Ilmoitukset

Nimimerkki Malkkinen on passitettu viikon ajaksi katsomon puolelle. Hän kuittasi itselleen pelikiellon useammasta pelaajan vahingoittumista toivovasta viestistä NHL-osiossa.

Koska nimimerkki Nick ei oppinut kuukauden pelikiellon jälkeenkään, ettei nimimerkin yhdistäminen moderaattoriksi ole sallittua, olemme poistaneet hänen kirjoitusoikeutensa kokonaan.

Nimimerkki kahden suunnan sentteri on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa monikulttuurisuus-ketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista ja provosoivista viesteistään.

Myös nimimerkki Tadu huilaa viikon samaan ketjuun kirjoitetusta mauttomasta viestistä.

Sulje ilmoitus

Rasistiset viestit eivät ole tälläkään palstalla sallittuja. Tämän vuoksi nimimerkit Tkachuk7 ja San Jose Shark #50 ovat seuraavan viikon ajan pelikiellossa.

Nimimerkki bunghole on saanut viikon pelikiellon keskityttyään Ässien osiossa offtopiciin ja provosointiin.

"Moi X!" viestit ovat paitsi turhia, myös rikkovat sääntöjen 10§:ää, sillä emme hyväksy nimimerkin ja oikean nimen yhdistämistä edes huumorin varjolla. Tämän vuoksi nimimerkki Matza187 on passitettu viikon ajaksi pelikieltoon.

Nimimerkit Styge ja hokijone ovat puolestaan saaneet viikon pelikiellon "Suomi 101 vuotta"-ketjun mauttomista ja hyvän maun vastaisista viesteistään.

Nimimerkki hammer lynx on seuraavat kaksi viikkoa katsomon puolella kirjoitettuaan toistuvasti henkilökohtaisuuksia ja rasismia sisältäviä viestejä.

Sulje ilmoitus

Marjamäelle kenkää!

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana low prospect, 05.11.2016 klo 22.20.

 1. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Kun en viitsi useampaan viestiin kirjoitella samoja liirumlaarumeita. Koko aloitus jutun pointtina on se aloittava nelikko pelaajina, ja ei suinkaan yksittäinen ottelu. Yksittäinen ottelu tosiaan ei ole mikään juttu aloituksissa, ja lähinnä Latvia peli on sellainen havainnollistava esimerkki.

  Vähissä on kuitenkin murheet mielestäni sillon jos aloitukset ovat yksi suurimmista epäkohdista nostaa esiin.
   
 2. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Nimenomaan vähissä on murheet. Itse olen sitä mieltä, että aloitusten merkitystä korostetaan jääkiekossa ihan liikaa. Jos puhtaasti tilastoja tuijotetaan ja otetaan tarkasteluun vaikkapa NHL:n pudotuspelien aloitustilastot, niin voidaan todeta ettei Vegasin menoa näytä paljon haittaavan, vaikka joukkueen aloitusprosentit ovat Coloradon jälkeen kaikkein huonoimmat. Tai Capitalsin, joka on saman tilaston 4. huonoin. Vastaavasti Penguinsia, Sharksia tai Kingsiä tuskin paljoa lämmittää, vaikka ovat tilaston kärjessä sijoilla 2., 3. ja 4.

  Tottakai yksittäisellä aloituksella voi olla joskus ottelussa todella iso merkitys, mutta isossa kuvassa se on vain yksi pelin osa-alue muiden joukossa. Otetaan edelleen esimerkki NHL:stä. Runkosarjassa kaikki liigan 31 joukkuetta olivat 10 prosenttiyksikön sisällä aloitustilastossa. Runkosarjan paras aloittaja Carolina lukemin 54,1% ja huonoin Colorado 44,2%. Ja kuten joku ehkä muistaa, niin Colorado meni pudotuspeleihin ja Carolina ei.

  Suomen menestys näissä kisoissa ei tule ratkeamaan siihen voitetaanko 4, 5 vai 6 aloitusta kymmenestä.
   
 3. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eikös me Marjamäenkin mukaan hävitty koko Olympiaturnaus yhteen aloitukseen?
   
 4. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Eikai se niin ole sanonut? Ja vaikka olisikin, niin väärässä on.
   
 5. Kiekkokatsoja Jäsen

  Kenkää olisi pitänyt antaa, jo aikaisemmin.
  Mutta hyvä, kun tällähetkellä näyttää paremmalta.
  Näillä päätyyn asti.. missä se sitten tuleekaan?
   
 6. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Hyvä aihe. Tullut jopa mietittyä olisiko mahdollista jopa hävitä aloituksia tahallaan saaden siitä hyötyä. Välillä tuntuu että ainoa keino saada vastustajan keskustaa murrettua on antaa kiekko vastustajalle. Anna kiekko Korealaiselle/Latvialaiselle/Norjalaiselle hankalaan paikkaan paineeseen ja pakota se luopumaan kiekosta voi olla lopulta aika tehokas tapa tehdä maaleja. 5vs5 hyökkäykset saattavat olla aika tehottomia jos toinen on kaivautunut poteroihinsa keskustaa puolustamaan, niin lainaamalla kiekkoa vastustajalle saa heidät ehkä ulos poteroistaan.
   
 7. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Late vaikuttaa haastiksissa pirun jännittyneeltä ja eleettömältä. Ikään kuin jalosmaisia puoli vittuuntuneita vastauksia kysymyksiin. Onko ylianalyyttisyys heitetty vihdoin roskakoriin ja otettu käyttöön suorempi lähestyminen itse peliin ja joukkueeseen?
   
 8. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  En tiedä mutta Tanska pitää voittaa. Ei kahta puhetta.
   
 9. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Onneksi tuota pelleä ei enää tarvitse montaa peliä katsella penkin takana tuijottamassa tyhjin silmin jonnekin.
   
 10. Jan Koller Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät ♠, Montreal Canadiens
  Pelin aikainen reagointi, haloo? Tanska iski koko ajan vaarallisesti vastaan, kun puolustajat painoivat hyökkäyksen kärjessä ja tukitoimet lähes nolla. Ei tuu kyllä Marjamäkeä ikävä. No, kanukit vetää onneksi perjantaina perseet, niin saadaan yllättää mahtimaa...
   
 11. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Itse asiassa ei tarvitse katsoa enää yhtäkään peliä kun noin vastenmieliseltä se tuntuu.
   
 12. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Joku joukkuehan taisi tuota käyttää taktiikkana, eli kun oletuksena oltiin häviämässä muutenkin niin sama hävitä suoraan ja painostaa pakkeja. Jotenkin semmoinen mielikuva, että kyseessä olisi ollut Ducks. Matthews taisi vuosi sitten syöttää myös aika komean maalin tällä tyylillä.
   
 13. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Joka ikinen kerta kun kamera poimii Marjamäen katsoo hän jonnekin kaukaisuuteen tyhjin katsein. Eikö mies oikeesti saa unta vai mikä painaa, yrittäis nyt ees näyttää siltä et tekis työtään. Ei tuu kyllä ikävä, voi herranjumala kun voi olla surkea maajoukkuekoutsi.
   
 14. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Lainaus:
  Tottakai pelit katsotaan. Joukkue on kuitenkin oma, riippumatta siitä miten järkyttäviä virheitä pelaajien ja valmentajien valinnoissa on tehty. Nämä pohjamudissa tarpomiset kuuluu konseptiin.
   
 15. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV
  Lainaus:
  Cmore katseluoikeudessa ei vain ole palautusoikeutta, niin pakko katsoa, kun miinaan kerran taas astuttu.
   
 16. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins
  Katselin jälleen Marjamäen touhua tänään, ja haluaisin tiedustella: onko kukaan nähnyt hänen hymyilevän koskaan? Hänellä on aina ollut vakava, alakuloinen ja tyhjä katse, mikä ei ole yhtään linjassa niiden puheiden kanssa, että jääkiekko on hänelle positiivinen asia ja että hän lähtee aina liikkeelle positiivisuuden kautta. Leijonatkaan eivät ole pahemmin näyttäneet hymyilevän Marjamäen aikakaudella, edes maaleja tehdessä. Vieköhän Marjamäen pelikirja pelaajilta tunteen ja peli-ilon pois, vai johtuuko enemmän valmennuksen luomasta ilmapiiristä? U18-joukkueessa kiinnitin erityisesti huomiota siihen, miten iloinen asenne valmentajalla ja pelaajilla oli läpi turnauksen.

  Lainaus:
  Pikamuistelulla tulee ensimmäisenä mieleen vuoden 2010 välierä Tsekki-Ruotsi, jossa Tsekki yritti viime hetkillä tasoittaa pelin ilman maalivahtia. He antoivat Ruotsin voittaa aloituksen ja sen jälkeen runnoivat kiekon väkisin itselleen, ja ennen kuin ruotsalaiset ehtivät reagoida, kiekko oli jo maalissa. Tässä on tuon ottelun maalikooste: IHWC 2010: SWE - CZE | Semi-finals - YouTube (kyseinen aloitus näkyy kohdasta 3:06 lähtien).
   
 17. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  No niin eli tuota tahallista aloituksien häviämistä on siis käytetty. Tuo kyllä jo osittain kertoo, että tietyllä tapaa aloitukset ovat ja niiden voittaminen on yliarvostettua ainakin yksittäisessä tilanteessa. Toki sitten tulee jossain vaiheessa realiteetit vastaan, jos noita hävitään jatkuvasti niin energiat hupenevat nopeammin suhteessa vastustajaan kun joudutaan tekemään enemmän töitä. Toinen asia sitten että se riippuu myös siitä vastustajasta, että ketä vastaan helpommin saa sen kiekon paineistettua itselle takaisin, joku Kanada on hankala kun pakit ovat aika kamppailuvoimaisia ja tottuneet purkamaan paineen vaikka sitten yksinkertaisesti lasin kautta. Suomella tulee ongelma juuri tässä, että kun ei ole oikein sitä hiekkapaperia rosterissa, niin kiekkoa on hankala saada takaisin nopeasti ainakaan painimalla jos vastustaja on kova fyysisesti.
   
 18. KupittaanVelho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boston Bruins
  Lainaus:
  Latehan on varsinainen sensei tunteiden hallinnassa ja itsehillinnässä, järkkymätön kuin kallio. Välillä tunteet saattavat kuitenkin Latellakin kuohahtaa siihen mallin, että ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
   
 19. teppana Jäsen

  Lainaus:
  NHL:ssä joukkueiden tasoerot ovat kuitenkin kohtuu pieniä. MM kisoissa näin ei ole. Aloituksen voitto usein johtaa kiekonhallintaan joka on myrkkyä kun vastassa on Kanadan tasoinen joukkue.
   
 20. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Oletteko koskaan nähneet, että suomalaista pelaajaa opetettaisiin aloittamaan tai nimenomaan sitä aloittamista harjoiteltaisiin? Ei ole kovin yleistä ainakaan omasta mielestäni.
   
 21. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kuinka paljon kierrät katsomassa suomalaisten joukkueiden harjoituksia? Porissa olen nähnyt useasti, kun pelaajat ovat jääneet harjoitusten jälkeen harjoittelemaan aloituksia.
   
 22. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  On jäänyt parina viime kautena vähän vähemmälle, mutta tuon 17 vuotta kun jääkiekkoa valmensin niin halli on ollut toinen koti. Ja harvoin olen nähnyt aloituksia harjoiteltavan. Ja esimerkissäsikin pelaajat jäivät keskenään harjoittelemaan, aloitukset eivät siis kuuluneet joukkueen harjoitussuunnitelmaan. Aika harvoin sinne jäälle voi enää jäädä kun Zamboni yleensä änkeää jäälle kun harjoitus loppuu. Mutta eiköhän se tässäkin päde, että minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa.
   
 23. wilco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK,LiPu
  Lainaus:
  No kenes "vika" se aloitusten harjoittelemattomuus sitten on?

  Että silleen...
   
 24. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Joo valmentajien vikahan se. Kuten moni muukin asia. Suomessa on kaikesta huolimatta aivan liikaa huonoa valmennusta. Mutta enpä minä sille mitään voi niin en siitä mitään murheita kannakaan. Teen sitten oman ruutuni taas hyvin jos vielä jossain joskus valmennan.
   
 25. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Maajoukkue pestin päättyminen tulee varmasti olemaan suuri helpotus koko Marjamäen perheelle.