Matkakohteenne

  • 2 465 937
  • 14 558

NYC Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Berliini

Seuraavaksi suuntana Berliini...

Tulikin jo tuonne Bundesliga-ketjuun kirjoitettua ja kyseltya lippuvinkkeja Hertha Berlinin futismatsiin. No nyt on liput hankittu Hertha-Bayern Munich matsiin maaliskuun alkuun. Kiva nahda Bayern pelaamassa.

Nyt sitten kaipailisin muita vinkkeja Berlinin tuntijoilta, joita taalla varmasti riittaa. Itse olen vieraillut kaupungissa viimeksi 2003, josta arvatenkin kaupunki on muuttunut reilusti niista ajoista.

Tarkoitus on menna frendiporukalla 4 paivaksi juomaan bissee, syomaan tukevasti, katselee futista ja mahdollisesti latkaa seka naisia.

Haeskelen nyt tietoa, jota ei loydy perusmatkaoppaista. Eli jos arvon Jatkoaikalaisilta loytyy tietoutta Berlinin must see ja must do -paikoista ja asioista niin vinkit otan todella mielellani vastaan. Shoppailua, pubeja, klubeja, hyvia ravintoloita, jotain nahtavyyksia jne.
Myoskaan yopaikkaa ei ole viela bookattu, joten jos jollakin on jotain suositella…

Onko DEL-latka suosittua Berlinissa? Kannattaako liput ostaa ennakkoon?
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Lähdetään etsimään lukumotivaatiota pääsykokeisiin kaverini kanssa Euroopasta. Matka alkaa Hampurissa harjoittamassa paheita. Siitä jatketaan sukuloimaan Wissmariin harjoittamaan paheita. Junan kanssa Berliiniin ja sitä kautta Auschwitziin katsomaan muiden harjoittamia paheita. Sieltä Tsekin läpi Wieniin harrastamaan paheita. Täältä Müncheniin tsekittämään Kotkanpesä. Pitkä junamatka Roomaan, jonka aikana nukutaan. Onhan siinä sitten nukuttu ja päästään harrastamaan Colosseumin juurelle paheita. Muutama päivä Roomassa riittänee porttikieltoon, jolloin hiihtelemme rantaviivaa pitkin etelä-Ranskaan varmaan morjestamaan Juan les Pinsiin tuttavia. Siellä harrastetaan tietenkin paheita. Loogisesti seuraava päämäärä on Pariisi, jossa pääsee sukuloimaan. Pariisissa kiinnostaaa nämä perusnähtävyydet. Matka jatkuu Hollantiin, Amsterdamiin. Jumalauta, siellä harrastetaan paljon paheita. London calling, erityisesti paikalliset baarit ja prinssi Williamin tyttöystävä. Eiköhän jokunen skandaali saada aikaiseksi. Sieltä lentokoneella takaisin kotiin, Turkuun.

Kysymyksiä riittää.

- Onko Chelsean peleihin vaikea saada lippuja?
- Saakohan Chelsean baareissa oikeasti turpaan Rooney-paita päällä?
- Onko Colosseumilla baaria?
- Mitä tämä Kotkanpesä-vierailu pitää sisällään?
- Pitääkö meidän varoa Puolassa ollisaareloita, jotka varastelevat, vai onko se oikeasti kehittyny EU-maa?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Koala kirjoitti:
- Onko Chelsean peleihin vaikea saada lippuja?
Mahdotonta.

Koala kirjoitti:
- Saakohan Chelsean baareissa oikeasti turpaan Rooney-paita päällä?
Mahdollista. Minua ruvettiin tönimään, kun ilmoitin, että en kannata mitään jalkapalloseuraa. Olin "fucking gay." Luulen kyllä, että olisin selvinnyt vähemmällä, jos olisin ollu vaikka Scum-fani.

Koala kirjoitti:
- Onko Colosseumilla baaria?
En tiedä, koska en mennyt törkeänhintaiselle kierrokselle, mutta Vatikaanissa on.
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Koala kirjoitti:
- Mitä tämä Kotkanpesä-vierailu pitää sisällään?

Ensinnäkin kyseinen mökkihän sijaitsee Berchtesgadenissa, parin tunnin junamatkan päässä Münchenistä. BG:n rautatieaseman edestä lähtee säännöllisin väliajoin paikallisbusseja ylös välietapille eli Dokumentationiin. Tästä lunastetaan (muistaakseni 8,50e) piletti toiseen bussiin, joka kiipeää kuuluisaa vuoristotietä kohti Kehlsteinhausia. "Parkkipaikalle" saavuttaessa leimataan piletti, jotta jengi ei jäisi ylös hengailemaan koko päiväksi (eikä katoa sinne). Sitten vaan tunnelia pitkin saamarin hienoon hissiin ja eikun ylös itse mestoille. Ehdottomasti visiitin arvoinen paikka, jo näkymien takia.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koala kirjoitti:
Kysymyksiä riittää.

- Onko Chelsean peleihin vaikea saada lippuja?
- Saakohan Chelsean baareissa oikeasti turpaan Rooney-paita päällä?

On, mutta ei aivan mahdotonta. Olin lokakuussa tsiigaamassa kärkikamppailua Chelsea-Portsmouth hyvällä paikalla.. Kausikorttilaiset ja fan clubin jäsenet vievät parhaat päältä ja vapaaseen myyntiin tulee, jos tulee, vain joitakin kymmeniä lippuja. Chelsean nettisivuilla lukee minkä matsin liput tulevat milloinkin myyntiin vai tuleeko niitä ollenkaan ei-jäsenille. Myyntipäivänä sitten vain nettiin väijymään:) Oman lippuni sain lontoolaisen tuttavani kautta, joka soitti välittömästi box officeen myynnin alettua. Stamford Bridgellä ei näkynyt lainkaan mustan pörssin kauppiaita ennen peliä, joten sitä vaihtoehtoa en suosittele. Tower of Londonin turistitoimistossa näytti olevan vielä pelipäivää edeltäneenä päivänä lippuja myynnissä, mutta hinta olikin sitten pilvissä.

Kävin Stamford Bridgen lähellä olleessa pubissa, ja ihan iloinen ja meluisa fiilis siellä oli. Välttämättä en suosittele punaiseen pukeutumista :)
 
Viimeksi muokattu:

H-katsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko 2004-2005, Napoli
Koala kirjoitti:
- Mitä tämä Kotkanpesä-vierailu pitää sisällään?

Viestistäsi ei nyt käy ilmi koska olette reissuun lähdössä, mutta mikäli ajankohta olisi vaikka ensi viikonloppuna, on Kotkanpesä siinä mielessä huono matkakohde, että se on kiinni. Tai ainakin viime viikolla oli. Sitä en tiedä oliko syynä tuuliolosuhteet vaiko muuten vaan vuodenaika.
 

mti

Jäsen
Suosikkijoukkue
StL Blues, Ketterä, Hurtat, Saipa
H-katsomo kirjoitti:
Viestistäsi ei nyt käy ilmi koska olette reissuun lähdössä, mutta mikäli ajankohta olisi vaikka ensi viikonloppuna, on Kotkanpesä siinä mielessä huono matkakohde, että se on kiinni. Tai ainakin viime viikolla oli. Sitä en tiedä oliko syynä tuuliolosuhteet vaiko muuten vaan vuodenaika.

Veikkaisin vuodenaikaa, 2005 aukesi vasta joskus toukokuun puolessavälissä.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
1Timer kirjoitti:
San Remossa ja vaikkapa Aix-En-Provencessa vois kylla kayda! Toisaalta, ei mulla ole Cannesin alueella mitaan vaikeuksia viettaa yhta viikkoa. Siella on Antibes, Juan Les Pain, tosiaan Nizza, henkinen kotini Monaco, St Raphael, St Tropez ja ihan vindesti hyvaa golfia.

Ja kun majoittuu kunnon kampassa siella rinteilla, niin mikas siina on ollessa viikonpaivat omalla terassilla, tissutella Pastista ja kattella koyhia. Ja maisemaa.

Jesh, tattista schollille ja konkarille. San Remo valittiin. Tarpeeksi lähellä ja poiskin pääsee hetkessä jos tarve vaatii. Milano nyt oli ihan tyhjä arpa jo syntyessään. Golfia ei pääse pieksemään, en tiedä ovatko kentät edes auki ja käsi nyt ei kestä kuin puttailua (selvinpäin).

Talvi on tosiaan perse aikaa tuolla pyöriä, mutta minkäs teet. Kai tämä tammikuun loppu nyt on vähän parempi kuin viikko ennen joulua, jolloin aika monet ravintolat ovat ainakin kiinni ja oksettava "vaaleanpunainen joulu" valtaa kaikki kadut. Pl. psykedeelinen kolmimetrinen vaaleanpunainen kameli siinä joulutorilla. ??

Eli San Remon vinkit kelpaa, jos jollain on. Siellähän ollaan jo ylihuomenna. Lauantaina, eli huomenna yövytään Nizzassa ja käydään siellä suomalaisen Jounin ravintolassa illastamassa (www.jouni.fr). Välipäivät Cannesissa (parit kolumnit ja muutama Gazzettan referointi) Perjantaiksi Monacoon syömään ja ehkä sieltä joku yöelämä vihdoin löytyy.
 

Fosse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chelsea FC
Thaimaa, Phuket

Tanaan saavuttiin tyttoystavan kanssa Thaimaan Phuketiin. Lampotila oli ihan lupaava, joten eikohan taalla pari viikkoa viihdy helposti... :)

Hotelli on kylla ensivaikutelman perusteella uskomattomin mita on omalle kohdalle sattunut. Kadulla nakyy viela vilsketta ja elamaa, mutta portista sisaan astuessa kohtaa paratiisin. Tata voi oikeasti suositella kaikille!

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293920-d506557-Reviews-Sawasdee_Village-Phuket.html
http://www.sawadee.com/hotel/phuket/sawasdeevillage/pictures.html

P.S. Niin vaikka sita lomaa ei hotellissa vietetakaan, niin on se aina iso plussa. Huomenna ehka nakee sitten hieman enemman itse ymparistoa, kun on valoisaakin. Terveisia kuitenkin pakkasen keskelle.
 

ipaz

Jäsen
Nyt on tilanne se, että kahden viikon loma alkaa viikon päästä eikä minulla ole hajuakaan mitä tekisi tai minne menisi. Suomesta pitäisi hetkeksi päästä pois ajatuksia tuulettamaan, mutta kaikki kaverit on töissä eikä siis matkaseuraa ole tarjolla. Onko Jatkoajan väellä mitään suosituksia minne voisi lähteä yksin(alle) viikoksi chillaileen? Espanjan/Kanarian rantalomakohteen eivät kiinnosta pätkän vertaa eikä Thaimaaseen saakka ole varaa. Vinkkejä kaivataan.
 

ipaz

Jäsen
Fortaleza, Brasilia

Onko joku käynyt? Mitä mieltä paikasta? Nyt olisi äkkilähtö tarjolla ja ainakin mitä olen läytänyt tietoja niin kaikki ovat pelkkää plussaa, paitsi se että brasseissa kukaan ei puhu englantia.
 

Fosse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chelsea FC
Mysteryman kirjoitti:
Fosse, pistäppä raporttia hotellista tänne Ouluun päin, perjantaina 16.2 on nimittäin suuntana Phuket ja hotelli on tuo sama Sawasdee Village.
No tassapa pienta raportin tynkaa, kun viela muutama aurinkoinen paiva jaljella.

Hotelli:
Edelleen todella upea hotelli, vaikka kaikkeen tottuu ajan kanssa. Eli kylla tama nyt jo tuntuu hotellilta muiden joukossa, mutta ensireaktio oli kylla todella iso WAU! Varsinkin kun Oulun lennolta tanne saavutaan illalla ja alkaa olemaan jo niin pimeaa ja kuten aiemmin mainitsin, niin tama on tallainen idyllinen ja hiljainen paratiisihotelli suojassa kaikesta muusta halysta. Lahinna taalla on nuoria ja vanhempia pariskuntia (lapsiperheita ei ole nakynyt). Palvelu on todella ystavallista ja homma pelaa. Aamupala on ihan kattava ja silla parjaa hyvin sitten paivan. Hierontoja sun muita ei ole hotelilla kokeiltu, vaan kayty ihan kaduilla, jossa ne on paljon halvempia. Huoneet on ihan viihtyisia ja siisteja. Todella iso sanky huoneessa kylla on. Ilmastointi laite on ehdoton, jotta saa yoksi huoneen viilennettya. Netti on tosiaan ilmainen, koneella voi myos katella muutamaa kymmenta tv-kanavaa jos kiinnostaa. Eipa nyt ole kuin Jatkoaikaa + paivan lehdet tullu luettua. Hotellin uima-allas on pienehko, josta loytyy myos allasbaari. Aurinkotuoleja on jonkinverran altaan ymparilla, mutta nayttaa elakelaiset vievan pyyhkeet niille jo ennen kukonpierua varaukseen. Ja aurinko tuonne ei joka paikkaa aukottomasti paista johtuen hotellin yleisilmeesta (puita jne). Kokonaisuudessaan hotellin sijainti on hyva tassa Katan ja Karonin valissa eli kavellen paasee helposti molemmille rannoille. Tuk tukilla myos paasee helposti minne vaan.

Hintataso:
Hieman taytyy ihmetella, etta mista tuo mahdottoman halpa hintataso leima oikein tulee. Kasitin, etta varsinkin taalla Phuketin alueella hinnat on noussu paljonkin, joten kylla sita rahaa meneekin. Ruokailu ravintoloissa maksaa kahdelta luokkaa 700-1500 bht (eli 14-30 eur), josta juomien osuus on yleensa varsin iso. Tietenkin sita saa syotya halvemmallakin jotain riisia ja katkiksia. Retkiinkin menee yllattavan kiitettavasti, esim ronsulla ratsastus 1h maksoi n. 26 EUR, paiva Phi Phi saarilla saman verran per paa kuin myos liput+ruokailu laheisella fantaseassa (jossa oli siis tunnin show mika itsessaan oli ihan hieno). Tuk tukit repii ihan hyvia taksoja, jos lyhyita matkoja menee. Pidemmilla matkoilla tuo sitten on suhteessa paljon halvempaa. Alta sadan bahtin ne ei nayta liikahtavan mihinkaan. Eihan onneksi lomalla rahaa mietita, mutta ei tosiaan tuo hintataso taalla kuitenkaan miten senttiluokkaa ole.

Ostokset:
Eipa viela mitaan isompaa ole tullut osteltua, jotain t-paitoja ja shortseja lahinna, joita saa tingittya noista kojuista markkinoilla jne. Kaytiin yks ilta Phuketin kaupungissa uusimmassa ja hienoimmassa ostoskeskuksessa, jossa kaikki sitten maksoikin Stockmannin luokkaa (t-paita 20 EUR jne). Pitaa tehda viela uus visiitti ja tutustua paremmin tuohon Phuketin kaupunkiin. Kaippa taalta jotain tulee viela ostettuakin, ainakin matkalaukku pitaisi hommata kun tarkoituksella lahdettiin yhdella liikenteeseen. Tollainen puolikova hyvan kokoinen laukku ei maksa kuin n. 40 EUR. Laatu viela tuntematon.

Ilmasto:
Aivan uskomattoman lamminta koko ajan (pilvia ei todellakaan nay ja aurinko on keskipaivalla aivan pirun kuuma). Rannalla kavellessa jalkoja oikeasti polttaa, kun hiekka on niin kuumaa. Ilmaston puolesta tama on todellakin mahtava paikka, ihana pulahtaa valilla hetkeksi mereen vilvoittelemaan. Taman puolesta voi paikalle antaa taydet kymmenen pistetta!

Retket:
Paljon eri vaihtoehtoja paikallisiltakin matkatoimistoilta. Jos asustelet Sawasdee hotellissa, niin vastapaata on yksi matkatoimisto, josta ollaan useat retket otettu, hyva palvelu ja hinnatkin kohdillaan. Finnmatkojen retkista kaytiin tuo suosituin eli vierailu Bondin saarella, mutta senkin olisi tietenkin halutessaan ottaa paikalliselta toimistolta. Phi Phi saarella kaytiin paivan reissu, mutta niissa kannattaa varmista ettei ne ole sellaisia etta kaydaan 6 paikassa paivan aikana, jolloin se on koko ajan yhta kiitamista paikasta toiseen. Muuten ollaa kayty Tuk tukilla kiertamassa lahitienoota. Ehka nuo showt mita tassa lahistolla on, niin kannattaa kayda katsomassa ja yhtena iltana kaytiin Patongilla katsomassa Thai nyrkkeilya, mika sekin oli ihan mielenkiintoinen kokemus (joku hurrikin siella otteli).

Yoelama:
Tasta ei pahemmin ole kokemuksia, kun ei taalla ole jaksanut ravintoloita oisin kierrella. Sita voi sitten harrastaa Suomessakin, taalla ennemmin nauttii ihanasta ilmasta ja rauhallisesta oleilusta. Tanaan nyt olisi tarkoitus kayda Sedun paikka + vieressa oleva Tiger tsekkaamassa ihan mielenkiinnosta. Eikohan se yks isompi krapula riita reissulle...

Summa summarum:
Takuuvarma aurinko, joten ei ole ollut ikava Suomen 30 asteen pakkasia. Todella monet lomailijat Thaimaassa kay ja ei kellaan oikein ikina ole mitaan pahaa sanottavaa. Ei ole kylla meillakaan, vaan voi tata oikeasti suositella kaikille. Jos tanne joskus uudestaan eksyy, niin silloin varmaan tutustutaan kuitenkin johonkin toiseen kohteeseen Thaimaassa. Oli tuo "suora" lento Oulusta kuitenkin niin iso plussa, etta talla kertaa paadyttiin ilomielin Phuketiin. No niin, tassa nyt jotain pienta paikasta. Sori saattoi tulla sekavaa tajunnanvirtaa kun joutessani aloin naputteleen (oikoluku on turhaa lomalla). Viela onneksi nelisen paivaa reissua jaljella, joten lahdenpa tasta altaalle hetkeksi nauttimaan olosta. Terveisia pakkasen keskelle... :)
 

Fosse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chelsea FC
ipaz kirjoitti:
Onko joku käynyt? Mitä mieltä paikasta? Nyt olisi äkkilähtö tarjolla ja ainakin mitä olen läytänyt tietoja niin kaikki ovat pelkkää plussaa, paitsi se että brasseissa kukaan ei puhu englantia.
Tamakin ilmeisesti takuuvarma aurinkopaikka. Vanhemmat kavi tuolla kyseisessa paikassa reilu vuosi sitten ja ainoa ehka jopa iso miinus on rikollisuus. Kyseessa on kuitenkin miljoonakaupunki, joten koko ajan saat olla varuillaan ettei sulta ryosteta mitaan omaisuutta (vaikka keskella paivaa). Hotellilta uimarannalle voi olla alta pari kilometria, mutta sita ei saa kavella koska matkan varrella voi olla slummin tynkaa. Jos tallainen ei hairitse, niin varmaan mukava loma tiedossa. Itse ehka valitsisin jonkin pienemman kohteen Brasiliasta, jossa voisi rentoutua, mutta halutessaan paasisi johonkin isompaan paikkaan. Ei kuitenkaan kiinnosta lomalla tuollainen "turvattomuus" ja esim saa ymparille palyilla, etta voiko nyt ottaa kameran esille ja napata kuvan. Mutta sehan on ihan siita kiinni mita lomalta haluaa.

P.S. Thaimaassa ihmiset on kylla niin ystavallisia ja turvallista on liikkua. Tietenkin jarjenkaytto on aina sallittua ja kannissa yolla pimeilla kujilla hortoillessa saa syyttaa jo itseaan mikali tulee ryostetyksi.
 

ipaz

Jäsen
Fosse kirjoitti:
Tamakin ilmeisesti takuuvarma aurinkopaikka. Vanhemmat kavi tuolla kyseisessa paikassa reilu vuosi sitten ja ainoa ehka jopa iso miinus on rikollisuus. Kyseessa on kuitenkin miljoonakaupunki, joten koko ajan saat olla varuillaan ettei sulta ryosteta mitaan omaisuutta (vaikka keskella paivaa). Hotellilta uimarannalle voi olla alta pari kilometria, mutta sita ei saa kavella koska matkan varrella voi olla slummin tynkaa. Jos tallainen ei hairitse, niin varmaan mukava loma tiedossa. Itse ehka valitsisin jonkin pienemman kohteen Brasiliasta, jossa voisi rentoutua, mutta halutessaan paasisi johonkin isompaan paikkaan. Ei kuitenkaan kiinnosta lomalla tuollainen "turvattomuus" ja esim saa ymparille palyilla, etta voiko nyt ottaa kameran esille ja napata kuvan. Mutta sehan on ihan siita kiinni mita lomalta haluaa.

P.S. Thaimaassa ihmiset on kylla niin ystavallisia ja turvallista on liikkua. Tietenkin jarjenkaytto on aina sallittua ja kannissa yolla pimeilla kujilla hortoillessa saa syyttaa jo itseaan mikali tulee ryostetyksi.

Kyllä tuo Thaimaa ja Phuket myös minulla on ykkösvaihtoehtona, varsinkin kun olen yksin lähdössä niin juuri tuo Brasilian turvaton maine hieman epäilyttää. Toivottavasti on vielä nopeita lähtöjä Phuketiin jäljellä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Fosse kirjoitti:
Tamakin ilmeisesti takuuvarma aurinkopaikka. Vanhemmat kavi tuolla kyseisessa paikassa reilu vuosi sitten ja ainoa ehka jopa iso miinus on rikollisuus. Kyseessa on kuitenkin miljoonakaupunki, joten koko ajan saat olla varuillaan ettei sulta ryosteta mitaan omaisuutta (vaikka keskella paivaa). Hotellilta uimarannalle voi olla alta pari kilometria, mutta sita ei saa kavella koska matkan varrella voi olla slummin tynkaa. Jos tallainen ei hairitse, niin varmaan mukava loma tiedossa. Itse ehka valitsisin jonkin pienemman kohteen Brasiliasta, jossa voisi rentoutua, mutta halutessaan paasisi johonkin isompaan paikkaan. Ei kuitenkaan kiinnosta lomalla tuollainen "turvattomuus" ja esim saa ymparille palyilla, etta voiko nyt ottaa kameran esille ja napata kuvan. Mutta sehan on ihan siita kiinni mita lomalta haluaa.

P.S. Thaimaassa ihmiset on kylla niin ystavallisia ja turvallista on liikkua. Tietenkin jarjenkaytto on aina sallittua ja kannissa yolla pimeilla kujilla hortoillessa saa syyttaa jo itseaan mikali tulee ryostetyksi.

Helpoiten tulee ryöstetyksi, jos näyttää turistilta ja käyttäytyy kuin turisti. Ehkä olen ollut onnekas, mutta ei ole ikuna ollut ongelmia Brasiliassa (Riossa) eikä muuallakaan Etelä- tai Väli-Amerikassa.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
ipaz kirjoitti:
Onko joku käynyt? Mitä mieltä paikasta? Nyt olisi äkkilähtö tarjolla ja ainakin mitä olen läytänyt tietoja niin kaikki ovat pelkkää plussaa, paitsi se että brasseissa kukaan ei puhu englantia.


Kuuleman mukaan takuuvarma seksimatkapaikka suomalaisille. Toisena plussana suuri rikollisuus ja turistien putsaaminen. Kirsikkana kakun päällä, voit bongata rannalta vesa keskisen.

Itse tulin juuri Porto de Galinhasista. Se oli auringonpalvojalle todella mesta paikka. Joka päivä +33 astetta ja yölämpötila laski jopa +25 paikkeille. Ystävällistä, rauhallista ja turvallista meininkiä, eikä muista turisteista liiallisia havaintoja.
Brasilian parhaat rannat, hyvää ruokaa, aurinkoa, loistavaa palvelua, paikallisten nikkareiden myymiä käsitöitä ja Santeriassa joka ilta salsaa. Siinä avainsanat kohteelle.

Ps. PDG:ssä ei tarvitse kyllä pelätä ryöstetyksi tulemista, jos ei munaile ihan tosissaan. Kylällä meinaan näkyi poliiseja ja vartijoita enemmän, kuin muita turisteja..
 

Liitteet

  • Brazil.jpg
    Brazil.jpg
    28,8 KB · kertaa luettu: 441
Viimeksi muokattu:

Fosse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chelsea FC
Alamummo kirjoitti:
Helpoiten tulee ryöstetyksi, jos näyttää turistilta ja käyttäytyy kuin turisti. Ehkä olen ollut onnekas, mutta ei ole ikuna ollut ongelmia Brasiliassa (Riossa) eikä muuallakaan Etelä- tai Väli-Amerikassa.
Eli olet valkoinen ja kavelet vaikka kamera kadessa. Kylla siella kuulemma riitti, etta jos nakyi kultaa kaulassa niin juosten siita mentiin ohi ja riuhtaistiin kaulasta irti. Poliisit kavi sanomassa erikseen aina, etta nuo kannattaa vieda hotelliin talteen. Mutta riippunee paikasta.

Edit: Niin, PDG ei enaa ole mikaan miljoonakaupunki, joten tilanne varmasti taysin eri kuten Kaiser Soze tuossa mainitsi. Itsella ei siis kokemusta Brasiliasta.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Fosse kirjoitti:
Edit: Niin, PDG ei enaa ole mikaan miljoonakaupunki, joten tilanne varmasti taysin eri kuten Kaiser Soze tuossa mainitsi. Itsella ei siis kokemusta Brasiliasta.


Juu ei tod. Kyseessä on 6000 asukkaan kylä, jonne Recifeläiset tulevat viettämään viikonloppuja. Recifessä on muistaakseni 4 miljoonaa asukasta ja sijaitsee 60 kilsan päässä PDG:stä.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sunnuntaina lähtö viikoksi Egyptiin ja tarkoituksena aurinko + golf. Kohteena tarkemmin ottaen Luxor, joten kyselisin löytyykö palstalta siellä vierailleita ja jos löytyy niin mitä kaikkea kummallisuuksia sieltä löytyy ? Sen verran on etukäteisvalmisteluja tehty, että ainakin gof-kenttien suhteen tuntuu käytännöt olevan suhteellisen erikoisia mm. ei puhelinta klubille jne. Mutta jos siis joku on tuolla vieraillut tai peräti käynyt pelailemassa golfia niin mukavahan se olisi aiheesta etukäteen kuulla.
 

Wesku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tasan viikon kuluttua matka turistirysien rysään eli Teneriffalle. Ilmeisesti luoliin ei ainakaan kannata suunnistella muuten kuin happiputelit selässä ja ulospääsyreitti kokoajan silmissä siintäen ?

Mitenkäs siellä on tämä "afroespanjalaistilanne" tällä hetkellä ? Eikös sieltä Senegalista ainakin ole tullut lähes D-Dayn verran maihinnousijoita Kanarialle ylipäätään ? Saako pitää lompakosta kiinni hampaat irvessä iltaisin vai onko vielä turvallinen paikka Pertti Peruslomailijalle ?

Teidellä nyt ainakin on tarkoitus käydä. Voi olla, että vuokra-autolla jos nyt sattuu oikein innostumaan. Onkos jotain muuta must see-paikkaa. Muksut on mukana, joten ainakin jossain vesipuistossa pitänee lähteä käymään. Taitaa olla Cruzin puolella jonkinlainen "uikkarit korviin"-liukumäkiparatiisi ?
 
Kiitoksia Fosse raportista, voisin tuon perusteella lähteä jo Oulunsalon lentokentän baariin väijyyn odotteleen konetta...

Brasiliasta mulla on pelkästään positiivista sanottavaaa, viime talvena tuli käytyä 2 viikkoa Ponta Negrassa, ihan Natalin vieressä ja Natalissa on vajaa miljoona asukasta. Oon sitä mieltä, että ei oo turvatonta noin isossa paikassakaan, kun käyttää tervettä järkeä.

Käytiin mm. katsomassa futiksen paikallispeli (cup-ottelu) omatoimisesti ja ajeltiin paikallisbusseilla maaseudun läpi snorklausreissulle ja useamman kerran kaupungin keskustaan ostoskeskukseen. Okei, täytyy ehkä myöntää, että futismatsissa kuumotti välillä, varsinkin vessareissulla.

Ja jos vertaa tuota hintatasoa tuohon mitä Fosse kertoi Phuketista, niin Brasilia on halvempi tuon perusteella. Meillä kahden ihmisen hotellilasku syömisineen, juomineen, huonepalveluineen ja hierontoineen oli kahdelta viikolta 246 EUR. Syötiin tietenkin välillä muuallakin. Hotelli oli kuitenkin viiden tähden lafka, http://www.oceanpalace.com.br/ingindex.html

Tekemistä ei hirveästi ollut, surfasin neljänä päivänä, yhtenä päivänä vuokrattiin beach buggy kuskin kanssa ja sitten tehtiin omatoimi snorklausretki paikallisbussilla jonnekkin riutalle.

Muuten perushintatasona kalja baarissa 1 EUR, Caipirinha 0,5 EUR, mäyräkoira Carrefourissa 4 EUR, kahden ihmisen illallinen 10-20 EUR. Buggy maksokin sitten 70 EUR...
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Wesku kirjoitti:
Tasan viikon kuluttua matka turistirysien rysään eli Teneriffalle.
Kyllä siellä 2001 tammikuussa nuorena jannuna sai ainakin pitää kiinni lompakostaan. Kertaalleen jopa semmonen kolmen pikkukoltiaisen ryhmä nappasi selässä olleesta repusta kiinni, mutta eipä lähtenyt mukaan.

Tosin tuossapa ne ikävät kokemukset oikeastaan olivatkin. Onhan siellä Senegalin miestä ja sisäänheittäjää yms, mutta maalaisjärjellä pärjää kyllä.

Teidehän tuolla on se ykkönen. Sitten löytyy pienemmille eläinpuistoa sun muuta. Yksi erilainen, mutta käymisen arvoinen paikka on saaren pääkaupunki Santa Cruz. Paikallista väkeä, ei niin paljoa turisteja. Huomattavan rauhallista verrattuna noiden lomapaikkojen hälinään. Esim. shoppailun kannalta hyvä vaihtoehto. Bussilla(tai vuokra-autolla) pääsee kätevästi.
 

salla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ciccobuccit
Wesku kirjoitti:
Teidellä nyt ainakin on tarkoitus käydä. Voi olla, että vuokra-autolla jos nyt sattuu oikein innostumaan. Onkos jotain muuta must see-paikkaa. Muksut on mukana, joten ainakin jossain vesipuistossa pitänee lähteä käymään. Taitaa olla Cruzin puolella jonkinlainen "uikkarit korviin"-liukumäkiparatiisi ?
Cruzin merivesialtaathan olivat viime vuoden puolella remontissa, luulisi että ovat jälleen kunnossa. Kuulemma pitäisi itsekin lähteä käymään siellä keväämmällä.

Ja tosiaan sen samaisen Cruzin Loro Parque-elukkapuisto taitaa olla aika must, etenkin jos on lapsia matkassa. Itsekin kyllä tykkäsin, se paikka on niin hiton iso, että kierrettävää löytyy kyllä vaikka koko päiväksi.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Fosse kirjoitti:
Eli olet valkoinen ja kavelet vaikka kamera kadessa. Kylla siella kuulemma riitti, etta jos nakyi kultaa kaulassa niin juosten siita mentiin ohi ja riuhtaistiin kaulasta irti. Poliisit kavi sanomassa erikseen aina, etta nuo kannattaa vieda hotelliin talteen. Mutta riippunee paikasta.

Kuka ylipäätään lähtee johonkin kehitysmaahan kultaketjut kaulassa ja arvokello ranteessa? Turistit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös