Matkakohteenne

  • 2 469 369
  • 14 589

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Kesällä pukkais häämatkaa ja Miamiin suunnataan. Lisäksi 6 pv Karibian risteily ohjelmassa. Tässä viikolla tuli paukautettua lennot ja majoituksiakin varailtiin. Mitäs tuolla Miamissa niinkuin on katsottavaa? Onkos siellä mitään varsinaista keskustaa edes? Entäs nuo rannat, mikä on paras/hienoin/eniten nähtävää? Millainen sää muuten tuolla suunnalla on heinä-elokuun vaihteessa? Kuumaa veikkaisin?

Auto varmaan otetaan pariksi päiväksi vuokralle, ainakin Key West kiinnostaa minua. Mitäs muita hyviä kohteita olisi Miamista saavutettavissa päivämatkan päässä, siis siten että illaksi ajeltaisiin taas Miamiin nukkumaan?

Todella vähän on vielä tullut perehdyttyä aiheeseen, mutta onhan tässä aikaa. Kiitos palstalaisille taas neuvoista, jos joku jaksaa vastailla. Ennenkin täältä saanut hyviä vinkkejä.
Miamin keskustassa eli downtownissa ei oikein hirveästi mitään ole, ainakaan noin omasta mielestäni, paitsi heti MacArthur Causewayn kupeessa sijaitsevat American Airlines Arena ja Baysiden marketplace-alue. Kaikki turistin diggailema toiminta keskittyy "Miami Beachin keskustaan", eli South Beachille.

Key West on ihan jännä paikka, vähän niinkuin kokonaan oma maailmansa. Kannattaa tsekata, jos kiinnostaa. Aika hippimesta.

Amerikan ostarit kannattaa myös tsekata, eli kohtuullisen ajomatkan päässä oleva Sawgrass Mills Sunrisessa (BankAtlantic Centerin lähikulmilla) ja oma suosikkini Aventura Mall, sinne hurauttaa nopsaan autolla tai ehkä n. tunnissa halvalla S-linjan bussilla pääsee South Beachilta. Mutta näiden ostareiden läpi koluamiseen ei riitä yksi tai kaksi päivää.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kysymys suksien kuljettamisesta

Pannaas tänne, kun ei oikein parempaakaan ketjua löydy.

Tilanne seuraava. Olisi syy viedä eräänä viikonloppuna maastohiihtovälineet väliä Helsinki-Joensuu-Helsinki. Ennen muinoinhan Finskillä onnistui tämä helposti, mutta nyt on tullut systeemi, jossa se suksipussikin on yksi matkalaukku. Kuitenkaan tämä ei ole ongelma, jos mennään Finnairin säännöillä, eli mukana ovat käytännössä käsimatkatavarat ja suksipussi.

Ongelma on se, että tuota väliä liikennöi lähes kaikki lennot nykyään Flybe, ja niin osuisi tuohonkin kohtaan. Jos ostaa lentolipun tuonne, jossa yhtiö on AYXXXX, eli Finnairin lennon, kummanko säännöillä mennään ja miten toimitaan? Flybella sukset maksavat aina 20 euroa suunta, ja lisäksi niille pitää vielä varata paikka (toisin kuin Finnairilla).

Eli tiivistettynä: onko matkatavaroista voimassa kuljettavan yhtiön vai lippuyhtiön säännöt? Pitääkö jälkimmäisen ollessa voimassa silti jotenkin varata Flyben kautta se suksipaikka? Mitään selvää vastausta en tähän oikein löytänyt.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Useimmiten voimassa ovat kuljettavan yhtiö säännöt, mutta saat parhaiten vastauksen kun soitat Flybe:n asiakaspalveluun +358 6 009 447. Pieni vaiva eikä tarvitse arpoa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lähden tässä suhteellien pian heittämään tiukan viikon mittaisen reissun Amerikan mantereelle. Reissu menee melko lailla tuli persiin alla, osittain minusta riippumattomista syistä. Reissun ohjelma on pitkälti seuraava: saapuminen Chicagoon illasta, hotelli varattu Loop:n alueelta. Siellä käytännössä vain yövytään, ja aamusta suhteellisen aikaisin suunnistetaan kohti Union Stationia, missä hyppäämme Amtrak:n junaan, ja köröttelemme St.Louisiin. Siellä olemme iltapäivästä kolmen aikaan. Seuraavana päivänä puolen päivän aikaan vuokraamme auton, ja köröttelemme kohti Memphisiä. Pysähdymme matkan varrella Cape Girardeaun pikkukaupungissa moikkaamassa siellä vaihto-oppilaana olevaa lanko-kokelastani. Memphisissä olemme joskus illasta, ja jäämme sinne pariksi yöksi. Sieltä taas ajelu St.Louisiin, jossa olemme yötä, ja käymme tsekkaamassa NHL-ottelun. Sitten taas aamusta hyppy junaan, ja köröttely takaisin Chicagoon. Siellä olemme joskus kahden aikaan iltapäivästä. Majoittuminen hotelliin Gold Coast:n alueella. Siellä pari päivää, ja lento takaisin kotiin.

Anyway, kyselen ihan pikaisesti, onko jollain mielessä hyviä vinkkejä näin tuli persiin alla kierteleville matkalaisille? Vapaata aikaa nähtävyyksille on käytännössä seuraavasti:
- Chicago: kaksi vuorokautta
- St. Louis: kaksi iltaa (n. klo 15:a eteenpäin)
- Memphis: puolitoista vuorokautta

St.Louisin jälkimmäinen vierailupäivä on pitkälti selvä. Silloin katsastetaan Gateway Arch sekä mahdollisesti sen yhteydessä oleva "Lännen asuttamisen museo" (tarkkaa nimeä en tähän hätään muista). Ja ilta menee sitten kiekkoa ihmetellessä. Mutta ensimmäiselle päivälle ei ole suurempaa suunnitelmaa. Voi toki olla, että silloin on aika ryytynyt matkustamisesta ja aikaerosta, joten mitään elämää suurempaa ei silloin jaksa tehdä. Memphisissä käyntilistalla on luonnollisesti Graceland. Mahdollisesti myös Sun Studio ja "Civil Right Museum". Ilta taas menee varmaankin Beale Street:n musiikkibaareissa. Chicagossa listalla on oikeastaan vain Hancock-pilvenpiirtäjä.

Eli jos jollain on heittää yllä mainittujen kohteiden lisäksi muita hyviä täsmävinkkejä näin lyhyelle reissulle, niin otan mielelläni vastaan niitä. Ja jos jotain vinkkejä siirtymätaipaleelle St.Louisin ja Memphisin välille löytyy, niin niitäkin saa ehdottaa. Suunniteltu reitti menee pitkin I-55:ttä, mutta pienet poikkeamat reitiltä ovat mahdollisia, jos hyvä syy löytyy. Entä onko tietoa, onko Mississippin osavaltion pohjoisosissa mitään nähtävää? Lyhyt lenkki sielläkin voisi olla mahdollinen. Omien selvitysteni perusteella mitään kovinkaan erikoista en sieltä löytänyt.
 

Veikko40

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, FC Ilves, SC Classic, BC Pyrintö
Pari reissua luvassa.

Muutaman viikon päästä taas pariksi viikoksi Thaimaaseen. Tällä kertaa ajatuksina ottaa Phuketista jalat alle kohti Similanin saaria sekä Khao Sokin viidakkoa.
Onkos suosituksia kuljetuksista ja matkan kestoista noihin kohteisiin? Ilmeisesti olisi parempi olla yön yli reissuja molemmat...?
Normibussilla Khao Sokiin hoitaen itse mahdollinen majoitus perillä vai reissulafkalta kaiken kattava paketti?

Lisäksi otettiin puolentoista viikon reissu kesälle: Budapest ja mitä luultavammin samalla sykkeellä Bratislava ja Wien.
Löytyisikö teiltä vinkkejä mitä kannattaa kokea, karttaa, harkita sekä hankkia jne. mitä Wikitravel, Booking.com ym. ei välttämättä osa kertoa...?
Esim. mistä huokeat majoitukset; Buda vai Pest eli kummal puol jokkee (ei dormeja, pitää olla oma 2hlö huone ja suihku/WC), eläintarhat, must-see -paikat, jne?
Miten jakaa puolitoista viikkoa kolmen kaupungin kesken? Alustavasti aattelin, että Budapestissä ja Wienissä useampi päivä ja Bratislavassa korkeintaan 2-3 päivää.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
9.3 lähtö kahdeksi viikoksi Khao Lakiin. En ole ennen ollut siellä. Millaisia kokemuksia jengillä ko. paikasta? Pieni paikkahan tuo vaikuttaa olevan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lisäksi otettiin puolentoista viikon reissu kesälle: Budapest ja mitä luultavammin samalla sykkeellä Bratislava ja Wien.
Löytyisikö teiltä vinkkejä mitä kannattaa kokea, karttaa, harkita sekä hankkia jne. mitä Wikitravel, Booking.com ym. ei välttämättä osa kertoa...?
Esim. mistä huokeat majoitukset; Buda vai Pest eli kummal puol jokkee (ei dormeja, pitää olla oma 2hlö huone ja suihku/WC), eläintarhat, must-see -paikat, jne?
Miten jakaa puolitoista viikkoa kolmen kaupungin kesken? Alustavasti aattelin, että Budapestissä ja Wienissä useampi päivä ja Bratislavassa korkeintaan 2-3 päivää.

Heitimme emännän kanssa 2008 nuo kaupungit läpi neljässä päivässä... noh, Wien jäi vain muutaman tunnin visiitiksi. Bratislava on mielestäni nähty melko nopeasti parissa päivässä. Vanha kaupunki on kyllä ihan kivan tunnelmallinen, mutta muuten kaupunki ei oikein tarjonnut kovastikaan nähtävää.

Muutama kommentti:
1. Budapestissa olen ollut majoittuneena sekä Budan että Pestin puolella. Suosittelen ehdottomasti jälkimmäistä, koska varsinainen ilta- ja yöelämä löytyi mielestäni sieltä. Budassa on kyllä nähtävää päiväsaikaan. Majoitus voisi olla optimaalisella paikalla, jos hotelli sijaitsee n. kilometrin tai parin päässä Tonavan rannasta ja parlamenttitalosta.
2. Budapestissa kannattaa ehdottomasti käydä kylpylöissä, joista oma kokemukseni osuu tähän: Szechenyi Bath and Spa Budapest. Oikein mahtava fiilis kuuman päivän ja 12h junamatkan jälkeen hillua tuolla lämpimässä vedessä illan hiljalleen pimetessä ympärillä...
3. Linnavuori kannattaa ehdottomasti katsastaa
4. Viinit ovat mielestäni hyviä ja halpoja, joskaan mikään viiniasiantuntija en kyllä ole.
5. Unkarilainen olut on aika mautonta, ja melkein yhtä kehnoa kuin suomalainen bulkkilager. Wienistä ja Bratislavasta saa parempia mallasjuomia.
6. Jos suunnittelet matkaa Bratislavaan junalla, osta junaliput mielellään ainakin päivää ennen matkaa. Ainakin vielä 2008 tuo lipunmyynti oli tuskaisen hidasta, ja kommunismin aaveet näkyivät vielä toiminnassa. Jonotin esim. tunnin yhdessä jonossa lippua, ja olin ainoa jäljellä oleva asiakas. Ei muuta kuin luukku kiinni nenän edestä ja huonolla englannilla todettu kommentti meikäläiselle: "next kjuu"... silloin vitutti.
7. Budapestin eläintarha oli ihan mielenkiintoinen ja varsin iso paikka.
8. Budapestin kauppahallissa kannattaa käydä ihmettelemässä meininkiä.
9. Paikallinen hedelmäviina Palinka ei kuulunut suosikkeihini... etenkään silloin kun pullo on kulkenut koko päivän repussa +35 asteen säässä...

Wienistä moni osannee kertoa paremmin. Oma kokemukseni on tosiaan vain muutaman tunnin mittainen, ja rajoittuu lähinnä kulkemiseen asemalta historialliseen keskustaan ja takaisin... ja yhteen Schnitzeliin ja tuoppiin jossain tuossa matkan varrella. Tuo lyhyt vaikutelma Wienistä oli vähän pettymys... mutta todennäköisesti tuokin paikka aukeaisi vähän paremmin pidemmällä visiitillä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
9.3 lähtö kahdeksi viikoksi Khao Lakiin. En ole ennen ollut siellä. Millaisia kokemuksia jengillä ko. paikasta? Pieni paikkahan tuo vaikuttaa olevan.

Khao Lak on tosiaan melko pieni paikka ja turisteista iso osa on rakkaasta länsinaapurista. Ihan viehättävä paikka kuitenkin ja rannat ovat melko mukavia ja siistejä. Tekemistähän tuolla ei mitenkään hirveästi ole, enemmänkin hyvä chillailupaikka. Ranta on pitkä ja kannattaa kävellä se joskus päästä päähän. Itse olen viihtynyt mutta olen tullut levottamaksi jo 4-5 päivän jälkeen ja lähtenyt rinkan kanssa seuraavaan paikkaan.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisäksi otettiin puolentoista viikon reissu kesälle: Budapest ja mitä luultavammin samalla sykkeellä Bratislava ja Wien.
Löytyisikö teiltä vinkkejä mitä kannattaa kokea, karttaa, harkita sekä hankkia jne. mitä Wikitravel, Booking.com ym. ei välttämättä osa kertoa...?
Esim. mistä huokeat majoitukset; Buda vai Pest eli kummal puol jokkee (ei dormeja, pitää olla oma 2hlö huone ja suihku/WC), eläintarhat, must-see -paikat, jne?
Miten jakaa puolitoista viikkoa kolmen kaupungin kesken? Alustavasti aattelin, että Budapestissä ja Wienissä useampi päivä ja Bratislavassa korkeintaan 2-3 päivää.

2. Budapestissa kannattaa ehdottomasti käydä kylpylöissä, joista oma kokemukseni osuu tähän: Szechenyi Bath and Spa Budapest. Oikein mahtava fiilis kuuman päivän ja 12h junamatkan jälkeen hillua tuolla lämpimässä vedessä illan hiljalleen pimetessä ympärillä...
Tuo ylempänä on minunkin paras vinkkini Budapestiä koskien. Mene tuonne! Olimme juurikin samaisessa kylpylässä tyttöystäväni kanssa viime kesänä ja mukavuuden lisäksi siellä on myös loistava 1800-luvun tunnelma. Muutenkin olen Sistiksen kanssa aikalailla samaa mieltä lähes kaikesta Budapestiin liittyvästä.

Bratislava on tosiaan todella pieni kaupunki. Vanha keskusta on kaunis ja mukava, mutta eipä tuolla kovin moneksi päiväksi ole tekemistä. Bratislava on kuitenkin ihan keskustaa lukuunottamatta todella halpa. En tiedä minkä ikäinen olet ja minkä tyylisellä budjetilla liikkeellä, mutta näin opiskelijabudjetilla pubeista sai hyvää ruokaa ja olutta todella halvalla.

Wien on hieno ja iso kulttuurikaupunki, josta löytyy vanhoista rakennuksista ja historiasta pitävälle loputtomasti nähtävää. Siellä voi myös shoppailla, käydä konserteissa, museoissa jne. Schönbrunnin linna on myös katsastamisen arvoinen ja siinä vieressä on melko iso ja vaikuttava eläintarha.

Ehdottomasti noista kolmesta käyttäisin aikaa eniten Wienissä.
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Lisäksi otettiin puolentoista viikon reissu kesälle: Budapest
Kesällä varsinkin Budapest on huikea kaupunkikohde. Hintataso on paikoittelen edullinen ja tekemistä riittää. Kannattaa käydä kauppahallin yläkerrassa syömässä gulassisopat juomineen. Nähtävyyksiä? Linnavuori, kylpylät, kauppahalli ja vaikkapa margitinsaari. Tai sitten vaan ryyppää ja rellestää. Viina on halpaa ja menomestoja riittää.

Bratislava taas on paljon pienempi ja hiljaisempi kuin massiivinen Budapest. Bratislavassa pärjää oikeastaan kävellen ihan hyvin. Vanha kaupunki on aika must. Linna on kanssa aika hieno. Näköalatorni on ainakin aurinkoisella kelillä ihan hyvä vaihtoehto. Jos haluaa eksotiikkaa, voi lähteä käymään vaikkapa Petržalkan neukkulähiössä.
 

Veikko40

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, FC Ilves, SC Classic, BC Pyrintö
Kiitokset Sistikselle, Oravalle ja Baarimikolle tähänastisista vinkeistä Budapestiin ja Bratislavaan!
Täytyy todellakin ottaa harkintaan se kylpylä ja kauppahallin gulassit sekä ottaa juna- ja muiden lippujen hankinta kunnon ajoituksella ja vakavalla naamalla.
Wienistä jos joltakin löytyy tarkempia (UG-)vinkkejä, niin alkaa reissu helpottumaan.

Ollaan siis kolmikymppisiä, rahassa polvia myöten ja asuntoveloissa kaulaa myöten kahlaavia ihmiselukoita. Budjettissa ei ole eurokriisiä, mutta ei ole ollut silti tapana hirveästi polttaa rahaa. Varsinkaan majoitukseen, se kun on vaan pikaista yöpymistä varten.
Meikäläistä kiinnostaa ainakin kaiken maailman rauniot ja kivikasat sekä museot varauksella. Vaimon silmät yleensä kirkastaa paikalliset vaatekaupat ja muutenkin kauppakeskukset (yllätys) sekä eläintarhat.
Viinanhuuruinen yöelämä ei niinkään enää vedä meitä puoleensa, jos sitä jossain tunnelmallisessa kuppilassa tuopin pari nauttisi. Olutihminen kyllä olen henkeen ja vereen. Viineistä en tajua mitään, mutta eiköhän sellaista ainakin Wienissä pelkän kliseisen vitsin takia pidä maistaa.
Tälläiset reissut yleensä menee meillä suorittaessa, eli nähtävyydestä tai elämyksestä toiseen. Kunnon venyttelyt ja magnesiumit haltuun.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ollaan siis kolmikymppisiä, rahassa polvia myöten ja asuntoveloissa kaulaa myöten kahlaavia ihmiselukoita. Budjettissa ei ole eurokriisiä, mutta ei ole ollut silti tapana hirveästi polttaa rahaa. Varsinkaan majoitukseen, se kun on vaan pikaista yöpymistä varten.

Kaivoin omaa sähköpostiani, ja vuonna 2008 me majoituimme emännän kanssa tällaisessa paikassa: Budapest Hostels - Aboriginal Hostel Budapest, Hungary. Backpackers hostel since 2003.

Sijainti oli ihan OK, suunnilleen puolivälissä Keletin rautatieasemaa (josta lähdimme kohti Bratislavaa) ja Tonavan rantaa. Hinta ei ainakaan tuolloin ollut mitenkään paha, ja meillä oli ihan kohtuullinen kahden hengen huone omalla kylpyhuoneella. Olimme tuolloin 28- ja 27-vuotiaita, ja silloin tuo sopi ihan hyvin meidän käyttöömme. Mikään Hilton tai edes S-hotelli tuo ei ole, mutta ajoi asiansa.

Meikäläistä kiinnostaa ainakin kaiken maailman rauniot ja kivikasat sekä museot varauksella. Vaimon silmät yleensä kirkastaa paikalliset vaatekaupat ja muutenkin kauppakeskukset (yllätys) sekä eläintarhat.

Budapestissa siis linnavuori on sinun paikkasi. Vaimosi voisi tykätä Mammuth Center -nimisestä kauppakeskuksesta (tai voi olla, että nimi on jo vaihtunut). Se sijaitsee Budan puolella.

Viinanhuuruinen yöelämä ei niinkään enää vedä meitä puoleensa, jos sitä jossain tunnelmallisessa kuppilassa tuopin pari nauttisi. Olutihminen kyllä olen henkeen ja vereen. Viineistä en tajua mitään, mutta eiköhän sellaista ainakin Wienissä pelkän kliseisen vitsin takia pidä maistaa.

Maista viiniä mielummin Budapestissa - kaikesta huolimatta. Siellä olut on useimmin olutihmisen makuun todella kehnoa. Wienissä - ja itävallassa ylipäätään - taas kohtuullista. Ja Budapestissa monessa ruokapaikassa ihan juomakelpoinen viinipullo (0.75l) maksaa about saman verran kuin Wienissä tuopillinen...

Eli kun menette Budapestissa syömään, tilaatte juomalistalta paikallisen viinipullon ruokajuomaksi. Illalla sitten baarissa olutta. Dreher on se suurin merkki, mutta itse en siitä pitänyt yhtään. Joku merkki oli jo ihan kohtuullinen, mutta nimi ei jäänyt mieleen.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tupelossa on kaiketi tuo Elviksen syntymäkoti. En ole käynyt, joten en tiedä, onko se käymisen arvoinen paikka. Asiaa voinee selvittää guuglaamalla.

Guuggeli on laulanut kovastikin täällä, ja Tupelokin on ollut jo selvitettyjen listalla. Ei vaikuttanut kuitenkaan kaksiselta kohteelta.

Sellainen svidudus iski, että huomasin eilen Gracelandin olevan sopivasti suljettu tiistaisin, eli juuri sen kokonaisen päivän kun olemme Memphisissä. Ainoastaan Elviksen haudalle pääsee käymään (for free!). Noh, ei voi mitään. En ole oikeastaan millään muotoa Elvis-fani, että Gracelandin missaaminen aiheuttaisi suunnatonta harmistusta, mutta olisihan tuo ollut kiva katsastaa. Noh, täytyy katsastaa se hauta ja kuluttaa sitten aikaa Sun Studiolla sekä mahdollisesti National Civil Rights Museumissa.
 

scholl

Jäsen
Guuggeli on laulanut kovastikin täällä, ja Tupelokin on ollut jo selvitettyjen listalla. Ei vaikuttanut kuitenkaan kaksiselta kohteelta.

Itse ajaisin Little Rock Arkansasiin katsomaan millainen mesta se kaupunki on, mikä Bill Clintonin yhteydessä on usein tullut esille. Niin ja sitten ehdottomasti Nashville, Tennessee, joka on tietysti toiseen suuntaan. Ihan eri asema musiikin parissa kuin jollain Memphisillä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse ajaisin Little Rock Arkansasiin katsomaan millainen mesta se kaupunki on, mikä Bill Clintonin yhteydessä on usein tullut esille. Niin ja sitten ehdottomasti Nashville, Tennessee, joka on tietysti toiseen suuntaan. Ihan eri asema musiikin parissa kuin jollain Memphisillä.

Jos olisi ollut viikko enemmän aikaa, Nashville olisi ehdottomasti ollutkin listalla. Nyt siihen ei ollut mahdollisuutta. Tai no, olisi pitänyt valita Memphisin ja Nashvillen välillä. Itse olisin kallistunut ehkä jälkimmäiseen, mutta reissussa olevan porukan enemmistö oli Memphisin kannalla. Eipä sekään haittaa.

Itse en ole country-musiikin enkä myöskään "kolmen soinnun perusrockin" ystäviä, joten musiikillisesta vinkkelistä en osaa laittaa noita kaupunkeja paremmuusjärjestykseen. Nashvilleä on kyllä kovasti kehuttu kaupunkina. Memphis taas on ymmärtääkseni "slummimaisempi".

Little Rock olisi voinut olla hyväkin kohde, mutta on vähän turhan kaukana. Todennäköisesti Mississippi-visiittikin jää tekemättä, koska aikataulu on niin pirullinen, että puhdas vapaapäivä on ihan poikaa tuossa vaiheessa.
 

scholl

Jäsen
Toki voihan Memphiskin olla ihan jees, mutta ajattelin asiaa lähinnä siitä lähtökohdasta, että oman kokemukseni mukaan hyvin erikoinen, jopa fanaattinen suhtautuminen johonkin asiaan aiheuttaa ulkopuoliselle turistille hauskoja muistoja riippumatta siitä millainen se kaupunki on. Tulee esim. mieleen käyntini Green Bay, Wisconsinissa, joka oli kyllä kaupunkina aivan kamala paikka. Niinpä jossain Country Music Hall of Famessa olisi joskus hauska käydä, katsoa millainen se tunnelma siellä kaupungissa on ja samalla katsoa, missä sitä lätkää pelataan. Samaa mieltä olen siitä, että liian kiire ei saa olla. Se on ahdistavaa, jos koko ajan pitää olla liikkeellä, eikä voi ottaa relasti ja istua vain esim. jossain baarissa ja seurata kaupungin elämänmenoa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Samaa mieltä olen siitä, että liian kiire ei saa olla. Se on ahdistavaa, jos koko ajan pitää olla liikkeellä, eikä voi ottaa relasti ja istua vain esim. jossain baarissa ja seurata kaupungin elämänmenoa.

Jeps, liika kiire ahdistaa, ja reissu on jo nykyisessäkin rungossa liian kiireinen. Noh, onneksi optimoin parhaani mukaan... junamatkat osuvat aamupäivään, mikä on hyvä aika vetää vielä vähän sikeitä. Ja autoreissulla minä olen korkeintaan kartturin roolissa, ja sekin taidetaan ulkoistaa navigaattorille.

Koko reissulla on vain kaksi päivää, jolloin ei ole mitään siirtymistä mihinkään. Noh, nyt ei ollut tsäänssiä pidempään lomaan. Toisaalta, tuossa on ihan hyvä tekosyy tehdä uusi reissu tuonne kesällä... vaikkapa juurikin sinne Nashvilleen.

St.Louisin, Memphisin ja Chicagon kävijät, onko mitään hyviä ravintolavinkkejä? Sopuhintaan jotain hyvää ja erikoista on toivomuslistalla. Entä hyviä pienpanimoita? St.Louisista olen bongannut Schlaflyn, ja sen panimoravintola on laitettu matkaohjelmaan.
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Sellainen svidudus iski, että huomasin eilen Gracelandin olevan sopivasti suljettu tiistaisin, eli juuri sen kokonaisen päivän kun olemme Memphisissä. Ainoastaan Elviksen haudalle pääsee käymään (for free!). Noh, ei voi mitään. En ole oikeastaan millään muotoa Elvis-fani, että Gracelandin missaaminen aiheuttaisi suunnatonta harmistusta, mutta olisihan tuo ollut kiva katsastaa. Noh, täytyy katsastaa se hauta ja kuluttaa sitten aikaa Sun Studiolla sekä mahdollisesti National Civil Rights Museumissa.
Niin siis kun täälle ei ole vielä mainittu niin voi käydä katsomassa Lorraine Motellia, jossa siis tapahtui Martin Luther King Jr ampuminen. On ihan muutaman sadan metrin päässä keskustassa, joten ei vaadi sen suurempia järjestelyjä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niin siis kun täälle ei ole vielä mainittu niin voi käydä katsomassa Lorraine Motellia, jossa siis tapahtui Martin Luther King Jr ampuminen. On ihan muutaman sadan metrin päässä keskustassa, joten ei vaadi sen suurempia järjestelyjä.

Kyllä. Tuo on mahdollinen kohde. Tuollahan toimii nykyään tuo mainitsemani National Civil Rights museum. Ja jos itse museoon ei ehdi, niin kyllä tuo motelli jo ulkoa päin lienee jonkin sortin pala historiaa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Guuggeli on laulanut kovastikin täällä, ja Tupelokin on ollut jo selvitettyjen listalla. Ei vaikuttanut kuitenkaan kaksiselta kohteelta.
Sitten on vielä tuo Natchez Trace Parkway, joka on mielessäni joskus pyörinyt mahdollisesti mielenkiintoisena tienä tutkittavaksi. Se on sitten jo vähän Tupeloakin kauempana, mutta jos tykkää historiallisista nähtävyyksistä ja luonnonkauneudesta, niin tuo olisi ehkä kiinnostava. Taaskaan ei ole mitään omia kokemuksia siitä.

Harmi tuuri tuon Gracelandin kanssa. Se oli mielestäni mielenkiintoinen paikka ja Elvistä hehkutettiin tourilla oikein kunnolla. Arkansasin puolella olisi sitten vielä Hot Springs, joka minusta vaikutti mielenkiintoisemmalta kuin joku Little Rock. Mutta se taitaa olla jo ihan liian kaukana. No, ei muuta kuin mielenkiintoista matkaa. Laitapa vaikka jotain raporttia kokemuksistasi tähän ketjuun, niitä on aina kiva lukea.
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Kyllä. Tuo on mahdollinen kohde. Tuollahan toimii nykyään tuo mainitsemani National Civil Rights museum. Ja jos itse museoon ei ehdi, niin kyllä tuo motelli jo ulkoa päin lienee jonkin sortin pala historiaa.
Hymm, ainakin parikymmentä vuotta sitten tuo näytti ihan vaan motellilta. No näin varmaan nykyään tai tosin silloin oltiin ihan minimibudjetilla liikkeellä joten tuo ulkotilat olivat ihan riittävät.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
9.3 lähtö kahdeksi viikoksi Khao Lakiin. En ole ennen ollut siellä. Millaisia kokemuksia jengillä ko. paikasta? Pieni paikkahan tuo vaikuttaa olevan.

Kuten edellä kuvailtiin, niin todella pieni paikka ja soveltuu erittäin hyvin chillailuun. Yöelämän aiheuttamista äänistä ei tarvitse stressata.

Vaikkei isompia retkiä jaksaisikaan tehdä, niin sieltä löytyy kaikkkea pientä mukavaa. Vesiputoukset on aika kuivia tuohon aikaan vuodesta, mutta yhdestä niille pääsee viidakkotaksilla, eli kannattaa käydä ihan vaan sen norsukyydin takia testaamassa. Rannat on siistejä, kannattaa ( oletan, että asut siinä keskustassa) käydä siellä vähän sivummalla olevalla White sand beachilla.

Muoks: sitä helvetin hyttyskarkotetta messiin! Sprayna, voiteena, sähköinen karkotin, ihan missä muodossa vaan.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
St.Louisin, Memphisin ja Chicagon kävijät, onko mitään hyviä ravintolavinkkejä? Sopuhintaan jotain hyvää ja erikoista on toivomuslistalla. Entä hyviä pienpanimoita? St.Louisista olen bongannut Schlaflyn, ja sen panimoravintola on laitettu matkaohjelmaan.

Chicagossa Uno. Ei se Uno-ketjun joku franchisingmesta, vaan se alkuperäinen East Ohio streetillä. Se on ainoita paikkoja, jossa on tullut tunne, että kuolen. Se on siis alkuperäinen deep pan pizza ja homma toimii niin että kun menee siihen ovelle niin pitää heti tehdä tilaus ja sanovat, että saat pöydän esim. tunnin päästä. Siinä jengi sitten seisoskelee jalkakäytävällä ja juo bisseä odotellessaan pöytää. Sitten kun pöydän saa niin huomaa, että siellä mestassa on joku 40 astetta lämmintä ja se pizza ei vähene yhtään, koska se on tiukkaa kamaa täytteineen, joten vatsa täyttyy saman tien. Meillä oli viereisessä pöydässä 3 mimmiä Nebraskasta ja ne sai largepizzasta syötyä ehkä kolmanneksen tai ehkä vain neljäsosan. Me oltiin tilattu broidin kanssa medium, eikä saatu sitä lähellekään syötyä, vaikka olo oli sellainen, että kuollaan siihen paikkaan. Ja broidi sentään on kova syömään, sille jää yleensä nälkä vielä, vaikka syö ison pizzan jossain pizzeriassa.

Pienpanimoitakin on, mutta ehkä enemmän siinä Milwaukee on jäänyt mieleen. Parhaat mestat hyvällä säällä Chicagossa ovat mielestäni John Hancock Buildingin baari 95. kerroksessa. Siellä on hauska vetää Coronaa ja Heinekenia ja katsoa maisemia korkealta. Sitten kun on juubassa niin ajaa hissillä alas ja horjahdella kadulla kiireisten bisnestyyppien keskellä. Toinen kiva paikka on Navy Pier järven rannalla. Jotenkin rentoa istuskella siellä päivä ja juoda bisseä. Pitää vain muistuttaa siitä, ettei ne tarjoile ennen klo 11. Siinä missä Times Squarelta esim. saatiin juomaa jo klo 8 (vaikkei se kai olisikaan ollut laillista) niin tuolla mussuttavat siitä klo yhdestätoista ja jos aikaeron takia on herännyt vaikka viideltä niin se on synkkää. Vaikken äyriäisiä ja vastaavia juuri safkaakaan ja vaikka se on ketjumesta niin tapanani on käydä keitottamassa aina Bubba Gumpissa. Niissä on tullut käytyä Chicagossa, Nykissä ja Miami Beachilla useampaan otteeseen. Sateella voi olla baarissa, mutta hyvällä säällä siinä terassilla ja sitten laittaa sen stop forrest stop kyltin kehiin kun haluaa, että tarjoilija tuo lisää juomaa. Niillä on myös paikallisten panimoiden bissejä ja erikoisia laseja. Maksamalla jonkun lisämaksun saa sen lasin omakseen. Nykin lasit tosin meiltä varastettiin Finnairin lennolla, mutta Chicagon lasi mulla on kyllä tallessa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Meillä on tuolla tulevalla USA:n reissulla mennessä seitsemän ja puolen tunnin koneenvaihto Kööpenhaminassa. Jos ensimmäinen lentomme on ajallaan, niin kannattaako mielestänne pikavisiitti Köpiksen keskustassa? SAS:n sivujen mukaan kentällä pitäisi olla USA:n lennoilla viimeistään kolme tuntia ennen koneen lähtöä, eli ehkä nelisen tuntia (matkoineen) voisi pyöriä kaupungilla. Kastrupin kenttähän on ymmärtääkseni varsin hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustasta.

Kööpenhaminassa olen käynyt kertaalleen 15-kesäisenä, eli samana vuonna kun Suomi voitti ensimmäisen MM-kultansa... siksi voisin ottaa pari pikaista vinkkiä siitä, mitä kaupungilla kannattaisi tehdä noin lyhyenä aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös