Matkakohteenne

  • 2 453 350
  • 14 532

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Makujahan on monia, mutta Fugen ja koko Aurinkorannikon paras puoli minusta on se, että se on kohtuullisen etäisyyden päässä Andalusian muista kaupungeista ja kylistä.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Noniin, Venetsiaan joulukuun alussa perjantai-illasta maanantai-aamuun, B-luokan reissu eli oma vaimo mukana. Mitä, missä, milloin siellä tulisi tehdä? Lentokentältä (M. Polo) vissiin pääsee ainakin jollain vesibussilla ytimeen, onhan sekin jo jotakin!?

Ei oikeastaan mitään koppia koko paikasta niitä kliseitä lukuunottamatta, romanttiset gondolit ja kanaalit ym. lööperit. Sopii siis suositella kaikenlaista; ruoka & juoma maistuu, jalat kantaa ja ulkoilmakaan ei ole ongelma. Luontoa tuolla ei kaiketi oikein ole, mutta jos se korvataan historialla ja fiilistelyllä, niin mitkä mestat on must-see?

Majoitus saa olla tasoa siedettävä, kun siellä todennäköisesti vain yövytään - aamupala toki plussaa. Onko suosituksia mistä kaupunginosasta majapaikkaa kannattaa naarata? Onko tuolla jotain "keskustaa", jossa kannattaa pyöriä ja siten myös sieltä herätä? Näyttäisi olevan tarjontaa rutkasti ihan joka puolella ja off-seasonilla hinnatkin siedettävämmät kuin Comolla heinäkuussa.

Tää on vähän semmonen bucket list -kohde, kun nyt sattui hyvä rako niin mennään käymään. Hyvin todennäköisesti kaksi reissua samassa - eka ja vika.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Joo, itselleni Venetsia jäi paikaksi, mikä oli kiva nähdä, mutta ei sinne mitään erityistä hinkua ole takaisin. Toisaalta sitten näillä klassikkokohteilla on se syynsä, miksi ovat nousseet klassikoiksi, eli jäätävä setti historiaa.

Me olimme kauttakulkumatkalla ja lähinnä käytiin tsekkaamassa Venetsia pois, kun Marco Polon kautta Rainerilla matkustettiin. Hotellia en siksi lähde suosittelemaan, koska otimme sen tarkoituksella aamulennon vuoksi läheltä kenttää - Guest house Bella Onda oli kyllä siisti perus B&B, jos joku sellaista tarvitsee, ja omistaja selkeästi tottunut pomppulentäjiin ja Venetsian päiväkävijöihin, koska ennakoi tarpeemme kenttätakseista julkisiin erinomaisesti.

Kentältä pääsee erinäisin yhteyksin suoraan vanhaan kaupunkiin eli sinne pääsaarille, ja varsinkin alkukesästä tuo vesiyhteys oli ilmeisen suosittu. Myös muut kentältä suoraan lähteneet kulkupelit, muistaakseni joku bussi/junalinja, tekivät kauppansa jenkkien parissa. Itse olin sen verran googlaillut, että paikallisliikenteen pysäkit ovat majapaikkamme lähellä, ja ajattelin respalta kysyä niistä tarkemmin, kun hintaeroa oli reilusti nelihenkisellä perheellä tuon suoran yhteyden ja paikallisbussin välillä.

Respa sitten ottikin tilanteen haltuun, kuten edellä jo viittasin, ja myi meille sisäänostohintaan menoliput saarille, muistaakseni 1,50 euroa per naama. Tunsi erinomaisesti kohteetkin, olikohan ollut joskus oppaana tms, ja piirsi meille ihan perinteiselle paperikartalle reitin peruskohteista. Voin kyseistä illemmalla vaimoltani, josko tuo on tallessa vielä. Teillä @disco-stu toki on aikaa haahuilla siellä enemmän, joten tuosta reitistä ei sinänsä ole hyötyä. Kirkkoja ja aukioita erinäisiä siinä oli, San Marco tietenkin, jossa toukokuussa jo parveili helvetisti jenkkejä ja katubändit soittivat hittihumppaa. Ei ihan sellainen fiilis kuin ehkä tuollaiseen kohteeseen kaipaisin.

San Marcon läheltä bongasin kylläkin ihan viihtyisän pikku panimopubin, Birreria Forst, jossa oli hyvä meno, pientä purtavaa ja kioskin omat kaljat. Kaiken neipa- ja hapanolutkiihkon keskellä oli ihan hauska, kun tarjolla oli vaaleaa ja tummaa lageria kahdessa eri koossa. Ilmeisesti sen verran katveessa kuitenkin pienellä sivukujalla, ettei ainakaan tuolloin kuulunut englantia yhtään pl. tarjoilijan meille puhumana. Muistaakseni saarilla oli myös toinenkin pienpanimo tai ainakin sellaisen tuotteisiin erikoistunut paikka, mutta jäi sen verran syrjään, etten käynyt.

Vesibusseja kannattaa hyödyntää, saa ihan hyviä kuvia napattua sään salliessa. Se Canal Grande kannattaa sään salliessa vetää ihan päästä päähän kertaalleen ja tirkistelijä paikallisten arkea. Ja onhan ne sillat paikoin aika näyttäviä, sekä koko vesiliikenne hassu juttu sellaisenaan. Parhaat kanaalikuvat sain kuitenkin laitakaupungilta, kun jengiä ei sinne saakka tuolloin vielä riittänyt häiriköimään. Perkeleen turistit.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Kiitokset @sampio , kyllä tuosta hyvät askelmerkit saadaan! Ja nyt kun mainitsit, maanantain paluulento on klo 08.00 eli täytyykin harkita jos vikan yön ottaisikin jostain "mantereen" puolelta läheltä lentokenttää.

Sen verran ehdin tutkia, että toi pääsaarihan on vaan about 6km pitkä kaistale eli siellähän käveleekin helposti mihin vain. Sitten on toi Murano-Burano, missä varmaan pitäisi käydä kun sitä monessa paikassa suositellaan.

Paikallisliikenteen eli vesibussien parin päivän lippu täytynee ottaa alle ja seilailla sinne tänne sitten kaikessa rauhassa. Ja Birreria Forst meni välittömästi reittisuunnitelmaan, tänks! Untappedin perusteella Venetsiassa on kaksi verified venuea, Beerbanti ja Devil's Forest Pub, mutta panimoita ei löytynyt. Pitänee käydä kuitenkin tutkimassa, jos valikoimissa olisi jotain paikallisia herkkuja.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Sen verran vielä vinkkiä @Mr.Lemieux lle, että mikäli kerkeätte vielä liput saada, niin ehdottomasti kannattaa yksi päivä käyttää vierailuun El chorrossa. Tuolla on kohde nimeltä Caminito de Ray. Aivan häikäisevät maisemat! Liput kannattaa ostaa ennakkoon, koska loppuvat yleensä jo jonkin aikaa aiemmin, ellei sitten osta opastettua reissua matkatoimistosta fugesta. Tuonne pääsee helposti junalla fugesta.

Itse olen nyt viettänyt kolmatta päivää Peschiera del gardassa. Oikein mukava pikkukylä. Kävellen alkaa olla joka paikka koluttu tässä ajassa. Lähinnä tänne tultiin ottamaan annos aurinkoa Suomen harmauden keskelle. Kelit onkin suosineet. Eilen oli reissun lämpimin päivä ja 26 astetta.

Matkaseurana rouvan sijaan on poika, joka on keliaakikko. Kohtuu masentavaa on ravintola tarjonta hänelle, kun halusi syödä pihvi&perunoiden sijaan pizzaa ja pastaa. Yksi ravintola löytyi, josta saa gluteenitonta Al taglio tyylistä pizzaa. Onneksi marketeista on löytynyt melanzanea, makkaroita, leikkeleitä, juustoja... Ynnä muita herkkuja hänellekin. Tässä mökillä ollaan kyllä herkuteltu huolella italialaisilla herkuilla. Tänään käytiin japanilaisessa ravintolassa lounaalla, jossa kiinteään hintaan sai tilata niin paljon ruokaa listalta kuin jaksoi syödä. Ja löytyi kiitettävästi tarjontaa pojallekin.

Huomenna junaillaan täältä Bergamoon, josta matka jatkuu lentäen takaisin rakkaaseen Lappeenrantaan.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Must see kohde on mielestäni Tauski baari. Tykkää Tauskista tai ei. Ei ole enää Tauski Peltosen omistuksessa, mutta kannattaa käydä!

Mikäli Mundo on auki, niin suositukseni tuolle baarille!
Must see paikka on Mundo. Tauskissa en käynyt kertaakaan, vaikka rapiat kaksi kuukautta siellä olinkin.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miramar ostoskeskus on Fugessa ja siellä ainakin kävisin. Primark niminen rätti kauppa löytyy tuolta. Varmasti täyttää odotukset, ja jotain ostettavaakin löytyy
Tähän lisäyksenä vielä se, että samalla suunnalla on Decathlon niminen urheilutavaraliike, jos niitä vermeitä etsii.

Malagan lähellä oleva automuseo on ehdottomasti käymisen arvoinen, jos autot kiinnostavat. Autot ovat yhdeltä (!) perheeltä, joka on toiminut vaate-/muotibisneksessä, joten autojen vieressä olevat mallinuket on puettu kunkin auton aikakauteen ja tyyliin sopiviksi. Museo on toteutettu tyylikkäästi, ja se sijaitsee entisessä tupakkatehtaassa. Autoja on niin paljon, että pari tuntia tuolla vierähtää.

Mercadonasta saa Thermacelleihin sopivia pralletriini- myrkkytyynyjä (about 1,5 €/30 kpl paketti, myrkky on samaa kuin Thermacelleissä ja sitä on sama määräkin. Vastaava määrä Suomessa on luokkaa 50-60 € (niine pienine kaasupatruunoineen, joita aina jää yli), Suomesta ei taida pelkkiä tyynyjä saada ilman kaasujen pakkomyyntiä. Noiden maahantuonti Suomeen on kiellettyä, enkä maahantuontia siten suosittele, mutta voitte kuitenkin käydä Mercadonassa ihmettelemässä mahtavaa hintaeroa ja miettiä, kuka vetää välistä. Hevosmiesten tietotoimistosta kuulin, että nuo toimivat suomalaisiin hyttysiin siinä missä brändituotekin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Dustwallow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Skellefteå AIK, PoPa und Red Wings
Kerro terveisiä, että pistävät Suomen NATO-hakemuksen ratifiointiin vähän vauhtia

Yhden paikallisen kanssa tuli eilen aiheesta juteltua ja meinas että kaikki, ainakin Budapestissä, pitävät Orbania kyrpänä, eikä hän ainakaan tietänyt ketään, joka Orbania äänestäisi. Kaasusopimusta Putlerin kanssakin oli kovasti mediassa hehkutettu, mutta kuluttajille hinta vain noussut.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Tammikuun lopussa Orlandoon noin viikoksi ja siitä sitten viikon risteilylle Miamista. Mitäs tuolla Orlandossa kannattaisi käydä tekemässä?

Universalit yms. varmaan jätetään nyt, kun vanhin mukana oleva lapsi täyttää 3-vuotta tammikuun lopussa eikä innosta muutenkaan maksaa yli 100$ pääsylipuista...
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensi vuonna olis suunnitelmissa lähteä juhlimaan pyöreitä vuosia syys-lokakuun vaihteessa jonnekin lämpimään. Löytyykö kokemusta, että kuinka lämmintä esim. Kreikan alueella vielä on tuohon aikaan? Meriveden lämpö kiinnostaisi myös, onko vielä tarpeeksi lämmintä uimiselle? Kypros nyt ainakin on vielä tarpeeksi lämmin, mutta kiinnostaisi saada vähän lisää vaihtoehtoja.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Tammikuun lopussa Orlandoon noin viikoksi ja siitä sitten viikon risteilylle Miamista. Mitäs tuolla Orlandossa kannattaisi käydä tekemässä?

Universalit yms. varmaan jätetään nyt, kun vanhin mukana oleva lapsi täyttää 3-vuotta tammikuun lopussa eikä innosta muutenkaan maksaa yli 100$ pääsylipuista...
No varmaan olette katsastaneet jo Kennedy Air Centerin, mutta sitä voi kyllä suositella. Myös soille kannattaa mennä kattelee vähän alligaattoreita niillä Airboateilla. Mutta kannattaa selvittää että saako 3-vuotiaan ottaa mukaan. Ei muuten, mutta ne kuulokkeet ei ole lapsille tehtyjä.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
@Meiken syys-lokakuu on lähes kaikissa Välimeren maissa sitä parasta aikaa lomailla. Lämpöä piisaa suomalaiseen makuun hyvin, merivesi on lämmintä ja pahin turistisesonki on ohi. Eli varsin huoletta voi reissua tuohon ajankohtaan suunnitella!
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tammikuun lopussa Orlandoon noin viikoksi ja siitä sitten viikon risteilylle Miamista. Mitäs tuolla Orlandossa kannattaisi käydä tekemässä?

Universalit yms. varmaan jätetään nyt, kun vanhin mukana oleva lapsi täyttää 3-vuotta tammikuun lopussa eikä innosta muutenkaan maksaa yli 100$ pääsylipuista...
Jos Orlandossa ei keksi tekemistä, niin...no, kai pieni lapsi ehkä rajoittaa vähän. En ole itse käynyt, mutta Orlando Science Center voisi olla kiinnostava kanssa. Jos tykkää puutarhoista, niin lähellä on mm. Cypress Gardens ja Bok Tower Gardens (olen käynyt, joskin siitä on jo aikaa, mutta voinen suositella). Minua kiinnostavat aina yliopistot sattuneesta syystä. Orlandossa on yksi USA:n suurimmista yliopistoista, University of Central Florida (n. 70 000 opiskelijaa), joten senkin voi bongata. Lähellä on kauniita järvimaisemia, joita voi käydä katsomassa ajelulla. Ja ehkä sieltä huvipuistojen joukosta löytyy jotain sellaista, joka ei ole yli $100 pääsymaksultaan. Hieman pohjoisempana on Ocala National Forest, jos kaipaa rauhoittumista luonnon parissa. Ja jotta jääkiekko ei unohdu, niin Orlando Solar Bears pelaa ECHL-liigaa 21/22.1. ja 26.1. kotipeleineen.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ensi vuonna olis suunnitelmissa lähteä juhlimaan pyöreitä vuosia syys-lokakuun vaihteessa jonnekin lämpimään. Löytyykö kokemusta, että kuinka lämmintä esim. Kreikan alueella vielä on tuohon aikaan? Meriveden lämpö kiinnostaisi myös, onko vielä tarpeeksi lämmintä uimiselle? Kypros nyt ainakin on vielä tarpeeksi lämmin, mutta kiinnostaisi saada vähän lisää vaihtoehtoja.

Lokakuun alku on vielä aika varma noin 25 astetta. Hyvällä tuurilla lämpimämpää. Meressä pystyy uimaan ja hotellien lämmittämättömät uima-altaat ovat noin 22 astetta. Siitä se sitten pikku hiljaa viilenee ja yleensä kausi loppuu lokakuun lopussa. Kypros on varmempi paikka lokakuu puolen välin jälkeen, mutta sitä ennen menisin Kreikkaan, se on ainakin halvempi.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Suunnitteilla kesälomareissu Kreikkaan, Kreetan saarelle ja siellä Plataniaksen puolelle. Onko jatkoaikalaisilla kokemuksia paikasta, kuinka sopii lapsiperheille jne?

Ja kun omasta edellisestä etelän reissusta on pian 10 vuotta niin reissun varaamisesta kyssäri: suosiiko palstalaiset pakettimatkoja vai varaatteko erikseen lennot ja majoituksen?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ja kun omasta edellisestä etelän reissusta on pian 10 vuotta niin reissun varaamisesta kyssäri: suosiiko palstalaiset pakettimatkoja vai varaatteko erikseen lennot ja majoituksen?

Tähän voin kommentoida, että pakettimatkat ovat monasti Kreikkaan kesällä parhaat vaihtoehdot, varsinkin jos pystyy suosimaan äkkilähtöjä. Vaikka lentoja vielä saisikin (kaikkiin pienempiin lomakohteisiin ei tehdä muita kuin lomalentoja) niin hotellien hinnat ovat kesä-elokuu ajalta tapissaan. Matkatoimistot saavat halvemmalla, kun varaavat etukäteen paljon huoneita. Toki jos ottaa airbnb-majoituksen niin sitten on mahdollista saada ookoo-diili ilman matkatoimistoakin.

Viime kesänäkin sai Tjäreborgilta pelkkiä lomalentoja alle 200e menopaluu Haniaan ja Rodokselle, näitäkin kannattaa katsoa, vaikka varaisi majoituksen muualta. Esimerkiksi Finnairin hinnat olivat yli tuplat näihin verrattuna.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ns. turistirysiin (Kanaria, Kreikka yms.) kannattaa mennä pakettimatkalla. Ovat yleensä halvempi vaihtoehto kuin omatoimimatka, lisäksi saa valmismatkasuojan ja vähemmän stressiä kuin omatoimimatkalla. Toki vaatii sen, ettei ota kalleinta viikkoa ja jaksaa vertailla hintoja. Valmismatkat ovat muuttuneet paljon viime vuosina ja eivät enää eroa kovinkaan paljoa omatoimimatkasta. Oppaita ja muuta porukkaa näkee käytännössä vain koneessa ja siirtymissä hotellille.
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
Ns. turistirysiin (Kanaria, Kreikka yms.) kannattaa mennä pakettimatkalla. Ovat yleensä halvempi vaihtoehto kuin omatoimimatka, lisäksi saa valmismatkasuojan ja vähemmän stressiä kuin omatoimimatkalla. Toki vaatii sen, ettei ota kalleinta viikkoa ja jaksaa vertailla hintoja. Valmismatkat ovat muuttuneet paljon viime vuosina ja eivät enää eroa kovinkaan paljoa omatoimimatkasta. Oppaita ja muuta porukkaa näkee käytännössä vain koneessa ja siirtymissä hotellille.
Ja kun ottaa taksin kentältä kohteeseen pystyy välttelemään muut toppahousut tehokkaasti ja on ensimmäisenä tsekkaamassa sisään. Ja yleensä halvempikin vaihtoehto kuin hitaat ja ylihintaiset kimppakyydit.

Altaalla vielä kun välttelee kaikenmaailman savolaisia niin tuntuu kuin ulkomailla olisi.

Se täytyy kyllä todeta, että näyttää keihäsmatkat menevän kaupaksi kun hinnat ovat aika törkeitä. Mutta jos tosiaan pystyy välttelemään koulujen lomaviikot niin vastine rahalle on ihan käypää. Luxukset sitten erikseen. Tenelle vois harkita taas kyllä menevänsä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Poznan ja Berliini lähenee pikkuhiljaa, ja voisin tässä kysäistä yleisesti, että muutaman kilsan matkalle onnistuu varmaan Über/Bolt/perustaksi parhaiten. Berliinin suunnitelmat tai oikeastaan hengailu siellä on selvää, mutta nuo meno-paluu -päivät Poznanissa on vähän auki. Eli jos kaupungissa on joku aikaansa viettänyt, saa antaa joulumarkkinoista, hinnan ja laadun osalta hyvin kohtaavista ravintoloista sekä olutpaikoista vinkkejä. Mapsia osaan käytellä, eli eiköhän nälkiintymättä isossa kaupungissa selvitä.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Poznan ja Berliini lähenee pikkuhiljaa, ja voisin tässä kysäistä yleisesti, että muutaman kilsan matkalle onnistuu varmaan Über/Bolt/perustaksi parhaiten. Berliinin suunnitelmat tai oikeastaan hengailu siellä on selvää, mutta nuo meno-paluu -päivät Poznanissa on vähän auki. Eli jos kaupungissa on joku aikaansa viettänyt, saa antaa joulumarkkinoista, hinnan ja laadun osalta hyvin kohtaavista ravintoloista sekä olutpaikoista vinkkejä. Mapsia osaan käytellä, eli eiköhän nälkiintymättä isossa kaupungissa selvitä.

Tuolla olen pari päivää viettänyt, tosin kevätaikaan. Tuolla on laaja vanha kaupunki ja tosi nätti keskustori (kuten Puolassa yleensä). Mulla meni sen pari päivää ihan käyskennellessä ja katsellessa ympärille. Olen tosin aika hidas matkailija ja lämpimään vuodenaikaan vähän eri kuin talvella. Craftpaikat olen havainnut parhaaksi katsoa suoraan ratebeerin places listauksista. Näyttäisi tuo Poznanin ykkösenä oleva olevan myös kivan näköinen, mikä ei aina ole selviö näissä makuolutkuppiloissa.

Śródka nimisellä alueella idässä/koillisessa heti joen toisella puolella oli vähän boheemimpi meininki ja sinne kävellessä on matkalla komea kirkko.

Ei mulla näköjään mitään vinkkiä tässä ollut, vaan pelkkiä itsestäänselvyyksiä, mutta jätetään nyt kuitenkin tähän. Oikein eläväinen opiskelijakaupunki joka tapauksessa ja varmasti ihan samoilemalla saa eniten irti.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ei mulla näköjään mitään vinkkiä tässä ollut, vaan pelkkiä itsestäänselvyyksiä, mutta jätetään nyt kuitenkin tähän. Oikein eläväinen opiskelijakaupunki joka tapauksessa ja varmasti ihan samoilemalla saa eniten irti.
Joo, näinhän nämä usein menevät, ja hengailu on usein hauskinta. Oma kyssärini ei hirveästi tarttumapintaa tarjonnut sekään, joten kelpaa jo sekin, että kyseessä on ihan viihtyisä paikka. Eipä noina siirtymäpäivinä ehkä halua lähteäkään mitään erityistä etsimään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös