Markku Tähtinen

  • 17 597
  • 436

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Pahi-kaksipiippuinen juttu!

Ainahan Saarela sr. on ollut puhdas maalintekijä,ei muuta.Nyt vanhemmalla iällä on opetellut kaiken muun.Itse olen ihmetellyt vain sitä,että lukko ei ole pystynyt hommaamaan sellaista sentteriä Pasille joka olisi pystynyt ruokkimaan Pasia.Ainahan Pasi löytyy B-pisteen ympyrän alueelta pyssy viritettynä.Ainoa huono asia asiassa on,että vastustajakin sen tietää jo ja siksi osaa ottaa Pasin pois yhtälöstä.Pasi ei ole koskaan ollut sellainen pelaaja joka itse hakeutuisi takatolpalle tms. selviin ohjaus paikkoihin vaan lähinnä sen tyyppinen,että kun kiekon saa sopivaan paikkaan niin pyssy on viritetty ja veto lähtee siitä paikalta eikä mistään muualta.Vanhempi Saarela on vaan loppujen lopuksi aika tylsä pelaaja.Nyt on tullut "Toke" paikalle ja sekoittaa vähän pakkaa,onneksi,ja sitoo myös itseensä enemmän vastustajien pelaajia,pois Pasin kimpusta.Kun saadaan Pasin käsi kuntoon (yllätys parantuminen ratkaisevien otteluiden lähestyessä) niin itse ainakin odotan vielä kerran vanhemman Saarelan paluuta.

Ei ole täysin oikea sentteri Pasille Hancock eikä Tähtinen.Hancock enemmän oikean tyyppinen mutta varmasti Tähtinenkin oppii Pasin aivoitukset ajan kuluessa.

Tiedä sitten onko aika ajanut vanhemman Saarelan ohi mutta voisi olla,että pukukoppi pelaajana Saarela sr. on edelleen tosi kova tyyppi jota aika moni edelleen kuuntelee kun hänellä asiaa on.Tietysti toinen asia on,että mikä on vanhemman Saarelan rahallinen arvo?Onko hän edelleen joukkueen arvokkain pelaaja "rahassa" mitattuna?Saarelalla on viimeinen kausi menossa sopimuksesta.Vieläkö sopparia jatketaan ja millä ehdoilla?Milestäni vanhempi Saarela ei ole enää "rahallisesti" tärkein pelaaja joukkueelle mutta saako pasin hinnalla vastaavan "tykin"?Haluammeko nähdä Pasin jossain muussa joukkueessa iskemässä lättyjä sisään?

Olisikohan Pasille tällä hetkellä paras sentteri Viinanen tai Tkaczuk?Viinanen ei halua/osaa ottaa itselleen isompaa roolia/vastuuta joka taas sopii P.Saarelalle.D.Tkaczuk taas omaa sellaisen syöttöpelin taidon,että kyllähän niistä passeista tekee P.Saarelakin maalin kun käsi on kunnossa.Hancock taitaa olla liian yksi oikoinen.Quinn pystyy taistelemaan kiekon lähelle vastustajan maalia mutta mielestäni ei mikään "peliä rakentava" sentteri joka löytäisi P.Saarelaa maalin edestä.Osaa myös pelata P.Saarelan kanssa yhteen aika hyvin kun vetää itseensä vastustajien pelaajia kuin pas... kärpäsiä ja P.Saarelalle jää enemmän tilaa/aikaa ratkaista/"pyssyttää".

Itse asiaan eli Tähtiseen.Mielestäni Tähtinen on sen tyypin pelintekijä,että tarvitsee vierelleen sekä hyvät maalintekijät että hyvin liikkuvat pelaajat.Myös samalla "aaltopituudella" olevat henkilöt täytyy löytää.

Mielestäni juuri Toke osaa liikua siten,että hakemalla hakee sopivan paikan mihin Tähtinen voi syöttää ja Toke voi siitä jatkaa eteenpäin.Pari muuta jotka voisivat olla Tähtisen kanssa samalla "aaltopituudella" olisivat Tkaczukin nykyinen "pari" Koivisto tai Siivonen.Koivisto taitavampi ja olsi sääli hajoittaa tutkaparia Tkaczuk-Koivisto ja siksi suosittelen suoraviivaisempaa Siivosta Tähtisen toiseen laitaan.Ainoa mikä tässä asiassa tökkiin on se,että Siivonen ei ole 1.-2.-ketjun pelaaja enkä siksi sijoittaisi loppujen lopuksi Siivosta Tähtisen vierelle koska silloin P.Saarelan hyödyt menevät hukkaan.

Melkein voisi sanoa,että P.Saarela ja M.Tähtine kilpilevat samasta paikasta auringossa eivätkä siksi sovi samaan ketjuun mutta voi olla,että kun saadaan "epäselvyydet" sovittua niin tulosta tulee maalien muodossa "ovista ja ikkunoista".

P.Saarelalle pedattu paikka sekä D.Tkaczukin sekä M.Tähtisen vierellä.Molemmat ovat todella hyviä syöttökoneita joten,käsi kuntoon ja verkot tötterölle.

Toivottavasti Tähtisen jatkosoppari on pitävä ja saamme nähdä ensi kaudellakin uuden sukupolven esiinmarssia mallia esim. 1. ketju:Koivisto-Tähtinen-Toke (awot!)
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Re: Pahi-kaksipiippuinen juttu!

Viestin lähetti TiDo28
Toivottavasti Tähtisen jatkosoppari on pitävä ja saamme nähdä ensi kaudellakin uuden sukupolven esiinmarssia mallia esim. 1. ketju:Koivisto-Tähtinen-Toke (awot!)
Toivottavasti ei kuitenkaan, ainakin Koiviston pitäisi parantaa loppukaudella todella paljon, että hänet haluaisin vielä ensi kaudellakin nähdä.

Pahista sen verran, että voisi joskus treenailla vaikka syöttöjen kiinniottamista. Joku tilastomies voisi kertoa kuinka suuri osa Lukon pitkistä kiekoista johtuu siitä, että Pahi saa kiinni alle 10% hänelle heitetyistä pitkistä pystysyötöistä?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Saarelasta

Ne Pasille annetut syötöt kylläkin tuppaavat olemaan sellaisia että niiden kiinniottamiseen pitäisi olla lumikola kädessä, polven korkeudella kun yleensä tulevat.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Re: Saarelasta

Viestin lähetti Roku
Ne Pasille annetut syötöt kylläkin tuppaavat olemaan sellaisia että niiden kiinniottamiseen pitäisi olla lumikola kädessä, polven korkeudella kun yleensä tulevat.
Ai, mä kun ymmärsin et SM-liigan erottaa B-junnuista se, että ne osaa ottaa hiukan huonommatkin syötöt kiinni. Katsoppa seuraavassa pelissä, miten esim Hancock, Ulmer tai Tkaczuk ottaa ne ihan yhtä huonot syötöt kiinni.
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Viestin lähetti TheBlade
mutta mites se polvi?
Niin tosiaankin, kaivetaas tämä asia taas pinnalle.

Ennen kauden alkua Markku muistaakseni totesi polven olevan niin huonossa kunnossa että leikkaus on väistämätön. Hän toivoi polven kuitenkin kestävän joulutaukoon asti, jolloin leikkaus voitaisiin suorittaa jotta pelitauko jäisi mahdollisimman lyhyeksi. Nyt tästä asiasta on oltu hyvinkin hiljaa, jostain syystä. Eipä tuo polvi tosin ole kauheasti näyttänyt vaivaavan, pisteitä tullut kuitenkin kohtalaista vauhtia.

Onko polvi mahdollisesti parantunut, vai mikä on homman nimi.
Mikäli polvi on leikkaus kunnossa, niin mielestäni se olisi kannattanut leikata välittömästi, ehkä jopa jättäen lauantai HPK-peli väliin.

Lukko on aika nihkeästi tiedottanut negatiivistä asioista joukkueeseen liittyen, joten tulikin mieleen että oliko Markku kuitenkaan lauantaina flunssassa, vai missä?

Tämä vain omassa pikku päässäni kehitetty ajatus, taitaapa vaan mielikuvitus laukata liian lujaa, enpä tiedä.
 

JoukoT

Jäsen
Suosikkijoukkue
lukko ässät kärpät
Ei se launantain poissa olo ollut mitään muuta kuin normaalia flunssaa mitä on nyt paljon liikkeellä.

Polvea ei todennäköisesti tarvitse operoida, ainakaan kauden aikana.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
40?

Ihan näin tiedoksi teille sinne Etelän lämpöön, että juudas iskee entiset piste-ennätyksensä aivan tuota pikaa romukoppaan. Seuraava tehopiste sivuaa juudaksen vanhaa piste-ennätystä yhden kauden aikana. Kautta on jäljellä pelottavan paljon vielä, joten näillä näkymin 40 pistettäkin voi olla aivan realistinen. Mutta katsotaan. Edelleen odotan niiden ulkomaalaisten piristymistä ja ohimenoa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kappas vaan, pitää paikkansa näköjään. Nyt on plakkarissa pinnat 5+21 ja ennätys on parin kauden takaa 4+23. Eli olemme lähellä yhden merkkipaalun rikkoutumista. 27 pistettä kauden aikana ei kyllä kovin paljon ole, näin ollen ihmetyttää edelleen se kamala marina joka vuosi sitten kuului kun Tähtinen Lukkoon tuli. Olisi sen perusteella kuvitellut kyseessä olevan vähintään 100 pistettä kaudessa tekevä pelaaja.

Mutta noista pinnoista. Kun aika lasketaan niitä pisteitä "tasaisen vauhdin taulukolla", niin sen mukaan Tähtinen tekisi tällä kaudella 42 pistettä, edellyttäen että nykyinen tahti jatkuu ja hän ei enempää joudu olemaan sivussa kuin tuon jo yhden huilaamansa pelin. Ihan mahdollista siis se 40 pisteen ylittyminen on.

Maaliennätys on viime kaudelta, 8 osumaa. Se on hiinä ja hiinä että rikkoutuuko vai ei, itse luulen että ei rikkoudu vielä tällä kaudella.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Markku nousi tänään kolmella (3) syötöllään koko liigan syöttötilaston kolmanneksi. Koossa on nyt 26 syöttöä. Edellä ovat vain Harkins (34) ja Raipe (28).

On se Markku kone. Ainakin mun mielestä täyttänyt odotukset paremmin kuin hyvin.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Mdawg
Markku nousi tänään kolmella (3) syötöllään koko liigan syöttötilaston kolmanneksi. Koossa on nyt 26 syöttöä. Edellä ovat vain Harkins (34) ja Raipe (28).

On se Markku kone. Ainakin mun mielestä täyttänyt odotukset paremmin kuin hyvin.

Samaa mieltä, ennen kauden alkua toivoin Markulta yli 30 pisteen kautta ja nyt on jo kasassa 32 pistettä. Pelejäkin on jäljellä 17, joten 40 pisteen kausi on hyvinkin lähellä, mutta jos pelit jatkuvat yhtä hyvinä niin edes 45-50 pisteen kausi ei ole mahdottomuus. On hienoa katsella noita Markun lättyjä. Kuinkakohan monta Niskalan maalia muuten Tähtinen on tällä kaudella syöttänyt? Aika monta sanoisin...
 
Kylläjuu, odotin Makelta n. 32:ta pistettä tällä kaudella, ne ovat nyt kasassa ja tämän illan perusteella lisää on tulossa, aivan loistava hankinta jykältä, vaikka viime kauden lopulla porilaiset nauroivatkin makeasti ja kuten nimim. "aaa" sanoo:

"tähtinen epäonnistui täydellisesti lukossa.
Vahingonilo on paras ilo!


Tämä siis ennen kautta, nyt ei voi muuta kuin nauraa.
Toivottavasti rokottaa ässiä vaikka hattutempulla ; )
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Markullekin tuli siis maajoukkuekomennus, hieno homma Markun kannalta vaikka aina vähän pelottaakin kun näitä omia pelaajia lähtee ryssien ym.hakattavaksi. Valinta oli myös ainakin itselleni pieni yllätys, sillä ensivaikutelmalta Tähtinen ei vaikuta Summasen arvostamalta pelaajatyypiltä. Tämän kauden näyttöjen perusteella valinta oli silti oikeutettu, toivottavasti Markun lätyt napsahtelevat yhtä hienosti kohdalleen leijonapaidassa kuin Lukko-paidassakin!
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ikävästi alkoi tuo TPS-ottelu Tähtisen kannalta. Nyt kädet kyynärpäitä myöten ristiin että vamma ei ole mikään paha ja tänne lisätietoa asiasta kun sitä saadaan.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti Skoda
Ikävästi alkoi tuo TPS-ottelu Tähtisen kannalta. Nyt kädet kyynärpäitä myöten ristiin että vamma ei ole mikään paha ja tänne lisätietoa asiasta kun sitä saadaan.

Jos nyt oikein ymmärsin siinä kyynärpäässä on yliojentumaa tmv. Tuollainen paranee levolla ihan OK.
 

Mogilni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssilla
Viestin lähetti Pressiboxi
Jos nyt oikein ymmärsin siinä kyynärpäässä on yliojentumaa tmv. Tuollainen paranee levolla ihan OK.
Voi kunpa olisit oikeassa! Tietääkseni ei ollut Hulkkosen vika tämä onnettomuus. Todella harmittava silti :(
 

JoukoT

Jäsen
Suosikkijoukkue
lukko ässät kärpät
Se kyynerpää on ollut kipeä jo edellisistä maajoukkuepeleistä saakka ja nyt sattui saamaan mailasta siihen.
Siellä on jotain rustottumaa ja se kerää nestettä sinne.
Nestettä ei ole voitu tyhjentää sieltä koska siinä oli lievä tulehdus.
Tulehdus on saatu hoidettua lääkkeillä ja huomenna todennäköisesti tyhjennetään ylimääräiset nesteet pois.
Toivottavasti kunnossa launtain HPK matsiin.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Juttua Tähtisen kyynerpäästä

Jukka Rautakorven mukaan tilanne ei kuitenkaan vaikuta olevan vakava:

- Ei siinä ihmeempää. Kyynärpään tälli. Kipu vaan oli kova aluksi ja tunto meni, nyt se alkaa palautua. Jos nyt pitäisi pelata, niin hän varmaan pelaisi. Kova tärskyhän se oli.

lähde: TPS-Lukko Jatkoaika raportti (http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?ottelu=341&versio=raportti)
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onneksemme näyttää siltä että Tähtinen ei pahemmin itseään eilen loukannut. Rautakorpikin sanoo myös tuolla UR:n Lankin Takaa osastolla että näillä näkymin Markku pelaa huomenna Hämeenlinnassa. Samapa silti tuon huomisen osalta vaikka elintärkeä peli kyseessä onkin. Pääasia on että näemme Markun myös pudotuspeleissä mukana.
 

Golden Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
1. Rauman Lukko, 2. Tappara 3. Colorado Avalanche
Makesta uusi maajoukkue vakiomies

Tähtisen Markku on ollut yksi parhaimmista suomalaisista keskushyökkääjistä. Maajoukkue ei ole mikään mahdottomuus Makelle.
Kun ei näillä näkymin paljon tule vahvistuksia NHL:stä.

Kyllä taitaa vaan vieläkin porilaisia *ituttaa Maken lähtö.
Make taitaa tehdä nyt sellaset pojo-ennätyksensä, voi olla että Tähtinen tulee myös pelaamaan muissakin seuroissa.
Esim. Ruotsiin lähtö voi olla edessä tai jopa NHL jossakin vaiheessa.

Aika harvassa on ne pelaajat ketä luistelee vaan yhdessä seurassa koko uransa.... ei tuu mieleen yhtäkkiä kuin Peltosen Pasi.

Ps. Makelle lippu korkeelle
 

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
no juu - mikä ettei

Yhdyn täysin mielipiteeseesi, on ollut hyvässä tikissä ja maajoukkuepaikan arvoinen.

Mitä tulee mainitsemaasi *itutukseen niin se nyt on todella rajusti jo laantunut noin vuoden takaisista tunnelmista. Sitä paitsi niinkuin olen aiemminkin tällä palstalla tuonut ilmi niin vaikka Markku vääränvärisessä paidassa pelaakin niin me ässäläiset voimme silti olla ylpeitä oman poikamme saavutuksista ja menestyksestä koska nimenomaan porilaisen jääkiekkokoulun kasvattihan hän on ja tulee AINA olemaan. Tai no, saavutuksista ja saavutuksista, varsinaisia meriittejähän ei kaverilla ole edelleenkään.

Lisäksi taas tällä hetkellä näyttää siltä että Ässät on klaaraamassa tämän kauden ihan mainiosti ilman Markkua. 40 tehopisteen ukkoja kun löytyy muitakin - ja vielä pienemmällä palkalla pelaavia..
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Walton
Niin tosiaankin, kaivetaas tämä asia taas pinnalle.

Ennen kauden alkua Markku muistaakseni totesi polven olevan niin huonossa kunnossa että leikkaus on väistämätön. Hän toivoi polven kuitenkin kestävän joulutaukoon asti, jolloin leikkaus voitaisiin suorittaa jotta pelitauko jäisi mahdollisimman lyhyeksi. Nyt tästä asiasta on oltu hyvinkin hiljaa, jostain syystä. Eipä tuo polvi tosin ole kauheasti näyttänyt vaivaavan, pisteitä tullut kuitenkin kohtalaista vauhtia.

Onko polvi mahdollisesti parantunut, vai mikä on homman nimi.

Tästä ei enää ole ollut puhetta. Onko nyt käynyt niin, että polvea ei tarvitsekkaan operoida? Onkohan kellään tietoa?
 
Viestin lähetti L4E
Tästä ei enää ole ollut puhetta. Onko nyt käynyt niin, että polvea ei tarvitsekkaan operoida? Onkohan kellään tietoa?

Olin tässä viikonloppuna ymmärtävinäni, että sitä kyynärpäätä (tai jotain käsivarresta) on kyllä puukotettu. Polvesta ei tietoa...
 

JoukoT

Jäsen
Suosikkijoukkue
lukko ässät kärpät
Viestin lähetti Vecchia Volpe
Olin tässä viikonloppuna ymmärtävinäni, että sitä kyynärpäätä (tai jotain käsivarresta) on kyllä puukotettu. Polvesta ei tietoa...

Kumpikin leikattu pari viikkoa sitten.
Polvilumpiota siloitelteen ja kyynerpäästä oli jänne melkein poikki.
Polvea pitäisi voida alkaa kuntouttamaan, mutta kyynerpäällä ei saa tehdä mitään vielä 1-2 kuukauteen.

Ton kyynerpään osalta saavat kyllä nämä itkijät, jotka valittavat että Markku on kipuherkkä, miettiä vähän sanomisiaan.
Kokeilkoon kuka tahansa tehdä kädellä, josta on jänteestä 3/4 osaa poikki, jotain rasittavaa.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti JoukoT
Kumpikin leikattu pari viikkoa sitten.
Polvilumpiota siloitelteen ja kyynerpäästä oli jänne melkein poikki.
Polvea pitäisi voida alkaa kuntouttamaan, mutta kyynerpäällä ei saa tehdä mitään vielä 1-2 kuukauteen.

Ton kyynerpään osalta saavat kyllä nämä itkijät, jotka valittavat että Markku on kipuherkkä, miettiä vähän sanomisiaan.
Kokeilkoon kuka tahansa tehdä kädellä, josta on jänteestä 3/4 osaa poikki, jotain rasittavaa.

Kyllähän sen Markun pelistä pleijareissa näki että kyynärpäässä on pahasti jotain rikki sillä eihän mies pystynyt pelaamaan varmaan kolmeakaan vaihtoa putkeen ilman että olisi tullut vaihtoaitioon kättään roikottaen. Ei siis mikään ihme että Markun pleijarit menivät totaalisesti penkin alle. En silti vieläkään ymmärrä että miksi miestä piti noin pahasti loukkaantuneena peluuttaa sillä jokainen katsoja varmasti näki että eihän tuosta touhusta tule yhtään mitään.

Toivottavasti Markku pääsee kuitenkin vielä treenaamaan kesän aikana jotta on sitten täydessä iskussa kun pelit syksyllä alkavat. Rautakorpi pitää varmasti huolen siitä että jollain tapaa Markku kuntoon laitetaan vaikka olisi molemmat kädet ja jalat juuri leikattu. Hienoa kuitenkin että nuo rikkinäiset paikat on nyt leikattu ja pääsemme nauttimaan toivottavasti hyvässä kunnossa pelaavan Tähtisen lättysyötöistä jo pitsiturnauksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös