtavaa, kun näkisi yhdellä haulla kaikki suorat lennot, jotka kestäisivät esimerkiksi max 7 tuntia.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Onko muuten olemassa sellaista sivustoa, jossa voisi laittaa hakuehdoiksi lentoajan Helsinki-Vantaalta? Lentoaika on kuitenkin, ainakin itselleni, aika tärkeä asia, kun kyseessä on noin viikon lomareissu. Olisi mahtavaa, kun näkisi yhdellä haulla kaikki suorat lennot, jotka kestäisivät esimerkiksi max 7 tuntia.
Eikö esim ebookersin lentohaussa ole? Muistaisin että voi klikata "vain suorat lennot" ja sitten järjestää hakutuloksen nopeimman mukaan.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Eikö esim ebookersin lentohaussa ole? Muistaisin että voi klikata "vain suorat lennot" ja sitten järjestää hakutuloksen nopeimman mukaan.

Itse ymmärrän tuon kysymyksen niin, että voisi hakea lentoajoilla ilman määränpäätä suoria lentoja, eli ikään kuin "minne paikkoihin pääsisi max 7 tunnin suoralla lennolla". En ainakaan muista tuollaista hakua mistään.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Skyskannerissa voi jättää kohteen avoimeksi kun täyttää lähtökentän ja päivät. Valitsee vielä suorat lennot ja saa kohdelistan. Tosin aikarajoitusta matkan pituuteen en löytänyt, mutta nopeasti osaa kyllä arvioita että vaikka Istanbul on alle 7 kun taas Bkk ei ole.
Tosin sitten kun vaikka valitsee jonkin kohteen, voi ne laittaa aikajärjestykseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös