Kyynel.
Otetaan nyt tähän esiin muutama huonompi kausi noista miinus lukemista, osa on kyllä junnu vuosilta, mutta kertonee jotain.
16+52 -27!!!
11+19 -21
4+16 -21
Miksi ottaa esille vain puolet totuudesta? Täytyy ensinnäkin muistuttaa, että Scalzo on näissä jokaisessa joukkueessa pelannut suhteellisen paljon. Toiseksi haluaisin nostaa esille seuraavanlaisen faktan:
(D) Mario Scalzo, Victoriaville Tigres (QMJHL) - 16+52=68, -27, 113 PIM
- Scalzo oli joukkueensa sisäisen pistepörssin ykkönen heikossa Victoriavillessä. Miinuslukema on toki ruma, mutta reippaille (-10 tai yli) pääsi silti yli puolet joukkueesta. Lukemaan -20 (tai yli) ylsi Scalzon lisäksi kaksi pelaajaa.
Pitänee myös muistaa, että yksi loistava puolustaja ei tee joukkuetta, niin ei tehnyt Scalzo Victoriavillessäkään. Tuolla kaudella mm. maalilla piti loistaa sveitsiläisvahti Daniel Manzaton, mutta homma ei mennyt kuten odotettiin. Näinpä lopulta Manzato sai jakaa vastuun kahden rookie-veskarin, Josh Tordjmanin sekä Jeremy Duchenen, kanssa.
Victoriaville päästi tuolla kaudella yhteensä 295 maalia mikä on ~ 4.2 maalia / ottelu. Kun ottaa huomioon sen, että Scalzo oli yksi eniten pelaavista pelaajista (ja yksi eniten otteluita tuolla kaudella pelanneista Victoriavillen pelaajista) on vain odotettavaa, että herra ei yksinkertaisesti pysty pelaamaan tehotilastoaan millään mihinkään nollalukemaan.
(D) Mario Scalzo, Victoriaville Tigres (QMJHL) - 39. 11+19=30, -21, 73 PIM
- Tarvitseeko jatkaa samaa mantraa edes? Victoriaville sentään sijoittui vähän paremmin kuin vuosi takaperin (14. -> 12.), mutta silti oli yksi eniten maaleja päästäneistä joukkueista. Sen sijaan kesken kauden Rimouskin haluama Scalzo oli ennen treidaamistaan joukkueensa ehdottomia tähtiä, taas kerran, ja sai pelata käytännössä niin paljon kuin vain jaksoi pelata.
(D) Mario Scalzo, Norfolk Admirals (AHL) - 48. 4+16=20, -21, 27 PIM
- Norfolk Admirals oli tuolla kaudella koko AHL:n neljänneksi viimeinen (26.) joukkue ja sanotaanko, että tuolla kaudella koko joukkue oli enemmän tai vähemmän niin sekaisin kuin vain mahdollista. Vai mitenkä pitäisi tulkita fakta, että tuolla kaudella joukkueessa pelasi 46 kenttäpelaajaa ja kuusi maalivahtia?
Scalzon lukema oli toki joukkueen huonoimpia, mutta sopii muistaa, että myöskin NHL:n asti päässeet nimet kuten Blair Betts (-22), Dan Jancevski (-25, pelasi Norfolkissa vain 37 ottelua!) sekä Bryce Lampman (16 ottelua, -5 lukema).
Tottahan toki siellä oli puolustajia paremmillakin lukemilla kuten esimerkiksi Vladimir Mihalik (+9), joka saikin pelata muistaakseni melkoisen useastikkin rinnallaan AHL-konkari Jay Leach (+15) (eikä tämän ole tarkoitus olla mikään vähäpätöinen ja hätäinen puolustuspuhe).
Ainiin ja muuan David Schneider, herättää ehkä joitain kelloja, keräsi tuolla kaudella Norfolkissa tehopisteet 71. 2+25=27, -18, 70 PIM.
TheAHL.comin sivuilta en valitettavasti peliaikatilastoja löytänyt tähän hätään, mutta taas kerran nostaisin kuitenkin esille sitä roolia tuossa joukkueessa. Scalzo pelasi Norfolkissa vajaan kauden ja oli silti heti Schneiderin jälkeen joukkueen toiseksi tehokkain puolustaja...
Vaan sitten kysyin näiltä kriitikoilta (etenkin sunnuntai), että miksi ei näissä vertailuissa vedetä sitten seuraavia kausia ollenkaan mukaan kun otetaan kerran ne paskimmatkin sieltä esille?
2004/05 (D) Mario Scalzo, Rimouski Oceanic (QMJHL) - 23. 13+31=44, +34, 31 PIM | Playoffs: 13. 7+14=21, +11, 10 PIM *
2005/06 (D) Mario Scalzo, Iowa Stars (AHL) - 74. 4+29=33, +9, 42 PIM **
2008/09 (D) Mario Scalzo, EC Salzburg (EBEL) - 47. 10+30=40, +17, 116 PIM | Playoffs: 15. 4+8=12, +7, 16 PIM ***
* Aivan, Scalzo saikin pelata Crosbyn ja kumppaneiden kanssa eli ei lasketa tätä sitten ollenkaan. Ei käyttöä tällä tilastolla, koska Crosbyn kanssa vaikka kattolamppu ja sen tukijalka olisivat keränneet varmasti kriitikoiden mielestä paremmat tehotilastot..
** Joukkueen puolustajista tehotilastossa edellä ainoastaan Brian Fahey (+14) sekä Nicklas Grossman (+10).
*** Jokainen voi lukea ensimmäiseltä sivulta meikäläisen viestin, jossa kertoilin noita faktatilastoja tuolta EBEL-kaudelta.
Ainiin ei tätäkään lasketa, koska Itävallan pääsarja on ihan paska sarja eikä sen sarjan tehopisteet kiinnosta vittuakaan.