Mainos

Matkakohteenne

  • 2 583 813
  • 14 952

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Sisiliassa ei ainakaan itselle ollut juuri mitään erikoista. Etnan takia sinne mentiin ja siellä käytiin ja toki Cefalussa käytiin rannalla mutta Palermo ja Corleone olivat paikkoja jotka olisi voinut jättää väliin.

Riippuu vähän matkan pituudesta mutta Pohjois-Italiassa on paljon nähtävää. Itse olen käynyt siellä nyt pari kertaa. Ensimmäisellä kerralla vedettiin viiden päivän sessio joka meni näin: Bergamo-Torri del Benaco(Garda)-Venetsia-Rimini-San Marino-Firenze-Pisa-Sirmione(Garda)-Bergamo

Gardalla on hienot rannat esim Sirmionessa ja siellä on muutenkin hieno historiallinen miljöö. Garda on muutenkin todella hienoa aluetta ja siellähän on myös huvipuistoa ja muuta joita teinit varmaan arvostavat.

Venetsiaa en itse ymmärrä ollenkaan. Olimme varautuneet viettämään yön siellä mutta 4h jälkeen olimme kaveripariskunnan kanssa sitä mieltä, että paikka on nähty ja äkkiä eteenpäin. Yön vietimme pienellä paikkakunnalla Venetsian ja Riminin välillä. Riminillä nyt ei ollut mitään huhtikuussa mutta ajoimme sitten San Marinoon. San Marino on ihan hieno historiallinen minivaltio mutta ei sielläkään montaa tuntia saa aikaa kulumaan.Seuraava yö vietettiin todella tunnelmallisessa pikkuhotellissa Romagna di Bagno nimisessä paikassa josta jatkettiin aamulla vuorten yli Firenzeen. Aamupalan söimme vuorten välissä Stia nimisessä pikkukaupungissa.

Firenzessä on yksi maailman isoimmista kupolikirkoista ja muutakin historiallista nähtävää on keskusta täynnä. Söimme ja joimme hyvin ja kiertelimme keskustaa.

Aamulla sitten Pisaan jossa on kuuluisa torni ja pari vanhaa rakennusta sen ympärillä. Muuten kaupunki vaikutti aikasta rähjäiseltä joten 2h Pisassa riitti ja siitä sitten tykitettiin autostradaa takaisin Gardalle ja Sirmioneen.

Hieno reissu.

Toinen reissu heitettiin nyt kesäkuussa kun tuttu meni naimisiin Firenzen lähellä Bibbiena nimisessä paikassa. 4 päivää vietetttiin La Cassette delle Erbe nimisessä maatalossa vuoren rinteellä. Tuo ensimmäisen reissun Romagna di Bagno oli vain noin 15km päässä tästä paikasta ja Stia vielä lähempänä. Osa hääporukasta oli yöt 5km päässä La Collina delle Stelle nimisessä paikassa joka oli lähes yhtä hieno. 4 päivää vietettiin häitä ja sitten ajettiin Gardalle Malcesine nimiseen kylään pariksi yöksi. Henkilökohtaisesti pidän Gardajärveä yhtenä hienoimmista paikoista joissa olen käynyt. Tästä jatkettiin sitten vielä pariksi päiväksi Comolle joka oli hyvin erilainen kun Garda (kapeampi ja jyrkemmillä vuorilla) mutta silti todella idylinen ja mahtava paikka.

Lähden kyllä uudestaan vielä ko. järville.

Suosittelisin teille kyllä Gardaa josta on helppo käväistä myös Comolla ja lisäksi pystyy käväisemään päiväreissuilla myös Veronassa ja Venetsiassa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Kiitos @ipa rules. Viikoksi varmaan mennään. Ajatuksena joku huoneistohotelli mukavassa paikassa josta voisi tehdä pari päiväretkeä. Ai niin, missäpäin Sisiliaa olit? Mulle duunikaveri kehui kovasi Taorminaa.
 
Viimeksi muokattu:

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Kiitos @ipa rules. Viikoksi varmaan mennään. Ajatuksena joku huoneistohotelli mukavassa paikassa josta voisi tehdä pari päiväretkeä. Ai niin, missäpäin Sisiliaa olit? Mulle duunikaveri kehui kovasi Taorminaa.

Tuppaamme autolla liikkumaan eli lensimme Turkish Airlinesillä Istanbulin kautta Cataniaan ja sieltä ajoimme ensimmäiseksi yöksi Kummisedän kuvauspaikoille Forza D'agroon. Sieltä jatkoimme seuraavana päivänä Cefaluun (Taorminan läpi) rannalle(olimme yön rantahotellissa). Cefalusta ajoimme Palermon kautta Corleoneen ja sieltä vielä samana päivänä Etnan rinteille yöksi sillä seuraavana päivänä oli nousu Etnalle. Viimeinen yö sitten Cataniassa.

Taormina tai Cefalu ihan ok paikkoja jos haluaa vaan rannalle mutta itse en kyllä näe mitään muuta syytä lähteä Sisiliaan kun nousu Etnalle ja se on yhden päivän keikaus.
 

100A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto, Lukko, Jokerit
Sisiliassa kävimme kauan sitten, vuonna 2000. Etnalla toki, mutta muuten tuo viikko meni ihan hölmönä pyöriessä (häämatka). Gardajärveä suosittelen minäkin, syyskuussa (?) massaturismin kärki on jo ohi. Gardalandissa on huimat vuoristoradat, on toki melko kallis.

Tunnelmia kesä-heinäkuiselta Italian osuudelta:

Gardajärven pohjoispuoli: Rennon meiningin Riva del Garda - Duunireissuja
Päiväretkiä Gardalla: Päiväretkiä Gardalla - Malcesine ja Gardaland - Duunireissuja
Juhannus viinitilalla: Juhannusaattona italialaisella viinitilalla - Duunireissuja
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Kyllä se melkoisella varmuudella on kiinni tuo Tioga Road lumen tulon takia. Mutta voihan siitä matkata US 395:tä pitkin pohjoiseen I-80 moottoritielle ja sitä pitkin San Franciscoon. Yosemite jää näkemättä kylläkin. Ajomatkaa ja aikaakin tulee hieman ehkä lisää, mutta ei mitään hirveästi kaiketikaan.
Jees, ehkä lienee järkevämpää käydä vain Losista San Franciscosta ja seuraavana viikonloppuna uusi reissu Vegasiin. Tuo Yosemite olisi lähinnä ollut se juttu minkä takia olisi tehnyt mieli ajella San Franciscosta suoraan Vegasiin.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Parin kuukauden päästä Thaimaahan ja Hua Hiniin kuukausiksi. Vituttaa tämä Suomi sen verran, että pakko päästä johonkin parempaan mestaan. Budjetti vähän päälle 1000€/kk. Sattaa olla vähän nihkeätä, kun on tottunut polttamaan saman verran viikossa viinaan ja naisiin. Katsellaan ja kuunnellaan.
Vuokraa skootteri, maksaa 100-250b/vrk diilin pituudesta ja firmasta riippuen. Helppo tapa saada halpaa tekemistä retkien muodossa. Hommaa kv. ajokortti, niin olet myös vakuutettu ajaessasi. Syö paikallista ruokaa, se on parempaa ja halvempaa. Länsimainen ruoka on myös terveysriski, sillä he eivät osaa sitä laittaa.
Pysymällä pois baareista säästää helvetisti rahaa. Paikalliset "länkkärit" osaa neuvoa monessa asiassa, kunhan älyää kysyä. Mä eläisin tuhannella eurolla herroiksi Thaimaassa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sisiliassa kävimme kauan sitten, vuonna 2000. Etnalla toki, mutta muuten tuo viikko meni ihan hölmönä pyöriessä (häämatka).

Täältäkin iso miinus Sisilialle, jalkapallon takia siellä oltiin eli siitä on kauan, mutta en nyt keksi miten tai miksi se olisi jotenkin kiinnostavammaksi mennyt. Ei siellä mitään ole paitsi kulkukoiria.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Makuja on näköjään monia, koska itse taas petyin Gardan alueeseen pahasti ja Sisilia oli varmasti yksi parhaista ellei paras Euroopassa käymistäni kohteista. Garda tuntui tylsältä turistirysältä, jolla ei ollut oikein erikoisempaa tekemistä. Toki pari päivää siellä sai ihan mukavasti kulumaan, ei siinä mitään.

Sisiliassa oma reissuni keskittyi itäpuolelle, jossa tuli yövyttyä Cataniassa, Taorminassa ja Syrakusassa. Cataniassa ei ole erityisemmin nähtävää ja se olikin vain stopover lennon jälkeen. Sieltä siirtyminen Taorminaan pariksi yöksi, joka toki oli nätti, mutta melko turistirysä. Itse jätimme rantalomailun siellä väliin, mutta se on toki mahdollista Taorminassa myös. Toisena Taorminan päivänä tehtiin autolla päiväreissu Etnalle, joka kannattaa Sisiliassa ehdottomasti käydä bongaamassa.

Syrakusa ja sen lähikaupungit olivatkin sitten reissun ehdoton kohokohta ja siellä tulikin muutama päivä kierreltyä auton kanssa. Lähistöltä löytyy upeita kohteita toisensa perään. Itse Syrakusan vanha kapunki Ortigia (kreikkalaisten joskus lähemmäs 3000 vuotta sitten pystyttämä kaupunki) on upea, samoin Ragusa. Modicassa tai Notossa ei valitettavasti löytynyt aikaa käydä, mutta ne olisivat olleet helppoja kohteita Syrakusasta myös.

Jos lapsia (teinejä) on mukana, niin itse ottaisin Sisiliassa kohteeksi Syrakusan (Ortigia), josta on helppo tehdä päiväreissuja esim. Etnalle, rannalle tai muihin lähistön historiallisiin kaupunkeihin. Toki länsipuolella Sisiliaa on myös paljon kiinnostavia kohteita, mutta etäisyydet sinne ovat jo vähän pidempiä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Syksyllä olisi hieman suunnitelmissa lähteä paremman puoliskon kanssa "kesälomalle", jonnekin lämpimään paikkaan, jossa olisi nähtävää ja koettavaa n. viikoksi. Ajankohta lienee lokakuun alkupuolta, mikä rajoittaa vaihtoehtoja jonkin verran, jos kriteerinä pitää lämpötilaa. Harvoin on tullut ulkomailla käytyä, joten periaatteessa turistipaikatkin kelpaa, joskaan nyt mihinkään suomibaariin ei ole tarkoitus lähteä karaokea laulamaan. Budjetti on rajallinen, luokkaa 2000-3000 euroa kaikkinensa, mielellään haitarin alemmassa päässä. Majoituksessa ei ole tarkoitus säästää, vaikka sekin mahdollista olisi. Mielummin nyt kuitenkin sellainen lähes luksusloma, eikä mitään c-luokan motellia. Vaihtoehtoja ollaan sen verran kartoitettu, että Oulusta olisi suoria lentoja ainakin Rodokselle, Kreetalle, Kanariansaarille ja Turkkiin. Rodos ja Kreeta tällä erää kiinnostavimmat, mutta miten hyvin näissä sitten saa viikon kulumaan, jos ei ole mikään pesunkestävä rantaleijona? Onko nähtävää ja koettavaa? Historia ja erilaiset nähtävyydet kiinnostaa, miksei myös shoppailu kohtuuden rajoissa. Mitään huvipuistoja nyt ei sinänsä kaivata, ihan nähtävyydet riittää pitkälle. Periaatteessa voi muitakin paikkoja harkita, mutta niissä saa varautua lisäkustannukseen, kun pitää ensin lentää paikasta a paikkaan b, että pääsee kohteeseen c. Ja tuohon aikaan vuodesta kovin monessa kolkassa ei liene enää erityisen lämminkään. Itselle nyt ei tuolla lämmölläkään niin ole merkitystä, mutta toisella osapuolella se kuulosti olevan tärkeä juttu.

Sitten case all inclusive. Siihen olisi jonkinlaiset houkutukset, mutta millaisia kokemuksia kansalla on noiden ruokien suhteen? Ajatustasolla kiinnostaisi valmiiksi maksetut ruoat ja juomat majapaikassa, niin ei tarvitsisi metsästää moneen kertaan muualta sopivia ruokapaikkoja. Toki varmasti muutamaan otteeseen tulisi käytyä "ulkona syömässä", vaikka all inclusiven ottaisikin. Onko jollain kokemuksia tuosta all inclusive-tarjonnasta Rodoksella tai Kreetalla? Jotain paikkoja, mitä voi varauksetta suositella ja jotain, mitä kannattaa välttää?

Ja jos nyt jollain tulee mieleen jotain muita paikkoja, mihin voisi lokakuussa olla ideaa budjetin puitteissa reissata, niin vinkkejä tulemaan. Mitään lopullisia päätöksiä tässä nyt ei ole tehty, Rodosta ja Kreetaa on vasta puheissa pyöritelty. Huomionarvoista tosiaan se, että joka tapauksessa lähtöpisteenä on Pohjois-Suomi ja lähin lentoasema Oulussa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Milano-Garda-Como-Maggiore-Lugano -reissu on yksi parhaista Euroopan reissuista jossa olen ollut. Tuon Milanon tosin jättäisin kokonaan pois ellei sinne ole jotain erityistä syytä (esim futis). Lugano on tosiaan Sveitsin puolella, mutta on sen italiankielistä aluetta ja erittäin tyylikäs kaupunki kaikkineensa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Vuokraa skootteri, maksaa 100-250b/vrk diilin pituudesta ja firmasta riippuen. Helppo tapa saada halpaa tekemistä retkien muodossa. Hommaa kv. ajokortti, niin olet myös vakuutettu ajaessasi. Syö paikallista ruokaa, se on parempaa ja halvempaa. Länsimainen ruoka on myös terveysriski, sillä he eivät osaa sitä laittaa.
Pysymällä pois baareista säästää helvetisti rahaa. Paikalliset "länkkärit" osaa neuvoa monessa asiassa, kunhan älyää kysyä. Mä eläisin tuhannella eurolla herroiksi Thaimaassa.
Joo olen käynyt Hua Hinissa aiemminkin. Ainoa mikä tuossa arveluttaa on juuri tuo erilainen elämäntyyli mihin on Thaimaan reissuilla tottunut. Ajokortti on hankinnassa, paikallinen safka maistuu hyvin ja tuttujakin löytyy mestoilta.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
@moby Jos on runsaasti aikaa, niin mä kyllä kiertäisin paikkoja myös lentäen. Chiang Mai ja siitä pohjoiseen on mielenkiintoinen kohde. Angor Wat taas Cambodian puolella on myös kelpo retkikohde. Onhan noita. Ja kun budjetti ajan ja rahan, minkä meinaa baareissa käyttää, niin on sekin puoli hallinnassa. Ehkä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Vaihtoehtoja ollaan sen verran kartoitettu, että Oulusta olisi suoria lentoja ainakin Rodokselle, Kreetalle, Kanariansaarille ja Turkkiin.

Jos et kerran ole paljoa matkustanut, mutta näkeminen kiinnostaa, niin Kreeta on ilman muuta noista ehdoton vaihtoehto.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kreetalla riittää tuota historiantynkää, kun @Mahtiankka siitä on kiinnostunut. Ykkösjuttuna tietenkin minolaiskulttuuri palatseineen - vaikkei olisikaan suurin kiinnostuksenkohde, kannattaa hiukan selvitellä taustoja, siellä on paljon mielenkiintoisia juttuja tästä vauraasta kulttuurista ja siihen kietoutuvista taruista - mutta myös esim. WW2 teemaa. Tosin jälkimmäisen näkymisestä tai muistamisesta katukuvassa en tiedä mitään.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vinkkejä Dubaihin? Välimatkathan sielä on pitkiä, metrolla pääsee myös ihan ok(?)
Näköjään Jumeirah Beachillä on jonkinsortin uudistus käynnissä vuodenvaihteeseen..Paljonko nuo maksulliset rannat maksavat päivältä?

Tekee niin kovin mieli lähteä Dubaihin joten sinne se on suunnattava, loka/marraskuussa.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tiedustellaampa vähän kotimaan matkailusta. Suunnittelin että olisi kiva halkoa tätä Suomea hieman autolla ja aloitinkin sen vuosi aikaa. Turusta lähdin ja ajoin tuon historiallisen rantatien, joka jokunen vuosi aikaa kulttuuritieksi julistettiin. Ajattelin että vielä tänä kesänä, jos tekisi samanmoisen, mutta itä- tai keski-suomen kautta tuonne puoliväliin asti, Lappi sitten joskus erikseen. Mikä olisi siis hyvä reitti? Matkanopeus pitää olla kohtuullinen, mutta ei tietysti pelkkää isoa tietä. Nähtävyyskiä mahdollisimman paljon.
 
K

kiwipilot

Vinkkejä Dubaihin? Välimatkathan sielä on pitkiä, metrolla pääsee myös ihan ok(?)
Näköjään Jumeirah Beachillä on jonkinsortin uudistus käynnissä vuodenvaihteeseen..Paljonko nuo maksulliset rannat maksavat päivältä?

Tekee niin kovin mieli lähteä Dubaihin joten sinne se on suunnattava, loka/marraskuussa.

Metrolla pääsee mutta itse suosin ensimmäisellä - ja todennäköisesti viimeisellä - reissulla taksilla ajelua edullisuuden takia. Itselle Dubai oli pettymys: kallis, ruuhkainen ja jotenkin "muovinen" sekä persoonaton. Toisaalta, enpä mitään ihmeempiä odottanutkaan ja reissu tuntuikin hieman kuriositeetilta. Lämpöä kyllä piisaa ja ruoka oli ok-hintaista; liharuoat ovat erittäin maukkaita. Vaatteet ja shoppailu yleensä sitten kallista. Kannattaa satsata hotelliin missä on hyvä uima-allas vaikka rannoilla tulisikin pyörittyä. Itse päädyimme Mövenpick Bur Dubaihin josta kahden makuuhuoneen asunnon sai kuudeksi yöksi 1200:lla eurolla.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tiedustellaampa vähän kotimaan matkailusta. Suunnittelin että olisi kiva halkoa tätä Suomea hieman autolla ja aloitinkin sen vuosi aikaa. Turusta lähdin ja ajoin tuon historiallisen rantatien, joka jokunen vuosi aikaa kulttuuritieksi julistettiin. Ajattelin että vielä tänä kesänä, jos tekisi samanmoisen, mutta itä- tai keski-suomen kautta tuonne puoliväliin asti, Lappi sitten joskus erikseen. Mikä olisi siis hyvä reitti? Matkanopeus pitää olla kohtuullinen, mutta ei tietysti pelkkää isoa tietä. Nähtävyyskiä mahdollisimman paljon.

En puutu reittiin, mutta sijoita siihen ainakin Imatra (Imatrankoski), Punkaharju, Savonlinna, Kerimäki (maailman suurin puukirkko), Puumala, Heinävesi (Uuden-Valamon luostari) ja Koli. Laitoin Puumalan siksi, että kantatie 62 tarjoaa kauniita maisemia, kuten myös Punkaharjun harjumaisema. Meno- tai paluumatkalla kannattaa piipahtaa Hämeenlinnan Aulangolla ellet ole siellä vielä ollut.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
@Kampitus

Tsekkaa Perheen kanssa matkalla Suomessa -ketju, vaikka perheettä matkustaisitkin. Ainakin omia matkoja noilla seuduilla olen sinne raportoinut menneinä vuosina ja tässä kohtsilleen kirjoittelen viimeisimmästä P-Karjalan kierroksestamme. Nopeasti kuitenkin voin heittää Punkaharjun valtiohotellin ruokapaikkana, Savonlinnan Olavinlinnoineen ja torilta lörtsyt kehiin. Kuopion tori ja sieltä kauppahallilta halvat täytetyt sämpylät vanhan rouvan luukusta hintaan 1,50 tai patonki 4,-. Koli on nähtävyytenä huikea, sinne ehdottomasti. Pohjoiseen kun jatkat, käy lounaalla Puukarin Pysäkillä - oman tilan raaka-aineista todella hyvää sapuskaa.

Edit. Ja juu, Imatrankosken juoksutus kannattaa tsekata.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kiitoksia vuolaasti @sampio ja @Radiopää. Luitte molemmat melko hyvin ajatukseni, sillä tuntuu kuin räätälöidyltä minulle nuo alustukset. Toivotaan että pääsee vielä kesän aikana matkaan. Nähtävyydet riippuu hieman siitä ajotahdista ja siitä paljonko päiviä varaa. Mikäli meinaa periaatteella päivä ylös ja toinen alas, niin varmasti osan joutuu skippaamaan. Mikäli onnistuu venyttämään vähän niin näkisi enemmän, mitään kun ei kannattaisi skipata jos kerran mestoille on vaivautunut.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kiitoksia vuolaasti @sampio ja @Radiopää. Luitte molemmat melko hyvin ajatukseni, sillä tuntuu kuin räätälöidyltä minulle nuo alustukset. Toivotaan että pääsee vielä kesän aikana matkaan. Nähtävyydet riippuu hieman siitä ajotahdista ja siitä paljonko päiviä varaa. Mikäli meinaa periaatteella päivä ylös ja toinen alas, niin varmasti osan joutuu skippaamaan. Mikäli onnistuu venyttämään vähän niin näkisi enemmän, mitään kun ei kannattaisi skipata jos kerran mestoille on vaivautunut.
Jos meinaat Turusta E-Karjalan ja Savon kautta liki Kainuuseen tykitellä ja katsella edes hiukan paikkojakin siinä samalla sen lisäksi, että käy syömässä ja nukkumassa välillä, kannattaa matkaan varata useampi päivä. Tietysti yksin matkanteko on joutuisaa, kun ei tartte miettiä kuin omia mieltymyksiä, mutta kyllä ehkä silti vetäisin tuon vähintään kahdella, mieluummin ehkä kolmella stopilla, jos Koli on pohjoisin piste.

Mutta olipa ratkaisusi mikä tahansa, mä sanoisin, että Punkaharju ja Savonlinna ovat näin kesäaikaan kovia juttuja seuduillaan, ja sitten Koli on myös must see. Hyvällä säällä kylmä olut Paha-Kolille messiin, roikuttelet jalkojasi harjanteella ja sitten vain nautit maisemista ja elämästä.
 

Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #44,
Perheen lomapaikaksi on valikoitunut Los Angeles ja tarkoitus olisi viettää siellä 12 yötä heinäkuussa. Hiukan jo heikottaa matkan budjetti, mihin oikeastaan muutama kysymyksistänikin liittyy.

Aikaisempien vuosien kokemukset AirBnb:stä ovat olleet, niin hyviä, että siihen turvaudutaan myös tällä matkalla. Tarkoitus olisi majoittautua Woodland Hillsin alueelle aivan Calabassasin viereen.

Auto on oikeastaan pakollinen koko reissun ajaksi etäisyyksien vuoksi, niin kannattaako auto varata kentältä vai etukäteen? Saako kentältä parempia diilejä? Etukäteen vuokrattaessa hinta koko ajalle on noin 900–1000 euroa.

Voisiko joku Californiasta enemmän tietävä antaa jotain vinkkejä käymisen arvoisista paikoista? Itselle on nyt ainakin tullut mieleen: Universalin Studiot, Venice Beach / Santa Monica, viinitilalla käynti, jossain isolla ostarilla käynti, Disneyland, San Diego ja ne kukkulat missä kaikki käy lenkillä.

Lennot: Mikä on järkevin tapa matkustaa sinne? Norweiganilla perus lentolippu on samanhintainen kuin finskillä, mutta Norweiganin premium lippuun upgreidaus houkuttaisi aika paljon. Jalkatilaa tulisi noin 30 senttiä lisää ja muutenkin olisi isommat penkit. Ainut miinuspuoli olisi hinta, mutta lento menisi kohteeseen suoraan Tukholmasta. Kolmelta hengeltä hinta nousisi noin 1 500 eurolla. Finskillä businessluokkaan ei tuolla hinnalla pääse. Jos menee finskillä, niin kannattaako ensimmäinen vaihto ottaa New Yuorkissa vai Lontoossa, eli onko koneissa isoja eroja?
Nyt on matka takana ja olokin rupee olemaan sellainen, että jaksaa jo jotain tehdä.

Majoitukset otettiin AirBnb:n kautta ja Los Angelesissa oltiin Venicessä aivan Santa Monican rajalla. Vähän ristiriitaiset ajatukset jäi Losista. Todella paljon kaikkea nähtävää, mutta autolla pitää mennä joka paikkaan. Asunnottomia todella paljon ja autoja aivan järkyttävä määrä. Meillä oli pyörät käytössä, millä pääsi näppärästi rannalle, mutta katuja ei todellakaan ole tehty pyörillä ajettavaksi. Käytiin Universalilla pari kertaa, Griffithin observatoriolla ja Hollywood toursilla, mikä oli hieno kokemus. Tuli nähtyä myös pensaspalot ja takaa-ajo motarilla.

San Diegossa oltiin neljä päivää ja siinä ajassa ei oikeastaan kerennyt tehdä mitään. Majoituttiin Ocean Beachillä, mikä oli myös hieno paikka. Paikkana miellyttävämpi kuin L.A.

Seuraavalla kerralla reissu on helpompi tehdä, kun ns. pakolliset nähtävyydet on kierretty ja on jo jotain kokemusta alueesta yleensäkin.

Lento meni Heathrow:n kautta Losiin. LAX:n kentällä menikin sitten vajaa kolme tuntia jonottelussa. Ei pysty ymmärtämään miksi esim. sormenjälkiä ja pärstäkuvia otetaan kahteen kertaan. Paluulennolle lähtiessä check in ei todellakaan toimi niinkuin suomessa. Taas helvetinmoiset jonot luukulle, missä nainen laittaa tarrat kahvoihin. Sen jälkeen kannat laukut itse TSA:n luukulle kuvattavaksi. Tässä meni taas noin 1,5 tuntia.

Auto tuli vuokrattua Hertziltä suomesta, mikä kävi todella kätevästi. Auto oli Jeep Compass ja 12 päivän vuokra kaikkine vakuutuksineen oli n. 550 €. Navin kävin täältä ostamassa, mitä ilman matka ei olisi onnistunut.

Kaiken kaikkiaan nyt ollaan taas monta kokemusta rikkaampi ja aivan varmasti sinne tulee lähetttyä vielä uudestaan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Vinkkejä / suosituksia Splitiin? Kyseessä on äijäporukan reissu, eli shoppailuaktiviteetit suurella todennäköisyydellä minimissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös