Matkakohteenne

  • 2 450 865
  • 14 528

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Ja elokuussa sitten Berliiniin, oltiin siellä viime vuonna olutfesteillä ja nyt taas uudestaan. Saa nähä, että onko Lapin Kulta edelleen ainoa suomalainen merkki. Olihan se sillain kiva juoda yksi kalja niiden oluiden välissä.

Mulla olis kaverin kanssa sama suunta, mutta kesäkuun alussa. Depeche Mode Berliinin olympiastadionilla olisi tarkoitus väijyä, sekä käydä parissa klubissa
ja muutenkin nauttia jälleen tästä aivan upeasta kaupungista. Onkohan tämä nyt kuudes kerta.
 

huskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, HC Boners
Onkohan tämä nyt kuudes kerta.

Oho! Mulla tosiaan vasta toinen kerta (viime vuonna 8 yötä) ja pakolliset nähtävyydet nähty, myös Olympiastadion, joka olikin mieleenjäänein paikka huikein mittasuhteineen. Osaakko heittää muutamaa vinkkiä, mitä kannattaisi tehdä tai missä käydä?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Oho! Mulla tosiaan vasta toinen kerta (viime vuonna 8 yötä) ja pakolliset nähtävyydet nähty, myös Olympiastadion, joka olikin mieleenjäänein paikka huikein mittasuhteineen. Osaakko heittää muutamaa vinkkiä, mitä kannattaisi tehdä tai missä käydä?

Jos tykkää elikoista, niin Berliinin "aika" iso eläintarha on hieno paikka. Siellä saa helposti kulumaan vaikka koko päivän. Alexanderplatzin Saturn on Gigantti potenssiin 10, tai ainakin 5. Mainittakoot myös suht kattava cd-valikoima. Alexanderplatzin ympäristö on muutenkin mukavaa hengailualuetta neukkuarkkitehtuurineen. Europa Center:issä Zoologin lähellä on ostosmahdollisuuksia myös. Jokiristeily Spreellä on hyvällä säällä mukava kokemus ja vaikka olette todennäköisesti jalkapatikalla kiertäneet noi tärkeimmät nähtävyydet, niin suosittelisin silti nousemista turistibussiin. Noin 10 eurolla kulkee reitti kattavasti pääpaikkojen läpi, bussissa myydään olutta ja muita virvokkeita ja pois pääsee mistä tahansa ja samoin kyytiin. Tiketti on koko päivän voimassa. Firman reissulla tää kerran tehtiin ja auttoi ainakin itseäni hahmottamaan kaupunkia uudella tavalla.

Jos maailmankuulut teknoklubit kiinnostaa (eli varmaan ei), niin silloin hotelli idästä ja olet niitä lähellä, mutta ihmisvilinää iltaisin nähdäkseen kandee majoittua läntisessä Berliinissä. Metrot ja junat siellä tosin kulkee hyvin, eikä taksitkaan kamalia maksa. Tiergartenin puisto Voitonaukion ympärillä on nätti paikka ja miksei sieltä löytäisi jotain spottia vaikka pikku piknikille. :) Maan kyseenalaisesta historiasta (ww2 ja ddr) kertovia museoita löytyy ja Sachsenhausenin keskitysleirille menee Berliinistä kuljetuksia. Ja jos on perilläoloaikaa paljon, niin mikään ei varmaan estä menemästä tänne: Tropical Islands - Tropical Islands - Europe's largest tropical holiday world Kyseessä siis, ainakin kuvien perusteella, suht albertspeerimäisissä mittaluokissa oleva sisävesipuisto 60 km Berliinistä.

Museumsinsel – Wikipedia , eli Museosaari. Vissiin jotain egyptologia-aiheita ainakin.

Tää oli kiva mesta. Eli Stradtgut-klubi East Side Galleryn luona. Vaikkei välttis nyt niin tykkäis tuosta vähäeleisestä Berliini-teknosta, niin ilman mittaa annosteltu Mojito maistuu joenrannalla sohvalla, tai isolla sängyllä maaten ympärillä valkoista hiekkaa ja aurinkovarjoja. :) STRANDGUT BERLIN strandbar - restaurant - clubbing & more

Mutta joo, vaikka oon siellä viis kertaa käynyt, niin ne on olleet aika lyhyitä bilereissuja, jossa Loveparade yms. kemut ovat lohkaisseet valtaosan ajasta, eli en osaa ihan niin hyvin kertoa esim. perhekohteita, mutta jos tuo jeesas, niin hyvä. :)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Olen myös yrittänyt onkia hintoja vähän normaalia parempien autojen, en tarkoita kuitenkaan mitään superautoja, vuokrahintoja ilman tulosta, onko palstalaisilla tieto mitä kaksipaikkaisen sporttisen avoauton päivätaksa mahtaisi olla? Tai toisinpäin että millaisen auton saisi päiväksin 500 eurolla?

Tsiigaile esim täältä: Results | EconomyBookings.com
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko

Kiitoksia linkistä. Yritin jo aikaisemmin katsoa täältä, muttei haku toiminut. Nyt toimi. Jos Dubaihin lähtee niin pitää kyllä pistää vakavasti harkintaan että vuokraisi päiväksi jonkun kunnon auton vaikka sitten vähän kalliimmallakin. Tuskin maailmassa on kitenkaan montaa paikkaa jossa olisi yhtä hyvät valikoimat vuokra-autoja ja että niillä saisi kanssa päästellä kunnolla moottoriteillä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Orastavissa suunnitelmissa olisi matka Dubaihin. Kiinnostaisi tietää mitä siellä pitäisi ottaa huomioon autoa vuokratessa, pärjääkö suomalaisella ajokortilla yms.? Olen myös yrittänyt onkia hintoja vähän normaalia parempien autojen, en tarkoita kuitenkaan mitään superautoja, vuokrahintoja ilman tulosta, onko palstalaisilla tieto mitä kaksipaikkaisen sporttisen avoauton päivätaksa mahtaisi olla? Tai toisinpäin että millaisen auton saisi päiväksin 500 eurolla? Muutenkin kokemukset Dubaista kiinnostavat.
Olen käynyt Arabiemiraateissa ja muutamassa muussakin arabimaassa monet kerrat. Auton olen vuokranut lähes aina. Yleensä olen käyttänyt normivuokraamoja enkä ole koskaan vuokranut mitään superautoja, mutta mainitsemiasi "normaalia parempia" kylläkin. Kalliimpaakin kalustoa voi tietysti vuokrata.

Googlaamalla löydät helposti useita luxusautojen vuokraajia. Nopeasti tsekkasin että yhdestä paikasta BMW 640i Convertible irtoaa päiväksi 1200 dirhamilla ja viikoksi vuokrattuna tonnilla. Vakuutukset päälle. Euroina päivävuokra varmaan siinä 300-350 euron haarukassa vakuutuksineen. BMW Z4:n saa edullisemmin. Audi R8 on siinä ja siinä mahtuuko se tuohon budjettiin. Ferrarin tai Lamborghinin saa alkaen noin 1000 euron päivävuokralla, ja saa tuolta Bentleyn tai Rollsinkin alle jos raha ei tee tiukkaa.

Arvokkaampia autoja vuokratessa on hyvä tarkistaa varausta tehtäessä kaikki vuokrausehdot. Tarvitset mahdollisesti kaksi luottokorttia, ja ikää pitää olla vähintään 25 tai joskus jopa 30 vuotta. Vakuutuksissa ei kannata säästellä.

Dubain emiraatin alueella riittää suomalainen ajokortti. Käytännössä on kuitenkin suositeltavaa hankkia Autoliitosta kansainvälinen ajokortti, sillä kaikki tai lähes kaikki muut emiraatit vaativat sitä. Viime aikoina tätä on jopa kysytty vuokraamoissa, muutamia vuosia sitten ei juurikaan. Jos joudut osalliseksi pieneenkin kolariin tai sinut pysäytetään ratsiassa (harvinainen mutta mahdollinen tilanne), niin Dubain ulkopuolella kv-ajokortin puuttumisesta voi seurata monenlaisia ikävyyksiä. Menemättä syvemmälle yksityiskohtiin, neuvon laittamaan muutaman kympin kiinni tuohon kv-ajokorttiin, koska kuitenkin tulet ajamaan Dubain ulkopuolella. Rivien välistä luen että sinua voisi kiinnostaa vaikkapa Abu Dhabin Ferrari World. Ei sen puoleen, tuo kiinnostaa monia niitäkin joilla ei ole mitään intressejä autoja kohtaan.

Kävin viime kesänä Persianlahdella ja Dubaissakin vietin paljon aikaa. Vuokra-autoksi valikoitui Budgetin Chevrolet Caprice, ei mikään luxuspeli mutta oikein kelpo pirssi kasikoneella. Tällä reissulla ei ollut perhettä mukana, mutta perheen matkatessa mukana olen vuokrannut tila-auton tai maasturin. Pitkä Land Cruiser tai Lexuksen vastaava onkin tuolla ihan mukava peli.

Dubaissa ja muissakin emiraateissa on siirrytty automaattiseen liikenteenvalvontaan. Tutka-asemia on siellä täällä. Nopeusrajoitukset eivät kuitenkaan ole kohtuuttoman matalia, ja sakkorajakin oli viime kesänä muistaakseni + 30 km/h (!). Tosin sakotuskynnystä on kaavailtu laskettavaksi jonkinlaisen siirtymävaiheen jälkeen, koska autoilijat vasta opettelevat tähän systeemiin.

Minäkin sain yhdet sakot, eli ajelin jossakin kohden tutkaan yli 30 km/h ylinopeudella. Tästä joutuu Suomessa ensin hirteen ja sen jälkeen roviolle ja teilipyörään, mutta Dubaissa selvisin 300 dirhamin sakolla. Kesällä oli hiukan huono kurssi, joten kotimaisessa rahassa tuo teki niinkin paljon kuin melkein 70 euroa. Tutkatiedot päivittyvät nopeasti myös autovuokraamojen käytössä olevaan tietokantaan, joka mahdollistaa sen että sakot maksetaan autoa luovutettaessa. Helppoa.

Liikenneruuhkia pitää koettaa välttää etenkin iltahämärän lähdestyessä. Tuolloin ja muutama tunti sen jälkeen Sheik Zayed Roadin alkupää eli pilvenpiirtäjäalue sekä koko Deiran ja Bur Dubain sumppu ovat hankalia. Pienellä pelisilmällä pärjää kyllä noissakin tilanteissa.

Dubaissa kannattaa sitten ehdottomasti syödä laadukkaasti, valinnanvaraa on. Alkoholijuomia ei tosin tarjoilla muualla kuin parempien hotellien ravintoloissa ja baareissa, muut eivät yleensä saa alkolisenssiä. Muistat sitten vaan että prosenttijuoman rippeitäkään ei saa olla veressä kun istut ratin taakse. Jos viisari värähtää edes vähäsen, niin joudut varmuudella selliin. Hyvällä tuurilla saat isot sakot, viisumisi mitätöidään (uudestaan ei kannata tulla muutamaan vuoteen) ja pääset pois muutamassa päivässä. Vähänkin huonommalla tuurilla saat muutoin samat seuraamukset, mutta joudut istumaan sellissä viikon, pari, kolme...

Arabiemiraatit on muutoin kyllä hieno maa ajella ja viettää aikaa leppoisasti, edellyttäen että on jonkin verran rahaa, sekä ymmärrystä käyttäytyä paikallisten lakien mukaan.
 

huskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, HC Boners
Kiitoksia Berliinin vinkeistä. Juuri maksoin matkan, taas kahdeksan yön setti. Tuosta vesipuistosta en ollut kuullutkaan, sitä voisi harkita! Ja tuo East Side Galleryn lähellä oleva beachbaari kuulostaa mielenkiintoiselta. Eläintarhassa, keskitysleirillä ja Tiergartenissa tulikin jo käytyä. Oli muuten jokseenkin pettymys tuo keskitysleiri, muutamilla tullut käytyä, niin tämä oli kyllä jokseenkin siivottu hengettömäksi.

Tiergarteniin ajateltiin kyllä tehdä tällä kertaa koko päivän retki, eväät mukaan jne. Jokiristeilyä katseltiin viimeksi, muttei keretty. Eli se tällä kertaa. Niitä näytti lähtevän siitä DDR-museon vierestä. Ja virvokkeiden saatavuus turistibussikierroksella nosti heti kiinnostusta. Metrolla kuljettiin viimeksi paljon, joten maan alla kulkiessa jäi aika paljon näkemättä.

Isä ja äiti ei lähde tälläkään kertaa mukaan, joten perheloma tästä ei tule :)

Olut ja currywurst melkein jo maistuu suussa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kiitoksia Berliinin vinkeistä. Juuri maksoin matkan, taas kahdeksan yön setti. Tuosta vesipuistosta en ollut kuullutkaan, sitä voisi harkita! Ja tuo East Side Galleryn lähellä oleva beachbaari kuulostaa mielenkiintoiselta. Eläintarhassa, keskitysleirillä ja Tiergartenissa tulikin jo käytyä. Oli muuten jokseenkin pettymys tuo keskitysleiri, muutamilla tullut käytyä, niin tämä oli kyllä jokseenkin siivottu hengettömäksi.

Kävin viime kesänä Berliinin reissulla myös paikallisjunalla/S-Bahnilla Potsdamin keisarillisessa kaupungissa, se oli kiintoisa päiväreissu ja tuonne tosiaan menee lähijuna suoraan. Potsdamissa on paitsi mukava keskusta myös monta keisarillista linnaa/palatsia sekä kiintoisa elokuvamuseo, jossa on kaikkea mahdollista vanhoista natsifilmeistä Tarantinon Kunniattomien Paskiaisten rekvisiittaan.

Saman junareitin varrella on myös Wannseen pysäkki, ja Wannseessa toimii museona kuuluisa huvila, jossa päätettiin natsien kesken juutalaiskysymyksen lopullisesta ratkaisusta. Kiintoisaa oli tuolla käydä, ja itse Wannseen alue järviseutuineen on varsin nättiä.

Eli jos kahdeksankin yötä tuolla olet, niin suosittelisin yhden päivän käyttämään paikallisjunareissuun Potsdamiin ja paluumatkalla jäämään vielä Wannseessa pois.
 

rosba70150

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Se rantabaari East Side Galleryn vieressä Berliinissä on kyllä loistava. Kyllä minä myös Berliinissä käydessäni vierailisin myös Fernsehturmissa, vaikkei siellä alakerran torni-kategoriassa Puijon Tornia olekkaan. Näsinneula löytyy. Perkele. Yksi pakollinen vierailu Berliinissä käydessäni pitää kyllä tehdä Weinereihin. Löytyy osoitteesta Veteranenstraße 14. Eli homman nimi on se, että kyseisellä porukalla on Saksassa viinitila joiden viiniä sitten myydään kadun toisella puolella kaupassa ja toisella puolella katua on ravintola johon mennessä pitää maksaa 2e pantti. Sen jälkeen käteen lyödään viinilasi ja saat maistella kaikkia viinejä ja syödä niin paljon kuin haluat (ruoka tulee isosta keittiöstä). Lähtiessä maksat omantunnon mukaan. En ole ikinä juonut samanlaisia jurreja 5 eurolla.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kylläpä Berliini puheenaiheena sattuikin sopivasti. Laittakaa ihmeessä lisää tärppejä jos intoa riittää, erityisesti museoista (historiaa, ei niinkään taidepuolta) kiinnostaisi kuulla vinkkejä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kiitos NZ-vinkeistä, noista on hyvä lähteä rakentelemaan. Tosin kun patikkaihmisiä ollaan, niin varmasti kävellään ainakin yksi tai kaksi Great Walkia.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kylläpä Berliini puheenaiheena sattuikin sopivasti. Laittakaa ihmeessä lisää tärppejä jos intoa riittää, erityisesti museoista (historiaa, ei niinkään taidepuolta) kiinnostaisi kuulla vinkkejä.

Pergamonmuseo Museosaarella on mielestäni aika must. Vinkkinä: kannattaa mennä sinne joko juuri silloin kun se on avautumassa tai illalla. Muutoin joutuu jonottamaan.

Story of Berlin Ku`Dammilla on varsin vaikuttava multimediaesitys jossa käydään läpi koko Berliinin historia parissa tunnissa. Siihen sisältyy myös käynti maan alla atomipommisuojassa.

DDR-museo lähellä Alexanderplatzia on myös ihan hauska. Plussana se, että siellä saa kaikkea kokeilla ja koskea: DDR:n armeijan unovormun voi vetää päälleen, voi istahtaa derkkulaisen kodin vessanpöntölle ja kokeilla käsin kuinka kovaa vessapaperi on, kokeilla miltä tuntuu olla Stasin pidätyssellissä jne. Sekin on ajoittain ruuhkainen paikka.

Technicum Museum Kreuzbergissa, nimensä mukaisesti tekniikasta kiinnostuneille. On monenlaista härveliä eri aikakausilta.

Nuo ne missä on tullut itse poikettua.
 

Outsider

Jäsen
Kylläpä Berliini puheenaiheena sattuikin sopivasti. Laittakaa ihmeessä lisää tärppejä jos intoa riittää, erityisesti museoista (historiaa, ei niinkään taidepuolta) kiinnostaisi kuulla vinkkejä.

Kannattaa käydä haulla läpi tätä ketjua, niin löytyy paljon hyviä vinkkejä, mutta suositellaan nyt kertauksen vuoksi Berliner Unterwelten e.V. | Start , jos historia kiinnostaa.
 

scholl

Jäsen
Arabiemiraatit on muutoin kyllä hieno maa ajella ja viettää aikaa leppoisasti, edellyttäen että on jonkin verran rahaa, sekä ymmärrystä käyttäytyä paikallisten lakien mukaan.

mitä hienoa tossa on? Jos lait ovat perseestä niin miksi meidän pitäisi pokkuroida. Mielestäni koko islam-touhu on takapajuista meininkiä ja sitä ei pitäisi hyväksyä enää tänä päivänä missään. Siinä mielessä tasa-arvon jne. muiden ihmisoikeuksien pitäisi kuulua nykypäivään. Toki hyväksyisin sen, että pelleilisivät omalla maallaan kunhan Eurooppa olisi islamista vapaa. Sitä en ymmärrä, että täältä matkustetaan sinne tai muihin vastaaviin paikkoihin kuten Thaimaaseen, vaikka elävät siellä ihan päin helvettiä. Tai matkustamisen vielä voisin ymmärtää, mutta en sitä, että siellä käytetään rahaa ja tuetaan paikallista meininkiä. Thaimaassakin laittavat 10 vuodeksi vankilaan, jos jotain hupityyppiä lähtee arvostelemaan. Joo, scholl ei matkusta Aasiaan eikä Isoon-Britanniaan.
 

scholl

Jäsen
Kiitos NZ-vinkeistä, noista on hyvä lähteä rakentelemaan. Tosin kun patikkaihmisiä ollaan, niin varmasti kävellään ainakin yksi tai kaksi Great Walkia.

Moottoripyörä ehdottomasti. Mahtavan näköiset tiet. Olen katsonut World's Greatest Motorcycle Rides tms. ohjelman Travel Channellilta ja NZ-jaksot olivat hienoja. Jos saa messiin jonkun joka vuokraa auton eli voi heittää kamat sinne ja vuokraa itse sitten prätkän niin pääsee päästelemään mielensä mukaan. Tosin ne prätkien vuokrat ovat aika kovat, mutta kolmessa viikossa ehtii ajaa molemmat saaret aika hyvin. Joskus voisi tehdä sellaisen reissun, muutenhan noille saarille elämänsä aikana tuskin koskaan tulisi mentyä.
 
K

kiwipilot

Kannattaa käydä haulla läpi tätä ketjua, niin löytyy paljon hyviä vinkkejä

Joo, mielellään haku käyttöön: ei millään jaksaisi lukea samoja Berliini -vinkkejä ties monettako kertaa. Voisikohan moderaattorit suuressa viisaudessaan lohkaista ketjusta oman säikeen Berliinille?
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Juu, luettu on vanhojakin vinkkejä, tulipahan vaan mieleeni kysellä vähän uudempia päivityksiä. Toivottavasti ei ketju ihan kokonaan tukkeudu.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
ei muuallakaan mitään ongelmaa ole ja kun minun mallissani juoppoja aletaan jopa teloittaa valtion toimesta niin jossain vaiheessa vittuilu loppuu ja valtaväestö saa ostaa olutta juuri siihen kellonaikaan kuin haluaa.

mitä hienoa tossa on? Jos lait ovat perseestä niin miksi meidän pitäisi pokkuroida. Mielestäni koko islam-touhu on takapajuista meininkiä ja sitä ei pitäisi hyväksyä enää tänä päivänä missään. Siinä mielessä tasa-arvon jne. muiden ihmisoikeuksien pitäisi kuulua nykypäivään.
Onko scholl liittynyt johonkin demaripuolueeseen?

Ylempänä schollin viime viikolla esittämä ratkaisumalli suomalaisen alkoholipolitiikan tulevaisuuden linjaa ruotivasta ketjusta, ja alempana schollin islamilaisiin maihin kohdistuvaa ihmisoikeuskritiikkiä. Schollin linjaukset ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta eivät kyllä hevin aukene näin maisteripohjalta, mutta kai schollilla jokin logiikka täytyy tässä olla. Tietysti jos juoppoja ei lueta lainkaan ihmisiksi niin sitten ymmärrän. Vaan jos näin on, niin silloin luulisin schollin jossain määrin pitävänkin Arabiemiraateista. Siellä kun ainakaan julkisesti ole pahemmin päihdeongelmaisia, vaikka underground-juoppoja tms. saattaa jossakin lymyillä. Schollia ja monia muitakin miellyttänee UAE:ssa myös se, ettei pilvihippejä roiku nurkissa, puhumattakaan sekakäyttäjistä ja rännittäjistä.

Vielä Emiraateista muutama matkavinkki. Moni varmasti tietääkin että Dubaissa on verrattomat ostosmahdollisuudet, ja kaikenlaista turhaa ja tarpeellista löytyy joka kukkarolle pilvin pimein. Koska maassa ei ole muutamia harvoja poikkeuksia lukuunottamatta tulo- eikä arvonlisäverotusta, niin joidenkin tuotteiden kohdalla hintataso on varsin kohtuullinen. Moni hyödyntää Dubain matkaansa tekemällä ostoksia joita he tekisivät muutoinkin, ja tavallaan tienaavat näin osan matkan hinnasta takaisin, valuuttakursseista toki riippuen. Moni lähtee Dubaihin katsomaan kelloja ja kultaesineitä, joiden kohdalla ero Suomen hintoihin on toisinaan tuntuva. Tullin pykälät kannattaa tietysti huomioida. Samoin tietynlaisen elektroniikan kohdalla voi tehdä löytöjä, mutta ihan perustason kuluttajavehkeissä kuten tavallisissa kameroissa ei juuri säästöä synny. Vaatteita tuolta kannattaa ehdottomasti tuoda, ja jo viikon matkalla on mahdollista hankkia säädyllinen räätälinpuku kaikkine vaadittavine sovituksineen. Myös merkkivalmistajien tehdasvaatteita saa edukkaasti. En kehota ketään tukemaan väärentäjien bisneksiä, mutta intialaiskortteleissa saa tuoteväärennöksiä vielä paljon halvemmalla. Laatu on tietysti mitä on.

Leppoisaan rantaelämään Dubaissa on erinomaiset mahdollisuudet. Siistit ja hyvin hoidetut rannat ovat iso plussa tällaisia arvostaville. Parhaat fasiliteetit on maksullisilla rannoilla kuten Al Mamzar Beachilla, mutta nuo pääsymaksut ovat ihan pikkurahoja. Rahalla saa vastinetta. Esimerkiksi tuolta rannalta voi vuokrata ilmastoidun barbecue -huvimajan, jossa piknik on juhlaa helteilläkin. Lisäksi rantapuistossa on siellä täällä kaikkien vapaassa käytössä avotuligrillejä. Pitää vaan muistaa tuoda omat hiilet ja grillattavat. Kohteliaasti myös pyydetään ettei grilleihin työnnettäisi sianlihaa.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Itse pari kertaa Dubaissa vierailleena kohde kyllä esiintyy edukseen kaikilla mahdollisilla tavoilla kilpailijoihin verrattuna. Kohtuullinen lentomatka ,varma aurinko, hulppeat hotellialueet ja rannat. Jos vähääkään talous antaa periksi,en ymmärrä miksi matkataan kaiken maailman sontaläjiin jossa britit ja skandinaavit heiluvat sikakännissä jo menomatkalla.

Niin ja saa sitä taxfreestä ostettua pari laadukasta viski/konjakkipulloa,viinitönkän ja oluttakin laatikon. Sellaiseen sivistyneeseen iltapäivätissutteluun kun on altaalla mesonnut päivän. Lisäksi hotelleista saa drinkkejä/olutta tarvittaessa. Loistavaa että paheksutaan öykkäröintiä julkisella paikalla. Kyllä tuo on muksujen kanssa ollut paljon perinteisiä kohteita parempi. No joo tottakai Kanarialtakin fiksuja lapsihotelleja löytyy.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Itse pari kertaa Dubaissa vierailleena kohde kyllä esiintyy edukseen kaikilla mahdollisilla tavoilla kilpailijoihin verrattuna. Kohtuullinen lentomatka ,varma aurinko, hulppeat hotellialueet ja rannat. Jos vähääkään talous antaa periksi,en ymmärrä miksi matkataan kaiken maailman sontaläjiin jossa britit ja skandinaavit heiluvat sikakännissä jo menomatkalla.

Niin ja saa sitä taxfreestä ostettua pari laadukasta viski/konjakkipulloa,viinitönkän ja oluttakin laatikon. Sellaiseen sivistyneeseen iltapäivätissutteluun kun on altaalla mesonnut päivän. Lisäksi hotelleista saa drinkkejä/olutta tarvittaessa. Loistavaa että paheksutaan öykkäröintiä julkisella paikalla. Kyllä tuo on muksujen kanssa ollut paljon perinteisiä kohteita parempi. No joo tottakai Kanarialtakin fiksuja lapsihotelleja löytyy.
Totta joka sana. Mikäli ahkera juopottelu ja turistien normisikailu ovat lomamatkan imperatiiveja, niin silloin kannattaa mennä muualle. Jos taas arvostaa opelixin mainitsemia seikkoja, niin Dubai on juuri tällä hetkellä aivan täydellinen lomakohde. Seudun muista maista kannattaa tältä pohjalta harkita myös Omania ja Qataria, mutta UAE ja etenkin Dubai ovat monipuolisuudessaan ylivoimaisia.

Dubaihin ei kannata siis lähteä ensisijaisesti ryyppäämään. Jos nyt kuitenkin tykkää tehdä jonkin verran siivua Dubain reissun aikana, niin opelixin mainitsema taxfree-optio kannattaa hyödyntää. Dubain lentoaseman terminaalien arrivals-taxfreestä voi tehdä kohtalaisesta valilkoimasta ostoksia saapuessaan, joten juomia ei ole pakko raahata Suomesta tai väliasemilta. Olen myös kuullut useilta tahoilta, että Dubain taxfreessä asiakkaille myydään mieluusti enemmänkin kuin mitä virallisesti saa tuoda maahan. Taxfreen hinnat ovat normaalia taxfree-tasoa, mutta alkoholijuomien ravintolahinnat ovat Dubaissa aika suolaiset. Ja alkoholia ei tuolta saakaan kuin parempien hotellien ravintoloista ja drinkkibaareista.

Kuten opelix antoi ymmärtää, niin lapsiperheille Dubain meininki sopii kuin nenä päähän. Vauhdikasta ja ajoittain ruuhkaisaa liikennettä lukuun ottamatta myös turvallisuus on huipputasoa. Tekemistä ja viihdykettä löytyy kaikenikäisille.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Dubaistakin löytää viinakauppoja ja vieläpä hyvin edullisia.

Ovat auki vain pimeään aikaan, kun Allah on nukkumassa. Vai oliko niin, että Allah ei näe pimeässä?
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Enimmät vinkit tuolla varmaan tulikin jo Uudesta-Seelannista, mutta mainittakoon vielä, että jos meinaa julkisilla liikkua, Naked Bus-passi on näppärä ja hyvin edullinen. Eli siinä ostetaan tietty määrä matkoja ja matkan pituus ei vaikuta hintaan. Noin ainakin 2010, en tavannut kovin tarkkaan sivua läpi nyt. Pisin matka, jonka tein, oli Rotoruasta Wellingtoniin ja lyhin, kun oli vielä "leima" jäljellä, Dunedinin keskustasta lentokentälle. Sitä pystyi käyttämään myös Cookinsalmen lautoissa ja junassa Pictonista (eli lauttojen eteläsaaren satama) Christchurchiin. Pienenä haittapuolena tosin se, että matkat pitää etukäteen varata netin kautta.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Uudesta-Seelannista pitää mainostaa Invercargilia eteläsaaren eteläosassa. Jos sattuu olemaan moottoripyöräilyn ystävä ja on nähnyt elokuvan Maailman nopein intiaani, niin Invercargilin keskustasta löytyy rautakauppa, jossa on Burt Munroen moottoripyöriä ja tarvikkeita esillä. Toki kaupungista löytyy myös hiekkaranta, jossa äijä on pyörillään kiihdytellyt. Suosittelen käymään.
 

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
Edit: Näköjään Helsinki - Ateena 27.4. - 18.5. ilman tavaroita ja paikkalippuja maksaa meille 700,9€. Siihen roinat ja paikat päälle, niin taitaa tulla jotain 100€ päälle.

Vielä kysyn näistä lentohintojen muutoksista, kun en ole niihin ennen tutustunut. Nimittäin nyt kun 5 päivää myöhemmin katson tuota yllä mainittua Norwegianin lentoa, niin sen saakin hintaan 615,1€, eli 85€ halvemmalla. Mistä siis tietää, voiko lennot vielä halveta, pysyvätkö samassa, vai kallistuvatko? Lentojen tilaushetki kiinnostaa ihan vaan hinnan takia. Olin jotenkin käsittänyt, että mitä aiemmin varaa, saa halvemmalla. Poislukien tietenkin äkkilähdöt.

Ja olen valmis tilaamaan lennot tuolla hinnalla, ei ole enää paha, vaikka tuohon lyö Norwegianin ylimääräiset kulut päälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös