Mainos

Matkakohteenne

  • 2 567 830
  • 14 922

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Vaimon kanssa suunnitellaan ensi kesäksi reissua Wieniin. Onko heittää hyviä vinkkejä? Varsinkin pienet käytännöt vinkit kiinnostaa, jos joku on käynyt Wienistä päiväreissulla Bratislavassa?

Tuolla tuli käytyä tässä taannoin. Matka Bratislavaan on helppoa kuin heinänteko, ainakin junalla: Wienin päästä voit ostaa menopaluupiletin (Bratislava Ticket), johon sisältyy myös julkisten kulkuvälineiden käyttö Bratislavassa. Hintaa sille tulee joku 15 eur tms. Bratislavan päässä juna voi saapua joko päärautatieasemalle tai sitten Petrzalkaan, joista kumpaisestakin on suht helppo yhteys linja-autolla keskustaan. Keskustassahan nähtävää ei ihan oikeasti juurikaan ole (itse aina aiemmin mietin, että "mitä helvettiä, kait siellä nyt sentäs jotain", kun lueskelin/kuulin samaa, mutta ei, ei ole), vanha kaupunki ei ole oikein millään mittarilla kovin erikoinen, ja muutahan siellä ei sitten oikein olekaan. Muutaman tunnin homma.

Wien sen sijaan on oikein hurmaava kaupunki ja matkailijalle helppo, kun joukkoliikennekin toimii erinomaisesti (hotellinkaan ei tarvitse olla ihan ytimessä, kun homma pelaa). Suosittelen käymään ihan peruskohteista ne vähänkään itseä kiinnostavat läpi. Ja musiikkia sitten kanssa, jos klassinen tippaakaan uppoaa. Ja leikkeet ovat kyllä eittämättä hyviä. Hauskaa matkaa.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Itse taas olen huomannut ajattelun muuttuneen siten, että enää ei niin etsi uusia kohteita ja kokemuksia, vaan lomaa suunnittelee sellaiseen kohteeseen jossa tietää viihtyvänsä...

Sitä se vanheneminen teettää... arvot muuttuvat konservatiivisemmiksi ja tietty kipinä uusia asioita kohtaan häviää.. :-)

Ja sen sanottuani... Minä olen lopen kyllästynyt ylipäätään lomailuun konseptina, ellei siihen sisälly jotain teemaa. Ja se teema ei ole (turisti)nähtävyyksien katselu tai hotellin uima-altaalla löhöily.

Retkeily harrastuksena vie tätä nykyä allekirjoittaneen pääosin uusiin (ja vanhoihinkin) kohteisiin. Toinen on tietty hyvät ystävät, jotka kohtalon keskisormi on heitellyt vuosien varrella eri ilmansuuntiin tällä pallolla. Mutta itse matkustaminen, vain lomailemaan sen perinteisessä merkityksessä... no thanks! Mulla on paljon kivempi koti rentoutumiseen kuin yksikään viiden tähden hotelli, sekä kaverit (joita ei muutenkaan ehdi töiden vuoksi tarpeeksi tapaamaan..) ja hyvät ravintolat ihan kävelyetäisyydellä. Allekirjoittaneelle on lomaa olla kotona!

Mutta kyllä minä voin niitä nähtävyyksiä pikkaisen uhrautua katsomaan (toisten seurassa..) sitten kun reissun varsinainen tavoite, esimerkiksi vaellus, on tullut suoritettua ja vielä on päivä tai pari aikaa ennen paluulentoa. Mutta matkustaminen uuteen paikkaan pelkästään paikan ja nähtävyyksien itsensä vuoksi... ei enää näillä lentomaileilla! (= WANHA)
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
...Bratislavaan on helppoa kuin heinänteko, ainakin junalla: Wienin päästä voit ostaa menopaluupiletin (Bratislava Ticket), johon sisältyy myös julkisten kulkuvälineiden käyttö Bratislavassa...Wien sen sijaan on oikein hurmaava kaupunki ja matkailijalle helppo, kun joukkoliikennekin toimii erinomaisesti (hotellinkaan ei tarvitse olla ihan ytimessä, kun homma pelaa). Suosittelen käymään ihan peruskohteista ne vähänkään itseä kiinnostavat läpi. Ja musiikkia sitten kanssa, jos klassinen tippaakaan uppoaa. Ja leikkeet ovat kyllä eittämättä hyviä. Hauskaa matkaa.
Kiitos tästä. Voi olla, että Bratislavassa ei hirveästi ole nähtävää, mutta eiköhän se tuollaisena päiväreissuna menettele ja pääpaino reissussa Wienissä.

Wienistä pääsee käsittääkseni kesäaikaan Bratislavaan myös laivalla Tonavaa pitkin. Tämä voisi olla sellainen päiväreissu, jossa matka on päämäärää tärkeämpi, tai siltä ainakin kuulostaa. Pitää vähän tutustua enemmän ja lukea kokemuksia.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Erityisesti Delhi oli juuri niin kaaoottinen kuin olin kuullut ja se lähinnä vain ahdisti.

Delhissä on muuten todella hienoja ja mielenkiintoisia paikkoja, joissa ei liikaa länkkäreitä pyöri eli jos jatkossa menette Intiaan, niin suosittelen ehdottomasti ainakin 2-3 päivää pääkaupungissa. Ja on myös paljon hienoja ja mielenkiintoisia paikkoja, joissa länkkäreitä pyörii, ei siinä. Olen niistä muistaakseni tähän ketjuun joskus kirjoittanutkin ja yv:llä voi toki myös kysyä. Joo, härdelliä on ja ilma on paskaa, mutta onhan se kokemus. Agra on sitten turistipaikka ja Goan tapaisia rantakohteita löytyy muualtakin. Toki jokainen tykkää eri asioista, ei siinä.

Alkuperäinen tarkoitus oli lähteä junalla Agrasta Goalle, mutta olimme junalippujemme kanssa ainoastaan waitlistillä, joten ainut mahdollisuus olisi ollut siinä, jos meidän edellä olevat olisivat peruuttaneet matkansa jostain syystä. Näin ei kuitenkaan käynyt, joten oli mietittävä toinen vaihtoehto.

Agrassa oli onneksi todella avulias turistineuvoja, jonka kanssa punnitsimme monta eri vaihtoehtoa ja päädyimme lopulta matkustamaan Agrasta taksilla kaupunkiin nimeltä Mathura ja hyppäämään siellä junaan kohti Mumbaita.

Tuo waitinglist ja avulias turistineuvoja on muuten ehkä yksi klassisimpia huijauksia. Toki en tiedä teidä kohdalla miten asia meni, mutta itse olen kanssa joutunut tälle "waitinglistille" Katso, WS lukee tiketissä eli ei ole paikkoja, mutta voin auttaa teitä saamaan ne. Käytännössä WS = windowseat. Variaatioita on muitakin. Ehkä ainoa kerta, kun on meinannut hermot mennä tuossa maassa, mutta junaan mentiin joka tapauksessa ja mitään ongelmia ei luonnollisesti ollut.
 
Viimeksi muokattu:

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Tuo waitinglist ja avulias turistineuvoja on muuten ehkä yksi klassisimpia huijauksia. Toki en tiedä teidä kohdalla miten asia meni, mutta itse olen kanssa joutunut tälle "waitinglistille" Katso, WS lukee tiketissä eli ei ole paikkoja, mutta voin auttaa teitä saamaan ne. Käytännössä WS = windowseat. Variaatioita on muitakin. Ehkä ainoa kerta, kun on meinannut hermot mennä tuossa maassa, mutta junaan mentiin joka tapauksessa ja mitään ongelmia ei luonnollisesti ollut.

Tästä olin itsekin lukenut ja olin etukäteen ottanut selvää myös siitä, että Agran asemalla on oikeasti luotettava Tourist Information -palvelu. Niihinkään kun ei aina voi luottaa. Ja liput olimme ostaneet etukäteen Cleartripin kautta, jossa tuo Waitinglist luki ilman lyhenteitä, eikä nimiämme löytynyt tuosta reservation lististä, joka junan oven vieressä oli. Ihan siis vaan selvennyksenä tämä.

Itselle Intia oli siitä jännä paikka, että olisin toivonut, että turisteja olisi näkynyt enemmän. Nyt tuntui lähinnä siltä, että mihin helvettiin ollaan tultu ja käykö täällä edes turisteja. Luulen kyllä, että toinen kerta olisi helpompi, mutta saa nähdä annanko maalle toista mahdollisuutta.

Seuraavaan asiaan. Onko kenelläkään palstalaisella kokemusta Karibian risteilystä ja osaisi antaa vinkkejä laivan ja reitin valintaan?
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Linkki Iltalehteen ja Finnmatkojen mainokseen. 10 tapaa upgreidata matkasi. Mainos Finnmatkat: 10 tapaa upgreidata lomamatkasi

Onhan tästä muutama vuosi kun olen viimeiksi pakettimatkalla käynyt, mutta jo silloin huomasin, että Finnmatkojen "upgreidaukset", kuten esim. safkat koneessa ja lentokenttäkuljetus kuuluvat useimmilla toimistoilla hintaan ja silti hinta on halvempi.

Tässä kaikki upgreidaukset, jolla saat lomastasi "luksusta":

1. Ateriat koneessa
2. Lentokenttäkuljetukset
3. Aamiaistarvikkeet huoneeseen
4. Skumppaa huoneeseen
5. Vuokra-auto etukäteen
6. Opastetut retket
7. Uimakoulu lapsille
8. Late check out
9. All inclusive
10. Spa hoidot etukäteen varattuna

Onko jengi oikeasti niin urpoa, että maksavat näistä luksuksista Finnmatkojen ryöstöhinnat? Suurimman osan noista saa paikanpäältä murto-osalla hinnasta. Miksi kukaan haluaisi varata kaiken etukäteen järkyttävillä hinnoilla? Ei ymmärrä...

Kävin tosiaan 2012 Fuerteventuralla. Otin "äkkilähdön" viikoksi kuukautta etukäteen. 4 tähden hotelli ja all inclusive tarjoilu. maksoi vajaa 600€. Halusin rentoutua kunnolla pitkän duunirupeaman jälkeen, joten safkat ja juomat hotellilla olivat iso plussa. Helkkarin hyvät safkat kolme kertaa päivässä ja juomaahan sai niin paljon kuin halusi. Eihän tuo nyt mikään yberhalpa ollut, mutta jos olisin käynyt syömässäx2/pv ja juomassa kylillä, olisi takuulla tullut kalliimmaksi. Oli mukava rötväillä altaalla, ottaa hapanta ja pulista muiden hotellin asukkaiden kanssa(vanhempia brittejä lähinnä). Joskus piti toimitella vanhemman suomalaispariskunnan asioita, kun kielitaitoa ei heillä ollut ja vaikka pelailla korttia suomalaisten parvekenaapureiden kanssa.

Tosiaan Finnairin 757:ssa tarjoiltiin ruoat mennen tullen ja lentokenttäkyyditkin kuuluivat hintaan. Auton varasin itse päiväksi paikallisesta vuokraamosta, samoin kuin mönkkärisafarin suoraan paikalliselta yrittäjältä. Paikallisella calderasaarella kävin pyöräilemässä ja pyörän vuokrasin ilman oppaiden apua ja satamasta pääsi laivalla ko. saarelle aika vaivattomasti. Helvetin paljon suppeampi valikoima tekemistä, jos joutuu valikoimaan vain matkatoimiston listoilta.

Kaippa se suomalainen opas on monelle se henkireikä, mutta kalliiksi tulee. Samantyylistä meininkiä oli Pattayalla. Eläkeläiset olivat varanneet "Suomi"paikasta majoituksen, eivätkä saaneet tilattua edes kahvia tai limua, jos omistaja(ainoa suomekielentaitoinen henkilökunnasta) ei ollut paikalla. Myös rahanvainto jne. oli vaikeaa, vaikka mestat olivat muutaman sadan metrin päässä.

Tiedän kyllä etteivät kaikki vanhatkaan ihmiset ole noin avuttomia, vaikkeivät aina niin kielitaitoisia olekaan. Mummoni tapasi oleskella Espanjassa 2-3kk talvella 90-luvulla, eikä osannut montaa sanaa englantia. Samoin varasin mutsilleni ja hänen frendilleen viikon Prahan turneen pari vuotta sitten ja kuulemma oli hyvä reissu. Olivat brassailleet matkatoimiston asiakkaille päässeensä puoleen hintaa matkatoimiston hintoihin verrattuna. Lennot vähän toista sataa euroa/hlö edestakaisin ja hotelli toisen satkun päälle.

Onko suomalaiset avuttomia, vai ainoastaan laiskoja, että on pakko maksaa noista valmiiksi järkätyistä paketeista, jonka hoitavat ne suomea puhuvat oppaat?
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Onko suomalaiset avuttomia, vai ainoastaan laiskoja, että on pakko maksaa noista valmiiksi järkätyistä paketeista, jonka hoitavat ne suomea puhuvat oppaat?

Monet eivät jaksa "säätää", vaikka ei siinä mitään säätämistä ole. Oikeasti tosin kyse on siitä, että ei tiedä paremmasta eikä siksi uskalla. Monille olisi myös täysin uskomaton asia, että majoituksen hoitaisi vasta paikan päällä. Aina välillä käy niinkin, että on vaikea löytää sitä varattua paikkaa ja saman aikaan ympärillä on toinen toistaan parempia murjuja missä kaikissa olisi tilaa sopivaan hintaan.

Jokainen tyylillään, eihän noita palveluita olisi, jos niille ei olisi käyttäjiä. Ei noita oikein kusetuksenakaan osaa pitää. Tai no urheilumatkat taitavat sitä ollakin, kun katsoo hintoja johonkin muutaman päivän kisareissulle.

Sitten kun vielä saisi ihmiset ymmärtämään, että kukaan itse reissunsa järjestävä ei kuvittele olevansa jotenkin parempi ihminen. Ei kai nyt maalarikaan palkkaa maalaria maalaamaan taloaan vaan tekee sen itse. Ei se sen kummempaa ole.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Viikolla 6 pariksi viikoksi Karon Beachille. Viime vuonna käytiin Koh Lantalla. Onko palstalaisilla kokemuksia Karonista?
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tässä kaikki upgreidaukset, jolla saat lomastasi "luksusta":

1. Ateriat koneessa
2. Lentokenttäkuljetukset
3. Aamiaistarvikkeet huoneeseen
4. Skumppaa huoneeseen
5. Vuokra-auto etukäteen
6. Opastetut retket
7. Uimakoulu lapsille
8. Late check out
9. All inclusive
10. Spa hoidot etukäteen varattuna

Muutama vuosi sitten olimme vaimon kanssa all-inclusive aikuisten pakettimatkalla, eli hotelli oli lapsilta kielletty. Käytimme listasta kohdat 5 ja 10. Autovuokra tuli ihan vähän kalliimmaksi, mutta hintaan kuului että opas hoitaa käytännön järjestelyt, mielestäni oli ihan hyvä diili. Myös hotellin spa hoidot sai halvemmalla kun varasi jo itse matkan yhteydessä.

Matkayhtiö taisi olla kylläkin Tjareborg.

Lämpimasti vois suositella samanlaista all-inclusive lomaa lapsettomassa hotellissa jokaiselle pariskunnalle, jotka haluavat mennä lomalle pelkästään rentoutumaan ja nauttimaan toistensa seurasta. Kaksi viikkoa voi kuitenkin olla jo liian pitkä aika.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vanhempani, jotka eivät käytännössä osaa edes englantia paria sanaa enempää, ovat nyt kuuttakymppiä lähestyessään kiertäneet muutamina vuosina eri puolilla Eurooppaa itsenäisesti. Tai no, yleensä kotona asuva parikymppinen siskoni varailee heille lennot ja majoituksen netistä yhteistyönä, mutta matkat ovat menneet kahdestaan. Pakko kyllä ihmetellä sitä, miten ne siellä säätävät menemään, kun ihan oikeasti eivät osaa muodostaa edes yhtä kokonaista lausetta englanniksi. En ainakaan erityisistä komelluksista ole kuullut, joten kai ne ovat pärjänneet. Ainakin kotiin joka kerta löytäneet. Hienoa tietysti, että seikkailumieltä löytyy.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Pakko kyllä ihmetellä sitä, miten ne siellä säätävät menemään, kun ihan oikeasti eivät osaa muodostaa edes yhtä kokonaista lausetta englanniksi. En ainakaan erityisistä komelluksista ole kuullut, joten kai ne ovat pärjänneet. Ainakin kotiin joka kerta löytäneet. Hienoa tietysti, että seikkailumieltä löytyy.

Otetaan esimerkki. Vaikkapa puolalaiset paikannimet ovat usein todella mahdottomia lausua ja juna-aseman lipputiskillä ne vanhemmat rouvat eivät useinkaan osaa muuta kieltä. Lipun saa ostettua näyttämällä kartasta sormella, että tuonne. Käy helposti, jos englanninkielisen automaatin käyttäminen tuntuisi vaikealta.

Siitähän se on kiinni, että jotkut eivät jotenkin uskalla suorittaa tuommoista ostotoimenpidettä. Sen kun pari kertaa tekee, niin sitten se alkaa sujua eikä siinä muutenkaan kusetetuksi joudu. Valmiiden lappujen käyttö on myös erinomainen keino. Kirjoittaa siihen määränpään ja kellon ajan. Ainakin tähän mennessä kaikki virkailijat ovat osanneet lukea.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Lämpimasti vois suositella samanlaista all-inclusive lomaa lapsettomassa hotellissa jokaiselle pariskunnalle, jotka haluavat mennä lomalle pelkästään rentoutumaan ja nauttimaan toistensa seurasta. Kaksi viikkoa voi kuitenkin olla jo liian pitkä aika.
Viimeiset 5 vuotta olemme kesät talvet käyttäneet näitä lapsivapaita hotelleja, enkä enää aio kuin pakosta muihin lähteä.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Viikolla 6 pariksi viikoksi Karon Beachille. Viime vuonna käytiin Koh Lantalla. Onko palstalaisilla kokemuksia Karonista?

No ei kai tuolla Phuketin suunnalla noilla juuri eroa ole. Jos haluat rötvätä rannalla(ilman auringonvarjoja/rantatuoleja nykyään, kielletty nykyään) ja maksaa kaikesta turistihinnat(taksimafia, safkat jne.) niin kaippa tuo menettelee. Näyttäisi olevan kohtuu hotellilla 1300€/2vk/hlö. Tuo tietysti äkkilähtönä.

Itse jos haluaisin rannalla lomailla, menisin vaikka Koh Changille. Lennot Bangkokiin ja siitä Tratiin, joka on jo ihan Koh Changin vieressä(lyhyt taksimatka). Hotellin saa 30€/yö ja tuolla uskaltaa ajella mopollakin ympäri kyliä ja saarta. Lisäksi voi käydä vaikka tutustumassa Kambodzaan, eli vaikkapa Sihanoukvilleen, kun ei sekään ole kaukana. Tulisi vähän erilainen matka kuin niillä tuhansilla muilla Phuketin matkalaisilla.

Itse kun en välitä uiskennella muualla kuin hotellin altaassa, Pattayan rannat riittävät auringonottoon ihan jees. Tokihan mestalla on se stigmansa, mutta muuten ihan huippu paikka. Lyhyt matka Bangkokista, kaikki mahdolliset turistihommelit löytyy, myös vaimoväelle viimeisen päälle ostoskeskukset. Julkinen liikenne on melkein ilmaista(lavataksi 10bht/matka vrt. Phuketin tuk tukit alkaen 200-300bht aloitusmaksu) ja hotelleja löytyy uimaltaalla about 30€/yö/2hh hyviltä paikoilta. Tuolla hinnalla saa siis ison suiten, eikä mitään rotankoloa, mihin mahtuu juuri ja juuri se sänky. Poikamiehellä menee Padasjoella se 100€/päivä, pariskunta pärjännee samalla rahalla. Elikkä jos tänään varaisi viikot 6-7, niin hinnaksi tulisi 850€ lento, 210€ hotla ja 700€ käyttörahat/hlö/2vk. Veikkaan että Phuketissa menee melkein toimintatonni enemmän.

Hua Hin/Cha-Am on sitten enemmän eläkeläispaikkoja...
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
En ainakaan erityisistä komelluksista ole kuullut, joten kai ne ovat pärjänneet. Ainakin kotiin joka kerta löytäneet. Hienoa tietysti, että seikkailumieltä löytyy.

Juuri näin. Matkailu avartaa. Esim. Venäjällä tai Itä-Virossa matkailu on melko mielenkiintoista, kun ei osaa venäjää kuin pahimmat kirosanat. Toki nuorempi polvi osaa englantia, mutta muuten on olo kuin Ville Haapasalolla siinä leffassa "Metsästyksen kansallisia erityispiirteitä". Ainahan sitä on kuitenkin selvitty. Sama pätee johonkin Romanian takamaihin. Mielenkiintoista kaikin puolin.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Osaakos kukaan suositella laskettelukeskuksia Kanadan/Yhdysvaltojen suunnalla, jonkin NHL-paikkakunnan läheisyydessä. Vuoden päästä saattaisi olla tällainen reissu tiedossa, jos vain matkaseura varmistuu. Ei olla vielä sen enempää arveltu kuin että mihin päin sitä voisi em. kriteereillä eksyä, ja ainakin Whistler voisi olla yksi vaihtoehto. Itselle ei tuo laskettelu olisi reissun tärkein asia, mutta eiköhän sitä parin viikon aikana rinteessäkin viihtyisi jonkun päivän. Whistleri olisi sopivan lähellä Vancouveria, missä voisi sitten käydä katsomassa kiekkoa. Muutenkin tuo BC alueena kiinnostaisi, ilmeisesti ihan komeat maisemat siellä suunnalla.

Mutta niin, osaako jatkoaikalaiset suositella muita kohteita rapakon takana?
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Toukokuulle ostettu Singaporen lennot ja sieltä tarkoitus jatkaa kolmeksi viikoksi Balin Ubudiin, Nusa Lembonganiin sekä Gili-saarille.

Singaporessa vietetään pari yötä, joten paljon ei siinä ajassa ehdi. Mitä kaupungissa käyneet voisivat suositella? Sentosa Island nousi monien vanhoissa viesteissä esille.

Mistäpäin Singaporessa kannattaa ottaa hotelli ja onko jostain kokemuksia mitä voi suositella?

Indenesiankin kohteille saa antaa vinkkejä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toukokuulle ostettu Singaporen lennot ja sieltä tarkoitus jatkaa kolmeksi viikoksi Balin Ubudiin, Nusa Lembonganiin sekä Gili-saarille.

Singaporessa vietetään pari yötä, joten paljon ei siinä ajassa ehdi. Mitä kaupungissa käyneet voisivat suositella? Sentosa Island nousi monien vanhoissa viesteissä esille.

Mistäpäin Singaporessa kannattaa ottaa hotelli ja onko jostain kokemuksia mitä voi suositella?

Indenesiankin kohteille saa antaa vinkkejä.

No vittu. Nyt on hyviä kohteita, koska ite käytiin noissa kaikissa Giliä lukuunottamatta kun Balilla piipahdettiin. Innostuinpa taas oikein laittamaan linkkejä blogiin. Sori siitä.

Singaporesta on hölötystä muutamankin postauksen verran. Tärkeimpänä voisi mainita, että jos vaan rahassa löytyy ja melkein vaikkei löytyiskään niin Marina Bay Sandsissa yöpyminen ja mestan kattouima-altaassa pulikoiminen oli sellainen kokemus että suosittelen tuhlaamaan. Edes yhdeksi yöksi.

Sentosa-saarella ei oo käyty, mutta kyllähän tommonen överin iso Linnanmäen ja Serenan steroideilla pumpattu sekoitus voisi olla ihan mielenkiintoinen paikka käväistä omalla tavallaan. Singapore Slingien juominen on kai vähän noloa, mutta juotiin niitä silti molemmilla visiiteillä ja vielä ylihintaan siellä Raffles-hotellissa, missä drinkki on alunperin kekkailtu. Mutta onhan se nyt kivaa, ja sitten kun siellä voi heitellä pähkinän kuoria pitkin ravintelia, se on terapeuttista siellä kaiken sen överisiisteyden keskellä.

Tossa on sitten Ubudista vähän hölinää, ja tuolta löytyy Nusa Lembonganista vähän enemmän hölinää, sieltä noi Devils Tears -tyrskyt kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa, ja jos surffaus, snorklaus tai sukellus nappaa niin niihin löytyy mestoja yllinkyllin. Ubud oli ehkä vähän vaisu, enemmän tykkäsin ite Balin pohjoisrannalla löytyneestä Amedin kalastajakylästä, siellä oli vielä vähän semmosta autenttista paikalliselämää jäljellä. Baliku Dive Resort oli paikka jossa siellä yövyttiin, sitä voi suositella. Toki Amediin on jonkin verran matkaa, pari tuntia tais kestää autoreissu Amedista Sanuriin, josta veneet Nusa Lembonganiin lähti. Mutta jos meinaatte tosta kolmesta viikosta vaikka viikonkin Balin varsinaisella pääsaarella kökkiä, niin ehtiihän siinä vähän eri kolkkiakin käydä kattelemassa.
 

Siniharmaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Toukokuulle ostettu Singaporen lennot ja sieltä tarkoitus jatkaa kolmeksi viikoksi Balin Ubudiin, Nusa Lembonganiin sekä Gili-saarille.

Singaporessa vietetään pari yötä, joten paljon ei siinä ajassa ehdi. Mitä kaupungissa käyneet voisivat suositella? Sentosa Island nousi monien vanhoissa viesteissä esille.

Mistäpäin Singaporessa kannattaa ottaa hotelli ja onko jostain kokemuksia mitä voi suositella?

Indenesiankin kohteille saa antaa vinkkejä.
Itsekin voisin jotain tarinoida Singaporesta. Parissa päivässä ei tosiaan kauhean paljoa ehdi näkemään, joten kannattaa keskittyä niihin aktiviteetteihin, jotka itseä kiinnostaa.

Hotellia suosittelisin Clarke Quayn läheltä. Clarke Quay on varmaankin yöelämän isoin keskus, joten siellä riittää vilinää iltaisin. Alue on kuitenkin myös erittäin keskeinen sijainniltaan, joten sieltä pääsee helposti kävellen tai metrolla käytännössä minne tahansa. Jos haluaa hieman rauhallisempaan miljööseen, niin jokea yläjuoksuun seuraamalla pitäisi löytyä rauhallisempia hotelleja. Toinen vaihtoehto, varsinkin jos tykkää shoppailla, olisi ottaa hotelli Orchard Roadin lähistöltä. Orchard Road on tosiaan kaupungin isoin shoppailukatu, joka varsinkin illalla herää eloon. Vaikkei aikoisi mitään ostaa, niin katu itsessään on ihan näkemisen arvoinen.

Muita kaupunginosia, joissa on ihan mukava pyörähtää, jos tykkää pyöriä kaupungilla, on Little India, Chinatown, Central Business District, Marina Bay ja Riverside. Nämä ovat kaikki keskenään ihan erilaisia ja vaikka itselle näistä tutuin on Chinatown, niin jokaisessa saa kulumaan useita tunteja.

Muista kohteista Sentosan saari on tosiaan aika överi. Kaikenlaisia nähtävyyksiä ja aktiviteettejä löytyy ja rahoistaan pääsee helposti eroon. Lapsethan tuota rakastaa, mutta parikymppisenä sniiduilevana reppureissaajana en kauheasti lämmennyt. Jos tekee mieli päästä heti loman alkuun rannalle loikoilemaan, niin saaren rantoja voi kuitenkin suositella. Ainakin silloin, kun itse kävin, väkeä oli yllättävän vähän ja ranta on luonnollisesti erittäin puhdas ja vesi lämmintä.

Muita mahdollisesti mielenkiintoisia nähtävyyksiä on Singapore Botanic Gardens, Gardens by the Bay ja Singapore Zoo. Noista ei ole omakohtaista kokemusta, mutta jokaisesta olen kuullut paljon kehuja.

Hienointahan Singaporessa on ruokakulttuuri. Varsinkin jos tykkää aasialaisesta ruoasta kauttaaltaan, niin täältä kyllä löytyy kaikkea. Useimmiten paikalliset syövät niin sanoituissa hawker centreissä, eli katetuissa ulkotiloissa, joista löytyy kymmeniä eri kojuja. Keskustan alueelta kuuluisimmat hawker centret ovat varmaankin Lau Pa Sat, Maxwell Food Centre ja Chinatown Complex Food Centre. Noista jokaisessa on useita kymmeniä eri kojuja ja annokset maksavat noin 4-6 €. Koska eri kojuja on niin paljon, laatukin vaihtelee jonkin verran. Parhaat kojut löytyy yleensä valitsemalla ne, joissa on pisimmät jonot. Fine dining -ravintoloitakin löytyy tuhottomasti, mutta itse en ole niihin tutustunut.

Toivottavasti näistä oli jotain apua ja kysy ihmeessä, jos tulee jotain mieleen.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Lokakuussa äijäporukalla Madridiin. Liput härkätaisteluun on jo hommattu mutta muuten matkavinkkejä kaivataan. 10-14.10 eli ma-pe ollaan pelipaikalla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Lokakuussa äijäporukalla Madridiin. Liput härkätaisteluun on jo hommattu mutta muuten matkavinkkejä kaivataan.

Miten tämä nykyinen lainsäädäntö menee? Olin reilu kymmenen vuotta sitten härkätaistelussa ja ahdisti se kusettaminen missä eläin ei saa mitään mahdollisuutta tappaa sitä vihollistaan. Ja sitten härkä tapetaan pelokkaan ihmisen toimesta mikä ei uskaltanut taistella rehellisesti.

Jossain päin maata härät jätetään eloon ja oli paljon puhetta, että pitäisikö muuallakin pyrkiä samaan.

Se ei ole mikään urbaanilegenda, että härkien sarvia typistetään. Ne osaavat käyttää niitä, mutta eivät tiedä siitä typistyksestä eli sohivat ohi, vaikka liikerata oli hyvä.

En ole hippi, mutta olisi mahtavaa olla stadionilla missä se ihmistaistelija kuolisi. Siitähän saisi.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Isossa osaa Espanjaakin jo kielletty ja silläpä ajateltiin nyt mennä ennenkun kielletään kokonaan. Voipahan sanoa että on käyty. Tuolla pitäisi taistelun loppua siihen, että miekalla lopetataan härkä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Isossa osaa Espanjaakin jo kielletty ja silläpä ajateltiin nyt mennä ennenkun kielletään kokonaan. Voipahan sanoa että on käyty. Tuolla pitäisi taistelun loppua siihen, että miekalla lopetataan härkä.

No se juuri. Härkää oli kidutettu jo aivan riittävästi, veri valuu suusta ja aivan tajunnan rajamailla siinä huojuu.

Sitten joku päällikkö tulee siihen miekkansa kanssa yleisön hurratessa. Kuinka paljon pitää hyväksyä toisten kulttuuria, jos se on brutaalia paskaa?
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Kiitokset erittäin hyvistä vinkeistä @FASlapsi ja @Siniharmaa! Tuli luettua nuo matkablogitkin tänään kokonaan läpi.

Amed oli käytännössä vaihtoehtona Nusa Lembonganille, mutta päädyttiin jälkimmäiseen. Ehtii suunnitelmia tosin vieläkin vaihtaa. Pariskuntana ollaan liikkeellä ja snorklaus sekä ylipäätänsä iisisti ottaminen kiinnostaa. Molemmissa taitaa tuo onnistua. Ubudista tarkoitus vähän kierrellä Balin lähiseutuja, esim. riisipellot, temppelit, jne.

Singaporen osalta voisi ottaa vinkeistä vaarin ja hoitaa hotellin Clarke Quayan kulmilta. Ilmeisesti lähistöllä riittää nähtävää muutamaksi päiväksi. Orchard Roadillekaan ei mikään älytön matka?

Täytyy jatkaa googlettelua mm. noiden mainittujen Singaporen paikkojen perusteella. Thanks!
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
@Tuomas

Viime kesänä Balilla käväisin, Ubud on kohtalaisen hyvä paikka tukikohtavalinnaksi. Noita temppeleitä ja riisipeltoja Balilta löytyy joka niemestä ja notkosta. Liikkumisen kannalta suosittelisin vuokraamaan auton kuljettajineen pelkän auton sijaan. Maksaa pari markkaa enemmän mutta huomattavasti stressivapaampi vaihtoehto. Viime kesänä taksa oli noin 50 dollaria per 8 tuntia plus tipit, ei se tuosta varmasti kovin paljoa ole noussut.

Temppeleistä sen verran, että ovat aika moisia turistirysiä. Lähes kaikki missä itse vierailin olivat täynnä turistikrääsäkojuja ja kerjäläisiä. Temppelit sinänsä olivat kyllä hienoja ja näkemisen arvoisia, mutta tuohon tourismisellout hommaan on myös hyvä varautua niin ei tule sitten pettymyksenä.

Jos aikaa ja energiaa riittää niin katsele myös opastettuja polkupyöräretkiä, niissä pääsee vähän tunnelmaan siitä, miltä tuntuisi olla syntynyt Balille. Ainakin se, minkä itse tein oli 95% alamäkiajoa, joten ei siinä rasittumaan pääse. Erinomainen kokemus kuitenkin.

Ja pysy poissa Kutasta. Se on australialaisten vastine kanarian saarille.

E. Ups, meni tuo/a/makset sekaisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös