Matkakohteenne

  • 2 478 860
  • 14 620

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Bisseä ei tosiaan saa ruokakaupasta, vaan jostain kusisista kioskeista joita on harvassa. Myöskään valtaosa ravintoloista ei alkoholia myy (tämäkin riippuu alueesta). Ravintolassa bisse maksaa 8-15TL, joten suht kallista.

Aika jännä tilanne. Itse vietän puolet vuodesta Pohjois-Kyproksella (kuten juuri nyt), joka on enemmän tai vähemmän "pienois-Turkki", koska alue on vuoden 1974 sodan jälkeen käytännössä osa Turkkia, vaikka onkin virallisesti itsenäinen valtio. Islamilaisuus ei oikeastaan näy missään, kuuluu sen sijaan minareettien rukouskutsuina joka päivä.

Irtiotto Turkin linjasta näkyy mm. siinä, että possua saa jokaisesta marketista, samoin kaiken sorttista alkoholia, myös Efestä. Myyntihinta noin 2-3 TL per 0,5 l tölkki, siis jopa alle euron. Ravintoloissa (riippuu toki tasosta) Efes lähtee yleensä hintaan 4-6 TL per iso tuoppi. Ja ostaa saa myös mukaan, kuten kaikkia muitakin juomia.
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Bisseä ei tosiaan saa ruokakaupasta, vaan jostain kusisista kioskeista joita on harvassa. Myöskään valtaosa ravintoloista ei alkoholia myy (tämäkin riippuu alueesta). Ravintolassa bisse maksaa 8-15TL, joten suht kallista.
Sama huomio Istanbulista viime joulukuulta. Istanbul ei ole todellakaan ole mikään olut/viinaparatiisi. On paljon alueita, josta ei saa alkoholia käytännössä lainkaan, esimerkiksi Grand Bazaarin ympäristö. Jotkut pienemmät kioskit myyvät Efestä ja ulkomaalaisia tunnettuja olutmerkkejä täysin Suomen hinnoilla. Ravintoloissa Efeksen hintahaitari pyörii jossain 1,5 - 6€:n välimaastossa. Lisäksi baareissa ja pubeissa pöytiintarjoilukulttuuri on aina itsestäänselvyys, joka härmäläistä varmasti hieman ahdistaa.

Istanbul on hieno ja eksoottinen matkakohde, mutta jos viinanjuonti ja bilettäminen ovat etusijalla, kannattaa varmaan mennä muualle ettei tule pettymään.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Tähän asti olen pärjännyt pelkällä lentolipulla (ja joskus laiva) aina kun on ulkomaille tehnyt mieli lähteä, mutta nyt tuli elämäni ensimmäistä kertaa hankittua pakettimatka etelän lämpöön, kuten sanonta kuuluu. Kohteeksi valikoitui Kanarian saaret ja sieltä Teneriffa ja vielä tarkemmin Los Cristianos. Tärkein syy matkakohteen valinnalle oli se, että siellä puhutaan lasteni äidinkieltä, mutta ilmeisesti tuolla on ihan monenlaista tekemistä noin muutenkin?

Mitäs kaikkea lapsiperheelle tuolla suunnalla voi siis suositella? Ja ajankohtana on joulukuun alkupuoli.
Minä olen myös tehnyt elämäni toistaiseksi ainoan pakettimatkan juurikin Teneriffalle. Tuli tartuttua tammikuussa 2010 äkkilähtötarjoukseen, muistaakseni 390 euroa oli suorilla lennoilla Joensuusta viikon reissu Puerto de la Cruziin. Ei siis edes ollenkaan saaren pahin turistikeskittymä, ja hotellikin oli ihan ok ja keskustassa.

Tietynlaisia ennakkoluuloja tällaisen kohteen suhteen tietysti oli, kuten on ehkä nyt sinullakin. Mutta kun hieman asioita mietti edes siinä lyhyessä ajassa ennakkoon, niin tuollahan sai vietettyä oikein mukavan ja antoisan viikon. Voisin oikein hyvin lähteä joskus uudestaankin, todella mielenkiintoinen saari!

Joka tapauksessa kannattaa ehdottomasti vuokrata auto ainakin muutamaksi päiväksi. Kulkeehan Teneriffalla tietysti kohtuuhyvin bussejakin, mutta joka tapauksessa vapaus on ihan eri luokkaa sitten omalla autolla. Ja voisin kuvitella, että lasten kanssa on muutenkin paljon helpompaa liikkua autolla kuin julkisilla.

Auton vuokraaminen on sitä paitsi Teneriffalla hyvin edullista, ja myös polttoaine oli ainakin vuonna 2010 todella paljon halvempaa kuin Espanjan mantereella. Ihan edullisinta ja heikkotehoisinta kotteroa ei tosin ehkä kannata ottaa, kuten itse nuukana miehenä tein; esim. moottoritiellä Santa Cruzista luoteeseen oli hieman tuskaista, kun vanhan Seat Cordoban meno vaan hyytyi, vaikka painoi kenkä lattiassa kolmosvaihteella...

Teiden tulivuori ja ylipäätään saaren ylänköalueet nyt ovat ainakin tuolla ihan ehdoton kohde, jos omalla autolla pääsee liikkumaan. Melko huikeita maisemia kaikkialla, ja tulivuorellekin pääsee köysiradalla noin 3 500 metrin korkeuteen. Myös huipulle (3 718 m) on mahdollista kiivetä, mutta se vaatii sitten etukäteen anottavan erillisluvan. Suosittelen toki tätäkin, mutta en ehkä kyllä ihan pienille lapsille. Ylöspäin kapuaminen voi olla aikuisillekin yllättävän raskasta ohuen ilmanalan takia, vaikka metreissä matka ei kovin paljoa olekaan köysiradan yläasemalta.

Puerto de la Cruzin eläintarha Loro Parque on sitten ainakin must-kohde lapsiperheille. Ja onhan siellä paljon nähtävää myös aikuisille. Tuohon ehkä kannattaa budjetoida jopa koko päivä, jos haluaa käydä katsomassa kaikki näytökset läpi jne.

Ylipäätään Teneriffalla on todella paljon kaikkea mielenkiintoista, kun vaan lähtee pois niistä rannikon turistirysistä. Saarella asuu kuitenkin noin 900 000 ihmistä, joten ihan sitä tavallista paikallisten elämänmenoakin siellä on nähtävillä kaiken turistipaskan vastapainona ja paljon - jos vain viitsii ja osaa edes vähän etsiä.

Ehkä näillä pääset alkuun, ja jos haluat jotain lisätipsejä, niin kysele vaikka yv:llä. Voin tarvittaessa suositella muutamia hienoja ajelureittejä/paikkoja.

Sama huomio Istanbulista viime joulukuulta. Istanbul ei ole todellakaan ole mikään olut/viinaparatiisi. On paljon alueita, josta ei saa alkoholia käytännössä lainkaan, esimerkiksi Grand Bazaarin ympäristö. Jotkut pienemmät kioskit myyvät Efestä ja ulkomaalaisia tunnettuja olutmerkkejä täysin Suomen hinnoilla. Ravintoloissa Efeksen hintahaitari pyörii jossain 1,5 - 6€:n välimaastossa.
Tätähän se on joo Turkissa, ja se on muuten ihan puhdasta politiikkaa. Vaikka Turkki on näennäisesti sekulaarinen valtio, niin islamistien vaikutusvalta on noussut viime vuosina merkittävästi. Ja se näkyy sitten juurikin mm. alkoholin hinnassa, joka alkaa olla kait jo aika lailla Suomen tasoa.

Käsittääkseni Turkissa alkoholin myynti vaihtelee hyvin paljon kaupungeittain, riippuen siis lähinnä siitä, ovatko paikallisessa vallankahvassa islamistit vai jokin maallisempi porukka. Viime vuoden keväällä tuli matkustettua maan halki aivan kaakkoisnurkasta Istanbuliin asti, ja varsinkin Itä-Turkissa (Kurdistan) esim. jossain Vanin kaupungissa homma oli todella tiukkaa. Lopulta löysin yhden pikkukaupan, mistä sai Efesiä. Muutama kovalla hinnalla ostamani tölkki käärittiin sitten jokainen yksitellen sanomalehteen ja sujautettiin lopulta mustaan muovipussiin. Toivottavasti Allah ei nähnyt, kun syntiä tehtiin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Aika jännä tilanne. Itse vietän puolet vuodesta Pohjois-Kyproksella (kuten juuri nyt), joka on enemmän tai vähemmän "pienois-Turkki", koska alue on vuoden 1974 sodan jälkeen käytännössä osa Turkkia, vaikka onkin virallisesti itsenäinen valtio.

Virallisesti itsenäinen valtio? "Maa" jonka on tunnustanut tasan yksi valtio. Kas kummaa, Turkki.
 

huskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, HC Boners
Teneriffalla tuli käytyä tämän vuoden tammikuussa. Loro Parque on ehdottomasti käymisen arvoinen eläintarha, jonne tosiaankin kannattaa varata koko päivä. Toinen ehdoton kohde on vesipuisto Siam Park, se ei ole pelkästään lapsille suunnattu huvittelupaikka, vaan siellä on koko perheelle tekemistä. On hurjia mäkiä ja hiekkaranta, jonka isossa altaassa aaltokone tekee pitkin päivää isoja aaltoja. Los Cristianoksesta sinne ajaa taksilla muutamassa minuutissa parilla eurolla. Teiden retki kannattaa tehdä myös!
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Tähän asti olen pärjännyt pelkällä lentolipulla (ja joskus laiva) aina kun on ulkomaille tehnyt mieli lähteä, mutta nyt tuli elämäni ensimmäistä kertaa hankittua pakettimatka etelän lämpöön, kuten sanonta kuuluu. Kohteeksi valikoitui Kanarian saaret ja sieltä Teneriffa ja vielä tarkemmin Los Cristianos. Tärkein syy matkakohteen valinnalle oli se, että siellä puhutaan lasteni äidinkieltä, mutta ilmeisesti tuolla on ihan monenlaista tekemistä noin muutenkin?

Mitäs kaikkea lapsiperheelle tuolla suunnalla voi siis suositella? Ja ajankohtana on joulukuun alkupuoli.

Tuo Los Cristianosin ympäristö on melkolailla puhdasta turistihelvettiä, valitettavasti. Tenerifellä sinänsä on hyvinkin paljon tekemistä, lapsille toki vähän haastavampaa löytää.

Kuten mainittu, niin Teidellä kannattaa ehdottomasti käydä, teillä kun espaja taipuu, niin ei edes tarvi retkiä ottaa hinnan tuplaavalla suomalaislisällä. Vuokra-auto on myös varsin varteenotettava vaihtoehto, tosin siltä tylsältä konetieltä jos poistuu, niin matkat mitataan tunneissa ei kilometreissä.

Busseja (los Guaguas) kulkee varsin hyvin, kannattaa tosin hankkia Bonot, eli pahvikortit, joilla on 20€ arvosta matkarahaa, säästää vähän reitistä riippuen lähes puolet matkan hinnasta.

Tuohon aikaan kannataa etsiä paikallisten pikkukylien joulumarkkinoita, niissä muksut viihtyvät varmasti. Usein on jonkilaista leikitystä tai askartelua tarjolla. Samaten jouluun viitaten muksuja kiinnostavat varmasti nuo belemit, elikkä Jeesuslapsen ja seimen ympärille rakkenetut pienoiskylät, se on vähän niin kuin kilpailu, kuka tekee hiennoimman.

Pääkaupunki La Cruz on melko tylsä mesta, vaan futismatsiin sinne lähtisin, jos matka-ajaksi osuu. Tenerife nousi täksi kaudeksi kakkostasolle, eli Liga Adelanteen tai segunda division A:han. Joulukuun alkuun osuu 8.12. matsi Tenerife - Las Palmas, jossa aion olla paikalla minäkin, kunnon Kanarian derby.

Vanha pääkaupunki La Laguna siinä La Cruzin vieressä on päiväretken arvoinen mesta, vanha kaupunki ja kauppahalli erityisesti. Sinne pääsee Tranvialla, eli kaupunkiratikalla La Cruzista, tuo yksi maailman uusimmista raitioteistä on melko vaikuttava jo itsessään.

Vuokra-auton jos hommaatte, niin suosittelen ajamaan tien TF-12 läpi, pysähdellen näköalapaikoille, Anagan kansallispuistossa ovat kai viimeiset rippeet saaria aiemmin peittäneistä pinjametsistä. Siellä, kuten oikeastaan koko saarella, on merkittyjä kävelyreittejä joka makuun. Penskoillekin sopivia vähän lyhyempiäkin pätkiä löytyy.

Puerto de la Cruzissa on se Loro Parque, sinne uppoaa päivä, kaupunkiin ja erityisesti lähikylään La Orotavaan saa uppoamaan halutessaan toisenkin päivän.

t. hanu
 
Tuo Los Cristianosin ympäristö on melkolailla puhdasta turistihelvettiä, valitettavasti. Tenerifellä sinänsä on hyvinkin paljon tekemistä, lapsille toki vähän haastavampaa löytää.

No höh. Itse olen kolmen viikon päästä menossa perheen kanssa Los Gigantesiin (tai oikeastaan Puerto Santiagoon) ja mietin että jonakin päivänä voisimme bussilla käydä juurikin tuolla Los Cristianosissa. Luin matkaoppaista että siellä on jonkin verran paikallistakin meininkiä toisin kuin viereisessä Playa de las Americasissa joka on rakennettu täysin turisteja varten. Lapsille toki riittää sekin, että siellä on kuulemma iso hiekkaranta.

Espanjan tietäjille sellainen kysymys, että miten 12.10 pidettävää espanjalaisuuden päivää juhlitaan? Onko silloin yleensä kulkueita tai karnevaaleja? Tuo on nimittäin se päivä jolloin me saavumme kohteeseen.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
No höh. Itse olen kolmen viikon päästä menossa perheen kanssa Los Gigantesiin (tai oikeastaan Puerto Santiagoon) ja mietin että jonakin päivänä voisimme bussilla käydä juurikin tuolla Los Cristianosissa. Luin matkaoppaista että siellä on jonkin verran paikallistakin meininkiä toisin kuin viereisessä Playa de las Americasissa joka on rakennettu täysin turisteja varten. Lapsille toki riittää sekin, että siellä on kuulemma iso hiekkaranta.

Espanjan tietäjille sellainen kysymys, että miten 12.10 pidettävää espanjalaisuuden päivää juhlitaan? Onko silloin yleensä kulkueita tai karnevaaleja? Tuo on nimittäin se päivä jolloin me saavumme kohteeseen.

No joo, aika iso osa alkuasukkaista tuolla alueella asuu nimen omaan Los Cristianosissa ja käyvät turistikohteissa töissä. Vaikkapa Americanosista kannattaa helposti lähteä kaupoille Cristianosiin, hintataso on paikallisten alueeilla selvästi halvempi, niin ruokakaupoissa kuin ravintoloissa. Vaan kyllä turismi sinnekin leimansa on aika vahvasti lyönyt, toisaalta niin se on vähän koko Kanarialla, paikallisuus tuntuu monasti olevan turisteille näyttelemistä.

Espanjalaisuuden päivä, joka siis on Epanjan suojelupyhimyksen päivä ja samalla Amerikan löytämisen vuosipäivä, on yleinen vapaapäivä. Tänä vuonna se osuu lauantaille, joka tarkoittaa sitä, että maanantai on se korvaava vapaapäivä. Tuo pitkä viikonloppu on kai enemmänkin yleinen sukulaisissa vierailupäivä kuin mikään karnevaali. Paikallisia tapoja toki voi olla.

Turistialueilla tuo ei juurikaan näy, mutta vaikkapa linja-autoaikataulut tai museoiden yms. aukioloajat kannattaa tarkastaa la-ma. Ainakin Manner-Espanjassa tuo tietää liikenneruuhkia sekä puhallusratsioita, kun jengi suuntaa sukuloimaan ja viini virtaa aterioilla.'

t. hanu
 
Espanjalaisuuden päivä, joka siis on Epanjan suojelupyhimyksen päivä ja samalla Amerikan löytämisen vuosipäivä, on yleinen vapaapäivä. Tänä vuonna se osuu lauantaille, joka tarkoittaa sitä, että maanantai on se korvaava vapaapäivä.

Saako Espanjassa vapaapäivän arkiviikolle aina jos joku juhlapyhä osuu viikonlopulle?
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Saako Espanjassa vapaapäivän arkiviikolle aina jos joku juhlapyhä osuu viikonlopulle?

Useimmissa juhlissa kyllä, mutta ei esim. jouluna. Samaten, jos arkipyhä osuu torstaille on myös perjantai automaattisesti vapaapäivä lähes kaikille. Jotain Suomen TES:ejä vastaavia alakohtaisia poikkeuksia on kai kuitenkin.

t. hanu
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo Los Cristianosin ympäristö on melkolailla puhdasta turistihelvettiä, valitettavasti. Tenerifellä sinänsä on hyvinkin paljon tekemistä, lapsille toki vähän haastavampaa löytää.

Sepä ei nyt tällä kertaa haittaa, vaikka perinteisesti ei turistihelveteistä niin innostuneita olla oltukaan. Syksyllä tapahtuva muutto ja muutamat muut jutut ovat vieneet mehut niin totaalisesti, että kovin kummoista vaivaa ei tällä kertaa jaksa nähdä. Lapsille varmaan löytyy tekemistä ja ihan pienestä nuo eivät rutkuta, koska kymppivuotiaskin on tähän mennessä ehtinyt viettää jo useamman kaupunkiloman esim. Berliinissä ja oleskellassa Perussa ja Ecuadorissa kahteen otteeseen yhteensä reippaat kolme kuukautta.

Minusta näiden vinkkien perusteella tämä vaikuttaa juuri siltä mitä ollaan hakemassa: rentoa turismia, sopivasti aktiviteetteja kuten retkeilyä ja sitten autolla ajelua ja pienimuotoista kaupunkeihin tutustumista. Futismatsi jää väliin, koska ei mitenkään saatu kummankin lomia osumaan tuohon sopivasti, vaikka tuota kovasti yritinkin.

Kiitos vaan kaikille vinkeistä.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Oisko jengillä suositella Key Westistä (USA, Florida) jotain Hotellia/Motellia/Bajamaa/Autokatosta?
Reilu kuukauden päästä on Floridan reissu edessä ja Key Westiin pitää myös päästä, majoitus vain vielä "työnalla".
Hotelscomit ja vastaavat toki löytävät ties ja mitä, hintataso on aika korkea. Mutta jos jotain hinta/laadultaan sopivaa löytyisi?
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Oisko jengillä suositella Key Westistä (USA, Florida) jotain Hotellia/Motellia/Bajamaa/Autokatosta?
Reilu kuukauden päästä on Floridan reissu edessä ja Key Westiin pitää myös päästä, majoitus vain vielä "työnalla".
Hotelscomit ja vastaavat toki löytävät ties ja mitä, hintataso on aika korkea. Mutta jos jotain hinta/laadultaan sopivaa löytyisi?

Hintataso Key westissä on korkea. Helmikuussa siellä käydessäni varasin yön Best Westerniltä(booking.com) ja hinta oli 180€ yö ja hotelli oli toisessa päässä saarta missä keskusta, seuraavaksi yöksi etsimme paikanpäältä uuden hotellin, koska yksi yö siellä ei riitä, sen verran mahtava paikka, ainakin minun makuuni. Hotel Caeablanca oli seuraavan yön majana ja hintaa oli huimat 265 taalaa yö.... Airbnb:ltä muistaakseni löytyy hieman halvemmalla mm. jahti.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Palasin eilen vajaan parin viikon reissulta Chilestä. Matka eteni seuraavalla ohjelmalla: ensin pari päivää Santiagossa, mistä lento pohjoiseen keskelle Atacaman autiomaata. Siellä neljä päivää San Pedron pikkukaupungissa. Sen jälkeen lento Santiagosta noin 400 km pohjoiseen sijaitsevaan La Serenan kaupunkiin. Siellä kolme päivää, minkä jälkeen bussilla takaisin Santiagoon kolmeksi päiväksi. Noista yhtenä tuli tehtyä päiväreissu Valparaisoon.

Kokonaisuutena reissu oli varsin onnistunut. Tiesin jo etukäteen, että Chile on melko eurooppalainen maa, eikä stereotypian mukaista Latinalaista Amerikkaa oikein löydä. Tämä pitikin osittain paikkaansa. Etenkin Santiago oli erittäinkin eurooppalainen kaupunki, ja olisi voinut hyvinkin luulla kävelevänsä esim. Madridin ruuhkissa - ainakin, jos sää olisi ollut lämpimämpi. San Pedro de Atacama olikin sitten jo vähän eksoottisempi paikka. Valparaiso taas oli melko rähjäinen ja rapistunut, ja muistutti ehkä jonkin verran slummialueen ja köyhemmän kaupunginosan välimuotoa.

Reissun ehdottomasti parasta antia olivat retket Atacaman autiomaahan. Kuulaakso, eli Valle de la Luna sekä Andien tasangot, eli Altiplano olivat huikeita. Auringonlasku ja kuutamon nousu kuulaaksossa sekä tasankojen huikeat maisemat olivat unohtumattomia. Vuoristotauti ei vaivannut, vaikka korkeimmillaan käytiinkin noin 4500 metrissä. Atacaman alueella tuli myös bongailtua flamingoja ja nähtyä muutama vicuña, eli alpakan luonnonvarainen kantamuoto.

La Serena oli yllättävänkin hiljainen kaupunki, jossa ei hirveästi nähtävää ollut. Ranta oli komea, mutta keli ja vesi olivat liian kylmiä uimiseen. Kaupunki toimikin tukikohtana ympäristöö tehtävillä retkillä. Kävimme yhtenä iltana lähistöllä sijaitsevalla Mamallucan tähtitornilla sekä teimme päiväretken läheiseen Elquin laaksoon, jossa maistelimme tuoretta papaijamehua sekä chileläistä väkevää viinaa, eli piscoa. Tähtitorni oli ihan mielenkiintoinen kokemus jopa tällaisen maallikon silmään. Linnunrata näkyi pirun kirkkaana, koska valosaaste tuolla oli melkein olematon.

Valparaiso oli melko karun tuntuinen paikka. Pablo Nerudan kotiin oli liian pitkät jonot, joten tuo paikka tuli katsastettua vain pihalta. Satama-alueen merileijonayhdyskunta oli oikeastaan ainoa merkittävä havainto. Kuuluisat rinnehissit olivat kaikki suljettuja, joten niillä ajelu jäi väliin. Myöskään kuuluisaa merenkulkumuseota ei päästy katsastamaan edellä mainitusta syystä. Rinnehissi kun olisi ollut ainoa turvallinen kulkuväline. Kävelyreitti olisi vienyt vaarallisen alueen halki, ja ystävällinen ohikulkija suositteli tosissaan välttämään siellä liikkumista.

Chilen pitkän matkaan bussit olivat loistavia! Parhaita, joissa olen matkustanut. Penkit olivat leveitä ja mukavia istua ja ne sai taivutettua vielä mukavasti takakenoon. Paikallinen lentoyhtiö Sky Airlines toimi myös loistavasti maan sisäisillä lennoilla, eikä ollut edes kallis, kun lennot oli vain varannut hyvissä ajoin. Ruokatarjoilu oli parempi kuin esim. Finnairin Euroopan lennoilla...

Kokonaisuutena Chile vaikutti hyvinkin turvalliselta maalta, ehkä Valparaisoa lukuunottamatta. Työväenopisto-espanjasta oli suuresti apua, koska englantia puhuttiin vain paikoin. Retket Atacamassa ja La Serenan ympäristössä tuli tehtyä erilaisten virallisten järjestäjien toimesta. Kuulaaksoa lukuunottamatta kaikilla puhuttiin englantia. Hintataso maassa oli vaihteleva. Santiagon keskustassa ja San Pedrossa hinnat olivat hyvinkin Suomen tasoa, La Serenassa, Valparaisossa ja Santiagon boheemimmissa lähiöissä oli taas selvästi halvempaa.

Lennot tuonne tuli otettua Pariisin kautta. Air France vaikutti erittäin hyvältä lentoyhtiöltä. Pientä miinusta tosin paluulennosta, koska istuinten viihdekeskus oli epäkunnossa. Elokuvia ei kyennyt katsomaan ollenkaan, eli ainostaan pelit ja osa musiikkivalikoimasta toimi. Oli hieman tylsä kolmetoistatuntinen... Charles de Gaullen kenttä oli hivenen ärsyttävä, mutta kyllä siellä pärjäsi... onneksi oli pitkät vaihtoajat molempiin suuntiin, eivätkä lennot olleet myöhässä. Matkatavaratkaan eivät hukkuneet matkalla.

Chilessä tehtiin muuten ihan juomakelpoista oluttakin. Pienpanimokulttuuri on nosteessa tuollakin suunnalla. Saksalaissiirtolaisten jälkeläiset ovat ymmärtääkseni olleet suuressa roolissa tässä.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Tammikuussa olisi edessä muutto Barcelonaan. Jos jollain on kokemusta/tietoa Barcassa tai ylipäätään Espanjassa asustelusta, niin käytännössä kaikki info on tervetullutta. Ei nyt toki mitään nähtävyyksiä tarvitse luetella, ne varmaan ehtii löytää itsekin, mutta tällaisista arkielämän asioista vinkkejä ja jotain huomioita paikallisista tavoista, joita ei välttämättä suomalainen tule ajatelleeksi.

Mitkäköhän ovat sellaisia suhteellisen asiallisia kaupunginosia keskusta-alueelta, joista kannattaisi kämppää katsella?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitkäköhän ovat sellaisia suhteellisen asiallisia kaupunginosia keskusta-alueelta, joista kannattaisi kämppää katsella?

Emännän kaveri on asustellut Barcelonan seudulla useamman vuoden. Olemme käyneet tuolla kyläilemässä pariinkin otteeseen. Silloin asuinpaikka oli vielä naapurikaupunki, mutta sittemmin hän on muuttanut käsittääkseni ihan Barcelonaankin. Naapurikaupunkikin tuntui olevan sinänsä ihan toimiva ratkaisu. Paikallisjuna vei noin puolessa tunnissa Barcelonan keskustaan. Jos taas Barcelonassa haluaa asua, niin itse voisin veikata, että Grácia on tähän hyvä vaihtoehto. Alue ei sijaitse liian kaukana päänähtävyyksistä, mutta hintataso on kuitenkin edullisempi. Ja turistimassat ovat poissa. Alue on käsittääkseni ikään kuin paikallisten suosima "keskusta". Ravintoloita riittää ja kivan boheemia tunnelmaa.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Finnairin suorien lentojen järkyttävät hinnat Thaimaahan tänä vuonna pakottivat lähtemään muualle. Matkakohteeksi valikoitui joulun aikaan siis toista kertaa peräkkäin Meksiko. Viime vuonna Isla Mujeres ja nyt Playa del Carmen.
Ensimmäistä kertaa elämässä joutuu lähtemään all inclusive hotelliin mutta kai tuon kestää. Onneksi hotellissa on 7 eri ala carte ravintolaa jotka kuuluvat pakettiin ja myös alkoholin puolella ns premium merkit ovat maksutta.
Saas nähdä paljonko paino nousee.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Finnairin suorien lentojen järkyttävät hinnat Thaimaahan tänä vuonna pakottivat lähtemään muualle.

Mikäs Finskin hinnoissa juuri tänä vuonna järkytti? Samaa luokkaahan nuo ovat olleet joka vuosi.
 

Vemps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks & Barca
Reissua suunnitellaan Lontooseen, tarkemmin sanottuna katsomaan Arsenalin matsia. Mitä kautta olisi koottavissa edullisin systeemi? Eli lennot marraskuun loppupuoliskolla meno ke/to paluu ma. Edullinen hotelli ja mitä kautta itse matsiliput kannattaa hankkia?

Itsellä ei kokemusta kaupunkilomista ole vaan lähinnä tonne etelän lämpöön on tullut paineltua suoraan äkkilähdöillä, joten olisi kiva kuulla vinkkiä siitä, mikä on järkevin tapa lähteä Lontooseen pidennetylle viikonlopulle? Kaikki vinkit ovat tervetulleita.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Mikäs Finskin hinnoissa juuri tänä vuonna järkytti? Samaa luokkaahan nuo ovat olleet joka vuosi.

Eivät ole. Olen viitenä tai kuutena vuotena käynyt noin kk Thaimaassa samoihin aikoihin ja tarkistin Ebookersin omista lennoista hinnat. Useimmiten olen varannutkin samoihin aikoihin, eli syyskuussa, koska avovaimo saa vasta silloin vahvistettua "ikkunan" jolloin pääsee töistä irti. Tänä vuonna lennot noin 2000€ menopaluu niinä päivinä kun pitäisi matkustaa (1-2 päivän haarukalla meno- ja paluupäivissä.)
Hinnat ovat olleet viime vuosina 1180€, 1270€, 1430€, 1390€, 1220€. Kyseessä siis Finnairin suora Hki-Bkk.
Nyt pyörivät 2000€ paikkeilla ja yli. Olisi eri juttu jos olisi + - 1 viikko molemmissa päissä katsoa juuri se halvin lento.
Lähteä pitää 20.12 ja paluu viimeistään 8.1
Tuolla haarukalla suorat lennot ovat esim tänä aamuna 1800-3000€
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Lähteä pitää 20.12 ja paluu viimeistään 8.1

Tuossahan vastasit ihmettelyysi ihan itse.

Joulunseutu/uusivuosi on sellainen sesonki ajankohta, että kysyntää on niin paljon, ettei tuona aikana edullisempia lipunhintoja voi olettaa olevan. En minä ainakaan... ja siinä on yksi syy, miksen jouluisin lähde reissuille, koska tiedän sen ajankohdan olevan sikakallista.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Tuossahan vastasit ihmettelyysi ihan itse.

Joulunseutu/uusivuosi on sellainen sesonki ajankohta, että kysyntää on niin paljon, ettei tuona aikana edullisempia lipunhintoja voi olettaa olevan. En minä ainakaan... ja siinä on yksi syy, miksen jouluisin lähde reissuille, koska tiedän sen ajankohdan olevan sikakallista.

Pakko, kun ei ole vaihtoehtoja ja tiedän että siitä pitää maksaa, raja tosin silläkin. Mutta edelleenkään en vastannut itse. kuten aikaisemmassa viestissa kirjoitin hintoja usemmalta vastaavalta matkalta, samaan aikaväliin, ovat hinnat tänä vuonna nousseet reilusti vrt noin 1300, nyt pari tonnia. Syynä saattaa olla Egyptin matkojen peruuntuminen ja lippuja Thaimaahan on myyty enemmän kuin normivuonna.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Syynä saattaa olla Egyptin matkojen peruuntuminen ja lippuja Thaimaahan on myyty enemmän kuin normivuonna.

Olin tyystin unohtanut tuon Egyptin tilanteen. Olet oikeassa, se on melko varmasti lisännyt Thaimaan kysyntää.
 

Rocco

Jäsen
Eivät ole. Olen viitenä tai kuutena vuotena käynyt noin kk Thaimaassa samoihin aikoihin ja tarkistin Ebookersin omista lennoista hinnat. Useimmiten olen varannutkin samoihin aikoihin, eli syyskuussa, koska avovaimo saa vasta silloin vahvistettua "ikkunan" jolloin pääsee töistä irti. Tänä vuonna lennot noin 2000€ menopaluu niinä päivinä kun pitäisi matkustaa (1-2 päivän haarukalla meno- ja paluupäivissä.)
Hinnat ovat olleet viime vuosina 1180€, 1270€, 1430€, 1390€, 1220€. Kyseessä siis Finnairin suora Hki-Bkk.
Nyt pyörivät 2000€ paikkeilla ja yli. Olisi eri juttu jos olisi + - 1 viikko molemmissa päissä katsoa juuri se halvin lento.
Lähteä pitää 20.12 ja paluu viimeistään 8.1
Tuolla haarukalla suorat lennot ovat esim tänä aamuna 1800-3000€
En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta tänään kun katsoin niin hinta oli juuri noina päivinä 1468€. +/- yksi päivä, niin hinta oli kalleimmillaan 1800€.

Lentoyhtiöt vaihtelee noita hintojaan jonkin verran aina. Siihen vaikuttaa aina sekin, kuinka usein kyseisellä sivulla käyt. Jos käyt usein, esim. vertaat eri firmojen lipunhintoja, sivusto automaattisesti nostaa hieman hintaa. Myös viikonpäivä vaikuttaa, koska monesti firmojen business-lentoja hakevat tekevät ostoksensa tiettyyn aikaan viikosta. Samoin itse lentöyhtiö vaihtelee hintoja sen mukaan miten kilpailijat tekevät omien hintojensa kanssa. Jos vaikka SAS tai Lufthansa tms. pistää hintoja alemmas, yleensä seuraavana päivänä muut pudottavat hintojaan myös.

Toki aikaisin varatessa hinnat ovat vähän halvempia, mutta nyt taisi vaan etsintä osua huonoon kampanja-aikaan tms.

EDIT: Tässä on muuten ihan hyvä artikkeli hinnoitteluun liittyen.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta tänään kun katsoin niin hinta oli juuri noina päivinä 1468€. +/- yksi päivä, niin hinta oli kalleimmillaan 1800€.

Lentoyhtiöt vaihtelee noita hintojaan jonkin verran aina. Siihen vaikuttaa aina sekin, kuinka usein kyseisellä sivulla käyt. Jos käyt usein, esim. vertaat eri firmojen lipunhintoja, sivusto automaattisesti nostaa hieman hintaa. Myös viikonpäivä vaikuttaa, koska monesti firmojen business-lentoja hakevat tekevät ostoksensa tiettyyn aikaan viikosta. Samoin itse lentöyhtiö vaihtelee hintoja sen mukaan miten kilpailijat tekevät omien hintojensa kanssa. Jos vaikka SAS tai Lufthansa tms. pistää hintoja alemmas, yleensä seuraavana päivänä muut pudottavat hintojaan myös.

Toki aikaisin varatessa hinnat ovat vähän halvempia, mutta nyt taisi vaan etsintä osua huonoon kampanja-aikaan tms.

EDIT: Tässä on muuten ihan hyvä artikkeli hinnoitteluun liittyen.

Kaikki tuo on tiedossa ja hakuja tehty välillä proxy-palvelimen kautta ja selaimesta poistan aina cookiet ja tyhjään Ccleanerilla ennen hakuja. Katsoitko nuo hinnat Finskin sivuilta? Jos niin oli niin lennot eivät hintakalenterissa olleet suorat lennot. Molemat olivat Hong Kongin kautta...
Jos katsoo esim Ebookersin kautta niin noilla päivillä suorat lennot 1800€
Finski on alkanut tekemään tätä hauissaan että näyttät hintakalenterissa halpaa lentoa, mutta jos valitsee lennot huomaa että ovat juuri kuten kirjoitin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös