Mario Scalzo TPS:n puolustukseen

  • 27 821
  • 79

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Seppänen ja puolustaminen eivät kuulu saamaan lauseeseen. Avot, nyt helpotti.

Alleviivaan tämän, Seppänen on joukkueen puhtain kiekollinen ja nimenomaan hyökkäävä puolustaja. Oli hänen kokonsa mitä tahansa niin omissa on täysin lapanen.

Viimeisissä peleissä meidän ongelmat on olleet hyökkäyspäässä ja tämä hankinta on tehty ihan puhtaasti sen vuoksi jotta kiekkoa saataisiin nopeammin ylös. Scalzo ei voi mitenkään olla halvempi kuin Raboin joten rahaa tähän on pitänyt uhrata, mieluummin olisin laittanut sen sentteriin joka Vahalahdelta edelleen puuttuu.

Katsotaan mitä tästä tulee, Scalzolla tai ilman, pakisto ei ole meidän ongelma, meiltä puuttuu viimeistelijät hyökkäyspäästä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Statsit on ihan jees, mutta ei tämä mikään ihan saletti liigatähti vielä ole. Itävallan ja Saksan liigat ei ihan terävintä kärkeä edusta.

Edustaako SM-Liiga sinusta tällä hetkellä Euroopan terävintä kärkeä?

Kääpiö joka ei osaa puolustaa, tätäkö se joukkue oli nimeen omaan vajaa...

Miksi valitsi juuri TPS:n, se onkin mysteeri.

En aivan usko että tänne saadaan kovia pelimiehiä TPS:n nykyisellä vetovoimalla. 90-luku ja Suikkanen meni jo.

Lyhyt oppimäärä TPS-kannattajien uskosta, toivosta ja rakkaudesta omaan jengiin:D

Muiden joukkueiden kannattajat tulevat ketjuun antamaan positiivista palautetta hankinnasta ja tietenkin osa omistakin on pähkinöissään...kuten meikäläinenkin.

Nyt sitten näiltä negailijoilta hieman nimiä kehiin, jotka tuonne pakistoon olisi sopinut paremmin ja jotka ennenkaikkea oltaisiin meille saatu. Perusteluksi ei vaan rittä se, että "pitää olla varma oman pään luutija ja halpa, mielellään 100 änäripeliä pelanut hampaaton kanukki". Nämä kun ykkös prioriteettinä menevät Eurooppaan, Venäjälle, Ruotsiin ja vimoseksi meille Suomeen. Ellei sitten ole jotain kytköksiä johonkin jengiin tms.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tykkään Scalzon hankinnasta kovasti. On näyttänyt jo kykynsä Euroopassakin ja väitän, että yhä SM-liigassa kiekollisesti osaava pakki pärjää aina. Sweattin kohdalla oli kaiken maailman epäilykset, yllätys koon takia. Pienten pelaajien pitää aina todistaa ekstraa, jotta sitä krediittiä tulee. Tuntuu, että toi koko on hiukan psykologinen juttu myös monelle. Kun mittaa on 178 niin 183 ei tunnu monesta lainkaan niin pahalta. Okei 5 cm eroa, mutta ei tuo määritä pärjääkö tässä liigassa väännössä ja osaako puolustaa.

Oman pään luuta olis tietty ollut OK, mutta näin hyvän kaverin otan jonkun perusluuta kanukin sijaan joka todennäköisesti olisi ollut vain liian hidas ja jäähyherkkä. Virran pelitapa suosii kiekollisuutta ja tällainen kaveri tarvitaan. Parhaimmillaan on Sweattin kaltainen piristysruiske koko pakistolle. Tiedä sitten onko persoonana yhtä voimakas ja innostava.

Tuollahan on nyt Tuominen ja Scalzo erittäin kiekollisia jannuja. Sitten päälle heittää Mojzis ja Seppänen. Mielestäni aika kivat viivamiehet yv:lle vaikka Seppänen heikohko ollutkin. Kyllähän noista Mojzis osaa puolustaa ja YV:llä erittäin rauhallinen. Palmroth ja Vittasmäki siihen päälle, jotka osaa puolustaakin. Jos se hirveä oman pään luuta tarvittais niin hommataan sellainen sitten myöhemmin, jos tarvitaan. Hyviä sellaisiakaan ei noin vain saa. Aina voi itkeä Järvisen Joonaksen perään, eikä tarttis miettiä asiaa.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Hienoa! Saimme juuri saman kaverin jota tässä toivottiin ja ounasteltiin. Ei kai kukaan voi väittää etteikö TPS:n puolustuspää kaivannut kiekollista osaamista? Omista lähtöön ja hyökkäyksen rakenteluunkin tarvitaan, yllätys, kiekollista taitoa eikä ylivoimallekaan ollut aiemmin liikaa viivapelotetta. Tällä Scalzolla on aineksia nousta aivan kärkipään pakiksi koko liigassa.

Hyvän ja taitavan sentterin tarve on edelleen olemassa eikä Vuori sitäkään ole unohtanut, näin uskon. Jos TPS tästä jostain kumman syystä nousee kolkuttelemaan suoraa pleijaripaikkaa niin olen varma että sentteri hankitaan.

Luulisin että Scalzo tintataan Vittasmäen viereen kakkospariin. Eli;

Mojzis - Palmroth
Scalzo - Vittasmäki
Seppänen - Tuominen/RR
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hienoa! Saimme juuri saman kaverin jota tässä toivottiin ja ounasteltiin. Ei kai kukaan voi väittää etteikö TPS:n puolustuspää kaivannut kiekollista osaamista? Omista lähtöön ja hyökkäyksen rakenteluunkin tarvitaan, yllätys, kiekollista taitoa eikä ylivoimallekaan ollut aiemmin liikaa viivapelotetta. T

Pakko heittää vastapallona, että onko puolustajan tehtävä avata omista vastustajan sinisellä seisovalle hyökkääjälle millintarkka passi viiden vihulaispelaajan läpi? Jos on, niin me tarvitaan vielä helvetin paljon taitavampia pakkeja. Kyllä se paskakin puolustaja osaa sen kolme metriä syöttää, jos syöttöpaikkoja on tarjolla. Puolustajien virheet näkee jokainen, mutta hyökkääjien kurvailut unohtuvat monelta.

Edustaako SM-Liiga sinusta tällä hetkellä Euroopan terävintä kärkeä?

Myönnetään, että oli vähän typerästi muotoiltu lause. Tarkoitus oli mainita, että jos vastaavat statsit löytyisi vaikka Ruotsin sarjasta ja KHL:stä, niin olisin tullut karjumaan onnesta. Sisäinen pessimistini löytää tästä jannusta vielä pienen epäonnistumisen mahdollisuuden.

Mutta älkää nyt ymmärtäkö väärin, koska onhan se oikeasti hienoa, että välillä joukkueeseen tulee pelaaja, joka olisi kelvannut muillekin! Ja todellakin toivon, että saatiin uusi Sweatt. Tai mielummin ihan Scalzo, jonka jälkeen kukaan ei edes kaipaa uutta Sweattia!

Ja yleisesti tuosta kritisoinnista: Moni varmasti ihmettelee enemmän tätä seuran hankintapolitiikkaa kuin suoranaisesti kritisoi Scalzoa. Sentteriä ja puolustavaa pakkia on kaivattu (ja lupailtu) mutta sitten ilmestyy yv-tykki. Joukkueessa on monella kaudella ollut selviä puutteita, mutta niitä ei edes yritetä paikata.
 

dabs

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni hyvä hankinta Vuorelta!

Kokoa on kenties liian vähän NHL:n, mutta liigajäillä Mario on ihan normijamppa 178/86 raameilla. Youtube -myllyistä päätellen kaveri on aika nopea käsistään myös ilman hanskoja. Toisaalta tuo kertoo siitä, että pelaa kovalla tunteella, eikä elä pelkällä kiekonhallinnalla ja pisteiden kautta.

Tuossa pari näytetty "kiekottomasta" osaamisesta:

http://www.youtube.com/watch?v=eC1aswGgXLQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=brAzl_ysYHc&feature=related
 

hokihoki

Jäsen
Hiukan ihmetyttää välillä tuo koko keskustelu. Toki pituus tuo ulottuvuutta, mutta pituus monessa tapauksessa tuo myös kankeutta (varsinkin kun puhutaan sen tason kavereista, joihin Tepsillä on varaa).

Onko kaveri 178-> 185 ei ole se avain tekijä vaan voima ja liike ratkaisee, kyseessä ei kuitenkaan ole koripallo jossa palloa tavoitellaan ilmasta ja jossa pituudesta on apua heittoja blokatessa.
Mariolla on painoa kuitenkin 86kg ja jollei ole ihan kamalist fläsää niin tuo tarkoittaa sitä että kaverilta lihaksia löytyy. Pelisilmä, liike, sijoittuminen ja voima ratkaisevat. Em. asiat jos on kunnossa niin on ihan paskan sama onko pelaaja 178 vai 185cm.

Isommat pakit ovat yleensä Tepsissä vain suurempia pujottelukeppejä. Sen verran tuoreessa muistissa on arvon herra Sweatt, että itseäni tuo "muka" pieni koko ei pätkääkään haittaa.

Itselläni on kovat odotukset kaverille ja tilastot näyttävät ihan lupaavilta. Katsotaan jos Arsen haku olisi pitkästä aikaa osunut!
 

Malaco

Jäsen
Onko kaveri 178-> 185 ei ole se avain tekijä vaan voima ja liike ratkaisee, kyseessä ei kuitenkaan ole koripallo jossa palloa tavoitellaan ilmasta ja jossa pituudesta on apua heittoja blokatessa.

Tämä pitää paikkansa. Kun katselin nuo pari tappeluvideota, niin kyllähän ainakin niiden perusteella Mario vaikutti varsin vahvalta, ärhäkältä ja atleetilta tyypiltä. Muutenkin ihan hyvät fiilikset äijästä, vaikka tämä alkukauden siirtorumba hieman epäilyttää.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Ei saatana. Onhan se ihan ok et aina valittaa ja kritisoi mut jotain rajaa ehkä..?
Jos järkyttävillä miinuslukemilla tarkottaa sitä että on äijien pelissä 2003 -> saanu tehotilastoon yhteensä +9. No jos se on järkyttävä miinuslukema niin sit se on.

Kyynel.

Otetaan nyt tähän esiin muutama huonompi kausi noista miinus lukemista, osa on kyllä junnu vuosilta, mutta kertonee jotain.

16+52 -27!!!
11+19 -21
4+16 -21

Kyllähän nuo puolustajalle on aika kauheita miinus lukemia, varsinkin kun tehoja on tullut....

Nuo miinuslukemat ei kyllä kerro kaverista paljoa, kun noilla isoilla miinuskausilla joukkue on ollut aina taistelemassa jumbosijasta. Kyllä mulla on ihan hyvät odotukset tätä kaveria kohtaan.

Kyllähän nuo miinuslukemat kertovat kaverista aika helvetin paljon. Oliskohan siinä yksi syy miksei portit nahilaan oo avautuneet.

Hyvä pointti Jatkiksen kolumnissa. Mihin TPS tarvitsee kolmea kiekollista kääpiöpuolustajaa? Mikä rooli Tuomisella ja Seppäsellä jatkossa on? Eikö yksi kiekollinen pygmi yleensä riitä?

Täällä useat ovat monesta suusta todenneet, kiekollisen puolustajan olevan se puutuva osanen tuosta joukkueesta.
Vanha Len/ kirjoitti:
Nyt sitten näiltä negailijoilta hieman nimiä kehiin, jotka tuonne pakistoon olisi sopinut paremmin ja jotka ennenkaikkea oltaisiin meille saatu. Perusteluksi ei vaan rittä se, että "pitää olla varma oman pään luutija ja halpa,.

Eli olet sitä mieltä, jottei maailmalla ole tällä hetkellä tarjolla yhtään puolustavaa puolustajaa? Toi nimien pyytely menee vähän yli jopa jo sinultakin....

Mario vaikutti varsin vahvalta, ärhäkältä ja atleetilta tyypiltä.

Alkaa olla jo kun Vuoren myyntipuheet, vai onko itse manatseeri siellä näppäimistön takana(en yritä arvailla kirjoittajan henkilöllisyytta, enkä vihjailla mitään, vain huonoa huumoria).

Puolustajan ensi sijainen tehtävä on puolustaa, kuten suorittava nimikekin siihen vähän viittaa. Jos kaveri tuo jotain hyökkäyspäähän niin onhan se plussaa.

Onko täällä porukka oikeasti sitä mieltä, jotta suurin ongelma oli Tappra pelissäkin kiekollisen pakin puuttuminen? Älkää nyt vahingossakaan nielasko, voi perse mennä kurkusta alas.

Jos meillä olisi 5 aaki pätteriä tuolla puolustuksessa, tämä olisi loistava hankinta kenties. Mutta tähän hetkeen täysi turhake. Nähtävästi siellä kassassa on helvetisti sitten ylimääräistä. Yleisömäärät vähenee ja joukkuetta korjataan kalliilla pelaajalla paikalle jossa sitä vähiten tarvitaan. Aika Virmasmainen hankinta, oli otettava kun oli tarjolla.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Itse olen tyytyväinen hankintaan. Meinasin jo aamulla asiasta kirjoitella, mutta meni maku heti kun avasi foorumin ja kolleegoille ei tunnu edes Nicklas Lidström kelpaavan.

Mutta asiaan: itsekkin ounastelin, että pulustava puolustaja olisi tulossa. Nyt kun asiaa olen hetken sulatellut, niin fiilikset muuttuvat koko ajan positiivisemmiksi. Fakta on että nyky liigassa ei pärjää vaikka olisi Charan mitoissa, jos jalalla ei kerkeä (varsinkaan meidän lentokentällä). Lisäksi kyllä siellä pienempikin mies pystyy aikansa isompia vastaan painimaan tai no akalailla samankokoisia. Tämän lisäksi Virran filisofiassa puolustaminen tarkoittaa myös sitä, että kun kiekko on meillä niin vastustaja tekee keskimäärin vähemmän maaleja.

Sitten vielä tuohon koko hommaan. Ei pieni mitta tarkoita automaattisesti, etteikö pelaaja osaisi puolustaa (toki vaikeuksia saattaa esim Anttilaa vastaan olla, mutta aika vähissä nuo goljatit on nykyliigassa). Mittoja katsellessa ruista pitäisi löytyä ihan mukavasti. Tämän lisäksi puolustuksessa tapahtuu muutakin kuin maalin edessä painimista. Ehdit kulmakiekkoihin ennen vastustajaa -> oman maalin edessä ei tarvitse painia hetken päästä. Ja kaiken kaikkiaan tuo puolustaminen on nyky kiekossa enemmän koko joukkueen hommia kuin kahden gorillan painimista maalin edessä.

Lisäksi alkukauden perusteella on näyttänyt että Tuomisella ja Seppäsellä on liian isot saappaat täytettävänä. Miehiltä kun otetaan vähän vastuuta pois, niin jäljellä olevalla peliajalla tekevat todennäköisesti parempia ratkaisuja ja tähän Scalzo tuo apuja.

Eli kaiken kaikkiaan minä olen erittäin tyytyväinen. Mies taisi olla kaiken kaikkiaan paras jota tällä hetkellä oli SM-liigaan saatavilla.

EDIT: sunnuntaille tiedoksi, että esim muuan tuntematon ja aivan läpi p***a pakki Marek Zidlicky veti samoin 19 ja 21v:nä niinkin kovilla tehotilastoilla kuin -30 ja -31. Eihän ne pelaajat voi kehittyä. Ja kaiken lisäksi nuo hockey db:n tehotilastot on luotettavuudeltaan aivan kärkipäätä. Mä en ymmärrä mistä sä löydät ton negatiivisuuden.
 
Viimeksi muokattu:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Kyynel.

Otetaan nyt tähän esiin muutama huonompi kausi noista miinus lukemista, osa on kyllä junnu vuosilta, mutta kertonee jotain.

16+52 -27!!!
11+19 -21
4+16 -21

Miksi ottaa esille vain puolet totuudesta? Täytyy ensinnäkin muistuttaa, että Scalzo on näissä jokaisessa joukkueessa pelannut suhteellisen paljon. Toiseksi haluaisin nostaa esille seuraavanlaisen faktan:

(D) Mario Scalzo, Victoriaville Tigres (QMJHL) - 16+52=68, -27, 113 PIM
- Scalzo oli joukkueensa sisäisen pistepörssin ykkönen heikossa Victoriavillessä. Miinuslukema on toki ruma, mutta reippaille (-10 tai yli) pääsi silti yli puolet joukkueesta. Lukemaan -20 (tai yli) ylsi Scalzon lisäksi kaksi pelaajaa.
Pitänee myös muistaa, että yksi loistava puolustaja ei tee joukkuetta, niin ei tehnyt Scalzo Victoriavillessäkään. Tuolla kaudella mm. maalilla piti loistaa sveitsiläisvahti Daniel Manzaton, mutta homma ei mennyt kuten odotettiin. Näinpä lopulta Manzato sai jakaa vastuun kahden rookie-veskarin, Josh Tordjmanin sekä Jeremy Duchenen, kanssa.
Victoriaville päästi tuolla kaudella yhteensä 295 maalia mikä on ~ 4.2 maalia / ottelu. Kun ottaa huomioon sen, että Scalzo oli yksi eniten pelaavista pelaajista (ja yksi eniten otteluita tuolla kaudella pelanneista Victoriavillen pelaajista) on vain odotettavaa, että herra ei yksinkertaisesti pysty pelaamaan tehotilastoaan millään mihinkään nollalukemaan.

(D) Mario Scalzo, Victoriaville Tigres (QMJHL) - 39. 11+19=30, -21, 73 PIM
- Tarvitseeko jatkaa samaa mantraa edes? Victoriaville sentään sijoittui vähän paremmin kuin vuosi takaperin (14. -> 12.), mutta silti oli yksi eniten maaleja päästäneistä joukkueista. Sen sijaan kesken kauden Rimouskin haluama Scalzo oli ennen treidaamistaan joukkueensa ehdottomia tähtiä, taas kerran, ja sai pelata käytännössä niin paljon kuin vain jaksoi pelata.

(D) Mario Scalzo, Norfolk Admirals (AHL) - 48. 4+16=20, -21, 27 PIM
- Norfolk Admirals oli tuolla kaudella koko AHL:n neljänneksi viimeinen (26.) joukkue ja sanotaanko, että tuolla kaudella koko joukkue oli enemmän tai vähemmän niin sekaisin kuin vain mahdollista. Vai mitenkä pitäisi tulkita fakta, että tuolla kaudella joukkueessa pelasi 46 kenttäpelaajaa ja kuusi maalivahtia?
Scalzon lukema oli toki joukkueen huonoimpia, mutta sopii muistaa, että myöskin NHL:n asti päässeet nimet kuten Blair Betts (-22), Dan Jancevski (-25, pelasi Norfolkissa vain 37 ottelua!) sekä Bryce Lampman (16 ottelua, -5 lukema).
Tottahan toki siellä oli puolustajia paremmillakin lukemilla kuten esimerkiksi Vladimir Mihalik (+9), joka saikin pelata muistaakseni melkoisen useastikkin rinnallaan AHL-konkari Jay Leach (+15) (eikä tämän ole tarkoitus olla mikään vähäpätöinen ja hätäinen puolustuspuhe).
Ainiin ja muuan David Schneider, herättää ehkä joitain kelloja, keräsi tuolla kaudella Norfolkissa tehopisteet 71. 2+25=27, -18, 70 PIM.
TheAHL.comin sivuilta en valitettavasti peliaikatilastoja löytänyt tähän hätään, mutta taas kerran nostaisin kuitenkin esille sitä roolia tuossa joukkueessa. Scalzo pelasi Norfolkissa vajaan kauden ja oli silti heti Schneiderin jälkeen joukkueen toiseksi tehokkain puolustaja...

Vaan sitten kysyin näiltä kriitikoilta (etenkin sunnuntai), että miksi ei näissä vertailuissa vedetä sitten seuraavia kausia ollenkaan mukaan kun otetaan kerran ne paskimmatkin sieltä esille?

2004/05 (D) Mario Scalzo, Rimouski Oceanic (QMJHL) - 23. 13+31=44, +34, 31 PIM | Playoffs: 13. 7+14=21, +11, 10 PIM *

2005/06 (D) Mario Scalzo, Iowa Stars (AHL) - 74. 4+29=33, +9, 42 PIM **

2008/09 (D) Mario Scalzo, EC Salzburg (EBEL) - 47. 10+30=40, +17, 116 PIM | Playoffs: 15. 4+8=12, +7, 16 PIM ***


* Aivan, Scalzo saikin pelata Crosbyn ja kumppaneiden kanssa eli ei lasketa tätä sitten ollenkaan. Ei käyttöä tällä tilastolla, koska Crosbyn kanssa vaikka kattolamppu ja sen tukijalka olisivat keränneet varmasti kriitikoiden mielestä paremmat tehotilastot..

** Joukkueen puolustajista tehotilastossa edellä ainoastaan Brian Fahey (+14) sekä Nicklas Grossman (+10).

*** Jokainen voi lukea ensimmäiseltä sivulta meikäläisen viestin, jossa kertoilin noita faktatilastoja tuolta EBEL-kaudelta.
Ainiin ei tätäkään lasketa, koska Itävallan pääsarja on ihan paska sarja eikä sen sarjan tehopisteet kiinnosta vittuakaan.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Hyvä haku. Ei ollut sitä mitä tarvitaan, mutta kelpaa. Näillä hauilla; Stone, Mojzis ja Scalzo alkaa tuo Vuori hieman kirkastaa kuvaansa. Mistä tähän löytyi ne rahat jos sitä ei ole ?? Joku sponsoroi nyt kovaa. Pakisto on meillä ainakin nyt pirun liikkuvainen, ainakin paperilla.

Tällaisten pelaajien varaan onnistuessaan on mukava alkaa rakentaa tulevaisuutta, edellyttäen että A) onnistuvat B) haluavat jatkaa täällä.

Ristolaiselle paikka löydettävä Mestiksestä, mielellään hyvästä joukkueesta. Mites on KooKoon ja Sportin laita ?

Mojzis - Palmroth
Seppänen - Scalzo
Vittasmäki - Tuominen

Hussen pelit pelattu, Raboin lähti ja Ristolainen Mestikseen ja tarvittaessa on se paikkaaja.

Hyvä myös että tämä jannu on Italian passilla, joten ei vie ulkkaripaikkaa (?).
 
Mutta miksi Bern ei jatkanut sopparia? Kuitenkin 6 pelissä tehot 2+2=4 on ihan kiitettävät pakille. Ehkä kuitenkin puolustaminen ei ole niin vahva.

Scalzo oli Bernissä paikkaamassa loukkaantumisia. Ensin kolmen ottelun ja sen jälkeen vielä toiset kolme ottelua. Nyt kun profiilipakki Travis Roche on palaamassa riviin, niin Scalzolle ei ollut enää käyttöä eikä kiintiökään salli hänen peluuttamistaan.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Mistä tähän löytyi ne rahat jos sitä ei ole ??

Hussen pelit pelattu, Raboin lähti

Vastasit itse omaan kysymykseesi. Raboinin palkka ynnä Huzzen vakuutuskorvaus (jos ei tosiaan huhujen mukaisesti pelaa pitkään aikaan) riittänevät varmasti aika pitkälle. 6kk artistisopparissa verotus ja työnantajamaksut ovat huomattavasti kevyempää (muistaakseni kustannusvaikutus on jotain 15 prossan luokkaa), joten tämä helpottaa myös hieman. Mäkkärin sopimusta ei myöskään jatkettane.

E: Ja jumankautsi, nautitaan nyt tilanteesta - saatiin TURUN PALLOSEURAN rosteriin kaveri, joka saa rikkaidenkin seurojen tähdillä hemmotellut fanit kateudesta vihreäksi!
 
Viimeksi muokattu:
Kääpiö joka ei osaa puolustaa, tätäkö se joukkue oli nimeen omaan vajaa...

Varmaan ihan pätevä kaveri voi olla onnistuessaan, mutta ihan oikeesti. Kaverin miinus lukemat ovat olleet aivan järkyttäviä.

Niin tai sitten lähes satakiloinen jässikkä, joka ylivertaisten hyökkäystaitojen lisäksi hoitaa myös maalinedustan paremmin kuin kukaan? Yhtä paljon yliampuva analyysi kuin tuo sinun. Ja kyllä, jos Scalzosta kehittyy joukkueen puolustuksen kiekollinen johtaja ja uusi ulottuvuus ylivoimapeliin, niin kyllä. Kyllä juuri tätä joukkue on ollut vajaa. Ja tällaista pelaajaa kaipailee jokainen liigaseura.

Eikös jokainen kaveri voi olla ihan pätevä onnistuessaan? En nyt kuitenkaan liikaa antaisi painoarvoa noille Q:n miinussaldoille. Scalzo pelasi liigan surkeimmassa jengissä isoimpia minuutteja, joten onpa kumma, että miinuksia kertyy hyvillekin pelaajille. Paremmassa jengissä Scalzon tehosaldo olikin ihan toisenlainen ja miehen ammattilaisuran tehotilasto on kuitenkin plussalla. Toki voi tuijottaa pelkästään noita miinussaldo ja jättää sokeasti näkemättä kaiken muun. Itse en vain tuollaista ajattelutapaa ymmärrä, mutta toisaalta osaan odottaa tietyiltä kirjoittajilta. Vai miten ne nollan pisteen ennusteet menikään?

Kuten oletinkin, niin uusi hankinta haettiin nimenomaan Raboinin (eli Sweattin) saappaisiin, vaikka eriäviä mielipiteitäkin esitettiin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Erittäin hyvä hankinta, tämä Mariohan olisi aikanaan pitänyt hankkia Raboinin tilalle vuosi sitten. Vaikka odotin isoa ja fyysistä pakkia, kuten Ivan Majesky, niin tosi tyytyväinen olen tähänkin. Kovat tehot aiemmilta kausilta ja ei teilata vielä miehen puolustus-taitoja, ei se Petu Nummelinkaan ole mikään fyysinen maalinsiivoaja, mutta äärimmäisen tärkeä joukkueelle joka puolella kenttää. Jos Mario löytää sopivan pakkiparin ja miehellä on hyvää sijoittumiskykyä sekä nopeutta niin puolustaminen ei ole mikään ongelma, plusmiinus-tilastoista huolimatta.

Ei edes haittaa jos ei saa sitä 0+2 joka matsissa vaan jos pystyy ottamaan yv-vastuuta ja avaamaan kiekkoa paremmin kuin nykyiset pakit, niin se on jo paljon se. Toivottavasti tuo jonkinlaista johtajuutta myös puolustukseen.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Niin tai sitten lähes satakiloinen jässikkä, joka ylivertaisten hyökkäystaitojen lisäksi hoitaa myös maalinedustan paremmin kuin kukaan? Yhtä paljon yliampuva analyysi kuin tuo sinun. Ja kyllä, jos Scalzosta kehittyy joukkueen puolustuksen kiekollinen johtaja ja uusi ulottuvuus ylivoimapeliin, niin kyllä. Kyllä juuri tätä joukkue on ollut vajaa.

Itseasiassa Peksi Virta, Virran Peksi huhuili mielestäni takalinjoille enemmänkin peruspakkia vastaamaan puhtaanapidosta esimerkiksi alivoimilla ja tietenkin muutenkin. Siihen nähden on pikku jokeri, että kaupunkiin kurvaakin minikokoinen kiekollinen puolustaja, jonka scouttauksessa on merkintä handicapista tältä osin. Lisäksi roolitasollahan Joni Tuominen on jengissä jo jne.

Sinällään ei tulokkaan vika tämä kritiikki tietenkään ole. Jos homma rullaa kuin Swetarilla on suut hevosenkengällä hyvinkin taajaan täälläkin, silti se hampaaton monsteri puuttuu paketista edelleen. Ellei sitten Balle Ramsted... Palmroth sellaiseksi pikapikaa kehity. Hyvillä jäljillä ollaan toki jo.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Vähän on kaksijakoiset mielipiteet kaverista. Pinnoja on tehnyt, mutta railakkaasti miinuksella tehotilastot. Seura vaihtuu tiuhaan, vaikka onkin stunttina ollut. Jos kaveria tarjotaan MM-tason pakkina niin luulisi perkele kelpaavan sveitsiinki, vaikka kuinka on paikat täynnä. Olisi hyvä hankinta jos Seppäsen tilalle tulisi ja tämä ylimielinen Timo potkittaisiin helvettiin pilaamasta hyökkäyksiä.

Pakit sais olla:
Mojziz - Palmi
joku PP - Scalso (PP = todellinen omanpään raataja, joka sijoittumisella korvaa Scalzon hyökkäys sekoilut)
Tuominen - vittas

Stonesta on vielä yklkös sentteriksi, mutta joku taitava laituri tarvitaan.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Seppäsen paikan...

...voisi ja täyttääkin kyllä välittömästi, sillä Seppänen tukahduttaa hyökkäyksen kuin hyökkäyksen, eikä sitä avaavaa syöttöä ole vieläkään nähty. Itse itseään on kyllä harhautettu veivaamalla kiekkoa muidenkin edestä.

On tekemässä varmaan kohta ennätystä hyökkäävänä/kiekollisena pakkina normipeliajan ja YV-ajan suhteen ilman ainuttakaan tehopistettä. Laukauksissakin kakkonen koko joukkueesta, eikä muuta ole kuin päätyä ja vastustajan polvisuojia kulutettu.

Hyvä että joku tulee täyttämään tätä ruutua Mojziksen lisäksi, sillä Seppäsen näytöt on etenkin YV:llä näytetty. Toivoa sopii, että puolustuspelaaminenkin paranisi kun sitä lisäkokoa ei pakistoon taida enää olla tulossa. Ehkäpä Mario saa painopistettä Sweattin tyyliin siirrettyä enemmän vastustajan päätyyn kuin omissa pyörimiseen. Tappara -pelissä tosin kyllä pakiteltiin turhankin kiitettävästi ja ihan oma-aloitteisesti taas, mikäs siihen sitten auttaisi.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Jos tämän ketjun tiedot pitävät kutinsa ja miksei pitäisi, niin minulle on yhdentekevää vaikka Peksi oli tilannut Vuorelta täytetyn Bergin. Tai toisin muotoiltuna, en ottaisi Scalzon sijasta esimerkiksi Joonas Järvistä. Tämä kirjoitettu eilisen kiimaisen Tappara-matsin krapuloissa. Toivottavasti osittain tämän hankinnan myötä ei tarvitse enää koskaan nähdä samaa.

edit. Ei helvetti, aina täällä etuilee joku ajatusvaras (Tappara-viittaus).
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Eli olet sitä mieltä, jottei maailmalla ole tällä hetkellä tarjolla yhtään puolustavaa puolustajaa? Toi nimien pyytely menee vähän yli jopa jo sinultakin....

Onhan noita varmasti tarjolla. Miksiköhän tuo nimien pyytely meni jotenkin yli? Heitä muutama tiskiin kun sulla niitä on.
 
Itseasiassa Peksi Virta, Virran Peksi huhuili mielestäni takalinjoille enemmänkin peruspakkia vastaamaan puhtaanapidosta esimerkiksi alivoimilla ja tietenkin muutenkin. Siihen nähden on pikku jokeri, että kaupunkiin kurvaakin minikokoinen kiekollinen puolustaja, jonka scouttauksessa on merkintä handicapista tältä osin. Lisäksi roolitasollahan Joni Tuominen on jengissä jo jne.

Ymmärrän yskän, mutta kuten sanoit, niin se ei ole yhtään Scalzon hankinnasta pois. Scalzo on kuitenkin niin huikea upgrade johonkin Tuomiseen, että jo pelkästään sen takia ehdottoman positiivinen hankinta. Ei pidä tyytyä siihen, että joukkueessa on määrällisesti kiekollisia pakkeja kun laadullisesti näin ei kuitenkaan ole. Ja nyt kun puolustukseen löytyi se, jolle vastuuta hyökkäystehoista voi sysätä, niin muut kauniisti sanottuna vähemmän lahjakkaat pelaajat voivat keskittyä paremmin siihen ydinosaamiseensa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Seppänenkin voisi yrittää olla ihan vain se laadukas all around -pakki, joka siivoaa omaa maalinedustajaa eikä yritä olla bobbyorr.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Hieno hankinta tämä Scalzo. Mitä itse olen mieheltä kolme peliä nähnyt niin silloin vaikutti hyvältä (Bratislavan MM-kisat).
Ylivoimaan tuo varmasti variaatioita ja jos tässä olisi vihdoin se "Sweattin paikkaaja". Minulle riittää että kaveri tekee sopivasti pisteitä ja pitää plusmiinustilaston katsomisen arvoisena. Peliaikaa varmasti Scalzolle tulee se ~20 minuuttia joten vastuuta löytyy. Pakkipareja jos pitäisi muodostaa, niin ehkä seuraavasti:

Mojzis - Palmroth
Pidettävä ennallaan, toimii niin hyvin. Mojzis TPS:n paras pakki ja voi olla sitä Scalzon tulon jälkeenkin. Palmroth yllättänyt korttelin koiratkin.

Scalzo - Vittasmäki
Lähestulkoon kaikki maininneet että Scalzo on pienikokoinen ja puolustus ei ole vahvuus. Laitettaisiinko sitten Vittasmäki pariksi? Ei tarvitsisi Marion niin paljon keskittyä tällöin puolustamiseen vaan pääpaino kiekollisemmassa roolissa. Edellyttää tietysti V-M:n selvää tasonnostoa...

Tuominen - Ristolainen/Seppänen
Tuomisesta saadaan varmasti vielä enemmän irti mitä tähän asti on nähty. RR55 saisi pelata melko paljon, mutta jossain määrin säästellen. Seppänen on ollut ihan paska, joten hänelle laittaisin pienempää roolia, olkoonkin Virran "omia poikia".

Melko hyvältähän tuo näyttää. Scalzo tuo pakistoon sopivan määrän leveyttä, jolloin Ristolaista pystytään välillä säästelemään ja luodaan pakistoon enemmän kilpailutilannetta peliajasta. Nyt nähdään kuka on kuka, Blues-pelit antavat suuntaa ja valaisevat varmasti jo paljon. Kertakaikkisen mielenkiintoista, sanoi hauki ongessa.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Seppänenkin voisi yrittää olla ihan vain se laadukas all around -pakki, joka siivoaa omaa maalinedustajaa eikä yritä olla bobbyorr.

Seppänenhän on kuten Tuominen ja tämä uusi jantterikin ns. kiekollinen puolustaja, eli heikkoudet ovat omassa päädyssä maalinedustalla ja kulmissa kuten vanha scouting-raporttikin kertoo. Miten hän yhtäkkiä muuttuisi allroundiksi tässä mielessä? Sitä tässä ajan takaa, siellä on nyt roolitasolla päällekkäin nippu ukkoja kun yleensä yksi riittää tätä lajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös