Matkakohteenne

  • 2 460 611
  • 14 547

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Itsekin panostaisin busseihin. Jos päätät kuitenkin matkustaa junalla, niin katso pirun tarkkaan mihin junaan lippujasi ostat. Andalucia ei ole iso maapläntti ja minulle sattui ainakin kerran, että maksoin 25 euroa tunnin matkasta kun satuin matkaamaan Cordoban ja Sevillan välin jollain Madridista tulleella huippujunalla. Vertailun vuoksi bussimatka Madridista Granadaan maksoi 13 euroa, joten bussit ovat aivan sairaan halpoja. Samalla näkee maisemia

Älä viivy Malagassa hetkeäkään (oletan että lentosi saapuvat ja lähtevät sieltä). Se on Andalucian kenties rumin kaupunki täynnä hirveitä betonikerrostaloja. Rondassa kannattaa yöpyä vaikkei siellä oikeastaan ole sen rotkon lisäksi muuta nähtävää. Jotenkin aika tunnelmallinen kylä.

Granada oli mukava paikka. Paljon nähtävää ja maurimenneisyyden takia siellä oli kukoistava kebab-skene. Niitä tuli tosin syötyä harvemmin, koska Granadassa oli sellainen tapa, että ostaessasi kaljan sait tapaksia. Eli kun ostit kaljan eteesi tuotiin pieni burger ranskalaisilla. Kahden kaljan hinnalla siis söit samalla. Tämä ilmaisien tapaksien tarjoilua en bongannut muualla Andaluciassa

Alhambran ohella pakkonähtävyys on Cordoban Mezquita.

Itse majoituin Rough Guidessa mainittuihin paikkoihin. Niissä ei ole mitään nettivarausjuttuja, vaan niihin pitää soittaa ja varata. Samalla sai vapauden suunnitella omaa matkustusaikatauluaan, kun bussiasemalla alkoi soittelemaan paikkoja läpi. Kesäkuussa tuo taktiikka onnistui sataprosenttisesti. Kahden hengen huone ilman mitään aamiaisia maksoi yleensä 20-30 euroa kahdelta. Halvinta taisi olla Rondassa ja Granadassa ja kalleinta Sevillassa.

Jerezissä en ole ollut joten siitä en tiedä mitään. Itse valitsin reittiäni suunnitellessa Jerezin sijasta Cadizin. Minusta se oli pienoinen pettymys. Onhan tuo merenrantakaupunki ajatuksena ihan kiva, mutta kuten karttaa katsomalla selviää niin siellä tuuli koko ajan niin perkeleesti, että koko ajan oli pienessä hiekkamyrskyssä.
 
Viimeksi muokattu:

gozela

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Helmikuun lopussa ollaan menossa Torontoon ja samalla reissulla pääsee kattomaan änäriä. Varasin just liput Toronto-Buffalo -peliin, joten elämyksiä tiedossa. Toronto on meikälle aivan uusi tuttavuus joten voi olla, että viikko vierähtää nopsaan eri nähtävyyksiä kierrellessä (Niagaran putoukset yms).
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
pikkukatti kirjoitti:
Itsellä tarkoitus suunnata maaliskuun alussa Puolaan ja Varsovaan. Paikallisista nähtävyyksistä ei mitään tietoa. Muutenkaan en maata tunne juuri ollenkaan. No eiköhän sieltä baareja löydy ja vodkaa, toisin kuin Ranskasta.

Tässä muutama vinkki Varsovan matkaajille.
Kulttuuripalatsi on ihan ehdoton, näkyy kyllä joka puolelle. Suosittelen ylhäällä käyntiä, muuhun tarjontaan en juuri tutustunut, paitsi alakerran baariin tietysti. Vaikuttava rakennus kaiken kaikkiaan.

Jos kojuja ja krääsää haluaa nähdä erikoisessa ympäristössä, etsikää itsenne vanhalle stadionille. Lauantaina oli porukkaa heti aamusta niin paljon että hyvä että mahtui sekaan. Myytävänä käytännössä ihan kaikkea, ja kojut tosiaan kiertää ympäri tuota stadionia. Itse en olisi ikinä tajunnut/halunnut moiseen paikkaan lähteä mutta onneksi "pakotettiin", oli oikeasti erikoinen paikka.

Tuliaiseksi tietysti laukut täyteen Żubrówkaa, todella hyvää vodkaa. Sekaan omenamehua, toimii.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
gozela kirjoitti:
Helmikuun lopussa ollaan menossa Torontoon ja samalla reissulla pääsee kattomaan änäriä.
Maaliskuun lopussa suuntaan nokkani kohti Karibiaa. Tarkoituksena on mennä Houstoniin, josta parin vietetyn yön jälkeen menen 7vrk risteilylle. Laiva käy kolmessa eri kohteessa Meksikossa ja myöskin Belizessä. Kyllähän tässä alkaa matkakuume olla nousussa, vaikka rapiat yli pari kuukautta matkaan onkin vielä aikaa. Samalla suunnalla olen käynyt kerran ennenkin, joten joku siinä alueessa jäi kiehtomaan. Nyt tosin vähän rauhallisemmin mielin lähden säiden puolesta. Viime kerralla hurrikaanikausi oli pahimmillaan ja "Charlie" meinasi sotkea suunnitelmat pahemman kerran. Pois lähdettäessä Kuuban takana olikin sitten odottamassa "Ivan". Keväällä myrskyriski pitäisi olla huomattavasti pienempi.

Siksi tartuin viestiisi, koska itse pääsen myös seuraamaan paikallista jääkiekkoa. Taso on kylläkin vain AHL, mutta varmaankin Toyota-Center on muutenkin näkemisen arvoinen areena. Odotusarvona on myös ehkä pientä myllytystä. Kotoisessa liigassa sitä ei nykyisin enää oikein näe.
 

Viuhahtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Pittsburg Penguins, Charlestown Chiefs.
Nyt maaliskuun lopussa olis lähtö Pariisii viikonlopuks ja kesällä sit kreikkaa tms..

Paikkoja joissa oon ollu: vkl Amsterdamissa, kaikki kanariansaaret ja manner-espanja / Portugali muutamaan kertaan, 1kk Israelissa töissä, Kreikka moneen kertaan, Italia moneen kertaan, kerran Marokossa, pari kertaa Turkissa ja kerran Moskovassa.. Ruotsissa Karlskronassa vaihto-oppilaana tovi ja tottakai Tukholma / Tallinna tasaisin väliajoin.. Suomessa vaimokkeen takia tullu Kuusamossa käytyy muutaman kerran vuodessa, sitä korkeemmalle en oo menny..
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pleksi(t) kirjoitti:
Tässä muutama vinkki Varsovan matkaajille.
Kulttuuripalatsi on ihan ehdoton, näkyy kyllä joka puolelle. Suosittelen ylhäällä käyntiä, muuhun tarjontaan en juuri tutustunut, paitsi alakerran baariin tietysti. Vaikuttava rakennus kaiken kaikkiaan.

Itse en juurikaan innostunut tuosta "Stalinin hampaasta". Onhan se komea pytinki, mutta kannattaa tyytyä katselemaan ulkoapäin. Tietysti näköalat ovat huimat, jos niitä haluaa katsella ja maksaa siitä huvista sisäänpääsymaksun. Omalla reissulla oli hotellihuoneesta(Marriott) jo vastaavat näköalat, joten tuo Kulttuuripalatsi ei enää tarjonnutkaan mitään.

Muuten oli ihan hyvä parin päivän rentoutumisreissu. Vanhakaupunki oli ihan hieno, muuten tulikin tutustuttua lähinnä ruokapaikkoihin ja yöelämään. Esim. Underground-disco oli nimensä mukainen maanalainen pätsi, kuuma oli kuin helv...

Ruoka oli melko halpaa, muttei ainakaan paikallisten paikoissa mitään ihmeellistä. Olut oli suhteellisen edullista jopa turistialueilla (n. 1,5-2,5e). Takseissa kannattaa olla tarkkana, että ei tule huijatuksi. Normaaleissa takseissa matkustaminen on halpaa.

Kannattaa hommata In Your Pocket -opas, joka Marriotissa oli hotellihuoneessa. Siitä löytyy lähes kaikki tarvittavat tiedot; ravintolat, yökerhot, kaupat yms.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Black Star kirjoitti:
Itse en juurikaan innostunut tuosta "Stalinin hampaasta". Onhan se komea pytinki, mutta kannattaa tyytyä katselemaan ulkoapäin. Tietysti näköalat ovat huimat, jos niitä haluaa katsella ja maksaa siitä huvista sisäänpääsymaksun. Omalla reissulla oli hotellihuoneesta(Marriott) jo vastaavat näköalat, joten tuo Kulttuuripalatsi ei enää tarjonnutkaan mitään.

Itseeni teki kovan vaikutuksen, rakennus on tavallaan niin iso ja ruma että se alkaa olla jo komea. Enkä tosiaan tehnyt muuta kuin katsonut maisemia, eikä se montaa euroa (kai) maksanut, tosin ei ne Varsovan maisematkaan nyt niin huimia ole.

Kysytäänpä itsekin jos jollain olisi vinkkiä. Ensi kuussa Liverpooliin/Manchesteriin vajaaksi viikoksi. Perussetit hallussa mutta jos jollain on tietoa klubi-/keikkaelämästä niin vinkkiä otetaan kiitollisena vastaan. Kun kerran valioliiga on tauolla (hyvään saumaan osui reissu), niin käydään sitten keikoilla. Nopealla googlettamisella ei juuri konsertteja löytynyt vaikka varmasti joka ilta jotain on.
 
Kaiser Soze kirjoitti:
Onko äippäsi vetävässä kondiksessa?
Tietenkin. :) Tosin sillä on miesystävä mukana siellä. Toisinsanoen jos siellä haahuilee epämääräinen pariskunta niin ööh ne ei oo sukua miulle...
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Jii kirjoitti:
Onkos Andaluciaa kiertäneitä? Olisi tarkoitus (suunnitelmat on suurin piirtein olemassa, mutta varaukset ja tarkempi aikataulu puuttuvat) lähteä huhti-toukokuun vaihteessa lähteä kiertämään Etelä-Espanjaa reitillä Malaga-Granada-Cordoba-Sevilla-Jerez-Ronda-Malaga.

Liikkuminen olisi tarkoitus tehdä junilla ja busseilla. Yöpyminen hieman paremmissa ja erikoisimmissa paikoissa, kun tuo vaimo on aika luksuksen ja erikoisuuden perään.

Suunnitelmissa mm. härkätaisteluja, tapaksia ja bodegaseikkailuja.

Vinkkejä, kokemuksia, varoituksia vastaan otetaan.

Sanoisin ihan viikon kokemuksella, että jos kerran meinaatte Jerezissä poiketa, niin käykää ehdottomasti myös Cadizissa. Väittävät Euroopan vanhimmaksi kaupungiksi. Helvetin hieno mesta. Samaten ehdottomasti suosittelen auton vuokraamista tuolle lenkille, vuokrat ovat ihan kohtuulliset ja sitä nähtävää on paljon noiden kaupunkien ulkopuolella. Emännän kanssa tosin teimme vain päiväretkiä Chiclana de Fronterasta käsin. Sevillaa ja Jereziä enemmän saväyttivät vaikkapa ne Atlantin rannikon 'valkeat kaupungit', eli reiluja maurilaisvaikkuteita edelleenkin näkyvissä. Chiclanasta etelään niitä on ainakin, nimet nyt eivät päähäni jääneet.

Jas jos ei nyt liiaksi mene etelään, niin Gibraltarkin on päiväkäynnin arvoinen.

t. hanu

Kunnon kartta messiin ja vähän pienempiä teitä perille.
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Nerjaa ja tippurikivia ei saa unohtaa. Puhumattakaan muuten upeasta kaupungista. Vuorilla loytyy myos makeita pikkukylia joilla tietenkin jokaisilla joku oma erikoisviininsa jne. Tuolla Cordoban vieressa Belmezissa loytyy yksi maailman kuuluisimmista kummitustaloista ts. kasvot lattiassa. Kaipa se kirottu stemu Gibraltarillakin kannattaa kerran tsiigata. Itse asun taalla. Jos tarviit jotain erikoistietoa niin kysy pois ja koitan paikallisilta kysella tarkempaa infoa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
hanu kirjoitti:
Sevillaa ja Jereziä enemmän saväyttivät vaikkapa ne Atlantin rannikon 'valkeat kaupungit', eli reiluja maurilaisvaikkuteita edelleenkin näkyvissä. Chiclanasta etelään niitä on ainakin, nimet nyt eivät päähäni jääneet.

Cadizin lahden toisella rannalla on ainakin kiva pikkukaupunki Rota.

Jerezissä kannattaa poiketa Andalucian kuninkaallisen ratsastuskoulun näytöksessä. Ne miehet osaavat ratsastaa ja hevosetkin ovat kohtalaisen upeita. Ja tietty Jerezissä pitää maistaa sherryä. Parissa paikassa, jossa poikkesimme oli tapasten kanssa nimenomaan sherryä tarjolla.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Alamummo kirjoitti:
Cadizin lahden toisella rannalla on ainakin kiva pikkukaupunki Rota.

Jerezissä kannattaa poiketa Andalucian kuninkaallisen ratsastuskoulun näytöksessä. Ne miehet osaavat ratsastaa ja hevosetkin ovat kohtalaisen upeita. Ja tietty Jerezissä pitää maistaa sherryä. Parissa paikassa, jossa poikkesimme oli tapasten kanssa nimenomaan sherryä tarjolla.

Sherryn kotikaupungissahan toki pitää sitä maistaa. Mutta tuo nimisuoja pitää sen Jerezin sherryn yliarvostettuna. Hinta-laatusuhteeltaan parempia 'sherryjä' löytää niistä lähikylistä aivan pirusti. Vaikkapa sen Chiclana de Fronteiran Bodugoista löytyy hienoja vastaavia viinejä alle puoleen hintaan Jerezin vastaavista.

Eikä pidä unohtaa myöskään paikallisia brandyjä. Oma suosikkini on aine, jonka nimi menee suurin piirtein Grand Lubue de Alba, ei ihan tarkkaa kirjoitusasua jaksa muistaa, kun sitä ei Suomesta saa.

Käykää paikallisissa kauppahalleissa, erityisesti erilailla mausteut/marinoidut oliivit ovan ihan ohittamattomia. Tuore tonnikala siellä myös erittäin syötävää. Ja lounasaikan jossain pikkukylässä paikalliseen kippolaan, katsokaa hetki, mitä paikalliset syövät jä pyytäkää samaa. Vaikka ei ulkonäöstä läheskään aina voi päätellä, mitä se on, niin hyvää se on kuitenkin. Kerran luulin tilaavani perunasalaattia ja sain jotain vaahdotettua tonnikalamunakasta, jouduin syömään kaksi annosta, kun emäntä on allerginen kalalle, mutta ei haitannut yhtään.

Ja espanja - suomi - espanja sanakirja mukaan. Niissä sisämaan pikkukylissä ei oikein englannilakaan pärjää. Emännän ranska oli paljon kelpoisampi kieli. Espanjalla pärjäisi kyllä mainiosti. Sanakirja helpottaa ruokalistojen tulkintaa ja paikallisillakin riittä kärsivällisyys, varsinkin kun viitsii nuo perusfraasit opetella espanjaksi. Oikeastaan Hola - Dos Cervezas - Gracias sanoilla pärjää aika pitkälle. Buenos Dias ja Buenos Noches auttavat vähän lisää. Non comprendo ja sanakirjan näyttäminen sitten hellyttävät karskeimmankin amigon auttamaan. En edes enää muista mitä on anteeksi, mutta hyödyllinen sekin opetella. En takaa espanjan termien oikeellisuuta saati oikeinkirjoitusta, käytännön oppia osin myös Kuubasta, jossa asiat menevät vähän erilailla.

Vittu, rupesi tekemään mieli sinne takaisin, mutta kun miljoona muutakin hienoa paikkaa on vielä näkemättä. Nyt arvon tässä onko seuraava reissu Laosiin vai Peruun/Boliviaan, Andeille kuitenkin.

Edit: Sunnuntaina JA:n Seniorimiittingin jälkimainingeissa ajattelin matkamessuille poiketa, saa nähdä montako 'pakollista' uutta matkahdetta taas löytyy.

t. hanu
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Isla de Margarita, Venezuela

Eilen palattiin tuolta saarelta sitten tänne ihaniin kylmiin vesisateisiin, mielellään olisi vielä jäänytkin sinne. Pistetään vähän kommenttia kun sitä joku (Gags?) aikanaan kyseli kun matkan varasin.

Mesta on aivan upea. Rannat on käsittämättömän hienot, en yhtään ihmettele kun niitä väitetään Karibian kauneimmiksi (vaikka en muualla Karibialla ole ollutkaan), valkoista hiekkaa, ja uskomattoman sinistä vettä. Kolumbus löysi saaren kolmannella retkellään (1498?), ja antoi paikalle lisänimen Pearl of the Caribbean, koska se oli hänen mielestään kaunein löytämistään saarista (toisen tarinan mukaan nimi tulee alueelta löydettävistä helmistä). Vesi on vuoden ympäri noin 30 asteista, nyt oli 28 mikä kyllä riittää vallan mainiosti. Meressä ei kyllä varsinaisesti uida voi kovan aallokon takia, mutta ei kai se nyt idea olekaan. Tosin saarelta löytyy kyllä pieniä rantoja jotka ovat suojassa, niille pääsee kätevästi ja halvalla taksilla. Lainelautailua ja purjelautailua saarella voisi sitä vastoin harrastaa, jos vaan kiinnostaa, etelän Play el Yaqueta kehuttiin yhdeksi parhaista paikoista.

Hotelli kannattaa kuitenkin ehdottomasti ottaa Playa el Agualta, jossa on kuitenkin elämää lähes kokoajan. Kannattaa välttää niitä isoja komplekseja keskellä ei mitään. Varmaan hieno varustelu, mutta et varmasti näe muita kuin oman hotellin asukkaita. Näitä ovat ainakin LTI, Dunes ja Hesperia Isla Margarita. Ehäk tuollaiset sitten sopii joillekin, esim. lapsiperheille.

Meidän hotelli oli lähellä (noin 700m) saaren suosituinta ja yhtä pisimmistä rannoista, Play el Aguaa. Rannan varrella on useita hotelleja, monia ravintoloita, baareja sekä jos jonkin laista kojua ja retken järjestäjää. Joka hotellilla on oma Beach Clubinsa baareineen, ja sitten hotellista riippuen muine lisäpalveluineen. Meidän hotellilla se jäi tuoliin, varjoon ja baariin sekä kuljetukseen rannalle ja takaisin. Monet hotellit tarjoavat lisäksi hierontaa, jumppaa sun muuta. Hotelleilla on lisäksi (kuulemma...) tarjolla myös espanjan kielikursseja, salsa-tunteja sun muuta aktiviteettia. Tämmöset tietysti on kivoja, mutta eipä me ainakaan hirveästi maltettu olla hotellilla, ja rannan Beach Clubillakin oltiin ehkä kolme kertaa, joista kerran vain aamupäivä. Saarella on vaan niin helvetisti kaikkea mielenkiintoisempaa nähtävää, ja meillä oli esimiehen ansiosta vain viikko aikaa, joka ei riittänyt oikein kunnolla. Joskus takaisin kahdeksi viikoksi, ehkä jo ensi talvena.

Sitä nähtävää... Finnmatkat myy 'omia' retkiään, joista me käytiin Saarikierroksella ja Jeeppisafarilla. Saarikierros on käytännössä ainut Finnmatkojen oma, mukana on suomalainen tulkki joka kertoo paikoista missä käydään, ja lisäksi paikallistulkki joka kertoo sitten englanniksi välillä vähän enemmän saaren historiasta sun muusta. Kierroksella käydään parissa historiallisessa linnakkeessa, saaren hengellisessä keskuksessa, ostoskeskuksessa, Koneherossa (katettu tori täynnä pikkukojuja, myynnissä kaikki perseestä perämoottoriin, tinkiä voi melkein puolet hinnasta jos vaan jaksaa. Ihan hauska mesta, mutta pitää katsoa vähän ympärilleen kokoajan) ja paikallisessa käsityökeskuksessa, jossa myynnissä varmasti aitoja helmiä, kahvia, kaakaota, rommia ja kaiken maailman krääsää. Kaiken kaikkiaan ihan asiallinen rundi, eikä paljoa maksanut (en muista tarkkaan, olisko ollut n. 30€). Hintaan sisältyy virvokkeet pysähdyksillä, eli limut, vedet, bisse ja rommi. Osa vyölaukuista oli aika seipäässä kun päästiin hotellille.

Jeeppisafari oli aivan helvetin kova juttu. Retki suuntautui pääosin saaren toiseen osaan, Peninsula de Macanaoon joka on harvemmin asuttu aavikkoinen alue. Meitä oli melko uudessa (ilmastoidussa, Luojalle kiitos) Land Cruiserissa kuusi henkeä (minä ja tyttöystävä sekä kaksi ruotsalaista pariskuntaa välillä 70 ja kuolema. Vaarit oli melkein kuuroja, joten niistä ei paljon juttuseuraa ollut..) plus kuski/opas. Oppaan kanssa kävi helvetin hyvä tuuri, Gerald niminen kaveri oli asunut Philadelphiassa, ja puhui parasta englantia mitä reissulla paikallisilta kuulin. Lisäksi tyyppi oli aidosti kiinnostunut saarestaan ja piti työstään, ja kommentoikin kaikkea minkä näki. Loistava tyyppi kaiken kaikkiaan. Autoja taisi olla kahdeksan, plus huoltoauto ja kuvaajan auto. Kuvaaja kuvasi koko matkan ajan safaria, ohitti aina meidät ja oli vastassa uudella kohteella. Retkestä sai sitten ostaa DVD:n hintaan n. 30€, joka sitten otettiin, ihan kiva matkamuisto.

Ensiksi käytiin aavikolla vähän katsomassa kasvistoa ja eläimistöä, maistelin esimerkiksi jonkun kaktuksen hedelmää (vähän kiivin makuinen), nähtiin kardinaalilintu, pari erilaista kolibria, Liguani (onko tuo nyt sitten Leguaani) joka oli vielä ihan pentu, sitä sai pitää kädessä. Lisäksi nähtiin yksi pieni käärme ja termiittipesä ja useita muita lintuja. Lisäksi opas selvitti lähes jokaisen kasvin mikä vaan sattui näkemään.

Seuraavaksi käytiin pyörähtämässä meren rannassa vilkaisemassa jotain paikallista kalastajakylää, tärkeimpänä syynä tälle pysähdykselle taisi olla mahdollisuus offroadiin sekä hyvä maisema valokuvaukseen. Välissä syötiin lounas seuraavassa kalastajakylässä (kala on aina hyvä valinta tuolla, se on varmasti tuoretta) ja moikkailtiin ja pideltiin papukaijoja.

Seuraava pysähdys oli ehkä reissun mielenkiintoisin, käytiin veneilemässä mangrove-metsikössä, pällistelemässä mitä kaikkea siellä elää. Meritähtiä, merihevosia, rapuja ja paljon erilaisia lintuja tuli bongattua, ja kutsumattomana vieraana joku hämähäkki joka hyppäsi puusta suoraan tyttöystävän syliin. En ehtinyt lajimääritystä sen huudon ja kirkunan keskellä tehdä mutta aika iso se oli ja musta ja karvainen. Oppaan mukaan tuolla ei kuitenkaan mitään oikeasti myrkyllisiä pitäisi elää. Sama se, sain lyötyä sen kameralla mereen, ja oltua hetken aikaa sankari.

Viiseinä käytiin vielä saaren korkeimman huipun rinteellä noin 450 metrin korkeudessa (huippu on armeijan aluetta, korkeus vuorelle n. 940 metriä) katselemassa vähän maisemia. Hyvällä säällä näkee kuulemma mantereelle asti.

Muut päivät menikin sitten joko rannalla tai shoppaillessa saaren suurimmassa ostoskeskuksessa Sambilissa. Sieltä löytyy paljon muotiliikkeitä CK:sta alkaen ja naisille varsinkin paljon putiikkeja, kenkäkauppaa ja laukkukauppaa sun muuta. Myös Hard Rock Cafe näytti olevan sekä paljon muita ravintoloita. Hinnat kaupoissa on aika pitkälti ihan Suomen tasoa, muoti oikeastaan kalliimpaa.

Saarihan on verovapaa alue, asukkaat eivät ilmeisesti veroja maksa ja tupakka, alkoholi, viihde-elektroniikka ja ilmeisesti myös kosmetiikka ovat verovapaita. Aski röökiä maksaa noin euron, pullo viiniä tai viinaa (jotain peruskamaa) noin pari euroa. Myös elektroniikka näytti olevan halpaa, 60" LCD-tv maksoin noin 2500€. Mp3-soittimet olivat myös jonkun verran Suomea halvempia, vaikka en iPodeja tai Creativen laitteita missään nähnytkään. Taksilla kannattaa liikkua, se kun on lähes ilmaista. Taksi Porlamariin, noin 40 km:n päähän maksoin 25000 bolivaria, eli noin 10€. Meitä oli neljä kyydissä, ja matka kesti noin 35 minuuttia. Mittareita takseissa ei ole, joten hinta kannattaa kysyä etukäteen. Rehellisiä olivat, kukaan ei yrittänyt kusettaa. Kauppaan mentiin myös siten, että taksi odotti kokoajan ulkopuolella noin puolen tunnin ajan, hintaa edestakaisin tuli 20000bs.

Saarea voin kyllä suositella, mutta varauksin. Englantia ei puhuta paljoakaan, joten välillä voi se kommunikointi tuntua vähän vaikealta. Mä opin viikon aikana muutaman perus fraasin, niin pärjäs vähän helpommin, opin esim. tinkimään suht hyvin. Lisäksi siisteys ei ole sitä mihin monet ovat tottuneet. Muutamat Thaimaan matkaajat sitä taivastelivat, kun siellä on kuulemma kaikki niin siistiä. Mua ei häirinnyt niin pahasti. Roskat nyt oli kaduilla, mutta niinhän monissa paikoissa on tapana. Chavez (politiikasta ei muuten kannata hirveästi puhua paikallisten kanssa) on kyllä kuulemma kokoajan parantamassa asiaa, ja on jo osin saanutkin tuloksia aikaan. Lisäksi varsinkin Porlamarissa, saaren suurimmassa kaupungissa, voi olla vaarallista liikkua iltaisin. Kuulemma myös kaksi meidän hotellin asukasta oli ryöstetty rannan ja hotellin välillä, mutta tämä tosiaan ihan kuulopuheena muilta turisteilta. Mä viihdyin, mutta en muutenkaan ole kovin kranttu ja kokeilunhalua ja pientä seikkalumieltä löytyy. Yksi viehätyksen syy paikassa oli juuri se, että se on niin erilainen verrattuna Suomeen.

Yksi helvetin huono puoli on se, että tuo on Finnmatkojen kohde, ja vielä suht halpa sellainen. Osittain ihan kamalaa jengiä, ja varsinkin todella vanhaa ryhmää. Onneksi meidän hotellissa oli aika paljon nuorempaakin väkeä, ja muutenkin aika vähän suomalaisia. Mutta joka tapauksessa saarella sitä vyölaukkua ja karjalalippistä näki pyörimässä.

Hyvä mesta ainakin nuoremmille (20-35) pariskunnille, kaikki joiden kanssa puhuin olivat kyllä tyytyväisiä. Lapsien kanssa en välttämättä lähtisi. Kyselkää lisää jos meinaatte reissuun lähteä, kerron mielelläni lisää, vaikka tästäkin tuli jo ihan älyttömän mittanen jaaritus... Kirjoittaa vaan mielellään paikasta, kun tykkäsin oikeasti niin paljon.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Kiitokset noista andalucia-vinkeistä. Lisääkin saa laittaa.

Tarkoitus oli tehdä homma hieman rauhallisemmin, eli yhdessä 2-4 päivää, joten Gibraltar, Nerja oli tarkotus jättää pois. Cadiz oli mielessä. Katsotan millaisia makuupaikkoja rouva löytää, nin sen jälkeen on paikat paremmin selvillä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Jii kirjoitti:

Mainitaan vielä tuosta, mitä muutkin sanoivat, että käymisen arvoinen paikka, mutta ei mitenkään ehdoton. Itse olin siellä muutaman päivän ja se oli kyllä liian pitkä aika.

Toisaalta halusin mennä sinne lähinnä sen takia, koska asuin Englannissa silloin ja halusin nähdä millaista siellä on verrattuna kotikontuihin. Erittäin samanlaista, välillä ei huomannut ollenkaan olevansa toisella puolella maanosaa.

Kävin siitä myös päiväreissulla Tangierissa ja siitä ei kyllä ole mitään hyvää sanottavaa. Kammottava paikka kaikkine tinkijöineen ja kerjäläisineen. No, onpahan tullut Afrikassakin käytyä.

Noin sinänsä kuulun siihen kategoriaan "seikkailun- ja kokeilunhaluinen", joten viihdyin toki mainiosti, ei siinä mitään.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Jahas, viikon päästä taas Cannesiin. Itse känni alkaa olla nähty, ajattelin lähinnä nukkua ja syödä siellä ja hoitaa ne pakolliset istunnot. Duunijuttujen lomassa on tietty luppoaikaakin, ja kelattiin sakilla vuokrata auto ja liipaista jonnekin päiväksi. Mutta minne?

Nizzassa ja Monacossa käydään kyllä, mutta mites siitä eteenpäin? 3,5h ajaisi Milanoon, mutta onko siinä lähempänä jotain käymisenarvoisia mestoja? Tarkoitus on lähinnä panostaa viihteeseen. Onkohan lähellä vaikka jotain tiukkaa ski resorttia, jonne voisi mennä ihan vain pilaamaan jonkun after skin?

Kaikki käy. Pari vuotta sitten lähdettiin spontaanisti jollekin viinitilalle, joka tuli ekana googlesta. Herätettiin tilan emäntä tai joku ja lähdettiin ryskimään joku 300km vain ollaksemme siellä n. puoli tuntia, ja sitten takaisin. Ei siinä mitään, mutta pohjilla oli n. 4 päivän jumalaton kanki, eikä matkustus taittunut ihan niin kuin piti. Että jos tällä kertaa jollain suunnitelmalla, ja jotain muuta kuin viinitilaa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Cosmo kirjoitti:
Jahas, viikon päästä taas Cannesiin.

Nizzassa ja Monacossa käydään kyllä, mutta mites siitä eteenpäin? 3,5h ajaisi Milanoon, mutta onko siinä lähempänä jotain käymisenarvoisia mestoja? Tarkoitus on lähinnä panostaa viihteeseen. Onkohan lähellä vaikka jotain tiukkaa ski resorttia, jonne voisi mennä ihan vain pilaamaan jonkun after skin?

Aika lähellä taitaa olla Grenoblen liepeellä sijaitseva, etenkin kesähiihtopaikkana tunnettu (ja ihan hyvä sellainen) Les 2 Alpes. Kyllä siellä talvellakin hiihdetään.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Nyt sai sitten lennot varatuksi. Sisään Malagaan 28.4. ja pois 15.5. Alle kuudela sataa lähti kahdelle.

Huomenna alkaa se armoton hotellien varaus. Bookmarkkeja on kone täynnä useaan kaupunkiin. Toivotaan että edes puolet niistä ykösvaihtoehdoista osuu kohdalleen. Tuohon aikaan ei ole vielä mikään mahdoton turistikausi, joten eiköhän sitä ainakin pari helmeä saa.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Alamummo kirjoitti:
Aika lähellä taitaa olla Grenoblen liepeellä sijaitseva, etenkin kesähiihtopaikkana tunnettu (ja ihan hyvä sellainen) Les 2 Alpes. Kyllä siellä talvellakin hiihdetään.

Jep tattis, kyllä toi on aika kaukana, mutta lähin kunnollinen varmasti. Kai sitä Milanoon silti mielummin menisi kuitenkin.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Cosmo kirjoitti:
Jahas, viikon päästä taas Cannesiin. Itse känni alkaa olla nähty, ajattelin lähinnä nukkua ja syödä siellä ja hoitaa ne pakolliset istunnot. Duunijuttujen lomassa on tietty luppoaikaakin, ja kelattiin sakilla vuokrata auto ja liipaista jonnekin päiväksi. Mutta minne?

Nizzassa ja Monacossa käydään kyllä, mutta mites siitä eteenpäin? 3,5h ajaisi Milanoon, mutta onko siinä lähempänä jotain käymisenarvoisia mestoja? Tarkoitus on lähinnä panostaa viihteeseen. Onkohan lähellä vaikka jotain tiukkaa ski resorttia, jonne voisi mennä ihan vain pilaamaan jonkun after skin?

Oletko Sporde?

No joka tapauksessa Lyon on samoilla etäisyyksillä tai kenties lähempänä, kuin Milano. Alpithan on tuossa vieressä, mutta jos aikataulu on noin tiukka, niin ehkä nuo lasketteluhommat voi jättää väliin(after skistä en tiedä). Viihteenkään osalta en osaa paikkaa välttämättä suositella, vaikka varmasti kuppia pystyy tekemään täälläkin Milanon tapaan. Marseille on myös lähempänä, kuin Milano, mutta onko sielläkään mitään erikoista? En osaa sanoa. Jatkoajan nimimerkki Cannibal taitaa kuitenkin hengailla täällä, joten ota vaikka häneen yhteys ja lähdet siitä viihteelle, jos pidättäydyt Ranskan sisäisissä vaihtoehdoissa.
 

Procamp

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mieli tekisi viedä vaimo joskus maaliskuun lopulla pitkälle viikonloppureissulle (to-su) johonkin Keski-Euroopan kaupunkiin pällistelemään nähtävyyksiä ja tietenkin vähän shoppailemaankin. Ajatuksissa ollut Praha, Amsterdan, miksei Barcelonakin.

Hyviä vinkkejä varsinkin Prahaa koskien otetaan mielellään vastaan, halvoista lennoista aina kaikkeen käytännön kokemukseen perustuvaa.
 

scholl

Jäsen
Cosmo kirjoitti:
Jahas, viikon päästä taas Cannesiin. Itse känni alkaa olla nähty, ajattelin lähinnä nukkua ja syödä siellä ja hoitaa ne pakolliset istunnot. Duunijuttujen lomassa on tietty luppoaikaakin, ja kelattiin sakilla vuokrata auto ja liipaista jonnekin päiväksi. Mutta minne?

Jos ei olisi talvi, joka ei ole mielestäni hyvä vuodenaika välimerellä niin suosittelisin Genovaa. Kolumbuksen himakaupunki on sellainen, missä ainakin itse viihdyn. Jolly Hotel Marina on hyvä hotelli siinä ihan rannassa. Siinä on kiva istua vaikka aamukaljalla terassilla ja katsella, kun paikalliset lähtevät vaikkapa lauantaicruisailulle veneillään.

Parin kolmen tunnin ajomatka Nizzan kentältä. En muista ihan tarkkaan.

Milanoon en missään tapauksessa Cannesista lähtisi.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
San Remossa ja vaikkapa Aix-En-Provencessa vois kylla kayda! Toisaalta, ei mulla ole Cannesin alueella mitaan vaikeuksia viettaa yhta viikkoa. Siella on Antibes, Juan Les Pain, tosiaan Nizza, henkinen kotini Monaco, St Raphael, St Tropez ja ihan vindesti hyvaa golfia.

Ja kun majoittuu kunnon kampassa siella rinteilla, niin mikas siina on ollessa viikonpaivat omalla terassilla, tissutella Pastista ja kattella koyhia. Ja maisemaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös